- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ? ΤΖΑΜΠΑ ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ
Δεν έχεις άδικο, εδώ που τα λέμε... Όνειρα γλυκά...!!!
quote:ΟΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο PERFECT STRANGER
"ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ - ΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΩΡΑΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΛΟΥΣ!" (C. BAUDELAIRE)
Ενα από τα συμπεράσματα που έβγαλα είναι πως οι υποστηρικτές της "θεωρίας" αυτής, είναι τόσο σίγουροι για το ότι η Γη μας έίναι κούφια, που δεν πείθονται με τίποτα για το αντίθετο. Ακόμα και όταν έρχονται αντιμέτωποι με ακράδαντα, επιστημονικά αποδεδειγμένα στοιχεία, επιμένουν στη θεωρία της Κούφιας Γης, βασιζόμενοι σε κάποια βιβλία που έχουν διαβάσει, σε μύθους και άλλα τέτοια. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ πως μία τέτοια θεωρία δεν ισχύει.
Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό. Αλλά κατα τη γνώμη μου, στην παρούσα περίπτωση, η στάση σας αυτή φανερώνει κάτι σαν φανατισμό. Υποστηρίζετε φανατικά τη θεωρία της κούφιας Γης διότι σας γοητέυει σαν θεωρία. Το θεωρείτε ελκυστικό να είναι η Γη μας κούφια. Γιατί όμως?
Κάποιοι (όπως ο φίλος ο Ρομπέν) μπερδεύονται και αναφέρουν με σιγουρία πως η Γη είναι κούφια γιατί στη Φορτέτσα (από ΄κει κοντά είμαι και εγώ!) έχει υπόγειες στοές.
Αλλο το ένα και άλλο το άλλο. Αλλο να υπάρχουν υπόγειες στοές ( υπάρχουν σε πολλά μέρη της Γης) και άλλο η Γη να είναι κούφια, και να ζουν Βριλ μέσα σε αυτή, οι οποίοι επιβιώνουν χάρη στον Εσω-Ηλιο που υπάρχει εκεί. Ο οποίος Εσω-Ηλιος (δικός μου όρος αυτός) είναι φορτισμένος με ιόντα και για τον λόγο δεν χτύπα στα τυχώματα του φλοιού (νομίζω πως διάβασα και κάτι τέτοιο).
quote:epishs,thelw na dhlwsw oti h perioxh<fortetsa>sto hrakleio ths krhths
einai....koyfia magkes!!gemath dedalvdhs stoes ateleiwtes..exw katebei proswpika ws ena shmeio.xrhsimopoihthikan kai apo tous nazi(?)
sth diarkeia toy polemoy!!to xeroun oloi oi ntopoioi gia tis stoes.
h eisodos briskete se xwro perifragmeno ekei pou kanoyn strofh ta lewforeia poy ekteloun dromologia.
opoios thelei mporei na diastaurwsei plhrofories kai na mathei giaytes
tis stoes...
opoios thelei mporei na mou steilei mail..gia leptomereies..
an pesei se autia eidikwn,as to psaxoun...epistrefw sto sergood
Επίσης σύντεκνε Ρομπέν είπες:
"ton loukiano(palaiotera)ton ebgalan psilotrellara,ton ioulio bern (pou exei kataklepsei ton loukiano )ton ebgalan number one!!!!"
και οι δύο αυτοί ήταν συγγραφείς Επιστημονικής Φαντασίας... και όχι επιστήμονες. Οπότε προφανώς το αναγνωστικό κοινό του τότε δεν θα ήταν προφανώς και πολύ έτοιμο για να διαβάσει τα φοβερά αυτά που περιέγραφαν. Ειδικά ο Λουκιανός...
Να σας πω την αλήθεια, νομίζω πως δεν υπάρχει περίπτωση να πεισθεί κάποια από τις δύο πλεύρες για τα λεγόμενα της άλλης. Αυτό όμως ΔΕΝ είναι και το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή απόψεων, κάτι που φαίνεται να ισχύει.
Για αυτό μην εκνευρίζεστε...![]()
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω μία βασική διαφορά ενός επιστημονικού και "σοβαρού" (έγκυρου) site, και ενός πιο "χύμα" (να το πω).
Οταν επισκεφτεί κανείς ένα από τα "χύμα", συνήθως κάπου στην όλη υπόθεση υπάρχει το οικονομικό κέρδος, με κάποιο τρόπο.
Στα επιστημονικά (ή έστω πιο σοβαρά) site, κάτι τέτοιο (συνήθως) δεν ισχύει.
ΥΓ: Οι Λεμούριοι, έχουν κάποια σχέση με τα Lemings?
file mandragora...pouthena den anafera katarxhn gia bril..
mias kai eisai apo thn krhth,kane mia bolta sta xwria...
katse ..akou koubentes pappoudwn ...kai bgale symperasmata monos soy.
an breis kai to tharros..mporeis na odhghtheis se kammia <daimonotrypa>apo periergeia.(ela..mhn fobasai..anohsies einai ola!!)
deyteron...den milhsa gia ypogeioys hlioys...
milhsa giayta pou eida me ta matia moy(p.x stoes fortetsas)
empash periptwsh.o kathenas einai eleytheros na exei tis apopseis tou..
kaneis den prospathei na peisei kanena.apla anarwtiemai kati..egw proswpika,an den me endiaferei ena thema..apla to agnow.
kapoioi<sklhropurinikoi episthmones>kai me terastia episthmonikh
skepsh,ti doyleia exoyn se tetoia forums??ti psaxnoyn?giati trwnw ton polytimo xrono toys??eidika se kati aniaro opws h koyfia gh??
o titlos toy site soy leei ti tha sunanthseis edw mesa..
kiomws egw o aplws kleftakos,synantaw edw arketoys <eidikoys>..
poy ta diapseudoyn ola.....giati arage??
epistrefw sto sergood
quote:
na mai paliiii
file mandragora...pouthena den anafera katarxhn gia bril..
mias kai eisai apo thn krhth,kane mia bolta sta xwria...
katse ..akou koubentes pappoudwn ...kai bgale symperasmata monos soy.
an breis kai to tharros..mporeis na odhghtheis se kammia <daimonotrypa>apo periergeia.(ela..mhn fobasai..anohsies einai ola!!)
deyteron...den milhsa gia ypogeioys hlioys...
milhsa giayta pou eida me ta matia moy(p.x stoes fortetsas)
empash periptwsh.o kathenas einai eleytheros na exei tis apopseis tou..
kaneis den prospathei na peisei kanena.apla anarwtiemai kati..egw proswpika,an den me endiaferei ena thema..apla to agnow.
kapoioi<sklhropurinikoi episthmones>kai me terastia episthmonikh
skepsh,ti doyleia exoyn se tetoia forums??ti psaxnoyn?giati trwnw ton polytimo xrono toys??eidika se kati aniaro opws h koyfia gh??
o titlos toy site soy leei ti tha sunanthseis edw mesa..
kiomws egw o aplws kleftakos,synantaw edw arketoys <eidikoys>..
poy ta diapseudoyn ola.....giati arage??epistrefw sto sergood
Γειά σου Ρομπεν!
Ας μπω στο ψητό κατευθείαν... ![]()
Καταρχήν δεν ενοούσα πως είπες εσυ για βριλ ή κάτι τέτοιο. Απλώς ήθελα να πω πως πως άλλο να υπάρχουν υπόγειες στοές σε κάποιο μέρος, (όπως λες πως υπάρχουν στη Φορτέτσα, π.χ.) και άλλο να υποστηρίζουν κάποιοι πως η Γη είναι κούφια, και ό,τι άλλο "συνοδεύει" τη θεωρία αυτή (υπόγιος ήλιος, Βριλ κλπ κλπ). Δεν είπα πως εσύ υποστηρίζεις κάτι τέτοιο, είπα πως η ύπαρξη υπόγειων στοών σε κάποιο μέρος δεν αποδυκνύει πως η Γη είναι κούφια.
Οσο για τους "σκληροπυρηνικούς επιστήμονες" (ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε εμένα!![]()
![]()
) που "μπαίνουν" στο φόρουμ και αμφισβητούν. Νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι και το ζητούμενο από ένα φόρουμ. Να υπάρχουν απόψεις διαφορετικές μεταξύ τους, οι οποίες μετά από συζήτηση, ευχής έργό θα ήταν να καταλύξουν κάπου.
Δεν θα ήταν βαρετό και ανούσιο ένα φόρουμ, όπου όλοι θα "μπαίναμε" και θα λέγαμε όλοι μαζί, με μια φωνή "η Γη είναι κούφια" π.χ. ?
Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει να "μιλήσω" με άτομα που πιστέυουν πως η Γη είναι κούφια, και ας πιστέυω πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Θέλω να δω γιατί οι άλλοι πιστεύουν κάτι τέτοιο. Ισως (ποιός ξέρει) καταφέρουν να μου αλλάξουν τη γνώμη, ή να αλλάξω εγώ τη δική τους. Οχι πως κάτι τέτοιο είναι το ζητούμενο, όπως λες και εσύ. Πάντως από την κουβέντα, κάτι καλό μπορεί να "βγεί".
Α, και κάτι άλλο. Τι είναι φίλε Ρομπεν αυτές οι "Δαιμονότρυπες" ? ΠΕς μας τίποτα παραπάνω για το θέμα. Εγώ δυστηχώς κατάγομαι από τα μέρη σου, μα δε μένω εκεί... οπότε δεν μπορώ να το ψάξω το πράγμα.
Edited by - Mandragoras on 01/12/2003 14:21:46

file mandragora.xairomai pragmatika poy eisai apo ta merh moy!!!
tha soy na kaneis kati aplo,mias kai meneis ektos krhths.
anoixe ton xarth ths elladas..kai arxise na koitazeis me prosoxh
diafora toponymia..
tha breis polla paraxena pragmata an prosexeis kala ta onomata
tis nohtes eytheies,ta trygurw onomata k.l.p
an den breis <akrh>tha soy pw poy akribws na koitaxeis..
omws tha hthela na to kaneis monos soy..
epistrefw sto sergood
quote:
Και συ φίλε Mandragora λύσε μας την απορία: Τι είναι τα lemings?
Tα lemings είναι κάτι μικρά τρωκτικά που ζπυν στο βόρειο Καναδά, τα οποία κάθε τόσο αυτοκτονούν μαζικά ακολουθώντας τυφλά το ένα το άλλο (σαν προβατάκια) πέφτοντας μέσα σε ποτάμια, ή από γκρεμούς κλπ. περισσότερα εδω:
http://home.surewest.net/funke/lemmings/lemmings.html
Υπάρχει και ένα πολύ γνωστό βίντεοπαιχνίδι, σχετικά με τα Lemings.
Πάντως στο λεξικό ο Λεμούριος είναι Lemur στα αγγλικά, οπότε. ..
Roben, θα το ψάξω αυτό που λες και θα σου πω. (για τσι Δαιμονότρυπες δεν μας είπες).
Καμμία σχέση με Lemings...

ΦΙΛΙΚΑ ΑΓΓΕΛΟΣ
Για να επανερθουμε στο θεμα,με ερωτησεις.
Οι φιλοι μας,οπαδοι της κουφιας γης, μας παραθεσανε καποιες φωτο της Γης απο καποιο δορυφορο.Επισης μας ειπανε οτι το Hubble φωτογραφισε καποιους πλανητες την στιγμη που φαινοταν ο εσω-ηλιος τους απο τα ανοιγματα των πολων.
ΓΙΑΤΙ στις φωτο της Γης οι πολοι ειναι σκοτεινοι και δεν φαινεται εστω και λιγο το φως του εσω-ηλιου?
Δεν θα επρεπε να ειναι φωτεινα τα ανοιγματα των πολων,εστω και λιγο,
οπως των αλλων πλανητων που φωτογραφησε το Hubble?
I want to believe
ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ! ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ. ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΟΜΕΝΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΙΑ ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΣ!!!!! ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ, ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΠΙΑ!) ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΤΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΓΗ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΤΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ! Ε? ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ, ΤΙ ΛΕΤΕ? ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ,
ΕΡΕΥΝΑ.
(ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΩ)
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΟΧΙ, ΝΑ ΕΡΕΥΝΑΣ!
dream
ώς προς τον όρο "ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ". Μπορεί η σύγχηση να είναι και δικιά μου
βέβαια, καθότι ο όρος είτε αναφέρεται ώς ΚΟΙΛΗ οπότε μιλάμε για μία
κατοικήσιμη πλευρά/μεριά του φλοιού της γής, είτε ώς ΚΟΥΦΙΑ έχοντας
στο συλλογικό ασυνείδητο την έννοια του ΚΕΝΟΥ κάτι που εξ'αρχής
δεν ισχύει.
Στο θέμα περιπλέκονται κοιλότητες (βαθιές σπηλιές) ή τεχνητά τούνελ
που συχνά "λέγεται απο πολλούς ερευνητές" οδηγούν κάπου βαθειά.
Η ολη ιστορία όμως του ΕΔΩ θέματος δεν είναι ούτε οι μυστικές
κατακόμβες καθότι μιλάμε για μια θεωρία ΚΟΙΛΗΣ ή "ΚΟΥΦΙΑΣ" με την
γεμάτη έννοια, ούτε σπηλιές με μαγνητικές ή άλλες ιδιότητες.
Το θέμα εδώ αναφέρει ΚΑΘΑΡΑ για την ύπαρξη κατοικήσιμης ζωής στο
φλοιό της γής όπως επίσης και ένα κρυμμένο απο το ευρύ κοινό (μέσω
μέσων μαζικής αποπλάνησης) πλυθησμό οντοτήτων που ζούνε άπο την
ενέργεια ενός κεντρικού ήλιου.
Στην θεωρία αυτή που ξεκίνησε τους τελευταίους αιώνες ο Edmund Halley
(ο αστρονόμος) έρχονται πρόσφατα δύο φωτογραφίες δορυφόρων να
υποστηρίξουν την όλη "συνομοσιολογία" γύρω απο τις δύο μεγάλες
κεντρικές εισόδους των πόλων.
Οι επίσημες επιστημονικές πηγές αναφέρουν οτι πρόκειται για κολάζ
εικόνων απο δορυφόρο όμως σχετικές πληροφορίες περι του δορυφόρου
αυτού δείχνουν το αντίθετο. Μέχρι τώρα λοιπόν ΔΥΣΤΥΧΩΣ για αυτούς
που ΘΕΛΟΥΝ να πιστεύουν ΟΤΙ δεν υπάρχει κοίλη Γή και προτάσουν
μαθηματικές θεωρίες για να αντικρούσουν τις φωτογραφίες έχουν πέσει
σε πλάνη οικτρά.
Οι φωτογραφίες και τα τεχνικά-τεχνολογικά στοιχεία για τον δορυφόρο
βρίσκονται στην συζήτηση περι τεχνητής Σελήνης οπου μπαίνει στην
συζήτηση και η Κοίλη Γή στην σελίδα 6 της εκεί συζήτησης.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1113&whichpage=6&ARCHIVE=
Θα ήθελα παρακαλώ κάποια απάντηση επ'αυτού (αφού διαβαστούν τα
συγκεκριμένα στοιχεία που έχω καταθέσει).
Ευχαριστώ...![]()
quote:
ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΝ ΦΥΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣΩΓΗΙΝΟ ΧΩΡΟ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝ ΣΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!
Η μέρα και η νύχτα δεν είναι νόμοι της φύσης. Είναι αποτέλεσμα των νόμων της φύσης, οι οποίοι ισχύουν παντού.
Ειδικά για την Κούφια Γη, μου φαίνεται πολύ δύσκολο να φανταστώ οποιαδήποτε περιοχή οποιουδήποτε δυνατού σύμπαντος στην οποία αν αθροίσεις άπειρα μηδενικά παίρνεις κάτι παραπάνω από μηδέν. Γιατί αυτό ακριβώς απαιτείται για να υπάρχει βαρύτητα στο εσωτερικό μιας κούφιας σφαίρας. Και η βαρύτητα είναι πολύ χρήσιμο πράγμα.
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
quote:
Η μέρα και η νύχτα δεν είναι νόμοι της φύσης. Είναι αποτέλεσμα των νόμων της φύσης, οι οποίοι ισχύουν παντού.
Παντού μέρα ή παντού νύχτα; Κάποιοι μάλλον είναι βαθειά νυχτωμένοι
Oι νόμοι της φύσης είναι τόσοι όσοι και η φύση. Η φύση είναι απέραντη
όσο εννοούμε το σύμπαν και όσο υπάρχουν απέραντοι νόμοι τόσο και η
απεραντοσύνη των πιθανοτήτων και και και...
Οι νόμοι είναι μια ΔΙΚΙΑ μας προσπάθεια κατανόησης κάποιων φαινομένων
με μαθηματικές σταθερές επαναληψιμότητας. Οι σταθερές αυτές ισχύουν
πάντα όπου υπάρχει σχετικό πεδίο δράσης γνωστό ώς προς ένα κοινό.
Όταν η γνώση η ίδια είναι σχετική όπως επίσης και η γνώση οτι το πεδίο
δράσης (σύμπαν) είναι διαρκώς και ολοένα αυξανόμενο άρα και σχετικό
ώς προς ένα σταθερό μοντέλο τότε πώς να μήν είναι ΣΧΕΤΙΚΟ το κάθε τί
επάνω σε μία διατύπωση ενός νόμου;
quote:
Ειδικά για την Κούφια Γη, μου φαίνεται πολύ δύσκολο να φανταστώ οποιαδήποτε περιοχή οποιουδήποτε δυνατού σύμπαντος στην οποία αν αθροίσεις άπειρα μηδενικά παίρνεις κάτι παραπάνω από μηδέν.
Πώς ΣΧΕΤΙΖΕΙΣ
α) οποιαδήποτε περιοχή οποιουδήποτε δυνατού σύμπαντος
β) άπειρα μηδενικά (0000000000000000000000000000000000000)+0 ?
γ) Κοίλη Γή
με κάποιο θεωρητικό μοντέλο βαρύτητας το οποίο δεν αναπτύσεις την
αιτία της (την γενεσιουργό δύναμή της) - επάνω στην Γη εν προκειμένω
αλλα διάτυπώνεις μια απλή πεποίθηση βασισμένη σε έναν και μόνο
σχετικό πάντα τύπο επαναλειψημότητας ;
Υπάρχουν πολλές εκδοχές...Μία απ'αυτές...
http://www.antigravity.org/BigSpinModelOfGravity.html