- Περι Αρχαιολατρειας... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Κοίταξε να δεις Σταυραετέ πώς έχουν τα πράγματα. Αναφέρθηκα στους Εθνικούς σε σχέση με τους τότε χριστιανούς, μιας και αυτό είναι και το θέμα που συζητάμε.
Το θέμα μας δεν είναι το παιδομάζωμα ούτε και ο εμφύλιος ‘αγαπητέ’ σταυραετέ.
Είδες πουθενά να επικροτώ, να στεφανώνω την οποιαδήποτε επίθεση είτε για φυλετικούς λόγους είτε για θρησκευτικούς; Όχι σταυραετέ. Μην λες λόγια, έτσι για να τα λες.
Απομονώνεις φράσεις πιθανός από παιδαριώδη προχειρότητα και βγάζεις κουτά συμπεράσματα, έτσι για να τα βγάλεις και να έχεις λόγο ύπαρξης στα forums.

quote:
Φίλε Σταυραετέ...Γιατί γίνεσαι ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ;;;
Γιατί θίγεις το συναίσθημα του άλλου;;;Εάν ΚΑΙ ΕΣΥ έχει κλάψει και δακρύσει για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ποιυ έκαναν οι "άλλοι", δεν έχεις παρά να το παραθέσεις...
Ως πότε πιά θα ζούμε ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ μεταξύ του "ενός" και του "άλλου";;;
Πότε θα κατανοήσουμε ότι ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...
Ζούμε επάνω στη ΙΔΙΑ ΓΗ...
Αναπνέουμε τον ΙΔΙΟ ΑΕΡΑ...
Πίνουμε το ΙΔΙΟ ΝΕΡΟ...
Μας ζεστένει ο ΙΔΙΟΣ ΗΛΙΟΣ...
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;;;;;;;;;
ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ;;;;;;;
Ή ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;;;;;;;;
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΕΑΝ ΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ, ΕΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ, ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΠΕΙΡΑΤΕ. ΟΚ;
quote:
Απομονώνεις φράσεις πιθανός από παιδαριώδη προχειρότητα και βγάζεις κουτά συμπεράσματα, έτσι για να τα βγάλεις και να έχεις λόγο ύπαρξης στα forums
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΑ ΕΣΟΤΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΦΑΤΣΕΣ, ΜΟΥΣΙΑ, ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ
(Σε διαβάζουν και με διαβάζουν σταυραετέ. )
Ας συνεχίσουμε την συζήτηση παρακαλώ. Επί του θέματος.

Κάποια στιγμή το μέλος ΕΟΝ είχε αντιγράψει σε ένα forum έναν αντίλογο ενάντια στους αρχαιολάτρες που μου έκανε εντύπωση μιάς και δεν ήταν του επιπέδου των αμαθών ιερωμένων που περιφέρονται στα κανάλια προσπαθώντας να "διαφυλάξουν" τα δόγματα της ορθοδοξίας.
Με προσωπικό e-mail του ζήτησα να μου γνωστοποιήσει που μπορώ ολόκληρο το κείμενο αλλά Δεν πήρα απάντηση. Όποιος ψάχνει όμως βρίσκει και το βρήκα...!! Και όχι μόνο το βρήκα on line αλλά και το εκτύπωσα. Απο χθές έως σημερα λοιπόν μελέτησα τις 180 περίπου σελίδες
και οφείλω να ομολογήσω ότι τουλάχιστον ο άνθρωπος που το έγραψε γνωρίζει αν μη τι άλλο αρχαία ιστοριά και όχι μόνο... Προτείνω λοιπόν να το διαβάσουν όλοι όσοι τους απασχολεί το θέμα.
http://www.geocities.com/porta_aurea/arhaioplixia.html
Αναγκαία επισήμανση ΔΕΝ συμφωνώ με πολλά απο όσα το κείμενο αναφέρει, αλλά ΔΕΝ μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι οι πηγές που χρησιμοποιεί είναι αξιόλογες και ότι ο συγγραφέας εχει ασχοληθεί με την αρχαία Ελλάδα.
Καλό διάβασμα...![]()
![]()

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Δεν τα γράφω αυτά με την στενομυαλιά ενός φανατισμένου,δογματικού ανθρώπου αλλά με την ταπεινή μου κρίση που θεωρώ αντικειμενική.Οποιοδήποτε σημείο του κειμένου κρίνει κάποιος ότι πρέπει να συζητηθεί είμαι πρόθυμος να κάνω διάλογο μαζί του.
Τέλος,πρέπει να σε συγχαρώ για την κίνησή σου να παραθέσεις το κείμενο αυτό γιατί έτσι πρωοθείται η ελευθερία λόγου και υπάρχει πλουραλισμός απόψεων.Επίσης,έτσι καταργείται ή αντίληψη ότι όλοι οι χριστιανοί είναι δογματικοί και δεν έχουν επιχειρήματα.
Η αλήθεια είανι πάντως ότι όντως υπάρχουν πολλές και διαμετρικά αντίθετες απόψεις για την αρχαία θρησκεία, και όντως ΔΕΝ γνωρίζουμε πραγματικά τι & πως γινόταν 2500 χρόνια πρίν.
Και εγώ για παράδειγμα "είμαι αρχαιόπληκτος" με τον δικό μου τρόπο όμως, τον Πανθειστικό και Νεοπλατωνικό, που για κάποιους άλλους είναι λανθασμένος,μεταχρονολογημένος και Εβραιοχριστιανικός...
Όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα η θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων νικήθηκε εκ των έσω, και το ίδιο θα συμβεί με τον Χριστιανισμό. Οι θρησκείες καλούνται να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες και ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να τις εξετάζουμε ξεκομένες απο τον πολιτισμικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται. Η σημερινή κοινωνία καλείται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που ο Χριστιανισμός δεν μπορεί να απαντήσει.
Εάν ο Χριστιανισμος "κάλυπτε" τους νέους ανθρώπους ΔΕΝ θα αναζητούσαν απαντήσεις σε άλλες θρησκείες.
Oι δυτικές κοινωνίες στον 21ο πρώτο αιώνα και παρά την πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη, έχουν απωλέσει τις ηθικές αξίες, τα πρότυπα και τον προσανατολισμό τους. Η σύγχρονη ζωή χαρακτηρίζεται από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής, την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών, τον ευημερισμό, αλλά και την εξατομίκευση και την μοναχικότητα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστούν οι θρησκείες, και το θρησκευτικό συναίσθημα. Είναι φανερό ότι μετά τον θρησκευτικό συγκρητισμό που αναπτύχθηκε στην Αλεξάνδρεια την Ελληνιστική περίοδο λόγω της πολύ συλλεκτικότητας των εθνών (η οποία προκλήθηκε από την αυτοκρατορία που δημιούργησε ο μέγας Αλέξανδρος), έχουμε την αναβίωση αυτού του φαινομένου σε μία άλλη διάσταση βέβαια, βασισμένη στην σημερινές ανάγκες τόσο του κόσμου όσο και του ατόμου. Λόγω των σημερινών αναγκών θα έχουμε πιστέυω αφενός την ανάπτυξη του μυστικισμού, και αφετέρου του ατομισμού....Είμαστε λοιπόν όπως δείχνουν τα πράγματα προ των πυλών του μυστικισμού...??

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 28/06/2003 08:39:06
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ... ΠΛΑΤΩΝΑ,ΕΠΙΚΟΥΡΟ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΠΑΥΛΟ, ΛΟΥΚΑ, ΙΩΑΝΝΗ ....
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ....ΔΗΛ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ "ΑΘΛΗΜΑ" ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ...ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΑ.
ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ...ΟΣΟ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ...ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΡΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ.
ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ!
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΑΒΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΞΗΣ : ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ Ή ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΑΣ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΚΠΕΜΠΕΙ. ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ.
ΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΤΟ ΜΟΥ
ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΟ!!!
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΡΟΛΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ : ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣ ΑΦΕΛΗ Ή Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΟ.!!!
ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ (ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΘΕΜΑ),ΑΠΛΩΣ ΕΧΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ!!!
ΦΙΛΕ ΠΛΩΤΙΝΕ!!!
ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ. ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΙΟΝ "ΦΙΛΑΘΛΟΙ". ΛΙΓΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ "ΓΗΠΕΔΟ" ΓΙΑ ΤΟ "ΤΟΠΙ". ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ESOTERICA (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ) ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ.
ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!
ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ, ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ (ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ), ΑΓΑΠΗ (ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ, ΜΑΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ)ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΩΣΤΟΣΟ ΚΡΙΝΟΥΜΕ, (ΔΙΑ)ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΣΤΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΣ;!
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ, Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΒΑΣΗ;;;
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Φίλε Σταυρετέ...
Δέν είναι κανόνας του "ποίος είναι εριστικός", δηλαδή αυτός που ΑΝΤΙΔΡΑ...
Αλλά ΑΝ και ΟΤΑΝ αντιδρούμε με τρόπο που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ έριδες, τότε χάνεται η μαγεία του ΔΙΑΛΟΓΟΥ, που θέλω να πιστεύω ότι ΟΣΟΙ απαντούν στα μηνύματα, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ και εννοώ φυσικά το ΔΙΑΛΟΓΟ...
Για το ΑΝ ο Εχέμβροτος ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ με "κάτι", νομίζω πώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΛΕΥΑΖΕΙ...
Επίσης για το ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ που παραθέτει ΟΤΙ παραθέτει (ο κάθε Εχέμβροτος), έχουμε ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε μαζί του...
Το θέμα είναι ΠΩΣ το κάνω πράξει αυτό...
Με ΠΟΙΟ τρόπο...
Και ΤΙ ύφος...
Θα χαρώ να δώ απάντηση σε αυτό που αναφέρει ο Εχέβμροτος, αλλά με ήπιο τρόπο χωρίς φράσεις και λέξεις που ΕΝΟΧΛΟΥΝ τους άλλους...
Μην λοιπόν προσπαθείς απο ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ να περιθωριοποιηθής...
ΚΑΙ ο Εχέμβροτος στο παρελθόν ΗΤΑΝ εριστικός...
Και όχι μόνο αυτός...
Το μήνυμά μου δεν έχει στόχο εσένα, δεν είναι προσωπικό...
Απο εσένα πήρα μια αφορμή και μιλάω ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ...
Μην μας απειλείς λοιπόν για ΑΝΕΜΟΜΑΖΟΜΑΤΑ, ΔΙΑΒΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ...
Φίλε Δάγων...
Καταρχάς ΕΑΝ έχεις ώς σημείο αναφοράς και έγκυρης λεξικογραφικής ανάλυσης το λεξικό του Μπαμπινιώτη, τότε φίλε μου δεν θα μπορέσω να συζητήσω μαζί σου...
Μαζί με έναν άνθρωπο (εσένα) που ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ και κατ'επέκταση ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ (αφού το λεει και το λεξικό), τη λέξη "Βούλγαρος" ως προσδιοριστικό χαρακτηρισμό των οπαδών & φιλάθλων του ΠΑΟΚ !!!!!!!
Τι θέλω να σου πώ με αυτό που ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ότι είναι η ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΣΗ...
'Οτι με τον ΙΔΙΟ τρόπο ΚΑΘΕ παράδοση και έθιμο που έρχεται απο το ΠΑΡΕΛΘΟΝ στο οποίο είμαστε ΠΡΟΣΥΛΩΜΕΝΟΙ και του κάνουμε χρήση ΣΗΜΕΡΑ (τα κάλαντα π.χ) μας κάνει ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ;;;;
Χμμμμμ πράγματι, ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ είναι σε μεγάλο ύψος, αλλά πρόσεχε...
"ΚΑΙ η λογική υπόκειτε σε ΛΑΘΗ", είχε πεί ο "μπαμπάκας της" ο Αριστοτέλης...
Συνεπώς ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ φίλε μου ΕΑΝ γνωρίζεις δια να ΟΜΙΛΕΙΣ...
Στη συνέχεια στο Νο 2 λές πώς:
quote:
Εσύ φίλε Κέλσο,όταν του απαντάς για την Εστία αναφέρεις και τον Βάκχο,την Περσεφόνη,την Νέμεσις και ένα σωρό άλλες θεότητες.
Η ερώτηση ήταν ποιοί ήταν οι 12 και όχι πόσους θεούς,ημίθεους,νύμφεςκλπ γνωρίζετε ότι υπήρχαν στην αρχαιότητα.
Απαντάς δηλαδή ΧΩΡΙΣ να έχεις καταλάβει ΤΟ ΣΚΟΠΟ της ερώτησεις...
Ο Εχέμβροτος που ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ το ΓΙΑΤΙ θέτω την ερώτηση, παρέθεσε 29 θεότητες και προσθέτει ακόμα το εξής ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, το οποίο και δανείζομαι για να σε βοηθήσω :
quote:
00) ………………………….και πάααααρα πολλοί άλλοι… θεοί, ημίθεοι, δαίμονες, ήρωες….Μάλλον… θα μπερδευτούν λιγάκι οι ‘δογματικοί’ νεοδωδεκαθεϊστές.
Πώς θα αναβιώσεις κάτι, το οποίο δεν γνωρίζεις;
Αλλά επειδή ΜΑΛΛΟΝ ακόμα ΔΕΝ είμαι αρκετά ΣΑΦΗΣ, θα πώ πώς ΟΛΑ ΑΥΤΑ περί "δωδεκαθεϊσμού" είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ που με πολύ ΕΝΤΕΧΝΟ ΤΡΟΠΟ καλιεργεί η κρατούσα ιεραρχία μέσα σε ομάδες και ανθρώπους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΟΙ ΙΔΙΟΙ την ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ...
Το είπα αυτό και σε προηγούμενο μήνυμά μου και μάλιστα σε απάντηση του φίλου Alasti :
quote:
Γιατί όπως ΗΔΗ έγραψα "εκείνοι" που πιστεύουν σε ένα ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ, πέφτουν στη παγίδα του ιερατείου και μιάς και με ρωτάς για το ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, σου λέω ΦΥΣΙΚΑ εκείνοι που πιστεύουν τα λεγόμενά του ιερατείου...
Και ΠΡΟΚΑΛΩ εκείνον (τόν όποιο "εκείνον") που θεωρεί και λεει ότι: "μα το ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ήταν η λατρέια των προγόνων μου", να μου απαντήσει για ΟΛΕΣ εκείνες τις θεότητες που ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ απο το "δωδεκάθεο", ΤΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;;;;
Θα τις τιμούμε ΚΑΙ εκείνες ή ΟΧΙ μιάς και είναι ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟ (κατα τα γραφώμενα του κου Μπαμπινιώτη, που τα ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ φίλε μου Δάγωνα!!!). Και ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ πώς ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να λατρέψουμε ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ, τους ΠΡΙΝ το "δωδεκάθεο", ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ;;;
Και παλαιούς και καινούργιους;;;;
Συνεχίζεις λοιπόν φίλε μου να μου λές πώς :
quote:
Έχεις δίκιο εν μέρει στο ότι η ιερή αρχιτεκτονική δεν είναι μυστικισμός. Εγώ έρχομαι να σε συμπληρώσω προσθέτοντας την φράση "με την ορθόδοξη έννοια της λέξης".
Αλήθεια εσύ φίλε Κέλσο τι θεωρείς μυστικισμό?
Διάβασα ένα κείμενό σου που λες ότι θεωρείς την εβραία Μπλαβάτσκυ ανώτερη από τον Ησίοδο.
Μήπως την ΚΑΒΒΑΛΑ?
Καταρχάς τι σημαίνει "με την ορθόδοξη έννοια της λέξης";;;;;
Πώς το εννοής αυτό;;;;
Στη συνέχεια ΕΓΡΑΨΑ και τι είναι ο ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ αλλά και ποιός απο τους Αρχαίους μας προγόνους, ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ (ένας απο τους ΠΟΛΛΟΥΣ), κατάφερε να φτάσει στη ΘΕΩΣΗ μέσο του ΜΥΣΤΙΚΣΜΟΥ...
Μέσο της διδασκαλίας που διδάχθηκε απο τον ΑΜΜΩΝΙΟ τον επονομαζόμενο ΣΑΚΚΑ (λόγο του ότι ήταν αχθωφόρος), τον ΠΡΩΤΟ ΘΕΟΣΟΦΟ!!!
ΕΑΝ είχες διαβάσει ΣΩΣΤΑ τα μηνύματά μου, δεν θα αναρωτιώσουν, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ και θα τα ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΣ...
Γιατί ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ τα όσα έχω πεί ΚΑΙ για την Μπλαβάτσκυ, αλλά ΚΑΙ για τον Ησίοδο...
Σε ΠΡΟΚΑΛΩ να παραθέσεις το κείμενό που μιλάω ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ για τον Ησίοδο...
'Εχω βαρεθεί με τα λιβελογραφήματα και τα διαστρεβλωτικά μηνήματα που έχουν να κάνουν με εμένα...
ΣΤΟΙΧΕΙΑ φίλε μου, ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
Αλλά ΠΡΙΝ να μιλάς για κάποιο θέμα, ΣΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ, οφείλεις να έχεις ΨΑΞΕΙ για να έχεις και ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
Αλήθεια, λοιπόν, μιάς και έπιασες την ΥΨΙΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΔΑΣΚΑΛΟΥ (για μένα) την Ελένη Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ στο σύγχρονο κόσμο, πώς λές ότι ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΑ;;;;
Που το έμαθες αυτό;;;;
Και ΝΑΙ, εκείνη ΗΞΕΡΕ και τη Καμπάλα, αλλά προπαντώς ΓΝΩΡΙΖΕ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ την Αρχαιοελληνική Σκέψη & Φιλοσοφία...
Και ΟΠΟΙΟΣ γνωρίζει ΕΙΤΕ τη "μία", ΕΙΤΕ την "άλλη", μπορεί να περπατήσει ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ στο δρόμο που λέγεται ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ...
Εάν ΕΣΥ δε το ξέρεις φίλε μου, ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ...
Περί ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ειληκρινά αδιαφορώ φίλε μου Δάγωνα...
Ουδέποτε με ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ να βάλω τα δάκτυλά μου ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΥΠΟ ΤΩΝ ΙΛΩΝ για να πεισθώ, πράγμα που η ΣΤΕΙΡΑ Λογική (η υποπέσουσα ΚΑΙ αυτή σε λάθη) και μαζί της το εργαλείο της ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ("σκέφτομαι άρα υπάρχω" ένα πράγμα) ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ μπορούν να "αντιληφθούν" τα πράγματα....
Ζητώ συγγνώμη ΑΝ ανέβασα τη συζήτηση σε υψηλότερο επίπεδο...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
tha ithela tin apopsi sas...
H Pio periergi tainia pou exw dei mexro twra
Δεν κάνεις κανένα review, αν δεν βαριέσαι;
quote:
H Pio periergi tainia pou exw dei mexro twra
Προφανώς δεν έτυχε να δεις το Old Boy χεχεχε ![]()
![]()
![]()
Edited by - stemix on 17/05/2005 18:29:10
Paratheto to review tis guardian
To watch this creepy, fascinating, dreamily selfindulgent picture is to experience a pang of nostalgia for 10 years ago - for the television sensation that was Twin Peaks. Before Paul Thomas Anderson and Quentin Tarantino and Spike Jonze, David Lynch´s Twin Peaks was the funky state of the art and, along with Coupland´s Generation X, helped to introduce the postmodern as a fashionable 1990s mannerism on both sides of the Atlantic.
Famously, Twin Peaks became a bad movie; Mulholland Drive has been forced to go in the same direction with much better results. The salvaged version of a cancelled TV show, it often seems like the concatenation of six or so episodes. There are elements of transcendent weirdness that were obviously intended to settle into the viewing public´s consciousness over the life-cycle of a TV-series, elements that were intended to amass their own vitality and cult status over a million water-cooler moments. Forced to give a plausible account of themselves from scratch in the space of a feature film, each of these constituent elements is under far more pressure.
The narrative of Mulholland Drive, uproariously weird as it is, actually make a baggy sort of sense, but its plot impetus and structural integrity all have a somnambulist feel.. It´s not surreal, precisely, but has a Dali-soft-watch sense of time that stems from the heroine´s amnesia - and which stubbornly persists even after the return of her memory.
There is plenty of sex and violence: bizarre accidental shootings, a bleeding young woman staggering around after a car wreck (a favourite Lynch image), a woman punched in the face by a simian wiseguy, and some girl-on-girl sex action enlived by very funny dialogue. In the hands of another director, these events would have hard, aggressive slicing edges. But Lynch contrives to fill them with helium like funny-shaped balloons and float them past the screen.
We start with a beautiful young woman played by Laura Elena Harring - a graduate of that other postmodern TV extravaganza, Sunset Beach - staggering from the back of a limo on LA´s Mulholland Drive after what appears to be an assassination attempt, interrupted by another car crashing into them. She has lost her memory and, her face a silent mask of Maria Callas-like frozen despair, finds her way into the apartment of another young Tinselton hopeful, Betty Elms, played by the British-born Australian actress Naomi Watts. Feisty amateur sleuth that she is, Betty does everything to help her uninvited guest get her memory back - and then falls passionately in love with her.
It is here that Lynch and his characters fall through the looking glass into a new dimension: Betty and the amnesiac young woman, who calls herself "Rita" after Rita Hayworth, now appear to be different people, but not completely different. Betty is Diane Selwyn, a young actress, the gay lover of Rita´s new persona, Camilla Rhodes, a successful star who is preparing to dump Diane for a young director whose new project is funded by mafia types. Devastated with jealous rage, she arranges to have her lover killed - which is where we came in.
Confused? The reality depends on which side of the looking glass we are standing. Looking forward, "Betty" is granted a vision of where infatuation and failure colud lead, or looking backward, the movie´s first part is the final anguished, transfiguring dream of "Diane".
There will be many for whom all this will be a tiresome throwback to Lynch´s earlier work, especially as there are longuers, redundancies and jigsaw pieces which have to be furiously hammered before they can fit anywhere. But it has an extraordinary atmosphere, filled with a loopy, spacey persuasiveness; it has a lush visual invention, a yearning score, and a genial cameo by Hollywood veteran Ann Miller.
Above all, it has a top-notch, all-stops-out, bells-ringing, lights-flashing star performance from Naomi Watts as the ingenue from Ontario whose life is radically changed. In particular, Watts has a brilliant sequence in which she rehearses a melodramatic audition piece with her new best friend Rita and then, on the day, does it in a completely different, steamily inspired way in a close clinch with her putative co-star. It is a deliciously clever scene, and worth the price of admission on its own.
Granted, this is a familiar-looking, even retrogressive work from Lynch, after his style had appeared to branch out with The Straight Story two years ago. And movie-goers used to the cocaine rush of films like Magnolia or Pulp Fiction may be disinclined to spliff up with Lynch for consciousness-altering meander up into the Hollywood Hills. But they really should. Because the view is very enjoyable.
Edited by - ixwr on 18/05/2005 14:21:46
Να το πάρω να το δω ή θα φύγει κανένα DVD από το παράθυρο (και είναι και ακριβό);
Edited by - stemix on 18/05/2005 15:49:13
an eisai ypomonetikos(Diladi exeis oreksi na to deis pano apo 3 fores)tha sou aresei :) an oxi.....kalo voli :)
Ad astra per Aspera
α)η τανια αποτελείτε από 3 μερη, στην αρχη ειναι το δευτερό μέρος όπου ουσιαστικά είναι ένα όνειρο οπυ βλέπει η πρωταγονίστρια με το πως θα ηθελε να είναι η ζωη της όσπου ξυπνάει.
β)μετά ακολουθεί το 3 μερός όπου ξυπνάει και αρχιζει να θυμάτε τη εχει γινει(1 μέρος) και καταλαβαινει την στιγμη που βλέπει το κλειδι οτι ο δολοφόνος έχει σκοτώσει την φίλη της, και από τις τύψης αυτοκτονεί.
βεβαια η ταινία έχει και πολους συμβολισμόυς οι περισότεροι είναι ακαταλαβίστικοι, οι γέροι στο τέλος μου φαινεται οτι είναι οι τυψης(ερινίες όπως τις έλεγαν οι αρχαιοί).
τουλαχιστον έτσι έχω καταλάβει ε΄γω την ταινία. τιποτα άλλο που να έχει προσέξει κανείς;
Ad astra per Aspera
Μου κινήσατε την περιέργια. Μόλις το βρω μπροστά μου, θα το πάρω...