- Βιβλικές Αμφισβητήσεις (Νο 1) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Εντάξει, ξέρω ό,τι αυτό το βλέπεις σαν τρομοκρατία κάποιων σαλεμένων...
Το μυαλό όλο εκεί πάει...![]()
quote:
Το να έχεις την δύναμη της παντογνωσίας, δεν σημαίνει πως είσαι αναγκασμένος να την χρησιμοποιείς πάντα.
Δηλαδή, ο θεός είναι παντογνώστης, αλλά μερικές φορές κλείνει και τα μάτια;
Αυτό που βλέπω είναι ότι βρήκαμε/φτιάξαμε έναν τύπο αόρατο, του φορτώσαμε όλες τα λάθη και τις παραλείψεις μας, συν όλες τις δυνάμεις που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε (μέχρι που κάποιες τις εξηγήσαμε και τότε του φορτώσαμε καινούριες) και... ξεμπερδέψαμε.
«Γιατί πεθαίνουν τόσοι από αρρώστιες και πείνα, την ώρα που άλλοι κολυμπάνε στα πλούτη; Ντάξει μωρέ, ξέρει ο θεός, θα έρθει η ώρα και θα φέρει δικαιοσύνη (στον άλλο κόσμο)... Εμείς ας κάτσουμε στον αναπαυτικό καναπέ μας, έχει το Αρμαγεδδών Νο 45 σήμερα».
Το να έχεις την δύναμη της παντογνωσίας, δεν σημαίνει πως είσαι αναγκασμένος να την χρησιμοποιείς πάντα.Δηλαδή, ο θεός είναι παντογνώστης, αλλά μερικές φορές κλείνει και τα μάτια;
Αυτό που βλέπω είναι ότι βρήκαμε/φτιάξαμε έναν τύπο αόρατο, του φορτώσαμε όλες τα λάθη και τις παραλείψεις μας, συν όλες τις δυνάμεις που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε (μέχρι που κάποιες τις εξηγήσαμε και τότε του φορτώσαμε καινούριες) και... ξεμπερδέψαμε.
«Γιατί πεθαίνουν τόσοι από αρρώστιες και πείνα, την ώρα που άλλοι κολυμπάνε στα πλούτη; Ντάξει μωρέ, ξέρει ο θεός, θα έρθει η ώρα και θα φέρει δικαιοσύνη (στον άλλο κόσμο)... Εμείς ας κάτσουμε στον αναπαυτικό καναπέ μας, έχει το Αρμαγεδδών Νο 45 σήμερα».______________________________________________________________________
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;
Καλά εσύ το έχεις ρίξει στην κωμωδία ή μάλλον μας βλέπεις σαν γελωτοποιοούς... ΑΛΛΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ...τί να κάνουμε... όπως το βλέπει κανείς...
Πω πω, τραγικές παρεξηγήσεις. Ποιος του φόρτωσε καλέ τα λάθη μας; Μόνος του δέχτηκε να σηκώσει τις αμαρτίες μας.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ. Αυτο ρώτησε το ξανά! Γιατί κυβερνά ο άνθρωπος φίλε Κόνδορα. Σε ΑΥΤΟΝ τον κόσμο θα φέρει δικαιοσύνη.
Ποιον αναπαυτικό καναπέ καλέ; Έρχονται θύελλες και τυφώνες!!!Βλέπω λαοθάλασσες. Τα κύματα βουίζουν...
Το τέλος είναι εδώ...το προαισθάνομαι...και δεν βρίσκομαι φίλε Κόνδορα απλώς σε άσχημη διάθεση για να φαντάζομαι καταστροφές και νεροποντές... έχω συνειδητοποιήσει κάποια πολύ άσχημα πράγματα.
Υ.Γ Μιλάω σοβαρά αλλά αν σου φαίνεται αστείο ΟΚ, σύντομα όλοι θα καταλάβουμε...listen to the madman![]()
quote:
Χρίστος Έλ
Ναι, αυτό σημαίνει γενιά. Αλλά ΠΟΙΑ γενιά; "Αυτή". Ποια είναι "αυτή";
Αντίθετα με τον ΝΙΚΟΜΑΧΟ με τον οποίο συμφωνώ σε όλα τ' άλλα φίλε Χρίστο, στο θέμα της "γενιάς" όπως έχω γράψει σε προηγούμενη απάντησή μου, όπως τουλάχιστον συμπεραίνω εγώ από τα αποσπάσματα που παρέθεσε ο kost, ο Ιησούς μιλάει για τη δική του γενιά.
quote:
Χρίστος Έλ
Είδες όμως τί έγραψα για το Λουκάς 21(επίσης Ματθαίος 24 και Μάρκος 13); Ελπίζω κάποια από αυτά να μας κάνουν να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις... πες μου την γνώμη σου. Σε πείθει κάτι; Αν όχι, γιατί;
Η μεγαλύτερη κατά τη γνώμη μου αντίφαση στα ευαγγέλια φίλε Χρίστο, είναι ότι ενώ από τα τεκταινόμενα ο Ιησούς και οι μαθητές του δεν έχουν διαβεί τα όρια της Παλαιστίνης, και δεν γνωρίζουν τίποτα πέρα απ' αυτά, αντιθέτως οι συντάκτες των ευαγγελίων έχουν μαύρα μεσάνυχτα για την περιοχή, τους νόμους, τις συνήθειες των Εβραίων κλπ. Ο Συντάκτης του κατά Λουκά πάλι δεδομένου ότι το ευαγγέλιό του γράφτηκε μεταξύ του 80 - 90, δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να αντιγράψη τα συμβάντα στην Ιερουσαλήμ, τα οποία έγιναν γνωστά σε όλη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, και γι αυτόν σηματοδοτούσαν την έλευση της δευτέρας παρουσίας του Ιησού.
*
Γιατί όμως αποκλείεις το ενδεχόμενο να γίνεις και εσύ σαν και εμένα σύντομα; Που ξέρεις...
quote:quote:
Χρίστος Έλ
Ναι, αυτό σημαίνει γενιά. Αλλά ΠΟΙΑ γενιά; "Αυτή". Ποια είναι "αυτή";
Αντίθετα με τον ΝΙΚΟΜΑΧΟ με τον οποίο συμφωνώ σε όλα τ' άλλα φίλε Χρίστο, στο θέμα της "γενιάς" όπως έχω γράψει σε προηγούμενη απάντησή μου, όπως τουλάχιστον συμπεραίνω εγώ από τα αποσπάσματα που παρέθεσε ο kost, ο Ιησούς μιλάει για τη δική του γενιά.quote:
Χρίστος Έλ
Είδες όμως τί έγραψα για το Λουκάς 21(επίσης Ματθαίος 24 και Μάρκος 13); Ελπίζω κάποια από αυτά να μας κάνουν να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις... πες μου την γνώμη σου. Σε πείθει κάτι; Αν όχι, γιατί;
Η μεγαλύτερη κατά τη γνώμη μου αντίφαση στα ευαγγέλια φίλε Χρίστο, είναι ότι ενώ από τα τεκταινόμενα ο Ιησούς και οι μαθητές του δεν έχουν διαβεί τα όρια της Παλαιστίνης, και δεν γνωρίζουν τίποτα πέρα απ' αυτά, αντιθέτως οι συντάκτες των ευαγγελίων έχουν μαύρα μεσάνυχτα για την περιοχή, τους νόμους, τις συνήθειες των Εβραίων κλπ. Ο Συντάκτης του κατά Λουκά πάλι δεδομένου ότι το ευαγγέλιό του γράφτηκε μεταξύ του 80 - 90, δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να αντιγράψη τα συμβάντα στην Ιερουσαλήμ, τα οποία έγιναν γνωστά σε όλη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, και γι αυτόν σηματοδοτούσαν την έλευση της δευτέρας παρουσίας του Ιησού.
*
Που διάβασες φίλε Σέσοστρι πως τα συμβάντα στην Ιερουσαλήμ σηματοδοτούσαν την Δευτέρα Παρουσία; Που το λέει αυτό;
Αλλά που λέει στα Ευαγγέλια πως θα γινόταν οπωσδήποτε τον 1ο αιώνα;
Εγώ διαβάζω για καιρούς των Εθνών, για βασιλείς που θα εγερθούν και θα συνασπιστούν, δίνοντας την εξουσία τους στον μεγάλο.
quote:
Καλά εσύ το έχεις ρίξει στην κωμωδία ή μάλλον μας βλέπεις σαν γελωτοποιοούς...
Όχι φίλε μου, λάθος κατάλαβες. Κανέναν δεν βλέπω σαν γελωτοποιό.
quote:
Πω πω, τραγικές παρεξηγήσεις. Ποιος του φόρτωσε καλέ τα λάθη μας; Μόνος του δέχτηκε να σηκώσει τις αμαρτίες μας.
Λογοπαίγνιο ήταν. Αλλά μπορεί να είναι και αλήθεια, κάτι που καθιστά το λογοπαίγνιο, «τραγική ειρωνεία».
quote:
Έρχονται θύελλες και τυφώνες!!!Βλέπω λαοθάλασσες. Τα κύματα βουίζουν...Το τέλος είναι εδώ...το προαισθάνομαι...και δεν βρίσκομαι φίλε Κόνδορα απλώς σε άσχημη διάθεση για να φαντάζομαι καταστροφές και νεροποντές... έχω συνειδητοποιήσει κάποια πολύ άσχημα πράγματα.
Για κάτσε γιατί πριν ο Πάνος παρέθεσε (σωστά) αυτό:
quote:
Μτ Κδ‐36 Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν, εἰ μὴ ὁ πατήρ μου μόνος.
Λοιπόν, το δέχεσαι αυτό ή εδώ έκανε λάθος ο συγγραφέας;
Το βιβλίο που πιστεύεις τα λέει ξεκάθαρα. Την ημέρα δεν την ξέρει κανείς. Εσύ τα πιστεύεις, όχι εγώ.
Αποφάσισε. Μπορείς να ξέρεις ή δεν μπορείς; Τα «να τώρα κοντά είναι» που ακούγονται εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια δεν μπορούν να θεωρηθούν σοβαρά. Μόνο ως τρομοκρατία εκλαμβάνονται. Και είναι και κόντρα στο δόγμα σου.
Χρίστος Έλ
Ξέρω...βλέπεις τώρα το γνωστό χριστιανικό "μισαλλόδοξο και τρομοκρατικό τροπάριο"... αλλά τί να κάνουμε φίλε, εγώ είμαι αφελής που θέλω και τρομοκρατούμαι, πιστεύοντας σε καταστροφές...
Τις επερχόμενες καταστροφές φίλε Χρίστο μπορεί να τις δη ο καθ' ένας, είτε είναι θρησκευόμενος είτε όχι. Αρκεί να ρίξη μια προσεκτική ματιά γύρω του στα γεγονότα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επίκειται η "Δευτέρα Παρουσία", όπως δεν ήλθε ούτε με τον "Εκατονταετή", ούτε με τον Α', ούτε με τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Τώρα με όλο σου το δίκιο θα με ρωτήσης και τι κάνουμε τώρα; Η απάντηση είναι ότι αυτά δεν αντιμετωπίζονται με προσευχές, και τη δίνει ο μακαρίτης ο Κώστας βάρναλης στην "Μπαλάντα του κυρ Μέντιου", όπου στη θέση του κυρ Μέντιου βάλε έναν που δούλευε σε όλη τη ζωή και τον εκμεταλλευόντουσαν όλοι.
― "Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κ' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι οξαποδώ
κει δεν είναι παρά δω.
Aν το δίκιο θες, καλέ μου,
με το δίκιο του πολέμου
θα το βρείς. Oπού ποθεί
λεφτεριά, παίρνει σπαθί.
*