ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΠΝΙΣΜΑ (ΔΙΑΚΟΠΗ) - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- ΚΑΠΝΙΣΜΑ (ΔΙΑΚΟΠΗ) - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

spyrosmpekas6 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
spyrosmpekasΝέο Μέλος
10/04/2016, 16:22:40
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ''ΠΕΙΡΑΖΕΙ'' ΤΟ ΜΥΑΛΟ..ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ:ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΙΓΑ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΝ ΕΓΙΝΕ ΤΠΤ..ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ..ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ..ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ..ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΑΝΑΨΟΥΜΕ ..ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΜΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ...

10/04/2016, 22:21:58
Αγαπητέ φίλε, μερικές συμβουλές στο πόδι. Έκοψα το κάπνισμα μαχαίρι πριν 15 χρόνια, κι έκτοτε δεν ξαναέκανα ούτε μια τζούρα. Για να κόψεις το κάπνισμα, πρέπει να το θέλεις πραγματικά. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσεις αν θέλεις πραγματικά να το κόψεις μαχαίρι ή κάνεις πειράματα, εξ' αιτίας φόβων για την μελλοντική σου υγεία, οικονομικό, σύντροφος που γκρινιάζει, παιδάκι στο σπίτι και πολλά άλλα. Πρέπει να ξέρεις ότι αν είσαι χρόνια καπνιστής, στο τσιγάρο έχεις εθιστεί κυρίως ψυχολογικά και δευτερευόντως χημικά στη νικοτίνη. Η απεξάρτηση από την νικοτίνη διαρκεί λίγο διάστημα, από μερικές βδομάδες, έως το πολύ 2-3 μήνες και μετά ότι ανάγκη παραμείνει , είναι ψυχολογικής φύσης. Εκεί θα χρειαστεί πραγματική θέληση για να ξεπεράσεις τη συνήθεια του καπνίσματος και την ανάγκη που σε έκανε να το αρχίσεις κάποτε, αν αυτή υπάρχει ακόμα. Ότι άλλο θέλεις ρώτα με, πληροφορίες για την εξάρτηση από νικοτίνη μπορείς να βρεις από σχετικό γιατρό, έως και το ίντερνετ.

10/04/2016, 23:24:38
Πριν δυο χρόνια έκοψα για τρεις εβδομάδες το κάπνισμα και μάλιστα, ύστερα από πρόβλημα υγείας σχετικό με το κάπνισμα.
Κι όμως, μετά από τρεις βδομάδες έπεισα (κορόιδεψα) τον εαυτό μου, ότι τώρα πια, το έχω υπό έλεγχο και άρα μπορώ να καπνίζω ένα τσιγάρο την ημέρα.
Το ένα τσιγάρο έγιναν δυο, τα δυο έγιναν τρία και λίγους μήνες αργότερα κάπνιζα γύρω στο πακέτο.
Εδώ και τρεις μήνες το έχω κόψει εκ νέου. Άρα, συμπάσχω.
Τώρα πια, ούτε τζούρα, αλλά τις τελευταίες βδομάδες είμαι κοντά στο να κοροϊδέψω και πάλι τον εαυτό μου, αν και ξέρω ότι δεν έχει γυρισμό.
Για μένα το τσιγάρο ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Δύσκολο να ξεκόψει κανείς από τον καλύτερό του φίλο, ακόμη κι αν γνωρίζει ότι τον έχει ήδη καταστρέψει (που λέει και ο Πάριος).
Ούτε μια τζούρα φίλε και να αποφεύγεις τους φίλους καπνιστές. Μακάρι να ήσουν γειτονιά μου. Είναι αλλιώς να έχει κανείς και παρέα σε αυτόν τον άνισο αγώνα.

Edited by - Συνοδινός.1 on 10/04/2016 23:30:37

10/04/2016, 23:29:45
Άπαξ και το έβαλες το άτιμο στο στόμα... πάντα τριγυρνά στο μυαλό
Ομοιοπαθής Συνοδινός.1

11/04/2016, 01:41:40
quote:
AitheroVamon
Άπαξ και το έβαλες το άτιμο στο στόμα... πάντα τριγυρνά στο μυαλό
Ομοιοπαθής Συνοδινός.1

Κάποτε Ανδρέα ο μακαρίτης ο Γιάννης Σκαρίμπας έγραψε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ":

- Διαβάζοντας στις εφημερίδες ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά στην υγεία, το έκοψα...το διάβασμα των εφημερίδων.

Υ.Γ.
Προσωπικά εδώ και 15 χρόνια από το ένα με δύο πακέτα που κάπνιζα, καπνίζω γύρω στα πέντε στιγάρα την ημέρα.

*

11/04/2016, 02:07:18
Στο εχω ξανά πει Σωτήρη... είσαι Άρχοντας!!!
εγκράτεια... δεν το'χω