- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Αισθάνομαι μία δυνατή ενέργεια να γυρίζει γύρω μου και να μας ενώνει όλες μαζί...ξαφνικά, σαν σπείρα...
΄Ενας συνάδελφος έχει μείνει και με κοιτάει!!
"Τι έγινε" μου λέέι? "Μιλάς με κανένα αστέρι?"
Τι όμορφα, τι όμορφα, τι όμορφα!!!!
Καλό Σαββατοκύριακο...
Δεν έχω σταματήσει να σας κάνω παρέα, αν και σιωπηλά.
Σχετικά με το Ελληνικό Ρέικι, δεν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται... Εντούτοις, σκέφτομαι πολύ καιρό πως πρέπει να οργανωθεί το Ρέικι στη χώρα μας.
Υπήρχαν σίγουρα θεραπευτές στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν την επίθεση χεριών. Ένα από τα πρωσονύμια του Απόλλωνα ήταν "Παιάν", που σημαίνει "αυτός που θεραπεύει με επίθεση των χεριών". Ενδιαφέρον ε; Και τι σκέψεις μας φέρνει στο νού για τις γνώσεις των προγόνων μας επί του θέματος;
καλή και φωτεινή εβδομάδα γεμάτη έμπευση, δύναμη, δημιουργικότητα και πλούτο συναισθημάτων!
Καλημέρα σιωπηλέ Αντώνη και καλώς όρισες!
Πόσο πολύ συμφωνώ μαζί σου! Οι αρχαίοι πρόγονοί μας είναι οι μοναδικοί που δεν είναι αρχαία ιστορία.
Είναι παρόντες γιατί αυτό που δημιούργησαν και άγγιξαν ήταν Οικουμενικό και συνεχίζει να είναι.
Οπότε καλημέρα Ιπποκράτη, Ασκληπιέ, Κένταυρε, Αριστοτέλη και καλημέρα σε όλους εσάς που ονομάζουμε "αρχαίους" αλλά τελικά είστε τόσο φρέσκιοι και παρόντες που είμαι σίγουρη πως θα ακούσετε την καλημέρα μου!
Φωτεινές αγκαλιές και καλές συζητήσεις για σήμερα
~~ * ~~
Λίλλια, Unseen (είσαι εδώ?), SM-Giota, Γαλάζια Σφαιρούλα, Αντώνη
Καλημέρα Αντώνη, λυπάμαι που έπεσες στο «κενό» του Σαββατοκύριακου, είμαστε όμως πάλι εδώ για ότι όμορφο προκύψει μέσα από αυτή την ανταλλαγή «λέξεων».
Το Σαββατοκύριακο είχα εκπαίδευση Master Teacher. Και διαπίστωσα για μια ακόμη φορά πόσο διαφορετική γνώση διοχετεύεται τελικά μέσα από τα σεμινάρια.
Γι’ αυτό θεωρώ τέλεια την ανταλλαγή που κάνουμε εδώ, γιατί αρχίζουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα δεν είναι σωστό, τίποτα δεν είναι λάθος, αλλά αν γίνονται όλα μέσα από την αγάπη και το φως, είναι όλα όσα λέγονται και γίνονται ευθυγραμμισμένα με το Ρέικι.
Σας φιλώ όλους
χαίρομαι που πήγαν όλα κατ'ευχήν.
Κάθε φορά είναι διαφορετική, όλα προχωρούν, ανανεώνονται, επανατοποθετούνται και τίποτε δεν μένει στατικό, όλα ακτινοβολούν και μας παίρνουν μαζί τους ! Αυτή είναι μια απο τις υπέροχες στιγμές του Ρεικι, η εξέλιξη.
~~ * ~~
Να ειστε καλά κι αλλη μι αφωτεινη φωτεινή ενδομαδα άρχισε καισιγουρα θα τελειωσει με πολυ πολυ φωςςς!!!!!!!!
Μυρουδιες πευκου και θαλασσινης αλμυρας για ολους μας!
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
σας φιλώ
Ομήρου... αγγλικά!
Πηγή:
http://durabond.ca/gdouridas/glossa2.html
Μία εργασία βασισμένη σε Μελέτη της ομογενούς καθηγήτριας Αναστασίας Γονέου.
Με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα - τροφός όλων των γλωσσών », η Αναστασία Γονέου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού. Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι 'εξόδευσαν', για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την 'βαπτίσουν' με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη ».
Παράδειγμα:
AFTER = Από το ομηρικό αυτάρ= μετά. Ο Όμηρος λέει: ''θα σας διηγηθώ τι έγινε αυτάρ''.
AMEN = λατινικά: amen. Το γνωστό αμήν προέρχεται από το αρχαιότατο ή μήν = αληθώς, (Ιλιάδα Ομήρου β291-301), ημέν. Η εξέλιξη του ημέν είναι το σημερινό αμέ!
BANK = λατινικά pango από το παγιώ, πήγνυμι. Οι τράπεζες πήραν την ονομασία τους από τα πρώτα 'τραπέζια' (πάγκους) της αγοράς.
BAR = λατινικά: barra από το μάρα = εργαλείο σιδηρουργού.
BOSS = από το πόσσις = ο αφέντης του σπιτιού.
BRAVO = λατινικό, από το βραβείο.
BROTHER = λατινικά frater από το φράτωρ.
CARE = από το καρέζω.
COLONIE από το κολώνεια = αποικιακή πόλη.
DAY = Οι Κρητικοί έλεγαν την ημέρα 'δία'. Και: ευδιάθετος = είναι σε καλή μέρα.
DISASTER = από το δυσοίωνος + αστήρ
DOLLAR = από το τάλλαρον = καλάθι που χρησίμευε ως μονάδα μέτρησης στις ανταλλαγές. π.χ. «δώσε μου 5 τάλλαρα σιτάρι». Παράγωγο είναι το τάλληρο, αλλά και το τελλάρo!
DOUBLE = από το διπλούς - διπλός.
EXIST = λατινικά ex+sisto από το έξ+ίστημι= εξέχω, προέχω.
EXIT = από το έξιτε = εξέλθετε
EYES = από το φάεα = μάτια.
FATHER = από το πάτερ (πατήρ).
FLOWER = λατινικά flos από το φλόος.
FRAPPER = από το φραγκικό hrappan που προέρχεται από το (F)ραπίζω = κτυπώ ( F= δίγαμμα).
GLAMO UR = λατινικό gramo ur από το γραμμάριο. Οι μάγοι παρασκεύαζαν τις συνταγές τους με συστατικά μετρημένα σε γραμμάρια και επειδή η όλη διαδικασία ήταν γοητευτική και με κύρος, το gramou r - glamou r, πήρε την σημερινή έννοια.
HEART, CORE = από το κέαρ = καρδιά.
HUMOR = από το χυμόρ = χυμός (Στην ευβοϊκή διάλεκτο, όπως αναφέρεται και στον Κρατύλο του Πλάτωνος, το τελικό ' ς' προφέρεται ως 'ρ'. Π.χ. σκληρότηρ αντί σκληρότης).
I = από το εγώ ή ίω, όπως είναι στην βοιωτική διάλεκτο.
ILLUSION = από το λίζει = παίζει.
ΙS = από το είς.
KARAT = εκ του κεράτιον, (μικρό κέρας για τη στάθμιση βάρους).
KISS ME = εκ του κύσον με = φίλησέ με (...είπε ο Οδυσσέας στην Πηνελόπη).
Γράφεις και γεμίζει μοσχοβολιές το forum! Αντε το σάββατο κοντεύει!
Ρωρ,
Ακου Ομήρου Αγγλικά! τέλειο είναι. Ηξερα για τις ελληνικές ρίζες των λέξεων αλλά αυτό πια...δεν το περίμενα!
~~ * ~~
Σήμερα έχω πολύ δουλειά και σας γράφω βιαστικά.
Ρωρ υπέροχο αυτό για τη γλώσσα. Θα το τυπώσω να το δώσω στο γιό μου που δυσανασχετεί με τον Ομηρο και τα αρχαία.
Φιλάκια σε όλους
Έχω και κότερο!πάμε μια βόλτα?
Η λάμψη που είδες είχε κάποιο συγκεκριμένο σχήμα? Μήπως ήταν αντανάκλαση? Τώρα που έχουμε και το Zeppelin στον ουρανό θα νιώθουμε και "προστατευμένοι" από γήινους και μη. Εχεις δεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν εσύ ή κάποιος άλλος? Εγώ πάντως που ποτέ στη ζωή μου δεν είχα παρατηρήσει κάτι περίεργο, τον τελευταίο χρόνο έχω δεί δύο φορές αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας. Το ένα ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο και το είδαν και πολλοί άλλοι. Ηταν μεγάλο, φλεγόμενο και είχε σταθερή οριζόντεια πορεία για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Κομήτης πάντως δεν ήταν αφού φρόντισα να ενημερωθώ από το αστεροσκοπείο ούτε κάποιο άλλο ουράνιο σώμα. Το δεύτερο το είδα πριν περίπου ένα μήνα, ήταν πολύ πιο φωτεινό από αεροπλάνο και πετούσε πολύ πιο κοντά στη γη. Ολα αυτά στην Αττική.Οσο για το σκάφος, δεν ζηλεύω θα πάω διακοπές τέτοιες τον Αύγουστο αλλά με αυτά που έχω δεί "σκιάχθηκα". Λες εκεί που κολυμπάμε στη μέση του πελάγους το βράδυ να μας απαγάγουν? Τουλάχιστον να είναι ομορφότερο αυτό το μέρος από τη γη μας έτσι όπως την έχουμε καταντήσει.
Δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα πορτοκαλί.
Είτε λοιπόν είμαστε γείτονες (πολύ κοντινοί), είτε συμβαίνει κάτι άλλο. Πάντως, μόλις εξακριβώσω την ακριβή ώρα που το είδα θα σ΄ ενημερώσω.
Edited by - Thios on 28/07/2004 13:33:21
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!
Εν πάση περιπτώσει, εξακρίβωσα ακριβώς πότε το είδα: 12:00πμ - 12:20πμ σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου καπετάνιο, το είδες περίπου 2 ώρες πριν κάνεις post, δηλαδή γύρω στις 1:00πμ. Είσαι απόλυτα βέβαιος ότι ήταν τότε; Γιατι σε αυτήν την περίπτωση, χτες το βράδι ο ελληνικός ουρανός φωτίστηκε από 2 διαφορετικές λάμψεις, που μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά που εμφανίστηκαν με μια ώρα διαφορά... ![]()
Επειδή όμως δεν είμαι υπέρμαχος των θεωριών περί εξωγήινων, θα ήθελα να ξέρω από πού ακριβώς πέρασε, χτες το βράδι, το νέο απόκτημα του Ελληνικού κράτους, το υπερσύγχρονο και ακριβοπληρωμένο zeppelin. Και όχι, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται flash για να μας φωτογραφίσει. ![]()
quote:
Έχω και κότερο!πάμε μια βόλτα?
Hi captain. Εχεις κότερο λοιπόν....
Πάς πουθενά με αυτό ή είσαι καπετάνιος του γλυκού νερού.![]()
Τυγχάνει να είμαι και εγώ captain..
Tώρα σε οτι αφορά τις λάμψεις τι να σου πώ.. συνηθσμένα πράγματα...
quote:
Tώρα σε οτι αφορά τις λάμψεις τι να σου πώ.. συνηθσμένα πράγματα...
Κοίτα, για μένα δεν είναι καθόλου συνηθισμένα. Δεν μου συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Ποτέ. Μάλιστα, μ' εκνευρίζει αφάνταστα να μην γνωρίζω την αιτία ενός γεγονότος που με αφορά άμεσα...
quote:
Κοίτα, για μένα δεν είναι καθόλου συνηθισμένα. Δεν μου συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Ποτέ. Μάλιστα, μ' εκνευρίζει αφάνταστα να μην γνωρίζω την αιτία ενός γεγονότος που με αφορά άμεσα...
Χμ... φίλε μου... το κατά πόσο μπορεί οι λάμψεις στον ουρανό να σε ενδιαφέρουν αμεσα...!!!!!!
Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τις ομάδες παρακολούθησης Ιπταμενων Αντικειμένων που ξημεροβραδυάζονται στον Όλυμπο...
Κυάλια , σκηνή, εξοπλισμός , VHF-UHF, πεδιόμετρα, παλμογράφοι, φασματοσκόπια, μετρητές ραδιενέργειας .... μεταφυσικό, αναζήτηση, παράξενο...![]()
Edited by - allzzaro on 28/07/2004 15:54:44
Ελπίζω να μην αρχίσω κι εγώ να ξημεροβραδιάζομαι στην βεράντα, ψάχνοντας στον ουρανό την χαμένη Dulcinea. Εξάλλου ο εξοπλισμός που έχω στην διάθεσή μου περιορίζεται σε μια φωτογραφική με τηλεφακό. Άντε να πεταχτώ και μέχρι το πλησιέστερο κατάστημα να αγοράσω υπέρυθρο φιλμ.
Πάντως... θα ήθελα να μάθω αν το είδε κανείς άλλος και σε ποια περιοχή το είδε. Το ενδιαφέρον μου έχει κεντριστεί ασυνήθιστα.
Allzaro, πως μπορώ να μάθω περισσότερα για αυτές τις ομάδες παρακολούθησης στον Ολυμπο?