- TΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:Χεχε.. όλα τα πιάνεις Εαρινέ, όλα τα πιάνεις.
Γι'αυτό μ'αρέσεις , αυτός ο "τσαμπουκάς" που έχεις κάποιες στιγμές και η απλότητα με την οποία απαντάς...γουστάρω Ντοτόρο μου...έτσι απλά "Γιατί το λέω εγώ" ... τελεία και πάυλα και σε όποιον αρέσει..χεχεχεχχχ....
Την καλημέρα μου!!!
To πρόσεξες ΚΑΙ σύ Ντοτόρο μου ε???
Μαρτυριάρης είσαι...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
To πρόσεξες ΚΑΙ σύ Ντοτόρο μου ε???
Μαρτυριάρης είσαι...
Εγώ προσέχω κάτι άλλο
Η Αννούλα έχει κάψει ορισμένες καρδιές εδώ μέσα...χεχε...Αχ Αννούλα του χιονιά
to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:Ελευθερία στη βούληση εννοείται πως δεν υπάρχει. Αυτό είναι κάτι που το επιλέξαμε. Αν επιλέγαμε να έχουμε ελεύθερη βούληση τότε θα προσπαθούσαμε και να την αποκτήσουμε, δεν θα υποκρινόμασταν ότι την έχουμε ήδη ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι είμαστε έρμαια των καταστάσεων. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το επιλέγουν όμως, το να έχουν ελεύθερη βούληση.
Με αυτά που λες, παραδέχεσαι πως δεν υπάρχει ελευθερία στη βούληση.
Εκτός και δεν καταλαβαίνεις τις συνέπειες του .... νόμου περί ψευδούς δηλώσεως.
Απο 'κει και πέρα, ο θεός ξέρει ότι έχουμε πάθη και ξέρει ότι αυτά τα πάθη μας, μας κάνουν ότι θέλουνε, έτσι φτιάχνει σχέδια των οποίων λειτουργικά κομμάτια τους είναι τα ίδια μας τα πάθη. Ο θεός όμως δεν μπορεί να μας επιβάλλει τα σχέδιά του, μπορεί όμως με διάφορους τρόπους να τα προωθήσει. Η τελική επιλογή δίνεται όμως πάντα σε εμάς. Εμείς φτιάχνουμε το μέλλον μας, με την όποια "ελεύθερη" βούληση έχουμε.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 16/11/2011 18:08:01
Όσο ζούσαμε με κριτήριο το εγώ και την βούλησή μας, είμασταν υποταγμένοι σε αμαρτωλά πάθη. Ο νόμος ξυπνούσε τα πάθη μας, κι έτσι όλο το είναι μας πορευόταν με τη διαγωγή μας αυτή προς το θάνατο.
Τώρα όμως δεν ισχύει πια ο νόμος για μας, γιατί επιλέξαμε να Πεθάνουμε μαζί με το Χριστό (ως προς τα παλαιά πάθη και τις επιθυμίες) και λυτρωθήκαμε από την εξουσία του νόμου. Τώρα λατρεύουμε το Θεό όχι με τον παλιό τρόπο, όπως απαιτούσε το γράμμα του νόμου αλλά με τον καινούργιο τρόπο, όπως μας καθοδηγεί το Άγιο Πνεύμα.
anahs
Πού καταλήγουμε όμως ?
θα ήξερες τι είναι αμαρτωλή επιθυμία, αν ο νόμος δεν ελεγε,
« μην έχεις αμαρτωλές επιθυμίες?»
Ο νόμος είναι αμαρτία? Όχι! Άν δεν υπήρχε όμως ο νόμος δεν θα γνώριζες τη δύναμη έχει η αμαρτία!
ΈΤΣΙ η αμαρτία άδραξε την ευκαιρία που της πρόσφεραν οι εντολές και σε γέμισε με κάθε λογής επιθυμίες!
Αλλιώς, χωρίς νόμο, η αμαρτία θα ήταν νεκρή.
anahs
κι εντολές που έπρεπε να σε οδηγήσουν στη ζωή,σε οδήγησαν στο θάνατο!
επειδή η αμαρτία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία(που της πρόσφεραν οι εντολές)σε εξαπάτησε και σε θανάτωσε!
anahs
για αυτό δεν ξέρει ουσιαστικά τι κάνει,
δεν κάνει αυτό που θα 'θελε να κάνει
αλλά,αντίθετα, ότι θα 'θελε να αποφύγει.
κάνοντας όμως αυτό που κατά βάθος δεν θέλει,
αναγνωρίζει έμπρακτα ότι οι εντολές του νόμου είναι σωστές.
anahs
quote:
Αλλιώς, χωρίς νόμο, η αμαρτία θα ήταν νεκρή.
quote:
Μόλις εμφανίστηκαν οι εντολές του νόμου(την εποχή του Μωυσή), ζωντάνεψε η αμαρτία, κι εσύ πέθανες!κι εντολές που έπρεπε να σε οδηγήσουν στη ζωή,σε οδήγησαν στο θάνατο!
Τα άλλα που είπες στα τελευταία σου μηνύματα περι παθών και θανάτου τα κατάλαβα (και τα εχω ήδη πει και ξαναπεί στο παρελθόν) αλλά αυτό που λες για το νόμο δεν το καταλαβαίνω, τουλάχιστον με τον τρόπο που το εκφράζεις.
Κατ'αρχήν, τι εννοείς όταν λες νόμο; Απ' ότι κατάλαβα εννοείς τις δέκα εντολές. Δεν καταλαβαινω πώς συνδέονται οι δέκα εντολές (τις καινές εντολές τους Χριστού τις αφήνεις έξω;) με την αμαρτία. Αν μπορείς ανάλυσέ το με απλά λογάκια και παραδείγματα για να συνεννοηθούμε.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 16/11/2011 21:09:36
η συνείδησή σου μαρτυρεί γι αυτό!
επειδή η αμαρτία θρονιάστηκε μέσα σου!
θεωρητικά συμφωνώ με το νόμο του Θεού,
στην πράξη όμως υποτάχτηκα στο νόμο της αμαρτίας!
anahs