ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Zadok30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/05/2005, 23:11:00
quote:
Συμφωνώ αγαπητή μου μόνο που με προβληματίζει η φθίνουσα πορεία στην ποιότητα των βιβλίων του.
Το πρώτο ήταν καλύτερο, το δεύτερο (αυτό που τώρα διαβάζεις) λιγότερο και το τρίτο ακόμα πιο κάτω.
Ελπίζω αυτό να μη συνεχιστεί γιατί είμαι φανατική του Χατζηνικολάου!

Ισως να φταίει η σειρά που τα διαβάζω, ή το κόλλημά μου τελευταία με το φόρουμ της Θρησκείας και βρίσκω το τελευταίο του καλύτερο από το δεύτερο. Πάντως στο βιβλιοπωλείο μου είπαν ότι ο ψίθυρος του Ερμή έκανε πάταγο (για ελληνικό βιβλίο εννοείται). Τα υπόλοιπα πήγαν απλώς καλά.

quote:
Μα τι λέω; αν γίνει αυτό κάποιοι θα χάσουν το μισθό τους...

Ουπς! Αυτή την φράση δεν την πρόσεξα! Τα λέει όλα...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

GRIGORIANOSΜέλος
29/05/2005, 01:26:42
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΓΡΑΦΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ
ΑΠΕΦΕΥΓΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΩ ΕΝΑΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ
ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΚΟΡΠΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΒΙΒΛΙΟ.

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ
ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
ΠΙΟ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ DVD ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ VIDEOCLUB
ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.
ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΟΜΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ "ΒΑΣΙΛΙΚΗ" ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ
ΤΗΝ "ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ" ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΛΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΗ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΑ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ.
ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΓΕΝΑΙΑΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΩΝ ΗΤΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ.
ΤΑ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΝΩ ΤΟ ΜΕΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΕΚΛΑΠΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 950 μ.Χ. ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ
"ΕΤΥΧΕ" ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ (Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ
ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1040 μ.Χ.) ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΙΑ "ΑΓΙΟ ΑΙΜΑ" ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΕΥΓΕΝΗΣ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΥΧΑΙΑ
ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1080 μ.Χ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ
"ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕΙ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΚΑΠΑΡΟ ΤΟΝ 4ο.
ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΑΠΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΑΡΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΘΩΣ Η ΙΩΑΝΝΑ ΜΗΤΕΡΑ
ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΠΑΡΟΥ ΤΟΥ 9ου ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ
ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ
ΤΟΥΣ ΕΔΙΔΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΑΡΩΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ)
ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΝ ΖΩΗ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΠΑΡΩΝ (ΚΑΘΟΤΙ
Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ)
ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΗΓΗΘΕΙΚΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ.
ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΑΡΑ ΔΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΠΑΡΙΑΝΑ
(ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ).

ΑΣ ΕΡΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΟΙ ΜΕΡΟΒΙΓΕΙΑ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.
ΣΤΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ.
ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ.
ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΠΑΡΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ
ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΝΟΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ, ΙΣΩΣ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ,
ΟΜΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΓΕΝΕΑΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΤΩΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΟ (ΕΚ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΑΠΗ ΚΑΘΟΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΗΚΕ ΕΝ ΜΕΡΕΙ.

ΑΡΑ
Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΕΙΧΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΗΤΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ
ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ, ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΝ ΜΕΡΕΙ, ΕΝΩ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΔΙΕΣΩΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ.
ΤΑ ΔΙΕΣΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΑΡΟΥΣ ΠΛΗΡΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Η ΕΚΛΗΣΣΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΥΞΗ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΤΟ
ΔΙΑΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΚΑΠΟΥ,
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ.........
.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ.
ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

29/05/2005, 10:37:51
Το ποστ του αγαπητού Γρηγοριανού νομίζω ότι είναι το ποιό ενδιαφέρον μετά από τόσες σελίδες...Εγώ τουλάχιστον δεν ήξερα αυτά περί των 4 εγγράφων...

Μπράβο σου φίλε μου που είχες τη θέληση και τη μεθοδικότητα να ψάξεις το θέμα αυτό εις βάθος.

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
29/05/2005, 13:56:09
quote:
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ "ΒΑΣΙΛΙΚΗ" ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ" ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΛΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΗ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΑ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ.
ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΓΕΝΑΙΑΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΡΟΒΙΓΓΕΙΩΝ ΗΤΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ.
ΤΑ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

Ok Ας δούμε και τα ιστορικά στοιχεία.

quote:

Μεροβίγγειος Δυναστεία είναι το όνομα της πρώτης δυναστείας που βασίλεψε στην Γαλλία από το τέλος του Ε΄ μ.Χ αιώνα μέχρι μέσα του Η' αιώνα. Επονομάστηκε έτσι από τον ηγεμόνα της δυναστείας τον Μεραβαίο(Merovech). Η επικράτηση της δυναστείας στην Γαλλία αρχίζει κατ΄ ουσία από τον Κλόβιο-Clovis (481-511) όταν κατάφερε να ενώσει την Γαλατία και να της δώσει το όνομα Γαλλία. Ο τελευταίος της δυναστείας ήταν ο Χιλδερλίχος ο Γ΄ (743-638). Μετά τον θάνατό του τον διαδέχθηκε ο Πιπίνος ο Βραχύς, ο οποίος στέφηκε από τον Πάπα βασιλιάς της Γαλλίας και έγινε ιδρυτής της δυναστείας του Καρολιδών. (τα ονόματα που αναφέρω είναι τα εξελληνισμένα).

Από που ξέρουμε ότι οι ευρωπαϊκές βασιλικές οικογένειες (και ιδιαίτερα της Αγγλία)ισχυρίζονται ότι κατάγονται από τους Μεροβίγγειους;

Απ ότι μπόρεσα να βρω, το 548 μΧ. μία Γαλλική αντιπροσωπία φτάνει στην Κων/πολη και απαιτεί δικαιώματα πάνω στους Αγγλο-Σάξωνες.

Ο Προκόπιος σημειώνει ότι η Γαλλική αντιπροσωπία περιλάμβανε και κάποιους Αγγλους, ως μέρος της απόδειξης ότι οι Γάλλοι βασίλευαν την
Brittia. Νωρίτερα, μερικοί νόμοι του βασιλιά Clovis δείχνουν ότι πρέπει να υπήρχε μία σχέση μεταξύ των Γαλλικών συστημάτων και αυτών του Κέντ. Και ο Γάλλος βασιλιάς Theudebert (534-480) στέλνει ένα γράμμα στον Ιουστινιανό και εκθέτει τα δικαιώματά του πάνω στη Eucii. Μερικά ποιήματα του Venantius Fortunatus και γράμματα του Πάπα Γρηγορίου δείχνουν ότι οι γαλλικές απαιτήσεις συνεχιζόνταν μέχρι τον 6ο αιώνα.

Το ότι υπήρχε Γαλλική επιρροή τον 6ο αιώνα στο Κέντ, μπορεί εύκολα να αποδειχθεί από τα αρχαιολογικά ευρήματα. Επίσης από το γεγονός ότι σε έναν από τους βασιλείς του Κεντ, δώθηκε Γαλλικό όνομα, Irminric, και ότι ο γιός του, Æthelberht παντρεύτηκε μία Γαλλίδα πριγκίπισσα. Ο γιός του Æthelberht, ο Eadbald φαίνεται ότι παντρεύτηκε άλλη Γαλλίδα ευγενή, και η κόρη του Æthelberht, η Æthelburh, ότι είχε στείλει τα παιδιά της για προστασία στον Γάλλο βασιλιά Dagobert I (629-39)όταν πέθανε ο άντρας της Edwin of Northumbria.

Αυτά από το
http://www.anglo-saxons.net/hwaet/?do=seek&query=450-550

Τώρα, στα μη ιστορικά sites βρίσκουμε διάφορες πληροφορίες.
Αν πχ, θέλετε να δείτε το γενεολογικό δέντρο των Μεροβιγγείων υπάρχει ένα εδώ και πιό κάτω υπάρχει όλο το γενεολογικό δέντρο από τον Αδάμ μέχρι την σημερινή βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας!
http://www.ck15.btinternet.co.uk/et9.html

Τα χειρόγραφα που λένε ότι βρέθηκαν στο Rennes Le Chateau και οι Μεροβίγγειοι βασιλείς που βασίλεψαν εκεί, στο
http://www.renneslechateau.com/anglais/parch1.htm

Ασχετο-σχετικό με το θέμα
"Ancient Manuscript Discovery has 'Da Vinci Code' Touch"
http://news.scotsman.com/latest.cfm?id=4474894

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

αυπνοςΝέο Μέλος
30/05/2005, 15:17:13
Ειναι μολις τρεις μερες που εχω τελειωσει το βιβλιο. ειναι εκπληκτικο και απο θεμα συγγραφης και υποθεσης αλλα πανω απ' ολα ειναι μια πηγη γνωσης και αποκαλυψης της αληθειας. Απο τοτε που το διαβασα εχω αλλαξει ριζικα αποψη για τη θρησκεια. Πιστευω οτι μου διευρυνε τους πνευματικους μου οριζοντες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πιστεψε στη δυναμη του μυαλου σου

αυπνοςςς~~~~~

ksenitiaΜέλος
30/05/2005, 23:54:33
Σημερα επεσε στα χερια μου ενα περιοδικο που γραφει το εξης :
"Η εκκλησια αργησε να παρει θεση σχετικα με το best-seller του Βορειοαμερικανου Dan Brown, αλλα ηταν επιθετικη-συντρηπτικη (η σταση της). Ο αρχιεπισκοπος της Γενοβας ζητησε <να μην αγοραστει και να μην διαβαστει αυτο το καστρο των ψεμματων>, και οτι ειναι γεματο απο ανακριβειες ιστορικες"

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

αυπνοςΝέο Μέλος
06/06/2005, 15:59:20
Η εκκλησια της Ελλαδας ομως,αγαπητη ksenitia, δεν τολμα να μιλησει για το κωδικα ντα βιντσι μετα το ρεζιλικη που επαθε με τις αποκαλυψεις για το εκκλησιαστικο.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

πιστεψε στη δυναμη του μυαλου σου.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

αυπνοςςς~~~~~

06/06/2005, 18:05:57
Aυτό της έλειπε... Να τολμούσε...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
ksenitiaΜέλος
07/06/2005, 01:12:16
Ποιο ρεζιλικι βρε παιδια??????? Κι εγω δεν ξερω τιποτα???? Τι εγινε παλι? Επεσε Τριανταφυλλοπουλος και ανακαλυψε τα κλοπιμαια?

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

Brie BoyΜέλος
08/06/2005, 03:07:13
Καλημέρα σε όλους!

quote:
ksenitia:
Ποιο ρεζιλικι βρε παιδια??????? Κι εγω δεν ξερω τιποτα???? Τι εγινε παλι? Επεσε Τριανταφυλλοπουλος και ανακαλυψε τα κλοπιμαια?

Χμ.. μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου Ksenitia..

Αλήθεια πέρα από τον γνωστό σάλο που προκάλεσε το εν λόγω πόνημα, δεν καταλαβαίνω γιατί να θεωρείται πως προκάλεσε ρεζιλίκι στην Καθολική Εκκλησία.

Η όλη συζήτηση και η αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας -και δεν ξέρω και αν υπήρξε αντίδραση και από την Ορθόδοξη, αφού εμμέσως αφορά και την ίδια- έληξε με μια απλή επιστολή που απλά καταδικάζει τα λεγόμενα του βιβλίου.

Και πως να μην τα καταδικάζει όταν μιλάμε για ένα απλοϊκό μυθιστόρημα όπου η όποια αλήθεια μπερδεύεται πονηρά με μυθιστορία, ασάφειες και εντυπώσεις, καταλήγοντας ευχάριστα με έναν λίαν μελιστάλαχτο και προβλεπόμενο χολυγουντιανό τρόπο, προς τέρψιν των αναγνωστών, αφήνοντας τους πάντες ευχαριστημένους...

Και την εκκλησία που δεν την πείραξαν και πολύ, καθώς η υποτιθέμενη αλήθεια είναι βολική, και τους φιλαλήθεις αναγνώστες που νομίζουν πως ανακάλυψαν την πυρίτιδα πληρώνοντας μόνο 22 ευρώ, και τους παραγωγούς που ανακάλυψαν το επόμενο blockbuster, και τους εκδότες, που βλέπουν επιτέλους τα ταμεία τους γεμάτα.

Το μοναδικό πλήγμα από το συγκεκριμένο βιβλίο το δέχτηκε η λογοτεχνία και κανείς άλλος...