- Τηλεκινηση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Επειδή το θέμα που έθεσε η angi είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και όλοι θα αποκομίσουμε χρήσιμες πληροφορίες από αυτό, θα πρότεινα ο καθένας από εμάς να αναφέρει τις πηγές του, είτε αυτές προέρχονται από κάποιο βιβλίο, είτε από προσωπική του εμπειρία και έρευνα.
quote:
Και αν ενας απο τους δυο (ή στη χειροτερη περιπτωση, και οι δυο), ειναι σε πτωση ή αδυναμια;
Αγαπητή angi
Η επισήμανσή σου είναι σωστή. Μεγάλο ρόλο, παίζει και ο Οίκος που βρίσκονται. Όλοι οι γενέθλιοι πλανήτες μας «χρωματίζονται» από το ζώδιο στο οποίο ανήκουν και από τον Οίκο στον οποίο βρίσκονται. Μπορεί π.χ. να έχουμε έναν Ήλιο - Σελήνη σε πτώση ή αδυναμία και να «πέφτουν» στον Πρώτο ή στον Πέμπτο Οίκο κ.ο.κ. Ή να έχουμε έναν Ήλιο - Σελήνη στο Λέοντα ή στον Κριό και να «πέφτουν» στο Δωδέκατο Οίκο.

Φιλικά
quote:
αντί να είσαι στείρα αρνητική απέναντι μου
Προσπαθω να θυμηθω....χμ....
το ποιος ειναι αρνητικος απεναντι σε ποιον...χμ...
Τοσο καιρο δεχομαι τις προσβολες σου και σου
απαντω οσο πιο ευγενικα μπορω.
Αλλα δεν θα συνεχισω αυτη την οδο...πλεον...
Αν σ΄ενδιεφερε η διαδοση της Αστρολογιας,
θα παρεθετες ελαχιστες απο τις γνωσεις σου
εδω μεσα για να μας ξεστραβωσεις κι εμας
τους....παραπλανημενους...
Αλλα το μελημα σου ειναι να δημιουργησεις
ενα μυστηριο για να τραβηξεις πελατεια στο δικο σου
site,
το οποιο εχεις διαφημησει ουκ ολιγες φορες
εδω μεσα.
Κι αφου επιτρεπεται,
Θα συστησω με τη σειρα μου,
ενα αλλο πολυ καλο site Συγχρονης και Ποιοτικης Αστρολογιας:

Δε σε κατέκρινα και δε σε έθιξα ποτέ επί προσωπικού επιπέδου (διάβασε όλες τις απαντήσεις μου και θα το συνειδητοποιήσεις). Ασκησα κριτική στη χαμηλού επιπέδου, κακή αστρολογία που μαζικά διέδιδες σε αυτό το Forum. Το ίδιο θα έκανα και με οποιονδήποτε άλλο (π.χ. με το Στέφανο) και το ίδιο θα κάνω πάντοτε, όταν βλέπω να διαδίδεται "ελαφρά τη καρδία" τόσο κακή αστρολογία. Βλέπεις, εργάζομαι πολλά χρόνια για τη διάδοση της ποιοτικής αστρολογίας στη χώρα μας (και εσύ το ξέρεις πολύ καλά αυτό, γιατί ξέρεις ποιος είμαι και ποιο είναι το έργο μου).
Μου κάνει εντύπωση, λοιπόν, το ότι όχι μόνο δεν αντέχεις την παραμικρή κριτική για το μερίδιο ευθύνης που φέρεις ως προς την παρουσίαση κακής ποιότητας αστρολογίας σε αυτές τις φιλόξενες ιστοσελίδες! Λες να γράψω εγώ το ποιες είναι οι σωστές ερμηνείες. Μα στο έχω ξαναπεί, δεν είναι δική μου δουλειά στα κατεβατά κακής αστρολογίας που παραθέτεις κάθε φορά να κάθομαι εγώ να σου γράφω αντίστοιχα κείμενα ποιοτικής αστρολογίας. Ξέρεις πολύ καλά ποια είναι τα βιβλία μου και ποια είναι τα βιβλία άλλων αστρολόγων που θεωρώ ποιοτικά, πάρτα και διάβασε η σύστησε τα σε όσους βλέπεις ότι είναι πρωτάρηδες στην αστρολογία και υποστηρίζουν το κάθε πρωτόλειο κείμενο που τυχαίνει να πέσει στα χέρια τους.
Κάπου επαληθεύεις τους χειρότερους φόβους μου, αφού βλέπω ότι όχι απλά δε διαθέτεις το κατάλληλο νοητικό υπόβαθρο για να αντιληφθείς αυτά που σου λέω αλλά βγάζεις και μία ανεξήγητη "χολή" απέναντι μου -πράγμα που μου κάνει εντύπωση, δεδομένου ότι ξέρεις ποιος είμαι και επί προσωπικού επιπέδου δε σε έχω θίξει ποτέ! Οι περισσότερες αναφορές σου σε μένα σε αυτό το ιστονήμα περιέχουν στοιχεία ειρωνίας ενώ προχώρησες ακόμη περισσότερο και άρχισες να με κατηγορείς ότι "κλέβω πελατεία" από δω για το δικό μου site!
Ελα, όμως, που το "δικό μου" site δεν είναι κερδοσκοπικό αλλά είναι το site μίας ομάδας ανθρώπων που εργάζονται για την προώθηση της ποιοτικής αστρολογίας στη χώρα μας. Αρκεί ένα κλικάρισμα για να το καταλάβει κάποιος αυτό : www.greekastrology.gr
Αντίθετα, το site που προτείνεις εσύ διέπεται από ένα μάλλον αντιδημοκρατικό πνεύμα, αφού οι ιθύνοντας του δεν αντέχουν καμία κριτική (όσο δημιουργική και καλόπιστη και αν είναι, σου θυμίζει κάτι αυτό;)και επιτίθενται μαζικά σε όποιον επιχειρήσει να προβάλει μία διαφορετική θέση!
Με τούτα και εκείνα έχουμε φτάσει στο 2005 και το επίπεδο της αστρολογίας στην Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά χαμηλό. Αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά καλλιεργείται έντεχνα από τις διάφορες ημιμαθείς "Τούλες Μπουμπούλες" (που έχουν "καπελώσει" την ελληνική αστρολογία, και οι ερμηνείες των οποίων κινούνται στο επίπεδο ποιότητας των κειμένων που συνήθιζες μέχρι τώρα να παραθέτεις εσύ εδώ). Εμμεσα, λοιπόν, - και μάλλον χωρίς καν να το έχεις καταλάβει - βοηθάς και εσύ το θεάρεστο έργο αυτών των "Μπουμπουλών", χτυπώντας, παράλληλα, τον "κακό" εμένα, που τόλμησα και σου άσκησα κριτική! Τι να σου πω Angi, τα κίνητρα σου είναι τόσο χαμηλά και το "εγώ" σου δείχνει τόσο υπερτροφικό που έχω την εντύπωση ότι συνομιλώ με ένα μικρό παιδάκι και όχι με έναν ώριμο άνθρωπο!
για το πως θα σου απαντησω...
Με την ωριμοτητα που διακρινει εσενα;
Με την παιδικη ανωριμοτητα
που διακρινει εμενα;
Ποιο απο τα δυο πρεπει
ν΄ακολουθησω;
Τι θα εκανε ενας σωστος δασκαλος;
Πως θα μπορουσε να μεταδωσει κατι
χωρις να γινεται κακεντρεχης;....
Να το σκεφτω παλι...
Πως θα ηταν σωστος δασκαλος;
Να εχει την ευχερεια να μεταδωσει γνωσεις;...
Χμ....
Να εχει μηπως καποια μεταδοτικοτητα...
χμ....
Να αγαπαει αυτο που κανει....
χμ...
Να το διαδιδει χωρις ιχνος κτητικοτητας
χμ....
Να ειναι ευγενικος....
χμ.....
Να ειναι Αστρολογος....
χμ....
Οι γνησιοι Αστρολογοι δεν ειναι επιθετικοι
γιατι κατανοουν την διαφορετικοτητα του καθε
ανθρωπου....
χμ.....
Και τεκμηριωνουν τις αποψεις τους.
Να συνεχισω;

να συνεχίσουμε το θέμα αυτού του τόπικ;
Οι διαφωνούντες ας πουν την γνώμη τους και αφού είμαστε ενήλικες, ας μην καταφεύγουμε σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, πράγμα το οποίο ούτε την αστρολογία βοηθάει, ούτε τελικά την λύση του οποιουδήποτε προβλήματος δίνει...
Σαφώς και οι συγκρούσεις είναι καλές, διότι κι αυτές με την σειρά τους δίνουν την σπίθα της εξέλιξης σε ένα θέμα, αρκεί να είνα καλοπροαίρετες και περιεκτικές...
Ευχαριστώ πολύ
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Ο Πτολεμαιος λεει.....
Ο Πτολεμαιος λεει.....
Περιοδικο Τηλεραμα.....
Εσυ τι λες τοσα χρονια;
Ο Πτολεμαιος αντιπροσωπευει
την Συγχρονη και Ποιοτικη
Αστρολογια του 2005;;;;

μαζι σου.
Ειλικρινα εχω αμφιβολιες για πολλα....
Γραψε οτι θες...
Ειμαι ομως σιγουρη για 2 πραγματα
-Δεν εχεις σπουδασει Αστρολογια
-Δεν διδασκεις.
Δεν εχεις την δυνατοτητα να μεταδωσεις
γνωσεις και να κρατησεις ενα κοινο κοντα σου.
Και μονο ο τροπος σου απωθει το κοινο.
Αν ειχες καλους τροπους, ακομη και τις
μεγαλυτερες ανοησιες να ελεγες,
θα επειθες καποιους.
Δεν συμβαλλεις στη διαδοση της Αστρολογιας.
Συμβαλλεις στην εκμεταλλευση και την
εμπορευματοποιηση της Αστρολογιας.
Ο λογος παραμονης σου εδω ειναι ακριβως
γι΄αυτο.
Δεν εχουμε δει ουτε μια αποψη σου.
Αντιθετως, με την Καρμα, που δειχνει
ν΄αγαπαει αυτο που κανει.
Ειλικρινα με απογοητευσες...

Δινει ασταθεια και αβεβαιοτητα.
Ασυμβιβαστη ψυχικη διαθεση που σχετιζεται
με τους γονεις και τα πρωτα παιδικα χρονια.
Ωστοσο αυτη η δυσαρμονια μπορει ν΄αποτελεσει
κινητρο για περαιτερω επιτευξεις.

quote:
Ο Πτολεμαιος λεει....Ο Πτολεμαιος λεει.....
Ο Πτολεμαιος λεει.....
Περιοδικο Τηλεραμα.....Εσυ τι λες τοσα χρονια;
Αστρολογια του 2005;;;;
quote:
Ο Πτολεμαιος λεει....Ο Πτολεμαιος λεει.....
Ο Πτολεμαιος λεει.....
Περιοδικο Τηλεραμα.....Εσυ τι λες τοσα χρονια;
Αστρολογια του 2005;;;;
H ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Η αστρολογια είναι παρουσα,αν και όχι παντα στην αυθεντικη εξωτερικη της μορφη,από τοτε που ο ανθρωπος εγινε ελλογο ον.Ειναι δυσκολο να πουμε με βεβαιοτητα ποιο ειδος ικανοτητας οδηγησε τους πρωτους αστρολογους να αντιληφθουν τη σχεση που υφισταται αναμεσα στον ανθρωπο και τον κοσμο.Μπορουμε να πουμε,ωστοσο,πως οποιαδηποτε αστρολογος-με την σωστη εννοια-αντιλαμβανεται τη ζωη σαν ένα ατελειωτο και πολυπλοκο πλεγμα σχεσεων.Ολες οι υπαρξεις-από το μικροτερο κυτταρο μεχρι το συμπαν-είναι κατά καποιο τροπο στενα σχετισμενες και ουσιωδως αδιαχωριτες.Η αστρολογια είναι μια εφαρμογη του νομου της αντιστοιχιας κι’όταν εφαρμοζεται στις εμπειριες των ατομικα θεωρουμενων ανθρωπων μπορει να ληφθει σαν ενας τροπος αναγνωρισης και πραγματοποιησης των δυνατοτητων μας σαν ένα πληρες ατομο.Οταν την δουμε ετσι,γινεται φανερο πως η αστρολογικη μελετη μπορει και θαπρεπε να προκαλεσει μια αλλαγη στην συνειδηση και την εξελικτικη σταση του ατομου που την μελετα.
Η πρωταρχικη πορεια για εκεινον που επιθυμει να προσεγγισει την αστρολογικη οδο είναι πορεια διανοητικης πειθαρχιας και αναπτυξης μιας ολιστικης ιδεολογιας.Οι εμπειριες του ατομου κατά την διαρκεια αυτης της πορειας μας ενθαρρυνουν να δουμε και να κατανοησουμε όλα τα πραγματα σαν συνολα-σαν συμπλεγματα που αποτελουνται από συσχετισμενους παραγοντες που αποκαλυπτουν την σημασια τους μονο όταν θεωρηθουν στην δομικη τους ενοτητα(ολοτητα).Το ατομο συνειδητοποιει σταδιακα πως το παρον είναι μοναχα ένα σημειο-μια μονο στιγμη-ενός ολοκληρου κυκλου πολυπλοκων και λεπτων σχεσεων.Καθως ο αφηρημενος νους μπαινει στην περιοχη της συμβολικης γνωσης,η αστρολογια γινεται ένα πολύ εξειδικευμενο συστημα οικουμενικου συμβολισμου,που δινει στο ατομο την ικανοτητα να αντιληφθει το μυστικο των λειτουργικων σχεσεων που υπαρξουν αναμεσα στα συνολα σε κάθε βαθμιδα εμπειριας.Οταν εξοκοιωθουν με την συμβατικη γλωσσα της αστρολογιας,την ολιστικη αντιληψη των αρχετυπων και εξελισσομενων μορφων,εχουμε στη χρηση μας ένα πολυτιμο εργαλειο για ολοκληρωση και τελειοποιηση μεσω της ενεργητικης-αυτοπραγματωσης.
Η γνωση του νομου της αντιστοιχιας και η σωστη εφαρμογη τετοιας γνωσης προς την ολοκληρωση του εαυτου,συνιστουν την αστρολογικη ΄’ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ’’.Η αστρολογικη ΄’ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ’ διαφερει από τον παραδοσιακο τυπο αστρολογικης πρακτικης που απαιτει δυο μερη έναν <<αστρολογο>>,αυτόν που γνωριζει και καταλαβαινει,και έναν <<πελατη>>,αυτόν που ζητα την γνωση και την κατανοηση αναφορικα με την δικη του προσωπικη υπαρξη.Διαφερει,επειδη η αστρολογικη αυτό-πρακτικη αποκαλυπτει απ’ευθειας στο ατομο το νοημα και τη σημασια της δικης του προσωπικης υπαρξης.Οταν η συνειδηση ενός ατομου διαπερνα τα επιφανειακα στρωματα εμπειριας,το ατομο μπορει να ερθει σε απ’ευθειας επαφη με το αιωνιο σωμα γνωσης που εκδηλωνεται μεσα απ’όλα τα πραγματα.Αυτη η ουσια της αστρολογικης σοφιας,όταν συγκεντρωθει από την συνειδηση,αποκαλυπτει την φυση ολων των πραγματων.
Η αστρολογια είναι ένα αποτελεσματικο οργανο αυτοπραγματωσης και σε μια ευρυτερη εννοια,αυτό-τελειοποιησης,όταν εφαρμοζεται απ’ευθειας στις ατομικες εμπειριες του αστρολογου,κι’είναι η αντιληψη αυτό-τελειοποιησης που θαπρεπε να είναι το κινητρο για την μελετη της αστρολογιας.Η αστρολογικη σπουδη θαπρεπε ναναι μια διεργασια που αρχιζει με την αναπτυξη των νοητικων ικανοτητων,τοσο αφηρημενων οσο και πρακτικων,και συμπληρωνεται όταν ο πρωταρχικος της σκοπος εκπληρωθει-ο μετασχηματισμος του ατομου σε κατι π ε ρ ι σ σ ο τ ε ρο.Αυτο το περισσοτερο εχει το χαρακτηριστικο να υπερβαινει,τον δυαδισμο μεσα από την εναρμονιση και συνθεση των αντιθετων.
Όταν την δουμε ετσι,δεν υπαρχει αληθινη διαφορα αναμεσα στην αληθινη αστρολογια και τα αλλα εναλλακτικα μεσα βιωσης.Στην ουσια,ολες αυτές οι μεθοδοι πετυχαινουν το ιδιο πραγμα-τον μετασχηματισμο της συνειδησης του ατομου μεσα από την εσωτερικη κοινωνηση του εαυτου μας.
Αυτην την αστρολογια μου εμαθε ο Σωκρατης μεσα από τον Τιμαιο.
Και θα έλεγα και ιδιαίτερα κακή σχέση με την μητέρα ΄συγκεκριμένα πολλες φορές, και επιρρεπής σε παιδικά τραύματα. Πολλοί άνθρωποι με αυτήν την όψη κουβαλάνε πολλά παιδικά απωθημένα...

Το τετραγωνο αυτο δειχνει μια δυσαρμονια μεταξυ των γονιων που περναει και στο παιδι.
Το αν θα ειναι ο πατερας ή η μητερα εξαρταται.
Συνηθως τα αγορια τα βαζουν με τον πατερα και τα κοριτσια
με τη μητερα.
Η μητερα σηκωνει το βαρος γιατι ειναι πιο κοντα στα παιδια
(και συνεπως τα "καταπιεζει" επειδη τα ξερει καλυτερα)
Αλλα και παλι πρεπει να εξεταζουμε το καθε ωροσκοπιο ξεχωριστα
για να βγαλουμε καποιο συμπερασμα.
Συνηθως κοιταμε τον 4ο για την μητερα και τον 10 για την
πατερα.
Για τις γυναικες ομως, ισως ειναι καλυτερα να κοιταζουμε
τον 4ο για τον πατερα και τον 10 για την μητερα.

Δειχνει αρμονια στο σπιτι και μεταξυ των γονιων.
Κατα συνεπεια, το ατομο εχει μια ψυχικη ηρεμια και ισορροπια
που το βοηθα να ανταπεξερχεται στην καθημερινοτητα.
Πολλες φορες ομως δεν αναπτυσει τις προσωπικες του ανησυχιες.
Επισης διαθετει εντονο μαγνητισμο.

Το ζωδιο ισχυροποιειται αφου η διανοηση και η σκεψη (Ερμης) ταυτιζεται με την φυση και την προσωπικοτητα (Ηλιος).
Το προβλημα παρουσιαζεται, οταν ο Ερμης βρισκεται σε πτωση ή αδυναμια. Ετσι η προσωπικοτητα ενισχυεται και υπερτερει και το ατομο δεν απαλλασσεται ευκολα απο τα προσωπικα του αισθηματα και ιδεες κι ετσι γινεται πεισματαρικο και δογματικο (ο Ερμης που αναγκαζει το ατομο να ειναι συνεχως σε νοητικη εκγρηγορση, λογω της θεσης του, της συνοδου εννοω, υποτασσεται στον Ηλιο).
Στην περιπτωση που ο Ερμης εχει τιτλους, ολα τα παραπανω διυλιζονται κατω απο την σκεψη και τη λογικη και προφυλασσουν το ατομο.
Στην περιπτωση που ειναι περιηγητης (ο Ερμης), για μενα, δεινει μια επιπλεον ευστροφια, οχι ομως σημαντικη.

Αυτην την αστρολογια μου εμαθε ο Σωκρατης μεσα από τον Τιμαιο.***
Uranialab, την επέμβαση σου τη θεωρώ κρυσταλλένιο νερό στο στόμα διψασμένων ανθρώπων. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις και ιδιαίτερα στο σημείο που μιλάς για "στρολογική αυτοθεραπεία". Με εντυπωσίασε και το σημείο που αντιγράφω παραπάνω, αυτό για το μετασχηματισμό της συνείδησης του ατόμου μέσα από την εσωτερική "κοινώνηση" του εαυτού μας! Πόση σοφία περιέχουν αυτά τα λόγια!
Δυστυχώς είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι στη χώρα μας που υπηρετούν αυτού του είδους την αστρολογία. Αντίθετα, έχει καθιερωθεί η εμπορική, ντετερμινιστική αστρολογία, που συμφέρει αυτούς τους ημιμαθείς ανθρώπους που ελέγχουν σήμερα την ελληνική αστρολογία (και που θέλουν να αποκαλούνται "αστρολόγοι" ενώ αγνούν ακόμη και βασικές αστρολογικές έννοιες). Δυστυχώς, η αστρολογία στη χώρα μας είναι πολύ πίσω. Ελπίζω κάποια μέρα να κάνει "ξαστεριά"...
Μπορεις επιτελους. να μας πεις;
Εσυ, κουοταρεις συνεχεα
και δεν εχεις τιποτα να
πεις!!

Αν οι πλανητες βρισκονται στο ιδιο ζωδιο: Ελξη για το αλλο φυλο, καλλιτεχνικα χαρισματα, ποιηση, θεατρο, μουσικη.
Αν στο ζωδιο αυτο ο Ηλιος ειναι σε αδυναμια ή σε πτωση, η ηδυπαθεια υπερισχυει της θελησης.
Αν η Αφροδιτη ειναι αδυνατη, τεινει να εκτρεπει το ατομο απο το ερωτικο ιδεωδες ή να το αλλοιωνει. Δινει ομορφη εμφανιση, φημη και καλους τροπους.

Αυτη η οψη μπορει να ερμηνευτει σαν παραγοντας δυναμης αν ο Ηλιος
ή ο Αρης ειναι σε εξαρση (π.χ. στον Κριο), πολυ δε περισσοτερο αν
και οι δυο πλανητες ειναι ισχυροι.
Αν ενας απο τους δυο πλανητες ή ακομη περισσοτερο και οι δυο,
βρισκονται σε ασχημη θεση (π.χ. στον Καρκινο ή στο Ζυγο), τοτε η
συνοδος ειναι ολεθρια. Με δυνατους τους δυο πλανητες, προσθετει
δραση και θεληση, δινει δυναμη και ικανοτητα πανω στα γεγονοτα,
δραστηριοτητα και ενεργεια.

quote:
ΗΛΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ:
Δυστυχώς το ξέρω από πρώτο χέρι και για αυτό δεν μοιάζω με το πραγματικό μου ζώδιο (Ιχθύς)
Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.
Edited by - Peronosporos on 06/11/2005 14:54:35