ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΙΣΛΑΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΟ ΙΣΛΑΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Tsepe Noyon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/04/2005, 23:06:10
Ναι γλυκητατε! Μας εκμεταλλευονται και μας προμοταρουν στο ονομα της θρησκειας!
Οπως ειπε και η Νεφελη, η απαντηση δεν ειναι για τη θεση της γυναικας στην Ελλαδα-που και να ηταν καμια εκκλησια και καμια θρησκεια δεν την κακοποιει, ουτε την αναγει σε πορνη οπως θελει καποιος να υποννοει-αλλα για τη θεση της γυναικας στο Ισλαμ. Ακομη και στο μαγικο-υπεροχο κοσμο που βρηκε ο tsepe ενας μεσηλικας αντρας γνωριζει/βλεπει/ερχεται σε επαφη μια φορα με μια κοπελιτσα στην ηλικια που λογικα θα ηταν η κορη του και την παντρευεται και κανει και επανασταση για να τον παρει. Τι ομορφη που ειναι η θεση της για να θελει να παντρευτει με την πρωτη ματια εναν ξενο και γερο(γιατι γερος εισαι για αντρας μιας κοπελιτσας, να εχουμε και λιγο συναισθηση της πραγματικοτητας και του πως βλεπει ενα υγιες ατομο πανω στην ακμη των 20κατι χρονων του εναν πενηνταρη και τους γονεις του γενικοτερα)!τι ελευθερη που ειναι!
Οπως και οι υπολοιπες που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κουκουλωνονται και υποχρεωτικα δεν εχουν δικαιωματα.
InvaderΜέλος
03/04/2005, 23:19:26
quote:
αλλά το να παντρεύεσαι έναν άνθρωπο χωρίς να τον ξέρεις και μάλιστα σε ηλικία που αλλά κορίτσια παίζουν με κούκλες το βρίσκω αν μη τι άλλο βάρβαρο!

Πείτε με βάρβαρο, απολίτιστο, συντηριτούκλα, πρωτόγονο κτλ. αλλά νομίζω πως η εναλακτική επιλογή( να μεγαλώσει δηλαδή και να γίνει ένα φυτό που θα τριγυρνάει στα μπραράκια και θα χαζολογάει με τον κάθε άχρηστο, θα πηγαίνει για ψώνια 600 φορές τη βδομάδα, θα κυκλοφορεί χειμώνα καλοκαίρι με φουστοζώνη, θα καπνίζει σαν φουγάρο, η μόνη της έγνοια θα είναι το ποιός θα αποχωρήσει απο τον επόμενο γύρο του fame story ή το πως λέγεται το επόμενο CD του Νίνο και το βράδυ θα πάει να χτυπιέται πάνω κάτω στα clubs, ενώ δεν της καίγεται καρφί αν θα σκοτώσει μια αθώα ψυχή όταν θα κάνει έκτρωση, οι οποίες στη χώρα μας ξεπερνούν τις 400.000 το χρόνο, για να εξελιχθεί στο τέλος σε μια γαιδουρογουρούνα που θα πεθάνει απο έμφραγμα στα 40 της) δεν είναι και πού καλύτερη. Φυσικά, τα ανάλογα ισχύουν και για τους άντρες...
Μην παρεξηγηθώ κιόλας, σαφέστατα και ο Ισλαμισμός είναι μια υπεβολικά αυστηρή και αναχρονιστική θρησκεία, απλώς καμιά φορά πιστεύω οτι η θρησκεία γενικότερα είναι πολύ πιο ειλικρινής και υγιειής απο το lifestyle του ''οτι φάμε και οτι πιούμε'' που λανσάρεται με τόση επιτυχία στις μέρες μας...

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

ananasssΜέλος
03/04/2005, 23:28:42
Συγγνώμη, αλλά δύο σημεία θα ήθελα και γω με τη σειρά μου να σχολιάσω (επιτρέψτε μου, ως συμβιών με μουσουλμάνους 30 χρόνια)...

Τουλάχιστον στην Τουρκία - που γνωρίζω πολύ καλά - δεν υπάρχει πια θέμα "παντρειάς" κοριτσιών που παίζουν ακόμα με κούκλες, στην πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί. Ο εξευρωπαϊσμός - δυτικός τρόπος ζωής - έχει μπει για τα καλά στη ζωή τους κυρίως βέβαια στην Ευρωπαϊκή Τουρκία. Αυτοί οι άνθρωποι βέβαια εξακολουθούν να είναι μουσουλμάνοι, αποκολλούνται όμως από τα τριτοκοσμικά τους ήθη. Έχω φίλες μουσουλμάνες - τουρκάλες που αν μιλήσεις μαζί τους (στα άπταιστα αγγλικά τους βέβαια) θα σχηματίσεις άλλη εικόνα από αυτή των... Μανουσάκειων σίριαλ της tv.

Βέβαια σε χωριά της Ξάνθης και της Ροδόπης όπου το μουσουλμανικό στοιχείο προσπαθεί να διατηρήσει την ταυτότητά του (όπως - σκεφτείτε - οι Έλληνες μετανάστες που οι περισσότεροι έχουν μείνει στην εποχή που φύγαν από την Ελλάδα, κι ας ζουν χρόνια στο εξωτερικό) υπάρχουν ακόμη τέτοιες περιπτώσεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε θεατρική παράσταση που δόθηκε σε μουσουλμανικό χωριό, τις γυναίκες να κάθονται σιωπηλά και διακριτικά έξω από το χώρο της παράστασης, πάνω σ' ένα τσιμεντένιο τοίχο, όταν οι άντρες τους απολάμβαναν το έργο καθήμενοι κανονικά στις θέσεις τους... Αυτά όμως μόνο σε κλειστές κοινωνίες απομακρυσμένες και ξεχασμένες...

Και σε Υστερόγραφο, ως εκτός θέματος: Αν είναι δυνατόν να θεωρείται ασθένεια ακόμη και στις μέρες μας η οποιαδήποτε ερωτική συμπεριφορά - και μάλιστα όταν αυτή έχει να κάνει με τις ηλικίες ώριμων ανθρώπων! Σε ποιο βιβλίο "ψυχολογίας" (πόσο μάλλον "ψυχιατρικής") αναφέρεται κάτι τέτοιο?...

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
03/04/2005, 23:44:41
Invader γιατι σε πιανει ακρολαγνεια?
Δεν ειναι εναλλακτικη λυση να πας στο αλλο ακρο.
Η διαφορα ειναι ομως πως εχεις την επιλογη.
Διαφωνω με το προμοταρισμα lifestyle-ιστικων αφελειων που γινονται στα πλαισια marketing για να πουλησουμε και το πιο ευφανταστο προιον και για το κερδος. Και αυτα οντως απευθυνονται κυριως σε νεαρες ηλικιες για να καθορισουν απο νωρις συνειδησεις και συνηθειες και γνωμη μου ειναι πως μετραει κυριως-η θα επρεπε να μετραει-ο ρολος του γονιου στο να συμβουλευσει στο βομβαρδισμο αυτο του καθε cult και trend.
Αλλα επαναλαμβανω εχεις το δικαιωμα της επιλογης. Μπορεις να επιλεξεις και το ακρο και ο,τιδηποτε ενδιαμεσο, δεν σου απαγορευει κανεις να το κανεις, κι αν σφαλεις-συμφωνα με τα εκαστοτε αλλα και τα προσωπικα κριτηρια- καποια στιγμη-σε ηθικο κυριως επιπεδο-δεν σε σκοτωνει κανεις ουτε σε συμμαδευει για ολη σου τη ζωη.
Δεν εχει να κανει με θρησκεια απαραιτητα, υπαρχουν ανθρωποι αθρησκοι με πολυ βαθυτερη ηθικη θεωρηση του κοσμου και απο θρησκευομενους.
Αλλα εδω μιλας για περιπτωση που δεν σου αφηνει το περιθωριο να διαλεξεις αν εισαι γυναικα. Ναι, το αποβλακωμενο απο τα ποτα και τα ναρκωτικα κοριτσακι με λυπει ως φαινομενο, αλλα δεν ειναι αποτελεσμα της διδασκαλιας της θρησκειας της. Με λυπει ομως και η κοπελιτσα που την υποχρωνουν να κουκουλωνεται και να παντρευεται εναν ξενο αντρα στην ηλικια του πατερα της μετα απο μια συναντηση. Αυτο σου κανει για υγιες?

Και ως υστερογραφο στο προηγουμενο ποστ-που δεν ειχα δει-
Δεν γινονται αυτα μονο σε κατι απομακρυσμενες περιοχες. Γινονται και μεσα στην καρδια της Αγγλιας και μεσα σε ακαδημαικο περιβαλλον, ανεφερα σχετικα παραπανω. Δεν ζουν μεσα σε αθλιες συνθηκες, ουτε ειναι αμορφωτοι, μαλιστα οι νεες γενιες εχουν γεννηθει και εχουν μεγαλωσει εδω. Και οταν πανε να επιλεξουν η να αντιδρασουν δεν τους δινεται το δικαιωμα.
Και επιστημονικο συγγραμμα να μην το αναφερει το να σε υποχρεωσουν εμμεσα η αμμεσα να παντρευτεις εναν αγνωστο με τα διπλα σου χρονια, δεν κατατασεται σε υγιη συμπεριφορα η σε επιλογη ελευθερου ατομου. (Και κανε μια ερευνα να δεις γιατι στην Αμερικη η ομοφυλοφιλια για παραδειγμα περασε απο βιβλια ψυχιατρικης σε ψυχολογιας. Μηπως δικαιουνταν benefits και ριμαζαν τα δημοσια ταμεια και την προνοια? Δεν ειναι παντα κανονας αυτο που λες σχετικα με την αποδοχη ερωτικης συμπεριφορας. Αλλα εδω μιλαμε τι σε υποχρεωνει μια θρησκεια και το αν εχεις το δικαιωμα να δεχεσαι η οχι και ποιες οι συνεπειες στην καθε περιπτωση)

Edited by - the elder sister1 on 03/04/2005 23:54:41

InvaderΜέλος
03/04/2005, 23:45:24
quote:
Και σε Υστερόγραφο, ως εκτός θέματος: Αν είναι δυνατόν να θεωρείται ασθένεια ακόμη και στις μέρες μας η οποιαδήποτε ερωτική συμπεριφορά - και μάλιστα όταν αυτή έχει να κάνει με τις ηλικίες ώριμων ανθρώπων!

Αυτά πέστα στον Παπαχρόνη...

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

Tsepe NoyonΜέλος
03/04/2005, 23:55:28
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:
1) Ο ερως χρονια δεν κοιτα.
2) Η σπεκουλα πανω στον γαμο μου δεν εχει νοημα. Δεν μπορειτε παρα να δεχτητε αυτα που σας λεω, εφ οσον δεν μπορειτε να ρωτησετε την αμεσα ενδιαφερομενη.
3) Το οτι δεχτηκε να με παντρευτει δεν εχει σχεση με την θρησκεια. Της αρεσα, μου αρεσε και παντρευομαστε. Τοσο απλα
Ξαναλεω οτι, το ανεφερα μονο για να διαψευσω αυτους που λενε οτι οι γυναικες εδω δεν εχουν ελευθερια γνωμης. Εχουν και παρα εχουν.
Απλα καθε τι πρεπει να το εξεταζουμε μεσα στα πλαισια και το περιβαλλον του. ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΔΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ.
Δεν εχει νοημα η κριτικη και μαλιστα η κακοπιστη απο αποσταση.
Γιατι δεν ειναι καταπιεση, η δια της βιας αφαιρεση της μαντιλας που επιβαλλει το Γαλλικο κρατος? Τους αφαιρει την ταυτοτητα τους και τις ισοπεδωνει!!! Αυτο τι ειναι?

ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ

InvaderΜέλος
03/04/2005, 23:57:39
quote:
Με λυπει ομως και η κοπελιτσα που την υποχρωνουν να κουκουλωνεται και να παντρευεται εναν ξενο αντρα στην ηλικια του πατερα της μετα απο μια συναντηση. Αυτο σου κανει για υγιες?

Ίσως να έχεις δίκυο αγαπητή... Αλλά ίσως να βιαζόμαστε πολύ να κρίνουμε με βάση τα δικά μας κριτήρια το τι κάνει κάποιον ευτυχισμένο. Θα είχε ενδιαφέρον ίσως να ρωτούσες αυτό το κοριτσάκι αν είναι ευτυχισμένο, έστω και μέσα στην άγνοια του, πριν προσπαθήσουμε εμείς, οι ''καλοί'' δυτικοί, να του ανοίξουμε τα μάτια και να του μάθουμε οτι υπάρχει και κάτι καλύτερο το οποίο αυτή αγνοούσε...Και να την κάνουμε έτσι να αισθάνεται πραγματικά δυστυχισμένη, καθώς και χαζή και ίσως κατώτερη, γιατί θα συνειδητοποιείσει οτι επι τόσα χρόνια ζούσε στη δυστυχία και στην τυρρανία...
Μην ξεχνάς επίσης οτι σύμφωνα με την μουσουλμανική θρησκεία, η υπακοή των γυναικών τους εξασφαλίζει τη σωτηρία στον επόμενο κόσμο, και αν έτσι η μουσουλμάνα νιώθει έτσι καλά, fine by me, δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα προσπαθήσει να την βγάλει απο την ''πλάνη'' της.
Εξάλλου, μήπως βιαζόμαστε πολύ να αποφασίσουμε πως αυτοί ζουν σε μια πλάνη και εμείς έχουμε βρει την αλήθεια? Εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω τον κόσμο μας να έχει γίνει πού καλύτερος τα τελευταία 250 που έχουμε λυτρωθεί απο τις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες...
Συμφωνώ μαζί σου πως θα έπρεπε να υπάρχι το δικίωμα της επιλογής στις μουσουλμάνες.
Αυτά.

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

InvaderΜέλος
04/04/2005, 00:05:06
quote:
Διαφωνω με το προμοταρισμα lifestyle-ιστικων αφελειων που γινονται στα πλαισια marketing για να πουλησουμε και το πιο ευφανταστο προιον και για το κερδος. Και αυτα οντως απευθυνονται κυριως σε νεαρες ηλικιες για να καθορισουν απο νωρις συνειδησεις και συνηθειες και γνωμη μου ειναι πως μετραει κυριως-η θα επρεπε να μετραει-ο ρολος του γονιου στο να συμβουλευσει στο βομβαρδισμο αυτο του καθε cult και trend.
Αλλα επαναλαμβανω εχεις το δικαιωμα της επιλογης. Αλλα επαναλαμβανω εχεις το δικαιωμα της επιλογης.

Ουσιαστικά όχι, αφού αν τολμήσεις να είσαι διαφορετικός και να απορίψεις όλες αυτές τις μπούρδες, θα σε πουν ''χαζό'', ''φλώρο'', θα σε απομονώσουν οπότε στην καλύτερη περίπτωση θα καταλήξεις ένας δυστχησμένος μεσήλικας με παιδικά τραύματα, ενώ δεν αποκλείεται να πάρεις και ένα όπλο και να βγεις στους δρόμους...
Έχω ξαδέρφη που βλέπει ψυχολόγο τρεις φορές τη βδομάδα για μια ανάλογη ιστορία... Το παιδί έχει κυριολεκτικά καταστραφεί... Εκεί οδηγεί όλη αυτή η ''δημοκρατική'' (μη χέσω) δυτική κοινωνία.

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

e_shadowΜέλος
04/04/2005, 00:09:58
Τελικά ο Tsepe κατάφερε να ασχολούμαστε με τη θέση της γυναίκας και όχι με το Ισλάμ να βγαίνουμε εκτός θέματος και αυτός να μη δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που του έχουν τεθεί!

ΟΣΟ ΖΩ ΕΛΠΙΖΩ!

Tsepe NoyonΜέλος
04/04/2005, 00:18:48
quote:

Τελικά ο Tsepe κατάφερε να ασχολούμαστε με τη θέση της γυναίκας και όχι με το Ισλάμ να βγαίνουμε εκτός θέματος και αυτός να μη δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που του έχουν τεθεί!

Καλο μου παιδι, δεν εχω καμια υποχρεωση να απανταω σε οτι βλακεια κατεβαζει το μυαλο του καθενα.
Απανταω οπου θελω.
Ως καλος μουσουλμανος δεν ειμαι και πολυ δημοκρατικος.

ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ