- ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Take it easy...
Μην πιστευεις αυτα που θα σου πουνε τα κοριτσια για ισοτητεςκλπ
Αν δεν το παιξεις Τζεντλεμαν ,να ανοιξεις καμμια πορτα να περασουν πρωτες,να πληρωσεις τουλαγχιστον στα 3 πρωτα ραντεβου,να γραψεις κανενα ποιηματακι σαν και αυτα που κυκλοφορουν εδω μεσα το χανεις το παιγνιδι.Βεβαια δεν υπαρχει συνταγη [τουμπαρισματος ]αλλα τα παραπανω ειναι αποτελεσματικα.Τα εχω δει και σε δραση και πιανουν ακομα και αν ξερεις το παιγνιδι..
Κυρίως όταν θέλουμε το πρώτο ραντεβού να γίνει δεύτερο τρίτο κλπ.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
Εγω παντως δεν ξαναβγαινα[για καφε δεν συζηταμε καν]
Εσυ θα σκεφτοσουν:πωπω τι ωραια ,βρηκα την αποθεωση της ειλικρινειας?
Μου φαινεται οτι ξυπνησα με κεφια σημερα,ειμαι και σε αδεια...
quote:Mάτια μου σαφώς και δεν βγαίνεις ξανά. Πριν από το ραντεβού προσπαθείς να τον ψυχολογήσεις τον άνθρωπο πριν σε ταλαιπωρήσει, αλλά όλοι πέφτουμε έξω. Πάντως κάποτε που σε ένα πρώτο ραντεβού εκενυρίστηκα κι αντιμετώπισα αυτό το -να ανέβουμε κάπου γιά ένα καφέ, τον παράτησα- μαγκιά εν μέσω Ναυπλίου 1 και μισή τα ξημερώματα, πήρα ταξί πλήρωσα από Ναύπλιο Αθήνα 95 Ευρώ μέσα στα μαύρα ξημερώματα με βροχή, γιατί δεν γούσταρα να είμαι δευτερόλεπτο μαζί του, αισθάνθηκα τόσο περίεργα σε εκείνο το πρώτο ραντεβού, -είχαμε και παρέα ένα φιλικό ζευγάρι,- τα έχασαν οι άνθρωποι αλλά εγώ έκανα αυτό που νόμιζα σωστό. Είμαι περίεργη. Καλή γλυκιά υποχωρητική ευαίσθητη αλλά αν με [πιάσει το αντιδραστικό μου] τρέμε Αφροδίτη. Ακόμα με κυνηγάει ο τύπος εξηγώντας μου ότι τον παρεξήγησα, άλλο ήθελε να πει και άλλο είπε άλλο εννούσε κι εγώ δεν το έπιασα. Εγώ φυσικά γιά να μην πιάσω από κατάχαμα κανένα λοστό επειδή μου έσπασε τα νεύρα ρίχτηκα σε ένα ταξί κι εξαφανίστηκα. Μην είδατε τον Παναγή. ΄Οχι παίζουμε. ΄Αστον να αναρωτιέται που έφταιξε.
Αφροδιτη θελω να ειμαι εδω ο εαυτος μου γιατι εξω δεν μπορω και αντιδραω. Πες μου ,αν θες.Πες οτι βγαινεις με καποιον ,πας σε ενα μπαρακι και αφου περασει μεσα, σου ερχεται η πορτα στο κεφαλι,αφου πιειτε 2-3 ποτα και ερθει ο λογαριασμος ,αρχιζει τις διαιρεσεις και τους πολλαπλασιασμους ,οδιαλογος περοριζεται στο γηπεδο και για τα αμορτισερ του αυτοκινητου του που θελουν αλλαγμα,και στο τελος σου λεει:Να ανεβω πανω για ενα ΚΑΦΕ?
Εγω παντως δεν ξαναβγαινα[για καφε δεν συζηταμε καν]
Εσυ θα σκεφτοσουν:πωπω τι ωραια ,βρηκα την αποθεωση της ειλικρινειας?
Μου φαινεται οτι ξυπνησα με κεφια σημερα,ειμαι και σε αδεια...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
.....................................................................
Για να κανουμε και μια μεταφυσικη προσεγγιση του θεματος.
Συμφωνω με το παραπανω της Αφροδιτης.Υπαρχουν ομως καποιες φορες που ενω η διαισθηση σου φωναζει:τρεξε μακρια,που ενω νιωθεις το σκοτεινο χρωμα της αυρας του αλλου ,που το νοητικο ρανταρ στριφογυριζει και στελνει του κοσμου ,τα αρνητικα μηνυματα,πας και πεφτεις στο πηγαδι και μαλιστα βουτας με το κεφαλι.
Πως να το εξηγησω τωρα αυτο? Να το πω καρμα ,να το πω συναστρια ,να το πω μαγεια η να το πω βλακεια με περικεφαλαια?
Οποιος μπορει ας απαντησει.
quote:
Tindomiel
Ειναι ενα μαθημα οπως ολα τα αλλα.
Μάλλον κάνεις λάθος. Τα θρησκευτικά δεν είναι ένα μάθημα σαν τα άλλα γιατί σκοπεύει στην ανάπτυξη συγκεκριμένου θρησκευτικού φρονήματος με τη μέθοδο της κατήχησης.
Ο σκοπός του μαθήματος, όπως αναφέρεται στο "Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων δημοτικού σχολείου" (Υπουργική απόφαση 21072α/Γ2/28.2.2003 ΦΕΚ 303/Β/2003) είναι μεταξύ άλλων:
"Η ανάπτυξη του θρησκευτικού φρονήματος".
"Η κατανόηση της σημασίας της ενεργούς συμμετοχής στην εκκλησιαστική κοινότητα"
"Η αντίληψη της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο"(!)
Πρόκειται για ένα μάθημα που σκοπεύει στον προσηλυτισμό και την κατήχηση των μαθητών με τη βία.
quote:
Tindomiel
Δηλαδη νομιζετε πως σε Μουσουλμανικα σχολεια μαθαινουν για τον Χριστιανισμο και τις αλλες Θρησκειες?
Στα σχολεία της Τουρκίας δεν διδάσκονται θρησκευτικά, από το 1923.
Στα σχολεία του Αφγανιστάν διδάσκονται υποχρεωτικά όπως στα ελληνικά. Αν συγκριθούμε στο θέμα αυτό με τα σχολεία του Ιράν και του Αφγανιστάν, όντως είμαστε στο ίδιο επίπεδο.
quote:
Tindomiel
Και το να κανει κανεις την προσευχη το πρωι δεν του κοστιζει κατι ακομα και αν δεν πιστευει σε αυτο.
Η προσευχή είναι λατρευτική πράξη προς κάποιον θεό. Το να επιβάλλεται στο μαθητή να κάνει προσευχή το πρωί ή να συμμετέχει σ'αυτήν (όπως ορίζουν οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκεύματος) είναι προσβολή προς τα προσωπικά του πιστεύω και την προσωπικότητά του γενικότερα.
Γιατί δεν δοκιμάζεις το πρωί να γονατίσεις προς τη Μέκκα και να κάνεις μια μουσουλμανική προσευχή; Δεν κοστίζει τίποτε κι ας μην πιστεύεις σ'αυτό.
quote:
Tindomiel
Μην ξεχναμε πως ζουμε στην Ελλαδα που το θρησκευμα ειναι Χριστιανικο.
Η επικρατούσα (και όχι η επίσημη) θρησκεία του κράτους είναι η ορθόδοξη χριστιανική ενώ το ποσοστό των ορθοδόξων ανέρχεται σε 37% περίπου του πληθυσμού.
Ταυτόχρονα όμως το σύνταγμα αναφέρει ρητά πως "η θρησκευτική ελευθερία είναι απαραβίαστη".
Μπορεί λοιπόν να ζούμε σε χώρα όπου επικρατεί ο χριστιανισμός αλλά δεν έχει κανείς δικαίωμα να τον επιβάλλει σε κανένα άμεσα ή έμμεσα. Πόσο μαλλον με τη βία, όπως γίνεται στο δημοτικό σχολείο.

macedon
quote:
macedon
Γιατί δεν δοκιμάζεις το πρωί να γονατίσεις προς τη Μέκκα και να κάνεις μια μουσουλμανική προσευχή; Δεν κοστίζει τίποτε κι ας μην πιστεύεις σ'αυτό.
Εχεις δικιο, δεν το ειχα σκεφτει αυτο.Το παιρνω πισω λοιπον...
Ομως για να ειμαι ειλικρινης στο δικο μου σχολειο ποτε δεν εγινε παρατηρηση σε καποιον επειδη δεν πηρε μερος στην προσευχη.
Και οσοι ηταν αλλοθρησκοι δεν επαιρναν μερος στο μαθημα.
Μαλιστα η καθηγητρια μου μας ειχε πει πως οποιος δεν ενδιαφερεται για το μαθημα μπορει να μην ερχεται χωρις να παιρνει απουσια.
Ισως ημουν τυχερη με την συγκεκριμενη καθηγητρια...
Και ισως για αυτο δεν βρισκω τοσο κακο να γινονται τα Θρησκευτικα στο σχολειο...
*All you need is trust... and a little bit of Pixiedust*
Το ΥΠΕΠΘ οφείλει,λοιπόν,να το καταργήσει μια και καλή(και ας φωνάξουν και ας αφρίσουν και ας...ας...εκεί στην "χωματερή" της Ιεράς Συνόδου)!
Στη θέση του τι να μπει,με ρωτάτε;
Ασφαλώς,το μάθημα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ(τόσο για Γυμνάσιο όσο και για Λύκειο/Τεχν.Εκπαίδευση).
ΣΑΦΕΣ;;;;;;;;
Ingy
(όπως πάνω-έτσι και κάτω)