ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- MATRIX ;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- MATRIX ;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Απέριττος52 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
12/02/2005, 05:42:15
ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ PHILOSOFOS-1 :
ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ;

ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ/ΘΥΜΟΜΕΝΟΣ;

Jejeje
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ AYTO ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ PIXELDREAM ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Ramoglou
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΙΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ REFRESH ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ.

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΕΙΔΗ
1. ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.
2. ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΑΣΧΕΤΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥ.
3. ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.
4. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΠΕΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ (ΑΣΧΕΤΑ)".

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΥΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΓΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ/ΕΜΑΘΕΣ ΤΙΠΟΤΑ...PIXELDREAM.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΟΦΟΣ ΓΕΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟΣ ΝΕΟΣ....ΘΥΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΟΛΗΣΗ ΤΑΜΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ/ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΑ.....ΓΕΓΟΝΟΣ.

ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ.

Υ.Γ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΣΑ REFRESH ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.......ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line

12/02/2005, 12:15:25
Φίλε pixeldream,
Βλέπω και εσύ έβγαλες τα συμπεράσματά σου. Κατάλαβες ότι προσπάθησα να σε ψυχαναλύσω. Είσαι εντός θέματος!
Ξαναδιάβασε... "τα περί μύγας", και θα καταλάβεις τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις.
Ξαναδιάβασε όλη τη συζήτηση στο θέμα "Ερώτηση προς τον προϊστάμενό μου!" (το οποίο ήταν και η αφορμή για τη δημιουργία του παρόντος θέματος) και τότε ξανασκέψου αν θα ξανάγραφες το παρακάτω....... (αντιγράφω το κείμενό σου)
quote:

2. ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΑΣΧΕΤΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥ.
3. ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.
4. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΠΕΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ (ΑΣΧΕΤΑ)".

Επίσης γράφεις:

quote:

Jejeje
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ AYTO ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ PIXELDREAM ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Αν γνωρίζεις ότι εποικοδομητικός διάλογος σημαίνει "Πες ότι θες, εμείς θα πούμε τα δικά μας (άσχετα)" τότε δεν είμαι εκτός θέματος. Αν πιστεύεις στην ορθή ερμηνεία του εποικοδομητικού διαλόγου τότε δεν πρέπει να με ευχαριστείς για αυτόν αφού δεν συμβάλλω σε αυτόν. Το πως γίνεται να με ευχαριστείς για τον εποικοδομητικό διάλογο και ταυτόχρονα να θεωρείς πως είμαι εκτός θέματος είναι άξιο απορίας.

Επί του θέματος / ουσίας τώρα..... οι προβληματισμοί σου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Ο υπερκαταναλωτισμός, και η αναγωγή: (α) του χρήματος σε υπέρτατο αγαθό και (β) του πλουτισμού σε αυτοσκοπό, έχουν πραγματικά μειώσει την Ποιότητα της ζωής μας. Μπορεί να γυρνάμε από τις αγορές και τα ψώνια με όλο και περισσότερες σακούλες, μπορεί να ξοδεύουμε περισσότερο, μπορεί να αγοράζουμε περισσότερα πράγματα, παρόλα αυτά δεν γινόμαστε περισσότερο Ευτυχισμένοι. Μάλιστα αυτό που παρατηρείται είναι ότι η ροπή / τάση αυτή των καταναλωτών είναι αυξητική. Και φυσικά δεν εννοώ καταναλωτισμό ο οποίος να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες μας. Φυσικά επακόλουθα της τάσης αυτής είναι: προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας (παχυσαρκία, εμφράγματα, άγχη, φοβίες), αύξηση των χρηματικών οφειλών (υπερ-δανεισμός), απομόνωση / αποξένωση, μείωση του ελεύθερου χρόνου, αλλά και έμμεσα προβλήματα όπως οι ζημιές και η αλλοτρίωση του οικοσυστήματος / περιβάλλοντος.

Θα συμφωνήσω και με τις προτεινόμενες δράσεις / καταναλωτικές συμπεριφορές οι οποίες θα διασφαλίσουν μία Καλύτερη και Ποιοτικότερη ζωή για όλους μας. Πως μπορεί όμως το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων (συνειρμικά μου ήρθε στο μυαλό η σχετική διαφήμιση από το προηγούμενο θέμα) το οποίο είναι το κέρδος, να απομακρυνθεί από την αθρόα κατανάλωση των προϊόντων τους; Παρατηρούμε μία συνειδητή προσπάθεια δημιουργίας εικονικών αναγκών (είσαι στη μόδα, είσαι in) μέσω της διαφήμισης. Και ξέρεις πως το τεκμηριώνουν; Έχεις ακούσει για την αποδοτικότητα του οικονομικού κυκλώματος; Παραγωγικότητα – Ανταγωνισμός – Κέρδος – Απασχόληση. Εγώ θα έκανα δυο-τρεις ερωτήσεις: Μήπως υπάρχει κάποιας μορφής αντίθεση μεταξύ των αναγκών των καταναλωτών με τις ανάγκες των επιχειρήσεων; Ποια είδη είναι πραγματικά αναγκαία και ποια αποτελούν πολυτέλεια, τι είναι επείγον και τι σημαντικό; Με ποιο τρόπο επηρεάζουν οι προσωπικές αξίες και αρετές μας τον ορισμό της κατανάλωσης;
Τελικά πιστεύω ότι μονόδρομος είναι η ατομική υπευθυνότητα.

Θα ήθελα να ολοκληρώσω τις σκέψεις μου με το παρακάτω (Πυθαγόρας – Χρυσά Έπη, 35-39):
«Μάθε να έχεις βίο αγνό, λιτό και φυλάξου
να μην κάνεις αυτά που προξενούν φθόνο.
Μην ξοδεύεις άσκοπα, όπως κάνουν όσοι αγνοούν τα καλά
ούτε να είσαι τσιγκούνης. Το μέτρο είναι πάντα το άριστο»

Φιλικά
--Je^3—

YΓ. Να σε ευχαριστήσω που μου επισημαίνεις τα ελαττώματά μου (μπερδεμένος). Θα προσπαθήσω να τα διορθώσω.

12/02/2005, 17:15:08
quote:
Ramoglou
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΙΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ REFRESH ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ.

Με πληρώνει ο Admin για τη συγκεκριμένη εργασία, δε βαριέμαι, δουλειά κάνω.
Άσε που στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν «πετροβολητής» !

quote:

Ενώ εσύ κατάλαβες όσα είπαν οι καλεσμένοι σου !!!!!!!!

quote:

Ενώ εσύ έβγαλες ολόσωστα συμπεράσματα γι αυτούς !!!!!!!
Ενώ το θέμα έχει να κάνει με τι δική τους ψυχοσύνθεση !!!!!!!!

quote:
3. ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.

Push the red button [X]

quote:

Αν δεν αναγνωρίζεις την πρακτική σου καλό θα είναι να προσπαθήσεις πρώτα να δεις τι κάνεις εσύ και μετά να κρίνεις τους άλλους !!!!!!

quote:
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ

Περιμένουμε το Μέγα Αλέξανδρο (στην νέα ενσάρκωση) για να λύσει τον κοσμικό γόρδιο δεσμό.
Πέθανε και ο Λένιν και δε πρόκανε.

quote:
Υ.Γ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΣΑ REFRESH ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.......ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;

Ευχαριστώ για τη συμβουλή θα την ακολουθήσω για να γλιτώσω χρήμα (σύνδεση στο internet) και κόπο.

Edited by - Ramoglou on 12/02/2005 17:17:52

12/02/2005, 17:35:47
KAMMIA ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΔΟΛΙΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛ.ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΕΝΩ Ο ΥΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LOGIN ΠΑΝΤΟΥ, ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΣ...k.o.k????

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
PHILOSOFOS-1Μέλος
12/02/2005, 17:41:41
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ FORUM ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ
ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΛΕΜΕ
ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΟΥΜΕ !!
ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥΣ
ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

gh

PHILOSOFOS-1Μέλος
12/02/2005, 18:07:04
quote:

[b]KAMMIA ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΔΟΛΙΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛ.ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΕΝΩ Ο ΥΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LOGIN ΠΑΝΤΟΥ, ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΣ...

ΑΓΑΠΗΤΗ GRETEL

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ
ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ
ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΦΙΚΤΟ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ?
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕ
ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΕ ΤΡΩΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ!
ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ?
ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΕΣΚΟΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΤΑΚΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΑΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ!!
ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ?
ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΓΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ!!
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΘΛΙΨΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ.
ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ
ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΑ!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

gh

12/02/2005, 21:10:55
Απαντώντας στην αγαπητή μου Gretel και στην τοποθέτηση του PHILOSOFOS-1 θα ήθελα να παραθέσω τη δική μου οπτική.

Ιστορικά ο κόσμος έχει μεταβληθεί μέσα από μια «κυκλική» θα έλεγα διαδικασία. Δηλαδή, υπήρξαν συγκεκριμένα μοντέλα πολιτιστικής και πολιτισμικής ανάπτυξης τα οποία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βοήθησαν στην δημιουργία πολιτισμών.

Οι πολιτισμοί αυτοί έφταναν πάντα στο σημείο να γίνουν Αυτοκρατορίες και να επιβάλουν στην τότε παγκοσμιότητα, τους νόμους της δικής τους εξελικτικής πορείας. Η ενοποίηση και η απορρόφηση πολιτισμών, πληθυσμών, και κοινωνικών δομών, γινόταν μέσα από την κατάκτηση και την επιβολή.

Κάποια στιγμή έφτανε το όριο της διάλυσης αυτής της Αυτοκρατορίας και η γέννηση μιας νέας αντίληψης για τον τρόπο ζωής.
Η νέα αντίληψη κρατούσε πάντα τα καλά και σημαντικά θεωρήματα τα οποία είχαν γεννηθεί από την προηγούμενη κατάσταση και προχωρούσε στην θεσμοθέτηση νέων κανόνων στη νέα διαμορφούμενη κατάσταση.

Το σημαντικό στοιχείο σε αυτές τις καταστάσεις ήταν η αναδιανομή του πλούτου, διότι αυτό ήταν το στοιχείο το οποίο μπορούσε να εξεγείρει τις μάζες. Όμως τα πραγματικά αίτια ήταν η διαφθορά της κεντρικής εξουσίας και η αδυναμία της μετεξέλιξης της και της παροχής νέων μοντέλων ανάπτυξης.

Η παρεχόμενη μόρφωση δεν έδινε στο λαό τη δυνατότητα να αποκτήσει δική του κρίση και αντίληψη μέσα από την οποία θα μπορούσε να διαμορφώσει την προσωπική του ανέλιξη.

Φτάνοντας στο σήμερα μπορούμε να δούμε κοινά στοιχεία των ιστορικών αυτών κύκλων, μπορούμε να δούμε πως η διοίκηση των μαζών έχει αλλάξει μόνο επιφανειακά και όχι ουσιαστικά.

Τα ίδια μοντέλα έχουν εφαρμογή στη διοίκηση της μάζας, με διαφορετική όμως ονομασία και με διαφορετικές (λόγο και της χρονικής διαφοράς) πολιτικές εξουσίες.

Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η σημερινή Αυτοκρατορία και ποιος επιβάλει τους κανόνες του «ζην», μέσα από το δικό τους μοντέλο ανάπτυξης αναπτύσσονται οι χώρες του «Δυτικού» πολιτισμού.
Η παρεχόμενη γνώση όμως και πάλι δεν είναι αυτή που ίσως θα έπρεπε.
Αρκεί, για να μη πλατειάζω, να αναφέρω πως την απλή Γεωγραφία δεν την γνωρίζουν οι 7 στους 10 Αμερικανούς πολίτες και οι 5 στους 10 Ευρωπαίους.

Άρα εν κατακλείδι θεωρώ πως βρισκόμαστε σε μία περίοδο γενικών αλλαγών οι οποίες θα πυροδοτήσουν την πτώση της Αυτοκρατορίας και την αλλαγή των κοινωνικών status.

Ευελπιστώ ότι και πάλι μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα κρατηθούν τα όσα βήματα προόδου γίνανε και θα γίνει ένα νέο βήμα προς το καλύτερο στην επόμενη φάση.

Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να γεννήσει το ρεύμα αυτό το οποίο θα ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση.
Μπορεί να δημιουργήσει εκείνες τις σταθερές που θα στηρίξουν ίσως μια παγκόσμια κίνηση για ένα αύριο καλύτερο, για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου πολιτισμού με σταθερές αξίες, με σεβασμό του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, με κατανόηση στο ανελικτικό έργο.

Ίσως φανεί παράξενο αλλά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ήδη ασχολούνται με τη δημιουργία αυτών των δομών.
Ας μη μας διαφεύγει, πως οι εσωτερικές δομές και οι διδασκαλίες, έχουν μείνει αναλλοίωτες μέσα στο πέρασμα των Αιώνων.

Ίσως να ήρθε η ώρα αυτές οι διδασκαλίες, αυτή η γνώση να μεταλαμπαδευτούν σε μεγαλύτερα κομμάτια ανθρώπινων πληθυσμών.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία πιστεύω πως θα επαναορίσουμε τους στόχους μας και τη δράση μας. Καταδεικνύοντας πως πρέπει να απελευθερωθούμε από τα δεσμά της ύλης και της κατώτερης πνευματικής ζωής και να ανέλθουμε σε υψηλότερα πεδία στοχασμού και δράσης.

Ας ανοίξουμε λοιπόν τ’ αυτιά και τα μάτια μας και ας αφουγκραστούμε την επερχόμενη Αναγέννηση.
Ας προετοιμαστούμε να πολεμήσουμε τα πάθη μας και ας μεταφέρουμε τα όσα λίγα γνωρίζουμε στους υπόλοιπους.
Η διαχεόμενη γνώση είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει την επανάσταση του πνεύματος ενάντια στην ύλη.

Μόνον αν οι άνθρωποι αποκτήσουν γνώση, θα μπορέσουν να δράσουν ενωμένοι και πραγματικά αδελφωμένοι με κοινά ιδανικά και στόχους.

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές του post μου.

12/02/2005, 22:59:59
Ράμογλου said:
"Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να γεννήσει το ρεύμα αυτό το οποίο θα ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση.
Μπορεί να δημιουργήσει εκείνες τις σταθερές που θα στηρίξουν ίσως μια παγκόσμια κίνηση για ένα αύριο καλύτερο, για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου πολιτισμού με σταθερές αξίες, με σεβασμό του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, με κατανόηση στο ανελικτικό έργο.

Ίσως φανεί παράξενο αλλά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ήδη ασχολούνται με τη δημιουργία αυτών των δομών.
Ας μη μας διαφεύγει, πως οι εσωτερικές δομές και οι διδασκαλίες, έχουν μείνει αναλλοίωτες μέσα στο πέρασμα των Αιώνων.

Ίσως να ήρθε η ώρα αυτές οι διδασκαλίες, αυτή η γνώση να μεταλαμπαδευτούν σε μεγαλύτερα κομμάτια ανθρώπινων πληθυσμών.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία πιστεύω πως θα επαναορίσουμε τους στόχους μας και τη δράση μας. Καταδεικνύοντας πως πρέπει να απελευθερωθούμε από τα δεσμά της ύλης και της κατώτερης πνευματικής ζωής και να ανέλθουμε σε υψηλότερα πεδία στοχασμού και δράσης.

Ας ανοίξουμε λοιπόν τ’ αυτιά και τα μάτια μας και ας αφουγκραστούμε την επερχόμενη Αναγέννηση.
Ας προετοιμαστούμε να πολεμήσουμε τα πάθη μας και ας μεταφέρουμε τα όσα λίγα γνωρίζουμε στους υπόλοιπους.
Η διαχεόμενη γνώση είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει την επανάσταση του πνεύματος ενάντια στην ύλη.

Μόνον αν οι άνθρωποι αποκτήσουν γνώση, θα μπορέσουν να δράσουν ενωμένοι και πραγματικά αδελφωμένοι με κοινά ιδανικά και στόχους."

AMHHHHNNNN!!!

13/02/2005, 05:35:18
ΣΥΓΝΩΜΗ,ΕΓΩ ΖΗΤΗΣΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ-ΕΚΤΟΣ-ΘΕΜΑΤΟΣ-ΜΟΝΟΛΟΓΟ ME ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

CIAO.

PHILOSOFOS-1

quote:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ ΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΤΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

quote:
Περιμένουμε το Μέγα Αλέξανδρο (στην νέα ενσάρκωση) για να λύσει τον κοσμικό γόρδιο δεσμό.
Πέθανε και ο Λένιν και δε πρόκανε.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ?
ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ.

13/02/2005, 14:30:15
quote:

ΣΥΓΝΩΜΗ,ΕΓΩ ΖΗΤΗΣΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ-ΕΚΤΟΣ-ΘΕΜΑΤΟΣ-ΜΟΝΟΛΟΓΟ ME ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

CIAO.

PHILOSOFOS-1

quote:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ ΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΤΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ Τί εννοείς αγαπητέ? Μπορείς να γίνεις πιο σαφής?

Πάνω στο θέμα νομίζω ότι εξέφρασα κι εγώ την απορία μου, μια και συμφωνώ μαζί σου ότι Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΩΜΑ, αλλά φαίνεται πως τρέφεσαι με την αντίθεση και όχι με τη θέση κι έτσι δεν το κατάλαβες.

Ετσι προσπαθώντας να εκφράσω την απορία ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΕΛΑΒΑ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ:

----------------------------------------------------------------
"ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ-ΕΚΤΟΣ-ΘΕΜΑΤΟΣ-ΜΟΝΟΛΟΓΟ ME ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ."
----------------------------------------------------------------

Αν βλέπεις επιθέσεις και εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, λυπάμαι, εγώ θεώρησα ότι το θέμα θα είχε αξιόλογη συνέχεια, αν συνεχιζόταν με επικοδομιτική συζήτηση, που αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τι έγραψε ο Ράμογλου θα έβλεπες, ότι πέραν της Κριτικής στην Κοινωνια ήταν μια απάντηση που είχε μια άλλη οπτική.

Για να συζητήσουμε είμαστε εδώ όχι για να κουτουλάμε τα κεφάλια μας.
Αν εξακολουθείς να θέλεις να κλειδωθεί το θέμα παρακάλω ενημέρωσε την Αμαλία μέσω e-mail.

13/02/2005, 18:29:13
ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΣΕΞΑ GRETEL.....ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

13/02/2005, 20:20:01
Φίλτατε pixeldream,
Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να "καταστραφεί" ένα τόσο επίκαιρο και "ζουμερό" θέμα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά μέλη που θα ήθελαν να συνεισφέρουν.

Ενδιαφέρουσα οπτική φίλε Ramoglou. Προσυπογράφω τη φράση σου:

quote:

Μόνον αν οι άνθρωποι αποκτήσουν γνώση, θα μπορέσουν να δράσουν ενωμένοι και πραγματικά αδελφωμένοι με κοινά ιδανικά και στόχους.

Καλή συνέχεια
--Je^3--