- ΑΤΙΑ;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
O Bill, όταν διαχωρίζει πίστη και λογική, θεωρεί ότι λογικό είναι αυτό που χρειάζεται τις λιγότερες υποθέσεις και αξιώματα ώστε να ισχύει.
ΠανοςΤ
quote:
Έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου να ασχοληθείς επιστημονικά με όοοοοτι από τα παραπάνω θέλεις...
Δεν απαντάς. Συμφωνείς αν είναι ανοιχτά προς διερεύνηση όλα τα επιμέρους λεγόμενα από τα διάφορα ιερά βιβλία; Από την ιστορικότητα των προσώπων μέχρι την επιστημονική ακρίβεια των κοσμογονικών και ανθρωπογονικών αφηγήσεων.
quote:
Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω η Ορθοδοξία θεωρεί όλες τις υπόλοιπες θρησκείες ως αιρέσεις και το ίδιο ισχύει και για κάθε μια θρησκεία από τις υπόλοιπες προς όλες τις υπόλοιπες.Για να μη μπερδεύεσαι αυτό το της "αίρεσης" αφορά κυρίως το "αντίπαλο" δόγμα και λιγότερο τους αντίστοιχους πιστούς.
Αυτό είναι το πιο τρομακτικό κομμάτι της ιστορίας. "ΕΜΕΙΣ έχουμε δίκιο (γιατί ΕΤΣΙ) και όχι οι άλλοι ".
quote:
Επειδή εσύ το έμαθες μόλις "χθες" νομίζεις ότι έχεις και την παγκόσμια πρωτιά????
Σε ρωτάω πιστεύεις ότι το ήξεραν;
quote:
Υπάρχει λοιπόν ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και το ενδεχόμενο (που αποκλείεις) να υπάρχουν θρησκείες με λίγους ή και καθόλου πιστούς.Έτσι δεν είναι?
Γιατί το αποκλείεις ως (μελλοντικός και...βλέπουμε) επιστήμονας?
Σήμερα υπάρχουν θρησκείες χωρίς πιστούς αλλά οι ίδιες θρησκείες στο παρελθόν είχαν και μάλιστα πολυάριθμους. Υπάρχουν πολλές χαζομαρίτσες που μπορείς να πεις αλλά δεν απαντάς στο ποια είναι η διαφορά επί της ουσίας μεταξύ της φράσης "καλά κάνουν και στρέφονται" και στο "καλά κάνουν και υπάρχουν".
quote:
Όταν η "αδυναμία" πάει προς το θρησκεία είσαι λαλίστατος και παίρνεις και θέση ("είναι λάθος"|.Αν η "αδυναμία" πηγαίνει στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ αδυναμία της Αναλυτικής Σκέψης διατηρείς την ίδια θέση ή το ρίχνεις στη Φιλοσοφία???
Κατάλαβες τι έγραψα;
quote:
Πάλι πέφτεις στο ίδιο fallacy με πριν.Αυτό που αναφέρεις είναι ΕΝΑ από τα ενδεχόμενα. Εγώ για παράδειγμα (όπως και χιλιάδες θρησκευόμενοι επιστήμονες παγκοσμίως, αλλά μην πτοείσαι από ασήμαντες λεπτομέρειες) συνεχίζω την έρευνά μου μια χαρά και ζω την οικογένειά μου απ'αυτό.
Άρα η συλλογιστική σου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δίνει ΑΞΙΑ (και μάλιστα εις διπλούν) σto fallacy number 1!
Άντε και εις ανώτερα ρε φοιτητάκο!
Κανένας θρησκευόμενος σοβαρός επιστήμονας δεν έμπλεξε την ιδέα ότι ο Θεός έφτιαξε τους φυσικούς νόμους σε κάποια εργασία.Ούτε καν εσύ δεν έχεις γράψει ποτέ σε κάποιο paper την επιφύλαξη ότι "αυτά μου τα ερευνητικά συμπεράσματα ισχύουν μόνο για όσο διάστημα τους επιτρέπει ο Θεός να ισχύουν". Έτσι δεν είναι;
Μπορούμε ποτέ να παραδεχτούμε ότι αύριο ο άνθρακας θα χάσει την ιδιότητα του φτιάχνει μόρια (κατόπιν προσταγής του Θεού);
Άσε τις τζιριτζάτζουλες για το τι κάνεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και οικογενειακά είναι άσχετο με το πώς σκέφτεται ο σωστός επιστήμονας.
quote:
Χαίρομαι που το ακούω αυτό διότι σε συνεχή ερωτήματά μου για το τι θα πρέπει να συμβεί με τα δισεκατομμύρια των πιστών ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ώστε να πάψουν να αποτελούν τροχοπέδη στην Ανέλιξη της Ανθρωπότητας η μόνη απάντηση που πήρα (αν δεν κάνω λάθος) ήταν η Λοβοτομή από το φίλτατο ΝΙΚΟΜΑΧΟ...
Οφείλεις να συμφωνήσεις όμως ότι είναι η μόνη συνήθεια των Νεάτερνταλ που διατηρείται μέχρι σήμερα. Τα υπόλοιπα τα έχουμε ξεπεράσει, δε ζούμε σε σπηλιές, δεν τρώμε ο ένας τον άλλο, δεν έχουμε ρόπαλα. Αλλά θρησκείες έχουμε όπως και εκείνοι. (Για να μην έχει απορία, το συμπέρασμα για τη θρησκεία εξάγεται από τα ευρήματα τελετουργικής ταφής που είχαν).
quote:
Όχι, ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά.ΕΣΥ τι πιστεύεις???
Δεν πιστεύω τίποτα. Οι επιστημονικές ενδείξεις είναι αυτές ακριβώς. Ότι η θρησκεία είναι μια πανάρχαια εφεύρεση του πρωτόγονου ανθρώπου. Αν αλλάξει αυτό θα δεχτώ τα επιστημονικά συμπεράσματα που θα το αντικαταστήσουν
quote:
Τουλάχιστον ΓΡΑΦΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ κ. Φοιτητή!!!!!!!
Μα εγώ δεν αντέγραψα τον Σοπενάουερ, έδωσα τη δική μου παραλλαγή με βάση τα δικά μου συμπεράσματα!!!
Πάντως ακόμα και έτσι εσύ εξακολουθείς να είσαι μεταξύ των σταδίων 1-2 στην κλίμακα του Σοπενάουερ
quote:
Αυτά τα πειραματάκια είναι για να χαίρεστε εσείς, αλλά όταν ξεκινάνε οι ερωτήσεις ανακαλύπτετε trolling, fallacies, κτλ κτλ.Ψιτ, φοιτητάκο!
Μάθε ΠΡΩΤΑ ότι τα impact factors αφορούν journals και ΟΧΙ δημοσιεύσεις και ΥΣΤΕΡΑ να "συζητήσεις" (λέμε και καμμία...) μαζί μου ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ. (εδώ ΟΝΤΩΣ ΙΣΧΥΕΙ το "ΠΡΩΤΑ" και "ΥΣΤΕΡΑ" που τόσο πολύ αγαπάς...)
Μέχρι τότε ΣΟΒΑΡΗ ΠΛΑΚΙΤΣΑ σε Φιλοσοφικό επίπεδο που ΚΑΙ εκεί πνίγηκες σε μια κουταλιά νερό...
Δε θα πέσω στο δικό σου επίπεδο ΚΑΤΙΝΙΑΣ κύριε Πανούλη!!! Πρότεινα ένα πράγμα. Να ψάξουμε να δούμε αν υπάρχουν και ποια πειράματα πάνω σε αυτό το θέμα. Εσύ σκαρφίστηκες 500 δικαιολογίες από το ότι δεν προλάβαιναν και ήταν τσαπατσούλικη η έρευνα,το ότι δεν ξέρεις αν έχει γίνει τέτοιο πείραμα μέχρι το ότι έγιναν μεν αλλά εγώ είμαι ευκολόπιστος (ντόιν!!!!)
Εγώ προτρέπω τον καθένα που με διαβάζει να μην πιστεύει ΤΙΠΟΤΑ απόλυτως από όσα λέω και να διασταυρώνει και να ψάχνει. Η άρνηση σου να το κάνεις είναι το λιγότερο ένοχη
Από κατινιές όσο θέλεις!!!