- Ζεν - s o s - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Ισως οι αποριες μου ακουστουν απλοικες.
Θα ήθελα να επικοινωνησω με εναν ζεν μαστερ. Υπαρχουν στην Ελλαδα και πως μπορω να τους προσεγγισω;
Ειναι εφικτη η αφυπνιση στην ελληνικη καθημερινοτητα; και αν οχι, τοτε που θα επρεπε να βρεθει κανεις για να ακολουθησει τον δρομο του ζεν-διαλογισμου.
Υπαρχει καποια διεξοδος;
Ισως η αφυπνιση μπορει να ερθει και απο αλλα συστηματα οπως το ρεικι ή η γιογκα αλλα προσωπικα για μενα νομιζω οτι λειτουργει το ζεν καλυτερα. Βασιζομαι εσωτερικα μονο σε αυτο απο προσωπικη παρορμηση αυτη τη στιγμη.
Αν μένεις Αθήνα επικοινώνησε με το tedbak@hotmail.com
Διδάσκουν zazen και κι-χιν αλλά και ορυόκι(τρόπος λήψης τροφής).
Για κι-χιν μπορείς να επικοινωνήσεις και με το Κέντρο Διαλογισμού Βουδική Χώρα στο buddhalc@hol.gr
Καλή τύχη.

quote:Καλησπερα,
Ισως οι αποριες μου ακουστουν απλοικες.
οπως απλοϊκες ακουγονται και οι απαντησεις στο ζεν
quote:Ειναι εφικτη η αφυπνιση στην ελληνικη καθημερινοτητα;
το ερωτημα σου θυμιζει κοαν! ![]()
quote:και αν οχι, τοτε που θα επρεπε να βρεθει κανεις για να ακολουθησει τον δρομο του ζεν-διαλογισμου.
εκει που βρισκεται καθε στιγμη
quote:Υπαρχει καποια διεξοδος;
δεν υπαρχουν εισοδοι, αρα δεν υπαρχουν εξοδοι ![]()
quote:Ισως η αφυπνιση μπορει να ερθει και απο αλλα συστηματα οπως το ρεικι ή η γιογκα αλλα προσωπικα για μενα νομιζω οτι λειτουργει το ζεν καλυτερα. Βασιζομαι εσωτερικα μονο σε αυτο απο προσωπικη παρορμηση αυτη τη στιγμη.
ψαξτο το ζεν τοτε αδελφε - ξεκινα απο το φορουμ...
οι σχολες δεν ειναι απαραιτητη προϋποθεση για να κατι που αμφισβητει την ιδια του την "μεθοδο"
ειναι η μη-μεθοδος, μεθοδος? ![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΕΝ-ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ...
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΖΕΝ...
ΟΥΤΕ ΦΩΤΙΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ...
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ....
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΚΕΝΟΤΗΤΑ...
ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΕΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ.Η ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΤΙ.
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ....
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
Νομίζω τα είπες όλα.
Προσωπικά σε ευχαριστώ.
Είχα καιρό εδώ μέσα να δω τόσο ξεκάθαρη και λακωνική τοποθέτηση σε σχέση με το Ζεν.
Πάντως για να φτάσει κανείς σε αυτό το σημείο να τα συνειδητοποιήσει όλα αυτά που προανέφερες,πρέπει κατα την άποψη μου να περάσει ακριβώς όλες αυτές τις "τεχνικές" για να καταλάβει.
Μονάχα τότε γίνεται κατανοητό αυτό που λένε οι δάσκαλοι "οτι το ζεν δεν διδάσκει τίποτα".
Ευχαριστώ και πάλι.

quote:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΕΝ-ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ...
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΖΕΝ...
ΟΥΤΕ ΦΩΤΙΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ...
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ....
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ.Η ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΤΙ.
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ....ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
μην προσκολλασαι, μην το αναζητας
καλως ηρθες Horus!
"αυτηνης της σχολης" υποθετω, ε? ![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:
ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟ ΜΗ-ΔΕΝ, ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ 'ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΕΝΟ' ΣΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ,ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΧΕΓΟΝΗ
ΚΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. ΕΓΙΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ.ΩΣΤΟΣΟ ΤΗΝ
ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΠΛΗΡΩΤΗΤΑΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΕΙΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤΙ ..ΠΛΗΡΕΣ,
ΑΦΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ. ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΣΥΝΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ, ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ
ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ...ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΚΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η
ΑΝΩΤΑΤΗ ΑΡΧΗ (ΓΙΝ) ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.H ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΙΜΟΜΕΝΙΚΩΝ ΚΟΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΩΝ ΕΓΓΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ..ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ. Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΥΤΩΝ
ΤΩΝ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
ΑΝ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΑ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ ..ΜΗ ΗΧΟΥ!!!
ΥΠΕΡΒΑΛΙΚΑ ΚΟΥΦΟ ΜΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.
ΣΤΟΥΣ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Η ΕΞΑΙΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ.
Η ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 'ΚΕΝΟ' ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΕΠΕΤΑΓΟΝΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ (ΥΛΗ) ΚΑΙ
ΕΝΑ ΠΟΖΙΤΡΟΝΙΟ (ΑΝΤΙΥΛΗ), ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΕΞΑΥΛΩΝΟΝΤΕ.
ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ.
999
Προπαγανδα για να τρομοκρατουν το κοσμακι.
A mari usque ad mare
quote:
οταν λεω εγω οτι ολοι οι ασιατες ειναι βρωμιαρηδες και απο κει ξεκινανε οι περισσοτερες ασθενειες, με λετε ρατσιστρια
Χμ.... μαλλον εχουν δικιο οι αλλοι που σε αποκαλουν ετσι.
Αληθεια πιστευεις πραγματικα κατι τετοιο ?
quote:
οταν λεω εγω οτι ολοι οι ασιατες ειναι βρωμιαρηδες και απο κει ξεκινανε οι περισσοτερες ασθενειες, με λετε ρατσιστρια....
Σοβαρολογείς astral-project;
Όταν οι ασιάτες είχαν τα πιο εκλεπτισμένα συστήματα δημόσιας και προσωπικής υγειηνής (τουαλέτες, αποχετεύσεις, κ.λπ.) οι Ευρωπαίοι - μέχρι και 2 αιώνες πριν - την είχαν για φτύσιμο!
Οι μεγάλες πόλεις (Λονδίνο, Παρίσι) ήταν οχετοί. Ξέρεις τι απέχθεια δημιουργούσαν οι Ευρωπαίοι στους Κινέζους και τους Γιαπωνέζους όταν πήγαν από τα μέρη τους; Μετά από την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η προσωπική υγειηνή και καθαριότητα αποτελούσαν πολυτέλεια για την Ευρώπη, την ίδια ώρα που η Ασία - στο βαθμό που τους ήταν δυνατό - μοσχοβόλαγαν από καθαριότητα.
Και τώρα ακόμα, που η πείνα, οι φυσικές καταστροφές και ο υπερπληθυσμός της Ασίας τους μαστίζει, οι άνθρωποι αυτοί όσοι μπορούν, είναι καθαρότατοι. Απεναντίας, υπάρχουν πολλοί Ευρωπαίοι, που ενώ έχουν τα μέσα, αρνούνται να αγγίξουν σαπούνι.
Και να σου πω και κάτι άλλο;
Παλιότερα που είχα ιατρείο, είχα ως ασθενείς κάποιους Πακιστανούς, Ασιάτες, Αιγύπτιους.
Κανένας - μα κανένας - δεν ήταν άπλυτος!
Με είχε δε συγκινήσει το γεγονός ενός ασθενή, ο οποίος δούλευε οικοδομή και πριν έρθει για θεραπεία, πήγαινε σπίτι του να πλύνει τα πόδια του, ή αν δεν προλάβαινε, δεν δεχόταν να κάνει θεραπεία εάν δεν τα έπλενε στον χώρο του ιατρείου. Αντίθετα, πολλοί από τους Έλληνες μύριζαν και ερχόντουσαν άπλυτοι κι ας είχαν πολύ περισσότερες ανέσεις.
Επίσης, στην Αγγλία όπου έκανα πρακτική και όπου υπάρχουν πολλοί Ασιάτες, ήταν όλοι τους πεντακάθαροι.
Εάν εμείς εδώ στην Ευρώπη πλενόμαστε με επίχρυσες βρύσες, είναι τουλάχιστον θράσος να εκφραζόμαστε όπως εκφράστηκες εσύ παραπάνω γι' αυτούς τους ανθρώπους. Πολλοί δεν έχουν καν να φάνε astral-project!
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Φιλικά...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
quote:
Μήπως όλη αυτή η τρομολαγνεία γύρω απο τα βασικά είδη διατροφής των ανθρώπων, η οποία ξεκίνησε με τις αγελάδες συνέχισε στα γουρούνια και στα πρόβατα, τώρα πήγε στα πουλερικά, κρύβει απο πίσω της αυτό που η νέα τάξη πραγμάτων και η αόρατη εξουσία ονομάζει παγκόσμιο έλεγχο της τροφικής αλυσίδας των ανθρώπων; Μήπως έτσι θα ανοίξουν οι πόρτες διάπλατα για τα μεταλλαγμένα που θα πλασαριστούν ώς ασφαλή και για την βιομηχανοποιημένη τροφή η οποία θα είναι καθαρά τεχνητή;
Ακριβώς αυτό! Για μερικούς βέβαια φαντάζει θεωρία συνομωσίας, κάποιοι γραφικοί τηλεβιβλιοπώλες έχουν συντελέσει σε αυτό...
Better to save the mystery than surrender to the secret..
Čómplexíkos êimæi leó êgó... Mónkeyslëepé_r