ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σολομωνική - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σολομωνική - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

amalia91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/5
12/06/2006, 16:07:51
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ:
quote:

Φίλε μου το post μου υπάρχει, έχει κρατηθεί όπως με ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι.
Δεν γνωρίζω αν είναι εύκολο σε αυτούς να το αναδημοσιεύσουν αλλά σε ενημερώνω ότι ήταν και πάλι μια πρόσκληση σου σε διάλογο από εμένα, πράγμα που μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι διαχειριστές του forum.

Το δεσμευμένο μήνυμα που είχε αποσταλεί στις 06/06/2006, 04:23:27 από τον - απενεργοποιημένο πλέον - λογαριασμό rizitiss έχει επανέλθει στη θέση του:
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

κάνε κλικ^^^^

Καλωσορίζουμε εκ νέου το μέλος ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ και ευχόμαστε καλή επανα-συμμετοχή στις συζητήσεις μας

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

12/06/2006, 16:11:07
quote:

quote:
Avallon,
το λιγότερο που θα μπορούσα να πω είναι,
πως η τάση κάποιου να βγάζει εύκολα και χωρίς βάσιμη στήριξη συμπεράσματα, δεν είναι γνώρισμα σοφίας.
Πολύ περισσότερο, το να θεωρεί εαυτόν ως αντιπρόσωπο πάνω από 13.000 ανθρώπων (αναφέρομαι στο σύνολο των μελών του ESOTERICA), χωρίς καν να τους έχει ρωτήσει, είναι τουλάχιστον μία αστεία δήλωση.

Mπορεί και να είναι έτσι αγαπητή μου...
Εξίσου όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟ να επαναλαμβάνει κανείς τα ίδια λάθη και τακτικές αυτοκαταστροφής... και αυτό ΔΕΝ είναι αστεία δήλωση... είναι απαύγασμα εμπειριών 4 ετών εδώ μέσα!...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."

Avallon, old time classic!

Ψυχή μου,

12/06/2006, 17:38:30
Another star

Κατάλαβα τι εννοείς όταν λες χωρίς ιδιαίτερα ψαξίματα και γνώση, οι άνθρωποι στους οποίους πιθανόν αναφέρεσαι μπορεί να μην έχουν διαβάσει πολλά βιβλία αλλά γνώση έχουν. Θα πρέπει όμως να βρούμε ένα άλλο θέμα για να συζητήσουμε το ζήτημα της ορθής πίστης γιατί εδώ θα βγάλουμε το topic από την πορεία του.

Nst

Συμφωνώ ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας προσδιορίζουν, αυτά οδηγούν και τις πράξεις μας. Αλλάζεις τα πρώτα ακολουθούν και τα δεύτερα.
Οι σκέψεις είναι λίγο δύσκολο να γίνονται συνειδητά, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να προσπαθήσουμε να παρατηρούμε όσο γίνεται περισσότερες. Θα ήταν τέλεια εάν μπορούσαμε να διακρίνουμε με σαφήνεια την πρόθεση, την προέλευση και τον σκοπό, δυστυχώς στα περισσότερα μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, προσπαθούμε πάντα και κάνουμε το καλύτερο δυνατό κάθε στιγμή.

Jbg

Δεν εννοούσα για να καλέσεις δαίμονες, γενικώς εάν ξέρεις κάποιον που να συγκεντρώνεται αποτελεσματικά. Πιστεύω ότι εάν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Βεβαίως συμφωνώ μαζί σου ότι αυτό που αντιμετωπίζεις πρώτα είναι ο εαυτός σου, ίσως και να είναι ο μοναδικός που τελικά αντιμετωπίζεις.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ

Το ξέρω ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι σταυροκοπήματα, κεριά και λιβάνια, γι΄αυτό έγραψα αυτά που διάβασες. Δεν ξέρω από μαγεία οπότε δεν μπορώ να σου πω καμμία εμπειρία πάνω στην Σολομωνική ή σε οτιδήποτε άλλο.

Σχετικά με την προσευχή κανένας δεν είπε ότι δεν έχει δύναμη. Προσωπικά δεν έχω να κερδίσω κάτι από την σύγκριση μαγείας και προσευχής, πιστεύω ότι είναι δύο διαφορετικοί δρόμοι που αναλόγως την καθαρότητα της ψυχής σου οδηγούν στα ανάλογα αποτελέσματα (όμως θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε, εάν όχι εδώ σε κάποιο άλλο topic) . Ξέρω ότι η μαγεία είναι παρεξηγημένη και όταν ακούμε αυτή την λέξη σκεφτόμαστε διάφορα περίεργα, τι να κάνουμε όμως πάντα θα υπάρχουν αυτοί που εξευτελίζουν οτιδήποτε με τις συμπεριφορές τους.

12/06/2006, 17:50:40
Αν ξέρει κανείς το τελετουργικό του πρόσφορου πριν το πάμε στην εκκλησία θα καταλάβει πόσο πολύ έχει σχέση η τελετουργική μαγεία με τον χριστιανισμό...
-Εξαγνισμός της νοικοκυράς (ψυχικός και σωματικός δηλ. πλύσιμο καθαρά ρούχα, ηρεμία και θετική σκέψη την ώρα της παρασκευής του πρόσφορου...

- Τουλάχιστον 3 προσευχές πριν ξεκινήσουμε...

- Ειδική σφραγίδα με τα τάγματα των αγγέλων... και πολλά άλλα τα οποία δυστυχώς και δεν θυμάμαι...

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η παρασκευή "αγιασμού"...

quote:
Avallon, old time classic!

Υes, indeed!!!

magisterΜέλος
12/06/2006, 20:45:09
Αγαπητέ φίλε και συνοδοιπόρε YH@H. Άδικος ο εκνευρισμός σου με τον χρήστη JBG. Εφόσον γνωρίζεις αγγλικά, τότε θα ξέρεις ότι ο όρος Cookbook (οδηγός μαγειρικής) είναι πολύ συνηθισμένος ειδικά όσον αφορά τεχνικά εγχειρίδια. Αναφέρεται δε σε βιβλία τα οποία παρέχουν στείρες οδηγίες με τη μορφή τυφλοσούρτη. Το κακό με αυτή την μέθοδο είναι ότι ο χρήστης δεν ξέρει γιατί κάνει τα συγκεκριμένα βήματα, με αποτέλεσμα στην πρώτη διαφοροποίηση να υποχωρήσει. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την περίπτωση που κάποιος νέος θα θελήσει να ακολουθήσει τις οδηγίες που δίνεις για τις επικλήσεις κ.τ.λ. Για να σου δώσω ένα απλοϊκό παράδειγμα , αν εσύ του λες να χρησιμοποιήσει ένα συγκεκριμένο ηλιακό φυτό π.χ μια καλενδούλα και αυτός δεν μπορεί να το βρει, τότε η «συνταγή» σου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί γιατί δεν ξέρει με τι να το αντικαταστήσει. Παραδείγματα τέτοια έχουμε άπειρα, με το πλήθος μεσαιωνικών «συνταγών» για άλογα , τον ιππομανή, καθώς και την κοπριά τους που τότε ήταν άφθονη και πλημμύριζε τους δρόμους.
Ζητώ συγνώμη για την δοκιμασία με το λατινικό κείμενο, αλλά όταν ισχυρίζεσαι δημόσια ότι κατέχεις μια δύναμη, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να την επιδείξεις. Ήταν άλλωστε ένα πολύ στρωτό κείμενο του Τριθέμιου, το οποίο με την βοήθεια ενός λεξικού θα μπορούσες πολύ εύκολα να το μεταφράσεις, κλείνοντας τα στόματα των αμφισβητιών. Εσύ απλά έχασες την ψυχραιμία σου και έπεσες στην μικρή αυτή παγίδα. Πρόσεχε στον Δρόμο που βαδίζεις τις ακόμη μεγαλύτερες παγίδες.
Όσο για τον χρήστη JBG, προτείνω να τον ρίξουμε στο καυτό λάδι, ή να τον δέσουμε και να τον υποχρεώσουμε να παρακολουθήσει Χαρδαβέλλα μέχρις ότου πεθάνει από ανία.
Χωρίς παρεξήγηση, ε;
magisterΜέλος
12/06/2006, 20:46:13
Περί της σχέσης Χριστιανισμού – Θεουργίας.

Σε τρία παραδείγματα μέσα στην Βίβλο, ο Ιησούς χρησιμοποίησε «πράξεις» στα θαύματά του. Το σίγουρο είναι ότι ο Ενσαρκωμένος Λόγος δεν χρειαζόταν τέτοια δεκανίκια. Αρκούσε σύμφωνα με την ρήση του Εκατόνταρχου, να Πει, και να γίνουν. Αν το έκανε ήταν για να μείνει σαν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, για τον τρόπο που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη δύναμη της πίστης τους με την τελετουργία. Αναλυτικά:
32. Και φέρουσι προς αυτόν κωφόν μογιλάλον και παρακαλούσιν αυτόν να επιθέση την χείρα επ' αυτόν.
33. Και παραλαβών αυτόν κατ' ιδίαν από του όχλου έβαλε τους δακτύλους αυτού εις τα ώτα αυτού, και πτύσας ήγγισε την γλώσσαν αυτού,
34. και αναβλέψας εις τον ουρανόν, εστέναξε και λέγει προς αυτόν• Εφφαθά, τουτέστιν Ανοίχθητι.
35. Και ευθύς ηνοίχθησαν τα ώτα αυτού και ελύθη ο δεσμός της γλώσσης αυτού, και ελάλει ορθώς.
36. Και παρήγγειλεν εις αυτούς να μη είπωσι τούτο εις μηδένα• πλην όσον αυτός παρήγγελλεν εις αυτούς, τόσον περισσότερον εκείνοι εκήρυττον. Μάρκον 7.32-36

22. Και έρχεται εις Βηθσαϊδάν. Και φέρουσι προς αυτόν τυφλόν και παρακαλούσιν αυτόν να εγγίση αυτόν.
23. Και πιάσας την χείρα του τυφλού, έφερεν αυτόν έξω της κώμης και πτύσας εις τα όμματα αυτού, επέθεσεν επ' αυτόν τας χείρας και ηρώτα αυτόν αν βλέπη τι.
24. Και αναβλέψας έλεγε• Βλέπω τους ανθρώπους, ό,τι ως δένδρα βλέπω περιπατούντας.
25. Έπειτα πάλιν επέθεσε τας χείρας επί τους οφθαλμούς αυτού και έκαμεν αυτόν να αναβλέψη, και αποκατεστάθη η όρασις αυτού, και είδε καθαρώς άπαντας. Μάρκον 8.22-25

1. Και ενώ ανεχώρει, είδεν άνθρωπον τυφλόν εκ γενετής.
2. Και ηρώτησαν αυτόν οι μαθηταί αυτού, λέγοντες• Ραββί, τις ήμαρτεν, ούτος ή οι γονείς αυτού, ώστε να γεννηθή τυφλός;
3. Απεκρίθη ο Ιησούς• Ούτε ούτος ήμαρτεν ούτε οι γονείς αυτού, αλλά διά να φανερωθώσι τα έργα του Θεού εν αυτώ.
4. Εγώ πρέπει να εργάζωμαι τα έργα του πέμψαντός με, εωσού είναι ημέρα• έρχεται νυξ ότε ουδείς δύναται να εργάζηται.
5. Ενόσω είμαι εν τω κόσμω, είμαι φως του κόσμου.
6. Αφού είπε ταύτα, έπτυσε χαμαί και έκαμε πηλόν εκ του πτύσματος και επέχρισε τον πηλόν επί τους οφθαλμούς του τυφλού
7. και είπε προς αυτόν• Ύπαγε, νίφθητι εις την κολυμβήθραν του Σιλωάμ, το οποίον ερμηνεύεται απεσταλμένος. Υπήγε λοιπόν και ενίφθη, και ήλθε βλέπων. Ιωάννην 9.1-7

Οι δε απόστολοι συνέχισαν την διδαχή αυτή όπως βλέπουμε στην καθολική επιστολή του «αδελφοθεου» Ιακώβου όπου συστήνει την τελετή του ευχελαίου:

14. Ασθενεί τις μεταξύ σας; ας προσκαλέση τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας, και ας προσευχηθώσιν επ' αυτόν, αλείψαντες αυτόν με έλαιον εν τω ονόματι του Κυρίου.
15. Και η μετά πίστεως ευχή θέλει σώσει τον πάσχοντα, και ο Κύριος θέλει εγείρει αυτόν• και αμαρτίας αν έπραξε, θέλουσι συγχωρηθή εις αυτόν. Ιακώβου 9. 14-15

YHVHΜέλος
12/06/2006, 23:15:34
Απάντηση σε magister (αρκούντως άσχετη με το θέμα "σολομωνική" πλην όμως)

quote:
Εφόσον γνωρίζεις αγγλικά, τότε θα ξέρεις ότι ο όρος Cookbook (οδηγός μαγειρικής) είναι πολύ συνηθισμένος ειδικά όσον αφορά τεχνικά εγχειρίδια. Αναφέρεται δε σε βιβλία τα οποία παρέχουν στείρες οδηγίες με τη μορφή τυφλοσούρτη. Το κακό με αυτή την μέθοδο είναι ότι ο χρήστης δεν ξέρει γιατί κάνει τα συγκεκριμένα βήματα, με αποτέλεσμα στην πρώτη διαφοροποίηση να υποχωρήσει.

Μα ο σκοπός μου δεν ήταν να δώσω μια "συνταγή", δεν επαρκεί ούτε γι'αστείο η εμπειρία μου για κάτι τέτοιο. Άλλωστε ο περισσότερος κόσμος επιζητεί μια όσο το δυνατόν φυσική εκδήλωση της οντότητας, κάτι που δε σχετίζεται με τα δικά μου γραφόμενα.
Όμως μια ανάγνωση των περισσότερων ποστ για τη σολομωνική δίνει την εντύπωση ενός ομιχλώδους βιβλίου, διάβασα δε και περί "Βίβλου του σατανά", που όταν το διαβάζεις γίνεται σεισμός, σπάνε ποτήρια και πεθαίνουν οι θείες σου- όλες ανεξαιρέτως. Όσον αφορά την πρακτική της, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις???
Υπάρχει και η άλλη άποψη, ότι τη σολομωνική τη βρίσκεις online και ότι η πρακτική της δεν είναι κάτι μυστηριώδες και τρομερό, αλλά κάτι που δύναται να ακολουθήσει συστηματική πρακτική ακόμα και από σχετικά άσχετους με στοιχειώδεις δυνατότητες αυτοάμυνας(βλέπε υποφαινόμενο). Αυτό ήθελα να δείξω, και για του λόγου το αληθές παρέθεσα και μια δική μου ιστορία. Προφανώς όχι ως απόδειξη της goetia, ούτε και ως "συνταγή" γι' αυτήν!

Υπέθεσα πως αυτό θα ήταν αυτονόητο. Φαίνεται πως πρέπει να αρχίσω να θεωρώ λιγότερα πράγματα ως δεδομένα.

Το να διαστρεβλώσει ο jonniebeaprick τις προθέσεις μου λέγοντας ότι προσπαθώ να διδάξω ήταν φαιδρό δείγμα της επιθυμίας κυριάρχησης του δόγματος "μόνο οι ύψιστοι να μοιράζονται εμπειρίες", δόγμα ιδιαίτερα ευεργετικό για τη μάθηση οποιασδήποτε τέχνης ή/και επιστήμης. Για πες μας ρε τζόνυ τις δικές σου εμπειρίες με την goetia...let's share...

quote:
Ζητώ συγνώμη για την δοκιμασία με το λατινικό κείμενο, αλλά όταν ισχυρίζεσαι δημόσια ότι κατέχεις μια δύναμη, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να την επιδείξεις. Ήταν άλλωστε ένα πολύ στρωτό κείμενο του Τριθέμιου, το οποίο με την βοήθεια ενός λεξικού θα μπορούσες πολύ εύκολα να το μεταφράσεις, κλείνοντας τα στόματα των αμφισβητιών. Εσύ απλά έχασες την ψυχραιμία σου και έπεσες στην μικρή αυτή παγίδα.

1) Πιστεύω πως δε βρίσκομαι σε σκυλοδρομίες, για να υπερπηδώ εμπόδια και παγίδες.
2) Όπως δείχνεις να γνωρίζεις, απολυτότητες στη μαγεία δεν υπάρχουν, ούτε download γνώσεων. Άλλωστε θεωρούσα αρχικά το εγχείρημά μου αποτυχία. Τα γεγονότα όμως έδειξαν ότι ίσως δεν είναι έτσι.
Το να το ερμηνεύσει κανείς αυτό "Ώστε τα δαιμόνια σου μάθανε και νεκρές γλώσσες φαρσί εεεε???? Γιάααα μετάφρασε αυτό..." είναι... με εννοείς πιστεύω.
3) Το ψωμί της υπόθεσης δεν είναι οι αμφισβητίες, μα αυτοί που ενδιαφέρονται για τη goetia και την πρακτική της, το οποίο τους οδήγησε εδώ.

Μα καλά, το να είναι χρήσιμη αυτή η εμπειρία σε κάποιον δεν το σκέφτηκε κανείς, έτσι???

quote:
Όσο για τον χρήστη JBG, προτείνω να τον δέσουμε και να τον υποχρεώσουμε να παρακολουθήσει Χαρδαβέλλα μέχρις ότου πεθάνει από ανία.
Χωρίς παρεξήγηση, ε;

Για να παρενοχλεί τοιουτοτρόπως κάθε είδους συζήτηση που βρίσκει με την εμπειρία του ηλίθια, αναφερόμενος στη "μεγάλη ζημιά που έχει γίνει στον εγκέφαλό μου", δείχνει ότι αδιαμφισβήτητα ήδη πρέπει να πεθαίνει από ανία στην καθημερινότητά του.
Ή να έχει πολύ, μα πολύ, μα πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο.
.
..
...
Αν είμαστε όλοι μας ηλίθιοι ρε jbg, ε, άσε τους τρελλούς στην τρέλα τους - and GET A LIFE!

"Μελαμψές φυλές...κοντοπόδαρες...
Σειληνοί του κράτους, που ξερνάει και να'τους
τσιφτετέλληνες...
Δεν υπάρχει ελπίς, στην Ελλάδα ζεις."

Άντε. Βαρέθηκα. Γράφτε μόνοι σας.

Ορίστε. Αντί για να μιλάμε για το θέμα καβγαδίζουμε, θέτουμε δοκιμασίες και χλευάζουμε ο ένας τον άλλον.

Απόσυρση τώρα!

-ΥΗVH
Light in extension

Solve et Coagula
YngwieΜέλος
13/06/2006, 02:40:13
Πω πω, έλειψα λίγες μέρες και βλέπω μπαίνοντας στο τόπικ ότι έγινε πανικός. Θα προσπαθήσω να καλύψω τα αναπάντητα Θεού θέλοντος και τόπικ επιτρέποντος.

Πρός φίλο JBG
Ok φίλε johnnie, κατανοώ τα περί κυνικού και του στύλ έκφρασης σου γενικότερα και θα προσπαθήσω να εμβαθύνω στα post σου φίλε μου. Ελπίζω ότι και εσύ θα συνδράμεις με πόστ ουσίας γιατί ο διάλογος πρέπει να είναι γόνιμος και ουσιαστικός στο φινάλε ανεξαρτήτως του ύφους του εκάστοτε γράφοντος.
Πάντως για να ρίξω και λίγο λάδι στη φωτιά (ή κάρβουνα στα θυμιατά άν επιθυμείτε οι τελετουργούντες)

ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=6&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=2637

quote ΥΗ@Η:

Παραδείγματος χάριν, οι σολομωνικές τί είναι? Τα βιβλία πολλών, όπως του Σαμαήλ Αουν Βέορ? Τα βιβλία του Παράκελσου? Όχι, όχι, οι τεχνικές είναι λίγο-πολύ γνωστές.

quote:
JBG: προσωπικα τις θεωρω σαχλαμαρες τις σολωμονικες φιλε μου.

και η γνωση δεν μεταδιδεται με λεξεις αλλα βιωνεται.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

Aμα είναι σαχλαμάρες όλα φίλε johnnie τότε να το κλείσουμε το τόπικ άν και νομίζω οτι έχεις να προσφέρεις εδώ μέσα με σχόλια ουσίας γιατί έχεις δεί πράγματα μέσα απο το σαμανικό μονοπάτι, μην αδικείς όμως τα υπόλοιπα γιατί η κατρακύλα αυτών των κατ ευφημισμών «Σολομωνικών» συστημάτων έγιναν για λόγους που ξέρεις (ηλίθιοι, φανατικοί, Νεκρομάντεις, sorcerors, αφώτιστοι κληρικοί κτλ. Η παγανιστική λατρεία της Φύσης είναι μεγάλο μέρος της όλης «Μαγείας» αλλά υπάρχουν και άλλα κομμάτια που συνθέτουν την πίτα.

By the way έχει η Βεφα πουθενά Κοτόπουλο αλά Goetia γιατί θα ήθελα να μάθω τη συνταγή.

Πρός φίλο Ελάχιστο (πρώην riziti). Καμία αντίρρηση αγαπητέ μου φίλε να απαντήσω και να συμμετάσχω στον γόνιμο διάλογο που προσεφέρθης να πραγματοποιήσουμε. Αρκεί φυσικά να μην ξεφεύγει απο τα πλαίσια του τόπικ. Εάν ξεφεύγει τότε καλύτερα να ανοίξουμε νέο τόπικ, στο οποίο θα συμμετάσχω (εάν είναι να το κάνω απόλυτα ενεργά και με ενδιαφέρον) εφοσον τελειώσει το παρόν κατ’ ευχήν.
Βεβαίως και θα ήθελα να κάνω διάλογο μαζί σου αλλά και με οποιονδήποτε άλλον καλοπροαίρετο και ανοιχτόμυαλο φίλο.
By the way πάνω απ το βωμό μου υπάρχει η μορφή του Ιησού, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.Και με προσευχές έχω εργαστεί και δεν νομίζω ότι υποτιμά κανένας την δύναμη τους (διάβασε και το παλιό υπέροχο βιβλίο Spiritual Guide του Dr. Molinos). Οσο για την Αγάπη , σε κάποιον ψαλμό του Δαβίδ λέει ότι αυτή συντηρεί τον Κόσμο, και αυτό φτάνει και περισσεύει. Πιστεύω όμως ότι θα πρεπε να ανοιχτεί ιδιαίτερο τόπικ για τα θέματα που θέτεις καλέ μου φίλε καθώς είναι τρομερά εξειδικευμένα κατά την ταπεινή μου γνώμη.

quote:
Ynqwie αυτό που είπες για τον μυστικισμό δεν είναι λίγο υπερβολικό? Είναι δυνατόν κάποιος να κάνει σταυρούς και μετάνοιες και να λέγεται μυστικιστής? Ένας τέτοιος άνθρωπος έχει πιάσει επιφανειακά μόνο τα μυστήρια, δεν νομίζω ότι μπορεί να οδηγηθεί κάπου παραμένοντας εκεί. Θα ήταν πιό σωστό, πιθανόν, να πούμε ότι μπορούμε να κατατάξουμε τον Χριστιανισμό στον μυστικισμό και να το σταματήσουμε εκεί.

Αγαπητή φίλη pyramid , εάν κοιτάξεις τα προηγούμενα post θα δείς τις διαφορές μεταξύ Μυστικισμού-Αποκρυφισμού εκτενέστερα και δεν μιλάω τόσο για σταυρούς και μετάνοιες οι οποίες μάλιστα κατά την ταπεινή μου γνώμη θα μπορούσαν να θεωρηθούν και τελετουργικές κινήσεις.

Μιλώ για την συντριβή ψυχής του μυστικιστή που ανοίγει άμεσο κανάλι με το Θείο και παρακάτω θα δώσω και προσωπικό παράδειγμα. Η άποψη της φίλης another star παίζει μπάλα και μάλιστα πολύ στο μέσο μυστικιστή και δεν μιλάμε για τα ύψη ενός Ιάκωβου Μπαίμε.

Και η μέση Χριστιανή θείτσα με το που βλέπει το όραμα λέει είδα την Παναγία και το πιστεύει και είναι και αλήθεια.Φυσικά η ασυνείδητη αρχικά επαφή μπορεί να προηγηθεί μίας ενσυνείδητης αργότερα.Ο μέσος πιστός Χριστιανός (όχι απαραίτητα ο φανατικός) είναι μυστικιστής.

Η τέλεια και εμπεριστατωμένη ερμηνεία και διαφορά (Μυστικισμού – Αποκρυφισμού) κατ εμέ αναλύεται υπερεπαρκώς στο βιβλίο Η εκπαίδευση και το Εργο ενός Μυημένου της Dion Fortune και άν ανοιχτεί αργότερα σχετικό τόπικ θα αντιγράψω αρκετά κομμάτια της αλλά όχι τώρα γιατί θα ξεφύγουμε απο το θέμα.

quote:
Έγραψες ότι πολλές φορές φτιάχνεις αστρικά μπαλάκια και παίζεις με την γάτα της φίλης σου, θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν τα βλέπεις αυτά τα μπαλάκια? Και εάν τα βλέπεις μπορείς να δώσεις μιά περιγραφή?

Αφού συλλέξω ένα μικρό ποσό ενέργειας στο ηλιακό πλέγμα το προωθώ στο δεξί μου χέρι και με το αριστερό το φορμάρω με τις δύο παλάμες όπως φτιάχνουμε ένα κεφτέ, τόσο απλο είναι. Στη συνέχεια το τοποθετώ μπροστά στην γάτα και οραματίζομαι ότι χοροπηδά μπροστά της. Και η γάτα ψαρώνει.
Το μπαλάκι δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι, αλλά είναι ορατό με αστρικό μάτι και το χρώμα που του δίνω είναι ορατό (σάν ένα ημιδιάφανο ομιχλώδες πράσινο μπαλάκι αλλά όχι ορατό εκτοπλασμα)και σε άλλους δύο φίλους που έχουν δουλέψει με ασκήσεις διόρασης.

Το δε ζώο αντιδρα σαν να το βλέπει και είναι φυσικό καθώς όλοι οι παλαιότεροι εσωτεριστές γνώριζαν και παραδέχονταν ότι τα ζώα είναι ανυπεράσπιστα στην μαγνητική δύναμη του ανθρώπου. Ουσιαστικά μάλλον πρόκειται για αστρική διέγερση του ζώου (δημιουργία παραίσθησης) παρά εξαγωγή εκτοπλάσματος.

quote:
ειπα παραπανω(JBG): "οσον αφορα τους δαιμονες, εγω λεω οτι το πρωτο πραγμα που αντιμετωπιζεις στο Αγνωστο ειναι ο εαυτος σου
και απο τα δικα σου "φιλτρα" εξαρταται πως θα βιωσεις αυτο που θα αντλησεις απο την θαλασσα του Θειου"

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε JBG αλλά το παραπάνω σηκώνει και μεγάλη συζήτηση με πλήθος τεχνικών λεπτομερειών.Μακάρι να βρούμε το κουράγιο και το χρόνο να τις αναπτύξουμε κάποια στιγμή.

quote:
Αν ξέρει κανείς το τελετουργικό του πρόσφορου πριν το πάμε στην εκκλησία θα καταλάβει πόσο πολύ έχει σχέση η τελετουργική μαγεία με τον χριστιανισμό...
-Εξαγνισμός της νοικοκυράς (ψυχικός και σωματικός δηλ. πλύσιμο καθαρά ρούχα, ηρεμία και θετική σκέψη την ώρα της παρασκευής του πρόσφορου...
- Τουλάχιστον 3 προσευχές πριν ξεκινήσουμε...
- Ειδική σφραγίδα με τα τάγματα των αγγέλων... και πολλά άλλα τα οποία δυστυχώς και δεν θυμάμαι...
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η παρασκευή "αγιασμού"...

Πολύ σωστά φίλη Avallon. Επειδή κουμπώνει με το σχόλιο σου θα παραθέσω ένα απόσπασμα της Dion Fortune απο το βιβλίο :Ψυχική Αυτοάμυνα
Οι τελετές της Εκκλησίας είναι βέβαια Τελετουργική Μαγεία,όπως παραδέχεται μία ορθόδοξη αυθεντία σαν την Evelyn Underhill. O μέσος κληρικός δεν γνωρίζει την τεχνική του αποκρυφισμού,και σαν αποτέλεσμα ελάχιστα ή καθόλου δεν καταλαβαίνει αυτά που κάνει.

Το τι επιρροές καλεί στο βωμό και τι δυνάμεις αποσπά απο κεί είναι ερωτήματα που η απάντηση τους εξαρτάται απο την εκάστοτε περίπτωση.
Ενας άνθρωπος που η συνείδηση του έχει διεγερθεί απο την τελετή και που δεν ξέρει πως να σφραγίσει την αύρα του και να επιστρέψει το φυσιολογικό επίπεδο συνειδητότητας, είναι εκτεθειμένος στον κίνδυνο ψυχικής εισβολής.

Ενας ορθόδοξος όμως ιερέας εάν του τα έλεγε κανείς αυτά με το άκουσμα και μόνο της λέξης Μαγεία , θα έπαιρνε το μούσι του την ανιούσα και θα βγαζαν σπίθες τα μάτια του, μπορεί να σου έκοβε και καμιά με το εξαπτέρυγο στο κεφάλι.

Οσον αφορά το φιλαράκι YH@H λυπάμαι που θα το πώ φίλε μου αλλά παίζεις το κεφάλι σου και θα το φάς χειρότερα απο ότι εγώ στην ηλικία σου. Είναι κρίμα να μη χρησιμοποιήσεις την ευφυία σου και το ζήλο σου σωστά για να φέρεις σε πέρας το Εργο σου.

Πρώτα μαθαίνουμε στοιχειώδη μαθηματικά και μετά πάμε να λύσουμε την πολυβάθμια εξίσωση. Η οδήγηση Ferrari δεν έπεται του Go kart. Είδες ένα σωρό φαινόμενα γύρω σου και το απέδωσες στο δαίμονα αμέσως, φαντάστηκες μήπως είναι οι ίδιοι(οι δαίμονες) κομμάτια της ψυχής σου και τι θα τους δώσεις για αντάλλαγμα πρώτα σε αυτά και ύστερα στις κοσμικές δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν.

Εάν αντιληφθείς ότι τα μαύρα δαιμονικά κομμάτια που έχουμε όλοι μέσα μας τροφοδοτούν τις αντίστοιχες κοσμικές ενέργειες είτε δαιμονικές είτε αγγελικές σε άλλες περιπτώσεις , θα αντιληφθείς ότι θα σου κάνουν τα χατίρια έως ότου καταλάβει το όχημα (την προσωπικότητα σου δηλαδή) και πάλι ο Εαυτός σου, αυτόν που προσπαθείς να εξουδετερώσεις έως ότου αναδυθεί ο Ανώτερος εαυτός μέσα σου και να αναλάβει το όχημα. Το θέμα είναι το πόσο περιμένεις να τους μανιπιουλάρεις ,δηλαδή τον ίδιο σου τον Εαυτό. Οι περισσότεροι δαίμονες και όχι απαραίτητα οι Κλιφωθικοί της Καββάλας ανήκουν στο μορφοποιημένο συλλογικό ασυνείδητο και κύρια απο αυτούς που ήξεραν πως να κάνουν την δουλειά.

Αρκετοί φίλοι έστελναν email και με ρωτούσαν τα τελευταία 3-4 χρόνια ερωτήσεις του στύλ. Κάνω το LBRP εδώ και εβδομάδες και βλέπω συνεχώς φάτσες άσχημες σαν δαίμονες.

Τι να πώ σε αυτά τα παλικάρια ότι είναι τα κομμάτια της ψυχής τους και το μόνο πού έκανε το τελετουργικό σε αυτήν την φάση ήταν να αυξήσει την διόραση τους και να τους αποκαλύψει αυτά τα υπαρκτά κομμάτια μέσα απο δεδομένα φίλτρα?

Είναι ψυχολογικά προτιμότερο να σου πούν να πολεμήσεις κάτι έξω απο τον εαυτό σου,παρά να πείς σε κάποιον να πολεμήσει τον ίδιο του τον εαυτό, και έτσι ακολουθεί κανείς την πεπατημένη απάντηση στους νεοφοιτους : Ναι, κοίταξε να δείς, σου επιτίθενται για να μην αναλάβεις έργο κτλ.

Η αλήθεια όμως δεν αλλάζει. Αυτές οι μορφές μαζεύονται όπως τα μυρμήγκια στο σάπιο κρέας ,όπου σάπιο κρέας είναι η ψυχή μας η ίδια στο πλείστο των περιπτώσεων
.
Οταν πρωτοξεκίνησα με κάποιες τεχνικές της G.D όπως το LBRP είχα μόλις χωρίσει απο μία σχέση που με κατακρεούργησε. Κλείστηκα μέσα στο σπίτι μου αρκετούς μήνες με καθημερινές ασκήσεις, διαλογισμό κτλ. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα κάποιες κρυμμένες ανασφαλειες που είχα σε σχέση με το άλλο φύλο και ότι αυτές συν κάποιοι άλλοι παράγοντες με είχαν οδηγήσει στην λάθος επιλογή ατόμων για σχέση.

Οταν το αντιλήφθηκα μετά απο έναν εσωτερικό διάλογο και τίς βίαιες ψυχολογικές αλλαγές απο τις τελετουργίες, ένιωσα Θεός για λίγο (με την καλή έννοια) γιατί κράτησα για λίγο τα ηνία μίας προσωπικότητας που δεν γνώριζα έως τότε, Εμένα φυσικά.

Βγαίνοντας έξω στο δρόμο με το αυτοκίνητο για βόλτα το μάτι μου έπεσε σε κάποια κοπέλα που περπατούσε στο πεζοδρόμιο. Την κοίταξα ενώ περπατούσε με γυρισμένη την πλάτη και γύρισε ενώ περπατούσε και με κοίταξε απο απόσταση 10 μέτρων ενώ οδηγούσα λές και συνέλαβε την χορδή της σκέψης μου.

Ηταν πολύ καλλίγραμμη και ελαφρά ντυμένη και αποκλείεται να με κοίταγε υπο άλλες συνθήκες. Γυρνώντας το πρόσωπο της με κοίταξε με πολύ έκφυλο ύφος και τα μάτια της δεν ήταν δικά της.

Στιγμιαία άκουσα μία φωνή μέσα μου (παρατηρώ τις σκέψεις μου συνέχεια ως μακροχρόνια άσκηση) «ΑΣΕ ΤΟ ΚΟΛΟΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ» λες και ήταν η δική της φωνή αλλά δεν ήταν η δική της.

Βυθίστηκα με την αστρική μου όραση στα μάτια της αστραπιαία και εκεί διέκρινα το κάτι αλλο που υπήρχε μέσα της , το κομμάτι του εαυτού της που την είχε καταλάβει ενώ εγώ είχα σθεναρά αντιμετωπίσει το αντίστοιχο (και ομοιοκραδασμικό) δικό μου με τον αυτοπεριορισμό και τις ασκήσεις.
Ολα αυτά συνέβησαν σε δέκατα του δευτερολέπτου και κόντεψα να τρακάρω. Αυτό συνέβηκε αρκετές φορές ακόμα ενώ εγώ είχα την εντύπωση τότε ότι δεν θα σταύρωνα ούτε θηλυκή πρίζα, όχι γυναίκες τέτοιας εμφάνισης.
Ενας καλός διαλογισμός στο θέμα μου αποκάλυψε αμέσως τα παραπάνω.

Ενώ μου δόθηκαν ευκαιρίες στην πορεία, ενώ ήμουν ελεύθερος να κάνω διάφορα για τα οποία δεν θα είχα πιθανά ευκαιρία σε όλη μου την υπόλοιπη ζωή , η νίκη μου απέναντι στον παλαιό μου εαυτό με ατσάλωσε τόσο που η επιθυμία σε εκείνη την φάση δεν με τράβηξε απο τη μύτη και ένιωσα αμέσως το φοβερό συναίσθημα του να είσαι κυριος του εαυτού σου και της βούλησης σου έστω και σε ένα πολύ μικρό τμήμα, ήταν όμως αρκετό να μου επιβεβαιώσει αυτό που έγραφαν απέξω οι αρχαίοι μυητικοί ναοί. ΑΝΘΡΩΠΕ ΓΝΩΘΙ ΣΕ ΕΑΥΤΟΝ.Εκεί είναι το βασικό κλειδί.

Πρώτα λοιπόν καλέ μου φίλε για να λύσεις την πολυβάθμια εξίσωση που σου συνέβηκε με όλη αυτή την αλλαγή στη ζωή σου θα έπρεπε με ζήλο να στραφείς στην Πρακτική Αριθμητική.Τότε μόνο και με πολύ κόπο θα βρείς τους όρους της εξίσωσης και πιό συγκεκριμένα της δικής σου εξίσωσης. Παρεπιπτόντως απο τη δική σου μεριά πιθανολογείς (και όχι αδίκως) ότι το αποτέλεσμα που βιώνεις παρήχθη απο τους δαίμονες. Μην ξεχνάς τον βασικό νόμο του σύμπαντος. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Τι θα βάλεις στην άλλη άκρη της ζυγαριάς μετά τα όμορφα γεγονότα που σου συνέβησαν. Καλύτερα να διαλογιστεις σε αυτά τα παραπάνω.(Μην κάνεις την θέση της ΙΒΙΔΟΣ γιατι θα σου στραμπουληχτούν τα γεννητικά)

Να ξέρεις όμως κάτι. Την βιωματική σου εμπειρία δεν πρόκειται να στην πάρει πότε κανένας όποτε όταν η ενέργεια σου πλημμυρίσει το Είναι σου φρόντισε να την διαθέσεις εποικοδομητικά και για βοήθεια άλλων ανθρώπων παρά για να διαφωνείς με αντιφρονούντες μονίμως.

Και μην ξεχνάς τα λόγια του Crowley που έχει πεί και σωστά πράγματα παρά το ποιόν του.

Ο Μαθητής ,εάν κατορθώσει να έχει επιτυχία στις ακόλουθες πρακτικές, θα βρεί τον εαυτό του αντιμέτωπο με πράγματα (ιδέες ή όντα) πολύ ένδοξα ή φοβερά άσχημα να περιγραφούν. Είναι απαραίτητο να παραμείνει ο αφέντης όλων αυτών που του παρουσιάζονται,ακούει ή συλλαμβάνει ΑΛΛΙΩΣ θα είναι ο σκλάβος της παραίσθησης και ο προσευχητής της τρέλλας.
Αλιστερ Κρόουλι- Απόσπασμα απο το Magick in Theory and Practice.

13/06/2006, 10:55:00
YHVH:
quote:
jonniebeaprick

Aγαπητέ φίλε δεν ξέρω αν την αγγλική την έμαθες σε εντατικά με δαιμονική συνεισφορά αλλά σίγουρα κάποιος άλλος έβαλε αυτή την κακή λέξη στο στόμα σου!!

Επειδή δε μας έχεις συνηθίσει σε τέτοια θα θεωρήσω ότι απλά ήταν μια ατυχής στιγμή...

Δε μπορώ να φανταστώ σαμάνο να γελάει με την πρακτική της μαγείας...
Ο σαμάνος που έχει διευρυμένη αντίληψη του ΟΛΟΥ κατανοεί πλήρως ότι ΟΛΑ αυτά συνθέτουν το ένα και μοναδικό παζλ...

navasΝέο Μέλος
13/06/2006, 14:19:06
gia ton yngwie oxi allo karvouno tha skasoun ta kazania!!!!!!!!

...

13/06/2006, 14:32:56
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ

Το ξέρω ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι σταυροκοπήματα, κεριά και λιβάνια, γι΄αυτό έγραψα αυτά που διάβασες. Δεν ξέρω από μαγεία οπότε δεν μπορώ να σου πω καμμία εμπειρία πάνω στην Σολομωνική ή σε οτιδήποτε άλλο.

Σχετικά με την προσευχή κανένας δεν είπε ότι δεν έχει δύναμη. Προσωπικά δεν έχω να κερδίσω κάτι από την σύγκριση μαγείας και προσευχής, πιστεύω ότι είναι δύο διαφορετικοί δρόμοι που αναλόγως την καθαρότητα της ψυχής σου οδηγούν στα ανάλογα αποτελέσματα (όμως θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε, εάν όχι εδώ σε κάποιο άλλο topic) . Ξέρω ότι η μαγεία είναι παρεξηγημένη και όταν ακούμε αυτή την λέξη σκεφτόμαστε διάφορα περίεργα, τι να κάνουμε όμως πάντα θα υπάρχουν αυτοί που εξευτελίζουν οτιδήποτε με τις συμπεριφορές τους.

Αγαπητή φίλη pyramid έχεις δίκιο!
Ξαναδιάβασα το αρχικό post σου και φυσικά διαπίστωσα ότι εγώ κατάλαβα ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που εσύ έγραψες.

Όσο αφορά την «μαγεία» γενικότερα έχεις δίκιο ότι είναι παρεξηγημένη.
Αλλά δεν είναι μόνο παρεξηγημένη, διότι παρεξηγημένη είναι όταν αναφέρονται σε αυτήν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τίποτα για την πραγματεία της και απλά την αφορίζουν.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που την απορρίπτουν και την καταδικάζουν με επιχειρήματα και παραδείγματα απτά ή και «νοητά»…
Κατατάσσω τον εαυτό μου στην αυτή κατηγορία, των «πολέμιων» της «μαγείας» χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι ο «μάγος» είναι εχθρός μου ή πρόσωπο που δεν αγαπώ.

Κατά την άποψη μου ένας άνθρωπος που ενδιαφέρετε για τον εσωτερικό του κόσμο και κατ` επέκταση για τον αόρατο κόσμο των πνευμάτων… είναι πάρα μα πάρα πολύ εύκολο να πέσει σε κάποια πλάνη.
Και αυτό δεν το γράφω σαν μεγάλος Γνώστης ή Μύστης κτλ αλλά σαν ένας ελάχιστος άνθρωπος που ζει το σήμερα, ψάχνει το χθές, ελπίζει για το αύριο και προσπαθεί να αγαπήσει με όλη την καρδιά του και όλη την διάνοια του τον Θεό μέσω των συνανθρώπων του.

Την Σολομωνική που οι πρακτικές τις εξασκούνται από ηθικά στοιχεία όπως o Yngwie, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά που γράφει τα πιστεύει και προσπαθεί να τα εφαρμόσει στην πράξη, την θεωρώ πλάνη.
Διότι πολύ απλά διατηρώντας τις αρχές του , αγάπη, ταπεινότητα , πραότητα, ειρήνη κτλ , θα μπορούσε να αφιερωθεί στο μονοπάτι που δίδαξε ο Ιησούς και να μεγαλουργήσει !
Και όταν λέω μεγαλουργήσει εννοώ πάντα μέσω της προσφοράς στο συνάνθρωπο του.
Ενώ τώρα κατά την ταπεινή μου άποψη ανήκει στους «χλιαρούς» υπηρετεί δύο Κυρίους …

Αλλά και σε επίπεδο φώτισης, γνώσης, αλλά και σε άλλων διαστάσεων καταστάσεις, η εμπειρία και το όφελος για την ψυχή και το σώμα του θα ήταν ασυγκρίτως ωφελιμότερη .

Φίλε Yngwie αν διαβάσεις αυτές τις γραμμές μην τις σχολιάσεις, δεν σου κάνω πάσα ούτε σε μέμφομαι για κάτι. Δες το σαν ένα σχόλιο το οποίο εμπεριέχει και το όνομα σου χωρίς να φωτογραφίζει εσένα αλλά πολλούς συνανθρώπους που έχουν κάνει την ίδια επιλογή με εσένα…

Κράτησε το λοιπόν παρακαταθήκη, μέχρι να τελειώσεις την προσπάθεια σου σε αυτό το topic και μετά θα εμβαθύνουμε λίγο ακόμα μέσω του διαλόγου.
Σέβομαι την επιθυμία σου να περιμένω να τελειώσεις αλλά επιθυμώ να γίνει σε αυτό τόπικ ο διάλογος ,διότι όσο και αν πλατειάσει σε κάποια φάση η μελλοντική συζήτηση μας, η ουσία θα παραμένει μία: «ΣΟΛΟΜΩΝΙΚΗ».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥ…
Ελπίζω σύντομα…

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
13/06/2006, 17:45:09
quote:

YHVH

"ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ CΕ, ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΑ ADMIN...."

τωρα μπηκες στο νοημα!!!

με αυτο το C που χρησιμοποιησες, θα παρουσιασθει αμεσα το υπερτατο ΛΟΑ του μικρου κυβερνοχωρου μας να με ξεσκισει σαν "μικρη γαλη"!!!

quote:

Παραθέτω την "Αρχική τοποθέτηση", όπως λέει στην οθόνη μου.

quote:
παρακαλω μπορει καποιος να με ενημερωσει για την σολωμονικη?

και θεωρεις οτι δεν τον ενημερωνουμε?

quote:

Ή στραβός ειν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

εξαρταται απο το αν βρισκεσαι στο καραβι, στον γιαλο, ή στο πλησιεστερο βουνο...

quote:

Η πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων στα πλαίσια και στα όρια συγκεκριμένου θέματος χωρίς περιττά πράγματα, γνωστά και ως περιττώματα, δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία του νεοέλληνα.

αν υπονοεις εμενα περιττωμα, επεσες σχεδον μεσα!

συμπαντικη πορδη δηλωνω...

συνειδητη πορδη ομως!

σκεψου τωρα:

τσατιστηκες ετσι?

λογικο για τον κοινο ανθρωπινο ψυχισμο

ομως αναλογισου, αν οντως ειχες την δυνατοτητα να επικαλεισαι δαιμονες, σε τι εισαι ικανος να φτασεις αν τσατιστεις περισσοτερο με καποιον?

κι εφοσον κατα τα λεγομενα σου οι δαιμονες σου εκδηλωνονται με "εσωτερικο διαλογο", αν ακουσεις μια φωνουλα να σου λεει κιλ κιλ κιλ, τι θα κανεις αγαπουλα μου?

(ξερεις ποιοι ακουνε φωνες υποθετω...)

ΥΓ. δωρο Αγαπης μια παροιμια: εκει που εισαι ημουνα κι εκει που ειμαι θαρθεις (στο ευχομαι)

www.johnniebegood.gr

13/06/2006, 18:50:51

quote:

Yngwie

Πω πω, έλειψα λίγες μέρες και βλέπω μπαίνοντας στο τόπικ ότι έγινε πανικός.

oταν κανει ζεστη καιγονται τα δαση - οταν βρεχει καιγονται τα τοπικ

quote:

Ok φίλε johnnie, κατανοώ τα περί κυνικού και του στύλ έκφρασης σου γενικότερα και θα προσπαθήσω να εμβαθύνω στα post σου φίλε μου.

δεν σε πιεζει κανεις φιλε μου να εμβαθυνεις - αυθορμητα θα προτιμουσα να γινει

χαιρομαι ομως πολυ που αποδεχεσαι τον "τροπο"

quote:

Ελπίζω ότι και εσύ θα συνδράμεις με πόστ ουσίας γιατί ο διάλογος πρέπει να είναι γόνιμος και ουσιαστικός στο φινάλε ανεξαρτήτως του ύφους του εκάστοτε γράφοντος.

εγω θεωρω οτι εχω προσφερει και εξακολουθω να το κανω αφου γραφω στο τοπικ

το αν κατανοουνται και απο ποσους αυτα που γραφω ειναι αλλο θεμα και δεν εχει και σημασια στην τελικη

quote:

quote:
JBG: προσωπικα τις θεωρω σαχλαμαρες τις σολωμονικες φιλε μου.

και η γνωση δεν μεταδιδεται με λεξεις αλλα βιωνεται.

Aμα είναι σαχλαμάρες όλα φίλε johnnie τότε να το κλείσουμε το τόπικ

θα ανοιξει αλλο φιλε μου αν το κλεισουνε

εξακολουθω να υποστηριζω αυτα που εκανες παραθεση

quote:

άν και νομίζω οτι έχεις να προσφέρεις εδώ μέσα με σχόλια ουσίας γιατί έχεις δεί πράγματα μέσα απο το σαμανικό μονοπάτι

αν ξαναδιαβασεις ο,τι εχω γραψει απο την οπτικη του σαμανισμου θα διαπιστωσεις οτι δεν κανω πλακα σε αυτο το τοπικ, αλλά προσπαθω να μεταδωσω κατι...

κι αυτο το κατι, ειναι απλο: λαθος ξεκινημα!

δεν ξεκιναμε με τελετουργικα, αλλά διευρυνοντας την αντιληψη μας για το Συμπαν και το Θειον

αν δεν νιωσεις οτι ολα ειναι φτιαγμενα απο την ουσια του Θειου, οτι ολα ειναι Ενα, οτι δεν υπαρχει στο Συμπαν καλο και κακο, ο,τι τελετουργικο και να ακολουθησεις θα εισπραξεις μονο τα του εαυτου σου...

quote:

μην αδικείς όμως τα υπόλοιπα γιατί η κατρακύλα αυτών των κατ ευφημισμών «Σολομωνικών» συστημάτων έγιναν για λόγους που ξέρεις (ηλίθιοι, φανατικοί, Νεκρομάντεις, sorcerors, αφώτιστοι κληρικοί κτλ. Η παγανιστική λατρεία της Φύσης είναι μεγάλο μέρος της όλης «Μαγείας» αλλά υπάρχουν και άλλα κομμάτια που συνθέτουν την πίτα.

δεν αδικω, αλλά και δεν χαϊδευω αυτια

μαγεια ειναι το Συμπαν, μαγεια ειναι η Ζωη, μαγεια ειναι η συνειδηση, μαγεια ειναι η συγχρονικοτητα

quote:

By the way έχει η Βεφα πουθενά Κοτόπουλο αλά Goetia γιατί θα ήθελα να μάθω τη συνταγή.

καπου εχω γραψει πως απαντησε η Βεφα στον πρωην υποψηφιο εκδοτη μου - στο χαμενοι στην μεταφραση νομιζω

η συνταγη που ζητας απαιτει οπωσδηποτε Κοτοπουλο!!!

αν το εχεις, να σου πω για την σαλτσα

quote:

Βεβαίως και θα ήθελα να κάνω διάλογο μαζί σου αλλά και με οποιονδήποτε άλλον καλοπροαίρετο και ανοιχτόμυαλο φίλο.

εκτιμω το οτι δεν εισαι φανατισμενος φιλε μου!

quote:

By the way πάνω απ το βωμό μου υπάρχει η μορφή του Ιησού, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

θα μπορουσε να μην εχει ΤΙΠΟΤΑ - το ενιωσες ποτε?

το Τιποτα που εμπεριεχει τα ΠΑΝτα?

quote:

Και με προσευχές έχω εργαστεί και δεν νομίζω ότι υποτιμά κανένας την δύναμη τους

το Αλφα και το Ωμεγα!

αληθεια, σε τι διαφερει μια προσευχη απο μια επικληση?

στον Σκοπο!

quote:

Οσο για την Αγάπη , σε κάποιον ψαλμό του Δαβίδ λέει ότι αυτή συντηρεί τον Κόσμο, και αυτό φτάνει και περισσεύει.

διαβαστε και τι ειπε ο Σωκρατης περι Αγαπης

quote:

quote:
ειπα παραπανω(JBG): "οσον αφορα τους δαιμονες, εγω λεω οτι το πρωτο πραγμα που αντιμετωπιζεις στο Αγνωστο ειναι ο εαυτος σου
και απο τα δικα σου "φιλτρα" εξαρταται πως θα βιωσεις αυτο που θα αντλησεις απο την θαλασσα του Θειου"

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε JBG αλλά το παραπάνω σηκώνει και μεγάλη συζήτηση με πλήθος τεχνικών λεπτομερειών.Μακάρι να βρούμε το κουράγιο και το χρόνο να τις αναπτύξουμε κάποια στιγμή.

ειναι απλουστατο!

πριν ανοιχτεις στο Αγνωστο πρεπει να καταργησεις τα όποια φιλτρα εχουν δημιουργηθει

αν εισαι χριστιανος θα δεις την αγια Βαρβαρα ή κανα δαιμονα

αν εισαι βουδιστης θα δεις τον Βουδα ή καποιον δικο τους δαιμονα

αν εισαι δωδεκαθεϊστης θα δεις τον Δια ή καποια αλλη θεοτητα

αν εισαι ανιμιστης και πιστευεις οτι ολα ειναι ζωντανα, οτι ολα εχουν πνευμα και οτι υπαρχει και απο Ενα ολιστικο πνευμα για καθε ζωικο ειδος, θα δεις την πνευματικη εκφανση του Θειου παντου στην Φυση

quote:

Το τι επιρροές καλεί στο βωμό και τι δυνάμεις αποσπά απο κεί είναι ερωτήματα που η απάντηση τους εξαρτάται απο την εκάστοτε περίπτωση.

συνηθως οραματιζονται αξιωματα και ΧΡΗΜΑ - και το αποκτουν

το λεω απο καρδιας, το χερι του Ελαχιστου το φιλαω, του παππα οχι!

γιατι ο Ελαχιστος εχει Αγαπη μεσα του, ενω ο παππας φιλοδοξιες...

quote:

Ενας ορθόδοξος όμως ιερέας εάν του τα έλεγε κανείς αυτά με το άκουσμα και μόνο της λέξης Μαγεία , θα έπαιρνε το μούσι του την ανιούσα και θα βγαζαν σπίθες τα μάτια του, μπορεί να σου έκοβε και καμιά με το εξαπτέρυγο στο κεφάλι.

ο Μαξιμος πχ!

quote:

Είδες ένα σωρό φαινόμενα γύρω σου και το απέδωσες στο δαίμονα αμέσως, φαντάστηκες μήπως είναι οι ίδιοι(οι δαίμονες) κομμάτια της ψυχής σου και τι θα τους δώσεις για αντάλλαγμα πρώτα σε αυτά και ύστερα στις κοσμικές δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν.

πολυσυνθετη προταση με πολυ ζουμι - τι να πρωτοσχολιασω...

ας αρκεσθουμε στο "ανταλλαγμα" της δρασης και της αντιδρασης

θινκ YHVH!

quote:

Είναι ψυχολογικά προτιμότερο να σου πούν να πολεμήσεις κάτι έξω απο τον εαυτό σου,παρά να πείς σε κάποιον να πολεμήσει τον ίδιο του τον εαυτό

και ομως ειναι ο Μονος "αντιπαλος"

quote:

Στιγμιαία άκουσα μία φωνή μέσα μου (παρατηρώ τις σκέψεις μου συνέχεια ως μακροχρόνια άσκηση) «ΑΣΕ ΤΟ ΚΟΛΟΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ» λες και ήταν η δική της φωνή αλλά δεν ήταν η δική της.

η δικη σου φωνη ηταν - ψαξε γιατι το ειπες κολομονοπατι - μηπως αντιδρουσες ασυνειδητα στην "ασκηση"?

και αν θες την γνωμη μου Τωρα, και αυτη η τυπα βιωμα του μονοπατιου σου θατανε αν δεν την βιωνες μεσα απο το φιλτρο της εξασκησης

εγω ειμαι της σχολης που λεει: "ενα ειναι το μονοπατι Κανενα" και "καθε μαθητης και δασκαλος καθε μαθητης και μονοπατι"

quote:

Βυθίστηκα με την αστρική μου όραση στα μάτια της αστραπιαία και εκεί διέκρινα το κάτι αλλο που υπήρχε μέσα της , το κομμάτι του εαυτού της που την είχε καταλάβει ενώ εγώ είχα σθεναρά αντιμετωπίσει το αντίστοιχο (και ομοιοκραδασμικό) δικό μου με τον αυτοπεριορισμό και τις ασκήσεις.

μηπως γι αυτο το ειπες κολοπονοπατι? (δεν στο λεω ειρωνικα)

quote:

και ένιωσα αμέσως το φοβερό συναίσθημα του να είσαι κυριος του εαυτού σου και της βούλησης σου

δευτερος εχθρος η "διαυγεια"

τριτος εχθρος η "δυναμη"

το "ΓΝΩΘΙ ΣΕ ΕΑΥΤΟΝ" ειναι διαδικασια που δεν σταματα Ποτε!

εισαι σε καλο δρομο - συνεχισε να ξεπερνας ο,τι σχετιζεται με το Εγω!

quote:

Παρεπιπτόντως απο τη δική σου μεριά πιθανολογείς (και όχι αδίκως) ότι το αποτέλεσμα που βιώνεις παρήχθη απο τους δαίμονες. Μην ξεχνάς τον βασικό νόμο του σύμπαντος. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Τι θα βάλεις στην άλλη άκρη της ζυγαριάς μετά τα όμορφα γεγονότα που σου συνέβησαν.

ελα ντε?

το σκεφθηκε?

www.johnniebegood.gr

13/06/2006, 18:59:36
quote:

YHVH:

quote:
jonniebeaprick

Avallon

Aγαπητέ φίλε δεν ξέρω αν την αγγλική την έμαθες σε εντατικά με δαιμονική συνεισφορά αλλά σίγουρα κάποιος άλλος έβαλε αυτή την κακή λέξη στο στόμα σου!!

μην τον "μαλωνεις" καλη μου αβαλλον

εγω γελασα!

εξυπνη ατακα!

jonniebeaprick - και ευηχο!

ελπιζω να ειναι δικο του και οχι του δαιμονα!!!

quote:

Δε μπορώ να φανταστώ σαμάνο να γελάει με την πρακτική της μαγείας...
Ο σαμάνος που έχει διευρυμένη αντίληψη του ΟΛΟΥ κατανοεί πλήρως ότι ΟΛΑ αυτά συνθέτουν το ένα και μοναδικό παζλ...

με ποια μαγεια γελαει ομως ενας σαμανος?

σιγουρα οχι με την μαγεια του να κατανοεις "ότι ΟΛΑ αυτά συνθέτουν το ένα και μοναδικό παζλ..."

www.johnniebegood.gr

13/06/2006, 19:04:54

quote:

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ

Κατά την άποψη μου ένας άνθρωπος που ενδιαφέρετε για τον εσωτερικό του κόσμο και κατ` επέκταση για τον αόρατο κόσμο των πνευμάτων… είναι πάρα μα πάρα πολύ εύκολο να πέσει σε κάποια πλάνη.

ολα ειναι ενα ψεμα,

μια ανασα μια πνοη

σαν λουλουδι καποιο χερι

θα μας κοψει μιαν αυγη

sri Kazan tzi di

η μονη κοινη αληθεια, ειναι ο θανατος - και ο καλυτερος δασκαλος στο μονοπατι του καθενος

www.johnniebegood.gr

13/06/2006, 19:10:09

εν συντομια περι δαιμονων:

καποτε ο Βουδας (πριν φωτισθει) πηγε σε μια σπηλια να διαλογιστει

εκει συναντησε την βασιλισα των δαιμονων (ξερετε ποσο τρομακτικους τους ζωγραφιζουν στην ανατολη) και χεστηκε επανω του - ειπε ολες τις προσευχες και τα μαντραμ που ηξερε και τοβαλε ευπρεπως στα ποδια

μετα την φωτιση επεστρεψε στην σπηλια και ξανασυναντησε την βασιλισα των δαιμονων, αλλά δεν φοβηθηκε

"δεν με φοβασαι?" ρωτησε η βασιλισα

"πως μπορω να φοβηθω κατι που ειναι εγω?" απαντησε ο Βουδας

www.johnniebegood.gr

GonzalezΜέλος
14/06/2006, 00:14:58
quote:
jonniebeaprick

Φτου κακά

Ότι γράφει δεν ξεγράφει

magisterΜέλος
14/06/2006, 00:28:13
Δυστυχώς οι μέρες που πέρασαν σημαδεύτηκαν από τις αντιπαραθέσεις στο τόπικ, με αποτέλεσμα ελάχιστη συζήτηση να έχει γίνει για το θέμα. Ίσως για τα τακτικά μέλη να είναι κάτι συνηθισμένο, όμως εμένα και άλλους επισκέπτες που βρήκαμε επιτέλους κάτι ενδιαφέρον, μας θλίβει. Συνεχίζω λοιπόν το σχολιασμό του θέματος και ελπίζω…
Θα αρχίσω μιλώντας για τον κύκλο. Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει, να σχολιάσει, ή να διορθώσει μπας και μάθουμε και τίποτα που κάνουμε λάθος.
Καταρχήν μιλώντας για τη φύση του κύκλου, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι κάτι παραπάνω από ένα γεωμετρικό σχήμα σχεδιασμένο στο πάτωμα. Είναι βέβαιο ότι η μαγεία προκύπτει και επιδρά κατεξοχήν στο Αστρικό πεδίο. Έτσι και σύμφωνα με τη ρήση «As above, so below» είναι βέβαιο ότι ο κύκλος, σωστά φτιαγμένος και ενεργοποιημένος, υπάρχει ταυτόχρονα στο Αστρικό και στο Φυσικό πεδίο. Μάλιστα ένας σωστά φτιαγμένος Αστρικός κύκλος, ελάχιστα χρειάζεται την φυσική μορφή, παρά μόνο απέναντι σε πολύ εχθρικές οντότητες οι οποίες όμως ξεφεύγουν από τα πλαίσια του αρχαρίου. Πράγματι θα ήταν ανόητο να υποθέσουμε ότι ένα πνεύμα της φύσης π.χ του νερού δεν θα μπορούσε να καταστρέψει σε δευτερόλεπτα τη φυσική μορφή του κύκλου, εκθέτοντας έτσι τον τελετουργό. Ας δούμε λοιπόν πως θα τον κατασκευάσουμε:
Καταρχήν εκλέγουμε την σωστή τοποθεσία (και όχι η κρεβατοκάμαρά σας δεν κάνει, εξαιτίας των καταλοίπων) και εκτελούμε έναν φυσικό καθαρισμό. Στην συνέχεια απαγγέλουμε μια προσευχή εξαγνισμού και σχεδιάζουμε τον κύκλο. Η μορφή του υπάρχει σε όλα τα γριμμόρια. Διπλός κύκλος σχεδιασμένος από έξω προς τα μέσα με τριγωνάκι απέξω για το πνεύμα, και πεντάγραμμα στα 4 σημεία του ορίζοντα με την μια ακμή προς τα έξω. Ανάμεσα στους κύκλους γράφονται Θεϊκά Ονόματα, και ο κύκλος ακολούθως καθιερώνεται.
Στη συνέχεια ο τελετουργός πρέπει να οραματιστεί έναν πύρινο κύκλο, που σχηματίζεται σαν να ρίξαμε οινόπνευμα στην περιφέρεια και να του βάλαμε φωτιά. Σχηματίζοντας καθαρά την εικόνα αυτή, πρέπει να οραματισθεί τις φλόγες αυτές να υψώνονται και να σχηματίζουν ένα αδιαπέραστο τείχος το οποίο θα σταματήσει κάθε εισβολέα.
Όταν αυτή η άσκηση εμπεδωθεί τότε έρχεται το επόμενο στάδιο, αυτό του δακτυλιδιού της φωτιάς.
Στην άσκηση αυτή ο επικαλούμενος θα οραματισθεί ένα δαχτυλίδι φωτιάς, που μεγαλώνει από μέσα του και επεκτείνεται, φτάνοντας τα όρια του κύκλου του και χτυπώντας τον όπως τα κύματα της θάλασσας χτυπούν τον βράχο. Ακολουθεί η συστολή του δαχτυλιδιού μέχρις ότου επανέλθει στο σώμα και αφομοιωθεί. Κάνοντας το αυτό βίωμα, ο μύστης θα καταλάβει επιτέλους την αλήθεια: Κύκλος και δημιουργός είναι ένα, και ότι αυτός ο ίδιος Είναι ο κύκλος. Κατά συνέπεια αυτός είναι που θα ορίζει την πρόσβαση και την προστασία του.
Αρκετά όμως έως εδώ. Περιμένω σχόλια ή αντιρρήσεις.
tco99Νέο Μέλος
14/06/2006, 00:33:30
re den iparhi solomoniki katalavete to reeee...

tco99

14/06/2006, 02:06:34
tco99
δεν καταλαβαίνω το νόημα της συμμετοχής σου στο θέμα αυτό.

Εάν θέλεις να συζητήσεις, κάνε το με τους κανόνες που ταιριάζουν σε έναν σοβαρό και εμπεριστατωμένο διάλογο. Εννοείται πως είναι απαραίτητη η χρήση των ελληνικών για τη συμμετοχή σου στις συζητήσεις.
Εάν δεν μπορείς να συζητήσεις, δεν είναι ανάγκη να συμμετάσχεις στο θέμα.

Ψυχή μου,