- "Η ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Ο Μ87 αγωνίζεται δια την επιβίωσιν εις το νοητικόν πεδίον και ορθώς και δικαίως αγωνίζεται. Διότι διορά τα σφάλματα και τα κενά της επιστήμης τα οποία ορθώς και πάλιν θέλει να καταστήσει κτήματα πολλών. Όμως αδίκως κοπιάζει κατ΄ εμέ δια τους ανωτέρω λόγους. Δεν θα βρει ακροατάς διότι και εκείνοι δια λόγους δικής των νοητικής ή και υλικής επιβιώσεως δεν θέλουσι παραδεχθεί τα κενά και τους εσφαλμένους ή ανεπαρκείς ορισμούς διότι δεν είναι τόσον αλτρουισταί ούτε έχουν προσωπικόν λόγον θίξεως των κακώς κειμένων. Εφόσον δεν τους θίγουν αμέσως ή εμμέσως με αντιληπτόν τρόπον ο υπόλοιπος κόσμος δύναται να αποθάνει χωρίς να ταραχθώσι διόλου. Αυτή άλλωστε είναι η φιλοσοφία του μέσου ανθρώπου διαχρονικώς. Η επιβίωσις ανάλογα με το πως ορίσει τις τον εαυτόν του. Ο αγώνας περί μίας ιδέας είναι προνόμιον ολίγων και μεταξύ αυτών ανήκει και ο Μ87 και θα έπρεπε να επιβραβευθεί δια αυτό όχι να τον ειρωνεύονται τινές. Διότι περί ιδεών αγωνίζονται οι αντιλαμβανόμενοι τον "εαυτόν" ως μονάδα και εις το νοητικόν πεδίον και τούτο δεν δύναται αν συμβεί ή μη μόνον μετά την ανάλογην ανάπτυξιν της νοητικής πλευράς του ανθρώπου αυτού, του αγωνιζομένου. Συνεπώς οι πλέον αναπτυγμένοι νοητικώς σε σύγκρισιν με τον μέσον άνθρωπον, αγωνίζονται περί ιδεών. Όμως και οι ιδεαλισταί αντιλαμβάνοντια εις τινά στιγμήν του βίου των ότι ο αγών είναι μάταιος αν επιχειρήσουν να διαφωτίσουν το κοινόν περί της κοινής πλάνης διότι "ζούμεν, κινούμεθα και εσμέν" εντός πολλών τοιούτων κοινώς παραδεκτών πλανών ως οι ιχθύες εν τω ύδατι και δεν δυνάμεθα να αποχωρισθώμεν αυτάς άνευ κόστους. Η υιοθέτησις άλλων ιδέων απαιτεί λογικήν κρίσιν την οποίαν ολίγοι τινές δύνανται να έχωσι λόγω των στατιστικών νόμων της Φύσεως όπως έχουν αποτυπωθεί από τον μεγάλον μαθηματικόν Γκάους. Η γνωστή κανονική κατανομή του Γκάους εφαρμοζόμενη αναλογικώς εις την ανθρωπότητα ως εις τας ηλεκτρονιακάς στοιβάδας δεικνύει ότι το μέγιστο πλήθος των ανθρωπίνων νόων κινείται περί το μέσον εκάστης νοητικής τροχιάς και ελάχιστοι θα ευρίσκονται περί τα άκρα. Οι ευρισκόμενοι περί τα άκρα χρειάζονται ολιγοτέραν δύναμιν ή "σοκ" όπως θα έλεγον ορισμένοι ή ενέργειαν φωτονικήν θα έλεγον εγώ , δια να μεταπηδήσουν εις την επομένην ή άλλη στοιβάδαν. Η πληροφορία ως ενέργεια που προσφέρει ο Μ87 δεν είναι επαρκής δια τοιαύτην μετάπτωσιν αλλά μόνο δια μικράς ταλαντεύσεις περί την θέσιν ισορροπίας. Το μέσον δεν προσφέρεται λόγω της ανωνυμίας. Η πληροφορία όσον περισσοτέρας λεπτομερείας έχει τόσον ισχυροτέρα εστί. Δηλαδή αν είχομεν μίαν περίπτωσιν με απτά στοιχεία και τεκμηριωμένην θα απεδεικνύετο η πλάνη του ενός ιατρού. Αν είχαμε πολλάς τεκμηριωμένας με στοιχεία θα ετίθετο γενικότερον θέμα. Αλλά και πάλι αυτό θα έπρεπε να τεθεί μέσω των καταλλήλων διαύλων. ο παρών δίαυλος φθάνει εις ορισμένα μόνον πρόσωπα μη έχοντα την δυνατότητα μεταβολής των πραγμάτων. Ο Μ87 προφανώς το γνωρίζει αυτό. Επομένως δεν αυταπατάται νομίζων ότι θα αλλάξει το καθεστώς. Απλά απευθύνει τα λεγόμενά του εις συγκεκριμένον πρόσωπον ή πρόσωπα και αναμένει την απήχησιν αυτών εις περισσότερα (τους λοιπούς συμμετέχοντας ή παρακολουθούντας τον διάλογον) δια να σχολιασθεί η απήχησις αυτή και να εξαχθούν ορισμένα συμπεράσματα. Είναι ας μου επιτραπεί η έκφρασις μία "φιλική διαμάχη" εις επήκοον περισσοτέρων προκειμένου να εξαχθούν ορισμένα συμπεράσματα δια της μεθόδου αυτής. Συμπεράσματα προς δύο κατευθύνσεις. Τόσο ως προς τα ιδέας αφενός (εάν προκύψει σχολιαστής με ενδιαφέρουσες απόψεις) όσο και ως προς την διαχείρισιν της πληροφορίας αυτής υπό των μελών της αγοράς (φόρουμ) η οποία θα αποκαλύψει στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας των χρήσιμα ενδεχομένως εις κάποιαν μελέτην ή έρευναν.
quote:
δε νομίζω οτι οι Έλληνες ήταν τόσο ηλίθιοι ώστε κουβαλούσαν χιλιάδες τόνους μαρμάρου απο τις πλαγιές της πάνσεπτης Πεντέλης ως τον Ιερό Βράχο για χάρη μιας...ανύπαρκτης Θεάς. Παράδειγμα τώρα.

Χιλιάδες τόνοι πέτρας, κουβαλημένοι, λαξευμένοι και στοιβαγμένοι σε ύψος όσο και της πυραμίδας του "Χέωπα" *
*πως λέμε, "η σπηλιά του Νταβέλη" ![]()
quote:
δε νομίζω οτι οι Έλληνες ήταν τόσο ηλίθιοι ώστε κουβαλούσαν χιλιάδες τόνους μαρμάρου απο τις πλαγιές της πάνσεπτης Πεντέλης ως τον Ιερό Βράχο για χάρη μιας...ανύπαρκτης Θεάς. Παράδειγμα τώρα.

Χιλιάδες τόνοι πέτρας, κουβαλημένοι, λαξευμένοι και στοιβαγμένοι σε ύψος, για χάρη της Αγίας του Θεού Σοφίας.
Ο καθένας όπως τη .... βλέπει ![]()
Σημ. Και χωρίς μιναρέδες !!!
Vril το κοινό σε όλες τις ερωτήσεις είναι το «Ιούδας».
TERRIBILIS EST LOCUS ISTE
Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συνομιλητές να κάνουμε μια προσπάθεια για να μπορέσει να γίνει μια όμορφη κουβέντα. Ίσως τελικά ο καθένας να βρει απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα του χωρίς να χρειάζεται Παπάδες ή Λιακόπουλους ή όποιον άλλο.
Φίλε Ntavelis666 ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Απλά θεωρώ πως υπάρχει η δυνατότητα να γίνει διάλογος και αυτό προσπαθώ, με σεβασμό τόσο σε σένα όσο και στους υπόλοιπους. Εσύ το κατέδειξες με αυτή τη «συγνώμη» που είπες. Θεωρώ πως αν ήμασταν μαζεμένοι κάπου και κοιτάζαμε ο ένας τον άλλο και ειδικά αν ακούγαμε τη χροιά της φωνής, ίσως να είχαμε αποφύγει αρκετές κόντρες και δυσνοήσεις.
Και προχωρώ στο θέμα.
quote:
Σατανιστής φυσικά δεν έγινα, γιατί εξ'αρχής θεωρούσα τους Σατανιστές τη μεγαλύτερη φαρσοκωμωδία όλων των εποχών.
Συμφωνώ απόλυτα με την έννοια φαρσοκωμωδία. Και ίσως να προσέθετα και ότι ο έχων άγνοια ΠΛΗΡΗ και ειδικά όταν είναι και επηρεασμένος από διάφορες άλλες ανασφάλειες και κόμπλεξ καταφεύγει σε ακραίες καταστάσεις όπως η παραπάνω.
quote:
Ούτε δωδεκαθεϊστής έγινα βεβαίως. Γιατί πως λατρεύουν κάτι (οι δωδεκαθεϊστές εννοώ) όταν δεν έχει σωθεί το παραμικρό τυπικό λατρείας; Ύμνοι στους Θεούς ναί, τυπικά λατρείας όμως; Αν κάνω σ'αυτό λάθος, διορθώστε με.
Αυτό είναι κάτι που το έχω ρωτήσει πολλάκις αλλά δυστυχώς απάντηση δε πήρα ποτέ !!!
Δεν κάνεις λάθος λοιπόν, απλά Λατρευτικό Τυπικό δεν υπάρχει.
Γι’ αυτό είπα και σε προηγούμενο post μου πως θεωρώ ότι είναι λάθος να κρίνουμε το Λατρευτικό Τυπικό του Χριστιανισμού με την φιλοσοφική σκέψη των Αρχαίων Ελλήνων ως αντίποδα.
quote:
Δεν ανήκω πουθενά, απλώς ψάχνω, αναρωτιέμαι. Βρίσκετε κάτι κακό σ'αυτό;
Προσωπικά δε βρίσκω κανένα κακό.
Η ερώτηση είναι απλή. Πιστεύεις στην ύπαρξη του Θεού ; (Όπως κι αν τον ονομάζεις)
Αν ναι τότε υπάρχει πεδίο συζήτησης, αν όχι τότε δε μπορούμε να μιλήσουμε για δύο εντελώς διαφορετικές απόψεις.
quote:
Μιλούσα με παπάδες για τις απορίες μου και μου έλεγαν οτι αυτά που ρωτάω τα ρωτάνε οι τρελοί ή μου έλεγαν "πίστευε και μη ερεύνα". ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ "ΣΟΦΟΥΣ" ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;;; ΟΧΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!
Ο Ιησούς είπε «ερευνάτε τας γραφάς», αν λοιπόν σου ξαναπεί Παπάς «πίστευε, και μη ερεύνα» πες του «Παπούλη μήπως πρέπει να ξαναπάς στη σχολή ;;;».
Προσωπικά θεωρώ πως το Παπαδαριό ή Ιερατείο ανέκαθεν έκανε «ζημιά», πρώτα απ’ όλα διότι το να είσαι σκεπτόμενος δεν αρέσει στην εν λόγο κάστα, μετά το ποίμνιο πρέπει να διοικείται με κάποιο τρόπο και ειδικά με την δεισιδαιμονία (πράγμα που είχαν και οι Αρχαίοι μας πρόγονοι), τρίτον και τελευταίον, Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ «ΠΟΙΜΕΝΕΣ» ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΣΠΙΝΘΗΡΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, αν αποκτήσουμε αυτό το τόσο σημαντικό «Γνώθι σ’ Αυτόν» τότε θα αναγνωρίζουμε το Θείο Λόγο σε κάθε θρησκεία, σε κάθε φυσική υπόσταση, σε κάθε ενέργεια.
quote:Προσωπικά θεωρώ πως το Παπαδαριό ή Ιερατείο ανέκαθεν έκανε «ζημιά», πρώτα απ’ όλα διότι το να είσαι σκεπτόμενος δεν αρέσει στην εν λόγο κάστα, μετά το ποίμνιο πρέπει να διοικείται με κάποιο τρόπο και ειδικά με την δεισιδαιμονία (πράγμα που είχαν και οι Αρχαίοι μας πρόγονοι), τρίτον και τελευταίον, Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ «ΠΟΙΜΕΝΕΣ» ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΣΠΙΝΘΗΡΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, αν αποκτήσουμε αυτό το τόσο σημαντικό «Γνώθι σ’ Αυτόν» τότε θα αναγνωρίζουμε το Θείο Λόγο σε κάθε θρησκεία, σε κάθε φυσική υπόσταση, σε κάθε ενέργεια.
Συμφωνώ !
![]()
Μην υπέρ-απλουστεύετε μερικά πράγματα.
Δεν είναι όλα ή άσπρο ή μαύρο.
Δυστυχώς, τα πράγματα ήταν, είναι και θα είναι πολυεπίπεδα.
Δύσκολο να αποσαφηνήσει κάποιος ΑΚΡΙΒΩΣ τι είναι και δεν είναι.
Θέλετε ένα απλό παράδειγμα ?
Ανοίξτε ΟΛΕΣ τις ημερήσιες εφημερίδες και διαβάστε τι γράφουν για το ΙΔΙΟ συμβάν. ![]()
Ποιός θα κατασταλάξει, στο όνομα ολόκληρης της ανθρωπότητας, τι ακριβώς έγινε τελικά ???
Τέλος, συμφωνώ με το πνεύμα σας.
Είναι προτιμότερο να κάνουμε διάλογο παρά κόντρες. ![]()
quote:
Ούτε δωδεκαθεϊστής έγινα βεβαίως. Γιατί πως λατρεύουν κάτι (οι δωδεκαθεϊστές εννοώ) όταν δεν έχει σωθεί το παραμικρό τυπικό λατρείας; Ύμνοι στους Θεούς ναί, τυπικά λατρείας όμως; Αν κάνω σ'αυτό λάθος, διορθώστε με.
---------------------------------------------------------------------
Αυτό είναι κάτι που το έχω ρωτήσει πολλάκις αλλά δυστυχώς απάντηση δε πήρα ποτέ !!!
Δεν κάνεις λάθος λοιπόν, απλά Λατρευτικό Τυπικό δεν υπάρχει.
Πως ?
Δυο είναι τα είδη των βασικών τελετουργιών.
Η τελετουργία των θεών που αποκαλούνται ολύμπιοι είναι πύρινη θυσία και προσευχή και τελείται σε ναούς και σε βωμούς.
Οι τελετουργίες της δεύτερης κατηγόριας δε διαθέτουν πύρινες θυσίες ή προσευχές και ούτε έχουν ναούς και βωμούς και είναι γνωστές ως αποπομπαι(πεμπουσαι μακρια).
Ουσιαστικα και απλα εχουμε τις ολυμπιες τελετουργιες και τις χθονιες τελετουργιες.
Κρονια,παναθηναια.
Μεταγειτνια.
Ελευσινια και μεγαλα μυστηρια.
Θεσμοφορια
Πυανεψια και οσχοφορια
Διος κωδιον
Αλωα
Γαμηλια
Ανθεστηρια Διασια
Διονυσια
Μουνυχια Βραυρωνια
Θαργηλια
Καλυντηρια,πλυντηρια
Σκιροφορια
Αρρηφορια
Βαλε και τις τελετουργιες εναγισμων ,φαντασματων και πνευματων.
Αυτές είναι μονο οι αθηναικες γιορτες.
Έχουμε αρκετά στοιχεία για να κρίνουμε τουλάχιστον τα γνωστά δάνεια του χριστιανισμού στο τελετουργικό μέρος.
Κερνος το λιβανιστήρι σαν αυτό που κουνούν οι χριστιανοί ιερείς δάνειο από τα ελευσίνια.
Η χριστιανική επίκληση για βροχή(λιτανείες) επίσης δάνειο από τα ελευσίνια.
Εξορκισμοί δαιμόνων των χριστιανών –τελετουργίες φαντασμάτων και πνευμάτων.
Δεν ξέρω από πού να αρχίσω να αναπτύσσω και γιαυτο σταματώ εδώ.![]()
-----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
“δεν υπάρχει φόβος στην καρδιά τους.
Υπάρχει περισυλλογή , έκπληξη , συχνά βαθιά θλίψη και απόγνωση ,ποτέ όμως τρόμος.
Διαθέτουν παντοτινή ηρεμία απέναντι σε κάθε Μοίρα.
Είναι γεμάτοι χαρά , που την αντλούν όχι από την τέλεια ομορφιά ,αλλά από την ομορφιά σε πλήρη ηρεμία.”
----
quote:
Δεν ξέρω από πού να αρχίσω να αναπτύσσω και γιαυτο σταματώ εδώ.
Τυχερούλη, αν γνωρίζεις περισσότερα γι αυτά τα "δάνεια", μπορείς να κάνεις μια "βόλτα" και στο θέμα που έχω ανοίξει εδώ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5563
Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη...![]()
Άσχετο.
Ψάχνω ενα βιβλίο του Σχέτου, που κινείται σε αυτή τη θεματολογία, από τις εκδόσεις "Αλντεμπαράν".
Ο εκδοτικός οίκος έχει κλείσει ( έγινε σουπερνόβα δηλαδή
).
Το βιβλίο υπάρχει πουθενά ?
(έστω και δανεικό)
Αγαπητέ τυχερουλης όταν λέμε «Τελετουργικό» εννοούμε συγκεκριμένα πράγματα. Δηλαδή, το πώς γινόταν μια «λειτουργία», τι λεγόταν σε αυτή, ποιος χοροστατούσε, τι έλεγε, κλπ κλπ.
Αν έχεις τέτοια κείμενα θα ήθελα να μας πληροφορήσεις.
Αναφέρεις δε ορισμένες γιορτές, μέσα σε αυτές υπάρχουν και τα «Ελευσίνια Μυστήρια». Θα σου ήμουν ευγνώμον αν μου έδινες το Τελετουργικό Τυπικό των Ελευσινίων μυστηρίων !!!!!!!!!! Είναι κάτι που πολλοί ψάχνουν αλλά ΟΥΔΕΙΣ ξέρει τι ακριβώς γινόταν. Βλέπεις υπήρχε και ο Όρκος που προέβλεπε το Θάνατο αν κάποιος άνοιγε το στοματάκι του.
Για τα δε «Θεσμοφόρια» ακόμα κι ο Αριστοφάνης στις «Θεσμοφοριάζουσες» δεν μπορεί να μας δώσει ικανοποιητικά στοιχεία για το περιεχόμενό τους και το τελετουργικό τους.
Πως λοιπόν έχουμε Τελετουργικά της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας ;;;;;;;;;;;

Μ' αρέσει.
Ειδικά για αυτό στην κορυφή του τρούλου.
Α ρε Έλληνες, γι' αυτό μας γουστάρω!!!
quote:quote:
Δεν ξέρω από πού να αρχίσω να αναπτύσσω και γιαυτο σταματώ εδώ.Άσχετο.
Ψάχνω ενα βιβλίο του Σχέτου, που κινείται σε αυτή τη θεματολογία, από τις εκδόσεις "Αλντεμπαράν".
Ο εκδοτικός οίκος έχει κλείσει ( έγινε σουπερνόβα δηλαδή).
Το βιβλίο υπάρχει πουθενά ?
(έστω και δανεικό)
Κακιοτατε δεν τον γνωρίζω.
Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει μέχρι που το ανέφερες.
----
Γνωρίζουμε.
Αρκετοί γνωρίζουν.
Kαμία σχέση με μυστικές εταιρείες ,αυτές είναι για τους αφελείς…
(μην το πάρεις επί προσωπικού Ramoglou ,είναι η θέση μου αυτή)
Όπως είπα και πριν δεν πρόκειται να πω περισσότερα.
Πως να σας πω σε μια στιγμή όσα έκανα 10-15 χρόνια να μάθω?
Πως να σας τα εξηγήσω?
Θέλει χρόνο και κόπο.
Δεν λέγονται δημόσια σε ένα χώρο με ψευδώνυμα…
Μόνο ο Αριστοφάνης μιλά για τα θεσμοφόρια?
Κανείς άλλος?
Γιατί ρώτησες συγκεκριμένα για θεσμοφόρια?
Τυχαία θέλω να πιστεύω.
Δεν πιστεύω να έχεις κατά νου να ……..
Αλλά θα σου δώσω την αρχή.
Τις δ’εζι? πω δ’εζι?
Περιμενω να μου πεις αν σου θυμιζει κατι….
-----
Edited by - τυχερουλης on 10/03/2005 14:47:24
quote:Μ' αρέσει.
Ειδικά για αυτό στην κορυφή του τρούλου.
Α ρε Έλληνες, γι' αυτό μας γουστάρω!!!
Την εποχή που κτίστηκε, ήταν ΄(όπως και ο Παρθενώνας στην εποχή του)
η τελευταία λέξη της αισθητικής, άρρηκτα δεμένη με την (τότε) υψηλή τεχνολογία...
Το ίδιο και ο γοτθικός ναός πιό πάνω και το ίδιο δεκάδες αρχιτεκτονικά-θρησκευτικά μνημεία ανά τον κόσμο...
Για όλα τα μνημεία εργάστηκαν στρατιές ανθρώπων, που είτε από βαθιά πίστη, είτε στο Θείο είτε στο Χρήμα, έκαναν αυτά που βλέπουμε σήμερα.
Και όταν τελείωσε ο Φειδίας τον Παρθενώνα, τότε άρχισαν και τα πραγματικά του προβλήματα. Πάντως, καλοί καλοί οι δημοκρατικοί Αθηναίοι, τον "τίμησαν" δε όντως...
![]()
Τι δουλειά έχουν οι Μυστικές Εταιρείες ;;;; Και Νηστικές Εταιρείες να ήταν και να πεινούσαν για γνώση πάλι δεν έχουν δουλειά. Και γιατί να το πάρω προσωπικά ;
Επειδή είμαι χαζός και αφελής ;
Ε δικαιολογήστε με, αλλά προσπαθώ να καταλάβω.
Και ξαναρωτώ.
Υπάρχουν Τυπικά της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκευτικής Λατρείας ;
Έχουμε εις γνώσην μας το τι γινόταν ακριβώς στα Ελευσίνια ή στα όποια άλλα Μυστήρια ;
Αναφορές και εικασίες υπάρχουν αλλά αυτές ΔΕΝ είναι Τυπικά και άρα ΔΕΝ μπορούμε να ξέρουμε τι γινόταν ακριβώς τότε και άρα ΔΕΝ μπορούμε να μιλάμε για αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας.
Δε ζήτησα αγαπητέ τυχερουλης να μας πεις ποιος και πως γνωρίζει, απλά ζήτησα ένα βιβλίο που να έχει το Λατρευτικό Τυπικό. Ε αν υπάρχει κάτι τέτοιο δεν θα είναι και τόσο δύσκολο να το αποκτήσει κάποιος.
Δε συμφωνείς ;
Και το ΚΟΓΞ ΟΜ ΠΑΞ μου θυμίζει αλλά τι πάει να πει αυτό ;;;;;;
Υπαρχουν εκατονταδες μελετες και πηγες πανω στην αρχαια ελληνικη παραδοση και τροπο λατρειας των Θεων.
Δεν γνωριζουμε καθε λεπτομερεια των ..μυστηριων φυσικα. Αφου οι βαρβαροι τα εξαφανισαν.
Αλλα την λατρευτικη πρακτικη ναι. Τις εννοιες του ιερου - οσιου - αγιου, ναι. Του αγνου και του μιαρου. Της ευσεβειας και ασεβειας υβρεως στον ελληνισμο που δεν γνωριζε δογματα και θρησκευτικες διωξεις, ναι.
Εχουμε τις πηγες. Λογοτεχνικα κειμενα, επιγραφικες μαρτυριες, αρχαιολογια μας βαζουν σε θεση να ανβιωνουμε σημερα την ελληνικη τελετουργια. Υπαρχουν ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΙ οι "ιεροι νομοι" που καθοριζουν το τυπικο και ειναι και μια πρωτοτυπια σαν εκλαικευση του ελληνικου θρησκευτικου φαινομενου (που στις ανατολικες θρησκειες θα ητνα αυστηρο κτημα των ιερατειων).
Ξερουμε τον τροπο και την ουσια (φιλοσοφικη διασταση) των θυσιων. Των μεγαλων πολιτικων θυσιων οπως και καθε τεχνικη λεπτομερεια! Γνωριζουμε ακομα και τις διαφορες των αιρεσεων (η λεξη σημαινει στα αρχαια το φιλοσοφικο ρευμα) και τον τροπο λατρειας τους (ορφικοι και πυθαγορειοι) .
Τελος γνωριζουμε για τις σπονδες και τις προσευχες. Εχουμε τους υμνους και αλλα κειμενα λατρευτικου χαρακτηρα. Τελος εχουμε ολες τις πληροφοριες για τους ιερεις και τις ιερειες, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥΣ! (φυσικα σχετιζοντια με την λατρεια καθε θεου και θεας στην πολη. Στη ατομικη λατρεια -την καθημερινη πρακτικη του ελληνα δηλαδη- εμεις οι ιδιοι ειμαστε ιερεις! )
Επιπλεον ξερουμε για το ιερο, το ναο και τα εσοδα του και τον τροπο λειτουργιας του πολυ καλα. Το αλλο θεμα ειναι οι εορτες οι αθλητικοι - μουσικοι - θεατρικοι - αγωνες (ολα αυτα ειναι μερος της ελληνικης λατρειας) και ολες οι τελετες εκεινες που σχετιζονται με τον κοινωνικοπολιτικο βιο του ελευθερου ελληνα πολιτη: Γεννηση - ενηληκιωση - γαμος - θανατος, που βεβαιως εχουμε παρα πολλες πληροφοριες.
Θεωρω λοιπον οτι το "δεν γνωριζουμε το τυπικο της λατρειας αρα δεν μπορουμε να θρησκευομαστε" δεν στεκει.
Δεν στεκει γιατι δεν ειναι αναγκη να γνωριζει και ολα αυτα καποιος για να απευθυνει μια απλη ευχη στους θεους προς την μερια της ανατολης το πρωι..
αυτη ειναι η απαντηση απο το ΥΣΕΕ στην σχετικη ερωτηση.
quote:
Έχετε συγκεκριμένο τυπικό λατρείας;Βεβαίως. Το τυπικό μάλιστα της λατρείας που ασκείται σήμερα, είναι απόσταγμα ενδελεχούς μελέτης των αρχαίων πηγών και έχει σχηματοποιηθεί για να καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες των σύγχρονων Ελλήνων Εθνικών, χωρίς να παγιδεύει τους θρησκευτές σε καταναγκασμούς και τυπολατρίες.
για αλλες αποριες---> http://www.ysee.gr/index.php?type=d&f=faq
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
Αρχαιοελληνική γραμματεία.
Ούτε κρυφά ,ούτε απόκρυφα.
Ένα βιβλίο?
Όλα εύκολα?
Δε γίνεται.
Μελέτησε….
“Το κοχύλι ήχησε-αρκεί!”
----
ΑΛΛΑ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΚΥΡΙΟΙ,ΑΝ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΉΔΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ:KAΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.ΜΗΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΑΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ? ΜΗΠΩΣ Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ?ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ? ΕΝΤΕΛΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΘΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ?
Και όχι μόνον αυτό αλλά και το βιβλίο που αναζητάς μετά χαράς να στο δανείσω στην επόμενη περιπλάνησή μας. Αναφέρεσαι στο βιβλίο του Γεώργιου Σιέττου «Αρχαίες επιβιώσεις στον Χριστιανισμό» εκδ. Aldebaran. Ένα βιβλίο απόδειξη, ότι ο χριστιανισμός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.
Ramoglou: «Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συνομιλητές να κάνουμε μια προσπάθεια για να μπορέσει να γίνει μια όμορφη κουβέντα»
Τσάμπα παρακαλάς μου φαίνεται αγαπητέ μου Ράμογλου. Πούν’τοι; Εξαφανιστήκανε όλοι σαν τα ποντίκια, φοβούμενοι πιθανώς να ζητήσουν κι’αυτοί μια συγγνώμη μην τυχόν και πέσει ο εγωισμός τους. Ποιοι; Οι πιστοί μιας θρησκείας που προάγει την Αγάπη, την Αρετή και…την ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Λυπάμαι που γίνομαι πάλι επιθετικός, αλλά ένα από τα πράγματα που κυριολεκτικά σιχαίνομαι είναι η υποκρισία η οποία κακά τα ψέμματα είναι ένα βασικό στοιχείο του χριστιανισμού. Ας μην χρειαστεί να επιχειρηματολογήσουμε επ’αυτού.
«Θεωρώ πως αν ήμασταν μαζεμένοι κάπου και κοιτάζαμε ο ένας τον άλλο και ειδικά αν ακούγαμε τη χροιά της φωνής, ίσως να είχαμε αποφύγει αρκετές κόντρες και δυσνοήσεις.»
Τι να σε κεράσω για αυτό;
«Πιστεύεις στην ύπαρξη του Θεού ; (Όπως κι αν τον ονομάζεις)»
Ναι! Όπως κι’αν τον ονομάζω.
Με παπάδες φίλε μου έχω πάψει να ασχολούμαι γιατί κατάλαβα ότι πρόκειται περί εντελώς ανεγκέφαλων ατόμων.
«Ο Ιησούς είπε «ερευνάτε τας γραφάς»,»
ΤΟ’ΠΕΣ ! Για πες τώρα σε κάποιους εδώ, ποιες γραφές εννοούσε ο Ναζωραίος; Γιατί κάποιοι Ελληνοχριστιανοί (άλλο ψευτο-ιδεολόγημα αυτό) ισχυρίζονται ότι η Παλαιά Διαθήκη δεν έχει σχέση με την Καινή και τον Χριστιανισμό γενικά. Και αν ακόμα κάποιοι έχουν αμβιβολίες, ας κάνουν μια βόλτα στο ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ «κρυφό σχολειό» της Μονής Πεντέλης και ας δουν την εβραϊκή ιστορία-μυθολογία να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους μέσα από άτεχνες απεικονίσεις.
«Προσωπικά θεωρώ πως το Παπαδαριό ή Ιερατείο ανέκαθεν έκανε «ζημιά», πρώτα απ’ όλα διότι το να είσαι σκεπτόμενος δεν αρέσει στην εν λόγο κάστα, μετά το ποίμνιο πρέπει να διοικείται με κάποιο τρόπο και ειδικά με την δεισιδαιμονία (πράγμα που είχαν και οι Αρχαίοι μας πρόγονοι), τρίτον και τελευταίον, Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ «ΠΟΙΜΕΝΕΣ» ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΣΠΙΝΘΗΡΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, αν αποκτήσουμε αυτό το τόσο σημαντικό «Γνώθι σ’ Αυτόν» τότε θα αναγνωρίζουμε το Θείο Λόγο σε κάθε θρησκεία, σε κάθε φυσική υπόσταση, σε κάθε ενέργεια.»
Αυτό ακριβώς εννοούσα με το «πτωχοί τω πνεύματι» αλλά τελικά είναι πως το εκλαμβάνει ο καθένας. Συμφωνούμε πάντως αγαπητέ Ράμογλου, ότι το Ιερατείο σε θέλει άβουλο όν. Θέλει απλά να πιστεύεις αλλά φυσικά να «ακουμπάς» και το «μαρούλι» μην το ξεχνάμε.
Σαφώς όπως λές μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον Θείο Λόγο σε κάθε θρησκεία, αλλά η συγκεκριμένη θρησκεία, δημιουργήθηκε απλώς για να ποδοπατήσει την ανθρωπότητα εκτελώντας την παλιά εντολή του Ιεχωβά : «ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΓΗΝ» Μόνο για αυτό φίλε μου.
Βρε σεις, άσχετο αλλά είδα τον Ράμογλου και τον Βρίλ για ΜΙΑ ΦΟΡΑ να συμφωνούν και να μην τσακωθούν ή έκαναν πουλάκια τα μάτια μου; Μπράβο ρε παιδιά! Άντε δώστε τα χέρια και μην τσακώνεστε. ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ! ! ! ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ! ! !
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
το οτι ο ανθρωπος "πρεπει παντα να πιστευει σε ανωτερα οντα "
ειναι τελειως λανθασμενο(ειτε φιλοσοφικα ,χριστιανικα(προοδευτικη θεση))!
αυτο εξυπυρετει μονο αυτους ,που θελουν να εχουν "τον θεο" παραμασχαλα ,και να τον χρησιμοποιουν οπως αυτοι θελουν!
ο ανθρωπος ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ (σεβομενος παντα την φυση που του χαρισε αυτη την δυναμη)
οι θεοι !που πετουν ,σκεπτομορφες ,οντα με γενεια η χωρις !
ειναι εφευρεσεις εκεινων ,που εντεχνα αφαιρεσαν αυτη την δυναμη απο τον ανθρωπο,για να εξυπηρετησουν δικες τους βλεψεις,και να αφησουν τον απλο κοσμακη στην μιζερια του!
δυστυχως το εχουν καταφερει κιολας σε μεγαλο βαθμο!
ολοι εχουν καπου βαθια ριζωμενο ,τον φοβο για καποιον θεο!
προσπαθουν να πεισουν τους εαυτους τους ,οτι ειναι αγαπη ομως!
ποτε δεν καταλαβαν ,οτι ο θεος αυτος ειναι ,η ιδια εσωτερικη τους δυναμη!
ποτε δεν τους επετρεψαν να το δουν,και την σκεψη αυτη ,την ιεραρχησαν σαν την μεγαλυτερη βλασφημια!
απο φοβο ,μην τυχον πηδηξουν τα προβατα απο το μαντρι!![]()
sakhs3