- Test Area -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ. - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
"Στην πραγματικότητα όμως βρίσκονται σε μεγάλη πλάνη..."
Όταν κάποιος λέει ότι ο άλλος πλανάται τότε αυτός πρέπει να είναι σίγουρος ότι κατέχει την αλήθεια.
Την κατέχεις Velissarie???? Μάλλον όχι,
Αν ναι πως μπορείς να το αποδείξης;;;;;
Δυστυχώς, για εσένα, δεν μπορείς....
Ο Dying_Incubus είπε κάτι που με βρίσκει σύμφωνο
"οποιαδήποτε θρησκεία μας πάει πίσω."
Γιατί συμφωνό;;; γιατί οι θρησκείες γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια από Ανθρώπους. Συνεπώς ακολουθώντας πιστά σήμερα αυτές της Θρησκείες είμαστε και εμείς χιλιάδες χρόνια πίσω.
Τα πάντα έχουν αλλάξει δεν μπορούμε να μένουμε στάσιμοι πρέπει να εξελισσόμαστε, να προχωράμε μπροστά ....
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
Ότι εξελίσσονται και βρίσκονται μπροστά, ενταγμένες στις τωρινές εποχές.
Πώς είναι δυνατόν αυτό?
Προσπαθούν να τις αναγάγουν στο παρόν άνθρωποι, αυτοί οι ίδιοι.
Άλλοι μιλούν οτι δεν πρέπει να πιστεύουμε κατά γράμμα τα δόγματα μίας θρησκείας επειδή είναι συμβολικά αρκετά από αυτά, άλλοι πάλι τα εξηγούν με ένα δικό τους τρόπο, άλλοι λένε να τα ακολουθούμε πιστά κτλ κτλ.
Τις θρησκείες τις έχουν προσαρμόσει στα μέτρα τους διάφορες κοινωνίες μέσα στο πέρασμα του χρόνου και θα συνεχίσουν να το κάνουν.
Κι αυτή τη προσαρμογή την κάνουν άνθρωποι μόνο και μόνο για να ελέγχουν τις μάζες που πιστεύουν σε αυτές.
Δε μπορώ λοιπόν να βρώ τίποτα το θεϊκό και το θεόπνευστο σε καμία θρησκεία.
Αν υπήρχε Θεός θα ήταν κάτι το πολύ διαφορετικό από αυτό που πιστεύει η κάθε θρησκεία χωριστά.
Από την άλλη δεν έχουμε μία γενική και καθολική θρησκεία πράγμα που προσωπικά μου δείχνει πως δεν έχουμε ένα κοινό Θεό.
Αν ο Θεός υπήρχε θα μας είχε φανερώσει την ύπαρξη του σε όλους μας και θα είχαμε όλοι τα ίδια θρησκευτικά πιστεύω.
Αν υπήρχε δεν θα άφηνε εδώ και χιλιάδες χρόνια λαούς κι έθνη να αλληλοσφάζονται σε θρησκευτικούς πολέμους επειδή τάχα εμφανίστηκε στην κάθε κοινωνία χωριστά κι ανάλογα με τα δικά της δεδομένα και τις δικές της ανάγκες.
Για αυτό λοιπόν το λόγο συνηγορώ υπέρ της άποψης οτι δεν υπάρχει κανένας Θεός.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
"Δεν υπάρχει ένα απόλυτο κριήριο αξιολόγησης της αληθινότητας. Ούτε και ένας μόνο τρόπος για να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε ένα φαινόμενο.Η ορθδοξη θεολογία δεν θεμελιώνεται σε αντικειμενικές αλήθειες που μπορούν να αποδειχθούν. Δεν ενδιαφέρεται για την αντικειμενική περιγραφή του κόσμου, για εκμετάλλευση ή ωφελιμιστική χρήση. Δεν εστιαζει στη γνώση και τη χρήση αλλά στον αγιασμό και τη σωτηρία. Γι αυτό η εκφραστική της προσομοιάζει περισσότερο στην ποίηση παρά στην επιστήμη. Η ποίηση Κρυπτογραφεί αισθητικά την εμπειρία, η επιστήμη περιγράφει αντικειμενικά τα όντα, η Εκκλησία ΝΟΗΜΑΔΟΤΕΙ πνευματικά την ύπαρξη."
Με όλα αυτά η απάντηση σου Velissarie είναι ότι βεν μπορείς ούτε εσύ να πεις με απόλυτη βεβαιότητα τι είναι αληθινό ή όχι. Συνεπώς δεν μπορείς προσωπικά να πεις ότι κάποιος άλλος πιστός μιας άλλης Θρησκείας πλανάτε. Ίσως γιατί πλανάστε και οι δύο.
Dying Incumbus σε γενικές γραμμές συμφωνό μαζί σου. Η κάθε Θρησκεία βασίζεται σε κάποιο Ιερό Βιβλίο που αναγκαστικά πρέπει να είναι Θεόπνευστο. Αν δεν ήταν δεν θα το πίστευε κανείς.
Όμως ο Θεός είναι Θεός, δεν μπορεί όταν αλλάζει ο κόσμος να αλλάζει και αυτός άποψη. Δεν μπορεί να ωριμάζει. Αυτά είναι ανθρώπινα χαρακτηριστικά και όχι Θεικά. Μόνο και μόνο από αυτό θα έπρεπε να αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε για την Θεοπνευσία των οποιοδήποτε ιερών βιβλίων.
Γιατί όμως σήμερα πιστεύουμε ότι αυτό είναι πραγματικότητα. Πολύ απλά εκείνη την εποχή τα επίπεδα γνώσεων και διαβίωσης σε σχέση με τα σημερινά ήταν πολή χαμηλά συνεπώς ο κόσμος ήταν ευκολόπιστος και είχε περισσότερη ανάγκη από έναν Θεό από εκείνη την Ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Αν βγεί πχ κάποιος και πει ότι είμαι ο Υιός του Θεού έφυγε κατευθείαν για το Δαφνή και παράλληλα θα αφοριστεί από την σημερινή Εκκλησία (αν δεν προλάβει να τον λιντσάρη).
Άρα, οι τότε κοινωνίες πιστέψανε σε αυτό και μέσα από την παράδοση έφτασε και στις ημέρες μας. Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι είναι αναγκαστικά και αλήθεια.
Αν υπήρχε Θεός θα είχε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από την αρχή που υπήρχε.
Αλλά αν υπήρχε Θεός πως δημιουργήθηκε?
Επίσης, να συμπληρώσω και κάτι σε αυτά που είπα πρίν.
Δε γίνεται να λέμε πως ο Θεός των μονοθεϊστικών κοινωνιών είναι ένας και το αυτό.
Μερικές από αυτές είναι εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους.
Κι επιπλέον, αν ο Θεός που είναι ένας είχε εμφανιστεί σε κάθε κοινωνία προσαρμοσμένος στα δικά τους standards γιατί υπάρχουν οι πολυθεϊστικές κοινωνίες?
Γιατί τις πλάνεψε?
Ή μήπως αυτός ο Θεός εμφανίστηκε μόνο επιλεκτικά σε κάποιες κοινωνίες?

Αλλά αν υπήρχε Θεός πως δημιουργήθηκε?
ΡΩΤΑΣ ΑΥΤΟ ΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΛΟΓΙΚΗΣ.
"ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΛΟΓΙΚΗΣ"
ακριβώς, συνεπώς οι Θρησκείες ως η ανθρώπινη εξήγηση του ΘΕΟΥ προσπαθεί να βάλει σε ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΛΟΓΙΚΗΣ τον Θεό. Εξορισμού λοιπόν οι Θρησκείες δεν είναι αληθινές
Αυτό που είπα για τη βία είναι ένας κανόνας που ισχύει παντού. Δεν είναι το πιστεύω μου, οπότε άτοπο εκ μέρους σου να μου προσάψεις κατηγορίες.
Δες λίγο στην ιστορία και παντού στον κόσμο. Όποιος χρησιμοποίησε βία, τη βία έλαβε σαν αντάλλαγμα.
Ποτέ μα ποτέ η βία δεν παρήγαγε ειρήνη ή θετικά αποτελέσματα.
Η χώρα μας έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, έγινε πρότυπο για πολλούς λαούς αλλά και άτομα, πάντα με ειρηνικά και φωτεινά μέσα και παραδείγματα.
Δεν «δοξάστηκε» στην οικουμένη όλη, ούτε για τους ανθρωπόμορφους θεούς της (πέρα βέβαια από το μυθολογικό επίπεδο) αλλά ούτε για το δουλοκρατικό κατεστημένο.
Όσον αφορά το δωδεκάθεο, πιστεύω πως όσοι νομίζουν ότι τους εκφράζει σήμερα, είναι θύματα μιας στυγερής εκμετάλλευσης του αισθήματος πατριωτισμού (όπως πολύ σωστά το επεσήμανε και ο Βελισάριος), από συγκεκριμένα συμφέροντα. Δυστυχώς, τα άτομα αυτά, τα θύματα, νομίζουν πως έχουν βρει στο πρόσωπο του Χριστιανισμού, τον φταίχτη για την κατάντια της χώρας μας. Τους έχουν αποπροσανατολίσει (πιστεύω ότι μέσα σε αυτούς είσαι και εσύ) από τις βασικές αιτίες και τους κύριους υπευθύνους για όλη την κατάντια και τη σήψη της κοινωνίας μας αλλά και του κράτους μας που μας αντιπροσωπεύει ως έθνος.
Πριν βιαστείς να πεις ξανά ότι βλέπω παντού συνομωσίες, σκέψου ότι τίποτα σ' αυτόν τον κόσμο δεν γίνεται τυχαία!!!
Για το κάθε τι, υπάρχει ένας λόγος μια αιτία και ένα αναμενόμενο ή επιθυμητό αποτέλεσμα.
Άσε που, όπως φαίνεται, οι Θεοί (που δεν ήταν μόνο οι 12 αλλά και πλήθος άλλων) στους οποίους πίστευαν οι πρόγονοί μας, ήταν εισαγόμενοι και όχι εγχώριο προϊόν.
Οπότε γιατί να πιστέψω σε κάτι που , πέρα από ανύπαρκτο, εισήχθηκε στην "ελληνική ζωή" από άλλους λαούς και τόπους;;;;
Χαζό δεν είναι;;; Γιατί να μην κρατήσω αυτό που ξέρω και το ζω καθημερινά;;
Φιλικά όπως πάντα
ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ:
Η ορθδοξη θεολογία δεν θεμελιώνεται σε αντικειμενικές αλήθειες που μπορούν να αποδειχθούν.
"Αυτό που είπα για τη βία είναι ένας κανόνας που ισχύει παντού. Δεν είναι το πιστεύω μου, οπότε άτοπο εκ μέρους σου να μου προσάψεις κατηγορίες.
Δες λίγο στην ιστορία και παντού στον κόσμο. Όποιος χρησιμοποίησε βία, τη βία έλαβε σαν αντάλλαγμα.
Ποτέ μα ποτέ η βία δεν παρήγαγε ειρήνη ή θετικά αποτελέσματα."
Ψηλέ περιμένω από ανθρώπους που ακολουθούν μια Ιδεολογία να την αποδεικνύουν, το γυρίζω το μάγουλο με το οφθαλμός αντί οφθαλμού είναι ακριβώς αντίθετα και συνεπώς κρίνεσαι με αυτήν την φράση για την πίστη σου. Όσο για τα άλλα δεν θα διαφωνήσω αν και υπάρχουν περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκε η Βία χωρίς να υπάρχει βιαιοπραγική αντίδραση αλλά ειρηνική (πχ Γκάντι).
Ψηλός
"Πριν βιαστείς να πεις ξανά ότι βλέπω παντού συνομωσίες, σκέψου ότι τίποτα σ' αυτόν τον κόσμο δεν γίνεται τυχαία!!!"
Χμμμ, ενδιαφέρον... Γενικότερα διοικούν τα συμφέροντα παντού από τις επιχειρήσεις έως τα ιδρύματα κοινωφελών σκοπών και από τις Κυβερνήσεις έως τις Θρησκείες όμως δεν υπάρχει δόλος κατά των Θρησκειών γιατί δεν υπάρχει λόγος. Την περασμένη φορά απέτυχες να μου το αποδείξεις, δεν καταλαβαίνω γιατί το συνεχίζεις...
Ψηλός
"Άσε που, όπως φαίνεται, οι Θεοί (που δεν ήταν μόνο οι 12 αλλά και πλήθος άλλων) στους οποίους πίστευαν οι πρόγονοί μας, ήταν εισαγόμενοι και όχι εγχώριο προϊόν."
Αυτό ούτε εσύ ο ίδιος δεν το πιστεύεις απορώ γιατί το λες
Ψηλός
"Οπότε γιατί να πιστέψω σε κάτι που , πέρα από ανύπαρκτο, εισήχθηκε στην "ελληνική ζωή" από άλλους λαούς και τόπους;;;;
Χαζό δεν είναι;;; Γιατί να μην κρατήσω αυτό που ξέρω και το ζω καθημερινά;;"
Χαχαχαχαχα αυτό είναι πολύ ειρωνικό Ψηλέ να το λες εσύ, με το συμπάθιο
"Η ορθδοξη θεολογία δεν θεμελιώνεται σε αντικειμενικές αλήθειες που μπορούν να αποδειχθούν."
Με αυτή την φράση μου απόδειξες ότι ούτε και εσύ ο ίδιος δεν γνωρίζει και στο είπα και παραπάνω
quote:
ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ:
Η ορθδοξη θεολογία δεν θεμελιώνεται σε αντικειμενικές αλήθειες που μπορούν να αποδειχθούν.
Επειδή λοιπόν προσωπικά καταλαβαίνω τι διαβάζω, από αυτό που γράφεις συνάδει οτι ο Χριστιανισμός βασίζεται σε υποκειμενικές αντιλήψεις που είναι πολύ πιθανό να είναι λανθασμένες.
Ξέρεις, άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε... ![]()
Πως γίνεται να πιστέψουμε σε μία θρησκεία που δεν βασίζεται σε αντικειμενικές αντιλήψεις?
Πως γίνεται να πιστέψουμε κάτι το οποίο μπορεί να είναι λανθασμένο?
Προσωπικά δε μπορώ να βάλω στον εαυτό μου τέτοια δεσμά και να φυλακίσω το πνεύμα μου.
Και δεν το λέω αυτό για τον Χριστιανισμό μόνο αλλά για κάθε θρησκεία.

"Εγω μπηκα στο σ;αιτ αυτο να πω αυτα που πιστευω γιατι πηγατε να κανεται το μαυρο ασπρο και γιατι ο ψηλος παλευει μονος του ενω ολοι οι αλλοι εχετε κανει κλικα και μια ομαδα εναντιον του."
Ποιος κάνει το μαύρο άσπρο;;; σε παρακαλώ αιτιολόγησε έμπρακτα
Ποιός έχει κάνει κλίκα;;;; Velissarie σε παρακαλώ είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν άτομα που εκφράζουν την άποψη τους αν κάπου συμφωνούν δεν πάει να πει ότι είναι κλίκα...
Ξέρεις ότι στην επικοινωνία είναι γνωστό ότι αυτοί που καταφεύγουν σε αβάσιμους χαρακτηρισμούς έχουν πάντα άδικο... Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να εκνευρίσουν τα άλλα μέρη και να διαλυθεί η συζήτηση επειδή δεν τους συμφέρει
Velissarios
"ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΝΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ."
Τα παιδιά που λες Velissarie μαθαίνουν την Θρησκεία που πιστεύεις στο σχολείο και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία. Συνεπώς αν μελετήσουν εξωσχολικά θα μελετήσουν διαφορετικές απόψεις από αυτές που μαθαίνουν έτσι ώστε να αποκτήσουν ολοκληρωμένη άποψη.
Συνεπώς αυτό που λες δεν στέκει, μην προπαγανδίζεις και εσύ.
Edited by - GDS1 on 01/09/2005 13:10:13
Για να καταλάβω και εγώ ο φανατικός Χριστιανός βρε GDS1.
Θες να πεις ότι εγώ, όντας πολλές φορές μόνος απέναντι σε αρκετούς δήθεν "άθεους" προπαγανδίζω και προσπαθώ να δυαλίσω τη συζήτηση γιατί δεν με συμφέρει;;
Ενώ εσείς, που είστε πολλοί, που κοίτα να δεις σύμπτωση οι γνώμες σας συμπίπτουν (όσον αφορά τη λάσπη κατά του Χριστιανισμού), είστε οι αντικειμενικοί και θέτετε πάντα ειλικρινείς ερωτήσεις που αποσκοπούν στην διεξαγωγή αμερόληπτου και γόνιμου διαλόγου, ε;;
Δηλαδή εγώ τώρα, αλλά και όποιος διαβάζει τα όσα λες, πρέπει να σε πιστέψουμε;;;![]()
![]()
Άσε βρε GDS1 και δεν είσαι από αυτά τα παιδιά!!
Φιλικά όπως πάντα
"Δηλαδή εγώ τώρα, αλλά και όποιος διαβάζει τα όσα λες, πρέπει να σε πιστέψουμε;;;"
Σε ένα διάλογο δεν είναι κανένας υπόχρεος να πιστέψει ούτε καν να απαντήσει, όμως είναι υπόχρεος να ΑΚΟΥΣΕΙ
ΨΗΛΕ ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Η ΗΡΕΜΕΣΕ ΛΙΓΟ ΒΓΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ Η ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΙΑΧΒΕΧΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΙΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ,ΤΟ ΛΕΩ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΛΑΣΠΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ.
quote:
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Dying Incubus ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΒΑΜΠΕ Ο ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΣ?ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΩ.ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.
Αν έχεις διαβάσει τις απαντήσεις μου ούτε προέβην σε χαρακτηρισμούς κατά κανενός συνομιλητή μου, ούτε τον συκοφάντησα, ούτε τον κατηγόρησα για τα πιστεύω του.
quote:
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΕ ΣΤΥΛ :
ΨΗΛΕ ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Η ΗΡΕΜΕΣΕ ΛΙΓΟ ΒΓΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ Η ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΙΑΧΒΕΧΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΙΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ,ΤΟ ΛΕΩ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΛΑΣΠΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ.
Επειδή τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι, δεν άνοιξα κανένα θέμα να κατηγορήσω τον Χριστιανισμό ούτε ειρωνεύτηκα κάποιον.
Εκθέτεις τις απόψεις σου και σου αντιπαραθέτω τις δικές μου.
Και στο παρόν θέμα, δεν κατηγόρησα μόνο τον Χριστιανισμό, ούτε καμία θρησκεία.
Είπα τη γνώμη μου που δεν αποδέχομαι καμία θρησκεία.
Θα μπορούσες λοιπόν πρίν κατηγορήσεις ονομαστικά κάποια άτομα να δείς τι λένε και τον τρόπο που το λένε.