ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βιβλίο Καταγραφής Θεραπειών Μέσω της Εναλλακτικής Ιατρικής - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Βιβλίο Καταγραφής Θεραπειών Μέσω της Εναλλακτικής Ιατρικής - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

galazia_sfaira30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/04/2007, 12:14:17
Καλημέρα σε όλους.
Θα ηθελα να ευχηθώ σε όλους μας να μην χρειαστεί ποτέ να διαπιστώσουμε οι ίδιοι ποιά είναι η όχι η αλήθεια σε αυτούς τούς τόσο ακανθώδεις τομείς.
Ας μην πιάνουμε τα άκρα σε θέματα που κανείς μας δεν γνωριζει ακόμα με βεβαιότητα.
Η κλασσική ιατρική αντιμετωπίζει την υλική μας υπόσταση αποκλειστικά
βασιζόμενη σε σχεσεις ανατομίας, φυσιολογίας, βιοχημείας κλπ...
Η εναλλακτική ιατρική λειτουργεί με την χρήση της αυθυποβολής και της ενέργειας, δλδ προϋποθέτει δυνατή πίστη εκ μέρους τουλάγχιστον ενός εκ των δύο και κάποιες πολύ ιδιαιτερες ικανότητες που δεν είναι του εύκολα προσβάσιμες απο τον καθένα άσχετα αν έτσι παρουσιάζονται.

Αν σκεφτούμε οτι ο θεραπευτής ουσιαστικά χρησιμεύει σαν διάμεσο μεταξύ του ασθενούς και της θεϊκής ενέργειας σκεφτείτε τι ιδιότητες πρέπει να διαθέτει...

Μέχρι να ΜΑΘΟΥΜΕ ολη την αλήθεια σχετικά με την ύπαρξη μας δεν μπορουμε παρα να είμαστε σκεπτικιστές και να περιμένουμε χωρίς να καταλλήγουμε σε ελλειπή συμπεράσματα.
Επίσης κάτι που θα ήθελα να επισημάνω επειδή βλέπω πολλές αναφορές σε ερευνες...δοκίμια κλπ και επειδή εργάζομαι σε αυτό το χώρο ...
Απο κοντά και απο μέσα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά απ' οτι φαίνονται στα χαρτιά...ο κάθε άνθρωπος έχει τις ιδιαιτερότητες του τις οποίες μόνο διορατικά ίσως θα μπορούσαμε να δούμε...αλλιώς είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε πρωτόκολλα και μαζικές λύσεις που να ''πιάνουν'' όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Κάτι που χρειάζεται σε έναν δεν είναι απαράίτητο σε ένα άλλο, αλλά είμαστε κομμάτια συνόλου πάρα πολλοί ωστε να αναλυθούμε ξεχωριστά.

Φιλικά

toxotisΜέλος
10/04/2007, 15:14:23
nstλα μου γειά σου! Χρόνια πολλά σε όλους σας.

medtech, όπως πάντα τα ίδια. Πραγματικά δεν περιμενα άλλη συμπεριφορά πέρα από την επιθετική, από την πλευρά σου. Δυστυχώς για' σενα δικαιώνεις την "μονοκόμματη στιγνή επιστημονική όψη" της ιατρικής, αλλά αφήνεις κάθε τί ανθρώπινο έξω από αυτή.

Δεν είμαι ενάντια στην επιστήμη, είμαι ενάντια στην "απόλυτη εικόνα" που θέλει να εμφανίζει. Και επίσης είμαι υπέρ ενός συνδυασμού. Έστω και ως αντικατάστατων των παυσιπόνων οι εναλλακτικές θεραπείες -αν και οσο και να το αρνείσαι έχουν αποτελέσματα-
Εκτός και αν είσαι υπέρ της κατάντιας της σημεινής υπερκατανάλωσης χημικών σκευασμάτων...

Είπα και πιο πάνω πως το ρείκι -για μένα τουλάχιστον που δεν είμαι "επαγγελματίας" του είδους όπως το θεωρείς- είναι πολύ περισσότερο από ένα παυσίπονο, αλλά ποτέ αντικατάστατο οποιασήποτε ιατρικής αγωγής. Μάλλον σου ξέφυγε παραπάνω η δήλωση μου.

Σμφωνώ απόλυτα με την άποψη της nst, αλλά και της Καλλιόπης.

Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει, υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία σχεετική, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ θα πρέπει να την πλησιάσεις περισσότερο με την καρδιά και όχι τη λογική σου. (Για αυτή έχει τις σχετικές αποδείξεις η κβαντική φυσική)

10/04/2007, 18:58:23
quote:
medtech, όπως πάντα τα ίδια. Πραγματικά δεν περιμενα άλλη συμπεριφορά πέρα από την επιθετική, από την πλευρά σου. Δυστυχώς για' σενα δικαιώνεις την "μονοκόμματη στιγνή επιστημονική όψη" της ιατρικής, αλλά αφήνεις κάθε τί ανθρώπινο έξω από αυτή.

Toxotis οπως παντα τα ιδια:συκοφαντιες και αερολογιες.Οι μονοι που λενε οτι η επιστημονικη ιατρικη ειναι απανθρωπη ειναι οι τσαρλατανοι εναλλακτικοι που μαδανε τον απλο και αφελη κοσμακη.Κανενας απο σας δνε μπορει να αντιμετωπισει τον καρκινο,κανεις απο σας δεν μπορει να αντιμετωπιασει σοβαρα τραυματα,κανενας απο σας δεν μπορει να αντιμετωπισει τις λοιμωξεις,κανενας απο σας δεν μπορει να αντιμετωπισει τις μεταβολικες νοσους,κανεις απο σας δεν μπορει να αντιμετωπισει τα αυτοανοσα νοσηματα,τις αλλεργιες,τις δηλητηριασεις,τις βλαβες σε διαφορα οργανα και συστηματα,πολλες ψυχικες νοσους με βιοχημικη βαση (πχ σχιζοφρενεια),διαοφρες γεννετικε ασθενειες (τι θα εκανε το ρεικι σε ατομο με μεσογειακη αναιμια?ΤΙΠΟΤΑ!).Αυτα τα αντιμετωπιζει η επιστημονικη ιατρικη την προσφορα της οποιας δεν μπορειτε ουτε για αστειο να συναγωνιστητε.Και τι πιο ανθρωπινο απο το να αποκαθιστας την υγεια του συνανθρωπου σου?

Απο την αλλη υπαρχει τιποτα πιο απανθρωπο απο το να πουλας ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ προληψης και θεραπειας στους ασθενεις???

Αυτο ακριβως κανουν οι γιαλατζι εναλλακτικοι και γιαλατζι θεραπευτες.Διοτι μια ΓΝΗΣΙΑ εναλλακτικη μεθοδος μπορει οντως να αντικαταστησει επαξια μια αλλη.Μια ΓΝΗΣΙΑ συμπληρωματικη ή βοηθητικη μεθοδος μπορει ΟΝΤΩΣ ΕΠΑΞΙΑ να συμπληρωσει η ν αυποβοηθησει μια αλλη.Αλλα οι μεθοδοι και "θεραπευτικες" (το ματι τους) πρακτικες που πλασαρωνται δολια στο κοινο κατω απο την ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ονομασια "εναλλακτικη" ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να μας προσφερουν επιστημονικες αποδειξεις οτι ΟΝΤΩΣ μπορουν επαξια να συμπληρωσουν/να αντικαταστησουν τις μεθοδους της επιστημονικης βιοιατρικης.

Ο ορος "εναλλακτικη" οπως χρησιμοποιειται απο τους "εναλλακτικους" ειναι λοιπον ενας ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ.

Εαν ειχαν αποτελεσμα θα φαινοταν στην επιστημονικη τους αξιολογηση(διπλα τυφλες,τυχαιοποιημενου δειγματος,με ελεγχο για φαινομενα placebo κλινικες δοκιμες).Οταν ομως αξιολογουνται σε τετοιες κλινικες δοκιμες ΤΡΩΝΕ ΣΚΟΝΗ.

Δεν αφηνω λοιπον το ανθρωπινο εξω απο την ιατρικη αφηνω το αχρηστο,το ψευτικο,το αναποτελεσματικο.Οπως οφειλει να κανει καθε τιμιος υπηρετης της υγειας.

quote:
Δεν είμαι ενάντια στην επιστήμη, είμαι ενάντια στην "απόλυτη εικόνα" που θέλει να εμφανίζει. Και επίσης είμαι υπέρ ενός συνδυασμού. Έστω και ως αντικατάστατων των παυσιπόνων οι εναλλακτικές θεραπείες -αν και οσο και να το αρνείσαι έχουν αποτελέσματα-

Δεν εχουν αποτελεσμα περαν του αποτελεσματος placebo.Το οποιο placebo δεν αναφερεται σε θεραπεια αλλα σε παροδικη ανακουφηση των συμπτωματων.Εαν ειχαν αποτελεσμα περαν του placebo θα ειχαν γινει μερος της επιστημονικης ιατρικης.

quote:
Και επίσης είμαι υπέρ ενός συνδυασμού. Έστω και ως αντικατάστατων των παυσιπόνων οι εναλλακτικές θεραπείες -αν και οσο και να το αρνείσαι έχουν αποτελέσματα-

Οχι δα.Βλεπεις υπαρχει ενα προβληματακι αναφορικα με το φαινομενο placebo.Με την παροδο του χρονου εξασθενει.Δηλαδη στην αρχη δινοντας το ψευτικο φαρμακο τα συμπτωματα ανακουφιζονται μεσω πχ της παραπλανησης της προσοχης,μεσω της καλυτερευσης της διαθεσης ("χαιρομαι γιατι καποιος με φροντιζει","χαιρομαι γιατι αυτο το φαρμακο θα με κανει καλα") που μπορει να παραγει και ενδορφινες κτλ.Δυστυχως,οσο συνεχιζεις να χορηγεις το placebo ,η επιδραση του εξασθενει και δεν μπορει να προσφερει την ιδια ανακουφηση μεχρι που αχρηστευεται.Ασε που υπαρχει και ζητημα ηθικης οσον αφορα την χορηγηση placebo για ανακουφηση των συμπτωματων.Ειναι ηθικο να χορηγουμε ενα αχρηστο φαρμακο σε εναν ασθενη λεγοντας του οτι ειναι αποτελεσματικο για να λαβει ανακουφηση μεσω του placebo?

quote:
Είπα και πιο πάνω πως το ρείκι -για μένα τουλάχιστον που δεν είμαι "επαγγελματίας" του είδους όπως το θεωρείς- είναι πολύ περισσότερο από ένα παυσίπονο, αλλά ποτέ αντικατάστατο οποιασήποτε ιατρικής αγωγής. Μάλλον σου ξέφυγε παραπάνω η δήλωση μου.

Μπορει να μου ξεφυγε αυτο αλλα δεν μου διεφυγε το γεγονος οτι εισαι αντιθετη με τους εμβολιασμους και οτι επισης εισαι αντιθετη με την παροχη επιστημονικης φροντιδας στην κυηση και τον τοκετο.

Το ρεικι οπως ξαναειπα δεν καταφερε να προσφερει καμια αποδειξη οτι μπορει ή να αντικαταστησει ή να συμπληρωσει την επιστημονικη ιατρικη αγωγη.Ειναι ισως καιρος να ξεσκεπασουμε και αυτη την αγυρτεια αναφερωντας αναλυτικα το διατρητο των αποψεων της.Ποιος την ξεκινησε πχ...

quote:
Εκτός και αν είσαι υπέρ της κατάντιας της σημεινής υπερκατανάλωσης χημικών σκευασμάτων

Δεν ειμαι υπερ της υπερκαταναλωσης των φαρμακων.Ειμαι υπερ της εφαρμογης επιστημονικα αξιολογημενων μεθοδων στην θεραπευτικη.Αλλο το malpractice (η κακη εφαρμογη μιας μεθοδου που λειτουργει οπως υπερχορηγηση) και αλλο το να εφαρμοζεις μια μεθοδο που ΔΕΝ λειτουργει.

quote:
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει, υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία σχεετική, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ θα πρέπει να την πλησιάσεις περισσότερο με την καρδιά και όχι τη λογική σου. (Για αυτή έχει τις σχετικές αποδείξεις η κβαντική φυσική)

Παω στοιχημα οτι δεν εχεις ιδεα απο κβαντικη φυσικη.Η κβαντικη φυσικη αναφερεται σε φαινομενα που λαμβανουν χωρα στην υποατομικη κλιμακα, στα στοιχειωδη σωματιδια και οχι στον μακροκοσμο.Εχει πεσει συχνα θυμα πειρατειας απο διαφορους ψευδοεπιστημονες και μυστικιστες που νομιζουν οτι αν κολησουν τον ορο κβαντικη μηχανικη/φυσικη διπλα απο τις αερολογιες τους αυτοματα τις αναγαγουν σε εγκυρες επιστημονικες θεωριες.Πχ στην σαβουροταινια-ψευτοντοκιμαντερ "Τι Στο Μπιμπ Ξερουμε" η κβαντικη μηχανικη δεινοπαθει στα χερια ή μαλλον στα στοματα μιας σειρας New Age τσαρλατανων.Βαλτο καλα στο μυαλο σου.Η κβαντικη μηχανικη ΔΕΝ υποστηριζει καμια απολυτως μεταφυσικη ιδεα.Να σου πω και κατι ωραιο ακομα:Η λογικη εφαρμοζεται μια χαρα στην κβαντικη μηχανικη.Αρκει να την μελετησεις φυσικα απο επιστημονικα βιβλια κβαντικης μηχανικης.Οχι απο τα παπαροβιβλια διαφορων μεταφυσικων που δεν εχουν ιδεα απο κβαντικη μηχανικη αλλα παρολαυτα χωρις αιδω χρησιμοποιουν την ορολογια της και τα φαινομενα που λαμβανουν χωρα στην υποατομικη κλιμακα για να προωθησουν την καθε βλακεια που τους ερχεται στο κεφαλι.Η κβαντικη μηχανικη ΔΕΝ δικαιολογει ουτε υποστηριζει τις μεταφυσικες αερολογιες.

quote:
ΠΡΟΣΟΧΗ θα πρέπει να την πλησιάσεις περισσότερο με την καρδιά και όχι τη λογική σου

Κανεις συχνα εκκληση στο συναισθημα.Δηλαδη μου λες να πιστεψω οτι μου αρεσει?Δυστυχως το να πιστευουμε σε οτι μας αρεσει,σε οτι μας κολακευει,σε οτι καθησυχαζει τους φοβους μας και την υπαρξιακη μας αγωνια,δεν ειναι σοφη κινηση.Αυτος ο τροπος διερευνησης ειναι απο τους πιο σαθρους και ανοητους.Η επιστημονικη ερευνα παιρνει οσα περισσοτερα μετρα μπορει ωστε να αποτρεψει τις προκαταληψεις του ερευνητη απο το να μολυνουν και να διαστρεβλωσουν το τελικο αποτελεσμα.Ειναι και αυτο μια απο τις αιτιες της επιτυχιας της στην μελετη του συμπαντος και της αντιμετωπισης των προβληματων.Οταν πας να κτισεις μια γεφυρα θα εφαρμοσεις την μεθοδο που σε γοητευει περισσοτερο ή την μεθοδο που θα σου δωσει την καλυτερη δυνατη γεφυρα?

quote:
nst

Η εναλλακτική ιατρική λειτουργεί με την χρήση της αυθυποβολής και της ενέργειας, δλδ προϋποθέτει δυνατή πίστη εκ μέρους τουλάγχιστον ενός εκ των δύο και κάποιες πολύ ιδιαιτερες ικανότητες που δεν είναι του εύκολα προσβάσιμες απο τον καθένα άσχετα αν έτσι παρουσιάζονται.

Εχεις δικιο στο οτι παιζει ρολο η ανθυποβολη.Η ανθυποβολη ειναι εκεινη που παιζει μεγα ρολο στο φαινομενο placebo.Αλλα το φαινομενο placebo ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ θεραπευτικο.Επισης δεν εχουμε καμια απουτωε αποδειξη οτι υφιασταται ενα ζωτικο ενεργειακο πεδιο που μπορει με καταλληλους χειρισμους να αποδωσει θεραπευτικο αποτελεσμα.Εχουμε ομως μπολικες αποδειξεις (και πειραματικες) για το πως εξαπατωνται οι ανθρωποι σε τετοιες πεποιθησεις.

nst εαν ειχαν αποτελεσμα οι ενεργειακες μεθοδοι θα φαινοταν στις κλινικες δοκιμες.Και πιστεψε με εχουν γινει πολλες δοκιμες ΚΑΙ απο κρατικους φορεις οπως το NCAM των ΗΠΑ (εδωσα ανωθεν τον υπερσυνδεσμο του ιστοχωρου του στο ιντερνετ) που εχει ξοδεψει δισεκατομμυρια δολλαρια για να μελετησει πληθος "εναλλακτικων" "θεραπευτικων" αναμεσα τους και πολλες "ενεργειακες" αλλα δεν εχει βρει αποδειξεις οτι προσφερουν το οτιδηποτε περαν του φαινομενου placebo.

The plural of anecdote is not data.

toxotisΜέλος
11/04/2007, 00:39:49
Ε, μα καλά. Δεν ξέρω ποιόν και από τι θέλεις να προστατέψεις επιτέλους και αγανακτείς έτσι.
Είναι δικαίωμα μου να θεωρώ ότι μπορώ να φροντίζω για την Υγεία μου με όποιο τρόπο νομίζω εγώ καλύτερο. Αυτοδιάθεση λέγεται.

Και αυτός ο τρόπος που νομίζω εγώ -και περιλαμβάνει ρείκι, βελονισμό, βότανα καλή διατροφή, πρακτικά και όπου δεν γίνεται αλλιώς, και κλασική ιατρική- μπορεί να μην σου ταιριάζει εσένα. Πράγμα που είναι επίσης δικαίωμα σου. Στο φινάλε δεν ήρθα να σε πείσω, αλλά ούτε και να πείσω κανέναν άλλο εδώ μέσα. Δεν ψάχνω για πελάτες. Φωτογράφος και γραφήστας είμαι δεν είμαι "επαγγελματίας θεραπευτής".

Μιλάς με τόση σιγουρία, λες και αύριο δεν θα έρθει κάτι νέο π.χ. που θα ανατρέψει πολύ πιθανόν μία θεραπευτική μέθοδο Α, που χρησιμοποιείται και να την αντικαταστήσει με μία Β. Μιλάς σαν να είναι η ιατρική μία στάσιμη κατάσταση.

Κάποτε φαντάζομαι στο παρελθόν συνάδελφοι σου θα οριόταν κατά της κινέζικης ιατρικης, θα γελούσαν για την ύπαρξη των ενεργειακών κέντρων/τσάκρας και για τις μεθόδους βελονισμού.

Σίγουρα θα γελούσανκάποτε όταν άκουγαν για αύρα κ.τ.λ., περίμεναν να βγει η μέθοδος Κιρλιαν για να πεισθούν πως όντως κάτι συμβαίνει και κάτι υπάρχει.

Σήμερα ο βελονισμός ανήκει επίσημα στις πρακτικές σας. "Δεν θεωρείται καν "εναλλακτική" μέθοδος" όπως μου είπε ο γιατρός μου, ο οποίος όμως αρχικά με φόρτωσε με αντιφλεγμονώδη, με μυοχαλαρωτικά και με ενέσεις συμπλέγματος βιταμινών.
Φάρμακα τα οποία ήταν τόσο δυνατά, που μέσα σε δύο μέρες είχα μόνιμους πονους στο στομάχι και το υπογάστριο, ναυτία, ζαλάδες και τάση για εμετό -πέρα από τον πόνο στο ύψος των πρώτων σπονδύλων που ήταν η αιτία επίσκεψης μου στο γιατρό: η μαγνητική έδειξε φθορά στους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Σταμάτησα τη φαρμακευτική αγωγή, έπαψαν οι παρενέργειες. Με τον ίδιο γιατρό που χρησιμοποιεί και το βελονισμό, έκανα 8 εφαρμογές βελονισμού και ανακουφήστηκε το πρόβλημα μου ουσιαστικά.

αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Να μου παρέχετε εσείς οι γιατροί όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά σκευάσματα και να μην πιάνεται στυλό και συνταγολόγιο μόλις δείτε ασθενή. Να έχετε και άλλες λύσεις πέρα από φάρμακα και νυστέρια. Στην αρχαία Ελλάδα η ιατρική εξασκούνταν στα Ασκληπειία και δεν νοούνταν θεραπέια σώματος δίχως θεραπεία ψυχής.

αυτό που δεν καταλαβαίνεις, είναι η ανάγκη των ανθρώπων να αντιμετωπίζονται όχι σαν "διπλές τυφλές" μονάδες -και άμα δεν ταίριαζε σ'εσένα η αγωγή και έπαθες αλεργικό σοκ, ε, τι να κάνουμε δε βαριέσε...-
αλλά σαν ψυχοσωματικές οντότητες! σαν Σύνολο. Όταν λέω με την καρδιά σου δεν εννοώ το συναίσθημα μόνο. Εννοώ μαζί με τη λογική, αλλά χωρίς το απόλυτο που πρεσβεύεις.

Όπως κάνει εδώ και χρόνια π.χ. η Ομοιοπαθητική. Όπως θέλει η ολιστική ιατρική. Αυτό πιστεύω εγώ. Και εδώ που τα λέμε, νομίζω πως θα σου έκανε πάρα πολύ καλό να μάθαινες να εφαρμίζεις ρεϊκι στον εαυτό σου. Ξέρεις πέρα και πάνω απ' όλα το ρεϊκι ενδείκνυται για αυτοθεραπεία κυρίως δε για "εργασία" με τον εσωτερικό μας εαυτό, την ψυχή και το πνεύμα μας. Εκεί είναι η μαγεία του ρεϊκι. Αυτό εννοούσα λέγοντας παραπάνω από παυσίπονο. Για οποιονδήποτε πορεύεται μόνο με τα όσα κατανοεί η λογική του, έχω να πω πως τον λυπάμαι γιατί χάνει μεγάλο μέρος από την ουσία και το νόημα της πορείας του.

Όταν εμένα πλέον δε μου χρειάζονται παυσίπονα για πονοκέφαλο, γιατί το αντιμετωπίζω άριστα με ρεϊκι, δεν με ενδιαφέρουν οι διπλές τυφλές μέθοδοι σου.

Όταν εγω στη γέννα Δεν έχω ανάγκη από αναισθησία -αφού γέννησα φυσιολογικότατα- και με ναρκώνεις ΜΕΤΑ τη γέννα πάρ' αυτά γιατί έτσι είθισται...και είναι "πρακτική" της κλινικής -και καλά για να ξεκουραστώ, στερώντας μου την επαφή με το παιδί μου, που έχω ανάγκη εκείνη τη στιγμή- δεν με πείθεις ότι δεν με βλέπεις μόνο σαν αριθμό ή ευρώ.

Και ναι, αν πεισθώ πως πράγματι τα εβόλια είναι άχρηστα, ναι δεν θέλω να τα κάνω στα παιδιά μου. αν πεισθώ πως είναι χρήσιμα και απαραίτητα οκ θα τα κάνω. Όμως με έντονες φωνές δεν με πείθεις... Θα με πείσεις μόνο με λογικά επιχειρήματα. Π.χ. αχρηστότατο θεωρώ το εμβόλιο ανεμοβλογιάς. Αναγκάστηκα να το κάνω στην κόρη μου. Ανοσία δεν πρόκειται να έχει ακόμη και με το εμβόλιο. Ε, πες μου τώρα γιατί έπρεπε να το κάνω, γιατί να το κάνω και στο γιο μου τώρα. Στο φινάλε δεν είναι καμία τραγική ασθένεια.

Γιατί δεν πιάνεις ένα ένα τα εμβόλια π.χ. που ανέφερα πιο πάνω. Και να μου εξηγήσεις που κάνουν λάθος οι κύριοι εκείνοι που τα λένε. και ποια θα ήταν η δίκή σου τοποθέτηση. Έτσι για να μη μιλάμε στον αέρα και να πιάσει και τόπο η κουβέντα μας.

Αν κάποιος όμως όπως λες: "πουλάει ψεύτικες υποσχέσεις", οκ είμαι μαζί σου κι εγω.

Όσο για την κβαντική φυσική, θα σε απαγοητεύσω, αλλά είσαι εντελώς λάθος. Η κβαντική φυσική έρχετε και εξηγεί πολλά φαινόμενα, που μέχρι τώρα ήταν ανεξήγητα ή δίνει πλεόν βάση για την εξήγηση τους.
Η Grazyna Fosar, για παράδειγμα, ενώ είναι φυσικός με ειδίκευση στην κβαντική φυσική, έχει κάνει επίσης σπουδές γεωμαντείας/γεοπαθολογίας, και ασχολείται επίσης με υπνοθεραπεία.
Η εν λόγω επιστήμονας λοιπόν, έχει μέχρι σήμερα εκδόσει πάρα πολλά βιβλία, στα οποία το πάντρεμα της κβαντικής φυσικής με το μεταφυσικό, είναι ότι πιο αρμονικό, απλό και λογικό έχω δει. Η κβαντική φυσική μπορεί να εξηγήσει π.χ. γιατί πραγματικά μπορεί να υπάρχουν δίπλα μας "νεράίδες", και "ξωτικά" και γιατί δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε.
Μπορεί να εξηγήσει επίσης πως είναι ευφικτή η άνοδος της συχνότητας της συνείδησης μας με βάση τις αλλαγές που διενεργούνται στις συχνότητες Schumann και την μείωση του μαγνητικού πεδίου της Γης.

Και πολλά πολλά ακόμη. Όρεξη να έχεις να ακούς. Αλλά μόνο αν αφήσεις τους ορίζοντες σου να ανοίξουν διάπλατα. Μόνο αν μπορέσει η λογική σου, να κάνει ένα μικρό βήμα πίσω. Να αφήσει το νου σου να γαληνέψει και να ηρεμίσιε λιγάκι -Γιατί και η λογική σου είναι αυτό που εσύ έχεις οριοθετήσει ως "λογικό"-

Αλλιώς θα αρχίσεις να αμφισβητείς και την παραπάνω επιστήμονα και να μας λες πως είναι αερολογος και συκοφάντης...:)

UnseenΜέλος
11/04/2007, 08:44:08
Και έτσι είναι καλή μου toxotis.

Αγαπητή medtech, έχεις δίκιο. Οι εναλλακτικές θεραπείες έχουν γίνει μαγαζάκι που ανεμίζει σαν παντιέρα μια φημολογούμενη πανάκεια. Πολλές φορές οι αποκαλούμενοι "θεραπευτές" είναι πρακτικά ανίδεοι ή έχουν εσφαλμένες ιδέες για το τι εφαρμόζουν. Πολλές φορές είναι απλά δογματικοί.

Οι περισσότερες εναλλακτικές θεραπείες δεν αποσκοπούν στην ίαση του σώματος. Ενδεχομένως να θεραπεύεται και αυτό, αλλά πρόκειται για μια δευτερογενή επίδραση, αφού στις εναλλακτικές θεραπείες (αντίθετα με ό,τι ευρέως λέγεται και πιστεύεται) δεν είναι αυτός ο βασικός στόχος. Οι θεραπείες λειτουργούν με βάση την παραδοχή πως ο,τιδήποτε βαρύνει το σώμα σαν νόσημα, έχει κάποιο βαθύτερο αίτιο που ανάγεται στην ψυχή. Θεραπεύοντας την ψυχή (ή τα ενεργειακά σώματα), θεραπεύουμε εντέλει και το υλικό σώμα, με μια διαδικασία που είναι μάλλον αντίστροφη από αυτήν της κλασικής ιατρικής.

Για όποιον έχει ασχοληθεί ενεργά με τις θεραπείες αυτές είναι αναμφισβήτητο ότι σημειώνονται αποτελέσματα ακόμη και σε περιπτώσεις που η κλασική ιατρική χαρακτηρίζει ανίατες ή μη αναστρέψιμες. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η δική μου: επιβιώνω εδώ και 8 περίπου χρόνια με μυασθένεια gravis (είναι αυτοάνοσο νόσημα μια και το ανέφερες) που όχι μόνο δεν εξελίσσεται αλλά και έχει πρακτικά εξαφανιστεί. Δεν παίρνω ούτε πήρα ποτέ κανένα ιατρικό σκεύασμα και δεν έχω υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Το μόνο που κάνω είναι ρέικι στον εαυτό μου όλα αυτά τα χρόνια.

Θα χαρώ να συζητήσουμε και επί θεμάτων κβαντικής φυσικής, είναι η αδυναμία μου.

Unseen

***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****

11/04/2007, 17:46:53
quote:
nst εαν ειχαν αποτελεσμα οι ενεργειακες μεθοδοι θα φαινοταν στις κλινικες δοκιμες.Και πιστεψε με εχουν γινει πολλες δοκιμες ΚΑΙ απο κρατικους φορεις οπως το NCAM των ΗΠΑ (εδωσα ανωθεν τον υπερσυνδεσμο του ιστοχωρου του στο ιντερνετ) που εχει ξοδεψει δισεκατομμυρια δολλαρια για να μελετησει πληθος "εναλλακτικων" "θεραπευτικων" αναμεσα τους και πολλες "ενεργειακες" αλλα δεν εχει βρει αποδειξεις οτι προσφερουν το οτιδηποτε περαν του φαινομενου placebo.

Αγαπητή medtech, προσωπικά βρίσκομαι με το ένα πόδι ''έξω'' και με το άλλο '' μεσα''. Εργάζομαι σα Μαία εδώ και πολλά χρόνια σε αρκετούς τομείς της ειδικότητας μου, οπότε όπως ΄θα ξέρεις έρχομαι συνέχεια σε αλληλεπίδραση με πολύ κόσμο και υγιή και άρρωστο κλπ.
Για τις ενεργειακές θεροαπείες γνωρίζω ελάχιστα...μια δύο που έχω υπ όψιν μου λειτουργούν σε εμένα αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτές εδώ.
Εχουν όμως σχέση περισσότερο με την έννοια '' δύναμη'' η '' θετικότητα'' και όχι με την έννοια της καθαυτού θεραπείας.
Απο τις δικές μου εμπειρίες με τους ανθρώπους, εχω δεί οτι η διάθεση τους, ο ψυχισμός τους εχει τεράστιο ρόλο σε κάθε έκβαση οποιασδήποτε πορείας της νόσου.
Αν εμείς μπορούμε να διακρίνουμε τι αισθάνονται και τι αγωνίες έχουν...όσα λένε και όσα δεν λένε, θα είμαστε ικανοί για καλύτερη βοήθεια. Αυτό βέβαια για να γίνει πρέπει πρώτα να είμαστε εμείς ''ακέραιοι'' και '' γεμάτοι'' διότι αλλιώς τι να δώσουμε πέραν του τυπικού?

Ο εσωτερισμος εκτός της προσωπικής ανάγκης μας δίνει γνώσεις, με την ανάπτυξη της διαίσθησης και όλα τα υπόλοιπα, που χρειάζονται , ειδικά στούς τομείς μας.
Η θεραπεία είναι ένα απο τα τμήματα του.

Σε αυτή την σχέση υποστηρίζω την εναλλακτική ιατρική και όχι επειδή διανοήθηκα ποτέ να πιστέψω οτι ένα π.χ ινομύωμα θα εξαφανιζόταν με οτιδήποτε άλλο πέραν του χειρουργείου.

Για τα εμβόλια δεν παίρνω θέση επειδή παλαιότερα συζητώντας με 5 διαφορετικές παιδιάτρους που συνεργαζόμουν είδα το ''λεπτό'' του θέματος ...Οι απόψεις δυίστανται.

Επισης μια άλλη σκέψη μου είναι οτι στην χειρότερη περίπτωση που είναι γραμμένη η ''φυγή'' ενός ασθενούς απο αυτή την ζωή γιατί να μην ''ταξιδέψει '' ευτυχισμένος?
Εστω και αυθυποβολή να είναι...είναι τόσο ωραία και γλυκειά που αξίζει να την χαρεί.

Φιλικά

11/04/2007, 22:45:08
quote:
Ε, μα καλά. Δεν ξέρω ποιόν και από τι θέλεις να προστατέψεις επιτέλους και αγανακτείς έτσι.

Διαλεξε και παρε:

α)την μεγαλη φαρμακοβιομηχανια της οποιας ειμαι εμμισθη πρακτορας.
β)την μεγαλη συνωμοσια των ερπετοειδων που εχουν σκοπο να αφανισουν το ανθρωπινο γενος.
γ)το απλο κοσμο που δεν γνωριζει πως πρεπει να προφυλασσεται απο τους τσαρλατανους και πως πρεπει να επιλεγει την θεραπεια του.

quote:

Είναι δικαίωμα μου να θεωρώ ότι μπορώ να φροντίζω για την Υγεία μου με όποιο τρόπο νομίζω εγώ καλύτερο. Αυτοδιάθεση λέγεται

Ειπε κανεις οτι δεν εχεις δικαιωμα να αποφασιζεις εσυ σε τι ειδους θεραπειες θα υποβληθεις?Αυτο που λεω εγω ειναι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει το δικαιωμα να πουλαει ψευτικες ελπιδες ιασης σε ασθενεις.Και οτι ο κοσμος πρεπει να μαθει να εντοπιζει τους αγυρτες.Φραπελια κανεις?

quote:
Και αυτός ο τρόπος που νομίζω εγώ -και περιλαμβάνει ρείκι, βελονισμό, βότανα καλή διατροφή, πρακτικά και όπου δεν γίνεται αλλιώς, και κλασική ιατρική- μπορεί να μην σου ταιριάζει εσένα. Πράγμα που είναι επίσης δικαίωμα σου. Στο φινάλε δεν ήρθα να σε πείσω, αλλά ούτε και να πείσω κανέναν άλλο εδώ μέσα. Δεν ψάχνω για πελάτες. Φωτογράφος και γραφήστας είμαι δεν είμαι "επαγγελματίας θεραπευτής".

Δεν με ενδιαφερουν οι προθεσεις σου.Εγω δεν καθομαι να ανιχνευσω τα κινητρα του καθενος.Τα επιχειρηματα εξεταζω.

quote:
Κάποτε φαντάζομαι στο παρελθόν συνάδελφοι σου θα οριόταν κατά της κινέζικης ιατρικης, θα γελούσαν για την ύπαρξη των ενεργειακών κέντρων/τσάκρας και για τις μεθόδους βελονισμού

Θα κλαψεις πολυ αν σου πω οτι δεν υπαρχει αποδειξη για τα ενεργειακα κεντρα και οτι ο βελονισμος οπως δειχνουν οι μελετες λειτουργει μεσω του φαινομενου placebo?

Μελετη απο το NCAM ανακαλυψε οτι οι ασθενεις δοκιμαζουν ανακουφηση ειτε τρυπιουνται απο την βελονα ειτε οταν ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι τρυπιουνται απο την βελονα.(μελετη σε 500 ασθενεις).

Καποιοι προτειναν οτι ισως ο βελονισμος ενεργοποιει το μηχανισμο προκλησης ενδορφινων (προκαλει μικρο πονο και το σωμα παραγει ενδορφινες για να τον ανακουφησει).

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ομως δεν υπαρχει ουτε μια ενδειξη οτι εχει σχεση με τις μεταφυσικες αηδιες περι τσακρας και ενεργειακων κεντρων.

Διαβασε και αυτο:

http://www.skepdic.gr/Entries/Beta/velonismos.htm

Το οτι καποιοι ιατροι τον ενσωματωνουν στις πρακτικες τους ΔΕΝ σημαινει οτι εχει οποιαδηποτε δραση μεσω τσακρας ουτε οτι εχει θεραπευτικη (δηλαδη ιαση ασθενειας) επιδραση.Επισης το MD στο τιτλο καποιου δεν σημαινει (δυστυχως..) οτι προσφερει παντα επιστημονικα αξιολογημενες θεραπειες.Και καποιες φορες σημαινει (και παλι δυστυχως...) οτι δεν εχει ιδεα απο επιστημονικη αξιολογηση των θεραπειων!Οποτε δεν με ξαφνιαζει που καποιοι ιατροι προσφερουν μη επιστημονικα αξιολογημενες θεραπειες (αιδως Αργειοι!).

quote:
Σίγουρα θα γελούσαν κάποτε όταν άκουγαν για αύρα κ.τ.λ., περίμεναν να βγει η μέθοδος Κιρλιαν για να πεισθούν πως όντως κάτι συμβαίνει και κάτι υπάρχει.

Οσοι εχουν κατσει και μελετησει τις "αποδειξεις" που προσφερονται για την αυρα γελανε ακομα.Οποτε:"αυρα??Μπουχααχχαχαχαχαχαχαχαχα".

Για να ευθυμησεις και εσυ και οι αναγνωστες:

http://www.skepdic.gr/Entries/Alpha/avra.htm

Η Κιρλιαν αναφερεται συχνα σαν "αποδειξη" οτι η αυρα υπαρχει.Τι πραγματικα συμβαινει με την Κιρλιαν ομως?

http://www.skepdic.gr/Entries/Kapa/kirlian.htm

Ωιμεεεε η Κιρλιαν ΔΕΝ δειχνει αυρα....Και τι θα κανουμε χωρις Βαρβαρους (=ανατολιτικες μεταφυσικες παπαρες περι ζωτικου ενεργειακου πεδιου) τωρα?

Ουπς νο 3.Οσοι βλεπουν αυρες τεινουν να αποτυγχανουν στις δοκιμασιες στις οποιες υποβαλονται για να διαπιστωθει οτι ΟΝΤΩΣ εχουν αυτη την ικανοτητα:

"Οι δοξασίες που αφορούν διάφορα παραφυσικά φαινόμενα,τείνουν να παρουσιάζουν μια κυκλική πορεία,όπως ακριβώς το μήκος των γραβατών στην μόδα.Οι δοξασίες που λαμβάνουν μια επιστημονικοφανή μεταμφίεση είναι από τις πιο γελοίες δοξασίες,αλλά και από τις πιο εύκολες να διαψευστούν.Μια από αυτές είναι η ιδέα,που άρχισε να έχει αποδοχή στις αρχές του 20 αιώνα ότι όλοι παράγουμε μια αύρα φωτεινών χρωμάτων γύρω από τα σώματα μας.

Σύμφωνα με αυτή την ιδέα,η αύρα είμαι μια εκπομπή ακτινοβολίας που παράγεται από την ενέργεια που υποθετικά πηγάζει από όλα τα έμβια όντα και τα περιβάλλει.Η αύρα δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από την κανονική όραση αλλά μόνο μέσω ενόρασης.Δεν υπάρχουν δοκιμασίες που μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη της.Αντίθετα πολλά πειράματα αποκαλύπτουν ότι αυτοί που ισχυρίζονται ότι έχουν την ικανότητα να παρατηρούν τις αύρες των ανθρώπων είναι ανίκανοι για παράδειγμα,να προσδιορίσουν με ακρίβεια εάν στέκεται ή οχι ένας άνθρωπος πίσω από ένα τραπέζι ή ένα φράγμα που περιορίζει την όραση του περιγράμματος του σώματος του αλλά αφήνει την ζώνη οπού υποθετικά η αύρα μπορεί να παρατηρηθεί ανεμπόδιστη και αδιατάρακτη.Kανένας από τους προικισμένους με υπερφυσικές δυνάμεις διαίσθησης δεν μπορεί να μαντέψει σωστά,υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα των πιθανοτήτων,εάν το υποκείμενο του πειράματος είναι παρόν εκεί ή όχι.

.....................................

Το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει ένα είδος πεδίου,που αποτελείται από συγκεκριμένες ακτινοβολίες,που περιλαμβάνουν την θερμότητα και ασθενή ηλεκτρομαγνητικά σηματα,τα οποία προέρχονται από την ηλεκτρική δραστηριότητα των νεύρων.Επίσης παράγει χημικές εκκρίσεις,όπως η σωματική οσμή και κάποια ηχητικά κύματα.Κάποιοι παραψυχολόγοι μας διαβεβαιώνουν ότι αυτές οι εκπομπές είναι η βάση της αύρας.Ομως δεν εξηγούν γιατί είναι απόλυτα αόρατο και το γεγονός ότι μόνο ορισμένοι άνθρωποι με κάποιον τύπο πνευματικών δυνάμεων μπορούν να τις αντιληφθούν.Στην πραγματικότητα,οι ενορατικοί ποτέ δεν συμφωνούν ως προς την φύση και τα χαρακτηριστικά της αύρας που ισχυρίζονται ότι παρατηρούν,του ίδιου ατόμου και την ίδια στιγμή.

Σε ελεγχόμενα πειράματα αυτοί οι παρατηρητές της αύρας,χωρίς να έχουν έρθει σε καμία προηγούμενη επαφή ο ένας με τονάλλο,ποτέ δεν συμφωνούν σε αυτή την αίσθηση.Σε κάποια «πανηγύρια με pchycis» στις ΗΠΑ,μπορούν να ληφθούν φωτογραφίες που υποθετικά απεικονίζουν την ανθρώπινη αύρα.Σε αυτές τις περιπτώσεις οι φωτογράφοι χρησιμοποιούν μια περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί πρώτα την λήψη μιας φωτογραφίας του υποκειμένου που το χέρι του βρίσκεται πάνω στην πλάκα,κάτι που πραγματοποιείται με την εφαρμογή ενός ηλεκτρικού πεδίου στο χέρι του πελάτη.Μετά κάνουν μια μέτρηση της έντασης του ρεύματος που μεταφράζεται μέσω υπολογιστή σε μια οθόνη υγρών κρυστάλλων,ικανή να παράγει χρώματα.η οποία βρίσκεται μέσα στην φωτογραφική μηχανή.Τα χρώματα,αυθαίρετα επιλεγμένα,προβαλονται κατόπιν στο περίγραμμα του σώματος του υποκειμένου και μετά τυπώνεται το αντίτυπο.Μια έρευνα που διεξάγει από τον Joe Nickell,έναν ειδικό στον εντοπισμό της απάτης,έδειξε ότι το ίδιο άτομο θα λάβει 2 διαφορετικές αύρες,κατασκευασμενες σε απόσταση λίγων λεπτών με την ίδια κάμερα.

(απο το αρθρο Αυρες και Παιδια Indigo).

Γκουχ γκουχ....

quote:
αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Να μου παρέχετε εσείς οι γιατροί όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά σκευάσματα και να μην πιάνεται στυλό και συνταγολόγιο μόλις δείτε ασθενή. Να έχετε και άλλες λύσεις πέρα από φάρμακα και νυστέρια. Στην αρχαία Ελλάδα η ιατρική εξασκούνταν στα Ασκληπειία και δεν νοούνταν θεραπέια σώματος δίχως θεραπεία ψυχής.

Και παρολες τις προσπαθειες των Ασπληπιειων,οι αρχαιοι ασθενεις πεθαιναν σαν τις μυγες...Σημερα ομως με την εφαρμογη της επιστημονικης βιοατρικης η κατασταση εχει αλλαξει εντυπωσιακα.Που δειχνει οτι καλη μεν η ψυχολογικη υποστηριξη για να βελτιωθει η διαθεση του ασθενους αλλα δεν μπορει απο μονη της να αντιμετωπισει εναν κακοηθες νεοπλασμα,δεν μπορει να αντιμετωπισει μια βαρια λοιμωξη,δεν μπορει να αντιμετωπισει ενα τραυμα,δεν μπορει να αντιμετωπισει μια μεταβολικη διαταραχη,δεν μπορει να αντιμετωπισει μια ανοσοανεπαρκεια,δεν μπορει να αντικαταστησει ενα κατεστραμενο οργανο,δεν μπορει να χωρισει 2 παιδακια που γεννηθηκαν σιαμαια,δεν μπορει να ελεγξει για γενετικες βλαβες,δεν μπορει να αποκαταστησει βλαβες του νωτιαιου μυελου,δεν μπορει να προλαβει την εξαπλωση λοιμωδων ασθενειων (εκει εχουν αποτελεσμα τα εμβολια και η εφαρμογη των μετρων υγιεινης...),δεν μπορει να δωσει στα ατομα με μεσογειακη αναιμια αυτο που χρειαζονται το περισσοτερο δηλαδη αιμοσφαιρια κτλ.Ο καταλογος των ασθενειων στις οποιες η ψυχολογικη υποστηριξη ελαχιστα μπορει να προσφερει ειναι ατελειωτος.

Να ενα ενδιαφερον αποσπασμα απο το αρθρο του Bernstein για οσους ισχυριζονται οτι η ψυχολογια "κανει θαυματα":

Αυτόματη Ύφεση
---------------
Ανέκδοτα αναφερόμενες θεραπείες μπορούν να οφείλονται σε σπάνιες αλλά πιθανές «αυτόματες υφέσεις».Ακόμα και σε καρκίνους που είναι σχεδόν πάντα θανατηφόροι, όγκοι εξαφανίζονται περιστασιακά χωρίς περαιτέρω θεραπεία. Ένας έμπειρος ογκολόγος αναφέρει ότι έχει δει δώδεκα περίπου τέτοια περιστατικά σε περίπου έξι χιλιάδες περιπτώσεις ασθενών του (Silverman 1987).Οι εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να λάβουν αναγνώριση που δεν τους αξίζει για υφέσεις αυτού του είδους όταν πολλοί απελπισμένοι ασθενείς στραφούν σε αυτές όταν αισθάνονται ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν.Οταν οι «εναλλακτικοί» βεβαιώνουν ότι έχουν αρπάξει πολλά άτομα για τα οποία δεν υπήρχε καμία ελπίδα από το κατώφλι του θανάτου,σπάνια αποκαλύπτουν ποιο ποσοστό της σε τελικό στάδιο πελατείας τους αντιπροσωπεύουν τέτοιες ευτυχείς εξαιρέσεις.Αυτό που χρειάζεται είναι στατιστική απόδειξη ότι «τα θεραπευτικά τους ποσοστά» υπερβαίνουν τα γνωστά ποσοστά αυτόματης ύφεσης και την ανταπόκριση τύπου placebo (δες παρακάτω) για τις αρρώστιες που κουράρουν.

Οι ακριβείς μηχανισμοί που ευθύνονται για τις αυτόματες υφέσεις δεν είναι καλά κατανοητοί,αλλά πολλή έρευνα αφιερώνεται στην αποκάλυψη και την πιθανή τιθάσευση διαδικασιών στο ανοσοποιητικό σύστημα ή άλλου που είναι υπεύθυνες για αυτές τις αναπάντεχες καταλήξεις.Το σχετικά νέο πεδίο της ψυχονευροανοσολογίας μελετά πώς οι ψυχολογικές μεταβλητές επηρεάζουν το νευρικό,αδενικό και ανοσοποιητικό σύστημα με τρόπους που μπορεί να επηρεάζουν τη ευαισθησία και την ανάρρωση από την αρρώστια. (Ader and Cohen 1993,Mestel 1994).Εάν οι σκέψεις,τα αισθήματα,οι πεποιθήσεις είναι φυσικές καταστάσεις του μυαλού δεν υπάρχει τίποτα μυστικιστικό στην ιδέα ότι αυτές οι νευρικές διαδικασίες μπορούν να επηρεάσουν τις αδενικές,ανοσολογικές και άλλες κυτταρικές διεργασίες σε όλο το σώμα.Διαμέσου του λιμβικου συστήματος του εγκέφαλου,του άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης και του αυτόνομου νευρικού συστήματος, οι ψυχολογικές μεταβλητές μπορεί να έχουν ευρείες σωματικές επιδράσεις που μπορούν να έχουν θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο στη υγεία.Αν και η ερευνά έχει επιβεβαιώσει ότι τέτοιες επιδράσεις υπάρχουν,θα πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι αρκετά μικρές,υπεύθυνες ίσως για μικρό ποσοστό της απόκλισης στις στατιστικές της αρρώστιας".

Λοιπον συμφωνα με τις μελετες οι ψυχολογικες επιδρασεις ειναι μικρες ισως και γιαυτο εχουμε ελαχιστες περιπτωσεις "αυτοματης υφεσης" (οι αυτοματες υφεσεις ομως μπορει να οφειλονται και σε αλλους αγνωστους παραγοντες).Αρα μην εχεις υπερβολικη εμπιστοσυνη στην καλη ψυχολογια.

Ενας καλος γιατρος θα προσφερει την καλυτερη δυνατη θεραπευτικη λυση για τον ασθενη του αυτη δηλαδη που θα του προσφερει τις περισσοτερες ωφελειες προκαλωντας τις ελαχιστες δυνατες βλαβες στον ασθενη.Και θα διαλεξει αναμεσα σε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.

To ξαναλεω δεν ειμαι υπερ της υπερκαταναλωσης των φαρμακων.Ειμαι υπερ της εφαρμογης επιστημονικα αξιολογημενων μεθοδων στην θεραπευτικη.Αλλο το malpractice (η κακη εφαρμογη μιας μεθοδου που λειτουργει) και αλλο το να εφαρμοζεις μια μεθοδο που ΔΕΝ λειτουργει.

quote:
Όπως κάνει εδώ και χρόνια π.χ. η Ομοιοπαθητική.

Ομοιπαθητικη????Μονο αποτελεσματα placebo προκαλει!Χαπια ζαχαρης και νερο ειναι τα ομοιοπαθητικα "φαρμακα" (λογω της εσφαλμενης ομοιοπαθητικης αρχης "ενδυναμωση μεσω αραιωσης" lol lol lollllll)!!!!Αν θελεις περισσοτερες λεπτομερειες αναφορικα με αυτη θες να σου στειλω το αρθρο Ομοιοπαθητικη Η Υπερτατη Αγυρτεια του Stephen Barret που εξηγει αναλυτικοτητα οτι η ομοιοπαθητικη ΕΙΝΑΙ ΑΓΥΡΤΕΙΑ????

quote:
Και εδώ που τα λέμε, νομίζω πως θα σου έκανε πάρα πολύ καλό να μάθαινες να εφαρμίζεις ρεϊκι στον εαυτό σου. Ξέρεις πέρα και πάνω απ' όλα το ρεϊκι ενδείκνυται για αυτοθεραπεία κυρίως δε για "εργασία" με τον εσωτερικό μας εαυτό, την ψυχή και το πνεύμα μας. Εκεί είναι η μαγεία του ρεϊκι. Αυτό εννοούσα λέγοντας παραπάνω από παυσίπονο. Για οποιονδήποτε πορεύεται μόνο με τα όσα κατανοεί η λογική του, έχω να πω πως τον λυπάμαι γιατί χάνει μεγάλο μέρος από την ουσία και το νόημα της πορείας του.

1.Ξερω οτι το ρεικι ειναι αγυρτεια.Ξερω και ποιος το ξεκινησε και ποσο γελοιο ειναι.Ξερω και οτι ποτε σε κλινικη δοκιμη δεν εχει προσφερει θεραπευτικο αποτελεσμα.Εχουμε πολλες μαρτυριες για φοβερα αποτελεσματα αλλα τετοιου ειδους μαρτυριες ειχαμε και για το νερο του Καματερου και για τη φραπελια αλλα και για καθε αλλη "επαναστατικη μεθοδο" που τελικα αποδειχτηκε μεγα μουφα.Γιατι ο απλος κοσμος οπως εσυ δεν γνωριζει πως πρεπει να αξιολογειται μια θεραπευτικη μεθοδος.( κλινικη δοκιμη ξερω ξερω το εχω πει εκατονταδες φορες αλλα αφου κανεις δεν ακουει πρεπει παντα να ξαναρχιζω...).

Ξανα λοιπον μπας και το εμπεδωσουμε:

1."Για να διακρίνουμε αιτιολογικές από τυχαίες βελτιώσεις οι οποίες μπορεί να ακολουθήσουν οποιαδήποτε παρέμβαση,έχει εξελιχθεί ένα σύνολο αντικειμενικών διαδικασιών για την εξέταση των θεωρούμενων ως θεραπειών.Μέχρι μια τεχνική,μια διαδικασία,ένα φάρμακο ή μια χειρουργική διαδικασία μπορέσει να εκπληρώσει αυτές τις προϋποθέσεις,είναι ηθικά καταδικαστέο να προσφερθεί στο κοινό,ειδικά εάν χρήματα πρόκειται να αλλάξουν χέρια.Δεδομένου ότι οι περισσότερες «εναλλακτικές» θεραπείες (δηλ.αυτές που δεν τις αποδέχεται η επιστημονική ιατρική) εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία,πρέπει να διερωτηθούμε γιατί τόσοι πολλοί καταναλωτές που δεν θα αγόραζαν μια τοστιέρα χωρίς να συμβουλευτούν την Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή, δαπανούν με αφέλεια,μεγάλα ποσά για μη αποδεδειγμένης θεραπευτικής αξίας,πιθανά επικίνδυνες γιατρειές".

....................................

2."Τελικά η δουλεία της διάκρισης των αληθινών από τις πλαστές αιτιατικών σχέσεων δεν απαιτεί μόνο ελεγχόμενες παρατηρήσεις αλλά επίσης συστηματικοποιημένες υφαιρέσεις από μεγάλα ποσά δεδομένων.Οι ψυχολόγοι που ενδιαφέρονται για τις προκαταλήψεις στην κρίση έχουν αναγνώριση πολλές πήγες λάθους που καταδυναστεύουν τους ανθρώπους που βασίζονται στον ανεπίσημο συλλογισμό για να αναλύσουν σύνθετα γεγονότα. (Gilovich 1991, 1997,Schick και Vaughn 1995).Ο Dean και οι συνεργάτες του έδειξαν χρησιμοποιώντας παραδείγματα από μια άλλη δημοφιλή ψευδοεπιστημη, την ανάλυση του γραφικού χαρακτήρα,ότι χωρίς εξελιγμένα στατιστικά βοηθήματα,οι ανθρώπινες γνωστικές ικανότητες δεν επαρκούν για τον σκοπό του ξεδιαλεγματος έγκυρων σχέσεων μέσα από μάζες από αλληλεπιδρώντα δεδομένα.

Παρόμοιες δυσκολίες θα είχαν αντιμετωπίσει οι πρωτοπόροι της προ-επιστημονικής ιατρικής και οι οπαδοί τους και για αυτό τον λόγο δεν μπορούμε να δεχτούμε τις ανέκδοτες αναφορές τους σαν υποστήριξη των ισχυρισμών τους".

ΥΓ.Το νοημα της πορειας μου δεν θα μου το πεις ουτε ΕΣΥ ουτε κανενας απο τους αγυρτες που τοσο θαυμαζεις.

Edited by - medtech on 11/04/2007 22:50:53

11/04/2007, 23:15:01

Φιλε με την μυασθενεια Gravis πρεπει να σου επισημανω τα εξης:Η μυασθενεια Gravis ειναι ενα αυτοανοσο νοσημα και ως τετοιο εχει εξαρσεις και υφεσεις.

Ακομα σε καποιους ασθενεις η ασθενεια μπορει να υποχωρησει!

Υπαρχει περιπτωση να βρισκεσαι σε μια περιοδο υφεσης ή να εχει υποχωρησει απο μονη της.Ας ξαναθυμηθουμε παλι το αρθρο του Bernsteyn:

"Πολλές αρρώστιες διατρέχουν κυκλική πορεία.

Η αρθρίτιδα,η σκλήρυνση κατά πλάκας,οι αλλεργίες και τα γαστρεντερικά προβλήματα είναι παραδείγματα αρρωστιών που έχουν φυσιολογικά εξάρσεις και υφέσεις.Φυσικα,οι πάσχοντες τείνουν να αναζητήσουν θεραπεία κατά την διάρκεια της έξαρσης οποιουδήποτε κύκλου.Με αυτό τον τρόπο,μια αμφίβολη θεραπεία θα έχει επανειλημμένες ευκαιρίες να συμπέσει με μια ύφεση που θα λάμβανε χώρα έτσι κι αλλιώς (Σ.τ.μφ με την χρήση αυτής της θεραπείας ή χωρίς δηλαδή).Ξανά,εξαιτίας της απουσίας κατάλληλων ομάδων ελέγχου οι καταναλωτές και οι πωλητές ομοίως,τείνουν να παρερμηνεύουν την βελτίωση που οφείλεται στην φυσιολογική κυκλική διαφοροποίηση σαν ένα έγκυρο θεραπευτικό αποτέλεσμα".

Συνεπως η μεμονωμενη μαρτυρια σου δεν αποτελει αποδειξη οτι το ρεικι λειτουργει στην μυασθενεια Gravis.(Κατα πασα πιθανοτητα αν και δεν θελω να σε στεναχωρησω βρισκεσαι σε περιοδο υφεσης αλλα υπαρχει η πιθανοτητα να εισαι απο τους τυχερους στους οποιους αυτο το νοσημα υποχωρει.Αν θελαμε να εχουμε αποδειξη οτι το ρεικι δρα στην Gravis θα επρεπε να κανουμε κλινικη μελετη σε ασθενεις με Gravis.Θα επρεπε να τους χωρισουμε σε 2 ομαδες σε αυτους που θα εκαναν ρεικι και σε αυτους που δεν θα εκαναν ρεικι αλλα μια διαδικασια που θυμιζει ρεικι (ομαδα placebo) και μετα θα επρεπε να συγκρινουμε την πορεια της μιας ομαδας σε σχεση με την αλλη στο ιδιο χρονικο διαστημα.Και εαν ειχαμε καποιο θετικο αποτελεσμα θα επρεπε να επαναλαβουμε την μελετη για να αποκλεισουμε την περιπτωση το αποτελεσμα να ηταν τυχαιο.

Εαν οι μελετες εδειχναν οτι οι ασθενεις με gravis οι οποιοι εκαναν ρεικι ειχαν καλυτερη πορεια απο αυτους που δεν εκαναν ρεικι τοτε θα επρεπε να κανουμε και αλλες μελετες.Και εαν οι μελετες εδειχναν το ιδιο αποτελεσμα,θα μπορουσαμε με αρκετη βεβαιοτητα να πουμε οτι το ρεικι εχει αποτελεσμα στην Gravis.

Παντως ελπιζω να εισαι παντα καλα και να μην ξαναεμφανιστει ποτε!

UnseenΜέλος
12/04/2007, 10:55:30
Αγαπητή medtech,

Ευχαριστώ για την ευχή σου. Η διαίσθησή μου μού λέει ότι δεν πρόκειται να έχω κανένα πρόβλημα στο παρόν ή στο μέλλον.

Κατά τα άλλα, θέλω να ξέρεις ότι αντιλαμβάνομαι την ώθηση που σε παρακινεί στη στάση σου: αυτό που πρεσβεύεις είναι για σένα το μόνο αληθινό και επιθυμείς να προφυλάξεις τον κόσμο από τους εμποράκους της ελπίδας του.

Ας μιλήσουμε τώρα για τα δεδομένα:

1. Αναπόφευκτα όλοι μας μπορούμε να αναφερθούμε σε ένα τμήμα μόνο της βιβλιογραφίας και έρευνας, αυτό που υποπίπτει στην αντίληψή μας είτε από την προσωπική μας προσπάθεια ενημέρωσης είτε από τη συμμετοχή μας σε συνέδρια κτλ.

2. Η έρευνα, καθώς και η προβολή της μέσα από συνέδρια ή άλλα μέσα, ακολουθεί κατά κύριο λόγο μια πεπατημένη (ως τη μόνη χρηματοδοτούμενη) οδό, η οποία μπορεί να εξυπηρετεί διάφορες σκοπιμότητες.

3. Ακόμη και πέρα από τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, ο αριθμός των πειραμάτων και των ερευνών αναπόφευκτα θα είναι πάντα περιορισμένος, όπως και η ίδια η φύση τους.

4. Υπάρχει ένα αξίωμα στη λογική και αυτό είναι ότι η εγκυρότητα των επιμέρους στοιχείων δεν εγγυάται την εγκυρότητα του συνόλου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα με ασφάλεια. Ούτε για την κλασική ιατρική ούτε για την εναλλακτική αποκαλούμενη. Όχι δια του πειράματος, το οποίο παίζει με στατιστικά σημαντικές μεταβλητές που μπορεί να απέχουν μόλις 2 με 3 μονάδες πάνω από τον μέσο ή τον διάμεσο, κατά περίπτωση.

Σίγουρα τα γνωρίζεις όλα αυτά. Τι μένει λοιπόν;

Η αυτοδιάθεση, που έλεγε η toxotis παραπάνω. Το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να πιστέψει ή να μην πιστέψει σε κάτι, να πληρώσει γι' αυτό ή να μην πληρώσει, να εμπιστευθεί μία μέθοδο ή όχι. Θεωρώ ότι απευθυνόμαστε σε έναν κόσμο ενηλίκων. Κυρίως όμως, μένει το αποτέλεσμα, αυτό που καθένας αξιολογεί για τον εαυτό του ως καλό ή όχι.

Από κει και πέρα κάθε προσπάθεια επιβολής μιας γνώμης προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (έστω και με καλές προθέσεις ή για ευγενικό σκοπό) νομίζω ότι χάνει την αξία της και δεν συνιστά εντέλει παρά προσπάθεια προβολής του εγώ του εκάστοτε συζητητή.

Unseen

***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****

galazia_sfairaΜέλος
12/04/2007, 11:31:51
quote:
Από κει και πέρα κάθε προσπάθεια επιβολής μιας γνώμης προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (έστω και με καλές προθέσεις ή για ευγενικό σκοπό) νομίζω ότι χάνει την αξία της και δεν συνιστά εντέλει παρά προσπάθεια προβολής του εγώ του εκάστοτε συζητητή.

Unseen

Επιτέλους γιατί αν το έλεγα εγω δεν ξερω αν θα ήταν τοσο ευγενικό.
Μια συζήτηση ειναι εποικοδομητική αν δεν ειναι στείρα.Απο την στιγμη που παυει να είναι ανταλλαγή αποψεων και γίνεται αγώνας επιβολής τότε το μόνο που εξυπηρετεί ειναι ανάγκες παντός ειδους.Και καθε τι που καλυπτει ανάγκη το μόνο που δεν εμπεριέχει είναι η αγαπη.Τουναντίον είναι μια ακόμη επιβεβαιώση των εγώ μας,μια ακόμη άρνηση για να γνωρίσουμε τον εαυτο μας,μια ακόμη προσπαθεια,του να΄αποδώσουμε ευθύνες σε οποιονδηποτε αλλον έξω απο μας!
Και δεν εξαιρώ κανεναν,μήτε τον εαυτο μου!
Επισης θεωρω ότι ο εσωτερισμός βοηθάει στο να μπορει κανεις "να αφουγκραζεται" και να ξερει Πού ,Πότε και Γιατί λέει "ως εδω"!
Την Καλημερα μου.