- Είναι ο Αθεϊσμός πίστη και θρησκεία; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μερικοί νεο-παγανιστές ακολουθούν τους Ίωνες φιλοσόφους, τους οποίους ακολουθούν άθεοι θεωρητικοί επιστήμονες(οι οποίοι δανείζονται απόψεις των Ιώνων Προσωκρατικών).
Δεν θα ήταν καλύτερο αυτοί οι νεο-παγανιστές να ακολουθούσαν την πιο κλασική εκδοχή των αρχαίων για τους Θεούς; Οι Προσωκρατικοί θεώρησαν τους θεούς απρόσωπη προβλέψιμη ύλη. Όμως η κλασική εκδοχή ήταν ότι ο Δίας π.χ. είναι πρόσωπο που ελέγχει την τάδε περιοχή . Δηλαδή όχι ο Αιθέρας, αλλά ο Άρχων του Αιθέρα. Φυσικά και δεν προσέυχεσαι σε ένα πράγμα που υπακούει σε φυσικούς νόμους. Έπειτα, δεν γνωρίζω καμμιά παράσταση ή απεικόνιση του Δία ως "Αιθέρας". Βέβαια οι Προσωκρατικοί δεν ήταν άθεοι όπως οι σύγχρονοι νατουραλιστές επιστήμονες, διότι αναγνώρισαν την καθολικότητα της Νοημοσύνης στην Φύση και την ύπαρξη του Νου και του Νομοθέτη. Όμως απορώ, γιατί οι νεο-παγανιστές νιώθουν την ανάγκη να μην φανούν ντε-μοντέ μήπως τους περιγελάσει κανείς αν θεωρήσουν το Θείο ως πρόσωπο. Συνασπίζονται με τον νατουραλισμό.
Επίσης άλλοι νεοπαγανιστές μιλάνε για μια εξέλιξη από άνθρωπο σε θεό. Που είναι η απόδειξη ότι ο Δίας ήταν άνθρωπος που εξελίχθηκε σε θεό, όπως λέγεται για τον Βούδα; Επίσης, πως ο Δίας και άλλοι Θεοί δεν τιμωρούσαν εκείνους που προσπαθούσαν να εξομοιωθούν με τους Θεούς;
Απορώ γενικά πως ειρωνεύονται την έννοια του "προσώπου" για τον Ιεχωβά, αφού ο Δίας ήταν πρόσωπο για τους αρχαίους Έλληνες και όχι ένας "προβλέψιμος" αιθέρας.
Τέλος πάντων, μάλλον νιώθω ότι επειδή ο Χριστιανισμός αντικατέστησε την αρχαία θρησκεία, τότε τον θεωρούν εχθρό και ασπάζονται τις αθεϊστικές πεποιθήσεις, ακόμα και αν αυτές συγκρούονται με την κλασική ιδέα του Θείου.
quote:
Χριστος Ελ
Απέδειξα πως αν αφαιρέσουμε τον αρνητικό επιθετικό προσδιορισμό "ά-θεος" από εκείνα τα άτομα που πρεσβεύουν τον αθεϊσμό, και εμβαθύνουμε στις προσωπικές θετικές πεποιθήσεις τους, τότε θα καταλάβουμε ότι πρόκειται για άτομα με πιστεύω, πιστούς της θρησκείας του νατουραλισμού, της αιτιοκρατίας και του υλισμού.
Την θαλασσοταραχή του μυαλού σου απέδειξες.
Ο μονος τρόπος να αποδείξεις αυτα που ισχυρίζεσαι, είναι να εμβαθύνεις στις προσωπικές θετικές ( όπως λές ) πεποιθήσεις των άθεων, βουτώντας μέσα σε αυτές!!
Να γίνεις άθεος δηλαδή.
Αλλοιώς πρόκειται για Σ.Ε.Π
( Σχολή Εφαρμοσμένης Παπαρολογίας )
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
είναι να εμβαθύνεις
Και μετά μου λες εμένα ότι λέω μαλ@κίες,και πάω να σώσω τον κόσμο.
Περιμένω συγνώμη ε;
![]()
![]()
![]()
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Και μετά μου λες εμένα ότι λέω μαλ@κίες,και πάω να σώσω τον κόσμο.
Περιμένω συγνώμη ε;
Τι συγνώμη θέλεις βρε?
Εγω φταίω που την έχεις δει ιεραπόστολος για την σωτηρία των ψυχών των απανταχού χαχόλων?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αφού ξέρουμε όλοι ποιος είναι ο σωτήρας του forum.
Λες υποσυνείδητα ναθέλω να του πάρω τη θέση;
![]()
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:quote:
Χριστος Ελ
Απέδειξα πως αν αφαιρέσουμε τον αρνητικό επιθετικό προσδιορισμό "ά-θεος" από εκείνα τα άτομα που πρεσβεύουν τον αθεϊσμό, και εμβαθύνουμε στις προσωπικές θετικές πεποιθήσεις τους, τότε θα καταλάβουμε ότι πρόκειται για άτομα με πιστεύω, πιστούς της θρησκείας του νατουραλισμού, της αιτιοκρατίας και του υλισμού.Την θαλασσοταραχή του μυαλού σου απέδειξες.
Ο μονος τρόπος να αποδείξεις αυτα που ισχυρίζεσαι, είναι να εμβαθύνεις στις προσωπικές θετικές ( όπως λές ) πεποιθήσεις των άθεων, βουτώντας μέσα σε αυτές!!Να γίνεις άθεος δηλαδή.
Αλλοιώς πρόκειται για Σ.Ε.Π( Σχολή Εφαρμοσμένης Παπαρολογίας )
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ρητορίες και άκομψες προσωπικές επιθέσεις(αν δεν μπορείς να χτυπήσεις το άγγελμα, χτύπα τον αγγελιοφόρο)
Εντάξει, διόρθωση: να εμβαθύνουμε στην μελέτη των προσωπικών θετικών πεποιθήσεών τους, δηλαδή ποια είναι τα δικά τους πιστεύω πέρα από την άρνηση του Θεού.
quote:
Ζύγισε την αγάπη, ζύγισε το μίσος. Πιάσε τις σκέψεις μου, μέτρα τις διαστάσεις τους.Αν δεν υπάρχουν για την Φυσική, τότε να τα αρνηθείς όπως αρνείσαι και τον Θεό μου.
Ζύγισε, Πιάσε , μέτρα
...όργιο παραλογισμού.

Ο "Άγιος" Νικόλαος Συντρίβει τα “Είδωλα"

Επιπλέον δίχως δυνατότητα συλλογισμού, επιθυμίας, αποδοχής, απόρριψης, γνώμης... πως μπορεί ο ΙΔΙΟΣ και γνωρίζει ότι ο αθεϊσμός του είναι αληθινός; Διότι η γνώση απαιτεί ικανότητα συλλογισμού.
Αν ισχυριστεί ήταν προκαθορισμένο να πιστέψει ότι όλα είναι προκαθορισμένα και ο Θεός δεν έφτιαξε τον κόσμο, τότε και εγώ μπορώ να απαντήσω ήταν προκαθορισμένο να πιστέψω ότι δεν είναι όλα προκαθορισμένα και ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο.