ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΚΛΟΓΕΣ 6-5-2012 ΣΧΟΛΙΑ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΕΚΛΟΓΕΣ 6-5-2012 ΣΧΟΛΙΑ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

AitheroVamon45 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
14/05/2012, 14:38:02
Η επαναδιαπραγμάτευση είναι θέση πολλών κομμάτων και όντως υπάρχουν κάποιες τέτοιες δυνατότητες αυτή τη περίοδο. Πρόκειται φυσικά για μια καθαρά μνημονιακή θέση.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/05/2012 14:40:20

ahlobarΜέλος
14/05/2012, 15:24:26
Δεν ειναι μνημονιακη σταση ρε ντοκ.Ειναι το τελευταιο βαρυ χαρτι της Ελλαδας,με το οποιο ο δανειζομενος θα πει στον δανειστη πως θα πληρωσει,γιατι δεν μπορει να κανει αλλιως.Ακομα και να πουμε οτι δεν πληρωνουμε το τοκογλυφικο χρεος,δεν θα μας διωξουνε γιατι χανουνε και χανουμε πολλα.

corgito ergo sum

14/05/2012, 15:32:46
...και μετά ξύπνησες

Η καταγγελία ή κατάργηση του μνημονίου, είναι άλλο πράγμα απο την επαναδιαπραγμάτευση. Οπότε όσοι μιλούσαν για κατάργηση του μνημονίου και ξαφνικά το γύρισαν στην επαναδιαπραγμάτευση... κωλοτούμπα!
τουλάχιστον αυτό μπορείς να το αντιληφθείς;

Αν είναι τόσο απλό θέμα η πτώχευση και η έξοδος απ' το ευρώ όσο το περιέγραφε η αριστερά, τότε γιατί να κάνουμε επαναδιαπραγματεύση και να μην βγούμε απλά απ' το μνημόνιο;

Αυτά που λές πάντως και με τον τρόπο που τα λες, δεν έχουν καμία σχέση με τον ήπιο τόνο της επιστολής του μίστερ Τσίπρα στην ΕΕ.
Τώρα πώς γίνεται εντός Ελλάδας να είναι τόσο "επαναστάτης" και εκτός Ελλάδας να φοράει κοστούμι... μάλλον θα είναι το στυλ του

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/05/2012 15:33:14

ahlobarΜέλος
14/05/2012, 15:58:47
Καταγγελια ή καταργηση ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ.ΕΛΕΟΣ

corgito ergo sum

14/05/2012, 16:29:29
quote:
Καταγγελια ή καταργηση ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ.ΕΛΕΟΣ

Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί νόμιμο και μη-τοκογλυφικό το μνημόνιο, ναι;
14/05/2012, 16:44:17
doctor

quote:
macedon όταν ένας λαός δεν έχει να φάει και δεδομένου ότι αν πτωχεύσουμε η λειτουργία της χώρα μας θα συνεχίσει κανονικά, απλά αντί για 300 ευρώ μισθό θα έχουμε δραχμές που θα αντιστοιχούν σε 50-60 ευρώ, ο καθένας θα πουλήσει ό,τι έχει, για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι ή δεν είναι έτσι;

Το να παίρνεις 300 ευρώ και να αγοράζεις μ' αυτά 300 ψωμιά του 1 ευρώ είναι ακριβώς το ίδιο με το να παίρνεις 60 ευρώ και αγοράζεις 300 ψωμιά των 20 λεπτών.

Η μόνη διαφορά είναι πως οι θυσίες που θα κάνει ο ελληνικός λαός θα είναι για να ξαναφτιάξει τη χώρα του και όχι για να πλουτίζει τους τραπεζίτες και τους εντολοδόχους τους πολιτικούς.

quote:
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ πώς θα θα διασφαλίσεις την επάρκειά μας σε πετρέλαιο (ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ) τον πρώτο κιόλας μήνα μετά την πτώχευση.

Κάνοντας τις στρατηγικές συμμαχίες που πρέπει. Σήμερα για παράδειγμα, το Ιράν είναι η μόνη χώρα που μας δίνει πετρέλαιο με πίστωση. Και μεις, υπογράψαμε την ευρωπαϊκή συμφωνία που επιβάλει κυρώσεις κατά του Ιράν, γιατί αυτό εξυπηρετούσε τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους του κεφαλαίου.

quote:
Γιατί είσαι οικονομικά εξαρτημένους απ' τους ξένους χαζέ έλληνα; Γιατί σου ορίζουν τον μισθό; Γιατί ΕΣΥ ΨΗΦΙΖΕΣ.

Ουδέν αληθέστερον!

quote:
Γιατί ψήφιζες μια ζωή τα κόμματα που σου έλεγαν όλα είναι εύκολα και όλα είναι ωραία. Και τώρα σου φταίνε οι κακοί τραπεζίτες.

Προσωπικά δεν ψήφισα ποτέ κανέναν από δαύτους. Απ' την άλλη, έχεις δίκιο. Η χρεωκοπία της χώρας, ο άκρατος δανεισμός για ψηφοθηρικά μέτρα, η υποθήκευση του μέλλοντος των Ελλήνων μπορεί να έγινε από τους πολιτικούς αλλά έγινε κατόπιν συνεχούς και επαναλαμβανόμενης εντολής του ελληνικού λαού. Συμμέτοχος στο έγκλημα είναι ο ελληνικός λαός και το μόνο ενδεχομένως ελαφρυντικό που μπορεί να έχει είναι η έλλειψη κριτικής σκέψης.

quote:
Τώρα το μεγάλο κεφάλαιο είναι κακό, προς κρίσης δεν ήτανε.

Το μεγάλο κεφάλαιο (για να ακριβολογούμε: το παρασιτικό κεφάλαιο που σημειώνει ο καθ. Βεκιαρέλης) ήταν πάντοτε κακό και πάντοτε αντιλαϊκό.

quote:
Αν δεν είχαμε μπει στη κρίση και το μνημόνιο κανείς δε θα έδινε ούτε κατουρημένη δραχμή για "τραπεζίτες", γερμανίες και "συστήματα".

Σωστά!

quote:
Και όταν επιστρέψουμε απο την πτώχευση, ή βγούμε απ΄οτο μνημόνιο, πάλι θα είναι παρασιτικό. Αλλά δε θα μας νοιάζει στο τόσο.

Αν δεν μαθαίνουμε από την ιστορία μας, είμαστε καταδικασμένοι να την ξαναζήσουμε.

macedon

Edited by - macedon on 14/05/2012 16:44:49

14/05/2012, 17:09:41
ahlobar κοίτα τι πέτυχα κατατύχη!

το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!
ahlobarΜέλος
14/05/2012, 17:17:08
Δεν θες να καταλαβεις μου φαινεται ή τα θες ολα πολυ νια νια για να καταλαβεις ρε ντοκ.

Το μνημόνιο είναι ένας κατάλογος στόχων που υποτίθεται ότι πρέπει να επιτευχθούν κατά προτεραιότητα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.Δεν λέει πως θα επιτευχθούν οι στόχοι αλλά τους ορίζει ιδεολογικά και αυθαίρετα.

Στο συγκεκριμενο,το δικο μας,οι τυπαδες βαζουν ορους.Το μνημονιο στην ουσια ειναι συμφωνια.Οταν καταγγελει το μνημονιο,το καταγγελει.Το αλλαζει τελειως.Τι σχεση εχει το μνημονιο με τα δανεια μας?Ο συριζα λεει οτι δεν θα πληρωσει το τοκογλυφικο χρεος και πληρωσει το νομιμο με τροπους που δεν θα "πεινασει" ο λαος.Με το δικο μας "μνημονιο",με τους δικους μας ορους.

corgito ergo sum

14/05/2012, 17:41:34
Ρε Ντοκ, ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατος:

macedon

14/05/2012, 17:51:48
quote:
Το μνημόνιο είναι ένας κατάλογος στόχων που υποτίθεται ότι πρέπει να επιτευχθούν κατά προτεραιότητα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.Δεν λέει πως θα επιτευχθούν οι στόχοι αλλά τους ορίζει ιδεολογικά και αυθαίρετα.

Στο συγκεκριμενο,το δικο μας,οι τυπαδες βαζουν ορους.Το μνημονιο στην ουσια ειναι συμφωνια.Οταν καταγγελει το μνημονιο,το καταγγελει.Το αλλαζει τελειως.Τι σχεση εχει το μνημονιο με τα δανεια μας?

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το μνημόνιο δεν είναι απλά μια "συμφωνία" το μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση. Ως εκ τούτου, τα λεφτά του μνημονίου, πρέπει να τα επιστρέψουμε ως χρεος.

Δε ξέρω ποιος ή ποιοι έχουν διαστρεβλώσει τόσο πολύ την προφανή αλήθεια, που ακόμα και το μνημόνιο ισχυρίζονται ότι είναι απλά μια.. συμφωνία. Είναι μια δανειακή σύμβαση. Ξεκάθαρα.

Ρωτάω λοιπόν: Το χρέος που δημιουργείτε από τη δανειακή σύμβαση (μνημόνιο), θεωρείτε τοκογλυφικό-παράνομο, ή όχι;

quote:
Οταν καταγγελει το μνημονιο,το καταγγελει.Το αλλαζει τελειως.
Κατ'αρχήν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει για καταγγελία, αλλά ακύρωση. (αν και είναι το ίδιο πράγμα αυτά τα δύο)
Ψάξε σε ένα λεξικό συνώνυμα της λέξης ακύρωση, σε περίπτωση που δε ξέρεις τι ακριβώς σημαίνει.
Εγώ το έκανα ήδη και μάντεψε τι συνώνυμα βγήκαν:
κατάργηση, αναίρεση, ανάκληση κοκ..

Τι σχέση έχει λοιπόν η ακύρωση του μνημονίου, με την επαναδιαπραγμάτευσή του;
Απλά καμία.

katiaΜέλος
09/01/2004, 23:00:39
quote:

Αντε και μια απάντηση στο τεστάκι:

quote:
1.ΠΟΙΟ ΖΩΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?
2.ΠΟΙΟ ΖΩΟ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?
3.ΠΟΙΟ ΠΟΥΛΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?

1. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ( η ωραία δλδ, μην τρελλαθούμε κιόλας )
το γιατί είναι αυτονόητο.
2. ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ
γιατί είναι δυνατό, τεμπέλικο, συνήθως αραχτό.
3. Ο ΑΕΤΟΣ
γιατί πετά ψηλά, είναι δυνατός, γρήγορος.

Είναι σοβαρό γιατρέ;

ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΤΟ ΠΕΡΝΩ ΣΑΝ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠ'ΑΥΤΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΗ ΦΡΑΣΗ <ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ>ΠΑΡΑ<ΤΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ>.
ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΠΟΛΥ<ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ>ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΛΙΓΟ.ΠΕΤΑΣ ΠΟΛΥ ΨΥΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ.ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ?
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ?ΜΑΛΛΟΝ.ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

EκήβολοςΜέλος
10/01/2004, 00:14:13
Εχω την εντύπωση οτι αυτό το ερώτημα το ξανασυνάντησα σε ενα θεατρικό
έργο του Πιραντέλο, ελαφρώς τροποποιημένο.

Είμαστε το σύνολο των πράξεών μας.

Το πως αυτές ερμηνεύονται απο μας και απο τους υπόλοιπους είναι ενα
τεράστιο θέμα, αλλά ούτε εμείς ούτε οι άλλοι είμαστε αντικειμενικοί,
κατα κανόνα, για να σχηματίσουμε μια σωστή εικόνα.

Ελπίζω να βοήθησα theosoficus. Θα επέτρεπες και σε μένα να σου θέσω
ενα ερώτημα; Τι είναι σημαντικότερο για σένα, αυτό που νομίζεις πως
είσαι ή αυτό που νομίζουν οι άλλοι πως είσαι;

Και στο τέλος τέλος:
Την ημέρα της κρίσεως, αν έλθει, θα μάθουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.
Υπομονή!

katiaΜέλος
10/01/2004, 12:49:05
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΣ PASIFAY ΕΣΤΕΙΛΑ MAIL ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΕΛΑΒΕΣ.ΦΙΛΑΚΙΑ.

NOMIMONΜέλος
10/01/2004, 20:47:22
2 στα 3 Κάτια (66% ευστοχία που λενε).

Δλδ
Πετάω αλλά όχι και τόσο ψηλά. Μονοκινητήρια προς το παρόν.
Ασχολούμαι με ΟΤΙ έχει σχέση με την ταχύτητα (όταν δεν είμαι αραχτός)
Πολιτικός;;;;;;;;; Σε βρίζω εγώ;

alexeyev1970Μέλος
10/01/2004, 22:04:01
Κάτια γεια σου . Θέλω να μου δώσεις απάντηση όπως έχεις κάνει και με τους υπόλοιπους εδώ μέσα.
1.Δύο ζώα είναι τοπ για μένα , χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω. Ο γορίλλας και η αρκούδα και τα δύο για τον ίδιο λόγο. Για τη δύναμή τους.
2.Ένα ζώο θαυμάζω. Το λύκο. Επειδή είναι από τους παραδοσιακούς εχθρούς και περιφρονητές του ανθρώπινου γένους. Επειδή ζει στο δάσος. Επειδή ουρλιάζει στο φεγγάρι. Επειδή επιδιώκει τη μοναξιά. Κι επειδή είναι το πιο όμορφο ζώο.
3.Τα καναρίνια , γιατί δεν κελαηδούν. Τραγουδούν.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

katiaΜέλος
11/01/2004, 16:55:02
quote:

Κάτια γεια σου . Θέλω να μου δώσεις απάντηση όπως έχεις κάνει και με τους υπόλοιπους εδώ μέσα.
1.Δύο ζώα είναι τοπ για μένα , χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω. Ο γορίλλας και η αρκούδα και τα δύο για τον ίδιο λόγο. Για τη δύναμή τους.
2.Ένα ζώο θαυμάζω. Το λύκο. Επειδή είναι από τους παραδοσιακούς εχθρούς και περιφρονητές του ανθρώπινου γένους. Επειδή ζει στο δάσος. Επειδή ουρλιάζει στο φεγγάρι. Επειδή επιδιώκει τη μοναξιά. Κι επειδή είναι το πιο όμορφο ζώο.
3.Τα καναρίνια , γιατί δεν κελαηδούν. Τραγουδούν.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΤΟΜΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΔΙΧΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΠΛΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ.ΔΕΝ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ.-ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ.-
ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΡΙΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ.ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗΣ.
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ.-ΔΕΝ ΚΕΛΑΗΔΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ-ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ.ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ.

alexeyev1970Μέλος
11/01/2004, 22:10:47
Κάτια μου να είσαι καλά για τον κόπο σου. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να πέσεις τόσο μέσα. Αν διαβάσεις το προφίλ μου θα καταλάβεις. Σ'αυτό που έπεσες πιο πολύ μέσα είναι σχετικά με τους ανθρώπους που έχω απορρίψε, αν και δε χρησιμοποιούμε τη σωστή λέξη. Δεν περιμένω και πολλά από το ανθρώπινο γένος γιατί φροντίζει να αυτοαναιρείται συνεχώς άρα δε βρίσκω λόγο να σαχολούμαι και πολύ. Όσο για τη μοναξιά ,ώρες ώρες είναι ο καλύτερος φίλος και σύμβουλος του ανθρώπου. Σ'ένα πράγμα πιστεύω μόνο ότι έπεσες έξω ή τουλάχιστον παραπλανήθηκες. Δεν είμαι δυνατή προσωπικότητα. Η ευαισθησία μου μπαίνει πάντα πρώτη κι αυτό παίρνει μεγάλο μέρος από τη δύναμη του χαρακτήρα. Πάντως πιστεύω ότι με βάση την ανάλυσή σου , είσαι ένα πολύ έξυπνο άτομο και ίσως θα έπρεπε να ακολουθήσεις κάτι ανάλογο στη ζωή σου , εννοώ να έχει σχέση με την ψυχολογία , με συμβουλές κλπ.
Σχετικά με το θέμα του τι είμαστε , εδώ θα δώσω πεζή απάντηση. Είμαστε αυτό που μας κάνουν να είμαστε οι γονείς , τα συγγενικά πρόσωπα , στα πρώτα στάδια της ζωής μας , αναπόφευκτα πιστεύω, και στην πορεία αναπτύσσουμε τα δικά μας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δυστυχώς , πολλές φορές μπορεί να διαθέτουμε ταλέντα τα οποία τόσο εμείς οι ίδιοι όσο και οι γύρω μας να μην αντιληφθούμε ποτέ , οπότε η ζωή μας και ο χαρακτήρας μας να παίρνει άλλη κατεύθυνση. Στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ ο Πλάτωνας θεωρεί ότι είναι καλό τα παιδιά να φεύγουν από το σπίτι σε μικρή ηλικία και να μεγαλώνουν κάτω από την επιτήρηση των ειδικών. Δεν είναι νομίζω δύσκολο να διακρίνουμε την ανησυχία του πάνω σ'αυτό το θέμα , ότι δηλαδή πρέπει να υπάρχουν οι άνθρωποι που θα είναι σε θέση να πουν σε τι μπορεί να διαπρέψει το κάθε παιδί , ανάλογα με την προσωπικότητά του , τα σωματικά του πρσόντα , τη φιλομάθειά του , το χαρακτήρα του εν γένει. Σήμερα πιστεύω ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο , τα παιδιά είναι σε χέρια ανίδεων ανθρώπων που δυστυχώς λέγονται γονείς τους και οι οποίοι όχι από αδιαφορία αλλά καθαρά από έλλειψη χρόνου και συνεπώς λόγω υπερβολικού άγχους , δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τις πραγματικές ανάγκες , δυνατότητες , δεξιότητες , ταλέντα των παιδιών τους. Τα αγαπάνε , σίγουρα , αλλά δεν είναι Πλάτωνες για να ξέρουν την τεράστια σημασία που θα έπρεπε να δίνουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας στα πρώτα στάδια της ζωής. Δε φταίνε αυτοί βέβαια. Τις αιτίες πρέπει να τις αναζητήσουμε στις συνθήκες έπιβίωσης(και όχι ζωής)σήμερα, που δεν καθορίζονται από εμάς αλλά από πρόσωπα άγνωστα εντελώς σ'εμάς.
Παρακαλώ όσους διαβάζουν αυτά τα λόγια να μην τα παρερμηνέψουν. Οι γονείς μου (και πιστεύω οι γονείς όλων σας)είναι οι καθημερινοί μας ήρωες , οι μόνοι άνθρωποι που μας αγαπούν πραγματικά και οι μόνοι που θα βοηθήσουν όταν χρειαστεί. Αυτονόητα αυτά. Μία κάποια λύση νομίζω πως θα ήταν σεμινάρια αυτογνωσίας των νέων γονιών , που να χρηματοδοτούνατι από το κράτος , η υποβολή των παιδιών σε τέστ(δε μιλώ για ψυχοφθόρες διαδικασίες αλλά για κατι που να έχει τη μορφή παιχνιδιού , άμιλλας κλπ)σε τακτά διαστήματα ώστε να ανακαλύπτονται τα λεγόμενα κρυφά ταλέντα , η ενθάρρυνση , οικονομική κυρίως από το κράτος ώστε να μη χρειάζεται οι νέοι γονείς , άντρες και γυναίκες να δουλεύουν εξουθενωτικά ωράρια και άλλα πολλά , που καλά θα ήταν να τα σκεφτούν ειδικοί. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι υπό άλλες συνθήκες μπορεί να ήσαστε οι μεγαλύτεροι πιανίστες ή οι καλύτεροι αθλητές ? Τότε , το πως θα βλέπατε τον εαυτό σας θα έπαιρνε άλλες διαστάσεις.

alexeyev1970Μέλος
11/01/2004, 22:12:11
Κάτια μου να είσαι καλά για τον κόπο σου. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να πέσεις τόσο μέσα. Αν διαβάσεις το προφίλ μου θα καταλάβεις. Σ'αυτό που έπεσες πιο πολύ μέσα είναι σχετικά με τους ανθρώπους που έχω απορρίψε, αν και δε χρησιμοποιούμε τη σωστή λέξη. Δεν περιμένω και πολλά από το ανθρώπινο γένος γιατί φροντίζει να αυτοαναιρείται συνεχώς άρα δε βρίσκω λόγο να σαχολούμαι και πολύ. Όσο για τη μοναξιά ,ώρες ώρες είναι ο καλύτερος φίλος και σύμβουλος του ανθρώπου. Σ'ένα πράγμα πιστεύω μόνο ότι έπεσες έξω ή τουλάχιστον παραπλανήθηκες. Δεν είμαι δυνατή προσωπικότητα. Η ευαισθησία μου μπαίνει πάντα πρώτη κι αυτό παίρνει μεγάλο μέρος από τη δύναμη του χαρακτήρα. Πάντως πιστεύω ότι με βάση την ανάλυσή σου , είσαι ένα πολύ έξυπνο άτομο και ίσως θα έπρεπε να ακολουθήσεις κάτι ανάλογο στη ζωή σου , εννοώ να έχει σχέση με την ψυχολογία , με συμβουλές κλπ.
Σχετικά με το θέμα του τι είμαστε , εδώ θα δώσω πεζή απάντηση. Είμαστε αυτό που μας κάνουν να είμαστε οι γονείς , τα συγγενικά πρόσωπα , στα πρώτα στάδια της ζωής μας , αναπόφευκτα πιστεύω, και στην πορεία αναπτύσσουμε τα δικά μας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δυστυχώς , πολλές φορές μπορεί να διαθέτουμε ταλέντα τα οποία τόσο εμείς οι ίδιοι όσο και οι γύρω μας να μην αντιληφθούμε ποτέ , οπότε η ζωή μας και ο χαρακτήρας μας να παίρνει άλλη κατεύθυνση. Στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ ο Πλάτωνας θεωρεί ότι είναι καλό τα παιδιά να φεύγουν από το σπίτι σε μικρή ηλικία και να μεγαλώνουν κάτω από την επιτήρηση των ειδικών. Δεν είναι νομίζω δύσκολο να διακρίνουμε την ανησυχία του πάνω σ'αυτό το θέμα , ότι δηλαδή πρέπει να υπάρχουν οι άνθρωποι που θα είναι σε θέση να πουν σε τι μπορεί να διαπρέψει το κάθε παιδί , ανάλογα με την προσωπικότητά του , τα σωματικά του πρσόντα , τη φιλομάθειά του , το χαρακτήρα του εν γένει. Σήμερα πιστεύω ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο , τα παιδιά είναι σε χέρια ανίδεων ανθρώπων που δυστυχώς λέγονται γονείς τους και οι οποίοι όχι από αδιαφορία αλλά καθαρά από έλλειψη χρόνου και συνεπώς λόγω υπερβολικού άγχους , δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τις πραγματικές ανάγκες , δυνατότητες , δεξιότητες , ταλέντα των παιδιών τους. Τα αγαπάνε , σίγουρα , αλλά δεν είναι Πλάτωνες για να ξέρουν την τεράστια σημασία που θα έπρεπε να δίνουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας στα πρώτα στάδια της ζωής. Δε φταίνε αυτοί βέβαια. Τις αιτίες πρέπει να τις αναζητήσουμε στις συνθήκες έπιβίωσης(και όχι ζωής)σήμερα, που δεν καθορίζονται από εμάς αλλά από πρόσωπα άγνωστα εντελώς σ'εμάς.
Παρακαλώ όσους διαβάζουν αυτά τα λόγια να μην τα παρερμηνέψουν. Οι γονείς μου (και πιστεύω οι γονείς όλων σας)είναι οι καθημερινοί μας ήρωες , οι μόνοι άνθρωποι που μας αγαπούν πραγματικά και οι μόνοι που θα βοηθήσουν όταν χρειαστεί. Αυτονόητα αυτά. Μία κάποια λύση νομίζω πως θα ήταν σεμινάρια αυτογνωσίας των νέων γονιών , που να χρηματοδοτούνατι από το κράτος , η υποβολή των παιδιών σε τέστ(δε μιλώ για ψυχοφθόρες διαδικασίες αλλά για κατι που να έχει τη μορφή παιχνιδιού , άμιλλας κλπ)σε τακτά διαστήματα ώστε να ανακαλύπτονται τα λεγόμενα κρυφά ταλέντα , η ενθάρρυνση , οικονομική κυρίως από το κράτος ώστε να μη χρειάζεται οι νέοι γονείς , άντρες και γυναίκες να δουλεύουν εξουθενωτικά ωράρια και άλλα πολλά , που καλά θα ήταν να τα σκεφτούν ειδικοί. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι υπό άλλες συνθήκες μπορεί να ήσαστε οι μεγαλύτεροι πιανίστες ή οι καλύτεροι αθλητές ? Τότε , το πως θα βλέπατε τον εαυτό σας θα έπαιρνε άλλες διαστάσεις.

11/01/2004, 22:57:25
alexeyev1970,στα περισσοτερα που εχεις αναφερει ,απλα συμφωνω ,εδωσες μια διασταση που ισως ξεπερνα τις συμβατικες σκεψεις ,που γινονταν μεχρι τωρα στο τοπικ .

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

alexeyev1970Μέλος
12/01/2004, 11:30:10
Σ'ευχαριστώ Μάνο για τα καλά σου λόγια.Δεν νομίζω πάντως ότι οι σκέψεις μου αποτελούν και τίποτα σπουδαίο , αν κάτσεις να σκεφτείς λίγο τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση , είμαι σίγουρος ότι κι εσύ σε κάτι τέτοιο θα καταλήξεις. Άλλωστε αφορμή για να σκεφτώ έτσι μου έχουν δώσει διάφοροι σοφότεροι από μένα άνθρωποι , άρα οι σκέψεις δεν είναι καθαρά δικές μου. Θα έλεγα ότι το θέμα που συζητάμε έτσι κι αλλιώς είναι φοβερά ενδιαφέρον από μόνο του και αν συνεχιστεί ο διάλογος θα έχουμε και άλλες απόψεις που θα μας κάνουν να προβληματιστούμε.Ας προχωρήσουμε λοιπόν.