ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ (Μέρος 3ον)" - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ (Μέρος 3ον)" - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

snoopy61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
11/11/2008, 20:42:48
Αναγεννημένος δηλώνει ο Πορτογάλος
«Θέλω να σταματήσω στον ΠΑΟΚ» δήλωσε ο Κονσεϊσάο

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, μίλησε στην εφημερίδα «Goal» και αποκάλυψε πως είχε σκεφτεί να μην επιστρέψει στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι ή να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του που δεν το έκανε και τόνισε ότι θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του αγωνιζόμενος στον «δικέφαλο» του Βορρά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κονσεϊσάο:

- Επειτα από πολλά χρόνια ένας παίκτης από το εξωτερικό φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον ΠΑΟΚ. Αυτό σε κάνει να νιώθεις ηγέτης του ΠΑΟΚ;
«Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι περήφανος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα στην Ελλάδα. Είμαι 100% αφοσιωμένος στο σύλλογο που αγωνίζομαι. Εχω μεγάλη εμπειρία.

»Αυτό που προσπαθώ να κάνω όχι μόνο στη διάρκεια των αγώνων αλλά και στις προπονήσεις είναι να βοηθήσω τα παιδιά που δεν έχουν ανάλογη εμπειρία. Και αυτό με σκοπό να φέρουμε τον ΠΑΟΚ όσο πιο ψηλά γίνεται».

- Στους δύο τελευταίους αγώνες ο ΠΑΟΚ κάνει καλά παιχνίδια και ο Κονσεϊσάο είναι από τους κορυφαίους παίκτες του. Πόσο σημαντικό θεωρείς τον εαυτό σου για την ομάδα;
«Το πιο σημαντικό είναι τι κάνει η ομάδα και όχι τι κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά. Σημαντική είναι η ομάδα και όχι κάποιος παίκτης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θεωρώ ότι είμαι το ίδιο σημαντικός με κάθε άλλο συμπαίκτη μου που αγωνίζεται στα παιχνίδια ή είναι στον πάγκο.

»Από εκεί και πέρα, μέσα στην ομάδα πολλές φορές πρέπει να μειώσουμε το εγώ μας και να το βάλουμε κάτω από το σύνολο. Και αυτό κάνω εγώ πάντα. Είμαι παίκτης ομάδας.

»Δεν είμαι δηλαδή ο ποδοσφαιριστής που θα θελήσει οπωσδήποτε να βάλει το γκολ ή να κάνει την τελική πάσα. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα και τι θα κάνει αυτή».

- Η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη και για σένα και για την ομάδα. Τι σκέφτηκες όταν τελείωσε το πρωτάθλημα;
«Η αλήθεια είναι ότι η σεζόν έφτασε στο τέλος της και με όσα είχαν προηγηθεί όλα στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ δύσκολα. Ηρθα στην ομάδα ως ένα μεγάλο όνομα, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε τόσους σπουδαίους συλλόγους.

»Ήταν, λοιπόν, λογικό και οι φίλαθλοι να περιμένουν πολλά από μένα. Από την πλευρά μου, δυστυχώς δεν πληρούσα τις προϋποθέσεις για να αποδώσω αυτά που περίμεναν όλοι. Στην ηλικία που είμαι η φυσική κατάσταση είναι πολύ σημαντικό και εγώ ήρθα χωρίς να έχω παίξει ποδόσφαιρο για τρεις τέσσερις μήνες.

»Ηταν φυσικό λοιπόν όταν τελείωσε το πρωτάθλημα και βλέποντας και την κατάσταση που ήταν η ομάδα να νιώθω θλίψη και απογοήτευση. Και πάνω από όλα εκνευρισμό κυρίως με τον εαυτό μου γιατί δεν μπόρεσα να προσφέρω αυτά που ζητούσαν από μένα.

»Εφυγα λοιπόν για τις καλοκαιρινές μου διακοπές στην Πορτογαλία και δεν σου κρύβω ότι έκανα πολλές σκέψεις. Σκέφτηκα ότι ίσως θα ήταν καλύτερα για μένα να μην επιστρέψω ή ακόμη και να σταματήσω το ποδόσφαιρο.

»Η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή για μένα. Από εκεί και πέρα όμως, με την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης, του προπονητή, έχοντας μεγάλο σεβασμό γι' αυτούς και τον κόσμο, αλλά και από εγωισμό να δείξω τι πραγματικά μπορώ να καταφέρω, αποφάσισα να συνεχίσω. Δόξα τω Θεώ, θεωρώ ότι πήρα τη σωστή απόφαση».

- Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θα βρεθείς και πάλι με τον Αντώνη Νικοπολίδη...
«Όχι όχι. Δεν θα μιλήσω για αυτό».

- Ωστόσο θεωρώ ότι θα ήθελες να σκοράρεις σε βάρος του έπειτα από όσα έγιναν στο περυσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Δεν είναι έτσι;
«Δεν θα ήθελα να κάνω καμιά αναφορά σε όσα έγιναν στον περυσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, φυσικά και θέλω να σκοράρω στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

»Το θέλω όσο θέλω να πετυχαίνω γκολ σε κάθε παιχνίδι και με οποιονδήποτε αντίπαλο, για να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίζει. Αυτό είναι όλο».

- Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό το είδες;
«Ναι, παρακολούθησα το παιχνίδι από την τηλεόραση».

- Θεωρείς ότι κάποια από αυτές τις ομάδες είναι καλύτερη αυτήν τη στιγμή από τον ΠΑΟΚ;
«Κοίταξε, θεωρώ ότι είναι δύο μεγάλες ομάδες, που στο δυναμικό τους αγωνίζονται καλοί ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι έχουν κάτι παραπάνω από τον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι φέτος είμαστε στο ίδιο επίπεδο με αυτές».

- Όλοι ρωτούν πού πάει ο φετινός ΠΑΟΚ. Εσύ έχεις απάντηση;
«Το Σάββατο θα πάμε στην Αθήνα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο (γελάει). Δεν κοιτάμε στο μακρινό μέλλον. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Πού τελικά θα φτάσουμε, θα το δούμε στο τέλος».

- Σε είδαμε στον αγώνα με τον Ηρακλή να είσαι «τρελαμένος». Το ίδιο και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Από πού αντλείς τόσο πάθος;
«Από τον κόσμο. Ανέκαθεν, όπου και αν έχω αγωνιστεί, είχα στενή επαφή με τους φιλάθλους. Το είδατε και το καλοκαίρι στο φιλικό με τη Λάτσιο πώς με υποδέχθηκαν οι φίλαθλοι στη Ρώμη.

»Και αυτό συμβαίνει γιατί πάντα αγωνίζομαι με πάθος και δίνω μέσα στο γήπεδο τον καλύτερό μου εαυτό. Το πάθος που βλέπετε προέρχεται από το γεγονός ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ και αγωνίζομαι μπροστά στον κόσμο του.

»Μπορεί να πει κανείς ότι δεν έδειξα ανάλογο πάθος την προηγούμενη σεζόν. Το παραδέχομαι. Και εγώ δεν ένιωθα άνετα με τον εαυτό μου. Δεν ήμουν στο 100%, ώστε να είμαι έτοιμος μέσα στο γήπεδο και να παρασύρω με το πάθος μου και την εξέδρα και τους συμπαίκτες μου».

- Στο παιχνίδι με τη Λάτσιο είπες ότι ο τρόπος που σε αντιμετώπισαν οι φίλαθλοί της ήταν γιατί κέρδισες εκεί ένα πρωτάθλημα. Φαντάζομαι ότι θέλεις να κερδίσεις τίτλους και με τον ΠΑΟΚ...
«Αυτό που θέλω, και το λέω ειλικρινά, θα είναι ό,τι καλύτερο και για μένα και για τον ΠΑΟΚ. Εχουμε ξεκάθαρους στόχους από την αρχή της σεζόν.

»Βασικά να εξασφαλίσουμε μια θέση που θα μας οδηγήσει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και στο Κύπελλο να φτάσουμε στον τελικό και αν μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ο,τι καλύτερο έρθει για εμάς θα είναι επιτυχία.

»Είναι κάτι άλλωστε που το θέλουμε και εμείς οι παίκτες. Στην καριέρα μου έχω συνηθίσει να είμαι σε ομάδες με υψηλούς στόχους, που κάνουν πρωταθλητισμό και κυνηγούν τίτλους. Θα είμαι ευτυχισμένος αν καταφέρω να κατακτήσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ».

- Το συμβόλαιό σου με τον ΠΑΟΚ λήγει το καλοκαίρι. Τι σκέφτεσαι; Τι θέλεις να κάνεις; Να παίξεις έναν ακόμη χρόνο και μετά να κρεμάσεις τα παπούτσια σου;
«Νιώθω, πλέον, πολύ καλά με τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω καλό ποδόσφαιρο για αρκετό καιρό ακόμη.

»Το καλοκαίρι που τελειώνει το συμβόλαιό μου όλα θα εξαρτηθούν από το πού θα έχει φτάσει η ομάδα, αλλά και από τις δικές μου αντοχές. Θα ήθελα, πάντως, να κρεμάσω τα παπούτσια μου αγωνιζόμενος στον ΠΑΟΚ».

-Στον αγώνα με τον Πανιώνιο αντιμετώπισες έναν παλιό συμπαίκτη σου, τον Αλβάρο Ρεκόμπα. Τι είπατε μετά το παιχνίδι;
«Ο Ρεκόμπα είναι φίλος μου. Πέρα από το παιχνίδι και το ποδόσφαιρο συζητήσαμε και για άλλα πράγματα, αφού από τον καιρό που αγωνιζόμασταν μαζί στην Ιντερ είχαμε γίνει οικογενειακοί φίλοι.

»Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής, που αξίζει το σεβασμό από όλο τον κόσμο. Ηταν ευχαριστημένος που οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τον χειροκρότησαν.

»Στην Ευρώπη είναι πάντως φυσιολογικό τέτοιους μεγάλους ποδοσφαιριστές να τους χειροκροτούν και οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας. Δεν ξέρω πόσο συνηθισμένο είναι στην Ελλάδα, ωστόσο θεωρώ ότι οι φίλαθλοί μας του απέδωσαν το σεβασμό που του αξίζει».

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
11/11/2008, 20:46:32
Φημολογία για Λίνεν
Ψυχολογικές «ντόπες» Ρέμου στους παίκτες του Ηρακλή

Στις δύσκολες στιγμές βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Μίκρας δείχνοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες του αγωνιστικού τμήματος. Το ίδιο έπραξε και μετά τη πρώτη νίκη του Ηρακλή στο πρωτάθλημα. Ο Αντώνης Ρέμος μίλησε στους ποδοσφαιριστές πριν τη σημερινή (11/11) προπόνηση και με τα λόγια του προσπάθησε να τους εμψυχώσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

«Αυτό που θέλαμε ήταν η πρώτη νίκη για να φύγει το άγχος. Ξέρετε ότι σας πιστεύουμε, σας στηρίζουμε και είμαστε εδώ σε κάθε περίπτωση. Δείξατε ότι μπορεί να πατήσετε στα πόδια σας και πρέπει να συνεχίσετε χωρίς άγχος, αλλά με πάθος», ήταν μερικές από τις κουβέντες του προέδρου της ΠΑΕ στους ποδοσφαιριστές.

Γενικότερα, στον Ηρακλή βελτιώθηκε κατά πολύ το κλίμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα «εδραιώθηκε» στο σωστό μονοπάτι. Απαιτούνται κι άλλα ανάλογα αποτελέσματα, ούτως ώστε να πλησιάσει τους στόχους που οριοθέτησε και να αποβάλλει το όποιο άγχος υπάρχει.

Στο μεταξύ, ο Ροδόλφο Μπορέλ θα κατευθύνει την ομάδα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Καστοριά στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να συμβεί το ίδιο και στον αγώνα με τον Πανιώνιο, από τη στιγμή που παραμένει στάσιμο το ζήτημα διαδοχής του Ανχελ Πεντράθα.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε έντονα μια φημολογία περί ενδιαφέροντος των «κυανόλευκων» για τον Έβαλντ Λίνεν (!), η οποία ενισχύθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον Πανιώνιο.

Σε αγωνιστικά προβλήματα, τα βασικότερα προβλήματα για τον Ισπανό σχετίζονται με τους τραυματισμούς των Κοβαλέφσκι, Αγρίτη. Αμφότεροι δεν ακολουθούν το ομαδικό πρόγραμμα προετοιμασίας και η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί στην αυριανή (12/11) τελευταία προπόνηση.

11/11/2008, 20:48:47
Ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Πίστη Κοντρέρας, πρόβλημα στον ΠΑΟΚ με Κονσεϊσάο

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για τον πιο σταθερό ποδοσφαιριστή του εφετινού ΠΑΟΚ. Ως είθισται όμως, στις καρδιές των φιλάθλων βρίσκονται πάντα οι ποδοσφαιριστές που χαρίζουν βαθμούς μέσω της συνέπειάς τους στο σκοράρισμα και όχι αυτοί που φροντίζουν να κρατήσουν τα μετ' όπισθεν.

Κατά γενική ομολογία όμως, ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος οφείλεται στη παρουσία του Πάμπλο Κοντρέρας.

Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην TV100 και στην εκπομπή «Αθλόραμα της Δευτέρας», αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από τη μέχρι στιγμής συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ και κυρίως στον κόσμο.

«Ακόμη θυμάμαι τις αντιδράσεις τους κατά την άφιξή μου. Δεν έχω συναντήσει τέτοιους φιλάθλους στη καριέρα μου και μπορώ να τους συγκρίνω μόνο με αυτούς της Κόλο Κόλο της Χιλής», είπε.

Αναφερόμενος στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί για τους βαθμούς της νίκης.

«Είναι ένα παιχνίδι από το οποίο μπορούμε να αποκομίσουμε πολλαπλά οφέλη. Μια νίκη θα δώσει χαρά σε μας, στον κόσμο, ενώ θα μας διατηρήσει ψηλά στην βαθμολογία. Προσωπικά σέβομαι τον Ολυμπιακό και θεωρώ ότι διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές.

»Η μοναδική μας διαφορά είναι στον βαθμολογικό πίνακα. Εμείς δεν θα πάμε για να χάσουμε, αλλά για να κερδίσουμε. Για να το πετύχουμε πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας στυλ παιχνιδιού και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο Κοντρέρας αναφέρθηκε και στους στόχους του «δικεφάλου»: «Δεν αλλάζει κάτι. Ο στόχος που οριοθετήθηκε από τη διοίκηση και τον προπονητή, αυτός παραμένει. Δηλαδή η έξοδος στο Κύπελλο UEFA».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν συμμετείχε στη προπόνηση, αφού υποφέρει από οίδημα στο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα, γεγονός που σημαίνει ότι η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Αντιθέτως, ο Παντελής Κωνσταντινίδης από την Τετάρτη (12/11) θα πάρει μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα προετοιμασίας, ενώ ο Ιμπραήμ Μπακαγιόκο βρέθηκε στην Ιταλία για την διευθέτηση προσωπικών ζητημάτων με αποτέλεσμα να χάσει το πρόγραμμα προετοιμασίας.

11/11/2008, 20:51:20
Είκοσι μέρες έξω ο Ζεβλάκοφ
«Πάλι δικό μας θα' ναι» λέει ο Γκαλέτι για το πρωτάθλημα

Την σιγουριά του ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει και φέτος τον τίτλο του πρωταθλητή εξέφρασε με δηλώσεις του στην εφημερίδα SportDay, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ενώ ο συμπατριώτης του, Σεμπαστιάν Λέτο μίλησε για την πίεση που ένιωσε για πρώτη φορά πριν από ντέρμπι «αιωνίων» στην Ελλάδα, λέγοντας ότι εδώ απαγορεύεται να χάσεις.

«Μπορεί να μην κερδίσαμε το ντέρμπι, αλλά έχουμε αποκτήσει σημαντική διαφορά από τους αντιπάλους μας. Βέβαια, είναι κρίσιμο το ματς με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο φυσικά θέλουμε τη νίκη και γι' αυτή θα παίξουμε.

»Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί, επειδή και το φετινό πρωτάθλημα εμείς θα το πάρουμε. Ηταν διαφορετικό πολύ το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ακολουθήσαμε συγκεκριμένη τακτική και έπαιξα πιο πίσω, πιο αμυντικά» είπε ο Γκαλέτι, ενώ ο Λέτο από την πλευρά του είπε:

«Χάρηκα πολύ που έπαιξα στο πρώτο ντέρμπι στην Ελλάδα. Είναι πολύ διαφορετικό από αυτά της Αργεντινής. Εκεί μπορείς να χάσεις ένα ντέρμπι. Εδώ υπάρχει μεγάλη πίεση. Ολος ο κόσμος είναι συγκεντρωμένος σε αυτό το παιχνίδι.

»Γνωρίζω ότι δεν πήγα καλά και πιστεύω ότι στη συνέχεια μπορώ να βοηθήσω πολύ περισσότερο τον Ολυμπιακό για να πετύχει τους στόχους του. Ηταν ένα πολύ σκληρό ματς. Παίξαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο.

»Προσπάθησαν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα, αλλά οι δικοί μας οπαδοί στο Καραϊσκάκη είναι πολύ καλύτεροι. Ξέρω ότι ήθελαν τη νίκη, αλλά θα 'απαντήσουμε' στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, να τους νικήσουμε στο Καραϊσκάκη».

Τρεις εβδομάδες έξω ο Ζεβλάκοφ, την Τετάρτη τα σπουδαία για Αντζα

Τρεις εβδομάδες θα μείνει εκτός δράσης ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Ο Πολωνός αμυντικός του Ολυμπιακού, υποβλήθηκε την Τρίτη (11/11) σε μαγνητική τομογραφία, ενώ εξετάστηκε και από τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού κ. Παντελή Νικολάου.

Από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί μετρίου βαθμού θλάση αριστερού δικεφάλου μηριαίου και υπολογίζεται ότι θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας για περίπου 20 ημέρες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεπό την Τρίτη (11/11), αλλά πέρα από τον Ζεβλάκοφ, στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη βρέθηκαν οι Λεονάρντο, Παναγόπουλος και Μήτρογλου, οι οποίοι συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν.

Την Τετάρτη (12/11) -με την προπόνηση που θα γίνει στις 10:30- ξεκινάει η προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ (16/11, 19:00) στο Καραϊσκάκη, ο οποίος θα γίνει στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Εκεί θα δοκιμάσει και ο Παρασκευάς Αντζας να βγάλει για πρώτη φορά, ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης, καθώς τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του δείχνει να βελτιώνεται και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προλάβει το ντέρμπι.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr

11/11/2008, 20:54:11
Χάνει το ματς με τον Ολυμπιακό
Πλήγμα στη Μπενφίκα με τον τραυματισμό του Ντι Μαρία

Χωρίς ένα από τα βασικά ατού της θα έρθει την επόμενη εβδομάδα η Μπενφίκα στην Αθήνα, για την αναμέτρηση του Κυπέλλου UEFA με τον Ολυμπιακό.

Ο Ανχελ Ντι Μαρία, που τραυματίστηκε στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης με τη Γαλατάσαραϊ, έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα περόνης στο αριστερό πόδι και θα μείνει αρκετό καιρό εκτός δράσης, αν και το ιατρικό επιτελείο των Πορτογάλων δεν έχει προχωρήσει σε ακριβή εκτίμηση για τον απαιτούμενο χρόνο αποθεραπείας.

Ο 20χρονος Ντι Μαρία, που αγωνίζεται στους «Αετούς της Λισαβόνας» από το 2007 κι έχει συμβόλαιο ως το 2012, αναδείχθηκε τον Αύγουστο «χρυσός» Ολυμπιονίκης με την εθνική Αργεντινής, πετυχαίνοντας μάλιστα το μοναδικό γκολ στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Πεκίνου, απέναντι στη Νιγηρία.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

11/11/2008, 20:57:26
Έτοιμος να υπογράψει ο Νέρι
Ο Καστίγιο πάει Τσίβας, «ναυαγούν» τα σενάρια επιστροφής στο λιμάνι

Ο Νέρι Καστίγιο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τσίβας Γκουνταλαχάρα, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ομάδα του Μεξικού.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έκανε προπονήσεις για μερικές ημέρες με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του μεξικανικού συλλόγου με τις εμφανίσεις του και θα αγωνιστεί στο Κύπελλο Σουνταμερικάνα, αλλά και στα τελευταία ματς πρωταθλήματος.

«Απομένουν μόνο οι τυπικές λεπτομέρειες. Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα για ακριβή χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, όμως το θετικό για εμάς είναι ότι θα αγωνιστεί και στις δύο διοργανώσεις.

»Μιλήσαμε μαζί του, του άρεσε το περβάλλον, δέθηκε με τους φιλάθλους μας, ενώ παρακολούθησε και τον αγώνα με τη Ρίβερ Πλέιτ. Ετσι αποφασίσαμε να κινηθούμε για την απόκτησή του», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Τσίβας, Νέστορ Ντε Λα Τόρε.

Αυτό σημαίνει ότι «ναυαγούν» προς το παρόν τα σενάρια για πιθανή επιστροφή του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό.

11/11/2008, 21:09:02
Φοβάται την αντίδραση των οπαδών
«Ενδιαφέρομαι για το 51% των μετοχών του ΟΦΗ» παραδέχτηκε ο Κούγιας

Το ενδιαφέρον του Αλέξη Κούγια να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΦΗ βγήκε στην δημοσιότητα πριν λίγες μέρες και την Δευτέρα ο γνωστός δικηγόρος μίλησε στον «Athletic radio» για το ενδεχόμενο αυτό.

Υποστήριξε πως ενδιαφέρεται μόνο αν πωλείται το 51% των μετοχών, τόνισε ότι δεν θέλει να προκαλέσει αναστάτωση σε κανέναν, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του, κατά πόσο θα είναι αποδεκτός στους φίλους της ομάδας κάποιος που δεν είναι Κρητικός.

Υπήρξε μάλιστα, συνομιλία του με τον Φανούρη Βατσινά «στον αέρα» του ραδιοφωνικού σταθμού, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΟΦΗ να κάνει ανοικτή πρόταση στον Κούγια να συναντηθούν και να συζητήσουν.

Σχετικά με το πως προέκυψε το ενδιαφέρον του για την κρητική ΠΑΕ, ο Κούγιας δήλωσε: «Επικοινώνησαν μαζί μου δύο φίλοι μου επιχειρηματίες από το Ηράκλειο που μου είπαν ότι ενδιαφέρονται για την αγορά των μετοχών του ΟΦΗ και ότι θα επρόκειτο να μιλήσουν με τον κύριο Βατσινά για την αγορά των μετοχών της ομάδας.

»Εγώ τους είπε ότι θα με ενδιέφερε μόνο η αγορά του 51% των μετοχών του ΟΦΗ και τους ρώτησαν αν είναι μαζί με άλλους που έχουν ακουστεί ότι ενδιαφέρονται για την αγορά όπως ο κύριος Παπακαλιάτης ή ο Νίκος Μαχλάς και πάνω από όλα ποια είναι η άποψη της κοινωνίας του Ηρακλείου.

»Δεν μου αρέσει να προκαλώ αναστάτωση σε καμία ομάδα και ενοχλήθηκα πάρα πολύ από την δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος», πρόσθεσε ο Κούγιας.

Αναφερόμενος σε πιθανές αντιδράσεις του φίλαθλου κρητικού κόσμου, είπε: «Δεν θέλω να έρχομαι σε αντιπαράθεση με τον κόσμο.

»Τα ίδια αντιμετώπισα στο παρελθόν στην ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννενα. Όπου υπάρχουν οργανωμένοι φίλαθλοι υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα.

»Εξάλλου δεν γνωρίζω αν ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλείου είναι διατεθειμένος να δεχτεί έναν ιδιοκτήτη του ΟΦΗ που δεν είναι από την Κρήτη».

Την ίδια ώρα, οι φίλαθλοι της ομάδας ετοιμάζουν και νέο συλλαλητήριο για την Τετάρτη και εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Φίλοι του ΟΦΗ. Διανύουμε την τέταρτη περίοδο της «ιδιοκτησίας» Φανούρη Βατσινά στην ομάδα μας. Να θυμίσουμε τα κυριότερα επιτεύγματα της διαχείρισής του:

» 1) Αγωνιστική απαξίωση: Κάθε χρόνο ζούμε με το άγχος της σωτηρίας.

» 2) Παραγοντική απαξίωση: Κουτσογιάννης, Παπαματθαιάκης, Γιαννούλης, Μαρής, Καράτζης, Πολεμαρχάκης, Γιαννουλάκης, Σφακιανάκης και άλλοι αξιόλογοι παράγοντες κατά περιόδους αποχωρούν.

» 3) Ηθική απαξίωση: Προσφυγές σε βάρος του ΟΦΗ (Ντεγιάνοφ, Πίρσμαν, Μάουρερ), ΜΗΝΥΣΕΙΣ σε φιλάθλους, παλαίμαχους, δημοσιογράφους, ΜΜΕ, διωγμός Μαχλά-Κωνσταντινίδη, συνεχής διαπλοκή με την Παιανία.

» 4) Οργανωτική απαξίωση: Ανύπαρκτος μεταγραφικός σχεδιασμός εξαρτώμενος από την Παιανία, διάλυση υποδομών, αλλοπρόσαλλες επιλογές προπονητών, εν λευκώ διαχείριση των μεταγραφικών θεμάτων της ομάδας σε συγκεκριμένο γραφείο μάνατζερ «πράσινων» συμφερόντων..

» 5) Συνεχής εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας με υπερφίαλες δηλώσεις, μη ξεκάθαρη στάση για την πώληση της ομάδας και απόρριψη προτάσεων για εξαγορά της ΠΑΕ από επιφανείς επιχειρηματίες.

» Εδώ και καιρό οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων ΟΦΗ αγωνιζόμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ για την αλλαγή ιδιοκτησιακού, που το θεωρούμε το θεμελιώδες πρόβλημα για την αρρωστημένη κατάσταση, τον ηθικό ξεπεσμό και την αγωνιστική δυσπραγία του ΟΦΗ.

» Στα πλαίσια αυτού του αγώνα καλούμε όλους τους φίλους του ΟΦΗ την Τετάρτη στις 8 στα Λιοντάρια για την πιο δυναμική πορεία διαμαρτυρίας που έγινε ποτέ. Η συμμετοχή ΟΛΩΝ είναι απαραίτητη.

» Και ΚΥΡΙΩΣ όσους έχουν σε πρώτη προτεραιότητα την καλή αγωνιστική πορεία- οι υπόλοιποι θα είμαστε εκεί έτσι κι αλλιώς. Στηρίζουμε παίχτες και τεχνική ηγεσία, τους συγχαίρουμε για τη νίκη, επιμένουμε ότι με την παρούσα ιδιοκτησιακή κατάσταση οι καλύτερες μέρες δε θα έρθουν ποτέ.

» Όποια νίκη δυστυχώς θα είναι πρόσκαιρη και συγκυριακή μέχρι την επόμενη μεγαλύτερη καταιγίδα. Για το αγωνιστικό καλό της ομάδας αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τη δυσαρέσκεια και τις κινητοποιήσεις μας εκτός του Παγκρητίου».

11/11/2008, 21:19:17
Κλινήρης έμεινε ο Ν'Ντόι
Από εσάς εξαρτάται, ξεκαθάρισε ο Αδάμος στους παίκτες του ΟΦΗ

Συγχαρητήρια στους παίκτες του έδωσε ο προπονητής του ΟΦΗ, Παύλος Αδάμος για τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, λέγοντας τους πως σε κάθε αγώνα θα πρέπει να δείχνουν την ίδια νοοτροπία.

«Έχετε μεγάλες δυνατότητες. Πρώτα από εσάς, όμως, εξαρτάται ο υψηλός βαθμός που θα πρέπει να τις αξιοποιείται προς όφελος της ομάδας μας και φυσικά προς όφελος των εαυτών σας. Σε κάθε αγώνα θα πρέπει να δείχνετε παρόμοια νοοτροπία. Να ξεκινάτε δυνατά και να καθορίζετε εσείς με το πάθος και την αγωνιστικότητα σας τη ροή του αγώνα» είπε ο Αδάμος.

Παράλληλα, ο υπηρεσιακός τεχνικός των Κρητικών πριν από την προπόνηση σε συζήτηση με τους παίκτες τους επεσήμανε οτι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στις Σέρρες δεν είχαν την απαιτούμενη κίνηση χωρίς τη μπάλα, σημειώνοντας πως «είναι μια αδυναμία που θα πρέπει να εξαφανισθεί, εάν είναι δυνατόν».

Στο μεταξύ, χωρίς τον Ν'Ντόι έγινε η απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός του ΟΦΗ έχει προσβληθεί από ίωση, έχει πυρετό και είναι κλινήρης στο ξενοδοχείο. Τόσο ο Ν' Ντόι, όσο και ο Κοσμίν Μπαρκαουάν συμπληρωσαν τέσσερις κάρτες και θα εκτίσουν τις ποινές της μίας αγωνιστικής στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Η προπόνηση της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ηρακλής στο αθλητικό κέντρο της Μίκρας. Οι Κρητικοί μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη από τις Σέρρες, όπου αντιμετώπισαν τον Πανσερραϊκό, καθώς παίζουν την Τετάρτη στον Εύοσμο ενάντια στον Αγροτικό Αστέρα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ ευχαρίστησε την αντίστοιχη του Ηρακλή για τις διευκολύνσεις καθώς και τον Πανσερραϊκό για τη φιλοξενία της.

14/11/2008, 08:12:56
Τα προβλήματα παραμένουν
Ο Βαλβέρδε θα έχει Αντζα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ανησυχεί όμως για Στολτίδη

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Παρασκευά Αντζα, ο οποίος έβγαλε χωρίς ενοχλήσεις το κανονικό μέρος της προπόνησης της Πέμπτης και τέθηκε στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη».

Αντίθετα, ανησυχία υπάρχει για την κατάσταση του τραυματισμού του Ακη Στολτίδη, ο οποίος και την Πέμπτη ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί στην προπόνηση της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, στην προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Αντώνης Νικοπολίδης, λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο. Ο 37χρονος τερματοφύλακας ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας, αλλά δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο ματς με τον «Δικέφαλο». Το ίδιο ισχύει και για τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος ακολούθησε το πρώτο μέρος της προπόνησης για προληπτικούς λόγους, καθώς έχει μια σύσπαση στον αριστερό γλουτιαίο μυ.

Οι Λεονάρντο και Μίχαλ Ζεβλάκοφ συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ ο Κώστας Μήτρογλου ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο.

Την Παρασκευή οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους με την προπόνηση που θα γίνεις στις 10:30. Μετά και την τελευταία προπόνηση, ο Βαλβέρδε θα ανακοινώσει τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

*O σκάουτερ του Ολυμπιακού, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, θα παρακολουθήσει τον αγώνα Πανιώνιος - Ηρακλής που θα γίνει την Κυριακή (19:00), ενώ την επόμενη Κυριακή θα παρακολουθήσει τον αγώνα της Μπενφίκα στον οποίο η πορτογαλική ομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας για το Πρωτάθλημα την Ακαντέμικα.

Newsroom ΔΟΛ

14/11/2008, 08:13:59
Δεν αποδεσμεύεται ο Ρομπέρ
Μόνο για τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, λέει ο Ουζουνίδης

Αποκλειστικός στόχος της Λάρισας στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο (16:45) στο Αλκαζάρ είναι η νίκη δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης. Όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με τον Ρομπέρ, ο Ουζουνίδης είπε πως δεν ισχύει οτι σκέφτονται να τον αποδεσμεύσουν, ενώ τόνισε πως η ομάδα θα κάνει 2-3 μεταγραφικές κινήσεις τον Ιανουάριο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μαρίνου Ουζουνίδη:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδια για δύο λόγους. Για βαθμολογικούς, καταρχάς, γιατί έχουμε μείνει αρκετά πίσω. Με βάση την μέχρι τώρα παρουσία μας, θα μπορούσαμε να έχουν μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Δεύτερον, για ψυχολογικούς λόγους. Εχουμε χάσει δύο ματς στην έδρα μας και πρέπει να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και την εμπιστοσύνη του κόσμου.

» Στις προπονήσεις αυτής της ομάδας βλέπω την ομάδα να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να έχει υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης και διάθεσης. Πιστεύω ότι θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να μας βοηθήσει και πιστεύω στο τέλος ότι θα τους κάνουμε χαρούμενους».

Αναφορικά με την κατάσταση των τραυματιών, Κυριάκου και Βέμπερ, είπε:

«Είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι υπολογίζαμε. Έκαναν κάποια τεστ που έδειξαν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν είναι τόσο μεγάλα. Οργανικά αντέδρασαν πολύ καλύτερα από ό,τι φανταζόμασταν και ίσως αύριο (σ.σ.: Παρασκευή) προπονηθούν κανονικά».

Μιλώντας για τον Παναθηναϊκό είπε πως «είναι μια καλή ομάδα που παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση από αγώνα σε αγώνα. Πιέζει πολύ τον αντίπαλο και για να καταφέρουμε να κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά».

Για το αν η Λάρισα πηγαίνει για ένα μόνο αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό ή βολεύεται και με την ισοπαλία, τόνισε:

«Για εμάς υπάρχει μόνο η νίκη, επειδή ακριβώς έχουμε ήδη αρκετές απώλειες στην έδρα μας».

Για το αν υπολογίζει το Ρομπέρ ενόψει Παναθηναϊκού, είπε:

«Θα δούμε τον βαθμό ετοιμότητάς του και στην αυριανή προπόνηση', ενώ για το αν η ομάδα σκέφτεται να λύσει τη συνεργασία της με τον Γάλλο, απάντησε:

«Δεν ισχύει αυτό. Είναι πολύ νωρίς για τέτοιες σκέψεις και αποφάσεις».

Τέλος, σε ερώτηση για το πόσοι ποδοσφαιριστές θα αποκτηθούν τον Γενάρη, είπε:

«Από τη μέχρι τώρα συνεργασία που έχω με τη διοίκηση αυτό που εισπράττω είναι ότι αν χρειαστούμε έναν παίκτη θα τον πάρουμε, αν χρειαστούμε πέντε παίκτες πάλι θα τους πάρουμε. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για 2-3 κινήσεις, αλλά θα πρέπει πρώτα να βρούμε αυτό που θέλουμε. Μπορεί στην πορεία να κρίνουμε ότι η ομάδα χρειάζεται πέντε μεταγραφές, μπορεί και καμία».

seismicΜέλος
10/08/2017, 23:14:06
Τα χρώματα είναι ένα Matrix των αισθήσεών μας της όρασής μας και έχει να κάνει με την ικανότητα των επιφανειών των σωμάτων στο να απορροφούν ή να αντανακλούν διάφορες συχνότητες κύματος της ηλιακής ακτινοβολίας. Ο τελικός συνδυασμός των συχνοτήτων που τελικά φθάνει στο μάτι μας το ερεθίζει και αυτό μας δίνει τον τελικό άπειρο συνδυασμό των χρωμάτων ο οποίος είναι ένα Matrix της ηλεκτροχημικής επεξεργασίας του εγκεφάλου μας. Το χρωμα ειναι στο μυαλο μας. Η αφη ειναι στο μυαλο μας. Η οσφρηση ειναι στο μυαλο μας. Εξω απο αυτο δεν υπαρχει τιποτα. Οι αισθήσεις μας είναι μια εικονική πραγματικότητα ένα ενεργειακό Matrix ή αλλιώς μια ενεργειακά επεξεργασμένη προγραμματισμένη προσομοίωση ψευδαισθήσεων ενός εικονικού κόσμου. Βασικά έξω από τις αισθήσεις δεν υπάρχει χρώμα ούτε καινό μεταξύ των πραγμάτων. Υπάρχει απλά αυξομείωση στην πυκνότητα της ύλης η οποία εμπεριέχει την ανάλογη ενεργειακή πυκνότητα. Η πραγματικότητα και η ψευδαίσθηση των αισθήσεων εμπεριέχουν ενέργεια για την οποία δεν έχουμε ακόμα γνώση πως δημιουργείτε. Μήπως τελικά ο θεός είναι η ίδια η ενέργεια και ευρίσκετε παντού και μέσα μας Μήπως τελικά η ενέργεια είναι ζωντανή και προσομοιώνει την ζωή μας? Αν είναι έτσι δεδομένου ότι η ενέργεια δεν χάνετε αλλά απλά μεταβάλετε σε άλλης μορφής ενέργειας τότε δεν πεθαίνουμε απλά αλλάζουμε ενεργειακή θέση στο σύμπαν και πάμε σε άλλη προσομοίωση

Ο άνθρωπος είναι σαν το PC Και το PC είναι μια εικονική πραγματικότητα. Αυτά που βλέπουμε μέσα δεν υπάρχουν τουλάχιστον μέσα στο PC. Eιναι σαν το PC αλλα χιλιαδες φορες ποιο πολυπλοκο. Σκεψου εσυ εισαι ενα NPC σε ενα PCgame οπου ο προγραμματιστης σου εχει δωσει την ικανοτητα να κανεις ολα αυτα τα πραγματα αλλα και να εμπλουτιζεις τις γνωσεις σου μελετωντας το περιβαλλον που αυτος εφτιαξε για σενα. Το dna του ανθρώπινου είδους έχει προγραμματιστεί να αναβαθμίζετε συνεχώς. Ποιος το έχει προγραμματίσει... ο Θεός ή οι εξωγήινοι Πάντως είναι προγραμματισμένο και δεν είναι τυχαία μια τόσο πολύπλοκη κατασκευή σαν το ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει νόμος χωρίς νομοθέτη εφεύρεση χωρίς εφευρέτη και πρόγραμμα χωρίς προγραμματιστή. Δεν αναβαθμίζεται μόνο το ανθρώπινο DNA όλα τα έμβια όντα ακόμα και τα φυτά και τα ψάρια το ίδιο αναβαθμίζονται.... αλλά αυτό έγινε μέσα σε εκατομμύρια χρόνια. Με το ανθρώπινο είδος δεν συνέβη το ίδιο. Έχει αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος δεν υπήρξε μαζί με τους δεινόσαυρους. Είναι το νεότερο είδος του πλανήτη και όμως εξελίχθηκε ταχέος. Αυτό δεν συμβαδίζει με την εξέλιξη των ειδών του πλανήτη. Ο άνθρωπος παρουσιάστηκε εντελώς ξαφνικά και μέσα σε λίγα χρόνια ξέφυγε τελείως Πως το εξηγείς αυτό? Εγώ αν ήμουν εξωγήινος και ήθελα να κατακτήσω τον πλανήτη Γη ή έστω να αφήσω ένα μήνυμα τότε θα άλλαζα το dna κάποιου ζώου το οποίο θα έπαιρνε εντελώς άλλη εξέλιξη και θα γινόταν σαν τους εξωγήινους.

http://antiseismic-systems.com/

seismicΜέλος
14/08/2017, 06:37:25
Matrixheads
Το χρώμα είναι συχνότητα και το μάτι μας ( που την στέλνει στον εγκέφαλο ) την μεταφράζει σε χρώμα. ( λάθος μετάφραση )
Η γεύση δεν υπάρχει ο εγκέφαλός μας την δημιουργεί. Αλήθεια ποιος μας λέει ότι δεν θα μπορούσαμε να είχαμε άλλες 10 ψευδές αισθήσεις και να βλέπαμε τον κόσμο διαφορετικά?
Όταν είσαι μέσα σε ένα πρόγραμμα Matrix όλα μπορούν να συμβούν ανάλογα το πρόγραμμα των αισθήσεων που σου έχουν τοποθετήσει. Το dna του ανθρώπινου είδους έχει προγραμματιστεί να αναβαθμίζετε συνεχώς. Ποιος το έχει προγραμματίσει... ο Θεός ή οι εξωγήινοι Πάντως είναι προγραμματισμένο και δεν είναι τυχαία μια τόσο πολύπλοκη κατασκευή σαν το ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει νόμος χωρίς νομοθέτη εφεύρεση χωρίς εφευρέτη και πρόγραμμα χωρίς προγραμματιστή.
Η πραγματικότητα είναι ότι όλα στο σύμπαν είναι ενωμένα ... είναι σαν να κολυμπάμε μέσα σε έναν χυλό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να του αρέσει να κολυμπά μέσα σε χυλό. Οι αισθήσεις μας είναι Matrix μεν αλλά μας βοηθούν σαν τον σκηνοθέτη που προσπαθεί να εμπλουτίσει μία ταινία με δράση να την κάνει πιο αληθινή και ενδιαφέρουσα αν και η ταινία η ίδια είναι Matrix.

seismicΜέλος
28/08/2017, 21:46:07
Ας μου απαντήσει η επιστήμη
Υπάρχει εφεύρεση χωρίς εφευρέτη? = όχι
Υπάρχει πρόγραμμα υπολογιστή χωρίς προγραμματιστή = όχι
Υπάρχει ζωή χωρίς προγραμματιστή και εφευρέτη όταν το DNA του ανθρώπου είναι ο πιο πολύπλοκος υπολογιστής?
Πως είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι όλο αυτό το πολύπλοκα επιστημονικό έργο του σύμπαντος που ακολουθεί νόμους έγινε στην τύχη. Υπάρχουν νόμοι χωρίς νομοθέτη κατασκευή χωρίς μάστορα. Αν ναι πέστε μου από που ψωνίζετε να πάω να ψωνίσω και εγώ!
Τι λέει η επιστήμη σήμερα ότι όλα αυτά είναι τυχαία?... γιατί υπάρχει και η άλλη επιστήμη που λέει ότι όλα αυτά είναι προγραμματισμένα. Επιστήμες είναι και οι δύο.
Και το υπάρχει θεός ή δεν υπάρχει δεν είναι μόνο θέμα πίστης είναι και θέμα λογικής πάνω στην οποία βασίζεται η επιστήμη.
Ο Δαρβίνος έγραψε για την θεωρεία της εξέλιξης όταν νομίζαμε ότι το σύμπαν ήταν σταθερό.
Από τότε μάθαμε πολλά για το σύμπαν και καταλάβαμε πόσο μικροί και ασήμαντοι είμαστε και ότι με τον νόμο των πιθανοτήτων υπάρχει σίγουρα και εξωγήινη ζωή. Πως είναι δυνατόν να ισχύει ακόμα η θεωρεία του Δαρβίνου όταν αυτή μιλάει για την ζωή πάνω στην Γη σαν η Γη να είναι το κέντρο του σύμπαντος? Είναι δυνατόν να μιλάμε για την ζωή πάνω στην Γη χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν και τους άλλους εξωγήινους πολιτισμούς?

28/08/2017, 22:23:29

Σπαμ αλερτ
28/08/2017, 22:32:00
quote:
Το χρώμα είναι συχνότητα και το μάτι μας ( που την στέλνει στον εγκέφαλο ) την μεταφράζει σε χρώμα. ( λάθος μετάφραση )
Η γεύση δεν υπάρχει ο εγκέφαλός μας την δημιουργεί. Αλήθεια ποιος μας λέει ότι δεν θα μπορούσαμε να είχαμε άλλες 10 ψευδές αισθήσεις και να βλέπαμε τον κόσμο διαφορετικά?
Όταν είσαι μέσα σε ένα πρόγραμμα Matrix όλα μπορούν να συμβούν ανάλογα το πρόγραμμα των αισθήσεων που σου έχουν τοποθετήσει.

Ενδιαφερουσες θεσεις

28/08/2017, 22:48:40
Θα ηθελα ομως να κανεις εναν συσχετισμο αναμεσα στις αισθησεις ,και αυτο που αποκαλεις ματριξ

seismicΜέλος
31/08/2017, 11:44:42
quote:

Θα ηθελα ομως να κανεις εναν συσχετισμο αναμεσα στις αισθησεις ,και αυτο που αποκαλεις ματριξ

Ολες μας οι αισθήσεις ή καλύτερα θα τις ονόμαζα ψευδαισθήσεις αποτελούνται από ένα δέκτη και ένα πομπό ο οποίος μεταφέρει στον εγκέφαλο δηλαδή στον υπολογιστή ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς. Ο δέκτης τι δέχεται από το φως = ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς Η γεύση δέχεται ηλεκτροχημικούς παλμούς. Η αφή είναι ένα είδος ραντάρ που καταλαβαίνει την καμπυλότητα και την υφή μέσο ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Η ακοή τους παλμούς του αέρα τους μεταδίδει κατά τον ίδιον τρόπο Το ίδιο και η όσφρηση. Όλα είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία ο υπολογιστής εγκέφαλος τα επεξεργάζεται και έχουμε τις αισθήσεις.
Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι τα εξής.
1) Τι σχέση έχει η ενέργεια των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων με τις αισθήσεις μας ( ψευδαισθήσεις )?
2) Που ξέρουμε αν ένας διαφορετικός άλλος εγκέφαλος δεν θα μας έβγαζε διαφορετικά χρώματα, γεύσεις, ακούσματα?
3) Αν είχαμε περισσότερες αισθήσεις δεν θα αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο αλλιώς?
4) Μπορεί να υπάρχουν και να συμβαίνουν πολλά άλλα γύρο μας τα οποία εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε διότι οι αισθήσεις μας δεν μπορούν να αναλύσουν ή διότι λαμβάνουν μόνο ένα ορισμένο εύρος συχνοτήτων. Οπότε κάλλιστα ο δημιουργός του υπολογιστή του εγκεφάλου μας θα μπορούσε να τον προγραμματίσει να έχει λίγες ή πολλές δυνατότητες όπως προγραμματίζουν τα παιχνίδια Η/Υ
Ακόμα πιστεύεται ότι δεν υπάρχει δημιουργός για όλα αυτά? Ας μην αναλύσουμε και την συνείδηση η οποία είναι πολύ μεγάλη επιστήμη του υπολογιστή μας. Η λειτουργία των αισθήσεων έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι μία ψευδαίσθηση.
Και εμείς τι.... με την ψευδαίσθηση πάμε να βρούμε αλήθειες για την ζωή στην γη χωρίς να υπολογίζουμε το άλλο σύμπαν γύρο μας? Μητέρα γη πατέρα ουρανέ

Edited by - seismic on 31/08/2017 11:48:49

Edited by - seismic on 31/08/2017 11:54:14

Edited by - seismic on 31/08/2017 12:19:30

Edited by - seismic on 31/08/2017 12:33:00

31/08/2017, 15:42:24

quote:
Ολες μας οι αισθήσεις ή καλύτερα θα τις ονόμαζα ψευδαισθήσεις αποτελούνται από ένα δέκτη και ένα πομπό ο οποίος μεταφέρει στον εγκέφαλο δηλαδή στον υπολογιστή ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς. Ο δέκτης τι δέχεται από το φως = ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς Η γεύση δέχεται ηλεκτροχημικούς παλμούς. Η αφή είναι ένα είδος ραντάρ που καταλαβαίνει την καμπυλότητα και την υφή μέσο ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Η ακοή τους παλμούς του αέρα τους μεταδίδει κατά τον ίδιον τρόπο Το ίδιο και η όσφρηση. Όλα είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία ο υπολογιστής εγκέφαλος τα επεξεργάζεται και έχουμε τις αισθήσεις.

Καμμια αντιρηση

quote:
Τι σχέση έχει η ενέργεια των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων με τις αισθήσεις μας ( ψευδαισθήσεις )?

Οι αισθησεις ειναι ακριβως αυτο ερνεργεια των ηλεκτρομαγνητικων κυμματων ,που εχει σαν πεδιο αναφορας και εφαρμογης το σωμα μας

quote:
Που ξέρουμε αν ένας διαφορετικός άλλος εγκέφαλος δεν θα μας έβγαζε διαφορετικά χρώματα, γεύσεις, ακούσματα?

Απλα δεν το ξερουμε και δεν μπορουμε να το γνωρισουμε ,

Αυτο λογω της μονιμης μας παραμονης στο ματριξ των αισθησεων που συμβαινει στο σωμα μας

Το σιγουρο ομως ειναι οτι προκειται για μια μηχανικη ,και προκαθορισμενη λειτουργια

Και αφου ειναι μηχανικη προκειται για προγραμα που ενδεχωμενως εχει και πηγη προελευσης

quote:
Αν είχαμε περισσότερες αισθήσεις δεν θα αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο αλλιώς?

Θα μπορουσαν να ειναι λιγοτερες περισσοτερες η ακομα και διαφορετικες

Το σιγουρο ομως οπως σου ειπα ειναι οτι ειναι μηχανικες και αρα εχουν προκαθορισμενο τροπο λειτουργιας

quote:
Μπορεί να υπάρχουν και να συμβαίνουν πολλά άλλα γύρο μας τα οποία εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε διότι οι αισθήσεις μας δεν μπορούν να αναλύσουν ή διότι λαμβάνουν μόνο ένα ορισμένο εύρος συχνοτήτων.

Και αυτο επισης ειναι σιγουρο αν λαβει κανεις σαν δεδομενο .....οτι λογω της απλης λειτουργιας των απλων αισθησεων επερχεται και η μειωση της αντιληπτικοτητος

quote:
Η λειτουργία των αισθήσεων έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι μία ψευδαίσθηση.

Το αν εχει..... δεν εχει ....αποδειχθει επιστημονικα θεωρω για τον μεσο ανθρωπο που θα ηθελε να κατανοηση κατι παραπανω πανω στην λειτουργια του δεν εχει την παραμικρη σημασια

Θεωρω επισης οτι το να μιλαμε με επιστημονικους ορους ειναι πηγη και αιτια αποπροσανατολισμου και παραποιησης του αληθινου και πρακτικου νοηματος αυτων στα οποια αναφερεσαι

Αυτο που εχει την πραγματικη σημασια ειναι ο καθενας απο εμας να μπορεσει να δειξει στον δικο του εαυτο την αληθεια αυτη

Ομως βιωματικα

Αν δεν συμβει κατι παρομοιο θα συνεχισουμε απλα να αναμασαμε τις θεωριεα αλλων ,χωρις να προσθετουμε ουτε μισο κοκο κατανοησης πανω σε αυτο

Και ενω μια τετοια γνωση θα μπορουσε ισως να αλλαξει ισως ,ακομα και την πορεια της ανθρωπινης συμπεριφορας και υπαρξης ,να υποβιβαζεται και να παραμεινει στο επιπεδο μιας απλης ακαδημαικης συζητησης

Και αυτο οντως θα ηταν κριμα

Και μια ακομα διευκρινιση

Ποιος πιστευεις οτι θα ηταν ο τροπος μεσω του οποιου μπορουμε να αποδειξουμε οτι οι ζουμε σε ενα ματριξ

Για να γινω πιο συγκεκριμενος

Μεσω πιας οπτικης θα μπορουσε να γινει αυτο και πως

seismicΜέλος
31/08/2017, 22:38:47
Συμφωνώ σε όλα που λες. Για την τελευταία ερώτηση που μου έκανες μπορώ να υποθέσω τα εξής.
Ας φανταστούμε ότι η ενέργεια είναι το πρώτο συστατικό δημιουργίας της ύλης και ότι η υπερπροσφορά της ενέργειας μπορεί να δημιουργήσει ύλη συμπυκνωμένη ( στερεά σώματα ) και η μύωση της ενέργειας άλλα σώματα μικροσκοπικά όπως είναι ο αέρας. Αν δεν είχαμε τις αισθήσεις αυτές που έχουμε θα βλέπαμε το σύμπαν σαν έναν χυλό ενέργειας χωρίς αποστάσεις και χρώματα μέσα στον οποίο ακόμα και το σώμα μας θα ήταν ένα με τον χυλό ενέργειας. Πιστεύω ότι η ενέργεια είναι αυτό που ονομάζουμε θεό και αυτή δημιουργεί την ύλη στα πάντα και ο άνθρωπος και τα άλλα ζώα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε το διάστημα της ενέργειας να ζει μέσα από τον άνθρωπο ο οποίος βάζει μέσα σε αυτόν τον χυλό ενέργειας μέσο των αισθήσεών του αποστάσεις χρώματα κλπ. Δηλαδή είμαστε η καθ εικόνα και ομοίωση αυτής της ενέργειας. Δεν αμφισβητώ την Θεωρεία της εξέλιξης ( ΘτΕ ). Αμφισβητώ ότι όλα αυτά έγιναν τυχαία. Εγώ πιστεύω ότι η αλυσίδα του DNA έχει προγραμματιστεί από κάποιον που την έφτιαξε αρχικός να μετεξελιχθεί και να καταλήξει σε μία ολοκλήρωση.
Δεν είναι δυνατόν να δεχθώ όπως κάνει η ΘτΕ το τυχαίο σε έναν τόσο τελειοποιημένο προγραμματισμό όπως είναι αυτός του ανθρώπου αλλά και των άλλων ζώων.
Πριν λίγα χρόνια ανακάλυψαν ότι ακόμα και το τελείως κενό εμπεριέχει ενέργεια η οποία μάλιστα έχει και βάρος.
Δες το βίντεο στο 5 λεπτό. https://www.youtube.com/watch?v=2_iNzqjGQ7Q
Το ερώτημα είναι η ενέργεια που υπάρχει στο απόλυτο κενό είναι ένα τίποτα ή η ενέργεια είναι ύλη αφού μετά από κάποιο διάστημα η ενέργεια αυτή λένε ότι από το τίποτα δημιουργεί ύλη?

31/08/2017, 23:09:31
Μην μπερδεύετε τα πράγματα.

Η ύλη παράγει ενέργεια και η ενέργεια παράγει ύλη.

Η ενέργεια δεν είναι αντιληπτή από τις αισθήσεις μας, παρά μόνον εξ αποτελέσματος.Αντιλαμβανόμαστε το τελικό "προϊόν" της ενέργειας και όχι την ίδια.

Η μια είναι ισοδύναμη της άλλης και οι δύο αποτελούν κοινή ουσία.

Οσες πιθανότητες έχει ο ντετερμινισμός, άλλες τόσες έχει και η τυχαιότητα.Επομένως μην είστε σίγουροι για δημιουργούς και υπερνόες των υπερνοών, που έκατσαν να ασχοληθούν με την δημιουργία ηλιθίων κατοίκων, μιας κουκίδας στο χάος.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.