- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:
Μην ανησυχείς, μετά τις συμβουλές σου, πριν λίγο καιρό, αποφάσισα να μην κάνω δίαιτα αλλά να βελτιώσω την διατροφή μου και να ασκούμε πιο πολύ.
Tέλεια..
οταν λέμε δίαιτα δεν εννοούμε πάντα να τρώμε λιγότερες θερμίδες εννοούμε οτι τρώμε επιλεκτικά..
Θέλω να σου συστήσω το εξής.. στο βιβλιοπωλείο ``Παπασωτηρίου`` μπορείς να βρείς ενα κατάλογο με τις θρεπτικές αξίες ολων των τροφών... Το εχω και εγώ.. Περιέχει πρωτείνες, υδατάνθρακες , βιταμίνες και φυσικά και τις θερμίδες... Προσπάθησε να τρώς οσο περισσότερο μπορείς όσπρια.. αν μπορείς επι καθημερινής βάσης ειδικά το μεσημέρι... απο φασόλια, ρεβύθια, κουκιά, φάβα, φασολάκια,μπάμιες, αρακά, το βράδυ κοτόπουλο, ψάρι, κρέας (φειδωλά)
μπορείς να τρώς κατεψυγμένο ψάρι μαγειρευμένο στον ατμό..
Προσπάθησε να παίρνεις τουλάχιστον 40-50 γρ. πρωτείνης καθημερινώς.. και απέφυγε τελείως τις πλαστικές τροφές..
Οσο για την άσκηση... περπάτημα .. περπάτα κάθε μέρα αν μπορείς πάνω απο 20 λεπτά γρήγορο βάδισμα..
quote:
Λοιπόν με όλα αυτά δεν έχω χάσει βάρος (μισό κιλό το πολύ) αλλά νιώθω υπέροχα! Και το σώμα μου αρέσει πιο πολύ... Πιστεύω ότι είμαι σε καλό δρόμο και έχω σκοπό να το συνεχίσω.
Να μην εύχεσαι να χάσεις βάρος και μην το επιδιώκεις..
Το οτι δεν χάνεις κιλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν χάνεις λίπος.
Εάν ακολουθήσεις το δρόμο που χάραξες ... μακρυπρόθεσμα...
(θα χρειαστεί αρκετός χρόνος)ταυτόχρονα θα χάνεις λίπος και θα αποκτάς μυικό ιστό... οπότε μην εχεις στη ζυγαριά και μεγάλη υπόληψη...
Εχω να σου προτείνω το εξής...
Στα καταστήματα με βότανα μπορείς να παραγγείλεις.. σε μίξη..
Λουίζα, ταραξάκο, πράσινο τσάι, δενδρολίβανο και αψιθιά (artemisia Absinthium L) . Πολλά καταστήματα τα έχουν συσκευασμένα .. Θα σε βοηθήσουν πολύ γιατί εκτός απο τις πολυφαινόλες που περιέχουν καθώς και τις αντιοξειδωτικές ικανότητες εχουν την ιδιότητα να σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος, να μην αποθηκεύεις λίπος , να χάσεις περιττά νερά, σύν τοις αλλοις θα σε βοηθήσουν να μην είσαι επιρρεπής προς τις ιώσεις και θα νοιώσεις περισσότερη ευεξία.
Σου εύχομαι καλή υγεία και
Edited by - allzzaro on 01/04/2005 17:09:52
Το όνομά του προέρχεται από την Ελληνική λέξη βασιλιάς.
Λίγα λόγια..
Ευρέως διαδεδομένο καλλωπιστικό φυτό, με εξαίρετη μυρωδιά και ελάχιστες απαιτήσεις. Πέρα από καρύκευμα, έχει και εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες.Χρησιμοποιείται στην μαγειρική για αρωματισμό σαλτσών.
Το εκχύλισμα του βασιλικού προλαμβάνει τις άφτρες, τους πονοκεφάλους, βοηθά στην πέψη και καταπραΰνει νεύρα και σπασμούς.
Kαθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμα και μέσα στο σπίτι , στις αυλές, στα μπαλκόνια, σε παρτέρια.
Στη γειτονική μας χώρα στην Ιταλία είναι ευρύτατα διαδεδομένος , μάλιστα με όνομα βασιλικός και τον χρησιμοποιούν σχεδόν παντού στα ζυμαρικά ακόμα και στην πίτσα..μαζί με σκόρδο και σάλτσα ντομάτας..(pizza napolitana) Το άρωμα του στην περίπτωση αυτή μπορεί να σπάσει τη μύτη ενός ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου…
Ιδιότητες
Το αιθέριο έλαιο του βασιλικού είναι αξιόλογο αντισπασμωδικό. Καταπραΰνει επίσης από τους πόνους της κοιλιάς. Είναι τονωτικό και διουρητικό, κατά της ζαλάδας και της νευρικής ημικρανίας. Βασιλικός σε σκόνη στη μύτη βοηθά σε περιπτώσεις κρυολογήματος. Είναι επίσης κατά του πονοκεφάλου. Με κρασί έχει εξαιρετικές τονωτικές και χωνευτικές ιδιότητες. Βοηθά στην παραγωγή γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες. Τονώνει την αναπνοή. Βασιλικός με λάδι σαν σαλάτα είναι κατά της δυσκοιλιότητας. Είναι επίσης αντισηπτικός, εφιδρωτικός και αποχρεμπτικός.
Που τον συναντάμε:
Σχεδόν σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας
Ιδιότητες:
Βοηθά στην καταπολέμηση των παθήσεων του στομάχου, της χρόνιας χολοκυστίτιδας και έχει τονωτικές ιδιότητες (τονώνει την κυκλοφορία του αίματος). Βοηθά στην επούλωση των πληγών είναι αντισηπτικό και αντισπασμωδικό. Θεωρείται κατάλληλο φυτό για την καταπολέμηση των νευρικών πονοκεφάλων. Πιστεύεται ότι αν κάποιος βάλει πάνω στο κεφάλι του, δενδρολίβανο, ξεκουράζεται πνευματικά. Πλύσιμο του τριχωτού δέρματος του κεφαλιού, βοηθά στην τριχοφυΐα. Πλύσεις με δενδρολίβανο, βοηθούν στην καταπολέμηση των δερματικών παθήσεων.
'Aνθη δενδρολίβανου και τα φύλλα του, είναι κατά του άσθματος, κατά του κοκίτη, της γρίπης. Πιστεύεται επίσης ότι η σκόνη των φύλλων του, συντελεί στην επούλωση των πληγών. Το αιθέριο έλαιο του διώχνει το σκόρο. Ευεργετικό στην αναπνοή. Το δενδρολίβανο είναι κατά των παραλύσεων και των νευρικών παθήσεων.
ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Το συναντάμε κυρίως σε πετρώδη μέρη της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και των νησιών. Επειδή είναι όμορφο και αρωματικό μπορούμε να το φυτέψουμε σε γλάστρες ή στον κήπο. Του αρέσει το φως και ο ήλιος.
ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ
Στο τέλος της άνοιξης μαζεύουμε τα φύλλα μαζί με τις ανθισμένες κορυφές, τα οποία και ξεραίνουμε σε σκιερό μέρος.
ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Χρησιμοποιείται σαν έγχυμα. Βάζουμε 1 κουταλάκι φύλλα ή άνθη σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Αφού το σουρώσουμε ύστερα από 10 λεπτά πίνουμε 1 φλιτζάνι την ημέρα.
Αν βράσουμε μια χούφτα σε 1 λίτρο νερό για 10 λεπτά μπορούμε να κάνουμε κομπρέσες σε ρευματισμούς ή να πλύνουμε πληγές.
Edited by - allzzaro on 04/04/2005 17:51:48
Για τον χυμο ΝΟΝΙ εχεις κατι να πεις
gozos
quote:
Για τον χυμο ΝΟΝΙ εχεις κατι να πεις
Aγαπητέ φίλε gozos...
Διάφορα σκευάσματα εχουν κυκλοφορήσει ως ελιξίρια (εχω δίπλα μου μία σακούλα με φυλλάδια)
και οχι μόνο που υπόσχονται ... οτι υπόσχεται και το ΝΟΝΙ...Ο χυμός ΝΟΝΙ (κοινή ονομασία της Morinda Citriflia) από την εταιρεία SVANE Δανίας, Αυτό το εισάγει κάποιος επιχειρηματίας.. και περιέχει αντιγηραντικές καθώς και αντιοξειδοτικές και οχι μόνο ουσίες...
Εγώ προσωπικά δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία σε σκευάσματα αυτού του είδους.. μιάς και σου αδειάζουν την τσέπη... ![]()
Πρίν απο λίγους μήνες με επισκέφθηκε ενας συγγενής ο οποίος είναι άσχετος σε δραματικό βαθμό με το θέμα της διατροφής και μου έδωσε μία κάρτα..
``σύμβουλος ομορφιάς και υγείας`` έγραφε η κάρτα και προσπαθούσε να με πείσει να αγοράσω προιόντα υγιεινής διατροφής... με σκοπό να αδυνατίσω...
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι οτι αυτός είναι 90 κιλά και εγώ 70 με το ιδιο ύψος... και ξέρει οτι ειδικεύομαι στα θέματα αυτά... και ως ``σύμβουλος`` διαπίστωσε οτι έπρεπε να αδυνατίσω..![]()
Παρόλα αυτά μου απέσπασε 100 ευρώ και τα πέταξα στα σκουπίδια.![]()
ΕΛΕΟΣ
Edited by - allzzaro on 05/04/2005 19:25:13
Αγαπητέ allzzaro, έχω εντυπωσιαστεί από το θέμα που έχεις ανοίξει και από τις γνώσεις που έχει σχετικά. Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με την επίδραση ορισμένων βοτάνων.
Κάποιος φίλος μου σύστησε να πίνω καθημερινά το πρωί μόλις σηκωθώ έγχυμα από δεντρολίβανο (για ενέργεια και τόνωση), κάποια στιγμή το πρωί έγχυμα κανέλας (χωρίς ζάχαρη για την διουρητική της δράση και την βοήθεια στην αποβολή του αποθηκευμένου λίπους) και το απόγευμα έγχυμα από θρούμπι και φασκόμηλο συνδυασμένα. Μου είπε επίσης, ότι αν θέλω οπωσδήποτε ζάχαρη να χρησιμοποιώ κάντιο (candy sugar).
Για το δεντρολίβανο, είδα σε προηγούμενο πόστ τις δράσεις του. Ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τα υπόλοιπα, ποιες ακριβώς είναι οι δράσεις τους και πόσο καιρό μπορώ να τα χρησιμοποιώ.
quote:
Ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τα υπόλοιπα, ποιες ακριβώς είναι οι δράσεις τους και πόσο καιρό μπορώ να τα χρησιμοποιώ.
To «ροζμαρίνι», «λασμαρί», «αρισμαρές», «δεντρολίβανο», «δυοσμαρίνι» αλλά πιο πολύ απ’ όλα του αρμόζει το όνομα «πρίγκηπας των αρωματικών φυτών», όπως πράγματι το αποκαλούσαν παλαιότερα. Ονομάζεται και «δροσιά της θάλασσας», λόγω της συνήθειάς του να φυτρώνει κοντά στη θάλασσα.
Εαν λοιπόν θελεις να το χρησιμοποιήσεις για τονωτικό είναι πολύ καλό..
Σε οτι αφορά την κανέλλα (Cinnamomun zeylanicum)
Η κανέλλα είναι θερμαντική τονωτική του κυκλοφοριακού και του πεπτικού συστήματος. Θεωρείται ότι τονώνει το δέρμα και ότι είναι αφροδισιακή. Βάμμα κανέλλας και λάδι, χρησιμοποιούνται για εντριβές στους χρόνιους ρευματισμούς. Κανέλλα με αλατισμένο νερό, ως γαργάρες είναι κατά της καταρροής.
Δεν συνιστάται για τους λόγους που θές να την χρησιμοποιήσεις.
Οσο για το Θρούμπι...Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Satureia Montana, Thymbra, γνωστό και ως γεροντόχορτο ή τραγόχορτο ή Τραγορίγανη. Θεωρείται πολύ όμορφο άγριο φυτό, ιδίως όταν είναι γεμάτο άνθη και το συναντάμε σε ξερές, βραχώδεις περιοχές.
Στην αρχαιότητα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα για τις φαρμακευτικές και αρωματικές του ιδιότητες και στην αρχαία Ελλάδα το έβαζαν στο κρασί (θρυμβίτης οίνος), κάτι που συνεχίζεται κατά κάποιο τρόπο και σήμερα από τις βιομηχανίες που το χρησιμοποιούν στην παρασκευή διάφορων λικέρ.
Το αφέψημα του θεωρείται τονωτικό και διεγερτικό και χρησιμοποιείται κατά τις πνευματικής και σωματικής κόπωσης.
Οσο για το φασκόμηλο υπάγεται στα αντιοξειδωτικά και (δές προηγούμενο) post...
Σε οτι αφορά τη μίξη του φασκόμηλου με το Θρούμπι καλο θα είναι να μην ανακατεύουμε τα αντιοξειδωτικά..
quote:
Ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τα υπόλοιπα, ποιες ακριβώς είναι οι δράσεις τους και πόσο καιρό μπορώ να τα χρησιμοποιώ.
Σε οτι αφορά τα αντιοξειδωτικά μπορείς να τα χρησιμοποιείς καθημερινώς και για οσο καιρό θελήσεις. Δε έχουν παρενέργειες.
Εγώ σου συστήνω μία φορά την ημέρα κατά τις απογευματινές ώρες..
Λουίζα, ταραξάκο, πράσινο τσάι, δενδρολίβανο και αψιθιά (artemisia Absinthium L).
Αυτά τα βότανα, ακόμα και με το πράσινο τσάι, μπορούν να αναμειχθούν τέλεια και να αποδώσουν στο μέγιστο σε οτι αφορά την τόνωση, την ευεξία, αλλά και την καύση του περιττού λίπους...
Εγώ προσωπικά τα χρησιμοποιώ σε καθημερινή σχεδόν βάση.
Και μία συμβουλή.. ενα βότανο για να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να το δεχθεί θετικά ο οργανισμός σου.. Μην το παρακάνεις. Εντόπισε το πρόβλημα σου και επικεντρώσου σε αυτό...
Ο ανατολικός τρόπος (Αγιουβέρδα) λήψης βοτάνων με τον Δυτικό διαφέρει πολύ.. Προσοχή λοιπόν...![]()
Edited by - allzzaro on 08/04/2005 18:45:40
Γεια,
Φίλε Αllzzaro σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου και για τις πληροφορίες. Το δεντρολίβανο το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή, είναι υπέροχο το άρωμά του και η γεύση του. Ο συνδυασμός θρούμπι-φασκόμηλο δεν μου αρέσει σχεδόν καθόλου. Αντίθετα, το θρούμπι έχει ένα τέλειο και ξεχωριστό άρωμα το οποίο με παραπέμπει στη ρίγανη, που την λατρεύω σαν αρωματικό για το φαγητό και έχω σκοπό να το χρησιμοποιώ στις σαλάτες και το φαγητό μου. Θα δοκιμάσω και τον συνδυασμό βοτάνων που ανέφερες, τουλάχιστον δύο από αυτά, το πράσινο τσάι και το δνετρολίβανο μου αρέσουν και με τονώνουν.
Αν δεν είμαι κουραστική, ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα, σχετικά με το κάντιο. Απ΄οτι ξέρω είναι η πιο αγνή μορφή ζάχαρης. Μήπως ξέρεις τι ακριβώς το ξεχωριστό έχει;
quote:
Ο συνδυασμός θρούμπι-φασκόμηλο δεν μου αρέσει σχεδόν καθόλου.
![]()
quote:
Θα δοκιμάσω και τον συνδυασμό βοτάνων που ανέφερες, τουλάχιστον δύο από αυτά, το πράσινο τσάι και το δνετρολίβανο μου αρέσουν και με τονώνουν.
To μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει το βότανο ``Λουίζα``.
quote:
ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα, σχετικά με το κάντιο. Απ΄οτι ξέρω είναι η πιο αγνή μορφή ζάχαρης. Μήπως ξέρεις τι ακριβώς το ξεχωριστό έχει;
Ναί .. το ``κάντιο`` (που το θυμήθηκες), ξεχάστηκε πλέον, και οι τελευταίοι που το χρησιμοποιούσαν ήταν μερικές ``μυημένες`` γριές ``γητεύτριες`` ίσως εσύ να μην τις πρόλαβες.. εγώ την θυμάμαι πολύ αδρά, να φυσά με ενα καλάμι μίγμα απο κάντιο και κάποια αλλα μπαχαρικά απευθείας στο λαιμό του ασθενούς.. λέγοντας και τα κατάλληλα ``λόγια`` ...
Σήμερα δεν θα βρείς κάτι τέτοιο αλλά και να το βρείς θα το βρείς με αλλη ονομασία. Η παρασκευή του γινόταν απο επεξεργασμένο κριθάρι και πρόσμιξη μελιού εξ`ου και ο λόγος που το χρησιμοποιούσαν για την θεραπεία του βήχα.. Την θέση του σήμερα εχουν πάρει αλλες γλυκαντικές ύλες οπως η ``φρουκτόζη`` .
Το ξεχωριστό που περιέχουν όλες αυτές οι αγνές (μορφές ζάχαρης) ειναι οτι είναι μέν γλυκαντικές αλλά απορροφούνται πολύ αργά απο τον οργανισμό σε σχέση με την κατεργασμένη ζάχαρη που απορροφάται αμέσως.
Τώρα ``κάντιο`` δεν εχω δοκιμάσει.. ίσως να παρασκευάζεται απο κάποιους νοσταλγούς του περασμένου αιώνα..![]()
Edited by - allzzaro on 09/04/2005 19:34:20
Οπως γνωρίζετε τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μία αλματώδη αύξηση του μέσου όρου ζωής.
Η καταπόνηση του οργανισμού , καθώς και η καταπόνηση του μυοσκελετικού συμπλέγματος θα οδηγήσει σε μία σειρά νέων προβλημάτων μετά τα 40, αλλά και μία νέα σειρά μεγάλων προβλημάτων στις μεγάλες ηλικίες (Θα μπορούσα να πώ ότι ολοι μας κάποτε θα εμφανίσουμε ή έχουμε εμφανίσει μυοσκελετικές κακώσεις ).
Η εμφάνιση μυοσκελετικών προβλημάτων, αφορά το σύνολο του πληθυσμού,
που είτε εμφανίζει είτε πρόκειται να εμφανίσει διαταραχές αυτού του τύπου αρκετές φορές στη ζωή του. Τα μυοσκελετικά προβλήματα αφορούν σε οιδηματώδεις καταστάσεις και ατροφίες των μυών, υπερελαστικότητας και σκλήρυνση των συνδέσμων και παραμορφώσεις των οστών, όπως η σκλήρυνση, η λέπτυνση κ.α.
Η έλλειψη κινητικότητας, η καθιστική ζωή, η άγνοια, η κακή ,άτσαλη , βίαιη μεταχείριση του σώματος μας παίζουν καθοριστικό ρόλο για τις κακώσεις αυτές.
Επίσης οι αιτίες της εμφάνισης αυτών των παθολογικών καταστάσεων βρίσκονται κυρίως στον μεταβολισμό των τροφών και, κυρίως, στον ατελή μεταβολισμό τους είτε εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας και της κακής ποιότητάς τους, είτε εξαιτίας των αλλεργικών αντιδράσεων του οργανισμού που προκαλούνται απ’ αυτές.
Η φυτοθεραπευτική αγωγή της αποκατάστασης ή της βελτίωσης των παθολογικών καταστάσεων αυτού του είδους, έχει ως πρώτιστο στόχο την αλλαγή των διαιτητικών συνηθειών.
Bέβαια η πρόληψη παίζει τον σημαντικότερο ρόλο , ειδικά όταν αυτή ξεκινήσει από νεαρές ηλικίες. Η λογική διατροφή, η αποφυγή κατάχρησης κινήσεων καθώς και η αποφυγή βίαιης κινητικότητας , και περισσότερο η γνώση.
- Σε οξείες εξιδρωματικού τύπου φλεγμονώδεις αντιδράσεις, η αγωγή που προτείνω είναι:
1) Δίαιτα. Αρχικά περιλαμβάνει μόνο αφεψήματα από διάφορα βότανα με διουρητικές και αναλγητικές ιδιότητες (όπως το φλαμούρι, η μολόχα, η ρίζα αγριάδας) σε συνδυασμό με οπούς, χυμούς και χυλούς (π.χ. χυλός από σιτάρι ή κριθάρι ή λάχανο).
2) Επιθέματα στις περιοχές που φλεγμαίνουν. (που περιέχουν άργιλο, πολτοποιημένο κρεμμύδι, βρασμένο λιναρόσπορο ή κοπανισμένο σινάπι).
3) Αγωγή φυτοθεραπείας. Που περιέχει
α) Βότανα με αντιφλεγμονώδεις, διουρητικές, και αναλγητικές ιδιότητες, όπως, π.χ., τα:
Α) Taraxacum de leonis Arnica Montana Humulus lupulus 45 σταγόνες 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα
Β) Valeriana off. Nux vomica Ribes nigrum 45 σταγόνες 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα
Sulfur 150 mg 30 σταγόνες
Selenium 8 mg 3 φορές
Argentum 150 mg την ημέρα
Cuprum 150 mg
γ) Μαγιά της μπύρας
Σε περιπτώσεις χρόνιων ατροφικών μυοσκελετικών καταστάσεων, όπως η ατροφία των μυών, η λέπτυνση και η εξάλειψη μεσάρθριου υγρού, η πρότασή μου συνίσταται σε:
1) Δίαιτα. Πλούσια σε τροφές με άφθονα ιχνοστοιχεία (όπως το λάχανο, τα παντζάρια, οι ώμοί ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης) και τροφές πλούσιες σε πεπτικά ένζυμα (όπως τα σύκα, ο ανανάς, η παπάγια).
2) Μασάζ. Ήπια καθολικά μασάζ με λάδια που διαλύουμε μέσα αιθέρια έλαια (δενδρολίβανου, πεύκου, λεβάντας) και τοπικά θερμά επιθέματα ξηρά.
3) Φυτοθεραπεία. Με βότανα που ενισχύουν την λειτουργία του ήπατος (που είναι το κύριο μεταβολικό όργανο) και βότανα με τροπισμό σε απεκκριτικά όργανα (νεφρά, πνεύμονες, έντερο). Παράλληλα ενισχύουμε τον οργανισμό του πάσχοντος με έλαια, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες σε μεγάλες ποσότητες (κυρίως, του συμπλέγματος Β). Μια τέτοια κατάλληλη αγωγή είναι η εξής:
α)Juniperrus communis - Rosa canina -Arnica Montana 45 σταγόνες 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.
β)Marrubium off. - Betula pubenses - Cnicus enedictus 45 σταγόνες
3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.
γ) Zincum 150 mg 30 σταγόνες
Selenium 8 mg 3 φορές την ημέρα
Magnesium 150 mg πριν από τα γεύματα
Silisium 150 mg
δ) caps Primrose oil 500mg 1 φορά την ημέρα
με το γεύμα
ε) Hypericum perforatum oil 2 κουταλιές σούπας
την ημέρα
Τέλος θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή σε οσους θέλουν να περάσουν καλά γεράματα..![]()
Edited by - allzzaro on 21/04/2005 18:51:08
θα απαντησω εγω
"Ο μηχανισμός αυτός έδινε, κατά την επικρατέστερη σύγχρονη άποψη, τη θέση του ήλιου και της σελήνης καθώς και τις φάσεις της σελήνης. Μπορούσε να εμφανίσει τις εκλείψεις ηλίου και σελήνης βασιζόμενος στον βαβυλωνιακό κύκλο του Σάρου. Τα καντράν του απεικόνιζαν επίσης τουλάχιστον δύο ημερολόγια, ένα ελληνικό βασισμένο στον Μετωνικό κύκλο και ένα αιγυπτιακό, που ήταν και το κοινό "επιστημονικό" ημερολόγιο της ελληνιστικής εποχής.
Η δε ηλικία του χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και του 100 π.Χ."
Για πες μας τώρα ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ τι σχεση μπορεί να εχει ο μηχανισμός με τους "τύπους" που σε απασχολούν 40 χρόνια τώρα ?

quote:Νομίζω πως ναι.
Φιλε dr jekyl συμφωνα με την αρχη της Αντιστοιχιας στα Ερμητικα κειμενα και συγκεκριμενα στο Κυμβαλειο,αυτο που ειναι πανω ειναι και κατω.το ηλιακο συστημα ειναι ιδιο με ενα ατομο.ο μικροκοσμος του ανθρωπου αντανακλαται στον μακροκοσμο του συμπαντος.Ηαρχη της νοησης ειναι το παν και το παν υπαρχει και κινει τα παντα,τα κανει και δονουν.
Ναι φιλε μου και αυτη η θεωρια περιλαμβανεται στις αναζητησεις μου χωρις αυτο να σημαινει οτι την δεχομαι η την αποριπτω.Απλα ειναι υπο ερευνα.Σε ικανοποιει η απαντηση μου?
Για τα κείμενα των γνωστικών τι λες;
(επίσης θέλω να μάθω ποιον θες να πυροβολήσεις
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/12/2010 01:41:28
Οι γνωστικοι πρεσβευουν οτι ο ανθρωπος δεν σωζεται με την πιστη αλλα με την γνωση.Δεν εχω παρα να συμφωνησω με αυτο.Οταν πεφτεις στη θαλασσα δεν σε σωζει ο θεος αλλα η γνωση της κολυμβησης.Φυσικα αυτη η αποψη των γνωστικων εχει εφαρμογη σε ολα τα πεδια υπαρξης των ανθρωπων ορατα και αορατα.
Τωρα για το ποιον θελω να πυροβολησω ειμαι σιγουρος οτι καταλαβες λαθος.Κανεναν συνομιλητη μου γιατι εχει ο καθενας το δικαιωμα της εκφρασης.Μπορει να διαφωνω με οτι λες αλλα υπερασπιζομαι μεχρι θανατου το δικαιωμα σου να το λες.
Θελω να πυροβολησω το θεο γιατι παει και χωνεται σε καθε αναζητηση μου χωρις να εμφανιζεται πουθενα και να αναλαμβανει την ευθυνη της δημιουργιας αλλα μας αφηνει να τρεχουμε μονοι μας και να τερματιζουμε τελευταιοι.
2233
2233
Η αναφορα στο μηχανισμο και τις πυραμιδες ηταν απαντηση στον kick για το οτι οι ελληνες αντεγραψαν τους σουμεριους,θελοντας να δειξω οτι ο ελληνικος πολιτισμος ηταν κατα πολυ αρχαιοτερος των σουμεριων και ετσι αν αντεγραψε καποιος ειναι ηλιου φαεινοτερο ποιος ηταν.
2233
quote:
Τωρα για το ποιον θελω να πυροβολησω ειμαι σιγουρος οτι καταλαβες λαθος.Κανεναν συνομιλητη μου γιατι εχει ο καθενας το δικαιωμα της εκφρασης.Μπορει να διαφωνω με οτι λες αλλα υπερασπιζομαι μεχρι θανατου το δικαιωμα σου να το λες.
Θελω να πυροβολησω το θεο γιατι παει και χωνεται σε καθε αναζητηση μου χωρις να εμφανιζεται πουθενα και να αναλαμβανει την ευθυνη της δημιουργιας αλλα μας αφηνει να τρεχουμε μονοι μας και να τερματιζουμε τελευταιοι.
Όχι, καλά κατάλαβα
Δεν είσαι βεβαίως ο μόνος που είσαι εναντίον των Ιουδαογεννών θρησκειών και λοιπά.
Δε ξέρω αν συμμερίζεσαι ολόκληρη την θεωρία που έχουν κάποιοι (τύπου αρχαιολάτρες) που ισχυρίζονται ότι οι Εβραίοι έχουν στήσει μια παγκόσμια συνωμοσία.
Αν είσαι όμως ένας από αυτούς, θα ήθελα πολύ να συζητήσουμε σχετικά με αυτό το ζήτημα(περι Εβραϊκής συνωμοσίας κλπ) καθώς, παρά τα πολλά "φωτεινά" σημεία της όλης θεωρίας, υπάρχουν και αρκετές τρύπες απ' όπου "μπάζει" η βάρκα. Έχω δηλαδή πολλά "ερωτηματικά" σε σχέση με όλο το ζήτημα.
Ευχαριστως να απαντησω σε ερωτηματα σου και συ σε δικα μου.
2233
quote:Δεν τον ξέρω τον κύριο, πρώτη φορά τον ακούω(το πολύ δεύτερη)! Τι ήταν αυτός και τι έκανε;
Εμεις δεν τις βλεπουμε. Εχω πλειστα παραδειγματα και πρεπει να ειμαι ηλιθιος να μην τα βλεπω απο την εποχη τουλαχιστον των περσικων πολεμων ως σημερα.Για παραδειγμα πες μου τι ξερεις για τον Μαρντοχαι Λεβι.Αν σου ελεγα οτι ειναι σφαγεας ελληνων και καταστροφεας ελληνικων πολεων θα με πιστευες?
quote:
Ευχαριστως να απαντησω σε ερωτηματα σου και συ σε δικα μου.
Χαίρομαι. Θα σου πω τη γνώμη μου. Πρώτα απ' όλα εγώ έχω καλή σχέση με τον Χριστό και το ευαγγέλιο. Είναι βέβαια και ο πρώτος παρεξηγημένος, και το δεύτερο παρερμηνευμένο. Πώς ακριβώς έχει παρ-εξηγηθεί ο πρώτος και πώς ακριβώς έχει παρ-ερμηνευτεί το δεύτερο δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω πλήρως(ούτε καν μερικώς).
Βλέπω σήμερα πολλούς, γενικά αξιόλογους και, τουλάχιστον φαινομενικά, σοφούς ανθρώπους, έλληνες ή ελληναράδες, να εναντιόνονται στον Χριστό και στον Χριστιανισμό.
(Παρεπιπτώντως, πολλάκις αναρωτιέμαι αν αυτός ο διαχωρισμός είναι εκ του πονηρού..)
Για παράδειγμα, διάβασα την σελίδα που παρέθεσε πριν ο κύριος Kick: http://orion.e-e-e.gr/thoughts/index.html (ρίξε μια ματιά, έχει ενδιαφέρον) και βρήκα μέσα σε αυτή πολλές ψαγμένες και σωστές σκέψεις, οι οποίες είναι εμφανές ότι δόθηκαν με "θεία εμπνευση" (divination).
Ανάμεσα λοιπόν σε αυτές τις γενικά σοφές και ιδιαίτερες σκέψεις, υπάρχουν και αρκετές που χαρκατηρίζουν τον Χριστιανισμό δημιουργημα των Εβραίων, και συν αυτού λένε καθαρά "Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ -ΔΕΝ- ΝΙΚΑ".
Αν εγώ δεν είχα πίστη στον Χριστό (και γενικά κάποια πείρα), πίστη την οποία έχω καλούς λόγους να έχω, θα έλεγα διαβάζοντας αυτή τη σελίδα, "Να, αυτοί εδώ είναι υποστηρικτές των ανθρώπων και της αλήθειας, ας δω τι μπορώ να μάθω από αυτούς και πώς μπορούν να με βοηθήσουν".
Όμως τώρα δεν το λέω αυτό, γιατί είμαι εκ πείρας καχύποπτος.
Αλλά παρόλα αυτά μου δημιοργεί σύγχυση.
Μου δημιουργεί σύγχυση με άλλα λόγια το να βλέπω μια σοφία να επιτίθεται σε μια άλλη που είναι έγκυρη για εμένα.
Αυτή η σύγχυση θα μπορούσε να λυθεί, ενδεχομένως, αν είχα τις απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
"Ανάμεσα λοιπόν σε αυτές τις γενικά σοφές και ιδιαίτερες σκέψεις, υπάρχουν και αρκετές που χαρκατηρίζουν τον Χριστιανισμό(ΠΟΙΟΝ χριστιανισμό;) δημιουργημα των Εβραίων(ΠΟΙΩΝ εβραίων;), αφενός και αφετέρου λένε καθαρά "Ο Ι. ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΝΙΚΑ"(ΠΟΙΟΣ Χριστός;)."
Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, που ελπίζω να καταλαβαίνεις την φύση τους, θα μπορούσαν να λύσουν τον δεσμό της σύγχυσης, αλλά όσο
παραμένουν αναπάντητα, η σύγχυση παραμένει.
Θα καταγράψω λοιπόν παρακάτω κάποιες, διάφορες, παρατηρήσεις μου, που ίσως να διαλευκάνουν την κατάσταση για κάποιους ή υποδέιξουν μερικώς την αιτία που μου δημιουργείται σύγχυση. Πρόκειται περι απλών παρατηρήσεων από τις "αναζητήσεις" μου.
Έχω γνωρίσει ανθρώπους, πιστούς του Χριστού, οι οποίοι πράγματι είναι πνευματικά υποδείγματα για εμάς τους υπολοίπους και οι οποίοι άλλοτε εμφανώς και άλλοτε εμμέσως καταλαβαίνεις ότι έχουν άμεση εσωτερική επαφή με το θείο. Είναι δηλαδή άτομα υποδείγματα ασκητών της θέλησης, λαξευτών της φιλοσοφικής λίθου (για όσους είναι οικείοι με την έκφραση) και ταπεινών ανθρώπων που στοχεύουν στην ομοίωση με το θείο. Ταπεινά και ασκητικά λοιπόν.
Αυτοί οι άνθρωποι, έχουν βέβαια ισχυρή πίστη προς τον Χριστό, την Παναγία κλπ, αλλά παρατηρώ ότι η στάση τους πνευματικά δεν είναι όμοια με της εκκλησίας ή με αυτή των στενόμυαλων παπάδων κλπ.
Βλέπουν, θα έλεγα, πιο σφαιρικά τα πράγματα. Αντιμετωπίζουν δηλαδή την ίδια διδασκαλία, την χριστιανική, απο κάπως διαφορετική οπτική γωνία από την mainstream Church, ΧΩΡΙΣ όμως να γίνονται αιρετικοί.
Πολλοί λοιπόν από αυτούς τους, κατ' εμέ, πραγματικούς ασκητές ή πραγματικούς πιστούς(γιατί το "ασκητές" μπορεί να σας θυμίζει μόνο γέρους που ζουν σε σπηλιές κ βουνά) και -σας διαβεβαιώ- περισσότεροι απ' όσοι νομίζετε, έχουν όμοια επαφή με το θείο όπως ο Σωκράτης με τον αγαθοδαίμονα του(και μάλλον δεν υπάρχει διαφορά σε αυτά τα δύο).
Επειδή λοιπόν αρκετές φορές μου έτυχε να δω χριστιανούς πιστούς να γράφουν με divination, έχοντας 'θεία έμπνευση' δηλαδή, παρατήρησα ότι
το ύφος, η γλώσσα, ο τρόπος, και το περιεχόμενο της γραφής, είναι αν όχι ταυτόσυμα, τότε όμοια με αυτή που φαίνεται στη σελίδα που παρέθεσα παραπάνω. Όμως, αυτός που δεχεται την έμπνευση πιστεύει ότι του μιλάει η Παναγία, το Α.Π., ο Πατήρ, ο τάδε άγιος κοκ. Ενώ αντίστοιχα αυτοί που έγραψαν την παραπάνω σελίδα θα θεωρούν ότι τους μίλησεο ο Απόλλωνας, η Αθηνά, οι "ΕΛ" γενικά, κοκ.
Τέλος, νομίζω ότι κάποιος που θα διαβάσει το ευαγγέλιο δε θα διαφωνήσει ότι αυτό γράφει πολλά πράγματα τα οποία χτυπάνε απευθείας χορδές της καρδιάς(παρα την αλλοίωση του σε λίγα ή πολλά σημεία) κατί που δεν συμβαίνει και πολύ στα αρχαία κείμενα(τουλάχιστον όχι σε όσα εγώ έχω διαβάσει) τα οποία είναι σε μεγάλο βαθμό διανοητικά.
Το ίδιο ισχύει και για τη παλαιά διαθήκη (η οποία και αυτή προφανώς θα έχει υποστεί αλλοίωση). Για αυτό το λόγο θεωρώ άδικη σε μεγάλο βαθμό την επίθεση τόσο στον χριστιανισμό όσο και στον Χριστό και τα ιδρυτικά κείμενα της θρησκείας αυτής.
Απ' ότι όμως καταλαβαίνω, αν και δεν μπορώ να ξέρω, αυτή η κατάφορη επίθεση στον χριστιανισμό, γίνεται με στόχο τον απο-δογματισμό των ανθρώπων και το "ξε-κόλλημά" τους από τις θρησκείες. Οκ, αυτό το θεωρώ κάπως δικαιολογημένο I guess..
Καταλήγουμε όμως στα ίδια ερωτήματα:
ΠΟΙΟΙ εβραίοι.
ΠΟΙΟΣ Χριστός.
ΠΟΙΟΣ χριστιανισμός.
και ΠΟΙΟΣ ειναι αυτός που κατηγορεί.
και ΠΟΙΟΙ ήταν επιτέλους αυτοί οι Ελοχίμ ![]()
Θες όμως να σε μπερδέψω ακόμα περισσότερο;..
Το ωραίο κομμάτι της υπόθεσης είναι ότι οι μεν "δρακονιανοί", αυτοί δηλαδή που ακολοθούν την αριστερή ατραπό, συκοφαντούν ΚΑΙ τον Χριστό και τον Χριστιανισμό ΚΑΙ τους τύπου αρχαιοθρησκους, "ΕΛ"ληνες, οπαδούς των ΕΨΙΛΟΝ και λοιπά. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω πάρει. Εσύ τι καταλαβαίνεις από αυτό; Εγώ τίποτα.
(Όλοι εναντίον όλων και ο ισχυρότερος ας μείνει όρθιος..)
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/12/2010 13:05:28
Ας απαντησω εν αρχη δια τον Μαρδοχαι Λεβι.Αναφερεται στην Παλαια Διαθηκη στο κεφαλαιο Εσθηρ.Ξερεις αυτη την εναρετη εβραιοπουλα που θυσιασε την εντιμοτητα της νυμφευομενη τον Ξερξη για να σωσει την φυλη της.Ηταν ανηψια του Μαρδοχαι ο οποιος ηταν στην αυλη του Ξερξη και την προτεινε ως μαστρωπος για ομορφη νυφη.Αγιος ανθρωπος ο Μαρδοχαι για τους Ισραηλιτες.
Εσυ ομως τον ξερεις αλλοιως.Τον ξερεις ως Μαρδονιο στρατηγο του Ξερξη που ηττηθηκε στον Μαραθωνα,κατεστρεψε και εσφαξε τα γυναικοπαιδα των Αθηνων και σκοτωθηκε στις Πλαταιες απο τον Παυσανια.
Θελω να πω οτι για τους εβραιους ηταν καλος για μας σφαγεας,αρα γιατι εμεις οι ελληνες να πιστευουμε τα εβραικα κειμενα ως θρησκεια οταν τοσο απροκαλυπτα και συναμα τοσο καλυμενα μας δουλευουν?Ειδες ποσο επιμελως κρυπτεται η διπλη ιδιοτητα του Μαρδονιου-Μαρδοχαι?
Αυτο ειναι απο τα πλειστα παραδειγματα που ανεφερα σε προηγουμενη απαντηση μου.
Λες οτι το ευαγγελιο χτυπα απευθειας στις καρδιες των ανθρωπων κατι που δεν συμβαινει στα αρχαια κειμενα.Λαθος,σε παραπεμπω στις Δελφικες παραγγελιες ως προς το ευ ζην και στα θιβετανικα κειμενα για τον τροπο σωστης ζωης.
Εγω δεν εναντιωνομαι στον χριστο μονο αλλα και στον βουδα και στον αλλαχ και στον δια και σε καθε μορφη θρησκειας απο τους αρχαιους ως σημερα.ΘΡΗΣΚΕΙΑ για να το ονομασουμε καπως ειναι για μενα ο υπερνους του καθε ανθρωπου,το υπερ-εγω.αυτο το ανεξερευνητο 90%του εγκεφαλου.Αν,θεωρω,κατανοησω πρωτα αυτο και δω οτι δεν με καλυπτει τοτε ισως ψαξω για ιδρυτες θρησκειων,αλλα δεν το νομιζω.
Αυτη τη σελιδα orion που αναφερεις την επισκεφθηκα και γελασα με την καρδια μου.Τετοιες βλακειεςτις ακους σε οποιοδηποτε ψυχιατρειο.Οι ανθρωποι του site ειναι απλα αυτοι που τους ξεφυγαν.Ξερεις την ρηση#τους εφυγες η σε αφησαν?#
Εχεις λες πιστη στο χριστο και ειναι απολυτα σεβαστο εκ μερους μου επειδη πιστευω οτι ο καθε ανθρωπος αντιλαμβανεται τις εννοιες συμφωνα με οσο του επιτρεπει ο βαθμος νοησης του.Απλη διαπιστωση ειναι και δεν υπονοω κατι για την νοημοσυνη κανενος.Εχω ομως να πω το εξης.Τον ξερεις καλα τον χριστο και εχεις πιστη?εννοω προσωπικη γνωριμια.Οχι βεβαια.ΤΟΤΕ? Διαφωνω με οσους εχουν πιστη σε κατι υπερβατικο λογω της εγκεφαλικης δραστηριοτητας που προανεφερα και μονον.Αν ο Ιησους νικα η χανει πραγματικα δεν μπορουμε να το ξερουμε,δεν εδωσε καμμια μαχη μπροστα μας σε φυσικο επιπεδο.
Για τους χριστιανους-ασκητες ερημιτες και μη που λες εχω γνωρισει μερικους προσωπικα στα πλαισια των αναζητησεων μου σε Ινδια και Αγιον Ορος.Ναι υπαρχουν και η νοηση τους ειναι το κατι αλλο,το θειο οπως σωστα λες,το υπερβατικο οπως σωστα λεω και εγω.Εμεις χρησιμοποιουμε το 10% του μυαλου μας και αυτοι το 12% και η διαφορα ειναι εμφανης.Καταλαβες τι λεω,ετσι?
Εδω θα αναφερω μια προσωπικη εμπειρια στο ορος αλλα δεν ξερω αν ο συντονιστης θα το επιτρεψει η θα το θεωρησει εκτος θεματος.
Πριν αρκετα χρονια οταν επεστρεψα απο Ινδια θελησα να επισκεφθω τον πατερ-Παισιο που πολλα ακουγα για την αγιοσυνη του.Ηθελα να τον ρωτησω οτι ειχα μαθει στην ανατολη αν ειναι αληθειες η ψεμματα.Περι τριτου ματιου,αστρικα ταξιδια.τηλεπαθεια κ.λ.π.
Ακολουθησα λοιπον το μονοπατι προς το κελι-απομωνοτηριο καλυτερα του πατερα Παισιου.Εφθασα και ειδα ουρα κοσμου να περιμενει μεταξυ αυτων και πολλους ξενους.Ο πατηρ καθοταν ορθιος κατω απο ενα δενδρο παρακειμενα της παραγκας του.Οταν ηρθε η σειρα μου τον πλησιασα του φιλησα το χερι επειδη ειθισται,και εγινε ο εξης διαλογος.
ΕΓΩ πατερα Παισιε ηρθα εδω επειδη δεν πιστευω στον θεο
ΠΑΤΗΡ τι λες παιδι μου,δεν πιστευεις στο θεο?φωτια θα πεση και θα σε καψη.
ΕΓΩ.τι λετε πατερ,ηρθα τοσο δρομο για να ακουσω βλακειες?
ΠΑΤΗΡ φυγε-φυγε να πας να πιστεψης να κοινωνησεις και μετα να ερθεις.
ΕΓΩ λυπαμαι πατερ εσας και αυτους τους κακομοιρηδες που περιμενουν στην ουρα.Και γυριοσα και εφυγα ενω αυτος μουρμουριζε αφορισμους γιατι κατι επιασε το αυτι για αγια Ιουστινη.
Ολο αυτο ειναι περα για περα αληθινο και δεν χρειαζεται να ορκισθω πουθενα.Τα οσα ακολουθησαν ομως μολις βγηκα στο μονοπατι της επιστροφης ειναι κουφα,ανεξηγητα με καθε τροπο,μεχρι που σταματησα να προσπαθω να τα εξηγησω σε μενα ποσο μαλλον σε οσους το εχω αναφερει.
Ξεκινησα λοιπον στο μονοπατι της επιστροφης και μετα απο λιγο ,ενω υπηρχε ενα μονο μονοπατι ενοιωσα οτι ειχα χαθει.Γυρισα γυρω-γυρω να προσανατολισθω και με απεριγραπτη εκπληξη και φοβο αναμεικτα διαπιστωσα πως πισω μου δεν υπηρχε μονοπατι.Μπροστα ξετυλιγοταν κανονικα αλλα αυτο που επρεπε να εχω διασχισει ηδη δεν υπηρχε.Ηταν απατητο χορταρι.Εκανα μερικα βηματα μπροστα γυρισα ξαφνικα το μονοπατι πισω μου αφαντο,σαν καποιος αορατος να με ακολουθουσε με σκουπα και να καθαριζε.Αρχισα να περπαταω αναποδα για να δω τι συμβαινει.Οσο κοιταζα εβλεπα το μονοπατι να υπαρχει,μολις γυριζα μπροστα χανοταν.Τα συναισθηματα μου απεριγραπτα,κυριαρχησε ομως η ψυχρη λογικη του οτι αφου δεν το κατανοω και δεν μπορω να το αντιστρεψω ας το ακολουθησω και οτι ειναι να γινει ας γινει,τουλαχιστον θα ικανοποιησω την περιεργεια μου.Ετσι προχωρησα αρκετη ωρα ακομη με το μονοπατι να χανεται πισω μου ωσπου εφθασα σε ενα υψωματακι απο ωπου αρχιζε ενα πλατωμα που τελειωνε περα μακρυα σε εναν ψηλο βραχο.Προχωρησα ελαχιστα οταν στη βαση του βραχου διεκρινα την εισοδο μιας σπηλιας και ενα ορθογωνιο πλατωμα μπροστα της.Μια αποσταση περιπου 150 μετρων απο εμενα.Ξαφνικα πανω στο πλατωμα ενω συνεχιζα διαστακτικα να περπατω,διεκρινα μια φιγουρα καλογερου-ασκητη ξαπλωμενη ανασκελα πανω στο ορθογωνιο παραλληλογραμο απο πετρα μπρος στη εισοδο.Σταματησα να περπατω για να δω καλυτερα και βλεπω οτι το σωμα του ασκητη ΔΕΝ ακουμπουσε κατω αλλα αιωρειτο 20 περιπου ποντους απο την πετρα.Τοτε ξαφνου ο ασκητης ανακαθισε και ειδα παλι οτι συνεχιζε να αιωρειται.Ακουσα μια φωνη στα αυτια μου σε τονο ομιλιας εκ του συνεγγις παρ οτι η αποσταση ηταν μεγαλη.Τηλεπαθητικα σιγουρα.Ειπωθηκαν τα εξης
ΑΣΚΗΤΗΣ σταματα παιδι μου εκει γιατι θα με ενοχλησεις.
ΕΓΩ ναι πατερ δεν ξερω πως βρεθ..
ΑΣΚΗΤΗΣ ξερω εγω παιδι μου,αυτα που ηρθες να ρωτησεις ,οπως ιδιοις ομασι,βλεπεις ειναι αληθεια.
ΕΓΩ με αντιμετωπισε με ασχημο τροπο ο πατερ Πα...
ΑΣΚΗΤΗΣ μη κακολογησεις τον γεροντα εχει τους δικους του δαιμονες να πολεμησει.πηγαινε τωρα και θα βρεις το δρομο σου.
Ενοιωσα μια απιστευτη γαληνη φιλε jekyl και αναλαφρος σαν να μην ειχα βαρος.Αδυνατον να εξηγησω αυτα τα οποια βιωσα.Γυρισα πηρα το μονοπατι φυσιολογικο τωρα και απο σεβασμο δεν γυρισα να κοιταξω πισω ωσπου εφθασα στη μονη που φιλοξενουμουν.
Ειναι μια απιστευτη ιστορια πολλοι θα την σχολιασουν δυσμενως εμενα μου αρκει που η οικογενεια μου κι εγω την δεχομαστε.
Σε καμμια ομως περιπτωση δεν με κανει να πιστεψω σε κατι οπως μια θρησκεια.
Τα αλλα σου ερωτηματα ειναι απλα οι εβραιοι ειναι μια φυλη του πλανητη οπως αλλες,τιποτα παραπανω.Αν απο καποιους εξουσιαστες παραπλανηθηκαν θα το μαθουμε σιγουρα εν καιρω αν και οταν εμφανιστουν
οι δρακονιανοι οι ελ οι εξωγηινοι και τα συναφη.Τιποτα δεν αποριπτω και τιποτα δεν πιστευω μεχρις αποδειξεως του εναντιον.Χρησιμοποιω ομως τις ενδειξεις ως στοιχεια ερευνας και μονον.
Για τους ελοχιμ το λεει η ιδια η λεξη τι ηταν συμφωνα με την Παλ.Διαθηκη.Ελωχ σημαινει θεος στα αραμαικα,την πρωιμη γλωσσα της ΠΔ και ελοχιμ ο πληθυντικος της ιδιας λεξης.Για μενα ηταν τα ανωτερα των ανθρωπων οντα,οι Κριτες της ΠΔ,τωρα απο που ηρθαν ερμηνειες πολλες αποδειξεις καμμια.
2233