ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΧΑΣΙΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΤΟ ΧΑΣΙΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

buda36gr30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΗλιοφόροςΝέο Μέλος
14/05/2003, 10:18:38
ΤΑ ΨΥΧΟΤΡΟΠΑ ΕΙΝΑΙ,ΠΙΣΤΕΥΩ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΩΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.....Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΧΑΣΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΥΑΛΩΤΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.....ΤΑ ΨΥΧΟΤΡΟΠΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΚΙΝΗΘΕΙ" ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ".
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ ΚΑΝ....Η ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ....ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΩΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ "ΞΥΠΝΗΜΑΤΟΣ".....
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ,Η ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΨΥΧΟΤΡΟΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ(ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ) ΑΛΛΑ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ.....

ΠΑΝΜέλος
15/05/2003, 16:31:50
ΤΟ ΧΑΣΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΣΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΩΡΕΣ;

Η ΧΡΗΣΗ ΧΑΣΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ
ΝΕΥΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ,ΣΤΟΥΣ ΜΥΕΣ,ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ,ΤΩΝ ΦΩΝΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΔΩΝ,
ΤΟΥ ΛΑΡΥΓΓΑ Κ.Α.

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΣΙΣ,ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ.

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.

15/05/2003, 18:56:51
ΦΙΛΕ ΠΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ....

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ.Ο ΦΟΒΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ...ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΚΥΜΑ?

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΜΕ?

ΦΙΛΙΚΑ
ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

Leonardo

EoNΜέλος
15/05/2003, 20:58:52
quote:
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΚΥΜΑ?

Καμιά φορά η απόλυτη αλήθεια αρκεί...
Μου φαίνεται οτι τα παιδιά δεν έχουν τόσο περιορισμένη αντίληψη όσο νομίζουμε.
Καταλαβαίνουν και ίσως πιο συναισθηματικά απο εμάς το καλό απο το κακό.
Υπάρχει και το "ο φόβος φυλάει τα έρμα" αλλά δεν μου φαίνεται ο καλύτερος τρόπος.
Το χειρότερο πάντως είναι η αδιαφορία ...κάτι που το βλέπω όλο και πιο συχνά στους so called γονείς (ο θεός να τους κάνει)

"Μαθαίνω ελεύθερα να ανασαίνω..."

coperroloΜέλος
17/09/2003, 02:41:14
Άσχετα με το θέμα των παιδιών όπου κατέληξε το topic, και για να ξεκαθαρίσω κάποιες απορίες επί του θέματος, ρωτάω:

Ξεφεύγοντας απο την συγκεκριμένη ουσία και γενικότερα σε ουσίες, αναφέρθηκε ότι η χρήση ουσιών θέτει το εγκέφαλο σε διαφορετικό τρόπο λειτουργείας και σκέψη απο την κανονική. Κατα πόσο λοιπόν αυτή η διαφοροποιημένη λειτουργεία μπορεί να θεωρηθεί αυθεντική/ασφαλής/αληθινή ώστε να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική αναζήτηση; Είναι αποδεκτό να χρησιμοποιούνται 'βοηθήματα' για να μπεί κανείς σε διαφοροποιημένο τρόπο σκέψης, ή είναι κάτι που πρέπει να συμβαίνει μόνο ύπο την πλήρη έλειψη ουσιών. Είναι λογικό να θεωρεί κανείς απο παραδείγματα, σαν την Πυθία με τις δάφνες μέχρι τους Μάγια με τα φύλα κόκας, ότι τα βοηθήματα μπορούν όντως να 'παρακάμψουν' τη συνείδηση, να 'διευκολύνουν' την πρόσβαση και να 'ενυσχίσουν' τα σήματα, σε άτομα που λόγω έλειψης γνώσης ή αδυναμίας, να μην μπορούν (τόσο εύκολα ίσως) να αναζητήσουν αλλιώς;
Με τη συγκεκριμένη ουσία είχα πειραματιστεί παλαιότερα και τα αποτελέσματα έχουν τεράστιες αποκλίσεις, κυρίως λόγω των διαφορετικών παραμέτρων που ίσχυαν κάθε φορά. Από μυαλό-πουρέ σε παράνοια κοι από ιδιοφυή έμπνευση σε νύστα, με τα αρνητικά να πλειοψηφούν, στην περίπτωσή μου, οπότε και εγκατέλειψα τις όποιες ενέργειες. Τα ερωτήματα που προανέφερα πάντως, μου είχαν δημιουργηθεί από την πρώτη στιγμή και η όποια γνώμη σας θα είναι πολύτιμη.

OannesΜέλος
17/09/2003, 08:48:49
Σε αυτό που καλείται "εσωτερισμός", είναι απαραίτητο να γνωρίζει κανείς πως να προσεγγίζει και να χειρίζεται αυτό με το οποίο έρχεται σε επαφή.

Tα ναρκωτικά δεν προσφέρουν αυτή τη γνώση.

H γνώση έρχεται μόνο με την εμπειρία. Ίσως μπορούν να ανοίξουν το δρόμο προς λεπτότερα πεδία, αλλά αυτό το άνοιγμα είναι τόσο καταστροφικό που καλό θα ήταν να αποφεύγεται.

Oποιος συνιστά τη χρήση ναρκωτικών για την ανύψωση της συνείδησης, ανήκει σε αυτό που ονομάζεται Aριστερή Aτραπός και ο μυημένος της Aριστερής Aτραπού στοχεύει στη δύναμη με μόνο κίνητρο την αυτοϊκανοποίηση.

Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε

katzeΜέλος
17/09/2003, 11:06:34
Καλημέρα,
Να αναφέρω πολύ συνοπτικά και τις δικές μου γνώσεις:
Το χασίς δεν είναι ούτε παραισθησιογόνο ούτε "ψευδαισθησιογόνο" (δεν ξέρω αν υφισταται αυτή η λέξη. Είναι ουσία "χαλαρωτική". Δεν έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί εξάρτηση (όπως η λέξη εξάρτηση ορίζεται από επιστημονικής πλευράς). Καταστρέφει (μεταξύ άλλων) και τα εγκεφαλικά κύτταρα και προκαλεί απώλεια της βραχυχρόνιας μνήμης (δε θυμάσαι τι έκανες χτες, θυμάσαι όμως ό,τι έμαθες παλιότερα). Αυτό αμέσως μας οδηγεί στο συμπερασμα ότι δεν είναι δυνατόν πχ να διαβάζεις για εξετάσεις και να κάνεις χρήση της ουσίας, και να περιμένεις ότι θα θυμάσαι τα θέματα...Αλλη παρενέργεια της χρήσης είναι η υπεραπλούστευση της πραγματικότητας (όλα καλά που λενε...). Το βέβαιο είναι ότι δεν προκαλεί διαύγεια ή περισσότερη εξυπνάδα (παρόλο που συχνά κάνεις σκέψεις που τη δεδομένη στιγμή σου φαίνονται ευφυέστατες !), απλά έχεις μια άλλη θεώρηση για τα πράγματα (ξαφνικά βρίσκεις εξαιρετικά σπουδαία μια ιδέα που αν την σκεφτόσουν νηφάλιος θα την απέρριπτε η λογική σου).Τέλος, σεν ανθρώπους που είναι επιρρεπείς, μπορεί να έχει κα ψυχολογικές επιπτώσεις (μανίες καταδίωξης κ.λπ.).
Οσον αφορά στο θέμα ηθικής (αν πρέπει ή όχι να προτείνεις στα παιδιά σου να δοκιμάσουν), εγώ θα το έθετα ως εξής: Οταν ήμουν 17 χρονών κάπνιζα κρυφά και ο μεγαλύτερος τρόμος της μαμάς μου ήταν μήπως αρχίσω το τσιγάρο. Στα δικά μας παιδιά θα συμβαίνει το ίδιο με το χασίς. Οσο δε θεωρούσα τοτε κακό το κάπνισμα, άλλο τόσο δε θα θεωρεί κακό το παιδί μου το χασίς. Παρόλα αυτά , θα το προτιμούσα από το να παίρνει ναρκωτικά που επιβεβαιωμένα πτροκαλούν εξάρτηση (ηρωίνη) ή που μπορεί να αποβούν μοιραία (πχ παραισθησιογόνα) σε ανθρώπους που δεν είναι σίγουροι για την ψυχική τους υγεία...

endoramaΜέλος
18/09/2003, 00:16:04
quote:
Η ΧΡΗΣΗ ΧΑΣΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ
ΝΕΥΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ,ΣΤΟΥΣ ΜΥΕΣ,ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ,ΤΩΝ ΦΩΝΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΔΩΝ,
ΤΟΥ ΛΑΡΥΓΓΑ Κ.Α.

συγνωμη φιλε μου αλλα οποιος σου τα ειπε αυτα ειναι ασχετος οσο και αυτα που υποτιθεται οτι προκαλει η χρηση της ινδικης κανναβης μαθε λοιπον την αληθεια για να μην διαδιδεις κουταμαρες

α)το γαλλικο υπουργειο υγειας πριν μερικα χρονια ειχε τον τσαμπουκα να δηλωσει οτι η χρηση της ινδικης καναβης δεν προκαλει καμια βλαβη στον ανθρωπινο οργανισμο ουτε και η πολυχρονη χρηση,για να πεθανει καποιος απο καναβη πρεπει να φαει γυρω στα 10 κιλα οποτε και παθαινει δηλητηριαση.

β) η καναβη φερνει το ανθρωπινο ματι σε μια κατασταση οπως οταν κοιμαται καποιος δηλαδη το ξεκουραζει γιαυτο γινονται και τα ματια κοκκινα μετα την χρηση και εχει αποδειχθει πολυ καλο φαρμακο σε ατομα που πασχουν απο διαφορες παθησεις των ματιων
στην αμερικη τωρα δικαστηριο δικαιωσε καποιον ο οποιος ειχε προβλημα στα ματια και η χρηση τον ανακουφιζε και τον αφησε να κανει χρηση χωρις νομικα προβληματα μπορουσε να κουβαλαει και να κανει χρηση δηλαδη χωρις τον φοβο της συλληψης
γ) νομιζω στην δεκαετια του 20 απαγορευτηκε η καλλιεργεια και η χρηση της καναβης στην αμερικη απο τον διευθυντη της αστυνομιας νομιζω και αφου το ειπε η αμερικη το κανανε ολοι που εως τοτε σε μερικες πολιτειες της αμερικης οποιος δεν καλιεργουσε πληρωνε προστιμο επειδη φτιαχνανε σκοινια με αυτη και στην ελλαδα υπηρχαν τρια εργοστασια εκεινη την εποχη οπου φτιαχνανε ρουχα και σκοινι απο αυτο το υλικο το οποιο ειναι πολυ ανθεκτικο.

δ) η χρηστες της καναβης γινονται πολυ ομιλιτικοι και γενικα κοινωνικα ατομα μετα την χρηση με λιγα λογια δεν αγριευουν σαν αυτους που καταναλωνουν αλκοολ δηλαδη φιλε μου με απλα λογια δεν πειραζουν μυγα δεν κανουν εγκληματα οπως αυτοι με το αλκοολ που πινουν ενα ποτηρι και θελουν να μαχαιρωσουν οποιον τους κοιταξει τα συμπερασματα σε αυτο το σημειο δικα σας.

ε) τα παραπατηματα και γενικα οι κινησεις οι μηχανικες προκαλουνται απο την υπογλυκαιμια η οποια οφειλεται στην χρηση και αυτη ειναι η μονο ασχημη μπορουμε να πουμε παρενεργεια που προκαλει η καναβη.

ζ)η καναβη δεν σε κανει φυτο ισα ισα που ανοιγει το μυαλο και το κανει να υπερλειτουργει αν ποτε βρεις καποιον που εχει κανει χρηση πιαστου κουβεντα και θα σου πει πραγματα και παρατηρησεις τα οποια δεν τα ειχες σκεφτει ποτε στην ζωη σου και οχι κουταμαρες βεβαια απλες παρατηρησεις και φιλοσοφιες γυρω απο οτι θεμα θελεις της οποιες εσενα μπορει να σου περναγανε ετσι στο φλου και φυσικα αν εισαι με παρεα μην ψιθυρισεις τιποτα γιατι 100% θα σε ακουσει μιας και η χρηση αυξανει την ακοη σε τρελα επιπεδα αλλα και να σε ακουσει δεν προκειται να αγριεψει θα το συζητηση το πραγμα και αυτο νομιζω ειναι μεγαλη υποθεση ετσι? σκεψου ποσα μαχαιρωματα δεν θα ειχαν γινει εξω απο σκυλαδικα.

η) και φυσικα το μεγαλο λαθος που κανουν παρα πολλοι μπερδευουν τους χρηστες της καναβης με τους τοξικομανεις κατι που δεν ισχυει βεβαια και νομιζουν οτι η χρηση θα σε κανει να φερεσαι οπως οι μεθυσμενοι μεγαλο λαθος και φυσικα δεν εχεις ιδεα ποιος μπορει να κανει καναβη ακομα και η καλη γριουλα που μενει στο διπλανο διαμερισμα, παντως σε πληροφορω οτι αυτοι που δεν εχουν δοκιμασει ειναι πολλοι λιγοι και οι χρηστες παρα πολλοι τους συναντας καθε μερα ολη μερα αλλα δεν το καταλαβαινεις κα ξερεις γιατι? γιατι απλα δεν ειναι ηρωινη ουτε σε κανει φυτο και ουτε σου καταστρεφει τα εγκεφαλικα κυτταρα δεν το λεω εγω το λεει το υπουργειο υγειας της γαλλιας το οποιο δεν εχει και κανενα συμφερον να πει τετοιο ψεμα που πολυ ευκολα καποιος μπορει να διαψευσει.

θ) αν πεθαινε κοσμος και εκανε τον ανθρωπο φυτο λες στην ολλανδια να εβαζαν σε ενεργεια το πιλοτικο προγραμμα αποποινικοποιησης? το οποιο λεγεται οτι επειδη ληγει σε λιγο καιρο θα το επαναλαβουν?

εχω πολλα ακομα να πω αλλα νομιζω οτι αυτα ειναι αρκετα προς το παρων

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

StormwatchΝέο Μέλος
18/09/2003, 01:38:17
Πινε και δινε ,κορκοδειλα!!

endoramaΜέλος
18/09/2003, 03:05:21
μου θυμιζεις κατι ατακες απο ταινιες του δαλιαννιδη "δεν βρηκα μαυρη και πηρα ασπρη" η την κλασσικη σκηνη κατω απο γεφυρα οπου ειναι ο τυπος και καπνιζει και σκαει μυτη η γκομενα του και του λεει "τι βλεπω?τι μαυρος καπνος ειναι αυτος που βγαινει απο το τσιγαρο σου? τι καπνιζεις? δεν μου ειπες θα το κοψεις? και αλλα πολλα κωμικα που σκοπο ειχαν να ενημερωσουν την κοινωνια και πολυ καλα κανανε τουλαχιστον ομως να το εκαναν σωστα και οχι με τσιγαρα που βγαζουν μαυρο καπνο και προκαλουν παραισθησεις.

μαλλον αυτος που εγραφε εκεινα τα σεναρια εμενα σε θερμοκοιτιδα.

και ενα μηνυμα για τους απλους καπνιστες "καπνιζουμε ασπρη και δεν το ξερουμε γιαυτο βγαζει και ασπρο καπνο το τσιγαρο" ελεος

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you