- Γήινοι και Εξωγήινοι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Το Ένα
"Ένας είναι ο Θεός"
]Ένας και μοναδικός Θεός, ο Ιησούς Χριστός
Φιλικά.-
E.X.O
Ίσως το 12 απαντάται πιο συχνά;
Ή το 7;
Η απάντηση είναι το 10 με 1879 εμφανίσεις, και ακολουθούν το 2 και το 7:

Dare To Dream
Θα ήθελα να πω όμως ότι όλα αυτά που αναφέρεις έχουν να κάνουν με τον αριθμό 12. Θέλω να επικεντρωθώ όσον αφορά αυτά τα τρία. Φυλές του Ισραήλ, Ολύμπιοι θεοί, Απόστολοι του Χριστιανισμού.
Και τα τρία έχουν να κάνουν με το <<Χριστιανισμό>>.
Φυλές του Ισραήλ (εβραίοι) = Πρώτοι Χριστιανοί
Ολύμπιοι θεοί (Έλληνες) = Αποδέκτες του χριστιανισμού1
Απόστολοι του Χριστιανισμού (συνδετικός κρίκος) = η γέφυρα οι οποία διέδωσε τον χριστιανισμό στους Έλληνες.
1προσοχή δεν εξετάζουμε το πώς έγινε αυτό (διωγμοί - προσηλυτισμό κα)
Θα ήθελα δηλαδή να εξετάσουμε ναι μεν το δώδεκα αλλά όχι σαν αριθμό μόνο του αλλά σε σχέση και με τα τρία αυτά Φυλές του Ισραήλ, Ολύμπιοι θεοί, Απόστολοι του Χριστιανισμού.
Κάποια μερίδα ατόμων με τους οποίους έχω συζητήσει μου ανέφεραν ότι οι έλληνες ποτέ δεν έπαψαν να πιστεύουν στο δωδεκάθεο απλώς πιστεύουν μέσα από το χριστιανισμό. Όταν του ρώτησα που το στηρίζετε αυτό μου ανέφεραν ότι δώδεκα ήταν οι Θεοί του Ολύμπου, δώδεκα και οι απόστολοι και μου το στήριξαν τόσο πολύ λέγοντας μου ότι πως είναι δυνατόν οι έλληνες να αποδέχτηκαν το χριστιανισμό τόσο εύκολα. Τους είπα ότι λάθος πιστεύεται γιατί ο χριστιανισμός επιβλήθηκε με την βία σε κάποιες περιπτώσεις αν όχι όλες. Τότε αυτοί μου είπαν ότι έστω ότι έγινε έτσι, δεν θα πρέπει να υπήρχε ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των ανθρώπων όπου θα έμενε σε αυτήν την θρησκεία, και όμως δεν υπάρχει. Έχουμε ολοκληρωτική αποδοχή του χριστιανισμού από τους έλληνες. Αυτοί που υπάρχουν σήμερα και βαπτίζονται σαν δωδεκαθεϊστές δεν είναι παρά άνθρωποι που είναι κάθετοι με το χριστιανισμό και πιστεύουν στο δωδεκάθεο χωρίς να γνωρίζουν τι είναι αυτό. Μου ρώτησαν χαρακτηριστικά από ποια ιερά κείμενα της θρησκείας τους αυτοί οι άνθρωποι αντλούν πληροφορίες γι αυτήν και που είναι οι ιερείς τους και οι τελετές τους 200 χρόνια πριν, υπήρχαν ή τώρα εμφανίστηκαν; Συγνώμη αλλά δεν ήξερα να απαντήσω.
Μια άλλη άποψη η οποία είναι κάπως πιο θεολογική. Λέει πως ο ιουδαϊκός λαός μέχρι πριν την γέννηση του Χριστού αφού πέρασε τόσα και τελικά σταματά να είναι ο περιούσιος λαός οι οποίοι ανήκουν στην παλαιά διαθήκη, έρχονται οι απόστολοι να διδάξουν υποτίθεται την θρησκεία σε κάποιον άλλο λαό και αυτοί που αναδεικνύονται ως οι καταλληλότεροι είναι οι Έλληνες. Δηλαδή ισχυρίζονται ότι πλέον ο περιούσιος λαός και ο εκλεκτός λαός είναι οι Έλληνες Αυτοί το στηρίζουν σε δύο πράγματα. Το πρώτο επιχείρημά τους είναι η αναφορά του ίδιου του Ιησού όταν τον επισκέπτονται δύο έλληνες και αυτός λέει <<…ήρθε η ώρα ίνα δοξαστεί…>> το γνωστό χωρίο. Το δεύτερο επιχείρημα είναι παρόμοιο με των πρώτων, ότι δηλαδή κάπου ταιριάξανε οι 12 θεοί του Ολύμπου με τους Αποστόλους και όλο αυτό είναι το ίδιο με της φυλές του Ισραήλ. Παλαιά διαθήκη = Φυλές του Ισραήλ / Καινή διαθήκη = 12 Απόστολοι-->12 Θεοί του Ολύμπου Έλληνες. Και αυτοί πιστεύουν η μάλλον καλύτερα πρεσβεύουν ότι οι Έλληνες δέχτηκαν τον Χριστιανισμό χωρίς βία και μάλιστα μου είπαν ότι οι έλληνες ειδωλολάτρες είναι συγχωρημένοι από τον Χριστιανισμό γιατί δεν γνώριζαν.
Δεν θα αναπτύξω όλες τις περιπτώσεις αλλά θα να αναφερθώ σε μία μόνο ακόμα η οποία στηρίζει πως το δωδεκάθεο και οι δώδεκα φυλές του Ισραήλ είναι στοιχεία τα οποία έδωσε ο θεός από την αρχή της δημιουργίας. Ότι δηλαδή οι Έλληνες από καταβολής κόσμου είχαν στοιχεία τέτοια τα οποία όμως ξέφτισαν με την πάροδο των χρόνων και αυτά μετετράπησαν στο δωδεκάθεο. Βέβαια θεωρούν δυνατόν να ξεθωριάσουν τόσο, μιας και οι εβραίοι ξέφτισαν τόσο πολύ που οι ίδιοι είδαν το Ιησού με τα μάτια τους και δεν τον πίστευαν, δεν θα ξεθώριαζε των ελλήνων. Δηλαδή αυτοί πιστεύουν ότι οι Έλληνες στράβωσαν κάπου στο δρόμο και ο θεός αφού είδε και απόειδε με τους εβραίους κοίταξε με τους δώδεκα αποστόλους να ξαναφέρει στην ευθεία τους Έλληνες και να κάνει μια καινούργια αρχή με αυτούς.
Θα μπορούσαν αυτά τα τρία να έχουν τέτοια σχέση μεταξύ τους;