- ΒΑΣΚΑΝΙΑ, ΚΟΙΝΩΣ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Γνωρίζω ένα υπερευαίσθητο άτομο, που ομολογούμενος με προβλημάτισε. Είναι πολύ διαβασμένο, και ειρηνικό. Έτυχε να το γνωρίσω σε μια φιλοσοφική συζήτηση. Αν κάποιος καθίσει δίπλα του, αισθάνεται ο ίδιος στο σώμα του, τι αισθάνεται ο άλλος. Χαρακτηριστικά μου είπε πως αν επισκεφτεί νοσοκομείο, αισθάνεται τις περισσότερες των ασθενειών στο σώμα του, και αν τυχόν παραμείνει αρκετή ώρα με ασθενή, κατόπιν, πρέπει να μείνει για ώρα μόνος του, ώστε να επανέλθουν οι ψυχοφυσικές δυνάμεις του. Μου είπε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, είναι σαν συγκοινωνούν δοχείο, και στο μέρος που βρίσκεται η αρρώστια, αισθάνεται στο σώμα του, ανάλογα με την ένταση της αρρώστιας, τράβηγμα, μούδιασμα, η κάτι… σαν να περνά ηλεκτρισμός. Τον ρώτησα αν ποτέ θεράπευσε άτομα, και μου απάντησε πως το πρόβλημα της ανθρωπότητας, δεν είναι το σώμα μα η ψυχή.
Θυμάμαι πως η συζήτηση πήγε και από εκεί, βάσκαμα κλπ. Μου είπε μια πολύ όμορφη κουβέντα.
Προσπάθησε να είσαι διάφανος, καθαρός μέσα. Τα αισθάνεσαι μόλις έρθουν, …μα αυτή σου η επίγνωση, είναι ο (κακός) τους σύντροφος. Με άλλα λόγια, δεν σε πειράζουν.
ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ?ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΣΚΑΝΙΑ?
Προσωπικά δε ταυτίζω την ασθένεια με την βασκανιά, διότι θεωρώ ότι προέρχονται από 2 τελείως διαφορετικές «πηγές».
Η μεν αρρώστια είναι φυσικά ενεργειακή ανισορροπία του αιθερικού, που όμως δεν έχει προκληθεί από άλλον άνθρωπο προς τον ασθενή, αλλά από τα όσα κάνει ο ασθενής (διατροφικές συνήθειες π.χ.) ή από εξωγενή ιό (μικρόβιο) και συνήθως αυτή η ανισορροπία δεν δημιουργείται από την μια στιγμή στην άλλη (δεν αρρωσταίνουμε μέσα σε λεπτά!).
Η δε βασκανιά είναι εξ επί τούτου κατεύθυνση αρνητικής ενέργειας από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο, είτε αυτό γίνεται συνειδητά είτε όχι, «πληγώνοντας» έτσι το αιθερικό του «θύματος» και γι αυτό οι επιπτώσεις φαίνονται αμέσως (μέσα σε λίγα λεπτά).
Φίλε Πλάτωνα,
ρώτησε τον φίλο σου πως αισθάνεται δίπλα σε ματιασμένους ανθρώπους και πες μας κι εμάς τι σου απάντησε (εγώ τουλάχιστον ενδιαφέρομαι να μάθω την απάντηση).
Φίλε indigo,
όχι δε σπούδασα φυσικός
, απλά έχω ανακατευτεί με το θέμα ενέργεια επειδή μ’ ενδιαφέρει.
Φιλικά,
Νεφέλη
"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

Edited by - ananasss on 06/02/2003 09:51:03
ΚΑΛΕ ΜΟΥ,ΠΛΑΤΩΝΑ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !
ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ...
ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
ΑΤΜΑ

'manava seva, madhava seva'
Το οποίο είναι εκδήλωση της ανάγκης μας για ύπνο, ή της απόλυτης βαρεμάρας μας σε πληκτικό συνομιλητή;
αυτή...που τα κατάφερε!
ΦΙΛΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ
αυτή...που τα κατάφερε!

'manava seva, madhava seva'
Ολα τα συχρονα ετυμολογικα λεξικα,συμφωνουν πλεον,οτι η λεξη ετυμολογειται απο το ανδρας+ωψ.Αρα ανθρωπος ηταν μονο ο αντρας.
Το ιδιο παρατηρουμε και στη βαρβαρικη λεξη μαν,που σημαινει αντρας και ανθρωπος.
Στο τιμαιο,ο πλατων μιλωντας για τη μετανσαρκωση των πλανημενων ψυχων,λεει πως επιστρεφουν υποβαθμισμενες ως γυναικες και ως θηρια.
Συνεχιζεται..

Τι να σχολιάσεις τώρα εδώ...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1632413.stm
http://www.canada.com/windsorstar/news/story.html?id=b7774b35-9a90-4cdc-93e6-e3f3e3bab234
Διάβασε αγαπητέ και κλάψε για το ποιό είναι πλέον το πιο δυνατό και ευπροσάρμοστο γένος που θα επιβιώσει και ποιό γένος απειλείται με αφανισμό!!
quote:
Το ιδιο παρατηρουμε και στη βαρβαρικη λεξη μαν,που σημαινει αντρας και ανθρωπος.
Κι η γυναίκα είναι "wo-man", οπότε![]()
Εγώ πάντως έχω μείνει ακόμα στην ετυμολογία του "Άνω - θρώσκω" για τον άνθρωπο, δε μου φαίνεται τόσο λογικό να προκύπτει από το "Άνδρας + ωψ".
Υ.Γ. Γιατί η αγγλική λέξη "man" σου φαίνεται βαρβαρική;

In anticipation of my resurrection...
quote:quote:
Το ιδιο παρατηρουμε και στη βαρβαρικη λεξη μαν,που σημαινει αντρας και ανθρωπος.Κι η γυναίκα είναι "wo-man", οπότε
Εγώ πάντως έχω μείνει ακόμα στην ετυμολογία του "Άνω - θρώσκω" για τον άνθρωπο, δε μου φαίνεται τόσο λογικό να προκύπτει από το "Άνδρας + ωψ".Υ.Γ. Γιατί η αγγλική λέξη "man" σου φαίνεται βαρβαρική;
In anticipation of my resurrection...
Απο το ανδρας+ωψ ειναι.Και ειναι απολυτα φυσιολογικο,μια και εχει το ωπ,οπως ευρωπη,κυκλωπας,πελοπας,κ.τ.λ.
Η λεξη μαν,ειναι βαρβαρικη,γιατι την λενε βαρβαροι.

Η απάντηση ήταν πιο εύκολη απ' ότι νομίζατε.

Τιιιιι……![]()
![]()
Δεν είμαι άνθρωπος…….![]()
![]()