- Παγανιστικά σύμβολα και ειδωλολατρεία στην Εκκλησία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Γωγώ είπε :quote:
εχω δει ομως ανθρωπο βασανισμενο απο δαιμονισμο η οπως θες εσυ να γιατρευετε σε μιση ωρα..Ανθρακες ο θησαυρός Γωγώ . Οι ίδιοι ρασοφόροι η παπούληδες ή οπώς θέλεις πέστους ταλαιπωρούν συνεχώς το ίδιο άτομο ξανά και ξανά με επαναλαμβανόμενους εξορκισμούς ενω αυτό χρίζει ιατρικής περίθαλψης ...
δε συμφωνω γιατι πολυ απλα ξερω οτι δεν ισχυει αυτο, αυτο που εζησα καθε αλλο παρα ταλαιπωρια ηταν, και ολα εγιναν σε μια φορα που την ειδε τη γυναικα.θα μου πεις που το ξερω? το ξερω γιατι ασχοληθηκα περαιτερω μετα απο εκεινη την εμπειρια, λεπτομεριες δε θελω να πω εδω.
quote:
Όλα τα παραπάνω αντιμετωπίζονται κλινικά με τη χρήση φαρμάκων;;
Αν αμφισβητείς τα παραπάνω πήγαινε να ρωτήσεις κάποιο ψυχίατρο η σε κάποιο φαρμακείο.
ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ: τα παραπάνω φάρμακα εκδιώκουν ΔΑΙΜΟΝΕΣ ????.
ΟΧΙ βέβαια . Αλλάζουν την βιοχημεία του εγκεφάλου δηλαδή το μέρος που << ζούν >> οι << δαίμονες >>...
σου ειπα τη γνωμη μου για τα φαρμακα υστερα απο την περιπτωση μανιοκαταθλιψης και ψυχασθενειας που ανεφερα πριν.. δε θα ξαναλεμε τα ιδια..
αλλο το ενα και αλλο το αλλο..μη τα μπερδευετε παιδια..

quote:"Νόσος Gilles de la Tourette:
Χαρακτηρίζεται απο πολλαπλά κινητικά και φωνητικά τικ , όπως ανειγόκλειμα των ματιών , επιδειξη της γλώσσας ,απότομα καθίσματα, σπασμωδικά τινάγματα του σώματος , γρυλισμοί , γαυγίσματα , πολυλαλία , κοπρολαλία δηλαδή χρήση άσεμνων λέξεων,ρουθουνίσματα.
Θεωρείται απο τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις που το άτομο θεωρείτε <<διαμονισμένο>> .
Η νόσος αυτή υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστεί σε ολόκληρη την ζωή . Είναι όμως δυνατόν να παρουσιαστούν χρονικά διαστήματα που η συμπτωματολογία εξασθενεί. Μπορεί να εμφανιστεί ειδη απο την ηλικία του 1 έτους."
εγω δεν διαφωνω οτι υπαρχει αυτη η νοσο, δε μπορεις ομως εσυ να μου πεις οτι αυτο που εζησα εγω ηταν αυτο.. πρωτον γιατι δε το ειδες, δεν ησουν εκει..και αυτα που γραφεις σαν συμπτωματα ειναι οσο παταει η γατα μπροστα σε αυτο που γινοταν..
δεν ειχε καμια σχεση με τις παπαρ.. που βλεπεις στην τηλ ως "εξορκισμος" και το ολο θεμα ηταν θεμα εικοσι λεπτων..μιλαμε για πραγματικο ξετιναγμα..
οσο για τα συμπτωματα που μου παραθετεις, ολη τη ζωη μου ειχα ζωα και αυτο που λες, σιγουρα θα εμοιαζε..αλλα ουτε μπορεις να το φανταστεις αν δεν το δεις..
φυσικα δεν ειμαι περηφανη που το ειδα, δε ντρεπομαι να πω οτι χεστηκα πανω μου..ομως δε μπορω να το αρνηθω..
τωρα αν εσυ θες να το ονομασεις με καποια ασθενεια..καντο..
η μια παντως γυναικα που γνωρισα εκει μετα το ολο συμβαν μεχρι τωρα χαιρει ακρας υγειας...
λοιπον ειμαστε εκτος θεματος τοση ωρα και απορω πως δεν επενεβει ακομη κανεις απο τους "μεγαλους"
εγω αυτα ειχα να πω..δε νομιζω οτι μπορω να προσθεσω κατι αλλο.. μακαρι να το ειχα τραβηξει σε βιντεο, ωστε να το βλεπατε και σεις, γιατι καποια πραγματα δε περιγραφονται με λογια, ή τουλαχιστον δε μπορω να το κανω εγω..

Φίλη Γωγώ:
quote:
δε συμφωνω γιατι πολυ απλα ξερω οτι δεν ισχυει αυτο, αυτο που εζησα καθε αλλο παρα ταλαιπωρια ηταν, και ολα εγιναν σε μια φορα που την ειδε τη γυναικα.θα μου πεις που το ξερω? το ξερω γιατι ασχοληθηκα περαιτερω μετα απο εκεινη την εμπειρια, λεπτομεριες δε θελω να πω εδω.
Μία τέτοια απόδειξη του στυλ : Το ξέρω επειδή το ξέρω , δεν συμβάλει στην συζήτηση. Κρατα την για τον εαυτό σου και μην την αναφέρεις.
Παραπάνω σου ανέφερα με στοιχεία την θέση διακεκριμένων επιστημόνων για το θέμα και όχι την γνώμη μου .
quote:
σου ειπα τη γνωμη μου για τα φαρμακα υστερα απο την περιπτωση μανιοκαταθλιψης και ψυχασθενειας που ανεφερα πριν.. δε θα ξαναλεμε τα ιδια..
Σου είπα εγώ οτι τα φάρμακα είναι πανάκεια και προσφέρουν οριστική ίαση ?? ΠΟΥ το είπα αυτό ?
Είναι όμως σαφώς προτιμότερα απο τις γνώσεις του παππούλη τουλάχιστον για μένα .
Εσύ αν το παιδί σου , ω μη γένοιτο , πάθαινε κάτι παρόμοιο θα το πήγαινες στον παππούλη που ούτε τον εαυτό του δεν μπόρεσε να σώσει απο τους σατανιστές ???
ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΡΕ ΓΩΓΩ .
<< Τίποτε δεν είναι πιο υποκειμενικό απο την απόλυτη αλήθεια >>
quote:
Μία τέτοια απόδειξη του στυλ : Το ξέρω επειδή το ξέρω , δεν συμβάλει στην συζήτηση. Κρατα την για τον εαυτό σου και μην την αναφέρεις.
Παραπάνω σου ανέφερα με στοιχεία την θέση διακεκριμένων επιστημόνων για το θέμα και όχι την γνώμη μου .
δεν αμφισβητησα τπτ απο αυτα που ειπες, ουτε απεριξα τους διακεκριμενους επιστημονες, εσυ μου ειπες αυτο που λενε, εγω σου ειπα αυτο που εζησα..
δε καταλαβαινω γιατι το βλεπεις ετσι και αρπαζεσε..ουτε στα ειπα αυτα για να σου αλλαξω γνωμη..αλλα οχι να με βγαλεις και δογματικη...
quote:
Είναι όμως σαφώς προτιμότερα απο τις γνώσεις του παππούλη τουλάχιστον για μένα .
Εσύ αν το παιδί σου , ω μη γένοιτο , πάθαινε κάτι παρόμοιο θα το πήγαινες στον παππούλη που ούτε τον εαυτό του δεν μπόρεσε να σώσει απο τους σατανιστές ???
ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΡΕ ΓΩΓΩ .
παππουλη εγω τον λεω,επειδη ετσι μου βγαινει, μια χαρα ιερομενος ηταν ο ανθρωπος..και αν το παιδι μου ειχε γινει απο τη μια μερα στην αλλη προβληματικο,σαφως θα το πηγαινα και σε γιατρους, δε νομιζω να απερριψα γιατρους αλλα δε θα εθελοτυφλουσα πιστευοντας οτι δεν ειναι τπτ αλλο,ουτε θα αφηνα το παιδι μου να χαπακωνετε και να ειναι σα φυτο μονο και μονο επειδη αποκλειετε να εινα κατι αλλο..
οσο αφορα το γιατι δεν εσωσε τη ζωη του..σε πληροφορω οτι χαρη του εκαναν...που εφυγε μια ωρα αρχιτερα..(ετσι ελεγαν και στον Χριστο την ωρα που ηταν σταυρωμενος, τοσους εσωσε, γιατι δε σωζει τον εαυτο του)και δεν εχει αναγκη αυτος πιστεψε με..μπορει να μην ηταν σαν τον παισιο, ομως ηξερε πολυ πριν του πεις, το προβλημα σου και στο ελεγε πρωτος.. και οχι δεν επαιρνε λεφτα..και εβλεπε δεκαδες ανθρωπους καθε μερα..σου μιλουσε και ηρεμουσες..και οταν του ελεγες "πατερ εσεις ενας αγιος ανθρωπος", κοκκινιζε και ελεγε "οχι τεκνο μου, εγω ειμαι ο ελαχιστος"
εμ παση περιπτωση εγω δε θα κανω το δικηγορο κανενος, ουτως η αλλως ο συγκεκριμενος δε χρειαζετε εμενα.. ευχαριστω ομως τον θεο που τον γνωρισα..απλα θεωρησα καλο να σας πω μια εμπειρια, αν αυτο θεωρειται μεσαιωνας..οκ

Φίλη Γωγώ όλα ΟΚ .
Θα έλεγα να το σταματήσουμε εδώ γιατί δεν βγαίνει άκρη.
Εξάλου είμαστε και εκτός θέματος.
Α , και δεν είμαι Ο marte O Think_Math είμαι .
Ελπίζω να τα ξαναπούμε.

ΟΣΟ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΣΟ ΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ...
συγνωμη βρε παιδια..
ειχα και πολυ δουλεια χτες..σημερα ποιο χαλαρα τα πραγματα να "κοντραριστουμε" οσο θελετε, σε αλλο θεμα ομως γιατι αυτο το "ξεφτιλησαμε"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

quote:
Macedon: Ο ορισμός της 25ης Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 354 από τον Πάπα Λιβέριο στη Δύση ενώ (σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση) καθιερώθηκε στην Ανατολή το 378 επί Γρατιανού, σαράντα χρόνια δηλαδή μετά την ανακήρυξη του χριστιανισμού σαν μόνη θρησκεία του κράτους και την έναρξη των διωγμών εναντίον των εθνικών από τον Κωνσταντίνο και 77 χρόνια μετά την έναρξη των πρώτων διωγμών εναντίον των εθνικών στην Αρμενία. Πού βρέθηκαν οι εθνικοί διώκτες; Εκείνη την εποχή (και μέχρι τις μέρες μας) διώκτες ήταν μόνον οι χριστιανοί.
Οι αποφάσεις της Ιεραρχίας, δεν γεννούν μόνον παράδοση, αλλά επικυρώνουν και ήδη δημιουργηθείσες παραδόσεις. Πιστεύεις ότι οι χριστιανοί δεν παντρεύονταν προτού καθιερωθεί η τελετή και το μυστήριο του Γάμου;
Γιορτάζανε τη γέννηση αλλά όχι στις 25 Δεκεμβρίου. Άλλωστε ακόμη και τον 3ο αιώνα, δεν γνώριζαν πότε γεννήθηκε γιατί δεν είχαν καθόλου στοιχεία (γιατί άραγε;). Έτσι:
Ο Άγιος Ιππόλυτος πρότεινε την 2α Ιανουαρίου
Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς πρότεινε την 20ή Μαϊου ενώ ο ίδιος αναφέρει πως κάποιοι άλλοι ("τινες") πρότειναν την 18η ή 19η Απριλίου και την 28η Μαρτίου.
Το 354 ο Πάπας Λιβέριος "διέταξε" όλους τους Χριστιανούς να γιορτάζουν εκείνη τη μέρα τη γέννηση του Χριστού.

macedon
Κατά πάσα πιθανότητα έχεις δίκιο. Απλώς, τείνω πάντα στην πιο απλή και πρακτική εκδοχή.
Τα πρώτα 200 χρόνια δεν γιόρταζαν καθόλου τα Χριστούγεννα! (http://www.newadvent.org/cathen/03724b.htm)