ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ 40 ΗΜΕΡΕΣ...???? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ 40 ΗΜΕΡΕΣ...???? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ANGEL OF MYSTERY45 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
RintrahΝέο Μέλος
25/11/2013, 05:55:00
Φίλοι μου, αν και καθυστερημένα (ομολογουμένως!) σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, τις οποίες διάβασα με πολλή προσοχή και τότε και σήμερα πάλι.Πλάτωνα και Νικόμαχε, αυτό που περιγράφετε είναι Ελευθερία.Όμως (κι εδώ έγκειται το ερώτημα, το οποίο όπως και τότε, παραμένει), είναι δυνατόν να υπάρξει Ελευθερία χωρίς Θέληση;;;Εντάξει, όπως το γράφω εδώ δείχνει μια προκατάληψη απο μέρους μου, οτι δηλαδή την Θέληση την έχω περι πολλού, αλλά αυτή ειναι η μία μόνο πλευρά.Γιατί απο την άλλη κάποιοι φωτεινοί άνθρωποι έχουν πει πως ο καλύτερος ύπνος είναι ο δίχως όνειρα.Και αυτό ακριβώς είναι το δίλημμα μου:Είναι άραγε ονειροφαντασία το να προσέχεις, να εξυγιαίνεις και να εξευγενίζεις αυτόν το φορέα που λέγεται Θέληση;
Παιχνιδάκι του χταποδιού;Ή η μόνη σου ελπίδα να λάμψεις απο Ελευθερία;
Καλό βράδυ!

ΓΗΣ ΠΑΙΣ ΕΙΜΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΣΤΕΡΟΕΝΤΟΣ

25/11/2013, 15:11:42
Rintrah

H Ελευθερία υπάρχει εκεί έξω, ανέκαθεν.
Οποτε θέλει κανείς, μπορεί να την βιώσει.Θέληση υπάρχει μόνο ώς προς το "να θέλεις".Να κάνεις την αρχή.Να ξεκινήσεις με την σκέψη, ότι επιθυμείς να βιώσεις την ελευθερία.
Μέχρι εκεί φθάνει η σκέψη.Μετά είναι απλώς Ελευθερία.
Χωρίς σκέψεις, χωρίς χρόνο, χωρίς "πρέπει".
Και δεν υπάρχει περιγραφή.Πρέπει να τη βιώσεις, επειδή αυτη η ελευθερία, καταστρατηγεί κάθε γνωστό νόμο των ανθρώπων και είναι πέρα και απο την πιο τολμηρή φαντασία.

Η θέληση υπάρχει όπως και η σκέψη.
Μέχρι να αποφασίσεις, ότι είσαι ικανός να βιώσεις την Ελευθερία.Μετά δεν υπάρχει πλέον.Είναι ήδη Ελευθερία.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

panosfromlydianΜέλος
25/11/2013, 16:06:59
quote:

Rintrah

H Ελευθερία υπάρχει εκεί έξω, ανέκαθεν.
Οποτε θέλει κανείς, μπορεί να την βιώσει.Θέληση υπάρχει μόνο ώς προς το "να θέλεις".Να κάνεις την αρχή.Να ξεκινήσεις με την σκέψη, ότι επιθυμείς να βιώσεις την ελευθερία.
Μέχρι εκεί φθάνει η σκέψη.Μετά είναι απλώς Ελευθερία.
Χωρίς σκέψεις, χωρίς χρόνο, χωρίς "πρέπει".
Και δεν υπάρχει περιγραφή.Πρέπει να τη βιώσεις, επειδή αυτη η ελευθερία, καταστρατηγεί κάθε γνωστό νόμο των ανθρώπων και είναι πέρα και απο την πιο τολμηρή φαντασία.

Η θέληση υπάρχει όπως και η σκέψη.
Μέχρι να αποφασίσεις, ότι είσαι ικανός να βιώσεις την Ελευθερία.Μετά δεν υπάρχει πλέον.Είναι ήδη Ελευθερία.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Μια μικρη περιοδος ελευθεριας ηταν αυτο το καλοκαιρι προς τα τελη του οταν ολοι ειχαν φυγει απο την εξοχη και εκανα yoga και jogging στην αμμο της θαλασσας ολομοναχος.Μεχρι και διαλογισμο.
Εκοβα συκα και μουρα κατευθειαν απο τα δεντρα.
Ηταν μια μικρη γευση ελευθεριας :D

RintrahΝέο Μέλος
26/11/2013, 04:43:56
Νικόμαχε γειά και χαρά!Αυτό που λες ξύπνησε μέσα μου την εικόνα εκείνων των όντων που αναφέρονται στη βουδιστική νομίζω θρησκεία, τα οποία ενώ εισήλθαν στη φώτιση, αποφάσισαν να "επανενσαρκωθούν", απλά και μόνο για να βοηθήσουν κι άλλους λόγω της "άπειρης συμπόνιας τους για τον ανθρώπινο πόνο".Και το αναφέρω νιώθωντας πως υπάρχει κάτι που μας κινεί που είναι πέραν της σκέψης (αλλά ίσως-ίσως-και της απουσίας της),ιερό και βουβό.Αυτό το κάτι δεν εννοώ πως είναι η άπειρη συμπόνια, αλλά η κλίση, η έφεση του καθενός, η Επιλογή του με κεφαλαίο το έψιλον.
Αλλά, αν μου επιτρέπεις, νομίζω πως σε νιωθω.Είναι η θέληση που σε φέρνει σε αυτόν τον πολύ ψηλό βράχο,απο κάτω η θάλασσα (πωωω....).Φτάνεις και στέκεσαι εκει πάνω και κοιτάς και αλαφιάζεις,εκστασιάζεσαι, τρομοκρατείσαι,στοχάζεσαι , διαλογίζεσαι, τι το ήθελα ο κουραμπιές,λες!Μέχρι που η θέληση σου φέρνει και αυτό το τελευταίο βήμα και φύγαμε!Άαααντε γειά!Μετά όλα ανθίζουν, ούτε θέληση, ούτε σκέψη, ούτε μα αφού, ούτε αλλά!Μόνο εμπειρία! :)
Και απο αυτή την "εμπειρία" επιστρέφεις.Αλλαγμένος, αλλά επιστρέφεις.Με νέα γνώση.Πάλι ο οργανισμός σου (νοητικός, ψυχικός κλπ.) λειτουργεί βάσει των ίδιων νόμων.Μόνο που είναι αλλιώς.Ενενήντα χρόνια χτυπιόταν ο Κρισναμούρτι!Δεν είναι αυτό θεληματική πράξη;Νομίζω πως είναι!
Καλό σου βράδυ!

RintrahΝέο Μέλος
26/11/2013, 04:46:16
panosfromlydian, αυτά είναι!Καλό βράδυ!