- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 25/04/2010 23:08:31
quote:
Την κατάλαβα ,όπως την κατάλαβε όλη η ανθρωπότητα , μηδενός εξαιρουμένου .ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Είμαι σίγουρος ότι η ανθρωπότητα δεν έχει καταλάβει με τον ίδιο τρόπο την διδασκαλία του Χριστού. Πως συμπέρανες ότι όλοι έχουν καταλάβει το ίδιο;
Παρατηρώντας εσένα .
Διαβάζοντας αυτά που εσύ κατάλαβες από την διδασκαλία του .
Τα απλά λόγια της διδασκαλίας τα εγκλώβισες στην δική σου στενή συνείδηση.
Ο μόνος που μπορεί να καταλάβει αυτά που γράφεις είναι άνθρωποι που επισκέφτηκαν την ίδια εσωτερική σχολή με εσένα .quote:
Το σημείο στο οποίο έχω φτάσει το έχω αναπτύξει σε προηγούμενο μηνύματα μου .
Βρες το και ασχολήσου με αυτά που γράφω σοβαρά.ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Το βλέπω ξεκάθαρα και ασχολούμαι σοβαρά μαζί σου και πάνω από όλα θέλω να ξέρεις ότι δεν έχω κάτι μαζί σου. Αν σου φαίνομαι σκληρός ή απότομος είναι επειδή ασχολούμαι σοβαρά με εσένα.Αγαπητό μου παιδί (μην μπερδεύεις τους ρόλους ) εγώ θα σου δίνω μαθήματα εσωτερικής γνώσης .
Μάθε πρώτα να είσαι καλός μαθητής και μετά από τα τεστ που θα σου θέσω και θα περάσεις με επιτυχία ,θα μπορέσεις ίσως να το παίξεις δάσκαλος της εσωτερικής σύνθεσης του ανθρώπου .
quote:
Έλα ντέ γιατί? Γιατί φωτισμένοι άνθρωποι Νο4 ή Νο5 κλείνουν τα μάτια τους και λένε όλο τα ίδια απο αντίδραση και μόνο?
Φίλε Αλεξ όταν κάτι είναι αυτό που είναι τότε δεν επιμένει από αντίδραση αλλά επειδή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από αυτό που είναι.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Αγαπητό μου παιδί (μην μπερδεύεις τους ρόλους ) εγώ θα σου δίνω μαθήματα εσωτερικής γνώσης .
Μάθε πρώτα να είσαι καλός μαθητής και μετά από τα τεστ που θα σου θέσω και θα περάσεις με επιτυχία ,θα μπορέσεις ίσως να το παίξεις δάσκαλος της εσωτερικής σύνθεσης του ανθρώπου .
Καλέ μου Α-Ω είμαι πάντα έτοιμος να δεχτώ..αναμένω!!
Ένα πράγμα που θέλω να ξέρεις επειδή βλέπω ότι δεν το έχεις αντιληφτεί είναι ότι όταν απευθύναμε προσωπικά σε εσένα δεν έχω κάτι μαζί σου. Δεν μου έχεις κάνει τίποτα. Μπορείς να έχεις όποιες αντιλήψεις θες τις οποίες και συζητάμε..
Όταν απευθύνομαι σε κάποιον και λέω για την βρώμα που έχει μέσα του στην πραγματικότητα απευθύναμε προς όλους. Αν το κάνω μιλώντας γενικά τότε ο πονηρός σου νους θα το πάρει γενικά και αόριστα και δεν θα σε πονέσει.. όταν όμως στο λέω στα ΙΣΑ τότε δεν μπορείς παρά να το πάρεις.
Αυτό που πρέπει να δεις είναι ότι πράγματι ξεπηδάνε από μέσα σου αρνητικά συναισθήματα και μετά αυτά τα αρνητικά συναισθήματα σε προτρέπουν σε κάποιες αντιδράσεις πχ στον τρόπο που θα γράψεις και σε αυτά που θα πεις. Αντί να παραμένεις στο ότι πειράχτηκες προχώρα στο να το δεις ξεκάθαρα αυτό που σου συμβαίνει. Σπάσε αυτό τον δεσμό και μπες στην βαθιά αυτοπαρατήρηση.
Είμαι σκληρός επειδή ο χρόνος της ανθρώπινης ζωής δεν είναι και πολύς..
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:Δεν αρκεί ένας άνθρωπος να ασχολείται με τον Εσωτερισμό, με την κοινή έννοια της ασχολίας που καταλαβαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Η ενασχόληση με τον Εσωτερισμό σημαίνει μια στροφή ενάντια στη Φύση και αυτό είναι κάτι πολύ βαθύτερο και πολύ επίπονο. Δεν αρκεί επίσης η γνώση μιας διδασκαλίας (όποιας διδασκαλίας και να είναι αυτή), γιατί ο άνθρωπος μπορεί να διαβάζει και να μελετάει αυτήν την διδασκαλία, αλλά δεν κατανοεί αυτά που διαβάζει και αυτά που μελετάει. Το βαθύτερο π.χ νόημα της διδασκαλίας του Ιησού, δεν μπορεί να φτάσει στον άνθρωπο Νο1, Νο2 και Νο3 γιατί ο πρώτος απλώς αποστηθίζει αυτήν την διδασκαλία, γίνεται ένας πολύ καλός παπαγάλος, ο δεύτερος απλά αρέσκεται σ' αυτήν την διδασκαλία και ο τρίτος προσπαθεί να ερμηνεύσει με το μυαλό του αυτήν την διδασκαλία. Κανένας απ' αυτούς τους τρεις, δεν μπορούν να κατανοήσουν π.χ το νόημα της διδασκαλίας του Ιησού που δεν είναι η αγάπη, αλλά η συνειδητότητα και η επίγνωση. Οι περισσότεροι νομίζουν πως ο Ιησούς μιλάει για την αγάπη, πως η διδασκαλία του είναι η διδασκαλία της Αγάπης. Ο Ιησούς όμως, όπως και πολλοί άλλοι "φωτισμένοι" άνθρωποι, δεν μιλούν για την Αγάπη, αλλά μιλούν ακριβώς γι' αυτό που ο Τζόζεφ Κάμπελ το ονόμασε "έκσταση του να είσαι ζωντανός και να είσαι παρόν στο εδώ και τώρα". Υπάρχουν πάρα πολύ λεκτικοί τύποι στα λόγια του Ιησού που το συμβολικό του Λόγου τους, δείχνει ακριβώς αυτό το πράγμα.
Το παιδί έχει απόλυτο δίκαιο .
Μα βέβαια είναι ποτέ δυνατόν να καταλάβει ένα άτομο, οποιοδήποτε άτομο την διδασκαλία του χριστού ,αν δεν έχει σπουδάσει ,σε εσωτερική σχολή να γίνει γνήσιο, ώριμο προϊόν του ανθρώπου Νο 4 ?
Αγαπητοί Nemesi & alex22 & Earendil & trexagireve εσείς καθώς επίσης και εγώ δεν έχουμε επισκεφτεί καμία εσωτερική σχολή μέχρι στιγμής ,έτσι δεν είναι ;
Θα ήθελα να θέσω ένα πάρα πολύ απλό ερώτημα , για να ξεκαθαρίσω τις δήθεν απορίες του ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ & του zip .
Καταλάβατε την διδασκαλία του χριστού ;
quote:quote:
alfa-omega
Αγαπητό μου παιδί (μην μπερδεύεις τους ρόλους ) εγώ θα σου δίνω μαθήματα εσωτερικής γνώσης .
Μάθε πρώτα να είσαι καλός μαθητής και μετά από τα τεστ που θα σου θέσω και θα περάσεις με επιτυχία ,θα μπορέσεις ίσως να το παίξεις δάσκαλος της εσωτερικής σύνθεσης του ανθρώπου .ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Καλέ μου Α-Ω είμαι πάντα έτοιμος να δεχτώ..αναμένω!!
Ευχαρίστως.
Ξαναδιάβασε με προσοχή τα όσα έγραψα μέχρι τώρα .
Μελέτησέ τα .
Αν έχεις απορίες ρώτα ,αλλά πρόσεξε …,
Μην μπεις αγαπητό μου παιδί στον πειρασμό της χωριστικής προσωπικότητας .
Μην δημιουργήσεις και πάλι αντιπαραθέσεις ,αντιπαραθέσεων, είναι κουραστικό για τον δάσκαλό σου παιδί μου να ασχολείται με την προσωπικότητα .
quote:
Αγαπητοί Nemesi & alex22 & Earendil & trexagireve εσείς καθώς επίσης και εγώ δεν έχουμε επισκεφτεί καμία εσωτερική σχολή μέχρι στιγμής ,έτσι δεν είναι ;Θα ήθελα να θέσω ένα πάρα πολύ απλό ερώτημα , για να ξεκαθαρίσω τις δήθεν απορίες του ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ & του zip .
Όχι αγαπητέ μου Α-Ω, δεν είναι έτσι, όσον αφορά εμένα τουλάχιστον. Συγνώμη αν σου δημιούργησα αυτή την εντύπωση.
Πάντως νομίζω ότι ο καθένας μας λαμβάνει διαφορετικά την οποιαδήποτε διδασκαλία, γιατί έχει διαφορετικά βιώματα και διαφορή κουλτούρα, και κρατάει από τη διδασκαλία αυτά που ταιριάζουν σ' αυτόν για τη δική του αυτογνωσία, για τη δική του ανάπτυξη, για την δική του πορεία, για τη δική του αναζήτηση κλπ.
Τώρα για το αν κατάλαβα τη διδασκαλία του χριστού, διάβασε το παραπάνω που έγραψα, νομίζω ότι απάντησα.
Μια ερώτηση, που ξέρουμε ότι και ο Χριστός δεν είχε διδαχθεί κάποια διδασκαλία? Που ξέρουμε (ή ξέρουμε) ότι δεν είχε παρακολουθήσει κάποια εσωτερική σχολή της εποχής του?
Την καλημέρα μου και πάλι

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."
Edited by - Nemesi on 26/04/2010 11:36:56
Ο άνθρωπος ν.4 δεν είναι απόλυτα προϊόν όπως λες κάποιας εσωτερικής σχολής. Μπορεί κάποιος να γίνει έξω από μια σχολή ν.4 αλλά αυτό έχει σχέση σίγουρα με την εσωτερική εργασία που έκανε σε προηγούμενες ενσαρκώσεις. Μπορεί σε μια προηγούμενη ζωή να ήταν σε μια εσωτερική σχολή ή κοντά σε κάποιο δάσκαλο.. και σε αυτή την ζωή ανακεφαλαιώνει τις γνώσης του έξω από μια σχολή.
Είναι αρκετά δύσκολο να γίνει κάποιος ν.4 αν κάποιος άλλος δεν του το σφυρίξει. Είναι σαν να είσαι μέσα στο ΜΑΤΡΙΞ. Όλα φαίνονται αληθινά και δεν σου πάει στο μυαλό ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Και ξαφνικά εμφανίζεται κάποιος που σου λέει ότι όλα αυτά είναι ένα ψέμα…
Όταν κοιμάσαι και ονειρεύεσαι ποιος είναι εκεί; Ας πούμε ΕΣΥ. Πόσες φορές αναρωτήθηκες ΕΣΥ ότι την στιγμή που ονειρεύεσαι είσαι σε όνειρο; Και αν το αναρωτήθηκες τι έκανες για να βγεις από αυτό; Έτσι η ΟΥΣΙΑ είναι σαν να βρίσκεται περιτριγυρισμένη από «πραγματικότητες» άλλη η πραγματικότητα του φυσικού πεδίου, άλλη,του Αστρικού και άλλη του νοητικού.
Η ταύτιση παραμένει η ίδια!! Δηλ η συνείδηση είναι προσκολλημένη σε κάτι. Όταν όμως κάποιος καταφέρει να αποκτήσει αυτοσυνείδηση και να έχει επίγνωση της Ουσίας του..τότε μπορεί να κινηθεί σε αυτές τις ξεχωριστές πραγματικότητες με πολύ διαφορετικό τρόπο!!
Κάποιος σου λέει εδώ ότι κοιμάσαι και εσύ γελάς..το ίδιο συμβαίνει και στο αστρικό κάποιος έρχεται και σου λέει ότι είσαι σε όνειρο και εσύ γελάς..πολύ επίμονος άνθρωπος λες..
Το πρώτο βήμα για να περάσεις από τον 3 στον 4 είναι να δεις ότι κοιμάσαι… ότι είσαι μηχανικός..ταυτισμένος με μια προσωπικότητα και με κάποια εγώ που σου αναστατώνουν την ζωή..από αυτό το σημείο ξεκινά ο εσωτερικός δρόμος είτε είσαι σε μια σχολή είτε όχι.
Όλα τα άλλα είναι απλά δανικές γνώσεις.. Δεν λέω καλές είναι και αυτές..χρειάζονται.. άλλα αν κάποιος μένει μόνο σε αυτές.. τότε χάνει την ψυχή του.
Είναι δυνατών να χάσει την ψυχή του κάποιος; Τι λες Α-Ω για αυτό που είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ. «Τι και αν κερδίσεις όλα τα πλούτη της γης και χάσεις την ψυχή σου»
Αυτό είναι η συσσωρεύσει μαζεύεις και μαζεύεις. Να παίρνεις, να γεμίζεις. Μπορείς να γεμίσεις από υλικά αγαθά αλλά μπορείς να γεμίσεις και από γνώσεις..όλα είναι πλούτος.. όλα αυτά όμως είναι έξω από εσένα..τα μάζεψες!!! Και η ψυχή σου;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 26/04/2010 11:53:33
quote:
NemesiΜια ερώτηση, που ξέρουμε ότι και ο Χριστός δεν είχε διδαχθεί κάποια διδασκαλία? Που ξέρουμε (ή ξέρουμε) ότι δεν είχε παρακολουθήσει κάποια εσωτερική σχολή της εποχής του?
Ο Ιησούς - λέγεται από κάποιους που το υποστηρίζουν αυτό - μαθήτευσε κοντά στους Εσσαίους και διδάχθηκε πολλά πράγματα από αυτούς. Τώρα, για το ποιοι ήταν οι Εσσαίοι και τι ακριβώς έλεγαν, μια μικρή και πρόχειρη έρευνα μπορεί να γίνει και μέσω του Διαδικτύου π.χ ( http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9 , http://www.esoterica.gr/news/oktober_02/essaioi/essaioi.htm )
Edited by - zip on 26/04/2010 12:31:25
quote:quote:
Αγαπητοί Nemesi & alex22 & Earendil & trexagireve εσείς καθώς επίσης και εγώ δεν έχουμε επισκεφτεί καμία εσωτερική σχολή μέχρι στιγμής ,έτσι δεν είναι ;Θα ήθελα να θέσω ένα πάρα πολύ απλό ερώτημα , για να ξεκαθαρίσω τις δήθεν απορίες του ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ & του zip .
Όχι αγαπητέ μου Α-Ω, δεν είναι έτσι, όσον αφορά εμένα τουλάχιστον. Συγνώμη αν σου δημιούργησα αυτή την εντύπωση.
Πάντως νομίζω ότι ο καθένας μας λαμβάνει διαφορετικά την οποιαδήποτε διδασκαλία, γιατί έχει διαφορετικά βιώματα και διαφορή κουλτούρα, και κρατάει από τη διδασκαλία αυτά που ταιριάζουν σ' αυτόν για τη δική του αυτογνωσία, για τη δική του ανάπτυξη, για την δική του πορεία, για τη δική του αναζήτηση κλπ.
Τώρα για το αν κατάλαβα τη διδασκαλία του χριστού, διάβασε το παραπάνω που έγραψα, νομίζω ότι απάντησα.
Μια ερώτηση, που ξέρουμε ότι και ο Χριστός δεν είχε διδαχθεί κάποια διδασκαλία? Που ξέρουμε (ή ξέρουμε) ότι δεν είχε παρακολουθήσει κάποια εσωτερική σχολή της εποχής του?
Την καλημέρα μου και πάλι"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."
Edited by - Nemesi on 26/04/2010 11:36:56
Ευχαριστώ για την απάντηση .
Ωραία .
Ήδη φάνηκε το πρόβλημα .
Κάνεις αποκλειστική αναφορά στην προσωπικότητα ,που είναι χωριστική.
Θα ήθελες να περιμένουμε & να διαβάσουμε μαζί και τις απαντήσεις τω υπόλοιπων μελών ?
Εκτιμώ ότι θα παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον , αν οι απαντήσεις διαφοροποιούνται από την δική σου ?
Και κάπου αλλού έχω διαβάσει δεν θυμάμαι που ότι ο Χριστός ήταν μέγα ιερεας κατά την τάξη του ΜΕΛΧΙΤΣΕΔΕΚ !!!
Αλεξ τι λες για το ΜΕΛΧΙΤΣΕΔΕΚ;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Αν ονομάσουμε Αρχαία Ελληνική Θρησκεία απλά τον τρόπο που σκεφτόντουσαν οι Φιλόσοφοι (οι οποίοι κυνηγήθηκαν ανηλεώς από τα Ιερατεία της τότε εποχής) τότε μάλλον κάνουμε σοβαρό λάθος.
Άλλο η Θρησκεία άλλο η Φιλοσοφία.Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να κρίνουμε τον Χριστιανισμό από αυτά που έγραψε ο ΙΔΙΟΣ ο Χριστός και όχι από τις διαθήκες και τις παρακαταθήκες Παυλικές ή άλλες.
εύστοχο
quote:
Σέλληνες δεν είναι τα παιδιά της Σελλήνης ;;;
επίσης
http://www.hellenicreligion.gr/
Κοιτάχτε την αλλοφροσύνη που μπορεί να φτάσει !!!
Έλεος !!!
Κάπου βέβαια στους «κανόνες» που παραθέτει μιλάει και για «Θεόπνευστα» κείμενα.
Μετά κατηγορούν τους «Ναζωραίους» !!!!!!
TERRIBILIS EST LOCUS ISTE
Όπως έχω πει και σε άλλο topic είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά δεν ακολουθώ τα τυπικά της πίστης μου, δηλαδή δεν κάνω τον σταυρό μου στο τραπέζι, ούτε όταν περνάω έξω από εκκλησία, δεν πάω συχνά σε εκκλησίες αλλά επιλεκτικά όταν νιώθω πως χρειάζομαι ψυχική ηρεμία που δεν μπορώ να την βρω εύκολα αλλού, γιατί υπάρχουν και φορές που παίρνω το αυτοκίνητο και πάω στο δάσος ή τη θάλασσα..
Μετά από αυτά τα λίγα λόγια για εμένα, θα ήθελα να σχολιάσω ή απαντήσω αν θέλετε, σε κάποια γραφόμενα από το μέλος Sakhs3
quote:
1 θεος "υπερφυσικος",η φυση δημιουργημα του,και αδιαφορο σεβασμου!
2 θεωση του ανθρωπου ,μεσω του κατατρεγμου της σαρκας,της οποιας
επιθυμιες και ηδονες ,ειναι προερχομενες πο του σατανα!
3υπαρξη σατανα-υπερφυσικου θεου(εκβιαστικος αντιποδας)
4 πασης μορφη δυναμη στον ανθρωπο δεν υπαρχει!καθε δυναμη ελενχεται απο τον θεο(ανθρωπος χωρις αυτοπεποιθηση)
5 αρνηση ελευθεριας σκεψης,στα ζητηματα αυτα,διοτι αποτελει βλασφημια!
ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
1 θεος "φυσικος"απολυτα ταυτισμενος με την φυση,μοναδικη αξια λατρειας ,αυτης και των δυναμεων της!
2θεωση του ανθρωπου,μεσω του ορθου φυσικου τροπου ζωης,ιδιαταιρη μνεια ,στις χαρες και ηδονες της ζωης!
3 ανυπαρξια σατανα,αρα και εκβιαστικου αντιποδα!
4 αποδοση μεγαλης ενεργειακης δυναμης (καθε μορφης )στον ανθρωπο.δωρο της φυσης!
5 προτροπη,αναλυσης,του φυσικου θεου,μεσω των επιστημων,και διαρκως
τοποθετηση ερωτηματων!
Θα χαρακτηρίσω τα της χριστιανικής θρησκείας με Αx και τα των προγόνων μας με Bx.
Α1. Λέει "θεός υπερφυσικός" και εννοεί υπεράνω της φύσης δηλαδή εξουσιάζει την φύση? Αν είναι έτσι δεν θα διαφωνήσω, με την μόνη διαφορά πως αφήνει την φύση να εξελιχθεί και δεν επεμβαίνει στην εξέλιξή της.
Α2. Θα διαφωνήσω γιατί η "Θέωση" του ανθρώπου επιτυγχάνεται μέσω της εγκράτειας και όχι μέσω του κατατρεγμού της σάρκας. Έχει μεγάλη διαφορά νομίζω.
Α3. Θα δεχόμουνα το "εκβιαστικός αντίποδας" αν δεχόμουνα πως η θρησκεία κατασκευάστηκε από κάποιους για συγκεκριμένους λόγους. Επειδή όμως πιστεύω πως υπάρχει θεός, έτσι πως τον εννοεί η θρησκεία μας, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο σατανάς είναι ξεπεσμένος άγγελος που θέλησε να γίνει Θεός στην θέση του Θεού.
Α4. Οι δυνάμεις της φύσης ελέγχονται από τον θεό, αλλά δεν έχει αφαιρέσει από τον άνθρωπο καμία δύναμη. Ο άνθρωπος σιγά σιγά, βιώνοντας την ζωή του, αντιλαμβάνεται τις δυνάμεις που έχει, και ανάλογα με την χρήση που θα τις κάνει, εξαρτάται το αν θα φτάσει ή όχι στην Θέωση.
Α5. Ερευνάται τις γραφές είναι το μήνυμα του Χριστού.
Β1. Από τα γραφόμενα αντιλαμβάνομαι πως εννοεί ότι η φύση και οι φυσικές δυνάμεις είναι ο ίδιος ο θεός. Δηλαδή έναν θεό με διάφορες μορφές και εκφράσεις.
Β2. Σωστό, αλλά αυτό σημαίνει πως δεν υπήρχαν φραγές και όρια πουθενά σε αυτές τις χαρές και τις ηδονές? Δηλαδή οι πρόγονοί μας ήταν έρμαια των αχαλίνωτων παθών των και ηδονών των?
Β3. Στον Αδη όλοι πήγαιναν στον ίδιο μέρος? Και οι ήρωες που πήγαιναν στα Ηλύσια Πεδία?
Β4. Η "απόδοση" ήταν ίδια σε όλους τους ανθρώπους? Μήπως κάποιοι είχαν κάτι παραπάνω, ας πούμε οι Ιέρειες?
Β5. Πολλοί επιστήμονες/φιλόσοφοι, αν θυμάμαι καλά από τα γραπτά, είχαν τιμωρηθεί για τις απόψεις τους περί Θεού και Θείου.
Στο Α προσπαθώ να αντικρούσω τα επιχειρήματα αλλά στο Β ΔΕΝ προσπαθώ να κατακεραυνώσω τους προγόνους μας.
Αυτή ήταν η κοσμοθεωρία τους και σε αυτήν πίστευαν.
Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τους κρίνω.
Κάτι που έκαναν κάποιοι Ιεράρχες μας και ήταν μεγάλο λάθος τους..
Αλήθεια όμως τι ήθελε να πει ο Χριστός κατά την επίσκεψη των Ελλήνων?
Και θα κλείσω με τα λόγια του αγαπητού Ramoglou
quote:
Ξεχάστε τα κόμπλεξ των Παπάδων, ξεχάστε τις δεισιδαιμονίες, ξεχάστε την κακομοιριά της φυλής μας, ξεχάστε το παραμύθι «όλοι μας κυνηγούν» και ας ξεκινήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να φτιάχνουμε μια Ελλάδα Νέα που δε θα έχει κόμπλεξ κατωτερότητας, που δε θα ψάχνει σαν τον ξεπεσμένο αριστοκράτη να βρει στις στάχτες τα πτυχία του, που δε θα γυρίζει δώθε κείθε επιδεικνύοντας μόνο τα σημάδια του ένδοξου παρελθόντος.
Μπορούμε να διδαχθούμε από το ένδοξο παρελθόν, μπορούμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Αλλά με μελλοντολογία και ανοιχτά μυαλά, σαν το μυαλό των φιλοσόφων που έψαχνε και δημιουργούσε παρ’ όλο το κυνηγητό της Εξουσίας και του Ιερατείου των τότε Ελλήνων.
ΝΤΑΒΕΛΗ666 συγχαρητήρια για το θέμα σου
(πραγματικά καίει)
Καλά τα είπες ROSTAR αλλά όταν στο τέλος επιβληθεί η μια θρησκεία (ή οπως αλλιως θέλετε) στην αλλη, τότε τι κάνουμε??
Προσωπικά είμαι μαζί σου, αλλα δεν αντέχω να τσακωνόμαστε μεταξύ μας.
Η μητρίδα ΕΛΛΑΔΑ θέλει όλα τα παιδιά της ενωμένα και κοντά της!!
Ολοι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ανεξαρτήτου θρησκείας.
Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε οποιαδήποτε θρησκεία θέλει, αρκεί να βοηθάει όσο μπορεί τον τόπο του!
quote:
Διάβασα τις τοποθετήσεις των φίλων περί του Λειτουργικού τυπικού της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας και ομολογώ δεν με καλύπτουν.
Αγαπητε το μεγαλο λαθος που κανεις μαζι με αλλους ειναι το
να σκεφτεσαι για την ελληνικη λατρεια και ευσεβεια (ως γνωστον το θρησκεια το χρησιμοποιουμε καταχρηστικα, ο ορος δεν υπηρχε στους Ελληνες) με τους ορους της χριστιανικης θρησκειας.
Ο Ελληνικος τροπος λατρειας του Θειου δεν ειναι θρησκεια με την σημερινη εννοια (δεν ειναι τυπολατρεια, δεν εχει αγια κειμενα, ουτε ..θεοπνευστες Γραφες, δεν εχει επαγγελματικα ιερατεια πλην ελαχιστων εξαιρεσεων που αφορουσαν οικογενειες αρμοδιες για ορισμενα μυστηρια, ειναι κατι τελειως διαφορετικο που πρεπει να ειδωθει με ελληνικη ματια. εν ολιγοις δεν μπορεις να τον κατανοησεις χωρις να ΑΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ και να δεις το φαινομενο του Ελληνισμου ως αληθινος Ελληνας.
quote:
Για να πεις ότι έχεις μια θρησκεία ΠΡΕΠΕΙ να έχεις και τον τρόπο λειτουργίας της σε κάποιο βιβλίο το οποίο θα αναφέρει τι πιστεύει αυτή η θρησκεία και τι πρεσβεύει η πίστη της, ποιο είναι το «δόγμα» της και τέλος ο ορισμός των κανόνων που τη διέπουν. Μετά θα πρέπει να υπάρχουν και τα βιβλία τα οποία θα διδάσκονται στους Ιερείς και εκεί θα υπάρχει ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑΣ.
βρε μανια που εχετε με τα δογματα και τα "ιερα βιβλια"!
Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβεις οτι μια φυσικη θρησκεια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ουτε "θεικες αληθειες" ουτε "απολυτες σοφιες";
Πρακτικα ομως οπως εχω γραψει πολλες φορες υπαρχουν καποιες ιδεες τις οποιες μπορουμε να ονομασουμε "δογματα". Οτι το θειον ενυπαρχει του κοσμου χωρις να βρισκεται εκτος του, ειναι μια κοινη θεαση για τους Ελληνες ανεξαρτητως αιρεσεως (επαναλαμβανω οτι αιρεση σημαινε φιλοσοφ.ρευμα), το μηδεν εκ του μηδενος, ειναι αλλη μια κοινη θεση για ολους. Οποτε αμεσως αμεσως οποιος μιλαει για μονοθεισμο των αρχαιων ελληνων αγνοει βασικα σημεια του ελληνικου τροπου.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΣΕΒΕΙΑ (αυτος ειναι ο ορος με τον οποιον οι προγονοι μας εννουσαν την αρχαια ελληνικη θρησκεια) δεν ειναι θρησκεια με σκοπο τη σωτηρια μας οπως ειναι ο χριστιανιμος (σωτηριολογικη θρησκεια) αλλα εχει ως στοχο ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ. σκοπος της ειναι το πλησιασμα του ανθρωπου με το θειον. Γιαυτο δεν εχει αυστηρους κανονες (πολλοι οι τροποι για την ιδια κατευθυνση) αλλα εχει ενα τυπικο και συγκεκριμμενη κοσμοθεαση, η οποια αντικατοπτριζεται και στην καθημερινη ζωη του ελληνα, και που ως αποτελεσμα εχει την αισθηση του ΚΟΙΝΟΥ πολιτισμου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ πανω απο τις τοπικες ιδιαιτεροτητες των.
Η εννοια του ιερεα - μεσολαβητη ειναι ξενη με τον ελληνικο πολιτισμο, ο οποιος ειναι εργο του ΠΟΛΙΤΗ και της ελευθεριας οχι των μαζοποιημενων υπηκοων και της απολυταρχιας. Οχι θεοκρατικου σκοταδισμου, ουτε αμαθειας και κρυμμενης γνωσης προορισμενης για ολιγους. Η γνωση στους Ελληνες διαδιδεται και δεν μενει στα κιταπια καποιων κερδοσκοπων ιερεων. Οι ΝΟΜΟΙ και οι τροποι λειτουργιας καθε ελληνικου ιερου, χαρασονται στον περιβολο για να τους ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ. Τα μαθηματικα οπως και οι αλλες επιστημες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΑ μιας καστας ιερεων ανατολικου τυπου αλλα κοινο δημοκρατικο αγαθο. Για πρωτη φορα στην ανθρωποτητα εμφανιζεται η εννοια της επιστημης και του ορθολογισμου μακρια απο μυστικισμους και δεισιδαιμονιες.
ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΣΕΒΕΙΑ οσο και αν ξενιζει καποιους αυτο. Αυτη η συγκεκριμενη κοσμοθεαση στους ελληνες που ειναι ο τροπος ζωης τους (καθε κοινωνικη δραστηριοτητα ειναι θρησκευτικου χαρακτηρα, απο το θεατρο του Διονυσου, τους αθλητικους αγωνες του Απολλωνα και τους γυναικειους της Ηρας, την δημοκρατικη συνελευση του Διος, την ενυπογραφη τεχνη -πρωτη φορα στην ανθρωποτητα τεχνητες υπογραφουν τα εργα τους- της Αθηνας εργανης και του Ηφαιστου)
τους βοηθα να αναπτυξουν τον πολιτσμο με τη φιλοσοφια και την διαδοση των ιδεων. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΕΧΝΗΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ολα ειναι ενα.
quote:
Δεν θέλω να πιστεύω πως κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι γίνεται να έχεις μια Θρησκεία χωρίς αυτή να έχει και τα στοιχεία της Υψηλής Τέχνης.
το να μην θελεις να πιστευεις ειναι δικο σου θεμα. Γιατι τελικα η κατανοηση του "αλλου" (γιατι ο μεσος αρχαιος ελληνας ειναι ο "αλλος" για μας, οταν δεν μπορουμε να καταλαβουμε οτι σκεπτεται και δρα τελειως διαφορετικα απο μας) ειναι και θεμα ελευθεριας.
Δεν μπορουμε να ανακατευουμε τις προσωπικες μας (παγιωμενες και δυσκολο να κουνηθουν) αντιληψεις και την "πιστη" οταν θελουμε να εχουμε αποψη για την θεαση του "αλλου". Στην πραγματικοτητα πρεπει να "σκοτωσουμε" πρωτα ολες τις ιδεες που μας κατηχησαν απο μικρα για να αγγιξουμε κατι που ορθωθηκε χωρις τις σημερινες ιδεοληψιες που μας κατατρυχουν.
quote:
Αν ονομάσουμε Αρχαία Ελληνική Θρησκεία απλά τον τρόπο που σκεφτόντουσαν οι Φιλόσοφοι (οι οποίοι κυνηγήθηκαν ανηλεώς από τα Ιερατεία της τότε εποχής) τότε μάλλον κάνουμε σοβαρό λάθος.
Άλλο η Θρησκεία άλλο η Φιλοσοφία.
αγαπητε πεφτεις συνεχως στο ιδιο σφαλμα. Ο Ελληνικος τροπος λατρειας (ευσεβεια, θρησκεια, πες το οπως θες) ειναι η βαση που δινει την απαιτουμενη ελευθερια σε εναν πολιτη να εκμεταλλευτει ενα πλαισιο ιδεων ωστε να φιλοσοφησει ελευθερος χωρις να τον βασανιζει καμμια ιερη εξεταση. Ο Ελληνισμος ειναι το αποτελεσμα ιδεων και επινοησεων πρωτογνωρων για την ανθρωποτητα εξαιτιας αυτης της μη δογματικης, μη καταναγκαστικης, μη αφυσικης τασης.
Εσυ μιλας για θρησκεια περιγραφοντας ενα φαινομενο που ηταν τελειως ξενο στον ελληνικο πολιτισμο.
Στο ξαναλεω για ποια ιερατεια της εποχης μιλας; Δεν υπηρχαν ιερατεια, δεν υπηρχε καστα λειτουργων μεσολαβητων των Θεων.
Δεν υπηρχαν ατομα που νομοθετουσαν με τον θεο στο ..τηλεφωνο
Δεν υπηρχαν ιερεις που αποφασιζαν το καλο του ..λαου
Ουτε μεσολαβητες, ουτε αντιπροσωποι επι της γης, ουτε
απυροβλητο, ουτε ελεω θεου, ουτε αλαθητο, ουτε τιποτα απο οσα η διαστροφικη χριστιανικη εκκλησια εχει αναγκασει τους πιστους της να δεχτουν.
quote:
Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να κρίνουμε τον Χριστιανισμό από αυτά που έγραψε ο ΙΔΙΟΣ ο Χριστός και όχι από τις διαθήκες και τις παρακαταθήκες Παυλικές ή άλλες.
Πως να γραψει κατι ενας ιστορικα ανυπαρκτος ανθρωπος;
Ειναι δικαιωμα σου να πιστευεις στον Τζοσουα Λαδωμενο, αλλα αυτη η
πιστη δεν σε διευκολυνει να δεις αντικειμενικα τα των Ελληνων προγονων μας.
quote:
ΑΝ λοιπόν κάποιοι θέλουν να αναβιώσουν όλα τα καλά τα οποία δημιούργησε ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός ας καθίσουν και ας φτιάξουν τυπικά και κανόνες.
Η αναβιωση του Ελληνισμου αφορα τους θρησκευτες του και μονον αυτους. Αν θελεις να συνεισφερεις στην αναβιωση εισαι ευπροσδεκτος. Μεχρι τοτε ομως το λιγοτερο που θα δεχοταν κανεις ειναι υποδειξεις για τυπικα και κανονες..
Αμαν! με ενοχλει που ουτε καν διαβαζεις αυτα που γραφω..
Φαντασου οτι αντεγραψα και την απαντηση ενος φορεα των Ελληνων Εθνικων, αλλα εσυ επαναλαμβανεις το ιδιο τροπαριο με αυτα.
Οπως εγραψα (ξανα και ξανα..)
quote:
Έχετε συγκεκριμένο τυπικό λατρείας;Βεβαίως. Το τυπικό μάλιστα της λατρείας που ασκείται σήμερα, είναι απόσταγμα ενδελεχούς μελέτης των αρχαίων πηγών και έχει σχηματοποιηθεί για να καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες των σύγχρονων Ελλήνων Εθνικών, χωρίς να παγιδεύει τους θρησκευτές σε καταναγκασμούς και τυπολατρίες.
θεωρω χωρις νοημα αυτην την επιμονη προσκολληση σου σε κανονες επι κανονων και τυπους επι των τυπων. Ο Βυζαντινισμος με τους αυλοκολακες και τα πρωτοκολλα της αυλης με την απεραντη ψευτια και υποκρισια ειναι το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο. Η χριστιανικη εκκλησια ειναι γεματη με ιεροκανονες, συνοδικες αποφασεις, διαταγματα, ιερα πηδαλια, ιερα κουπια και κανονισμους και βλεπουμε τα χαλια της..
Το θεμα ειναι λοιπον οι κανονες; ή Η ΟΥΣΙΑ; Η υποκρισια ή τιμιοτητα;
quote:
Με το να κρίνουμε σήμερα τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό έναντι του Χριστιανισμού ή του όποιου –ισμού θεωρώ πως είναι λάθος.
Γιατί ;
Μα γιατί στους σημερινούς –ισμούς έχουμε βιβλία, κανόνες, δομημένα Ιερατεία κλπ ενώ για την Αρχαία μας Θρησκεία έχουμε αναφορές, εικασίες, κομμάτια Ύμνων κλπ.
Ξερεις γιατι ειναι λαθος; γιατι ο Ελληνισμος δεν αφορα ιερατεια και ιερους κανονες. Ο Χριστιανισμος κρινεται απο μονος του. Δεν εχει κανεις αναγκη ενος πολιτισμου σαν τον Ελληνικο για να δει με θλιψη την καταντια του ανθρωπου σημερα. Ενας Ινδιανος, ενας Νορβηγος, ενας Ιταλος μπορουν να δουν την αθλιοτητα του χριστιανισμου εναντι των δικων τους εθνικων παραδοσεων. Το παιχνιδι του χριστιανισμου ειναι να τους κραταει αποκομμενους απο την "εθνικη ψυχη" τους. Γι αυτο καταστρεφει την εθνικη ταυτοτητα τους ή την προσεταιριζεται (τραγικο πραδειγμα του εκτρωματος του ελληνοχριστιανισμου στη χωρα μας)
Γιαυτο χωρισε !!! και την ιδια την ιστορια σε προ και μετα. Η ιδια εθνοκτονος τακτικη της χρ.αυτοκρατοριας που σημερα εφαρμοζεται απο αλλες χρ.δυναμεις με τον ιδιο ζηλο.
quote:
Οι ύμνοι και οι Φιλοσοφικές Αναφορές (ακόμα και οι θεατρικές) ΔΕΝ αποτελούν σε καμία περίπτωση Θρησκευτικό Τυπικό και κανόνα.
Ο Παρθενών ΗΤΑΝ Ναός στον οποίο εκτελούνταν Θρησκευτικές τελετές, ξέρει κανείς τι ΑΚΡΙΒΩΣ λέγαν οι Ιερείς ;
Ξέρει κανείς ΑΚΡΙΒΩΣ ποιες ήταν οι επικλήσεις που αφορούν την ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ;
Ψαχνεις να βρεις την θρησκεια (με τυπικα και κανονες) που εχεις υποψιν σου στον Ελληνισμο. Δεν θα τη βρεις ποτε.
Απο κει και περα, ειναι σε πολλες περιπτωσεις γνωστα αρκετα στοιχεια των εορτων με την τελετουργια τους.
Φανταζομαι αυτο θα εννοεις οταν μιλας για "ιερεις στον ναο" Ελπιζω να μην νομιζεις οτι πηγαινανε καθε ..κυριακη στην ..συναγωγη, να φιλησουνε ..εικονες και να μουρμουριζουν επι 4-5 ωρες αλαμπουρνεζικα εβραικα..
Αγαπητε επειδη ομως ΕΣΥ θελεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι ελεγαν σε μια ιεροπραξια και ποιο ηταν τυπικο της τελετης, πως-ποτε-που-ποιος και τι ελεγαν,
ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ. Γιατι ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ,
ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΟΥ 4ου ΑΙΩΝΑ μαχχ
(ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙς ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΕΣ, ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΑΝ, ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ, ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ)
δεν ζηταω κατι δυσκολο. δεν σου ζηταω να μου πεις για τον 1ο, τον 2ο ή τον 3ο αιωνα αλλα για τον 4ο. Οταν ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ καταδιωκοντας με το μαχαιρι και τα βασανιστηρια τους Ελληνες.
Για να δουμε αν μπορουμε να κρινουμε τον Χ"ΙΣΜΟ... οπως λες.
quote:
Όχι αγαπητοί φίλοι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, εικασίες πολλές, αλλά πραγματική γνώση ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει.
Εγω σου ανεφερω οτι γνωριζουμε αρκετα για να αναβιωσουμε τον Ελληνισμο ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Αλλα ακομα και να μην γνωριζαμε κατι, τιποτα δεν εμποδιζει να φτασουμε την γνωση των προγονων μας. Εκτος και αν θεωρεις οτι προκειται για εξωγηινους ή κατι αλλο.
Αλλα το πραγματικο θεμα δεν ειναι αυτο. Το νοημα που κρυβεται μεσα στην ελληνικη θρησκεια ειναι η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Δεν προκειται για "εξ αποκαλυψεως αληθεια". Ο Ελληνας δεν καθεται στα τεσσερα περιμενωντας τον θεο να τον φωτισει ή να του χαρισει σκεψη οταν δεν διαθετει νου και κριση.
Ουτε εχει αναγκη απο σωτηριολογικες θρησκειες. Να τον σωσουν απο τι αραγε; απο προπατορικα αμαρτηματα και συμπλεγματα κατωτεροτητας;
Η ελληνικη ευσεβεια εναν στοχο εχει. Την ανελιξη του ανθρωπου, το πλησιασμα προς τους θεους.
Αν διαβασεις εστω και εναν υμνο, θα δεις ποσα νοηματα κωδικοποιουνται, ποσα ερωτηματα βρισκουν απαντηση, ποση ελληνικη φιλοσοφια και κοσμοθεαση "κρυβεται" εντος του.
Αυτη η γνωση κατακτιεται δεν χαριζεται αγαπητε.
Θελει "νουν υγιη" απαλλαγμενο απο την αρρωστια των γαλιλαιων.
quote:
Και τελικά γιατί να αναβιώσουμε την Θρησκεία του ΔΙΑ και όχι τη Λατρεία της Σελήνης ;;;;;;;
Μήπως αυτή δεν είναι ποιο προγενέστερη και Ελληνική ;;;;;;;
Ο λογος σου πιανει ανορθολογικες συχνοτητες λογω παντελους αγνοιας.
Κανεις δεν σου ζητησε να αναβιωσεις κατι που δεν καταλαβαινεις λογω των χ"ανικων σου καταβολων.
Δεν μιλαμε ουτε για "θρησκεια του Δια" ουτε για "θρησκεια της Σελανας"
Αν διαβασεις τον ορφικο υμνο προς την Σεληνη
θα δεις γιατι δεν στεκουν τα ερωτηματικα σου.
Εκτος εαν νομιζεις οτι αναφερεται στο φεγγαρι..
quote:
Ξεχάστε τα κόμπλεξ των Παπάδων, ξεχάστε τις δεισιδαιμονίες, ξεχάστε την κακομοιριά της φυλής μας, ξεχάστε το παραμύθι «όλοι μας κυνηγούν» και ας ξεκινήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να φτιάχνουμε μια Ελλάδα Νέα που δε θα έχει κόμπλεξ κατωτερότητας, που δε θα ψάχνει σαν τον ξεπεσμένο αριστοκράτη να βρει στις στάχτες τα πτυχία του, που δε θα γυρίζει δώθε κείθε επιδεικνύοντας μόνο τα σημάδια του ένδοξου παρελθόντος.
Μπορούμε να διδαχθούμε από το ένδοξο παρελθόν, μπορούμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
ΜΑΖΙ ΣΟΥ!
quote:
Αλλά με μελλοντολογία και ανοιχτά μυαλά, σαν το μυαλό των φιλοσόφων που έψαχνε και δημιουργούσε παρ’ όλο το κυνηγητό της Εξουσίας και του Ιερατείου των τότε Ελλήνων.
το μελλοντολογια φανταζομαι το περνας σαν αντιδιαστολη του "παρελθοντολογια"!
αν και μου θυμιζει μεντιουμ μπροστα στη γυαλα, το αντιπαρερχομαι.
για την πολιτικη εξουσια το γραφεις καλα.
Για το ιερατειο παλι σου εξηγησα οτι οι Ελληνες δεν ειχαν το οργανωμενο ιερατειο που εννοεις.
Οσο για το "τοτε Ελληνων" ..
αν γνωρισουμε τον εαυτο μας και τον δαιμονα που εχουμε ολοι μεσα
μπορουμε να τα καταφερουμε και παλι.
χωρις δε τα λαθη του παρελθοντος.
(τα λαθη που πληρωσε ο ελληνισμος)
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
Από αντιγραφή …..
Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα είναι όργανο πνευματικού πολέμου. Στέκεται στην πρώτη γραμμή μάχης κατά των μισελληνικών αιρέσεων. Δεν δικάζει τον εχθρό. Τον εξοντώνει. Δεν διεξάγει πόλεμο κατά ατόμων. Εξολοθρεύει ομαδικώς τις αντεθνικές δοξασίες. Δεν ψάχνει για στοιχεία που να αποδεικνύουν αξιόποινες πράξεις ατόμων. Η πρώτη ερώτηση που κάνουμε είναι: Λατρεύεις τους Πατρώους Θεούς; Η απάντηση θα καθορίσει την μοίρα του κατηγορουμένου. Αυτή είναι η ουσία του εμπόλεμου Ελληνισμού.
Ο Έλλην σκληρός απέναντι στον εαυτό του, πρέπει να είναι σκληρός απέναντι στον εχθρό. Όλα τα μαλθακά συναισθήματα φιλίας, ανοχής, αγάπης πρέπει να καταπνιγούν. Μόνο μία σκέψη, έναν σκοπό έχει στο μυαλό του ο Έλλην Πολεμιστής: Αμείλικτη εξόντωση των εχθρών του Έθνους και του Ελληνισμού. Για τον Έλληνα υπάρχει μία μόνο ευχαρίστηση: Η ολοκληρωτική νίκη στον Ιερό ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. Με ψυχρή λογική, μακιαβελλική ηθική και ακούραστη καταδίωξη του στόχου, ο Έλλην Πολεμιστής πρέπει να είναι έτοιμος να πεθάνει και να εξολοθρεύσει οτιδήποτε στέκει εμπόδιο στο δρόμο για την παγκόσμια κυριαρχία του Ελληνισμού.
Ποιοί είμαστε; Είμαστε οι φύλακες της Ιεράς Ελληνικής Παραδόσεως. Τα ευσεβή τέκνα των Πατρώων Θεών. Είμαστε οι ιεροκήρυκες της Ελληνικής Θρησκείας.
Τί αντιπροσωπεύει η Ελληνική Θρησκεία στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο; την συλλογική βούληση του Έθνους για επιβίωση. Είναι η ομολογία Πίστεως του Ελληνικού Έθνους στις δικές του πνευματικές και πολιτιστικές δυνάμεις. Η Ελληνική Θρησκεία θεωρεί τα Ελληνικά εδάφη ως Αγίους Τόπους. Η Ελληνική Θρησκεία μνημονεύει, σέβεται και τιμά τους Έλληνες Θεανθρώπους. Διατηρεί τις Ελληνικές Παραδόσεις, τα Ελληνικά Ήθη και Έθιμα. Η Ελληνική Θρησκεία είναι ο προστάτης και τροφός του Ελληνικού Έθνους. Είναι η πηγή του Ελληνικού Πολιτισμού. Είναι η κορωνίδα του Ελληνικού Πνεύματος. Είναι η Θρησκεία των Ελλήνων.
Ποιές οι διαφορές μας από τον χριστιανισμό; Είμαστε θρησκεία, είναι μιά απάτη. Πιστεύουμε σε Θεούς που συνυπάρχουν με την Φύση, πιστεύει σε ένα εξωκοσμικό θεό που μισεί την Φύση. Προστατεύουμε τον Ελληνισμό, καταστρέφει τον Ελληνισμό. Σφυρηλατούμε την Εθνική συνείδηση των Ελλήνων, εξιουδαΐζει τους Έλληνες. Φέρνουμε την αγάπη, την ειρήνη και την σοφία, έφερε το μίσος, τις σφαγές και το σκότος.
Τί θέλουμε; Να απελευθερωθεί η Ελλάδα από την δικτατορία της αιρέσεως των ναζωραίων. Ονομασία των Ελλήνων με αρχαία Ελληνικά ονόματα. Διδασκαλία στα σχολεία της Ελληνικής Θρησκείας. Σεβασμό προς την Φύση. Αναστήλωση και επαναλειτουργία όλων των Ιερών Ελληνικών Ναών. Επέκταση των ιδεολογικών και πολιτιστικών μας συνόρων. Παγκόσμια κυριαρχία του Ελληνικού Πνεύματος.
Ιεροί Κανόνες
Οι Ιεροί Κανόνες περί της Παραδόσεως και της Οργανώσεως της Ελληνικής Θρησκείας όπως την παρέδωσαν οι Ιερείς και οι Σοφοί μέσα από τα πρωτότυπα κείμενα της Ελληνικής Γραμματείας καθοδηγούν τους Έλληνες ανά τους αιώνες στον Ιερό Πόλεμο δια την επιβίωση του Ελληνισμού και της ανθρωπότητος.
Οι νέες γενεές Ελλήνων μαθαίνοντας τα διδάγματα Θεών, Ιερέων και Σοφών, τούς έχουν ως πρότυπα και προσπαθούν να τούς μιμηθούν.
Συλλέχθηκαν τα Ιερά Κείμενα της Ελληνικής Γραμματείας, τα οποία μιλούν για την Διατήρηση, Διάδοση και Οργάνωση της Θρησκείας. Οι Ιερείς και Φιλόσοφοι άφησαν υπέροχα μνημεία Διαλογισμού και Πίστεως γύρω από τα θρησκευτικά ζητήματα.
Οι Έλληνες Ιερείς και Σοφοί κατέγραψαν θέματα Ηθών, Εθίμων, Οργανώσεως και Ιερού Πολέμου. Η Εκκλησία ως θείο καθίδρυμα καθοδηγούμενο από τους Αθανάτους Θεούς οφείλει να τηρεί απαρασάλευτα τους Ιερούς Κανόνες. Να τους διδάσκει και να τους εφαρμόζει στη εκπαίδευση των νέων γενεών.
Η Θεία Δύναμις των Θεών δια μέσου των Ιερών Κανόνων μας διαπαιδαγωγεί όχι μόνον στο να προβλέπουμε αλλά κυρίως στο πώς να διαμορφώνουμε το Μέλλον.
Κανών 1ος : Περί καθαρότητος Ψυχής
1.1 Εάν κάποιος Έλλην δεν μυηθεί στα Ελληνικά Μυστήρια η τιμωρία του εν ζωή είναι ανίατη αρρώστια του σώματος και της ψυχής. Μετά θάνατον τιμωρείται με βασανιστήρια της ψυχής. Η τιμωρία μετατρέπεται σε κατάρα και περνά στους απογόνους μέχρι πέμπτης γενεάς.
Ερμηνεία: Καθώς οι Θεοί δεν κατοικούν μέσα σε ακάθαρτες ψυχές, το μίασμα εξαγνίζεται μόνον δια της συμμετοχής στα Μυστήρια.
Οι αμύητοι και οι άδικοι θα τιμωρηθούν στον Κάτω Κόσμο. Πλάτων
1.2 Όποιος αρνείται τους Θεούς τιμωρεί την ψυχή του. Η τιμωρία της ψυχής είναι η ακαθαρσία της αγνοίας.
Ερμηνεία: Η ακάθαρτη ψυχή αμφιβάλλει για τους Θεούς διότι δεν έχει αίσθηση του μιάσματος που φέρει επάνω της. Ως εκ τούτου η ένοχη ψυχή θα ντροπιάζεται καθημερινά μπροστά στους Θεούς.
Η ακαθαρσία της ψυχής αντανακλά την κακία αυτού που αμφισβητεί τις Εντολές των Θεών. Επιμενίδης
Κανών 2ος : Περί Ιερών Όρκων
2.1 Όστις θραύει δια επιορκίας τους Ιερούς Δεσμούς, ήτοι τους Ιερούς Όρκους, με τους Αθανάτους Θεούς και την Θεϊκή Πολιτεία καλείται ένοχος εσχάτης προδοσίας.
Ερμηνεία: Ο προσήλυτος παίρνει Ιερό Όρκο ενώπιον Θεών και ανθρώπων ότι διακόπτει κάθε σχέση με ιεροσύλους. Συγχρόνως δεσμεύεται υπό την προστασία των Θεών. Η άρνηση των Ιερών Δεσμών με τους Θεούς σημαίνει δημιουργία δεσμών με εγκληματίες.
Ο επίορκος τιμωρείται με την ποινή του θανάτου. Ιερεύς Επίχαρος, Περί Ιερατικής Τέχνης
2.2 Ο Ιερός Όρκος αποτελεί την σφραγίδα των Θεών επί των ανθρώπων. Εφεξής ουδείς δύναται να σκέπτεται βάσει της αδυνάμου κρίσεώς του· αλλά βάσει των Θεϊκών Εντολών για τις οποίες πήρε Όρκο να τηρεί απαρασάλευτα.
Ερμηνεία: Οι νεοφώτιστοι όταν λαμβάνουν τους Ιερούς Όρκους δεν επιτρέπεται εφεξής να σκέπτωνται αλαζονικά διότι θα καταστραφούν. Δεν είναι δυνατόν να κρίνουν τους Θεούς, διότι οι Θεϊκές Εντολές είναι ανεξήγητες για τους ανθρώπους.
Κανών 3ος : Περί Ιεραρχίας
3.1 Έξι, οι βαθμοί των Ιερέων: πρώτος βαθμός είναι ο Νεωκόρος που είναι ο δόκιμος Ιερεύς. Δεύτερος βαθμός είναι ο Ιεροκήρυξ. Τρίτος είναι ο Δαδούχος. Τέταρτος βαθμός είναι ο Ιεροφάντης. Πέμπτος βαθμός είναι ο Προφήτης. Έκτος βαθμός είναι ο Αρχιερεύς.
Ερμηνεία: Το Ελληνικό Ιερατείο ακολουθεί την Ιερά Παράδοση της διαβαθμισμένης οργανώσεως. Ουδείς Ιερεύς ή Ιέρεια ασκεί τα καθήκοντά του/της άνευ αδείας από ανωτέρους. Θεοί και ανώτεροι Ιερείς παιδεύουν και καθοδηγούν τους κατωτέρους Ιερείς.
«...συγκεντρώθηκαν οι Ιερείς μετά τον θάνατο του Αρχιερέως Ακηράτου για να εκλέξουν νέο Αρχιερέα καθώς και τους νέους Ιερείς», Πλουτάρχου, Χρησμών συναγωγή.
3.2 Απαγορεύεται να αναλαμβάνουν ηγέτες της Κοινότητος οι ψευδοφιλόσοφοι. Οι ηγέτες επιλέγονται από τα μαχητικά και πρακτικά στελέχη της Κοινότητος. Ποτέ από τους οκνηρούς φιλοσόφους.
Ερμηνεία: Άξιοι για την Αγάπη των Θεών είναι αυτοί που διαδίδουν στους δρόμους και τις αγορές τον Θεϊκό Λόγο και όχι οι ψευδοφιλόσοφοι.
Κατάρα για τους ανθρώπους είναι η ραθυμία των ψευδοφιλοσόφων, είπε ο Θεάνθρωπος Διόνυσος. Διότι οι κατέχοντες την άγνοια του Κόσμου δεν αξίζουν όσο οι κατέχοντες την Γνώση των Θεών.
3.3 Ουδείς αναλαμβάνει Ιερεύς/Ιέρεια της Κοινότητος χωρίς να έχει επιλεγεί, εκπαιδευτεί και αναδειχθεί μέσα από την Κοινότητα.
Ερμηνεία: Η επιλογή, η εκπαίδευση, η ανάδειξη και η οργάνωση του Ελληνικού Ιερατείου αποτελεί την δικλείδα ασφαλείας της Κοινότητος. Απαγορεύεται να αναδεικνύεται Ιερεύς όστις δεν έχει επιλεγεί, εκπαιδευτεί, αναδειχθεί μέσα από τα μέλη της Κοινότητος.
3.5 Ιερείς γίνονται μόνον όσοι είναι μόνιμοι Μαχητές, επαγγελματίες Πολεμιστές και έχουν περάσει την σκληρή Ιερατική εκπαίδευση.
Ερμηνεία: Η Ελληνική Θρησκεία υπηρετείται από Ιερατείο με καθωρισμένη Παράδοση, Παιδεία, Μύηση, και διαβαθμισμένη Ιεραρχία. Οι Ιερείς λαμβάνουν καθημερινή Διδασκαλία βασισμένη στους Ιερούς Νόμους. Οι Ιερείς ζουν για τους Θεούς και τρέφονται από τους Θεούς. Στον Ελληνισμό το Ιερατικό αξίωμα είναι τρόπος ζωής και όχι δευτερευούσης σημασίας.
3.6 Απαγορεύεται η ύπαρξη ανοργάνωτου Ιερατείου καθώς και ερασιτεχνών Ιερέων. Η Οργή των Θεών πέφτει πάνω σε όσους δεν Τους υπηρετούν δίκαια και με αγνότητα ψυχής.
Ερμηνεία: Στα θεολογικά ζητήματα υπάρχουν διαβαθμίσεις δυσκολίας όπως στα πολεμικά ζητήματα υπάρχουν βαθμίδες δυσκολίας και αξιώματα. Όπως υπάρχουν στρατηγοί και στρατιώτες έτσι υπάρχουν εξειδικευμένοι Ιερείς και απλοί θρησκευτές.
Στην Ελληνική Θρησκεία δεν υπάρχουν ερασιτέχνες και ευκαιριακοί Ιερείς. Υπάρχουν βοηθητικοί θρησκευτές που αναλαμβάνουν καθήκοντα αρρηφόρων, κανηφόρων, λικνοφόρων, υδροφόρων, πυρφόρων, και βοηθούν τους Ιερείς στην εύρυθμη λειτουργία των Ναών.
Κανών 4ος : Περί Ιερού Πολέμου
4.1 Κατηραμένος όστις αρνείται την δόξα του Ιερού Πολέμου.
Ερμηνεία: Ο Ιερός Πόλεμος αποτελεί την μόνιμη κατάσταση του Έλληνος. Ιερός Πόλεμος είναι ο αδιάλλακτος, συνεχής και αδυσώπητος Ιερός Αγών που διεξάγει ο Έλλην για να κατακτήσει την Γνώση. Για να βγάλει την ανθρωπότητα από το σκότος της αγνοίας των Θεών. Για να επικρατήσει η Ειρήνη και η Δικαιοσύνη σε όλη την ανθρωπότητα. Όποιος αρνείται να αγωνισθεί για την σωτηρία του Κόσμου είναι εγκληματίας.
Ω Ζευ! πώς θα δοξαστώ; ρώτησε ο Κριτόλαος. Και είπε ο Παντοκράτωρ Ζεύς: «Θα κριθείτε ενώπιον των Θεών για τις πράξεις σας. Όστις έφερε τους αδελφούς του πίσω στους Θεούς θα ανταμειφθεί. Όποιος πεθαίνει για την Δόξα των Θεών θα γνωρίσει τους Θεούς. Μόνον όποιος πολεμά στον Ιερό Πόλεμο θα δοξαστεί».
4.2 Το Βασίλειο των Θεών ανήκει στους Ιερούς Πολεμιστές.
Ερμηνεία: Οι Θεοί αρνούνται όσους τους αρνούνται. Όσοι αρνούνται την βοήθεια των Θεών στον Ιερό Πόλεμο θα δεχθούν πάνω τους όλο το μίσος των εχθρών.
Τί να κάνω Τελέκλεια για να γίνω άξιος για το Βασίλειο των Θεών; ρώτησε ο Αντίνοος την Ιέρεια του Διονύσου. Μοίρασε όλη την περιουσία σου στους Αδελφούς σου και σήκωσε τα όπλα του Ιερού Πολέμου για να τα δουν οι Θεοί στον Ουρανό, απάντησε η Τελέκλεια.
4.3 Όταν πλησιάζει το πυρωμένο άρμα του Ιερού Πολέμου οι φιλόσοφοι σωπαίνουν και τα ξίφη ματώνουν.
Ερμηνεία: Οι πολλές συζητήσεις, η ατελείωτη θεωρητικολογία και η αδράνεια αποτελούν την μητέρα όλων των κακών. Μία ώρα δράσεως είναι προτιμότερη από χίλιες ώρες συζητήσεων.
Ο Μνησικλής είπε προς τους μαθητάς του: «Σταματήστε τις ανούσιες φιλοσοφικές συζητήσεις και πάρτε το ξίφος της υπακοής για να υποτάξετε τους βεβήλους». Ιεροφάντης Μνησικλής, επιστολή προς μαθητάς
4.4 Ο Ιερός Πόλεμος είναι ο αποκλειστικός σκοπός του Έλληνος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος που οδηγεί στους Θεούς παρά αυτός του Ιερού Πολέμου.
Ερμηνεία: Οι Επιφάνειες Θεών, οι χρησμοί του Μαντείου των Δελφών και τα εμπνευσμένα λόγια των Ιερέων αποκαλύπτουν τον Ιερό Σκοπό για τον όποιον θα δοξαστούν οι Έλληνες ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο Ιερός Πόλεμος συγκίνησε τόσες γενεές Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την Σωτηρία της ανθρωπότητος. Ουδείς Έλλην μπορεί να ξεφύγει την Θεϊκή του Μοίρα.
Ο Προφήτης του Μαντείου των Δελφών ρώτησε τον Φοίβο Απόλλωνα πού είναι τα Ηλύσια Πεδία. Και ο Μουσαγέτης απάντησε: «Τα Ηλύσια Πεδία είναι κάτω από τις σκιές των σπαθιών. Όταν διαβείς ένα τεράστιο ποτάμι από το αίμα των βεβήλων θα δεις τις πύλες των Ηλυσίων. Αυτός που συμμετέχει σε Ιερούς Πολέμους για την δόξα των Θεών, θα ανταμειφθεί από τους Θεούς. Θα τον ανταμείψουν με Σοφία και Αγάπη. Αν πεθάνει στην μάχη, θα ανταμειφθεί. Αν δειλιάσει, θα τιμωρηθεί. Όποιος θυσιάζει την ζωή του για την αγάπη των Θεών θα ξαναγεννηθεί».
Κανών 5ος : Περί υπακοής και ανυπακοής εις τους Ιερούς Νόμους
5.1 Η υπακοή στις εντολές των απίστων ισοδυναμεί με ανυπακοή στους Νόμους των Θεών.
Ερμηνεία: Οι Θεοί τιμωρούν τους ανυπάκουους και τους αμφισβητίες. Όποιος αμφισβητεί τις εντολές Των η Νέμεσις τον τιμωρεί αυστηρότατα.
Όποιος αρνείται τους Νόμους τους Θεών κηρύσσεται εχθρός των Θεών και βέβηλος. Πυθία Φημονόη
5.2 Όστις ομιλεί στο Όνομα των Θεών χωρίς να του έχει δοθεί ο λόγος από τους Θεούς είναι κατηραμένος. Όστις εισέρχεται στις συγκεντρώσεις των πιστών λέγων ότι δήθεν φέρει τον Λόγο των Θεών ώστε να παρακινήσει σε ανυπακοή από τους Νόμους, η μάχαιρα των Θεών θα τον βρει γρήγορα.
Ερμηνεία: Ένας Έλλην πρέπει να περάσει πολλές δοκιμασίες για να γίνει αποδεκτός στο Έθνος των Θεών. Πρέπει να έχει απόλυτη αφοσίωση στον Ιερό Αγώνα για την Ελευθερία. Σε καμμία περίπτωση δεν εξαπατάται από τους απίστους και τους αιρετικούς που τον καλούν σε ανυπακοή από τους Ιερούς Νόμους.
Οι Θεοί ζητούν το αίμα των τυράννων να χυθεί στον Βωμό της Εκδικήσεως. Οι Θεοί ζητούν το αίμα των Μαρτύρων να χυθεί στον Βωμό της Ελευθερίας. Οι Θεοί ζητούν τιμίως και απεριφράστως υπακοή στους Νόμους. Οι Θεοί ζητούν αγώνα, ιδρώτα και κακουχίες από όσους θέλουν να απολαύσουν τα Αγαθά Τους.
Κανών 6ος : Περί διδασκαλίας και σιωπής
6.1 Ποτέ δεν θα αποκαλύψεις τα μυστικά της Αδελφότητος στους απίστους.
Ερμηνεία: Οι Έλληνες διαδίδουν τον Θεϊκό Λόγο στους αγνοούντας τους Θεούς. Ακόμη και αν δεν κατανοούν τα Θεία οι άπιστοι, ως Έλλην θα προσπαθήσεις να τους σώσεις. Αλλά οι άνθρωποι αγνοούντες τα Θεία γίνονται επικίνδυνοι διότι χωρίς πνευματική καθοδήγηση δεν ξέρουν τί είναι καλύτερο για τον εαυτό τους. Η διδασκαλία της Αδελφότητος γίνεται στο φως μπροστά σε όλους, αλλά τα Μυστήρια της Ελληνικής Θρησκείας αποκαλύπτονται μόνον στους πιστούς.
6.2 Ποτέ δεν θα αποκαλύψεις τα Θεία Μυστήρια στους κατωτέρους και αδαείς χωρίς να έχουν λάβει πρώτα την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση.
Ερμηνεία: Η αποκάλυψη των Μυστηρίων εξαρτάται από την αφοσίωση, την πίστη και τον βαθμό του Μύστου. Ο υποψήφιος Έλλην για να αντικρύσει με καθαρή καρδιά τους Θεούς πρέπει πρώτα να ξεκινήσει ως παιδί να μαθαίνει από την αρχή το Θεϊκό αλφάβητο από τον Ιεροφάντη. Ο άνθρωπος δεν μπορεί σε λίγο χρόνο να κατανοήσει τα Μυστήρια. Πρόκειται για έναν αγώνα μίας ολόκληρης ζωής η κατανόηση των Θεϊκών Λόγων και Μυστηρίων.
Συνεχίζεται , οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου ....
7.1 Ο άθεος είναι εχθρός της Κοινότητος. Πιστεύει σε δικό του θεό, τον θεό της πλάνης. Δεν θα τον δεχθείς στην οικία σου ως αδελφό. Είναι αδελφός των εχθρών του Ελληνισμού.
Ερμηνεία: Οι άθεοι έχουν θεοποιήσει τον εαυτό τους. Λοιδορούν τους Αληθινούς Θεούς για να ανυψώσουν την ανοησία τους σε θεό. Ο Ελληνισμός τους κατατάσσει στους απίστους, δηλαδή στους εχθρούς του Ελληνισμού και της Ελληνικής Θρησκείας, διότι υποσκάπτουν την Πίστη στους Θεούς του υπολοίπου λαού.
Και είπε ο Διόνυσος στις Μαινάδες: Μείνετε μακριά από τους ασεβείς γιατί θα τους στείλω Ιερή Μανία. Φύγετε από την οικογένειά σας όταν με καταδιώκει, διότι έτσι θα κερδίσετε την ευλογία των Θεών. Τρώγε σύμφωνα με τον ρυθμό της Φύσεως και ποτέ μαζί με τους βεβήλους. Κοιμίσου μαζί με τους αδελφούς σου. Γιατί αλλιώς θα κοιμάσαι μέσα στις βρωμιές όπως οι δέλφακες.
7.2 Η αθεΐα είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητος και ως τέτοιο τιμωρείται αυστηρότατα.
Ερμηνεία: Η αθεΐα προκαλεί καταστροφή της Φύσεως και των ανθρώπων διότι οι άνθρωποι αποϊεροποιούν την Φύση, την ζωή τους και τις αξίες. Οι άθεοι προκαλούν διάσπαση των οικογενειακών δεσμών. Είναι διεθνιστές, κοσμοπολίτες που πιστεύουν στον ψευτοθεό του χρήματος και προσκυνούν τις δυνάμεις του εκφυλισμού και της διαφθοράς.
Οι άπιστοι είναι εγωϊστές και θρασύδειλοι διότι αφιερώνουν την ζωή τους σε σπατάλες και στις περιποιήσεις του εαυτού των. Ενώ η ζωή των πιστών είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένη στους Θεούς, διότι είναι γενναίοι και ανιδιοτελείς.
Ο Μάντης Τειρεσίας ρώτησε τον Διόνυσο γιατί οι άνθρωποι είναι εγωιστές και απομακρύνονται από τον Θεό. Και ο Διόνυσος απάντησε: Ποτέ δεν σκέφτεται ο νους για τον άνθρωπο, γιατί ο νους προσπαθεί να τον κοροϊδέψει. Ο νους του ανθρώπου είναι ψεύτης και απατεώνας. Το πνεύμα του ανθρώπου δεν έχει την καθαρότητα να σκεφτεί, ούτε τον χρόνο.
Κανών 8ος : Περί Θεϊκής Τιμωρίας
8.1 Οι Θεοί είναι οι μόνοι και αυθεντικοί Δικαστές. Η εξουσία για την τιμωρία των εγκλημάτων ανήκει αποκλειστικά σε Αυτούς. (Εκτός κι αν τον λένε «Ναζωραίο» οπότε δε κάνει να τιμωρεί … σημ. δική μου)
Ερμηνεία: Όποιος είναι ασεβής προς τους Θεούς αποβάλλεται πάραυτα από το Έθνος των Θεών. Οι Θεοί τιμωρούν τους ασεβείς και επιβραβεύουν τους ευσεβείς. Οι άνθρωποι δεν είναι δικαστές ούτε νομοθέτες, αλλά υπακούν στα κελεύσματα και τους Νόμους των Θεών. Μόνον η Θεϊκή Δικαιοσύνη είναι αποδεκτή από τους ανθρώπους διότι είναι αλάνθαστη.
Κανών 9ος : Περί γάμου
9.1 Δεν θα παντρευτείς ποτέ σύντροφο που δεν πιστεύει στους Θεούς. Είναι η χειρότερη κατάρα.
Ερμηνεία: Όποιος παντρεύεται άπιστο είναι προδότης. Απομακρύνεται από το μονοπάτι των Θεών και εχθρεύεται την καθοδήγησή Τους.
Διότι είπε η Ήρα: «τα παιδιά που θα γεννηθούν θα κατασπαράξουν τις σάρκες σου».
9.2 Δεν θα παντρευτείς ποτέ σύντροφο από άλλη φυλή. Το αίμα των Ελλήνων απαγορεύεται να αναμιγνύεται με αίμα αλλοφύλων.
Ερμηνεία: Η Ελληνική Φυλή δεν έχει την πολυτέλεια ως ολιγάριθμη να αναμιγνύεται με ξένο αίμα. Η ανάμιξη με ξένα φύλα προκαλεί διάσπαση του ψυχολογικού και βιολογικού ιστού των Ελλήνων. Κάτι που είναι απαράδεκτον και ατιμωτικόν για τον διαπράξαντα τέτοιο έγκλημα.
Όμαιμον, ομότροπον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον είναι τα χαρακτηριστικά του Έλληνος, είπε ο Ηρόδοτος.
9.3 Χωρίς την συμφωνία Ιερέων ο γάμος δύο μελών είναι άκυρος.
Ερμηνεία: Η ευλογία και ο έλεγχος των κοινωνικών σχέσεων των Ελλήνων από τους Ιερείς αποτελεί ευτυχία και χαρά για τους πιστούς και κατάρα για τους απίστους που θέλουν να κυλίωνται στον βούρκο του σκότους. Η Ελληνική οικογένεια και το Ελληνικό Έθνος ευημερούν μόνον όταν τα στηρίγματα του Ελληνισμού ενισχύονται και οι εχθροί του Ελληνισμού ελαττώνονται.
Κανών 10ος : Περί αλλοτρίων ηθών και εθίμων
10.1 Ουδείς αφήνεται ατιμώρητος να εισάγει αλλότρια ήθη και έθιμα στις Κοινότητες του Έθνους. Έκαστο μέλος της Κοινότητος λαμβάνει την θρησκευτική και πολιτιστική ταυτότητα του Ελληνικού Έθνους.
Ερμηνεία: Η ταυτότητα του κάθε μέλους προσδιορίζεται με βάση την Ελληνική θρησκευτική και πολιτιστική του ιδιοσυστασία. Οποιαδήποτε πρόσμειξη με ξένα ήθη και έθιμα αυτομάτως νοθεύει την Ελληνική θρησκευτική και πολιτιστική ταυτότητα. Το οποίο με την σειρά του μειώνει τον αριθμό των πολιτών της Θεϊκής Πολιτείας και του Ελληνικού Έθνους. Έγκλημα το οποίο είναι ασυγχώρητο από Θεούς και ανθρώπους.
10.2 Ο Έλλην μονώνεται με ασπίδα τους Θεούς από τις αλλότριες επιρροές.
Ερμηνεία: Η μόνωσή μας από τις βλαβερούς ρύπους των απίστων, είτε αυτό αφορά την ηθική είτε την αισθητική μας, οφείλει να είναι πλήρης και με ασπίδα τους Θεούς. Δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να μολυνθεί από τον Τύπο, τις αξίες και τις ανήθικες συνήθειες των μιαρών. Έχουμε ως πρότυπα τους Θεούς και ως οδηγό τις εντολές Των.
Κανών 11ος : Περί χαρακτήρων
11.1 Η συμπεριφορά, οι σκέψεις και τα συναισθήματά του Έλληνος προσδιορίζονται με κέντρο αναφοράς τους Θεούς. Απαγορεύεται να κυριαρχεί στον Έλληνα οποιοδήποτε συναίσθημα, σκέψη ή συμπεριφορά μη συμβατή με την Ελληνική Θρησκεία.
Ερμηνεία: Οι Έλληνες ως υπήκοοι της Πολιτείας των Θεών ρυθμίζουν την συμπεριφορά, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους ώστε αυτά να μην ελέγχωνται από τους μιαρούς απίστους.
11.2 Αν ο άπιστος εκφυλίσει ένα από τα τρία δομικά στοιχεία της προσωπικότητος του Έλληνος (συμπεριφορά, σκέψη, συναίσθημα) τότε τα άλλα δύο στοιχεία θα ακολουθήσουν για να συντονιστούν μεταξύ τους.
Ερμηνεία: Αν οι άπιστοι αλλάξουν, για παράδειγμα, τα συναισθήματα των Ελλήνων έναντι των κατακτητών ναζωραίων τότε αναλόγως θα εναρμονιστούν οι σκέψεις και η συμπεριφορά των Ελλήνων. Θα παραλύσουν τα αντανακλαστικά των Ελλήνων έναντι των ναζωραίων κατακτητών. Οι Θεοί ως άγρυπνοι φρουροί παρακολουθούν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας ώστε να μην παρεκκλίνουν από τις Εντολές Των και να μην εναρμονίζωνται με τους απίστους.
11.3 Τα ενδύματά σου, η τροφή σου, η κόμμωσή σου, η μουσική που ακούς, η κατοικία σου, το όνομά σου, τα σύμβολά σου, τα κοσμήματά σου, θα αντανακλούν την Δόξα και το Άρωμα των Θεών. Αλλιώς θα βρωμίζουν το Έθνος με την δυσωδία των απίστων.
Ερμηνεία: Οι Έλληνες οφείλουν να διατηρούν και να αναπαράγουν την θρησκευτική, πολιτιστική και εθνική τους ταυτότητα. Οτιδήποτε καταστρέφει την διαφορετικότητά τους, οι Έλληνες υποχρεούνται να το πολεμούν με μίσος και ανηλεώς.
11.4 Όστις αντιμετωπίζει την επίθεση των οργάνων του Κτήνους θα καταστέλλει τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα με επίκληση στους Θεούς και με την βοήθεια των Ελλήνων Αδελφών του.
Ερμηνεία: Επί καθημερινής βάσεως οι Θεοί δοκιμάζουν την αφοσίωσή μας σε Αυτούς επιτρέποντες στους απίστους να μας παρενοχλούν. Όμως ο Έλλην μαθαίνει από μικρός να εμποδίζει τις αρνητικές σκέψεις με ύμνους, προσευχή και διαλογισμό. Μαθαίνει ότι κάθε αρνητική κριτική των απίστων αποδεικνύει ότι οι Έλληνες κατέχουν την μόνη Αλήθεια.
Κανών 12ος : Περί αποστασίας
12.1 Αυτός που αποστατεί από τους Θεούς χάνει το φως που τον καθοδηγεί στα μονοπάτια του σκότους. Χάνει το σύστημα αναφοράς του. Χάνει την πυξίδα και τα όργανα πλοήγησης. Χάνει την Μήτρα που τον σφράγισε και του έδωσε ταυτότητα. Χάνει τα αρχεία της μνήμης του. Χάνει τα έμβολα που εμφυτεύουν τις Θεϊκές Γνώσεις στον οργανισμό του. Είναι φτερό στον άνεμο και όχι βράχος σε τρικυμία. Η ποινή για την αποστασία είναι αιώνιος θάνατος στην πυρά της Λήθης.
Ερμηνεία: Οι άνθρωποι είναι εντελώς ανίσχυροι χωρίς τους Θεούς και πανίσχυροι με την βοήθειά Των. Όσοι εγκατέλειψαν την Ελληνική Θρησκεία και τους Θεούς έγιναν δούλοι των ναζωραίων κατακτητών, ναρκομανείς, αυτοκτόνησαν, αρρώστησαν, έπεσαν σε κατάθλιψη. Δεν υπάρχει βοήθεια έξω από την Ελληνική Θρησκεία. Δεν υπάρχει σωτηρία μακριά από τους Θεούς.
12.2 Το έγκλημα της αποστασίας ενέχει συλλογική ευθύνη της Κοινότητος και του επικεφαλής Ιερέως που ιερουργεί στην Κοινότητα.(Νάτο το μάντρωμα !!!!!! …. Σημ. δική μου) Αν αποδειχθεί ότι ο Ιερεύς της Κοινότητος ολιγώρησε να αποτρέψει το έγκλημα της αποστασίας, καθαιρείται και τιμωρείται με την ποινή του θανάτου.
Ερμηνεία: Όποιος Έλλην αποστατεί από τους Θεούς τραυματίζει βαρύτατα και ανεπανόρθωτα το Ελληνικό Έθνος. Γι’ αυτό αν κάποιος ασεβεί απέναντι στους Θεούς το έγκλημά του αντανακλά απέναντι σε όλο το Έθνος. Όλοι οι Έλληνες φέρουν ευθύνη να επαναφέρουν τον ασεβή στην τάξη, αλλιώς θα τιμωρηθούν ως συνεργοί του στο επαίσχυντο έγκλημα που διαπράττει. Ο Ιερεύς της Κοινότητος είναι ο πρώτος υπεύθυνος και τιμωρείται αυστηρότατα, ώστε να μην δίνεται περιθώριο για αποστασία σε κανένα παράφρονα.
«Το αίμα των χαμένων αδελφών σου θα το ζητήσω από σένα», είπε ο Απόλλων στον Ιερέα Βράγχο.
Κανών 13ος :Περί απονομής Δικαιοσύνης
13.1 Ουδείς Έλλην έχει το δικαίωμα να ζητά απονομή δικαιοσύνης από απίστους. Δικαιοσύνη απονέμεται μόνον από το εκτελεστικό, δικαστικό και νομοθετικό σώμα των προυχόντων της Ελληνικής Θρησκείας.
Ερμηνεία: Όταν ένας δούλος ζητά απονομή δικαιοσύνης από τον αφέντη του φυσικό είναι να εισπράττει την αδικία. Όταν ένα θύμα βιασμού ζητά απονομή δικαιοσύνης από τον βιαστή του, τότε φυσικό επακόλουθο είναι το θύμα όχι μόνον να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως υπεύθυνο για το βιασμό του αλλά και να καταδικαστεί διότι δεν διευκόλυνε τον βιασμό του.
Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητούν απονομή δικαιοσύνης μόνον από τους Θεούς και από τα εντεταλμένα όργανά Τους μέσα στο Ελληνικό Έθνος.{Τους Ιερείς δηλαδή … σημ. δική μου) Ποτέ δεν ζητούμε δικαιοσύνη από τους απίστους σφαγείς μας, διότι τότε θα τιμωρηθούμε αμείλικτα και από τους Θεούς αλλά και από τους απίστους.
Κανών 14ος :Περί ανασχέσεως της απιστίας
14.1 Το Έθνος καταπολεμά μέχρι αφανισμού όλα τα υλικά και πνευματικά αντικείμενα που φθείρουν την Πίστη στους Θεούς και προβάλλουν την απιστία.
Ερμηνεία: Κατάσχονται και καταστρέφονται όλα τα αντικείμενα που απομακρύνουν τους Έλληνες από την Ελληνική Θρησκεία και τους φέρουν σε επαφή με την απιστία και τον θάνατο.
Οποιοδήποτε μεταλλικό ή από άλλη ύλη αντικείμενο θυμίζει στον Έλληνα την προηγούμενη άπιστη και έκφυλη ζωή του και τον απομακρύνει από τους Θεούς αυτομάτως κατάσχεται και καταστρέφεται μετά την είσοδο του ανθρώπου στο Ελληνικό Έθνος και την Θεϊκή Πολιτεία.
Οποιαδήποτε σκέψη, εικόνα, συμπεριφορά, συναίσθημα αμφισβητεί την θρησκευτική και πολιτιστική ταυτότητα του Έλληνος απομακρύνεται και αντικαθίσταται με την πραγματικότητα της Ελληνικής Θρησκείας.
14.2 Οποιαδήποτε αρνητική σκέψη έναντι της Πίστεως στους Θεούς στραγγαλίζεται εν τω γεννάσθαι.
Ερμηνεία: Οι Έλληνες Ιερείς και Ελληνίδες Ιέρειες φέρουν ακεραίως την πολιτική, ηθική και ποινική ευθύνη να απεκδύουν τους Έλληνες από τα ενδύματα της πλάνης και να τους ενδύουν με τα ενδύματα των Αθανάτων Θεών. Η ποινή για ολιγωρία των Ιερέων και Ιερειών σε θέματα Πίστεως είναι ο θάνατος.
Κανών 15ος : Περί κοινών και φορολογικών εσόδων
15.1 Τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητος έχουν κοινό ταμείο στο οποίο όλοι συνεισφέρουν είτε σε εργασία, είτε σε είδος, είτε σε νόμισμα.
Ερμηνεία: Οι Έλληνες θρησκευτές έχουν κοινό ταμείο ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες σιτήσεως, θεραπείας, παιδείας, αμύνης και λατρείας της Κοινότητος. Όλα τα αγαθά είναι κοινά και συνεισφέρει έκαστος αναλόγως των δυνατοτήτων του.
15.2 Οι Έλληνες αποταμιεύουν το 10% των εσόδων τους υπέρ της Ελληνικής Θρησκείας και του Ιερού Αγώνος.
Ερμηνεία: Οι Έλληνες αποταμιεύουν και καταβάλλουν στο Ελληνικό Έθνος, στις κατά τόπους Κοινότητες, το 10% των εσόδων τους υπέρ της Θρησκείας, του Πολιτισμού και του Ιερού Αγώνος. Τα έσοδα ελέγχονται και διανέμονται βάσει στόχων και αναγκών από ειδικούς περί τα οικονομικά Ιερείς και Ιέρειες. (Τι λέγαμε για λεφτά ;;;;;; …. Σημ. δική μου)
15.3 Οι Έλληνες απαγορεύεται να καταβάλλουν οποιοδήποτε άλλο φόρο σε απίστους και σε κατοχικές κυβερνήσεις. Όστις Έλλην δύναται να αποκρύψει χρήματα από τους φοροληστές των κατακτητών οφείλει να το πράξει. Η φοροκλοπή που διαπράττουν αναίσχυντα οι κατακτητές και αφαιρούν χρήματα από την Ελληνική Θρησκεία και το Ελληνικό Έθνος τιμωρείται ισάξια με την εσχάτη των ποινών: Θάνατος.
Ερμηνεία: Η Λατρεία των Πατρών Θεών και των Μητρώων Θεαινών και το Ελληνικό Ιερατείο αποτελούν την μοναδική νόμιμη Αρχή προς την οποία οι Έλληνες οφείλουν να καταβάλουν τον φόρο της δεκάτης. Ουδεμία άλλη αρχή είναι νόμιμη να εισπράττει φόρους από Έλληνες. Αν εισπράττονται ποσά αυτό είναι ληστεία για να γεμίζουν οι κοιλιές των κατακτητών και να λιμοκτονούν οι Έλληνες.
Ε δεν συνεχίζω για να μη γίνω κουραστικός , τα υπόλοιπα στο site των Ελλήνων Εθνικών που ΔΕΝ έχουν δόγμα, κανόνες λειτουργίας κλπ…..
quote:
Απο κει και περα, ειναι σε πολλες περιπτωσεις γνωστα αρκετα στοιχεια των εορτων με την τελετουργια τους.
Φανταζομαι αυτο θα εννοεις οταν μιλας για "ιερεις στον ναο" Ελπιζω να μην νομιζεις οτι πηγαινανε καθε ..κυριακη στην ..συναγωγη, να φιλησουνε ..εικονες και να μουρμουριζουν επι 4-5 ωρες αλαμπουρνεζικα εβραικα..
Και ξαναρωτάω φίλτατε.
Ξέρει κανείς ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ;;;;;;
Αν μου δώσετε τα Τυπικά και το Τελετουργικό θα σας είμαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ και το εννοώ !!!!!!!
Όχι τις εικασίες και τα ιστορικά δεδομένα αλλά το τι λέγανε, τι κάνανε κλπ.
Όσο για τον πλούτο των Ιερατείων ας μη ξεχνάμε τους Δελφούς και την Αμφικτιονία των πόλεων που έγινε για προστασία του Ιερατείου του !!!!!!!!
Μη ξεχάσουμε και όσα στα σίγουρα ξέρουμε !!!!
μα τι παραθεσεις επι παραθεσεων γεματες παπαριες μου κατεβαζεις;
Δεν το περιμενα απο σενα.. Σε νομιζα σοβαρο συζητητη. Κριμα.
αν παραθεσω τωρα εγω 10 σελιδες απο την εκκλησια του 666
την χριστιανικη αδελφοτητα των ναζιστων, το εγχειριδιο προπαγανδας του οπους ντει και την χριστιανικη αδελφοτητα της ακροβυστιας του χριστουλη
θα εχουμε συζτητηση;
ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.
τι με νοιαζει εμενα τι λεει ο ενας και ο αλλος;
εχω εναν γνωστο παγανιστη ναζιστη αντε τρεχα και παρεθεσε την αποψη του..
στα @@ μου. Ασχολεισου με αυτα που σου εγραψα εγω. Σου ειπε κανεις οτι υιοθετω οτι μαλακια περναει απο το μυαλο καθενα που οριζεται σαν δωδεκαθειστης; Πας καλα;
Οσο για τα "ελευσινια μυστηρια" κλπ
σου εγραψα. Ξερουμε λιγα πραγματα γιατι οι χριστιανοι τα εξαφανισαν.
αλλα μπορουμε να καταλαβουμε το πνευμα τους.
και εν παση περιπτωσει δεν καταλαβαινω γιατι σε νοιαζει εσενα αφου ετσι κι αλλιως δεν εχεις ουτε σχεση ουτε ιδεα με αυτα..
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΙΔΕΣ.
quote:
Διάβασα τις τοποθετήσεις των φίλων περί του Λειτουργικού τυπικού της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας και ομολογώ δεν με καλύπτουν.
Αγαπητε το μεγαλο λαθος που κανεις μαζι με αλλους ειναι το
να σκεφτεσαι για την ελληνικη λατρεια και ευσεβεια (ως γνωστον το θρησκεια το χρησιμοποιουμε καταχρηστικα, ο ορος δεν υπηρχε στους Ελληνες) με τους ορους της χριστιανικης θρησκειας.
Ο Ελληνικος τροπος λατρειας του Θειου δεν ειναι θρησκεια με την σημερινη εννοια (δεν ειναι τυπολατρεια, δεν εχει αγια κειμενα, ουτε ..θεοπνευστες Γραφες, δεν εχει επαγγελματικα ιερατεια πλην ελαχιστων εξαιρεσεων που αφορουσαν οικογενειες αρμοδιες για ορισμενα μυστηρια, ειναι κατι τελειως διαφορετικο που πρεπει να ειδωθει με ελληνικη ματια. εν ολιγοις δεν μπορεις να τον κατανοησεις χωρις να ΑΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ και να δεις το φαινομενο του Ελληνισμου ως αληθινος Ελληνας.
quote:
Για να πεις ότι έχεις μια θρησκεία ΠΡΕΠΕΙ να έχεις και τον τρόπο λειτουργίας της σε κάποιο βιβλίο το οποίο θα αναφέρει τι πιστεύει αυτή η θρησκεία και τι πρεσβεύει η πίστη της, ποιο είναι το «δόγμα» της και τέλος ο ορισμός των κανόνων που τη διέπουν. Μετά θα πρέπει να υπάρχουν και τα βιβλία τα οποία θα διδάσκονται στους Ιερείς και εκεί θα υπάρχει ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑΣ.
βρε μανια που εχετε με τα δογματα και τα "ιερα βιβλια"!
Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβεις οτι μια φυσικη θρησκεια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ουτε "θεικες αληθειες" ουτε "απολυτες σοφιες";
Πρακτικα ομως οπως εχω γραψει πολλες φορες υπαρχουν καποιες ιδεες τις οποιες μπορουμε να ονομασουμε "δογματα". Οτι το θειον ενυπαρχει του κοσμου χωρις να βρισκεται εκτος του, ειναι μια κοινη θεαση για τους Ελληνες ανεξαρτητως αιρεσεως (επαναλαμβανω οτι αιρεση σημαινε φιλοσοφ.ρευμα), το μηδεν εκ του μηδενος, ειναι αλλη μια κοινη θεση για ολους. Οποτε αμεσως αμεσως οποιος μιλαει για μονοθεισμο των αρχαιων ελληνων αγνοει βασικα σημεια του ελληνικου τροπου.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΣΕΒΕΙΑ (αυτος ειναι ο ορος με τον οποιον οι προγονοι μας εννουσαν την αρχαια ελληνικη θρησκεια) δεν ειναι θρησκεια με σκοπο τη σωτηρια μας οπως ειναι ο χριστιανιμος (σωτηριολογικη θρησκεια) αλλα εχει ως στοχο ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ. σκοπος της ειναι το πλησιασμα του ανθρωπου με το θειον. Γιαυτο δεν εχει αυστηρους κανονες (πολλοι οι τροποι για την ιδια κατευθυνση) αλλα εχει ενα τυπικο και συγκεκριμμενη κοσμοθεαση, η οποια αντικατοπτριζεται και στην καθημερινη ζωη του ελληνα, και που ως αποτελεσμα εχει την αισθηση του ΚΟΙΝΟΥ πολιτισμου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ πανω απο τις τοπικες ιδιαιτεροτητες των.
Η εννοια του ιερεα - μεσολαβητη ειναι ξενη με τον ελληνικο πολιτισμο, ο οποιος ειναι εργο του ΠΟΛΙΤΗ και της ελευθεριας οχι των μαζοποιημενων υπηκοων και της απολυταρχιας. Οχι θεοκρατικου σκοταδισμου, ουτε αμαθειας και κρυμμενης γνωσης προορισμενης για ολιγους. Η γνωση στους Ελληνες διαδιδεται και δεν μενει στα κιταπια καποιων κερδοσκοπων ιερεων. Οι ΝΟΜΟΙ και οι τροποι λειτουργιας καθε ελληνικου ιερου, χαρασονται στον περιβολο για να τους ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ. Τα μαθηματικα οπως και οι αλλες επιστημες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΑ μιας καστας ιερεων ανατολικου τυπου αλλα κοινο δημοκρατικο αγαθο. Για πρωτη φορα στην ανθρωποτητα εμφανιζεται η εννοια της επιστημης και του ορθολογισμου μακρια απο μυστικισμους και δεισιδαιμονιες.
ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΣΕΒΕΙΑ οσο και αν ξενιζει καποιους αυτο. Αυτη η συγκεκριμενη κοσμοθεαση στους ελληνες που ειναι ο τροπος ζωης τους (καθε κοινωνικη δραστηριοτητα ειναι θρησκευτικου χαρακτηρα, απο το θεατρο του Διονυσου, τους αθλητικους αγωνες του Απολλωνα και τους γυναικειους της Ηρας, την δημοκρατικη συνελευση του Διος, την ενυπογραφη τεχνη -πρωτη φορα στην ανθρωποτητα τεχνητες υπογραφουν τα εργα τους- της Αθηνας εργανης και του Ηφαιστου)
τους βοηθα να αναπτυξουν τον πολιτσμο με τη φιλοσοφια και την διαδοση των ιδεων. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΕΧΝΗΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ολα ειναι ενα.
quote:
Δεν θέλω να πιστεύω πως κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι γίνεται να έχεις μια Θρησκεία χωρίς αυτή να έχει και τα στοιχεία της Υψηλής Τέχνης.
το να μην θελεις να πιστευεις ειναι δικο σου θεμα. Γιατι τελικα η κατανοηση του "αλλου" (γιατι ο μεσος αρχαιος ελληνας ειναι ο "αλλος" για μας, οταν δεν μπορουμε να καταλαβουμε οτι σκεπτεται και δρα τελειως διαφορετικα απο μας) ειναι και θεμα ελευθεριας.
Δεν μπορουμε να ανακατευουμε τις προσωπικες μας (παγιωμενες και δυσκολο να κουνηθουν) αντιληψεις και την "πιστη" οταν θελουμε να εχουμε αποψη για την θεαση του "αλλου". Στην πραγματικοτητα πρεπει να "σκοτωσουμε" πρωτα ολες τις ιδεες που μας κατηχησαν απο μικρα για να αγγιξουμε κατι που ορθωθηκε χωρις τις σημερινες ιδεοληψιες που μας κατατρυχουν.
quote:
¶λλο η Θρησκεία άλλο η Φιλοσοφία.
αγαπητε πεφτεις συνεχως στο ιδιο σφαλμα. Ο Ελληνικος τροπος λατρειας (ευσεβεια, θρησκεια, πες το οπως θες) ειναι η βαση που δινει την απαιτουμενη ελευθερια σε εναν πολιτη να εκμεταλλευτει ενα πλαισιο ιδεων ωστε να φιλοσοφησει ελευθερος χωρις να τον βασανιζει καμμια ιερη εξεταση. Ο Ελληνισμος ειναι το αποτελεσμα ιδεων και επινοησεων πρωτογνωρων για την ανθρωποτητα εξαιτιας αυτης της μη δογματικης, μη καταναγκαστικης, μη αφυσικης τασης.
Εσυ μιλας για θρησκεια περιγραφοντας ενα φαινομενο που ηταν τελειως ξενο στον ελληνικο πολιτισμο.
Στο ξαναλεω για ποια ιερατεια της εποχης μιλας; Δεν υπηρχαν ιερατεια, δεν υπηρχε καστα λειτουργων μεσολαβητων των Θεων.
Δεν υπηρχαν ατομα που νομοθετουσαν με τον θεο στο ..τηλεφωνο
Δεν υπηρχαν ιερεις που αποφασιζαν το καλο του ..λαου
Ουτε μεσολαβητες, ουτε αντιπροσωποι επι της γης, ουτε
απυροβλητο, ουτε ελεω θεου, ουτε αλαθητο, ουτε τιποτα απο οσα η διαστροφικη χριστιανικη εκκλησια εχει αναγκασει τους πιστους της να δεχτουν.
quote:
Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να κρίνουμε τον Χριστιανισμό από αυτά που έγραψε ο ΙΔΙΟΣ ο Χριστός και όχι από τις διαθήκες και τις παρακαταθήκες Παυλικές ή άλλες.
Πως να γραψει κατι ενας ιστορικα ανυπαρκτος ανθρωπος;
Ειναι δικαιωμα σου να πιστευεις στον Τζοσουα Λαδωμενο, αλλα αυτη η
πιστη δεν σε διευκολυνει να δεις αντικειμενικα τα των Ελληνων προγονων μας.
quote:
ΑΝ λοιπόν κάποιοι θέλουν να αναβιώσουν όλα τα καλά τα οποία δημιούργησε ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός ας καθίσουν και ας φτιάξουν τυπικά και κανόνες.
Η αναβιωση του Ελληνισμου αφορα τους θρησκευτες του και μονον αυτους. Αν θελεις να συνεισφερεις στην αναβιωση εισαι ευπροσδεκτος. Μεχρι τοτε ομως το λιγοτερο που θα δεχοταν κανεις ειναι υποδειξεις για τυπικα και κανονες..
Αμαν! με ενοχλει που ουτε καν διαβαζεις αυτα που γραφω..
Φαντασου οτι αντεγραψα και την απαντηση ενος φορεα των Ελληνων Εθνικων, αλλα εσυ επαναλαμβανεις το ιδιο τροπαριο με αυτα.
Οπως εγραψα (ξανα και ξανα..)
quote:
Έχετε συγκεκριμένο τυπικό λατρείας;Βεβαίως. Το τυπικό μάλιστα της λατρείας που ασκείται σήμερα, είναι απόσταγμα ενδελεχούς μελέτης των αρχαίων πηγών και έχει σχηματοποιηθεί για να καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες των σύγχρονων Ελλήνων Εθνικών, χωρίς να παγιδεύει τους θρησκευτές σε καταναγκασμούς και τυπολατρίες.
θεωρω χωρις νοημα αυτην την επιμονη προσκολληση σου σε κανονες επι κανονων και τυπους επι των τυπων. Ο Βυζαντινισμος με τους αυλοκολακες και τα πρωτοκολλα της αυλης με την απεραντη ψευτια και υποκρισια ειναι το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο. Η χριστιανικη εκκλησια ειναι γεματη με ιεροκανονες, συνοδικες αποφασεις, διαταγματα, ιερα πηδαλια, ιερα κουπια και κανονισμους και βλεπουμε τα χαλια της..
Το θεμα ειναι λοιπον οι κανονες; ή Η ΟΥΣΙΑ; Η υποκρισια ή τιμιοτητα;
quote:
Με το να κρίνουμε σήμερα τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό έναντι του Χριστιανισμού ή του όποιου –ισμού θεωρώ πως είναι λάθος.
Γιατί ;
Μα γιατί στους σημερινούς –ισμούς έχουμε βιβλία, κανόνες, δομημένα Ιερατεία κλπ ενώ για την Αρχαία μας Θρησκεία έχουμε αναφορές, εικασίες, κομμάτια Ύμνων κλπ.
Ξερεις γιατι ειναι λαθος; γιατι ο Ελληνισμος δεν αφορα ιερατεια και ιερους κανονες. Ο Χριστιανισμος κρινεται απο μονος του. Δεν εχει κανεις αναγκη ενος πολιτισμου σαν τον Ελληνικο για να δει με θλιψη την καταντια του ανθρωπου σημερα. Ενας Ινδιανος, ενας Νορβηγος, ενας Ιταλος μπορουν να δουν την αθλιοτητα του χριστιανισμου εναντι των δικων τους εθνικων παραδοσεων. Το παιχνιδι του χριστιανισμου ειναι να τους κραταει αποκομμενους απο την "εθνικη ψυχη" τους. Γι αυτο καταστρεφει την εθνικη ταυτοτητα τους ή την προσεταιριζεται (τραγικο πραδειγμα του εκτρωματος του ελληνοχριστιανισμου στη χωρα μας)
Γιαυτο χωρισε !!! και την ιδια την ιστορια σε προ και μετα. Η ιδια εθνοκτονος τακτικη της χρ.αυτοκρατοριας που σημερα εφαρμοζεται απο αλλες χρ.δυναμεις με τον ιδιο ζηλο.
quote:
Οι ύμνοι και οι Φιλοσοφικές Αναφορές (ακόμα και οι θεατρικές) ΔΕΝ αποτελούν σε καμία περίπτωση Θρησκευτικό Τυπικό και κανόνα.
Ο Παρθενών ΗΤΑΝ Ναός στον οποίο εκτελούνταν Θρησκευτικές τελετές, ξέρει κανείς τι ΑΚΡΙΒΩΣ λέγαν οι Ιερείς ;
Ξέρει κανείς ΑΚΡΙΒΩΣ ποιες ήταν οι επικλήσεις που αφορούν την ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ;
Ψαχνεις να βρεις την θρησκεια (με τυπικα και κανονες) που εχεις υποψιν σου στον Ελληνισμο. Δεν θα τη βρεις ποτε.
Αγαπητε επειδη ομως ΕΣΥ θελεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι ελεγαν σε μια ιεροπραξια και ποιο ηταν τυπικο της τελετης, πως-ποτε-που-ποιος και τι ελεγαν,
ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ. Γιατι ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ,
ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΟΥ 4ου ΑΙΩΝΑ μαχχ
(ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙς ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΕΣ, ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΑΝ, ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ, ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ)
δεν ζηταω κατι δυσκολο. δεν σου ζηταω να μου πεις για τον 1ο, τον 2ο ή τον 3ο αιωνα αλλα για τον 4ο. Οταν ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ καταδιωκοντας με το μαχαιρι και τα βασανιστηρια τους Ελληνες.
Για να δουμε αν μπορουμε να κρινουμε τον Χ"ΙΣΜΟ... οπως λες.
quote:
Όχι αγαπητοί φίλοι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, εικασίες πολλές, αλλά πραγματική γνώση ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει.
Εγω σου ανεφερω οτι γνωριζουμε αρκετα για να αναβιωσουμε τον Ελληνισμο ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Αλλα ακομα και να μην γνωριζαμε κατι, τιποτα δεν εμποδιζει να φτασουμε την γνωση των προγονων μας. Εκτος και αν θεωρεις οτι προκειται για εξωγηινους ή κατι αλλο.
Αλλα το πραγματικο θεμα δεν ειναι αυτο. Το νοημα που κρυβεται μεσα στην ελληνικη θρησκεια ειναι η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Δεν προκειται για "εξ αποκαλυψεως αληθεια". Ο Ελληνας δεν καθεται στα τεσσερα περιμενωντας τον θεο να τον φωτισει ή να του χαρισει σκεψη οταν δεν διαθετει νου και κριση.
Ουτε εχει αναγκη απο σωτηριολογικες θρησκειες. Να τον σωσουν απο τι αραγε; απο προπατορικα αμαρτηματα και συμπλεγματα κατωτεροτητας;
Η ελληνικη ευσεβεια εναν στοχο εχει. Την ανελιξη του ανθρωπου, το πλησιασμα προς τους θεους.
Αν διαβασεις εστω και εναν υμνο, θα δεις ποσα νοηματα κωδικοποιουνται, ποσα ερωτηματα βρισκουν απαντηση, ποση ελληνικη φιλοσοφια και κοσμοθεαση "κρυβεται" εντος του.
Αυτη η γνωση κατακτιεται δεν χαριζεται αγαπητε.
Θελει "νουν υγιη" απαλλαγμενο απο την αρρωστια των γαλιλαιων.
quote:
Και τελικά γιατί να αναβιώσουμε την Θρησκεία του ΔΙΑ και όχι τη Λατρεία της Σελήνης ;;;;;;;
Μήπως αυτή δεν είναι ποιο προγενέστερη και Ελληνική ;;;;;;;
Ο λογος σου πιανει ανορθολογικες συχνοτητες λογω παντελους αγνοιας.
Κανεις δεν σου ζητησε να αναβιωσεις κατι που δεν καταλαβαινεις λογω των χ"ανικων σου καταβολων.
Δεν μιλαμε ουτε για "θρησκεια του Δια" ουτε για "θρησκεια της Σελανας"
Αν διαβασεις τον ορφικο υμνο προς την Σεληνη
θα δεις γιατι δεν στεκουν τα ερωτηματικα σου.
Εκτος εαν νομιζεις οτι αναφερεται στο φεγγαρι..
quote:
ΜΑΖΙ ΣΟΥ!
quote:
το μελλοντολογια φανταζομαι το περνας σαν αντιδιαστολη του "παρελθοντολογια"!
αν και μου θυμιζει μεντιουμ μπροστα στη γυαλα, το αντιπαρερχομαι.
για την πολιτικη εξουσια το γραφεις καλα.
Για το ιερατειο παλι σου εξηγησα οτι οι Ελληνες δεν ειχαν το οργανωμενο ιερατειο που εννοεις.
Οσο για το "τοτε Ελληνων" ..
αν γνωρισουμε τον εαυτο μας και τον δαιμονα που εχουμε ολοι μεσα
μπορουμε να τα καταφερουμε και παλι.
χωρις δε τα λαθη του παρελθοντος.
(τα λαθη που πληρωσε ο ελληνισμος)
.........