- Ένα σκληρό test αγάπης - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Λυπάμαι 3 φορές, διότι 3 φορές σκέφτηκες άδικα και αρνητικά για τον εαυτό σου:
1)
quote:
*Να με συγχωρέσεις αλλά θα μείνω στην ανθρώπινη φύση μου. Στην αδύναμη και δειλή.*
Γιατί να σε συγχωρέσω?
Τι έκανες?
Και ποιος είμαι εγώ για να συγχωρεί?
Γιατί χαρακτήρισες τον εαυτόν σου αδύναμη και δειλή?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ! Είσαι δυνατή και δεν το ξέρεις!
Λυπάμαι…
2)
quote:
*Τουλάχιστον έχω τα κότσια να το παραδέχομαι γνωρίζοντας τι είμαι.*
Αφού έχεις τα κότσια να παραδεχτείς τις αδύναμες πλευρές σου, τότε έχε τα κότσια να παραδεχτείς ΚΑΙ τις ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ σου.
Ο Θεός δεν σε έκανε μονοκόμματη!
Κανέναν δεν έκανε μονοκόμματο!
Έχεις μέσα σου δυνάμεις και δεν το ξέρεις!.
Λυπάμαι…
3)
quote:
Οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω άλλο μέρος στο τόπικ λόγω του απόλυτου της γνώμης μου.
Το να επιμένεις φανατικά στην αδυναμία και την δειλία , όπως το είπες πιο πάνω- δεν είναι απόλυτη γνώμη?
Μήπως πίσω από την απογοήτευση και απέχθεια για τον γύρω κόσμο κρύφτηκε έντεχνα ο εσωτερικός εχθρός σου, που λέγεται πίστη στην αδυναμία και δειλία?
Λυπάμαι…
Υ.Γ.
Για σκέψου το θέμα και από αυτήν την πλευρά, που σου προτείνει ο απόλυτος.
Να σου πω κάτι?
Δεν είναι και τόσο σημαντικό να συμμετέχεις η όχι σε κάποιο θέμα, που άνοιξε κάποιος Διόστας.
Σιγά τα λάχανα!
Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ να πειστείς, ερευνώντας τον εαυτό σου , ότι είσαι και δυνατή και θαρραλέα και εντάξει.
Όποιος ψάχνει- βρίσκει.
Το ύφος μου και τα λεγόμενά μου χρησιμεύουν για 2 πράγματα:
α) - ταρακούνημα από την νάρκωση, που μας επέβαλλαν οι άλλοι και εμείς οι ίδιοι
β) - διάλυση της ψεύτικης εξωτερικής μορφής για να φανεί το αληθινό περιεχόμενο.
quote:
Το κακό πάντα είναι απ’ έξω- είναι η σκόνη και η βρωμιά πάνω μας.
Το καλό πάντα είναι μέσα- είναι ο πλούτος και το καμάρι μας.
Αυτά έχει να σου πει ο παράξενος και ο απόλυτος.
Αποδέχομαι την ελεύθερη επιλογή σου , διότι η ελευθερία σου- είναι ο πραγματικός σου εαυτός.
Και γω σου εύχομαι τα καλύτερα
Σ’ ευχαριστώ.
ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
αν θέλεις, ρίξε μια ματιά σε διάφορα κείμενα που έγραψα εδω και πιστεύω θα καταλάβεις γιατί η Ψυχή σου (με κεφαλαία το γράφω) επέλεξε και ανάλαβε σ' αυτήν την ενσάρκωση μια τέτοια αποστολή.
Η μοίρα σου θα αλλάξει.
Με θαυμασμό και σεβασμό για την αντοχή σου.
Ίσως είναι χρήσιμο για την έκβαση του...

In anticipation of my resurrection...
Τα λόγια σου, είναι βάλσαμο στην Ψυχή. Μου έδωσαν απίστευτο κουράγιο, σε μία χρονική στιγμή που όλοι ( οι γύρω μου) μου επιτίθενται,είτε η επίθεσή τους έχει τη μορφή συμβουλής, είτε τη μορφή κατάκρισης. Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ!!
quote:
ας μην προσκολλούμαστε κατά γράμμα σαν τα κομματικά στελέχη στα Ευαγγέλια, Βίβλους, προφήτες και συγγράμματα.
Ας αναρωτηθούμε και μέσα μας, ακούγοντας τις αισθήσεις μας, ελεύθερες από πάσης φύσης δόγματα και οδηγίες, που ειπώθηκαν πριν από μας, χωρίς εμάς, για εμάς.
Θα ανακαλύψουμε, ότι ένα μέρος των θεολογικών συγκραμάτων ευσταθεί, και ένα άλλο – όχι.
Είναι σίγουρο, αρκεί να ακούσει τις αισθήσεις του.
Μην επαναλαμβάνετε τα βιβλία- που η μόνη τους αξία είναι ως εργαλεία για την σκέψη.
Ακούστε ελεύθερα την εσωτερική φωνή σας- θα εκπλαγείτε από την ομορφιά, που κουβαλάει ο καθένας ανεξαιρέτως μέσα σας!
θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και χαίρομαι που ένας άνθρωπος μπορεί να το δει έτσι. Η σοφία, η αλήθεια, δεν βρίσκεται μέσα σε μια συγκεκριμένη πίστη, δόγμα ή βιβλίο. Ο κάθε ένας πρέπει να χρησιμοποιεί την ψυχή του προκειμένου αυτή να του αποκαλύπτει πότε πρόκειτε για αλήθεια και πότε για ένα ενσωματομένο ανθρώπινο λόγο. Είναι κρίμα που κάποιοι πέφτουν στην παγίδα του ότι αν δεν ακολουθείς κατά γράμμα μια πίστη δεν είσαι πιστός, όσο και να τους βαράει το ενστικτό τους και όσο και να τους μιλάει η ψυχή τους ότι μέσα εκεί υπάρχει και κάτι που δεν ευσταθεί, φοβούνται να την ακούσουν απο φόβο πως δεν θα είναι πλέον σωστοί πιστοί.
Η εσωτερική φωνή και η καθαρή ψυχή είναι ένας απίστευτος καθοδηγητής και πολλές φορές αποκαλύπτει αλήθειες που πουθενά δεν βρίσκονται.
Φίλε μου Διόστα, χαίρομαι ειλικρινά για την αντιληψή σου και για τον μη φόβο σου να ακολουθήσεις αυτό που σε οδηγεί η ψυχή σου, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις για το τι θα έπρεπε να πιστεύεις και ποιους νόμους να ακολουθήσεις κατα το πιστεύω αυτό.
υπάρχει ένα ισχυρό όπλο για να αποφύγουμε το ψέμα που γεννήθηκε απο συμφέροντα και να το ξεχωρίσουμε απο την αλήθεια που έμεινε ως κληρονομιά, η ψυχή μας, το ενστικτό μας και η επαφή μας πέρα του υλικού κόσμου. Μόλις κάποιος ανοίξει την καρδιά του στο σύμπαν και μπορέσει να ενσωματοθεί σε αυτό, τότε το σύμπαν θα του αποκαλύψει πολλά.
Κάθε πιστεύω, οτιδίποτε κι αν αφορά αυτό, πρέπει να γεννιέται μέσα μας και να πηγάζει απο εκεί, ας μην ψωνίζουμε συνέχεια ότι είναι σε καλάθι, ας βγούμε και σε καναν αγρό να δουμε τι μπορούμε να βρούμε και απο μονοι μας.
quote:
η ψυχη δεν εχει αδενες, αρα ουτε συναισθηματα
για την ακριβεια δεν εχει ουτε μνημη, ουτε αισθητηρια οργανα
Δεν θέλω να αναφερθώ στο αν πιστεύω ή όχι σε αυτό, ο καθένας εξ άλλου πιστεύει σε διαφορετικά πράγματα αλλά μου δημιουργήθηκε τώρα μια ερώτηση σε αυτό που ανέφερες.
Ας πούμε ότι έχεις δίκιο εσύ και τα συναισθήματα προέρχονται βάση κάποιων αδένων ή αισθητήριων οργάνων.
Είμαι τώρα εγώ κάπου και κάποιος μου μιλάει με έναν τρόπο που εγώ δεν αποδέχομαι με τίποτα οπότε αρχίζουν και μου δημιουργούνται αισθήματα εκνευρισμού, θυμού, τσαντίλας κ.λ.π.
Ποιο αισθητήριο όργανο έλαβε αυτό το ερέθισμα και με οδήγησε εκεί;
Θα μπορούσες να μου πεις, η σκέψη σου, ο εγκεφαλός σου έλαβε το ερέθισμα του τι σου αρέσει και τι όχι και ανάλογα έστειλε τα σήματα αντίδρασης. Αλλά το τι μου αρέσει και το τι όχι προέρχεται απο το τι συναισθήματα μου δημιουργεί το κάθε τι, οπότε πάλι δεν υπάρχει πηγή πρόκλησης αρεστών και μη καταστάσεων.
Εν ολίγης ποια είναι η πηγή πυροδότησης των συναισθημάτων; Ποιο είναι το αισθητήριο όργανο που λαμβάνει την εντολή των συναισθημάτων και ποιο ερέθισμα χρησιμοποιεί για αυτό;
π.χ. το αίσθημα άγχους δημιουργεί κάποιες συγκεκριμένες αντιδράσεις στον οργανισμό, εκκρίνοντας κάποιες συγκεκριμένες ουσίες κ.λ.π.
Αν το λάβουμε όπως το αναφέρεις, τότε θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, κάποιες συγκεκριμένες εκκρίσεις ουσιών στον οργανισμό θα έπρεπε να δημιουργούν το άγχος και όχι το αντίθετο, αυτήν την έκκριση τι την δημιούργησε; Ποιο ήταν το ερέθισμα αν όχι τα συναισθήματα;
Αν δεν κατάλαβα καλά το τι ήθελες να πεις και το έκλαβα διαφορετικά τότε προκαταβολικά συγνώμη, αν όμως το έκλαβα καλά είμαι απλώς περίεργη να μάθω για αυτήν την διαφορετική θεωρία, απο που προέρχεται και πάνω που βασίζετε, και όχι να σε μεταπείσω για κάτι ή για να κρίνω μια διαφορετική αντίληψη.
Σ'ευχαριστώ
quote:
quote:jonniebegood,
[quote]
αυτος ο σβωλος ενσαρκωνεται την στιγμη της συλληψης (Θιβετανικη βιβλος των νεκρων)Diostas
Παιδιά, κάνω μία πρόταση: ας μην προσκολλούμαστε κατά γράμμα σαν τα κομματικά στελέχη στα Ευαγγέλια, Βίβλους, προφήτες και συγγράμματα.
η Θιβετανικη βιβλος των νεκρων ειναι οδηγιες προς τον νεκρο για καλυτερη ενσαρκωση, δεν ειναι "ευαγγελιο" ή βιβλος για ζωντανους
ειναι τεχνικο εγχειριδιο για την μεταθανατια κατασταση...
περαν αυτης της προτασης περι της στιγμης της συλληψης, η αντιληψη περι ψυχης που διατυπωσα ειναι βιωματικη (και εκτος θεματος του τοπικ)

quote:serenite
Δεν θέλω να αναφερθώ στο αν πιστεύω ή όχι σε αυτό, ο καθένας εξ άλλου πιστεύει σε διαφορετικά πράγματα αλλά μου δημιουργήθηκε τώρα μια ερώτηση σε αυτό που ανέφερες.
ολη μας η αντιληψη, τα αισθηματα και τα συναισθηματα ειναι ηλεκτροχημικα φαινομενα
οι αδενες, αλλά και ο ιδιος ο εγκεφαλος παραγουν χημικες ουσιες που συν των αλλων διαμορφωνουν τον ψυχισμο μας
το οργανο που "ερμηνευει" τα ηλεκτροχημικα φαινομενα σε συναισθηματα ειναι φυσικα ο εγκεφαλος
το ερεθισμα που θα ενεργοποιησει τις ενδορφινες ή την αδρεναλινη (ευφορια ή στρες) μπορει να ειναι οποιοδηποτε

Κατά ένα μεγάλο βαθμό έχεις δίκιο σε αυτό που λές και αυτά είναι μερικως αποδεδειμένα ήδη αλλά δεν ειναι μόνο αυτά.
Αν ήταν αποκλειστικά έτσι, ολές οι ψυχικές διαταραχές θα μπορούσαν να θεραπευτούν με υποκατάστατα ορμονών [ ενδορφίνες] και με σκευάσματα ηλεκτρολυτών η έστω και με τα γνωστά αντικαταθλιπτικά.
Αλλά όλα αυτά έχουν ήδη δοκιμαστεί καθώς και άλλα και δεν υπάρχουν τελεσίδικα συμπεράσματα.
Επίσης σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπει άτομα με ιδιους χημικούς τύπους στα εργαστηριακά να νιώθουν τα ίδια, στην ίδια ένταση, ούτε αυτό αποδεικνύεται απο τα πειράματα.
Αν δεχθούμε την άποψη σου αποκλειστικά τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε και το αστρικό σώμα ουτοπία αν υποτεθεί οτι αυτό είναι όλα μας τα συναισθήματα και οι σκέψεις.
Εκτός αν το φανταστούμε σαν ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο.
Κάτι τέτοιο υποστηρίζεις?
Λες οτι έχεις βιωματική εμπειρία περί ψυχής, οπότε την δέχεσαι αλλά θεωρείς οτι δεν έχει ικανότητα του συναισθάνεσαι...ούτε του σκέπτεσθαι.
Θα ήθελα να πείς πως το νιώθεις αυτό [ την ψυχή ].
Παντα φιλικά και αναζητώντας
quote:
*θα σου πρότεινα να επιχειρούσες μια απόδοση της λέξης Αγάπη προτού συνεχίσουν οι καταθέσεις των διαφόρων απόψεων στο θέμα.
Ίσως είναι χρήσιμο για την έκβαση του...*
Ευχαρίστως!
Αν και δεν ξέρω ποιος είμαι εγώ, που θα δώσω τον ορισμό στο Μεγαλείο του Θεού…
Θα προσπαθήσω να πω μόνον αυτό, που εγώ ο ελάχιστος και τιποτένιος αισθάνομαι.
Μπορεί καμιά φορά με τους άλλους να δείχνω σημεία ανθρώπινης αδυναμίας και να παραφέρομαι - έναντι Της Αγάπης όμως νιώθω δέος και δεν τολμώ ούτε για αστείο να παραφερθώ.
Την Αγάπη Την νιώθω σαν Την Μεγάλη Συμπαντική Συνεκτική Δύναμη των Πάντων.
Όλοι οι φυσικοί και οι πνευματικοί νόμοι- είναι απλά μια αντήχηση Της Αγάπης.
Θεωρώ, ότι η Ζωή είναι ένα άνευ όρων χάρισμα, δώρο Της Αγάπης στους πάντες.
Κανείς από τα έμψυχα όντα δεν έκανε κάτι το συγκλονιστικό για το Σύμπαν, ώστε να του χαριστεί το δώρο αυτό.
Είναι αποτέλεσμα της δράσης Της άνευ όρων Αγάπης.
Η ανθρώπινη αγάπη- για μένα είναι μια χλομή σκιά Της Συμπαντικής, μια αντήχησή της.
Η ανθρώπινη αγάπη, με όλες τις ατέλειές της τρέφεται από την Κύρια Πηγή.
Αν διακοπεί η ροή Της Συμπαντικής- η ανθρώπινη αγάπη μετατρέπεται σε αγαποφάνεια και θα υπάρχει ένα διάστημα λόγω κεκτημένης ταχύτητας, στο τέλος καταλήγει στο γνωστό τοις πάσιν αποτέλεσμα, που παραστατικά απεικονίζεται με την εξής φράση:
quote:
« Θέλαμε το καλλίτερο και προέκυψε αυτό, που πάντα προκύπτει…»
Θεωρώ, ότι όλα τα κακά προέρχονται από την έλλειψη της Αγάπης.
Αυτή είναι η μοναδική αιτία του κακού.
Θεωρώ, ότι κακό δεν είναι κάποιο έγκλημα ως έγκλημα.
Κακό είναι η άρνηση Της Αγάπης.
Διότι για να εγκληματήσεις- πρέπει προηγουμένως να αρνηθείς Την Αγάπη.
Η άρνηση Της Αγάπης οδηγεί σε οποιαδήποτε έγκλημα.
Το έγκλημα για μένα είναι σύμπτωμα της αρρώστιας που λέγεται άρνηση Της Αγάπης.
Μέσα στο Σύμπαν δεν υπάρχει καμιά απολύτως κατάσταση, που να δικαιολογεί την άρνηση Της Αγάπης.
Απολύτως καμιά.
Το καρμικό μας φορτίο καθορίζεται από ένα και μοναδικό κριτήριο- την στάση μας έναντι Της Αγάπης.
Θέλω να προσθέσω αυτό, που νιώθω μέσα μου σαν ψίθυρο ψυχής:
quote:
Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΑΓΑΠΗ.
Θα τολμήσω να προχωρήσω παραπέρα, λέγοντας κάτι, που ίσως προκαλέσει αγανάκτηση και διαμαρτυρίες σε ορισμένους, αλλά αυτή είναι η άποψή μου και η φωνή ψυχής:
quote:
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕ.ΘΕΟΣ- ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΑ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ.
ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙΝ.
Για μένα ισχύει η εξής ιεραρχία:
πρώτα προσκυνούμε άνευ όρων και υποτασσόμαστε Στην Αγάπη,
μετά Στον Θεό
και μετά σ’ όλα τα άλλα αν θέλουμε.
Η υποταγή Στην Αγάπη και Στον Θεό είναι υποχρεωτική.
Η υποταγή στα άλλα- προαιρετική.
Θα κριθώ εκεί Επάνω όχι από την στάση μου στα γήινα, αλλά από την στάση μου στα Ουράνια.
Πρέπει αναγκαστικά να σεβόμαστε τους γήινους νόμους, που αλλάζουν από εποχή σε εποχή, όπως αλλάζουμε εμείς τα πουκάμισά μας.
Αλλαγή νόμων- είναι η απόδειξη της αδυναμίας και της ατέλειας των αδύναμων και ατελών πλασμάτων.
Η ύπαρξη νόμου, του κάθε νόμου- είναι απόδειξη της μειωμένης ποσότητας Της Αγάπης στο υλικό ατελές και φθαρτό επίπεδο.
Όπου εισχωρεί η Αγάπη- τα πάντα οφείλουν να υποχωρήσουν, να ζαρώσουν, και να καταργηθούν σε τελική ανάλυση, διότι δεν χρειάζονται.
Η Αγάπη λύνει το οποιοδήποτε πρόβλημα και ξεπλένει την οποιαδήποτε βρωμιά.
Και βρίσκει Μόνη Της όλα τα μονοπάτια.
Η Γη χαρακτηρίζεται από την πληθώρα των συνεχώς μεταβαλλόμενων ατελών νόμων της ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ.
Ο Ουρανός χαρακτηρίζεται από έναν και μόνο Νόμο- Τον Νόμο Της Αγάπης.
Τον Ουράνιο Νόμο, Τον Αιώνιο και Υπέρτατο δεν πρέπει να σεβόμαστε- πρέπει να Τον λατρεύουμε.
Άλλο σεβασμός και άλλο λατρεία.
Αυτές είναι οι απόψεις μου.
Ευχαριστώ για την συμμετοχή σου.
Serenite
Σ’ ευχαριστώ για την ωραία τοποθέτησή σου.
quote:nst
jonniebegood
Κατά ένα μεγάλο βαθμό έχεις δίκιο σε αυτό που λές και αυτά είναι μερικως αποδεδειμένα ήδη αλλά δεν ειναι μόνο αυτά.
και ομως φιλτατε, σε αυτα βασιζεται η ανθρωπινη συνειδηση, η οποια ειναι ενα απλο ηλεκτροχημικο φαινομενο
απο εμας εξαρταται πως θα το χειριστουμε για να διευρυνουμε την αντιληψη μας οσο βρισκομαστε εν ζωη - να προσλαβουμε οσο μεγαλυτερο μερος της Αληθειας μπορουμε
quote:Αν ήταν αποκλειστικά έτσι, ολές οι ψυχικές διαταραχές θα μπορούσαν να θεραπευτούν με υποκατάστατα ορμονών [ ενδορφίνες] και με σκευάσματα ηλεκτρολυτών η έστω και με τα γνωστά αντικαταθλιπτικά.
μεχρι στιγμης δεν τολμουν να κατασκευασουν συνθετικες ενδορφινες γιατι φοβουνται οτι θα γινουν το σουπερ ντραγκ (και δεν εχουν αδικο)
με τα αντικαταθλιπτικα προσπαθουν να μας ενταξουν σε μια τεχνητη πραγματικοτητα στην οποια το σωμα μας αντιδρα
ειναι το περιβαλλον μας αυτο που θα επρεπε να ειναι?
οχι!
το ζητουμενο για τον ανθρωπο της γνωσης ειναι να μην επηρεαζεται, να μην ταυτιζεται με τις ορμονικες εκκρισεις του - δεν εννοω να τις καταστειλει (αυτο ειναι μαζοχισμος), απλα να μην ταυτιζεται
γι αυτο η λεξη αγαπη ειναι απροσδιοριστη - "κατεληξα να μισω το ανθρωπινο ειδος αλλά να συμπασχω με τους ανθρωπους καθε στιγμη γιατι ειμαι ακομη ανθρωπος..." JBG
quote:
Αλλά όλα αυτά έχουν ήδη δοκιμαστεί καθώς και άλλα και δεν υπάρχουν τελεσίδικα συμπεράσματα.
με την σημερα αποδεκτη επιστημονικη μεθοδο, οντως δεν βγαινει ακρη
quote:Επίσης σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπει άτομα με ιδιους χημικούς τύπους στα εργαστηριακά να νιώθουν τα ίδια, στην ίδια ένταση, ούτε αυτό αποδεικνύεται απο τα πειράματα.
δεν υπαρχει ιδιος "χημικος τυπος" - ο καθενας ειναι μοναδικοτητα
εκει χωλαινει η επιστημη - δεν αναγνωριζει ακομη την μοναδικοτητα μας
quote:Αν δεχθούμε την άποψη σου αποκλειστικά τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε και το αστρικό σώμα ουτοπία αν υποτεθεί οτι αυτό είναι όλα μας τα συναισθήματα και οι σκέψεις.
ειναι υπαρκτο οσο εισαι ζωντανος - μετα αλλαζουν εντελως οι συνθηκες...
οι Ινδουιστες επεσαν πολυ κοντα οταν ελεγαν οτι η ψυχη (ατμαν) ειναι μερος της θαλασσας του Θειου (βραχμαν) και μετα την ολοκληρωση των ενσαρκωσεων αποροφαται ξανα απο την θαλασσα που ξεπηδησε
εγω μπορω να μιλησω βιωματικα για την "θαλασσα" και την ψυχη - για την μετενσαρκωση δεν εχω βιωματικη εμπειρια, αλλά κατι μεσα μου μου λεει οτι στεκει
quote:Εκτός αν το φανταστούμε σαν ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο.
Κάτι τέτοιο υποστηρίζεις?
εγω νομιζω οτι η ενεργεια του Συμπαντος δεν περιοριζεται στις βασικες δυναμεις που δεχεται η φυσικη
υπαρχει και κατι αλλο (ή άλλα) που ακομη δεν μπορουμε να μετρησουμε ή να εξηγησουμε, αλλά αρχισαμε να το καταγραφουμε επιτελους - παραδειγμα η ερευνα για την μετρηση των εξαρσεων της ψυχικης ενεργειας του πρινσετον
ο Χατσισον απ την αλλη θεωρει ολες τις εκδηλωσεις αποτελεσμα συνδυασμου διαφορων συχνοτητων του ηλεκτρομαγνητικου φασματος, κατι για το οποιο δεν μπορω να εκφερω γνωμη μιας και δεν ειμαι επιστημονας - ειμαι απλα ανιμιστης
quote:Λες οτι έχεις βιωματική εμπειρία περί ψυχής, οπότε την δέχεσαι αλλά θεωρείς οτι δεν έχει ικανότητα του συναισθάνεσαι...ούτε του σκέπτεσθαι.
δεν υπαρχει συνειδηση του ποιος ή τι εισαι, δεν υπαρχει σωμα ή αναμνηση του, δεν υπαρχει πανω και κατω, δεν υπαρχει φως ουτε σκοταδι, δεν υπαρχει χαρα ουτε λυπη, δεν υπαρχει Τιποτα
η μονη συνειδηση ειναι του οτι εισαι λιγο πιο πηχτο τιποτα μεσα στο Τιποτα (ελπιζω να μην παρεξηγηθει αυτο το Τιποτα)
quote:Θα ήθελα να πείς πως το νιώθεις αυτό [ την ψυχή ].
χωρις κανενα συναισθημα, αν απομεινεις η ψυχη σου
αν ρωτας για τον τροπο, αστο...
καλυτερα με μεϊλ
απλα θα πω οτι ο σαμανισμος εμπεριεχει τον θανατο ως εμπειρια - παρεπιπτοντως οι μυημενοι στα Ελευσινια μυστηρια δεν φοβουνταν τον θανατο μετα την μυηση γιατι ειχαν περασει στην αλλη πλευρα οντες ζωντανοι
quote:Παντα φιλικά και αναζητώντας
μην σταματας μπρο!
ειμαστε Ελληνες κι ας μην ξερουμε ισως τι σημαινει Ελληνικη θρησκευτικη αντιληψη (ακουγομαι αισιοδοξος, ε? φταιει προφανως η ηλικια και το εμενταλ που με βασανιζει)
ζησε την στιγμη
δωσε σημασια στο ασημαντο
ειναι πολυ απλο, αλλά δεν μπορω να το μεταδωσω με λεξεις - το Θειον ειναι παντου γυρω μας και αποτελουμε μερος του