ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- deste - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- deste - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

soula31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
PagwnaΜέλος
31/08/2005, 11:49:37
Lady μου, καταλαβαίνω τί εννοείς. Όταν τελείωσα έτσι απότομα λέγοντας οτι είμαι απόλυτη, εννοούσα ακριβώς οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ Ο,ΤΙ ΕΖΗΣΑ, επειδή ήταν έντονα και κατάδικά μου. Στην ουσία δεν είχα καμμία διάθεση να το συζητήσω περαιτέρω, όπως γίνεται με τα θύματα βιασμού (οποιουδήποτε είδους βιασμού). Η συνειδητοποίηση του πώς με χρησιμοποιούσε η τράπουλα ήταν τρομακτική για μένα...
Πέραν αυτών,να σου απαντήσω επίσης, οτι όντως παίρνουμε κι εμείς μία ενέργεια απο αυτήν (υποθέτω συμφωνείς οτι υπάρχει κάποια οντότητα πίσω απο την τράπουλα, γιατί η τράπουλα απο μόνη της δεν μπορεί να δώσει τίποτα...χαρτιά είναι!), εξ' ού και οι εικόνες. Οσο πιο καλά την ταϊζεις τόσο πιο πολύ σε φροντίζει, εάν έχεις και το αντίστοιχο υπόβαθρο να λάβεις την 'φροντίδα' της εννοείται. Γι'αυτό ο καθένας φτάνει μέχρις ενός συγκεκριμένου σημείου 'επιτυχίας'.
Όμως δεν τα μπερδεύω πιά μέσα μου. Το δώρο της τράπουλας (όταν χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο) είναι στην ουσία ένα μαχαίρι, μία αλυσίδα που αποφάσισα κάποια στιγμή να βγάλω απο πάνω μου (όχι χωρίς πόνο, πίστεψέ με)... Απο την άλλη, μήν νομίζεις οτι όταν δίνεις σεβασμό παίρνεις σεβασμό. Και αυτό, γιατί κανείς δεν μπορεί να αναλύσει ΠΟΤΕ ΔΙΝΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ. Για μένα σεβασμό δίνω στην τωρινή τράπουλα Ταρώ που την βλέπω ως έναν Δάσκαλο, τον οποίον συμβουλεύομαι μόνο για περιπτώσεις πνευματικής ανάπτυξης, και βλέπω ξεκάθαρα οτι πράγματι λαμβάνω σεβασμό... Είναι εύκολο να νομίζεις οτι δίνεις κάτι καλό, αλλά αν δείς (γενικά το λέω) μέσα σου, θα καταλάβεις οτι σπάνια το πράττεις...

Τέλος πάντων, αυτό που κατανόησα βαθιά είναι πώς το κάθε τί έχει δύο όψεις (τώρα το κατάλαβες; θα μου πείτε...εμ, τώρα!!!!). Η τράπουλα λοιπόν έχει παρόμοια δύο εαυτούς (όπως κι εμείς εν μέρει). Τον καλό και τον κακό της εαυτό. Ο κακός της εαυτός είναι αδηφάγος, αυταρχικός, και ποτέ δεν του φτάνει ό,τι κι αν του δώσεις. ο καλός της εαυτός είναι ευγενικός, διαλεκτικός, και σε βοηθάει να προχωρήσεις μόνος σου. Είναι σαν να σου δίνει μία ομπρέλα στην βροχή, κι ένα ζευγάρι μπότες για να περάσεις απο τις λάσπες, αλλά δεν θα σου πεί ποτέ μήν βγείς στην βροχή ή μην περάσεις απο τις λάσπες, αφού συνήθως είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να το κάνεις. Ακόμα κι αν δεν είναι απαραίτητο εσύ θα το αποφασίσεις, η διαίσθησή σου θα παίξει αυτόν τον ρόλο, κι όχι η τράπουλα...
Αυτά. Ασφαλώς και δεν λέω σε κανέναν τί πρέπει να κάνει. Αλλά δεν μπορούσα να παρακολουθώ το θέμα χωρίς να παραθέσω την δική μου εμπειρία. Θα ήμουν εγωϊστρια εάν δεν το έκανα. Απο κει και πέρα, ο καθένας τραβάει τον δρόμο μου , και δημιουργεί τις προυποθέσεις για την δική του αυτοπραγμάτωση ή καλυτέρευση...
Σας φιλώ, και συγγνώμη αν ήμουν λίγο 'αυστηρή' :)
Πέγκυ

morpheausΜέλος
31/08/2005, 15:13:29
Αγαπητή Pagwna,
απο πού μπορώ να προμηθευτω την ταρο φυσικα με κάποιο βιβλιαράκι που να μπορεί να με βοηθήσει,
τώρα αρχισα να ρίχνω την Deste και ομολογώ πως έχω μείνει εκπληκτος, καταλαβαίνω τι είναι αυτος ο σεβασμός που αναφέρεις και πιστεψέμε τουλάχιστον αυτην την τράπουλα που έχω την σέβομαι με τον τρόπο που ανέφερες.Οταν τη αγγίζω και ετοιμάζομαι να την ρίξω νιώθω την ενεργειά της νιώθω την παρουσία της.Και μέχρι στιγμής οσα μου έχει πεί εχουν επαληθευτή απο την καθημερινότητα.
Σε παρακαλω αν μπορείς πες μου απο που μπορώ να προμηθευτώ την Ταρό?
Ευχαριστώ παρα πολύ εκ των προταίρων.
φιλικά πάντα

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντοσ και οδηγός του μέλοντος

astral-projectΜέλος
31/08/2005, 16:33:17
απο τα βιβλιοπωλεια.

Κι ολα αυτα που φοβαμαι ειναι ακομα εδω, σαν κερι που λιωνει η αγαπη καιει και λυτρωνει, ιερο και μεκκα το χθες που κρυβει μια γυναικα.

Edited by - astral-project on 31/08/2005 16:39:20

Lady in BlackΝέο Μέλος
31/08/2005, 19:50:38
Πέγκυ χάρηκα πολύ όταν είδα την απάντησή σου...

κι αυτό γιατί βλέπω μέσα στα μηνύματά σου πολλές σκέψεις δικές μου να εκφράζονται και από κάποιον άλλο, που δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ ότι έχει «ψάξει» τα πράγματα περισσότερο από μένα - έστω κι αν αυτό είναι θέμα «χρονικής» εμπειρίας ... αναρωτιέμαι πάνω σε κάτι που ανέφερες... ότι πίσω από την τράπουλα υπάρχει μια οντότητα... κάποιες στιγμές νιώθω ότι EINAI μια οντότητα... που είτε σε καθοδηγεί, είτε σε συμβουλεύει. είτε σε αποτρέπει... και τελικά αρχίζω να πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με το όνομα που κάποιοι, κάποια στιγμή στο χρόνο έδωσαν σε αυτή την τράπουλα... αλλά μόνο με τον τρόπο που τη χρησιμοποιούμε εμείς οι «μεταγενέστεροι»... όπως άλλωστε έχεις επισημάνει κι εσύ...

Mοrpheus... επέτρεψέ μου - απόλυτα φιλικά - να σου δηλώσω την ανησυχία μου και συγχώρεσέ με αν έχω καταλάβει κάτι λάθος...
βλέπω από τα μηνύματά σου ότι έχεις αρχίσει πολύ πρόσφατα την ενασχόλησή σου με το «ρίξιμο» των χαρτιών... δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση την διάθεσή σου να μάθεις περισσότερα, αλλά μήπως πρέπει να διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά τα μηνύματα της Πέγκυς; Όχι γιατί δεν σέβεσαι αυτό που κάνεις, αλλά γιατί για τον καθένα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να έρθουμε σε κατάσταση ισορροπίας αν δεν κατανοήσουμε απόλυτα αυτό που κάνουμε... (και αυτό έχει επεκτάσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας...)
μπορεί αυτά που γράφω να σου φαίνονται αόριστα... ή επικριτικά... σίγουρα δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου... ξανατονίζω τον σεβασμό σου δεν τον αμφισβητεί κανείς (ή τουλάχιστον εγώ) ... αλλά μην κάνεις το λάθος να πιστεύεις ότι ήδη έχεις κερδίσει και τον σεβασμό της τράπουλάς σου... όπως την μαθαίνεις εσύ τώρα έτσι κι αυτή τώρα έχει αρχίσει να σε μαθαίνει... και αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι δεν δίνει σε κανέναν μας τον σεβασμό της έτσι αβίαστα μέχρι να μάθει τι είμαστε, ποιες είναι οι αδυναμίες μας και ποιες οι δυνατότητές μας...
επίσης θέλεις να πάρεις την Tαρώ... φυσικά και δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί σου - δική σου απόφαση ... απλά να σου επισημάνω για άλλη μια φορά ότι όντας νέος σε όλο αυτό - μήπως πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικός;... για τον εαυτό σου πάντα...
δίνεις και παίρνεις ενέργεια που ίσως ακόμη δεν έχεις καταλάβει το μέγεθος και τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει ... αν θες δες το ως έκφραση ήπιας διαφωνίας ως προς το να μπεις σε αυτή τη διαδικασία με δύο τράπουλες ταυτόχρονα.... (ή τουλάχιστον όχι ακόμη)...
και θα σου δώσω ένα πολύ παιδιάστικο παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ έστω κι αν φαίνεται τελείως άσχετο με αυτά που συζητάμε...
είσαι σε ένα μπαρ και πίνεις ένα μπουκάλι ουίσκι... βγαίνεις και είσαι μια χαρά... συνεχίζεις τη βόλτα σου και πας σε ένα άλλο μπαρ... πίνεις άλλο ένα μπουκάλι... είσαι σίγουρος ότι θα είσαι το ίδιο καλά όταν θα βγεις από εκεί;

και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν υποστηρίζω ότι η μια τράπουλα είναι καλύτερη από την άλλη... αλλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή καλό θα ήταν να επιλέξεις μια λίγο πιο συγκρατημένη προσέγγιση για να είσαι πιο ασφαλής εσύ...

Πάντα φιλικά
Lady in Black

Y.Γ. Πέγκυ, σου έχω στείλει ένα mail στη διεύθυνση που έχεις στο προφίλ σου... θα ήθελα πολύ την απάντησή σου...

morpheausΜέλος
01/09/2005, 12:28:09
Aγαπητή Lady
Εχεις δίκιο είμαι ακόμα αρχάριος στο ρίξιμο τις τράπουλας, της οποιαδήποτε τράπουλας.
Κατανοώ αυτο που λες και το πιστεύω.
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.
Να σου κάνω μια ερώτηση σε περίπτωση που ισχύει αυτο που είπαις (το οτι δηλαδή η τράπουλα ρουφάει ενέργεια απο εμένα κι εγώ απο εκείνη)
αν όντως γίνεται αυτό αλλα με μια διαφορά, η τράπουλα να μην μπορεί να αποροφήσει ενέργεια απο εμένα?μπορεί να στηρίξει αυτή η άποψη?
Εχεις κάποια εμπειρία πάνω σε αυτό που μου είπαις?
Τι σε έκανε να το πιστεύεις αυτό?
Ευχαρίστω πολύ.

PagwnaΜέλος
01/09/2005, 13:18:49
Lady μου, δεν έχω πάρει κανένα mail. Μήπως να το ξαναστείλεις?
HelenakiΜέλος
01/09/2005, 15:25:46
τελικα το πως την ανακατευεις και το πως την απλωνεις το ειπε κανεις? την εχω κι εγω και την ανακατευω περιστρεφοντας την και μετα επιλεγω τυχαια τα χαρτια. μαλλον λάθος το κανω ε?

Η μεγαλύτερή μας έκπληξη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός...

Lady in BlackΝέο Μέλος
01/09/2005, 19:39:11
Kαλησπέρα και καλό μήνα σε όλους...

morpheaus,
μπορώ να σου απαντήσω με πολλούς τρόπους που ίσως να σου φανούν απλώς «εξυπνάδες»... πχ. ότι στη ζωή δεν παίρνουμε ποτέ τίποτα χωρίς να χρειαστεί κάποια στιγμή να δώσουμε-πληρώσουμε κάποιο «αντίτιμο»... ή αφού μιλάμε για ενέργεια, άρα κάποια μορφής δύναμη... είτε φυσικά είτε μεταφυσικά πιστεύεις πραγματικά ότι δεν ισχύει το «δράση και αντίδραση»; το ότι η deste σου έδειξε πράγματα που όπως λες επιβεβαιώθηκαν για μένα αυτό ακριβώς είναι η «αντίδραση»... σε προκαλεί να «ξαναδράσεις» ... το μέτρο θα το βρεις εσύ... δεν υπάρχουν κανόνες εκτός από την ισορροπία... δώσε αυτό που αντέχεις...
και σκέψου πολύ πριν μου απαντήσεις στην ερώτηση που θα σου κάνω...
«Όταν ανοίγεις την τράπουλα και συγκεντρώνεσαι σε κάποιο ερώτημα έχεις νιώσει οποιοδήποτε σωματικό σύμπτωμα έστω και πολύ ελαφρύ, όπως μια ζαλαδ«ίτσα»... ένα αδιόρατο πονοκέφαλο, ή ακόμη και στιγμιαία να χάνεις τη συγκέντρωση του βλέμματός σου από αυτό που κοιτάζεις;»
Περιμένω την απάντησή σου...

Helenaki...
απλώνεις την τράπουλα μπροστά σου και την ανακατεύεις με τα δύο σου χέρια κυκλικά στη φορά των δεικτών του ρολογιού... μετά τα μαζεύεις και τα τοποθετείς πάνω δεξιά από εκεί που θα τα ανοίξεις και ναι η επιλογή σου πρέπει να είναι τυχαία και να μην κοιτάζεις τα φύλλα που επιλέγεις (για να μην «κλέβεις» επιλέγοντας όρθια ή ανάποδα φύλλα)...
πριν τα κάνεις όλα αυτά έχεις βγάλει φυσικά έξω τα 4 τζαν και το δικό σου φύλλο...

Πέγκυ, στο ξανάστειλα ως απάντηση στο δικό σου... ελπίζω να φτάσει αυτή τη φορά....

Φιλικά
Lady in Black

HermioneΝέο Μέλος
01/09/2005, 23:07:42
Kalispera se olous,
Lipamai gia ta greeklish alla o browser exei lalisei kai den vgazei sosta ta ellinika. Petixa tin selida afti psaxnontas perissoteres plirofories gia tin deste, kai mou ekane entiposi i idea tis "ontotitas" stin trapoula.
Ithela, loipon, na prostheso alli mia idea se aftin tin apopsi. Rixno ta xartia edo kai kapoia xronia, kai kata kairous mou exoun pei kai diafores ton kafe. Outos i allos, o anthropos pou rixnei ta xartia i leei ton kafe einai mono to meson meso tou opoiou dinontai oi plirofories. To erotina einai apo pou erxontai oi apantiseis. Sevomai tin apopsi oti iparxei mia ontotita stin trapoula, eidika otan afti tektimirionetai apo prosopikes empeiries, pistevo omos oti i ontotita pou apokaliptetai stin trapoula einai o idios o anthropos pou rota.
Ego exo kataliskei stin pepithisi oti oloi gnorizoume tis apantiseis se afta pou rotame (oxi se theoritiko, avevaio epipedo, alla se pragmatiko)alla den mporoume na to siniditopoiisoume logo ton periorismon ton fisikon nomon.
As poume oti kathomaste me kapion na doume mia tainia, pou emeis vlepoume proti fora kai ekeinos exei ksanadei. Kapoia stigmi parasirmenos apo tin agonia, mas leei "koita, edo tha pesei apo to mpalkoni" kai pragmati o ithopios peftei apo to mpalkoni. Exei kamia sxesi aitias apotelesmatos to gegonos oti o filos mas eipe oti o ithopoios tha pesei apo to mpalkoni, me to gegonos oti epese? kamia apolitos. Den eginan na pragmata etsi, epeidi mas to eipe, alla ekeinos to eipe etsi giati etsi eginan. Etsi kai emeis panta kseroume ti tha ginei (oxi me tin enoia tis moiras) alla san na eimaste eleftheroi na apofasizoume gia tin zoi mas, alla na eimaste kai eleftheroi na "peridiavainoume" anamesa stis skines tis zois mas xoris na periorizomaste apo ton xrono. To mono empodio itan oti theorousame ton xrono apolito kai grammiko, idi omos i moderna fisiki arxizei na ekserevna tin pithanotita o xronos na einai sxetikos kai oxi apolitos, opos episis na einai kiklikos kai oxi grammikos. Ara kathe stigmi mesa mas iparxei o eaftos mas tou parelthpntos, tou parontos, kai tou mellontos. Me to kommati tou parontos ta pame sinithos mia xara, me to kommati tou parelthontos to palevoume (akoma kai i psixologia dexetai oti travmata tou prelthontos epireazoun tin zoi mas, kai otan den ta sineiditopoioume prospathoun na erthoun stin epifaneia meso psixikon fenomenon i pathiseon). Antitheta, ton eafto mas tou mellontos ton agnooume teleios kai arnoumaste tin iparksi tou. Ekeinos omos psaxnei tropous na mas kathodigisei kai na mas boithisei, eite na kanoume ta pragmata pou tha apodeixthoun evnoika eite na apofigoume tis kakotopies, giati i eleftheri voulisi pote den katargeitai alla paramenei arxi aparavati. Emeis den akoume, alla kamia fora psaxnontas apantiseis rixnoume ta xartia i pame na mas poune ton kafe, kai tote mesa apo to fenomenika tixaio, faneronetai i gnosi pou exoume kai o mellontikos mas eaftos i mallon to kommati tis psixis mas pou den ipokeintai stin psevdaisthisi ton fisikon nomon vriskei efkairia na mas pei dio logakia. Kamia fora, i trapoula fenetai na leei alla anti allon, giati to erotima pou thetoume tora einai asimanto mprosta se afto pou prepei na doume, kai emeis den to katalavainoume, epimenontas se kati sigkekrimeno pou omos se mellontiki prooptiki einai teleios asxeto.
Ego nomizo oti stin pragmatikotita o idios mas o eaftos, eleftheros apo tous periorismous tou xronou, erxetai na mas boithisei kai na mas kathodigisei. To meso mporei na einai ta xartia, o kafes, ta fila tou tsagiou, to petagma ton poulion, i oti allo emperiexei to tixaio. Gi afto kai oi tropoi kai oi tipoi den einai panmakeia, alla enas troipos na domisoume tin skepsi mas oste na mporesoume na katalaboume ti einai afto pou vlepoume. Polles fores mas fainetai pio efkolo na pistepsoume afta pou leei kapoios tritos i ta xartia para i idia mas i diaisthisi. Isos afto na simvainei giati afta pou theloume na ginoun ta epithimoume toso pou skiazoun afta pou pragmati tha ginoun kai to minima mperdevetai, gi afto kai einai aparaititi i perisilogi kai i sinesi stin xrisi. Den prepei kaneis na analonetai stin prospatheia tou na dei ti tha ginei sto mellon, xanontas tin efkairia na praksei afta pou thelei. Opos eixa diavasei kapou to parelthon einai mia epitagi pou eksargiroses, to mellon einai mia epitagi pou tha pareis, to paron einai ta monadika sou metrita! ksodepse ta me sinesi! Den prepei kaneis na zei oute sto parelthon oute sto mellon alla sto paron. Apla prepei na ekmetalevomaste kai ti gnosi pou apoktisame kai tin gnosi pou tha apoktisoume, oste na ginoume kaliteroi kai o kathenas na kanei ena vima mprosta se opoia katefthinsi thelei.
Afta ta liga, kai elpizo na min sas kourasa poli.

Hermione

morpheausΜέλος
02/09/2005, 14:41:50
Καλησπέρα σε όλους
Αγαπητή Lady
Θα σου απάντησω ειληκρινά,
δεν εχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο απ αυτα που ανέφερες
το μόνο που θυμάμαι έντονα είναι οτι είχα πάει σε ένα οικογενιακό σπίτι για να ρίξω τα χαρτιά στην μάνα και στην κόρη και τα έριξα απο δύο φορές όταν τελείωσα ένιωθα πραγματικά εξαντλημένος ένω πρίν δεν ήμουν και δεν είχε περάσει και πολύ ώρα απο την ώρα που είχα ξυπνήσει και ένιωθα μια χαρά.
Ωφείλετε πραγματικά σε αυτό το γεγγονός μήπως είναι ψυχική εξάντλησει στο να κάνω συνέχεια μια ίδια πράξη?
Δεν θέλω να νομίζεις οτι κάνω κάτάχρησει της Deste, δεν την ρίχνω αρκετα συχνά γιατι ξέρω οτι δεν έχει να μου δείξει κατι παραπάνω απο αυτο που μου δείχνει και μπορεί να με μπερδέψει.
Σήμερα εχουμε πει με τα ίδια άτομα να πάω μετα την δύση του ηλίου να ανάψουμε ενα κερί και να τις ρίξουμε όπως τον καιρο που της έριχναν οι Τζαν.Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλα καπου τόσες φορές θα την ρίξω και σήμερα, θα παρατηρήσω τι θα γίνει και θα σου πώ.
Πιστεύω στην δράση αντίδραση και ομολογώ πως έχεις δίκιο
αλλα θα σου εξηγίσω (μάλλον θα σου στείλω mail, αν θες) γιατι πιστεύω πως μπορώ να αποτρέψω την τράπουλα απο το να μου πάρει αν όχι λίγη τότε αρκετή ενέργεια.

HelenakiΜέλος
02/09/2005, 14:52:32
lady in black σε ευχαριστώ για τα tips σου σχετικά με τον τρόπο ριξίματος της deste. Μια διευκρίνηση ακόμα...Ειπες οτι "μετά τα μαζεύεις και τα τοποθετείς πάνω δεξιά από εκεί που θα τα ανοίξεις και ναι η επιλογή σου πρέπει να είναι τυχαία και να μην κοιτάζεις τα φύλλα που επιλέγεις τοποθετείς " δηλ. τα μαζευεις ολα το ένα πάνω στο άλλο και μετά εφόσον θα είναι έτσι για ποιο λόγο λες για επιλογή? δεν θα εχουν μπει με μια τυχαια σειρα?
Σε ευχαριστω προκαταβολικά για την απάντησή σου...

"Η μεγαλύτερή μας έκπληξη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός..."