- Fractals>> - ΕΙΚΟΝΕΣ
http://www.chasm.co.yu/Gallery.htm
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
Ήθελα να ρωτήσω τους υπόλοιπους αν γνωρίζουν πρακτικούς τρόπους αναδρομής σε περασμένες ζωές. Όταν λέω πρακτικούς, εννοώ να μπορεί να τους εφαρμόσει ένας σύγχρονος κάτοικος της πόλεως με μικρές θυσίες (π.χ. μπορώ να κόψω τον καφέ για μερικές μέρες).
Δεν μπορώ να πιστέψω πως η πόρτα έχει κλείσει για μας που ατυχήσαμε να ζούμε σε τέτοιες εποχές. Οι θεοί θα έχουν προνοήσει κάποιο μονοπάτι.
![]()
![]()
Αντιφών ερωτηθείς τί εστι μαντική απεκρίθη: ανθρώπου φρονίμου εικασμός.
Σίγουρα πρέπει να υπάρχει κάποιο τρόπος...απλά δε ξέρω τί σκοπό θα εξυπηρετούσε να ήξερες...Πάντως αν ήμουν στη θέση σου δε θα απευθυνόμουν σε κάποιον που ισχυρίζεται ότι μπορεί να με "γυρίσει" πίσω...
Τέλος ας εξετάσουμε την πιθανότητα να υπάρχουν ενδείξεις μέσω ονείρων...ας περιμένουμε κι άλλους!!
ο Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κάνει κάποιος αναδρομή, που βασίζονται κυρίως στον υπνωτισμό και στην ελεγχόμενη φαντασίωση. Οι πιο ασφαλείς από αυτούς τους τρόπους, σου δίνουν μια πολύ αμυδρή εντύπωση, τόσο αμυδρή, που αισθάνεσαι είτε ότι είχες ονειρευτεί (και δεν είχες στην πραγματικότητα υπνωτιστεί - πράγμα αρκετά πιθανό), είτε ότι την όλη υπόθεση τη σκάρωσε η φαντασία σου (στην ελεγχόμενη φαντασίωση).
Κάποτε έκανα παρέα με έναν υπνωτιστή που έκανε επαγγελματικά αναδρομές, και είχαμε μιλήσει για τους τρόπους, επίσης κάποια εποχή που ζούσα στην Αγγλία, είχα μία γνωρημία με έναν ψυχολόγο που ασκούσε τη μέθοδο του υπνωτισμού.
Σε πειράματα που έκανα μετά μόνη μου, είχα ποικίλλα αποτελέσματα, δεν ήταν όμως αρκετά για να βγάλω ένα σωστό στατιστικό συμπέρασμα...
Πάντως αν ασχοληθείς ερασιτεχνικά, αυτά που θα πετύχεις θα είναι πολύ "φλου", αν και πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον.
Πρέπει πάντως να βρεις και αρκετά υποψήφια θύματα...![]()
![]()
![]()
http://www.bouloukos.gr/pindex.htm
Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι η αναδρομή είναι ακριβό χόμπι (γύρω στις 40.000 ΔΡΧ)
Για τον δεύτερο θυμάμαι πρός το παρόν μόνο το μικρό του όνομα "Γιώργος", και αυτός πολύ γνωστός, θα το θυμηθώ και θα στο γραψω (νομιζω εχει Κρητικό επώνυμο σε -άκης)
Πρός το παρόν επισκέψου την επόμενη σελίδα για πλάκα και μάθε τι ήσουν στην προηγούμενη ζωή σου...
Πλωτίνε, το Βουλούκο τον έχω δει στην τηλεόραση και μου φαίνεται πολύ άγριος βρε παιδί μου...
Όσο για τον... Κρητικάκη, τον έχω ακουστά. Πάει μια φίλη μου εκεί και μου έχει δώσει και πληροφορίες για μια-δυο περασμένες συναντήσεις μας. Για τον "Κρητικάκη" είπα πως μπορώ να κόψω τον καφέ για μερικές μέρες αλλά τεσπα... το αναβάλλω συνέχεια.
Αμαλία, θα ενδιαφερόμουν περισσότερο για τη μεθοδολογία των πειραμάτων σου όπου θα έχω τον πλήρη έλεγχο. Μπορεί να βγάλω πολύ "φλου" συμπεράσματα όπως λες, αλλά είμαι σίγουρος πως, όπως λες, θα έχουν εν-ΔΙΑ-φέρον. ![]()
Η σελίδα πάντως είχε γούστο...
Εγραφε και στο "τρίτο μάτι" νομίζω παλιότερα.
Μην προσπαθήσετε να βρείτε το τηλέφωνό του μέσω 131, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ενοχλήσετε τους υπόλοιπους τέσσερεις Κυπριωτάκηδες Γιώργους, που δεν είναι υπνωτιστές (όπως με διαβεβαίωσαν οι γυναίκες τους) και λαμβάνουν καθημερινά τηλεφωνήματα από άτομα που τον ψάχνουν. ![]()
![]()
![]()
![]()
Επανήλθα μετά από λίγο καιρό. Ελπίζω να πρόλαβα το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο θέμα. Οι πληροφορίες που θα γράψω πιο κάτω, βασίζονται σε συζητήσεις - πειράματα που έκανα παλιότερα και σε προσωπική εμπειρία, + κάποιες άλλες πηγές...
Αρκετά συνοπτικά...
Σημ: Οι όροι "θύτης" και "θύμα" αναγράφονται χιουμοριστικά και δεν ακριβολογώ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:
Να έχει ("το θύμα") φάει ελαφριά πριν από τη διαδικασία της αναδρομής, να είναι ξεκούραστο. Το άτομο που θα αποτελέσει τον καθοδηγητή, να είναι σοβαρό και να εμπνέει στο θύμα εμπιστοσύνη κι όχι να φαίνεται τσαρλατάνος ή ότι πειραματίζεται εις βάρος του άλλου. Παρόλα αυτά, και οι δύο, θύτης και θύμα - ιδίως όμως το θύμα- μπορούν να γελάσουν κατά τη διάρκεια, πράγμα όχι και τόσο κακό τελικά.
Ο χώρος ήσυχος με θερμοκρασία μέτρια και χαμηλό φωτισμό. Τηλέφωνα και κουδούνια απενεργοποιημένα. Ενα μαγνητόφωνο που θα γράφει τη συνομιλία θύτη και θύματος (στο pause κατα την αρχική διαδικασία και ανοίγει μόλις αρχίζει η βασική διαδικασία). Επίσης, ένας καναπές ή ένα κρεββάτι, όχι όμως μαλακό με κουβέρτες κ.λ.π., που να παραπέμπει στον ύπνο.
Αυτά για την αρχή του πειράματος - που δεν είναι πέιραμα...
ΦΑΣΗ 1η:
Βασική τεχνική χαλάρωσης με καθοδήγηση από τον ομιλητή, όχι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο όσο χρειάζεται για να αποκτηθεί επαφή και να αφεθεί η σκέψη και η φαντασία του θύματος στον ομιλητή. Στο διάστημα αυτό, δίνονται οδηγίες για το πως θα ξυπνήσει το θύμα (π.χ. μετρώντας - ο ομιλητής- δυνατά ως το 3), αν και αυτές οι οδηγίες μπορούν να υπενθυμιστούν και μετά. Επίσης εντολές του στυλ: "όταν ξυπνήσεις θα αισθάνεσαι πολύ όμορφα, δεν θα θυμάσαι κάτι που σε στεναχώρησε", κ.λ.π.
ΦΑΣΗ 2η:
Καλείς το θύμα να σε ακολουθήσει με τη φαντασία του (που θα προσπαθεί να ζωντανεύει σε εικόνες μέσα στο μυαλό του), σε μία πορεία πλούσιας αισθητικής φύσεως π.χ.: Σε ένα δάσος με παχύ και δροσερό γρασίδι και μυρωδιά από φρέσκο χώμα, πουλάκια που κελαιδάνε... Γενικά, πράγματα που μπορεί κάποιος να φαντασιωθεί εύκολα και που τον συνεπαίρνουν.
Σιγά - σιγά τον οδηγείς σε κάποιο πέρασμα - γέφυρα (γενικά αυτό μπορεί να είναι και είσοδος σε ένα άλλο τοπίο ή να βουτήξει σε μια θάλασσα και να συνεχίσει εκεί την πορεία του. Το τι θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από το πόσο καλά ξέρεις να ψυχολογείς τον άλλο.)
Η πορεία - χοντρικά - τελείωνει σε κάποιο κλειστό χώρο όπως σπίτι, σπηλιά κ.λ.π., όπου πολύ κουρασμένο το θύμα, βρίσκει ένα κρεββάτι - βωμό - ότι θεωρήσετε ότι ταιριάζει καλύτερα - και κοιμάται βαθιά.
ΦΑΣΗ 3η:
Το θύμα ξυπνάει ανανεωμένο σαν μέσα σε όνειρο και αρχίζει να περπατάει σε έναν δρόμο. Ο δρόμος αυτός (σύμφωνα με τη δική σας καθοδήγηση) οδηγάει σε μια πόρτα - την πόρτα του σπιτιού του - της περασμένης ζωής όμως. Εχετε πει στο θύμα ότι έχει μια ηληκία παιδική, οπότε αρχίζετε να ρωτάτε ερωτήσεις που θα μπορούσε να καταλαβαίνει σε αυτή την ηληκία, όπως: είναι μεγάλη η πόρτα, τι χρώμα έχει... Μόλις μπει (κάθε άνθρωπος έχει ένα σπίτι πιθανότατα) ρωτάτε για τα άλλα άτομα που είναι μέσα κ.λ.π.
Γενικά, μέχρι αυτή τη φάση, κι εσείς αλλά και το θύμα μπορεί να νομίζετε ότι όλα είναι μια φάρσα που δημιουργεί το μυαλό το δικό σας αλλά και του θύματος. Γιαυτό χρειάζεται το μαγνητόφωνο. Οταν τελειώσει όλη η διαδικάσία μπορεί να βρεθείτε μπροστά από εκπλήξεις...
ΦΑΣΗ 4η:Αφού εξερευνήσετε την παρούσα κατάσταση, ρωτώντας ερωτήσεις που να μπορεί να απαντήσει το θύμα, κι όχι ανόητες π.χ. "που είναι η ηλεκτρική κουζίνα;"- μπορεί να μην υπήρχε εκείνη την εποχή-, αλλά "είναι μέρα, νύχτα, κάνει κρύο, με τι μετακινούνται οι άλλοι άνθρωποι, κ.λ.π." βγάζετε κάποια συμπεράσματα. Μετά λέτε στο θύμα να ξαπλώσει, ή να κλείσει τα μάτια του και να μετρήσει, ή να πει κάποια λέξη (αυτό εξαρτάται από τη δική σας επινοητικότητα) και να βρεθεί 5 χρόνια μπροστά.
Και ούτω κάθε εξείς...
Μην κουράσετε πολύ το θύμα.
Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο πολύ ώρα γίνεται η διαδικασία, τόσο πιο βαθιά μπορεί να ναρκωθεί το άτομο. Ετσι, μπορεί στην αρχή, να έκανε πλάκα και μέτα να μη θυμάται που βρισκόταν και τι έλεγε.
Γενικά, αυτός ο τρόπος είναι ένας από τους παραδοσιακούς, βασίζεται πολύ στην κρίση και την επινοητικότητα του θύτη και γενικά είναι ακίνδυνος για τα περισσότερα άτομα.
Αν δείτε πως το θύμα δυσκολεύεται να ξυπνήσει (πράγμα λίγο απίθανο αν του έχετε δώσει καλό "password" ξυπνήματος, γιατί αν έχει φτάσει σε σημείο να έχει όντως υπνωτιστεί και να μην ξυπνάει, τότε έχει περάσει στο υποσυνείδητό του και το "password" ...)τότε το χτυπάτε ελαφρά και κοφτά στον ώμο, η φυσάτε δυνατά και κοφτά μπροστά στο πρόσωπό του.
Αυτά για την ώρα.
Ελπίζω να ήμουν όσο διαφωτιστική γίνεται. Είναι λίγο κουραστικό να γράφεις και να σκέφτεσαι συγχρόνως, και επειδή αυτό ακριβώς έκανα, ότι απορίες υπάρχουν θα τις συζητήσουμε και θα συμπληρώσουμε ότι πρέπει να ειπωθεί, με διάλογο.
Χαιρετώ, προς το παρόν...
Ασφαλώς δεν είναι παιχνιδάκι αλλά έτσι όπως το περιγράφεις δεν είναι και κάτι το εξωφρενικά δύσκολο. Χρειάζεται λίγη μεθοδικότητα και σοβαρότητα (όχι σοβαροφάνεια!).
Θ'αρχίσω να ψάχνω για το "θύτη" μου ![]()
Ευχαριστώ!
Ουτε δύσκολο, ούτε εύκολο θα το έλεγα.
Εξαρτάται από το πόσο καλός ψυχολόγος είσαι, πόσο ευρηματικός είσαι και τι χημεία έχεις με τον άλλο.
Αυτά, βέβαια για να αρχίσεις.
Γιατί η μέθοδος που προανέφερα είναι μόνο για να πειραματιστείς, και για να τα καταφέρεις πραγματικά θέλει πολύ περισσότερες γνώσεις, αλλά και κόπο.
Κι εγώ πειραματίστηκα με αυτόν τον τρόπο, δεν είμαι καθόλου σίγουρη αν οι ιστορίες που άκουσα ήταν απλά φαντασίες, ή είχαν στοιχεία από την πραγματικότητα, τουλάχιστον όμως, τα "θύματα" λέγανε μετά ότι ειχαν έναν πολύ ευχάριστο περίπατο στο δροσερό γρασίδι του δάσους...
Ο Βουλουκος μπορει να ειναι περιεργος στην οψη, αλλα μου φαινεται οτι ξερει τι κανει...Παντως οπως και να εχει πρεπει να προσεξεις πολυ, γιατι εκεινη την ωρα (της αναδρομης), θα εισαι ουσιαστικα ερμαιον...Οποτε μην λαβεις βιαστικες αποφασεις...
Χαιρε!
Αν και δεν μου απαντησες για την ερμηνεια της λεξεως...![]()
"Μηδέν άγαν"...Χίλων.
Για να πω πάντως την αλήθεια, θα ήθελα μια περαιτέρω δικαιολόγηση του γιατί χρειάζεται η βόλτα στο γρασίδι και για ποιο λόγο πρέπει να καταλήξει στο καταφύγιο κλπ.
Πάντως ακόμα κι αν αυτά που θα βγουν έξω είναι φαντασίες δε σημαίνει πως είναι άχρηστα, το αντίθετο μάλιστα! Άλλωστε και οι προηγούμενες ενσαρκώσεις δεν ξέρουμε τί ακριβώς είναι. Το γράφω διότι έχω μια προσωπική θεωρία περί μετενσάρκωσης, κάπως πιο σκεπτικιστική, τελείως δική μου.
Άτλα,
για τη λέξη "έρμαιον" λες ![]()
quote:Για να πω πάντως την αλήθεια, θα ήθελα μια περαιτέρω δικαιολόγηση του γιατί χρειάζεται η βόλτα στο γρασίδι και για ποιο λόγο πρέπει να καταλήξει στο καταφύγιο κλπ.
Καλημέρα, και χρόνια πολλά σε όλους.
Η βόλτα στο γρασίδι, τα πουλάκια που κελαηδούν κ.λ.π. χρειάζονται αφενός για να καθοδηγήσεις το άτομο που υπνωτίζεται στην κατάσταση που θέλεις και αφετέρου για να μπορείς να οδηγήσεις την φαντασίωσή σου σε μια πορεία και να πάρεις εσύ τον έλεγχο.
Αυτό δε θα γίνοταν εύκολα αν π.χ. έλεγες: "σε υπνωτίζω, νιώθεις τα μάτια σου να κλείνουν κ.λ.π." ενώ με αυτόν τον τρόπο, το άτομο νιώθει ασφάλεια, είναι εύκολο να παρακολουθήσει μια πορεία που όλοι λίγο ή πολύ έχουμε σαν εμπειρία και δεν αμύνεται έντονα το μυαλό του.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Γιατί μου φαίνεται λίγο "χονδρό" να έιπε κάτι τέτοιο, τη στιγμή που απ'ότι ξέρω ψάχνεται αρκετά με τη μεταφυσική και μου μοιάζει παράλογο να κάνει τέτοιες δηλώσεις...
Δεν ξέρω πάλι. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.
Μετά από άνοιγμα παρόμοιου θέματος στο φόρουμ από την αφεντιά μου, με τίτλο προηγούμενες ζωές και αναδρομές, αποφάσισα (μετά από προτροπή της Αμαλίας) να μεταφέρουμε το θέμα εδώ, μιας και ήδη έχει γίνει μια παρόμοια κουβέντα και υπάρχει το ξεκίνημα.
Φίλη Αμαλία, από ότι βλέπω περιγράφεις σε γενικές γραμμές την μέθοδο που χρησιμοποιεί ο Γιώργος ο Κυπριωτάκης (δεν ξέρω βέβαια αν την χρησιμοποιούν κι άλλοι), που δεν είναι ακριβώς ύπνωση, αλλά μέθοδο βαθιάς χαλάρωσης.
Θα πρέπει να πω εδώ, πως για χρόνια έψαχνα να βρω κάποιον που να ασχολείται με τις αναδρομές, χωρίς όμως χρήση ύπνωσης. Τα γιατί πολλά…
Πείτε με άπιστο Θωμά, πείτε με στριμμένο άντερο…το θέμα είναι πως ήθελα να έχω κατά κάποιον τρόπο να έχω όσο γίνεται κάποιον «έλεγχο» πάνω στα τεκταινόμενα, και να μην είμαι «έρμαιο» που λεει και ο ΑΤΛΑΣ στην όποια υποβολή θα μπορούσε να κάνει ο εκάστοτε υπνωτιστής…
Ήξερα λοιπόν πως υπάρχει και δεύτερη μέθοδο αναδρομής, κι έψαχνα για χρόνια να πετύχω κάτι ανάλογο στην Ελλάδα.
Όταν τελικά το βρήκα, μου χρειάστηκαν άλλα τρία χρόνια για να πάρω την απόφαση να το κάνω…Υπάρχει ένα ρητό που λεει, όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος εμφανίζεται. (Αν και υπάρχει και το άλλο που λεει πως όταν ο μαθητής είναι πανέτοιμος, τότε ο δάσκαλος εξαφανίζεται…τέλος πάντων).
Αν με ρωτήσει κανείς (που πολλοί φίλοι με ρώτησαν για να πούμε την αλήθεια), αν τελικά έχω πειστεί για την ύπαρξη προηγούμενων ζωών με την αναδρομή που έκανα, ή αν τελικά θα μπορούσε όλα αυτά να είναι …ονειροφαντασίες, ή παιχνίδια του ασυνείδητου…λοιπόν έχω να πω το εξής..
Ακόμα κι αν είναι το δεύτερο, δηλαδή ιστορίες κατασκευασμένες από το ασυνείδητό μας (ή υποσυνείδητο για κάποιους), είτε πληροφορίες από τα ακασικά αρχεία (το παγκόσμιο συλλογικό ασυνείδητο που καταγράφει τις μνήμες όλων των προγόνων μας και όλων των ψυχών που πέρασαν επί της γης και όχι μόνο), είτε μνήμες της πρώτης παιδικής ηλικίας, είτε για άλλους …ονειροφαντασίες του εγκεφάλου μας εξηγούμενες με νευροχημικές του διαδικασίες, ακόμη λοιπόν και κάτι από όλα αυτά να ισχύει, ακόμα κι έτσι, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό…
Γιατί ούτως ή άλλως είναι μια εμπειρία απελευθερωτική. Ακόμα λοιπόν κι αν είναι πλευρές του υποσυνειδήτου μας, που ξεδιπλώνονται εκείνη την ώρα για να «εξηγήσουν» τυχόν πιέσεις, προβλήματα, τραύματα ή απωθημένα που μας βασανίζουν, η εμπειρία είναι λυτρωτική. Είναι σαν να στήνεται μια φανταστική σκηνή, όπου το υποσυνείδητο διαλέγει τους ρόλους, τους πρωταγωνιστές και τα κοστούμια, και ξετυλίγει το «θεατρικό δρώμενο», λύνοντας έτσι προβλήματα (φυσικά όχι δια μαγείας), κατά κάποιον τρόπο, θεραπεύοντας έτσι τομείς που έπασχαν…Ακόμα κι αυτό λοιπόν να είναι η εξήγηση, αυτή η ικανότητα του εαυτού μας να αυτολυτρώνεται, να αυτοδιορθώνεται, να πετά από πάνω του παλιά …κουρέλια που δεν του κάνουν πια (κι εδώ ακριβώς είναι που παίζει τρομερά σημαντικό ρόλο ο οδηγός…που όπως λεει κι η Αμαλία θα πρέπει να είναι μαζί και ψυχολόγος, και κατ’ εμέ, θα πρέπει κυρίως να είναι αυτό, και μετά όλα τα άλλα), ακόμα κι έτσι λοιπόν αξίζει τον κόπο.
Θα πω όμως ξανά αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο τόπικ που είχα ανοίξει.
Ο υποψήφιος για την αναδρομή θα πρέπει να είναι πραγματικά έτοιμος να κάνει ένα τέτοιο βήμα… όχι γιατί είναι κάτι τρομακτικό που μπορεί να τον φοβίσει ή να του αλλάξει την ζωή, αλλά γιατί αν δεν έχεις πραγματικά ερωτήματα, δεν θα λάβεις και πραγματικές απαντήσεις.
Αν πας για τον χαβαλέ σου ή από περιέργεια, τα αποτελέσματα που θα λάβεις θα είναι φτωχά και ανούσια και θα κλαις τα λεφτά σου…Έχω το παράδειγμα ενός φίλου μου, που πήγε με τέτοιο σκεπτικό, παρόλο που προσπαθούσα να τον αποτρέψω, και τελικά το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα καλό. (Ήμουν παρούσα στην αναδρομή και το βεβαιώνω). Παρόλα αυτά, και στην δική του περίπτωση, ο ανώτερός του εαυτός του έστειλε κάποια μηνύματα που για μένα τουλάχιστον ήταν εμφανή, αλλά εκείνος δεν ήθελε να τα κατανοήσει…δεν είχε τα πραγματικά ερωτήματα, δεν ήθελε και τις απαντήσεις…
Τέλος πάντων όμως…μακρηγόρησα και θα με κυνηγήσετε…
Περισσότερα σύντομα…δεν έχει αξία ο μονόλογος, αλλά ο διάλογος.
Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας…
May the light be with you,
So mote it be!
Elanor/Giteana.
Πίστευε και μή, ΕΡΕΥΝΑ!
Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ενημερώσω πως την Τετάρτη 21/04/2004 19:30 - 22:00, στο Ίδρυμα Παραψυχολογικών Ερευνών, ο κύριος Γιώργος Βουλούκος θα κάνει ζωντανές αναδρομές για το κοινό, πράγμα που έκανε και παλιότερα, δηλαδή πριν 15 περ. χρόνια σε περιοδείες του ανά την Ελλάδα.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 10 ευρώ. Μήπως ενδιαφέρετε κανείς να έρθει παρέα; Εγώ λεω να παω πάντως.
Ενημερώστε με εγκαίρως. Αν κάποιος θέλει τα τηλέφωνα του κέντρου, μπορώ να σας τα δώσω.
May the light be with you,
so mote it be!
Elanor/Giteana.
Πίστευε και μή, ΕΡΕΥΝΑ!
quote:
Ο υποψήφιος για την αναδρομή θα πρέπει να είναι πραγματικά έτοιμος να κάνει ένα τέτοιο βήμα… όχι γιατί είναι κάτι τρομακτικό που μπορεί να τον φοβίσει ή να του αλλάξει την ζωή, αλλά γιατί αν δεν έχεις πραγματικά ερωτήματα, δεν θα λάβεις και πραγματικές απαντήσεις.
Συμφωνώ κι εγώ με την φράση σου αυτή Elanor.
Οταν ήμουν πολύ μικρότερη, με ενδιέφερε πολύ το θέμα της αναδρομής. Μαζί με την αστρική προβολή, ήταν τα δύο πιο αγαπημένα μου μεταφυσικά κεφάλαια! Και φυσικά, πειράματα είχα κάνει αρκετά - στον Βουλούκο βέβαια δεν πήγα. Ενα φρένο στα πειράματά μου εκείνα, αποτέλεσε τότε η επαφή μου με ένα κέντρο μεταφυσικής, όπου ανακάλυψα πως όσο πιο βαθιά θες να ασχοληθείς με τα θέματα αυτά, τόσο πιο προσεκτικά πρέπει να βαδίσεις. Μία ψηφιακή υπογραφή μέλους των forums (της Ελευθερίας) το λέει αυτό, με πολύ ωραίο τρόπο: "διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό"...
Αγια πάντως δεν είμαι
, παρά τις διδασκαλίες εκείνης της εποχής, είχα κάνει αρκετές προσπάθειες να υπνωτίσω φίλους μου, ειδικά μετά από ένα διάστημα πολύ στενής παρέας με τον Κυπριωτάκη, που είχα κολλήσει στο θέμα - αν και οι προσπάθειες του ιδίου να με υπνωτίσουν δεν απέδωσαν και ιδιαίτερα πράγματα, προφανώς για τους λόγους που αναφέρεις κι εσύ (ότι η τεχνική του οδηγεί μάλλον σε βαθιά χαλάρωση, παρά σε ύπνωση).
Στο τελευταίο λοιπόν, θα ήθελα να σου απευθύνω την ερώτησή μου. Δεδομένου ότι η δική μου εμπειρία σχετικά, συνδέεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό με τις αναδρομές που έκανε ο Γιώργος, κατά ένα άλλο ποσοστό με τις συζητήσεις που έκανα στην Αγγλία με έναν ψυχολόγο ειδικευμένο στο αντικείμενο, και τέλος ένα μικρό ποσοστό σε 2-3 δοκιμές που είχαμε κάνει στο μεταφυσικό κέντρο που πήγαινα τότε, δεν έχω και πολλές γνώσεις σχετικά με τον άλλο τρόπο που αναφέρεις και που όπως λες, σου φάνηκε αρκετά αξιόπιστος. Για την ακρίβεια, δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται. Αν θέλεις, μπορούμε να κάνουμε εδώ μία συζήτηση αξιολογώντας και σχολιάζοντας τους τρόπους αυτούς (χωρίς βέβαια ανατριχιαστικές λεπτομέρεις - μη μας κλείσουν και μέσα με την κατηγορία ότι δίνουμε οδηγίες που μπορούν να εκτελεστούν από άτομα με "αλόγιστο θάρρος" ![]()
).
Περιμένω έτσι, τη συνέχεια στη συζήτησή μας. ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
πόσα πλέρωσε;![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!