- Αλβανοί στην Ελλάδα - Ρατσισμός ή θέμα επιβίωσης; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Άλλο το να είσαι ρατσιστής και να πιστεύεις σε ανώτερες φυλές κ.α. και άλλο να θέλεις απλώς καλύτερη μεταναστευτική πολιτική για να μην υπάρχουν προβλήματα στον τόπο σου.
Είναι άλλο? Δε ξέρω. Ίσως και να είναι. Το θέμα είναι ότι ο ρατσισμός όταν υπάρχει, υπάρχει μέσα σου. Σου "σκάβει" τη ψυχή και σε κάνει ότι γουστάρει. Σπάνια γνωρίζεις τί είσαι...
Φίλε hel-lin, αν όλα αυτά τα κάνει ένας Έλληνας πιά θα είναι η διαφορά;;;
Το μίσος δεν οδηγεί πουθενά. Φέρνει πάλι μίσος.
Ίσως να σας δίνω την αίσθηση ότι μιλάω απόλυτα. Έτσι όμως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους θέματα. Πρέπει να διαλέξουμε σε ποιά όχθη είμαστε.
Αναλογιστείτε το εξής: "Αγαπάτε αλλήλους"
Φιλικά και με αγάπη![]()
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Είναι αδύνατο ειδικά στην σημερινή κοινωνία ,την γεμάτη στερεότυπα,αυθεντίες ( όχι με την έννοια του μεσαίωνα), προκαταλήψεις, ρατσισμούς κτλ είναι αδύνατον να αντιμετωπίζουμε το κάθετι νέο ως tabula rassa όπως λέγεται στα λατινικά, δηλαδή άγραφα χαρτιά - άδειοι από κάθε προκατάληψη και ιδεολογία..
Είναι έτσι...είναι αδύνατον να το αλλάξουμε....το μόνο που ίσως μπορούμε να κάνουμε είναι να περιορίσουμε το φαινόμενο αυτό χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται τη χαλάρωση και άρα να αφήσουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση τους μετανάστες " να σ'ανέβει στο κρεβάττι" που λέει και η παροιμία..
Πιστεύω καταλαβαίνεται τι θέλω να πω...
**Take It or Leave It**
quote:
Είναι αδύνατο ειδικά στην σημερινή κοινωνία ,την γεμάτη στερεότυπα,αυθεντίες ( όχι με την έννοια του μεσαίωνα), προκαταλήψεις, ρατσισμούς κτλ είναι αδύνατον να αντιμετωπίζουμε το κάθετι νέο ως tabula rassa όπως λέγεται στα λατινικά, δηλαδή άγραφα χαρτιά - άδειοι από κάθε προκατάληψη και ιδεολογία..Είναι έτσι...είναι αδύνατον να το αλλάξουμε....
Φυσικά και δεν είναι αδύνατον...δύσκολο ναι. Αλλά όχι αδύνατον.
Με μόρφωση, πίστη στην αγάπη και με ανοιχτό μυαλό, πολλά μπορούν να γίνουν.
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Μου έτυχε και κάτι δυσάρεστο και δεν είχα κέφι να μπώ στο forum.
Βασικά δεν περίμενα να ακούσω τέτοιες εκφράσεις εδώ.αν και συμφωνώ με αρκετούς εδώ μέσα...ρε παιδιά λίγο πιο κόσμια.
Η γνώμη μου είναι ότι:
Καλώς ή κακώς οι Αλβανοί είναι εδώ όπως εμείς είμασταν στην Γερμανία ή στην Αυστραλία κ.λ.π.
Κάποιοι από αυτούς είναι οι καλοί οι εργατικοί οι οικογενειάρχες και κάποιοι άλλοι όχι.Μαζί βέβαια με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Εκτός από την οικογένειά μου όλο το υπόλοιπιο σοι είναι μετανάστες στη Γερμανία. Η αντιμετώπιση των εντόπιων δεν ήταν η καλύτερη έτσι;
Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι από εμάς που δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά εκεί!
Καταλαβαίνετε τι εννοώ;Η ιστορία με τους μετανάστες και την συμπεριφορά τους ήταν είναι και θα είναι πάντα η ίδια!
Υ/Γ Ο φίλτατος Τσιρακίδης πώς και δεν έλαβε μέρος στη συζήτηση; Είμαι σίγουρος πως έχει πολλά να πεί...
Feel the anxiety hold off the fear...
Να θέσω μια ερώτηση, κι αν θέλετε απαντήστε.
Από την ενδεχόμενη γνωρημία σας και συναναστροφή με Αλβανούς, τι πιστεύετε για το εθνικό τους συναίσθημα; Αισθάνονται Αλβανοί -όπως ΕΛΛΗΝΕΣ αισθανόντουσαν όλοι οι μετανάστες της Γερμανίας, Αμερικής, Αυστραλίας, κ.λ.π. - ή περιμένουν από τη χώρα μας να τους δεχτούν και να τους ελληνοποιήσουν; Μήπως είναι πραγματικά απογοητευμένοι από το κ΄ρατος που έζησαν ή κάποιοι από αυτούς μόνο γεννήθηκαν, και βλέπουν την Ελλάδα σαν μία νέα ΠΑΤΡΙΔΑ με όλη τη σημασία της έννοιας;
Οσον αφορά τους Βορειοηπειρώτες, οι περισσότεροι είναι πατριώτες πολύ περισσότερο από ότι είμαστε εμείς. Οι Αλβανοί όμως; Δεν ξέρω αν κάνω λάθος εκτίμηση, οι συναναστροφές μου αφορούν κυρίως έφηβους, αλλά έχω την εντύπωση ότι πολλοί από αυτούς ψάχνουν μια πατρίδα να τους αγκαλιάσει με αγάπη και να την πουν δική τους. Αλλοι πάλι όχι.
Εάν όμως ισχύει έστω και σε κάποιο βαθμό το πρώτο, δεν θα ήταν καλό να τους βοηθήσουμε αφού βρίσκονται εδώ να αισθανθούνε ότι εδώ είναι ο τόπος τους, και άρα να τον σεβαστούνε και να τον αγαπήσουνε; Ας μην ξεχνάμε, ότι πολλοί Αλβανοί παντρέυονται και με Ελληνες, και πολλοί Ελληνες και εθνικόφρονες μάλιστα, προέρχονται από προσμίξεις με άλλους λαούς.
αυτή...που τα κατάφερε!
Violator
quote:Ωραία! Μας ενοχλεί λοιπόν ΑΝ αυτοί που κλέβουν, ληστεύουν, σκοτώνουν κλπ έχουν "νόμιμη παραμονή" στην Ελλάδα;;; Να πάρουν πόδι λοιπόν! Και όσοι κλέβουν, ληστεύουν, σκοτώνουν κλπ ΕΧΟΥΝ νόμιμη παραμονή, ok! Ας μείνουν, τουλάχιστον είναι νόμιμοι... Αλλά και οι ΕΛΛΗΝΕΣ που κλέβουν, ληστεύουν, σκοτώνουν κλπ, φυσικά να μείνουν... Είναι ΕΛΛΗΝΕΣ! Αλίμονο...
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ.ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ!ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΚΛΕΒΟΥΝ,ΜΕ ΛΗΣΤΕΥΟΝ,ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ
Θα συνιστούσα να βλέπατε την θεατρική παράσταση "Ο Έβρος απέναντι"... Αν παίζεται ακόμα...
...

Παρόλο που δεν είμαι ρατσίστρια κι έχω τοποθετηθεί εκ των προτέρων υπέρ των Αλβανών, θα συμφωνήσω μαζί σου σε ένα μεγάλο μέρος αυτών που γράφεις. Ρίχνοντας όμως το μεγάλο ουστ, όχι στους Αλβανούς, αλλά σε κάθε κυβέρνηση (όποια κι αν είναι αυτή - άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...), που χρησιμοποιεί τους μετανάστες λάθρο- και μη, μόνο για τις φθηνές πολιτικές της σκοπιμότητες, και μετά, χωρίς να νοιάζεται πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιούργησε με την επιπόλαιη διαχέιρησή τους, τους αφήνει και αυτούς αλλά και εμάς στην τύχη τους.
αυτή...που τα κατάφερε!
Χρειαζόμαστε μεταναστευτική πολιτική. Νόμους οι οποίοι θα ελένχουν ποιοί θα νομιμοποιούνται και ποιοί όχι. Επίσης να "ξαποστελνουν" στις πατρίδες τους αυτούς που διαπράτουν εγκλήματα.
θα προσθέσω επίσης ότι και εμείς οι Έλληνες χρειαζόμαστε αυστηρότερους νόμους... Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να βάλουμε μια τάξη στην χώρα μας χώρις να πιάσουμε πρώτα τον εαυτό μας απο τον γιακά...

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
quote:
Ωραία! Μας ενοχλεί λοιπόν ΑΝ αυτοί που κλέβουν, ληστεύουν, σκοτώνουν κλπ έχουν "νόμιμη παραμονή" στην Ελλάδα;;; Να πάρουν πόδι λοιπόν! Και όσοι κλέβουν, ληστεύουν, σκοτώνουν κλπ ΕΧΟΥΝ νόμιμη παραμονή, ok! Ας μείνουν, τουλάχιστον είναι νόμιμοι...quote:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ.ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ:ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ!(ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ,ΔΙΚΗΓΟΡΟ,ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΑΕΔ).ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ.ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ!
[quote]Αλλά και οι ΕΛΛΗΝΕΣ που κλέβουν, ληστεύουν, σκοτώνουν κλπ, φυσικά να μείνουν... Είναι ΕΛΛΗΝΕΣ! Αλίμονο...
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΘΗΜΗΘΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΣΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ <<ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΝ>> ΣΤΑ <<ΝΤΟΠΙΑ>> ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ.ΔΕΣ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΤΩΡΑ!
[quote]Ρίχνοντας όμως το μεγάλο ουστ, όχι στους Αλβανούς, αλλά σε κάθε κυβέρνηση (όποια κι αν είναι αυτή - άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...)
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΙΠΕΣ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΝ ΘΕΣΜΟ
Violator