ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Πύρρα30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΠύρραΜέλος
17/07/2003, 09:45:00
Αγαπητέ Apatris

Συγχώρα με που θα σε χαρακτηρίσω θύμα της πλάνης των αιώνων. Θα σου ζητήσω ταπεινά να ανοίξεις τη ψυχή σου σε κάτι παραπάνω από αυτοκρατορίες, πολέμους, αντιπαραθέσεις και ανθρώπινες πράξεις. Η δική μου πίστη δεδ στηρίζεται στους κληρικούς, δε στηρίζεται σε ανθρώπινα λάθη, ούτε σε πολιτικές βουλήσεις. Η δική μου πίστη στηρίζεται σε σε ότι πιο ουσιώδη και δυνατό έχω στην κατοχή μου: την ΨΥΧΗ μου και το ΠΝΕΥΜΑ μου. Και τα δύο αλληλένδετα στοιχεία της υπόστασης μου με καθοδηγούν, τίποτα άλλο. Ουδέποτε δέχτηκα την ιδιοτελή καθοδήγηση κανενός είτε άυλης, είτε υλικής υπόστασης. Αυτή όμως η αδύναμη κατά τα άλλα ψυχή, και το πνεύμα ζωρίς ολοκληρωση οδηγούν τη ζωή μου σε λιβάδια αγάπης και μόνο. Δε χρειάζεται καμία θρησκεία για να μου δείξει το δρόμο, δε χρειάζεται κανένας κληρικός για να κατανοήσω το νόημα της ζωής και της κοινωνίας. Η θρησκεία μου αποτέλεσε φάρο στη ζωή μου για να μη χάσω το δρόμο που χάραξα εγώ η ίδια και όχι κάποιος άλλος για μένα. Δε στηρίζομαι στους κληρικούς, αλλά στα λόγια του Κυρίου μου. Η ηθική είναι ακόμη και αν διαμορφώνεται από τις εκάστοτε συνθήκες της εποχής μας, είναι στοιχείο αντικειμενικό και όχι υποκειμενικό, όπως αρκετοί θέλουν να αποκαλούν για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα.
Για να φτάσω εδώ που έφτασα διέσχισα ταραγμένα πεδία και φουρτουνιασμένες θάλασσες. Διάβαζα βιβλία, ακουγα, εκλάμβανα, και κατέληγα στο ίδιο σημείο. Μια συνεχής σύγχηση και ένας φόβος ακατάλυπτος για το τι θα συναντήσω στην πορεία της αναζήτησης μου. Ήρθε όμως μία στιγμή, που η ψυχή μου άνοιζε διάπλατα τις πύλες της και ελευθέρωσε όλη την ενέργεια της. Ξαφνικά τα πάντα έγιναν τόσο απλά, όσο το φαγητό που τρώω το μεσημέρι. Όλα λύθηκαν με μιας. Οι απαντήσεις ήταν μπροστά μου και δεεν τις έβλεπα. και αυτό σε διαβεβαιώνω δεν έγινε μέσω της εξωτερικής αναζήτησης αλλά μέσω της εσωτερικής, και όχι εσωτεριστικής αναζήτησης (που πολλές φορές συναντάω στο φόρουμ). Τώρα ξέρω τι συμβαίνει, τώρα ξέρω τι σημαίνει, τώρα ξέρω τι να κάνω.
Φίλε μου, όσο για την επανάσταση που αναφέρεις. Αυτό που θα αναφέρω μπορεί να ακουστεί γελείο (ή κομπασμός ίσως), ή ακόμη και άτοπο. Ζητάω συγνώμη προκαταβολικά. Κατάγομαι από ένδοξη γεννεά της επανάστασης του 21, με τα σημάδια της ακόμη στην οικογένεια μου. Οι ιστορίες και η μυρωδιά των αγώνων ακόμη αιωρείται από πάνω μας. Σε διαβεβαιώνω, αν και η οικογένεια μου ανήκαν στους προύχοντες της εποχής, αποδίδει φόρο τιμής στους τότε κληρικούς. Και δε μπορώ, όπως είμαι σίγουρη και εσύ, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει μέσω της προπαγάνδας της Εκκλησίας μας. Ένας τρόπος υπάρχει να συμβεί, μέσω της ικανοποίησης τη ψυχής των ηρώων μας.
Αν είμαστε Έλληνες, γνωρίζουμε το σωστό δρόμο. Και ως Χριστιανή, δε νοιώθω να έχω παραστρατήσει από τις πνευματικές μας αξίες, διότι σαφέστατα οι "δικές" μου Χριστιανικές αξίες ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με το αιώνιο αρχαίο πνεύμα.

Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα

ΠύρραΜέλος
17/07/2003, 09:54:15
Καλέ μου Μάνο

έπραξες θαυμάσια που μας παραθέτεις όλα αυτά αποφθέγματα σημαντικότατων ανθρώπων. Μέσω αυτών μπορούμε να αντιληφθούμε πληθώρα νοημάτων, παίρνοντας δύναμη να συνεχίσουμε τη προσωπική μας αναζήτηση.
Ευχαριστούμε.

Φίλοι μου ας συνεχίσουμε έτσι. Νομίζω ότι έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα τόπικ που πραγματικά διψάεις για γνώση, αναζητάει, προσφέρει στους συμμετέχοντες, και προπάντωσ στηρίζεται σε μια αόρατη φιλία και αλληλοσεβασμό. Ευχαριστώ για την προσφορά σας στις αναζητήσεις μου, είναι ειλικρινά πολύ μεγάλη. Ευχαριστώ και για την παρέα σας, γιατί όπως και να το κάνουμε τέτοιες συζητήσεις δε γίνονται συχνά στην καθημερινή μας ζωή. Όλες οι αντίθετες απόψεις είναι καλοδεχούμενες αρκεί να κρατάν ένα επίπεδο. Εύχομαι να συνεχίσουμε με την ίδια περηφάνια και αυτοσυγκράτηση.

hrismigΜέλος
17/07/2003, 10:44:33
quote:

Ζήτησε τυφλή υποταγή στο θείο.

Φίλη Πύρρα,
Ούτε αυτό "ζήτησε". Ο Άναρχος Θεός δεν έχει ανάγκη από ΤΙΠΟΤΑ! Εμείς είμαστε αυτοί που καλούμαστε να έχουμε τέτοια εσωτερική αλλαγή που ΕΛΕΥΘΕΡΑ και όχι υποτασσόμενοι να φτάσουμε το θείο!....

Εξ' άλλου η όλη μάχη βρίσκεται ακριβώς εκεί. Τι είναι ελευθερία!
Σκέψου την ελευθερία όπως την εννοούμε εμείς σήμερα από το πιό απλό (π.χ. θέλω να φάω ένα κομμάτι ψωμί) και άρχισε να του βάζεις "θέλω".

Όταν το κάνεις αυτό θα δείς ότι τα συνεχώς αυξανόμενα "θέλω" είναι αυτά που σε οδηγούν μακριά από την Θεία Πρόνοια γιατί δεν περιέχουν αγάπη και κατ' επέκτασην σε καθιστούν σκλάβο των αναγκών σου. Ανάλυσέ το λίγο μέσα σου και πες μου...

Αγαπητέ apatris,

Ανάφερέ μου ένα...μόνο ένα πρόσωπο ή μία κατάσταση (οποιαδήποτε ή οιονδήποτε θες) να δεις πως θα στον παραμορφώσω!
Ας είναι και κάποιος που εγώ δεν γνωρίζω...έναν γείτονά σου ας πούμε...

Τι θέλω να πω. Καλά κάνεις και βγάζεις θυμό εφ' όσον τον έχεις μέσα σου ("οργίζεσθε αλλά μην αμαρτάνετε" είπε ο Ιησούς),αλλά να είσαι ΔΙΚΑΙΟΣ σε όσα λες. Πριν αναπτύξεις κριτική ΓΝΩΡΙΣΕ αυτό που θέλεις να κριτικάρεις. Φυσικά δεν εννοώ κριτική σε ανθρώπους.

Βρέ με αυτά που πιστεύεις δεν αναρωτήθηκες ποτέ: ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ;

Πριν τους προσβάλεις και απαντήσεις βιαστικά "ΝΑΙ" κάνε τον κόπο και ψάξτο λίγο. Εγώ θα είμαι πάντα στην διάθεσή σου (αν με βλέπεις και εσύ φιλικά) στο να ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες και ότι άλλο επιθυμείς εσύ και που ξέρεις...μπορεί και να βρούμε μία άκρη...

Περιμένω φίλε μου

ΠύρραΜέλος
17/07/2003, 11:40:52
Αγαπητέ Hrismig (σωστά ελπίζω να το έγραψα, δε θα διαφωνήσω μαζί σου, για τον απλούστατο λόγο ότι νομίζω ότι πλησιάζουμε το ίδιο αποτέλεσμα απλά από διαφορετικό μονοπάτι. Θα επισημάνω όμως μια παραννόηση στη φράση μου.

Ανέφερα τυφλή υποταγή στο "ΘΕΙΟ" και όχι στο "ΘΕΟ". Μέσω του θείου, όπως σωστά με παρόμοιο τρόπο επισήμανες, πλησιάζουμε στο Θεό. Η θρησκεία μας στηρίζεται στην ελεύθερη βούληση. Εγώ επιλέγω το θείο, ενσωματώνοντας σε αυτό μία "έννομη" ζωή γεμάτη αγάπη και πλούσια σε ηθική - ευρύνωντας την έννοια αμα θέλεις - και μέσα από αυτή τη διαδικασία πλησιάζω το Θεό. Ο Θεός δε ψάχνε στρατιωτάκια αλλά πιστούς. Και ο πιστός, ο πραγματικός πιστός, δε κερδίζεται με βία, κερδίζεται με πειστικότητα.
Αυτή όμως η συζήτηση ίσως ανήκει σε άλλο τόπικ.

17/07/2003, 13:38:09
καλη σας μερα φιλοι μου,χαιρομαι που ειστε εδω και που ειστε καλα .
εχω μια αλλη απορια να εκφρασω,η οποια ειναι η εξης:
εμεις επιλεξεμε να ειμαστε ελληνες ,η η ελλαδα η καποια αλλη δυναμη που δεν κατανοουμε , μας επελεξε?
εμεις επιλεξαμε να ειμαστε χριστιανοι και να πιστευουμε η μας διαλεξε η ιδια η θρησκεια και η πιστη?
αλλοι λενε πως ο νερωνας,αλλοι λενε πως οι σιωνιστες καψανε την ρωμη για να τα ριξουν στους χριστιανους,κανενας δεν ειχε συμφερον να το κανει,απο οσα διαΦΕΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΟΥΤΕ ΤΟΥς ΡΩΜΑΙΟΥς ,ΜΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥς ΣΙΩΝΙΣΤΕς,Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΠΡΟς ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ,ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ,ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗς ΚΑΙ ΓΑΛΑΞΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕς,εφερε το αντιθετο αποτελεσμα .
να ειστε παντα γεροι,με απεραντο σεβασμο και αγαπη,το φιλαρακι σας ο μανος

17/07/2003, 18:00:14
καλησπερα φιλοι μου:))))
απλα ηθελα να τονισω την σπουδαια προσφορα και της ελληνιδας,ο ρολος και η αξια καθε φορα και των γυναικων απο την αρχαια ελλαδα εως και τωρα που μιλαμε
στην γαλλια οταν συζηταγα με γνωστους και φιλους γαλλους και γαλλιδες ,δεν ξεχναγαν σε καθε συζητηση,να αναφερουν ποσο σεβονται τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο και ποσο τον αγαπανε επικεντρωνωντας αρκετες φορες και στο σημειο ,της ισοτητας των δυο φυλων στην αρχαια ελλαδα και την δυναμη που που κατειχαν οι ελληνιδες γυναικες.
ενα ευχαρηστω λοιπον απο μερους μας στις γυναικες σε ολες τις γυναικες της αρχαιας και νεας σπαρτης,στις μεσολλογιτισσες,στις σουλιωτισσες,στις γυναικες του 40,στην μελινα μας και στην πυρρα και καθε ελληνιδα πυρρα που ηταν και ειναι διπλα μας,σε οποιονδηποτε αγωνα.ετσι ,με επιασε το πατριωτικο μου και ο σεβασμος μου για το αλλο φυλλο:)))))
με σεβασμο και αγαπη,το φιλαρακι σας

ΠύρραΜέλος
17/07/2003, 18:28:26
και καλά σε έπιασε!!!!

LoucasΜέλος
17/07/2003, 21:04:15
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.ΕΛΕΙΨΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΜΒΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΓΡΑΨΕΙ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ.

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

17/07/2003, 23:02:51
Ισότητα !
Χμμμ !
Μεταξύ ποιόν ;
Του άντρα και της γυναίκας ;
Μα μιλάμε για το ένα και το αυτό !
Ερμής – Αφροδίτη = Ερμαφρόδιτο

Υπάρχει ένα τόπικ όπου γίνετε μια κουβέντα λίγο μαγική , αέναη , σε σχέση με το ερμαφρόδιτο .
Δεν τίθεται θέμα στο δικό μου μυαλό ισότητας γιατί απλά το θηλυκό είναι το συμπλήρωμα του αρσενικού και το αντίστροφο , δείτε το σύμβολο Γινκ-γιανκ τα λέει όλα .

Ο κακός λύκος

apatrisΝέο Μέλος
18/07/2003, 03:52:11
Αγαπητή μου Πύρρα
Ζητώ συγγνώμη γιά τον απότομο τρόπο μου και για όσες φορές φάνηκα αγενής.

Μάνο γλυκό μου παληκάρι .
2-3 άκόμα συνομιλητές διάβαζα σοβαρά. Θα μου μείνουν τα υπέροχα λόγια σου και η τεράστια ψυχή σου. Βάστα γερά τη σημαία σου. Είναι πολύ κοντά η στιγμή που θα πλημμυρίσεις απο χαρά.

cg