ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

VIKING31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
VIKINGΜέλος
21/05/2003, 04:26:26
Αναρωτιεμαι γιατι ο ανθρωπος να γερναει.Συμφωνα με τον καθε Τραγοπαπα
αυτο συμβαινει λογω του Προπατορικου αμαρτηματος,εσεις φιλοι συνομιλητες τι γνωμη εχετε;Γιατι πιστευεται οτι ο ανθρωπος γερναει;
Αναρωτιεμαι ακομα γιατι σε αυτον τον κοσμο να πεθαινουν μικρα παιδια
που δεν εχουν ακομη προλαβει να χαρουν την ζωη;Ξερεται φυσικα οτι οι
τραγόπαπες ισχυριζονται οτι ο ανθρωπος δοκιμαζεται απο τον Θεο;Σε τι
εφταιξαν τα μικρα παιδια που πεθαινουν καθημερινα,μηπως δοκιμαζονται
και αυτα;Εγω δεν ανηκω σε καμια θρησκεια ειμαι αγνωστικιστης,δεν
δεχομαι τιποτα αλλα ουτε και απορριπτω τιποτα;Αναρωτιεμαι πως μπορουν
τοσοι ανθρωποι να πιστευουν σε καποιο Θεο του κορανιου η της βιβλου
οταν ολα σε αυτον τον κοσμο ερχονται σε αντιφαση με αυτα που
αναφερονται στις διαφορες θρησκειες.Για παραδειγμα οι Παπαδες
ισχυριζονται οτι μονο ο Θεος δινει ζωη στα οντα,τοτε πως
γινεται να εχουμε κλωνοποιησεις στην Αμερικη(προβατο Ντολι π.χ).
Βλεπεται πουθενα στην Βιβλο να γινεται αναφορα για την δημουργια
αλλων πλανητων και γαλαξιων.Συμφωνα με την Βιβλο δημουργηθηκε ο
ανθρωπος ο οποιος κατοικησε στην γη ενω συμφωνα με τους επιστημονες
πιθανων να υπαρχει ζωη και σε αλλους Γαλαξιες;Μηπως ο καθε γαλαξιας
εχει τον δικο του Θεο;Ακουμε οτι γινονται θαυματα αν εχεις πιστη,
εγω ξερω εναν ανθρωπο πιστο στον Θεο που οταν αρρωστησε το παιδι του
πηγε και παρακαλεσε τον Θεο να σωσει το παιδι του και ομως
αυτο πεθανε.Ποτε λοιπον γινονται θαυματα κυριε Χριστοδουλε!Βεβαια
θαυματα γινονται,10.000.000 θαυματα ομως δεν γινονται.Μηπως
καποιοι ειναι εκλεκτοι του Θεου;Τι γνωμη εχετε για ολα αυτα φιλοι μου;

SilverwolfΜέλος
21/05/2003, 04:57:32
Δεν χρειάζεται να ανήκει κανείς σε μία θρησκεία για να πιστεύει σε κάτι θείο...
Μπορεί κάποιος επίσης να πιστεύει στο βασικό μύνημα μιας θρησκείας (κοινό για όλες - αγάπη) και όχι στο γράμμα των κειμένων της.

Ο άνθρωπος γερνάει γιατί έτσι είναι η πορεία της ζωής. Η αρρώστια επίσης. Στην φύση υπάρχει πάντα ισσοροπία, ο θάνατος ενός οργανισμού είναι η ζωή ενός άλλου.

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.

"For the strength of the wolf is the pack and the strength of the pack is the wolf"

Edited by - Silverwolf on 21/05/2003 05:30:58

DisRaptor-XΝέο Μέλος
21/05/2003, 05:11:03
Δεν νομιζω οτι μπορει να σου απαντησει ουτε παπας σε αυτα τα ερωτηματα...(καταλαβαινεις φανταζομαι το γιατι).

Μην ψαχνεις τον Θεο για να καταλαβεις την Ζωη, καλυτερα ψαξε την Zωη και θα καταλαβεις και τον Θεο...

21/05/2003, 05:24:09
quote:
καλυτερα ψαξε την Zωη και θα καταλαβεις και τον Θεο...

Πολλή σωστό καινούργιε φίλε. Να μου επιτρέψεις την αλλαγή μιας λέξης.
Καλύτερα ζήσε την ζωή και θα καταλάβεις και τον Θεό.

Καλός ήλθες.

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 21/05/2003 05:24:43

DisRaptor-XΝέο Μέλος
21/05/2003, 05:52:11
Καλώς σας βρήκα.

beyondΜέλος
21/05/2003, 07:36:27
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ,ΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΟ,ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ,ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΩΝ Η "ΞΥΠΝΙΩΝ"..

21/05/2003, 10:02:31
Την καλημέρα μου σε όλους και ένα θερμό καλοσώρισμα στα νέα μέλη μας, το Viking και τον DisRaptor-X

Φίλε μου Viking, θα μου επιτρέψεις ΠΡΩΤΑ να διαχωρίσω τα πράγματα και έπειτα να δούμε ΑΝ συμφωνούμε ή διαφωνούμε...

Μιλάς για ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ μεταξύ των θρησκειών...
Χμμμμ, πράγματι ΑΝ μείνεις στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και ΝΕΚΡΟ τυπολατρικό τελετουργικών ΟΛΩΝ των θρησκειών, πράγματι θα βρείς ΚΑΙ διαφορές ΚΑΙ αντιφάσεις...

Αλλά φίλε μου ΑΝ ξεφύγεις απο τα στείρα λόγια και ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙΣ στο ΒΑΘΟΣ και στην ΟΥΣΙΑ των ζωοποιών λόγων των ΟΝΤΩΝ που θέσπισαν τις θρησκείες, υποθέτω ότι θα ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ τις όποιες ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ πραγματικά διακρίνεις...

Το θέμα είναι ΟΝΤΩΣ μεγάλο...

Στο ΓΙΑΤΙ πεθαίνουμε, ρωτάω ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ;;;;
Πόσο "ευχάριστη" θα μπορούσε να είναι η ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΖΩΗ ένός ανθρώπου πού είναι ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΣ;;;
Ενός ανθρώπου που πάσχει απο ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ;;;
Και τόσα μα τόσα άλλα παραδείγματα...

Και φυσικά για να "κατηγορής" τον Θάνατο, θα πρέπει να μας ξετυλίξεις τις σκέψεις σου για το ΤΙ ΕΣΥ θεωρείς πώς είναι τόσο ο ΘΑΝΑΤΟΣ όσο και η ΖΩΗ...
Τι είναι για σένα η ΖΩΗ, άσχετα απο ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ και εννοώ απο ένα Θεό ή απο.... έναν άλλο Θεό......

Θα συμφωνίσω λοιπόν ΚΑΙ εγώ με τους φίλους DisRaptor-X και Εχέμβροτο που λένε:

"Μην ψαχνεις τον Θεο για να καταλαβεις την Ζωη, καλυτερα ψαξε την Zωη και θα καταλαβεις και τον Θεο..."

Κέλσος ο Φιλαλήθης

21/05/2003, 11:30:16
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ VIKING ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ.
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ.

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ

quote:
.Συμφωνα με τον καθε Τραγοπαπα
αυτο συμβαινει λογω του Προπατορικου αμαρτηματος,εσεις φιλοι συνομιλητες τι γνωμη εχετε;Γιατι πιστευεται οτι ο ανθρωπος γερναει;

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ (ΟΧΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΣ) ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ.
ΕΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΜΟΡΦΟΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Ξερεται φυσικα οτι οι τραγόπαπες ισχυριζονται οτι ο ανθρωπος δοκιμαζεται απο τον Θεο;Σε τι εφταιξαν τα μικρα παιδια που πεθαινουν καθημερινα,μηπως δοκιμαζονται και αυτα;

ΕΑΝ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ/ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ.

ΠΟΣΑ ΟΝΤΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ????????
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ. (ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΙΟ ΣΥΝΓΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ ΘΑ ΛΕΣ)

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΑΝ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ?????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΝΑ ΡΩΤΟΥΣΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ Η ΤΟ ΕΝΟΙΩΣΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΝΟ ΝΤΟΛΗ ΕΦΙΑΞΑΝ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

ΝικολακηςΝέο Μέλος
21/05/2003, 23:17:27
Επιτρεψτε μου να κανω μια διακριση. Το θεμα, θρησκειες και αντιφασεις καθαρα αποτινεται σε οργανομενες θρησκεις. Τα ερωτηματα ομως απευθυνονται στο θειο και οχι στην θρησκεια. Θρησκειες γραφτικαν απο ανθωπους για να εξηγησουν σε αλλους ανθρωπους αναποδικτες θεωριες. Αθτο ειναι αναγκαιο, γιατι αλιως αυτοι που θα διαβαζαν τα βιβλια δεν θα καταλαβαινανε τιποτα.

Αν δεν κανω λαθος η τελευταια θρησκεια (οχι cult) δημιουργηθηκε πανω απο 1500 χρονια. Πολλα αλαξαν απο τοτε. Νεες ανακαλυξεις, νεες εμπειριες, δημιουργουν νεες ενειες. Στην Γεννεση ο Θεος πρωτα δημιουργησε την γη και μετα τον ηλιο. Μα αυτοι που γραψαν τα πρωτα βιβλια δεν ειχαν ιδεα για την συνταξη του κοσμου. Δεν ειναι σωστο να επικρινουμε την αγνια τους μετα απο τοσα χρονια, ουτε να αποδιδδουμε σ'αυτα τα κειμενα θεηκη υποσταση.

Together we can do it

Knight MIXAILΜέλος
22/05/2003, 01:02:13
Αγαπητε φιλε
Το σοφωτερο των οντων - κατα την βιβλο-
ηταν ο Οφις.
Ξερεις πως λεγεται το δερμα που αποβαλλουν
τα φιδια το πουκαμισο που λεμε ? ΓΗΡΑΣ
Οτι δεν ανανεωνεται πεθαινει

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

hrismigΜέλος
29/05/2003, 15:00:07
Αγαπητέ φίλε,
Το πρώτο πράγμα για να αποκτήσεις γνώση είναι η αναζήτηση με ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ! Αυτό που κάνεις στην εισαγωγή σου δεν είναι παρά ανάγκη έκφρασης της θέσης σου. θα σου πω μία μικρή ιστορία...Κάποτε - όχι πολύ παλιά - ένας νέος πήγε σε έναν γέροντα και του είπε περίπου αυτά που λες και εσύ και καταφέρεσαι ενάντια σε πρόσωπα και καταστάσεις. Ο γέροντας λοιπόν τον ρώτησε:
- ...και εσύ παιδί μου τι είσαι; Μυίγα ή μέλισσα;
- τι εννοείς (του είπε ο νέος)
- εννοώ ότι αν βάλεις μία μυίγα σε έναν αγρό θα ψάξει να βρει τις ακαθαρησίες για να καθήσει. Αν βάλεις μία μέλισσα σε έναν σκουπιδότοπο θα ψάξει για το λουλούδι!
Δεν ξέρω αν σου λέει κάτι το παράδειγμα και πίστεψέ με στο λέω με όλη την αγάπη μου προς εσένα γιατί πριν "γνωρίσω" αυτόν τον γέροντα ήμουν και εγώ σαν εσένα.
Πάντως τα ερωτήματά σου είναι πολύ σοβαρά και σπουδαία. Εύχομαι να πάρεις κάποιες απαντήσεις από το site - γιατί όλες δεν γίνεται - και θα προσπαθήσω να έχω και εγώ συμμετοχή στη συνέχεια.

Αυτό που παύει να υφίσταται, αρχίζει να υπάρχει!

CronosΜέλος
29/05/2003, 15:51:27
quote:
Αναρωτιεμαι ακομα γιατι σε αυτον τον κοσμο να πεθαινουν μικρα παιδια
που δεν εχουν ακομη προλαβει να χαρουν την ζωη;

Ποια ζωή φίλε VIKING;

Εντάξει, δεκτό ότι δεν ζουν σε αυτή τη ζωή που ξέρεις και αποδέχεσαι. Αλλά ζουν στην επόμενη στην οποία αυτός που έχει ζήσει λιγότερο εδώ (-συνεπώς έχει κάνει λιγότερες αμαρτίες και έχει πληγώσει λιγότερο τον ανώτερο εαυτό του-) θα βρίσκεται σε ανώτερο συνηδεισιακό επίπεδο και σε μεγαλύτερη χαρά... Δε βρίσκω κάτι κακό σε αυτό...

quote:
Σε τι
εφταιξαν τα μικρα παιδια που πεθαινουν καθημερινα,μηπως δοκιμαζονται
και αυτα;

Πρέπει να ξέρεις ότι αν έχεις πραγματική πίστη δε νοιώθεις πόνο μεγαλύτερο από αυτόν που μπορείς να αντέξεις και αποδέχεσαι να αντέξεις...

Και γιατί νομίζεις ότι δοκιμάζονται με το να πεθαίνουν; και γιατί νομίζεις ότι φταίει ο Θεός για αυτό; Ο Θεός μας έδωσε την ελευθερία να επιλέξουμε ανάμεσα σε Αυτόν και στον κόσμο. Μας έδωσε την ελευθερία να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Αν ζητήσουμε βοήθεια με πίστη θα την έχουμε αν είναι σύμφωνη με την Αγάπη του Θεού...

Και ποιος σου είπε ότι ο Θεός τιμωρεί και κρίνει σε αυτόν τον κόσμο;

Όχι, όχι σε αυτόν τον κόσμο αλλά στον επόμενο...

Στο θέμα αποφθέγματα σοφίας έχω γράψει τα εξής:

Ο Κύριος και η αμαρτωλή γυνή

Ο Ιησούς όμως επήγεν εις το όρος των Ελαιών,
όπου εσυνήθιζε να περνά την νύχτα Του.
Πολύ πρωί δε ήλθε πάλιν εις το ιερόν
περίβολον του ναού και όλος ο λαός ήρχετο
προς αυτόν. Και αφού εκάθησε, τους εδίδασκε.
Εν τω μεταξύ δε οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι
φέρουν εκεί μίαν γυναίκα έγγαμον, η οποία είχε
συλληφθή επάνω εις την πράξιν της μοιχείας,
και αφού την έστησαν εις το μέσον του
συνηγμένου πλήθους, είπαν εις αυτόν'
Διδάσκαλε, αυτή η γυναίκα έχει συλληφθή κατ'αυτήν ακριβώς την ώραν,
που ατιμάζετο. Και εις τον νόμον μας ο Μωϋσής μας εδίδαξεν
αι τιαύται γυναίκες λιθοβολούνται.
Τι λέγεις λοιπόν συ δια την περίπτωσιν αυτήν;
Ειπόν δε με τον σκοπόν να τον παγιδεύσουν και να του δημιουργήσουν πειρασμόν,
δια να έχουν εναντίον του κατηγορίαν
ή ότι είναι επιεικής αντιθέτως προς τας διατάξεις του νόμου,
ή ότι συνέστησε τον λιθοβολισμόν και δεν εσεβάσθη την ρωμαϊκήν εξουσίαν.
Ο Ιησούς όμως δια να τους αποφύγει, έσκυψε κάτω και επροσποιήτο,
ότι έγραφεν εις το χώμα με τον δάκτυλον, χωρίς να τους προσέχει.
Επειδή δε επέμεναν να τον ερωτούν, εσήκωσε την κεφαλήν του και είπεν'
Ο αναμάρτητος από σας ας κάμη την αρχήν και ας ρίψει πρώτος τον λίθον κατ'αυτής.

Ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω λίθον επ'αυτήν

Και αφού έσκυψε πάλιν κάτω, έγραφεν εις την γην δια να τους δώσει χρόνο να φύγουν.
Οι γραμματείς δε και οι Φαρισαίοι, όταν ήκουσαν τους λόγους αυτούς
και επειδή ηλέγχοντο από την συνείδησίν τους,
διότι δεν ήσαν αναμάρτητοι, ήρχισαν να βγαίνουν ένας-ένας,
αρχίσαντες από τους γεροντότερους μέχρι των τελευταίων.
και έτσι έμεινε μονάχος ο Ιησούς και η γυναίκα έστεκε εν μέσω των άλλων ανθρώπων,
που ήκουαν την διδασκαλίαν του.
Εσήκωσε δε τότε την κεφαλήν του ο Ιησούς και της είπε'
Γυναίκα, που είναι οι κατήγοροί σου; Κανείς δεν σε κατέκρινεν ως αξίαν τιμωρίας;
Αυτή δε είπε' Κανένας, Κύριε. Είπε δε προς αυτήν ο Ιησούς'
Ούτε εγώ, που είμαι αναμάρτητος και μπορώ να ρίψω τον πρώτων λίθον κατά σου, δε σε καταδικάζω.
Πήγαινε και από τώρα και εις το εξής μη αμαρτάνεις πλέον.

είπε δε ο Ιησούς' ουδέ εγώ σε κατακρίνω' πορεύου και από του νυν μηκέτι αμάρτανε

Κεφάλαιον Η' Στιχ.1-11 Κατά Ιωάννην

Όπως βλέπεις ακόμα και ο ίδιος ο Χριστός δεν κρίνει και καταδικάζει σε αυτόν τον κόσμο...

quote:
Για παραδειγμα οι Παπαδες
ισχυριζονται οτι μονο ο Θεος δινει ζωη στα οντα,τοτε πως
γινεται να εχουμε κλωνοποιησεις στην Αμερικη(προβατο Ντολι π.χ).

Εδώ με κάλυψε ο AVATARGR με το

quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΝΟ ΝΤΟΛΗ ΕΦΙΑΞΑΝ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ.

quote:
Συμφωνα με την Βιβλο δημουργηθηκε ο
ανθρωπος ο οποιος κατοικησε στην γη ενω συμφωνα με τους επιστημονες
πιθανων να υπαρχει ζωη και σε αλλους Γαλαξιες

Δε γνωρίζω αν λέει κάτι τέτοιο η Βίβλος. Γνωρίζω όμως ότι όταν λέμε Γη δεν εννοούμε μόνο τον πλανήτη μας... Γη μπορεί να θεωρηθεί και ένας άλλος πλανήτης. Δεν μπορείς να κατηγωρίσεις τους εξερευνητές που ανακάλυψαν καινούρια εδάφη ότι δημιούργησαν καινούρια Γη απλώς επειδή της έδωσαν αυτό το όνομα( "Νέα Γη" ή κατι πααρόμοια)

quote:
Ακουμε οτι γινονται θαυματα αν εχεις πιστη,
εγω ξερω εναν ανθρωπο πιστο στον Θεο που οταν αρρωστησε το παιδι του
πηγε και παρακαλεσε τον Θεο να σωσει το παιδι του και ομως
αυτο πεθανε.

Πώς μπορείς να ξέρεις ότι ο άλλος έχει πραγματική πίστη;
(να θυμίσω το περιστατικό της Βίβλου που ο θεός για νο δοκιμάσει την πίστη του Αβραάμ(???) τον πρόσταξε να σκοτώσει τον γιο του, αν και στο τέλος του είπε να μην το κάνει. Και όμως η πίστη του πατέρα ήταν τόσο δυνατή που θα σκότωνε το παιδί του επειδή ήταν θέλημα Θεού).
Και αν ακόμα υποθέσουμε ότι μπορείς να ξέρεις την πίστη του άλλου πώς μπορείς να ξέρεις ότι ο επίγειος αυτός θάνατος ήταν κακός;

Εκλεκτοί του Θεού είναι αυτοί που θα σωθούν λόγω τον πράξεών τους. κανείς δε γεννιέται "εκλεκτός".

Ελπίζω να βοήθησα και να μπήκες στον κόπο να διαβάσεις αυτά που έγραψα...

Με Χριστιανική Αγάπη

εγώ ειμί το Φως του κόσμου

29/05/2003, 17:31:49
Αγαπητέ Viking.

Πολύ σωστά γράφει ο Κέλσος

quote:
Μιλάς για ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ μεταξύ των θρησκειών...
Χμμμμ, πράγματι ΑΝ μείνεις στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και ΝΕΚΡΟ τυπολατρικό τελετουργικών ΟΛΩΝ των θρησκειών, πράγματι θα βρείς ΚΑΙ διαφορές ΚΑΙ αντιφάσεις...

Λες ότι είσαι αγνωστικιστής. Αλλά παρόλα αυτά, πέρνεις αυτόματα μια θέση. Συγκρίνεις τον εξωτερικό μανδύα κάθε θρησκέιας με παρατηρήσεις σου πάνω στη ζωή, αλλά και με γνώσεις επιστημονικές που έχεις μάθει. Αυτή όμως είναι φίλε μου μία εξωτερική θεώρηση των πραγμάτων, ένα επιφανειακό συμπέρασμα, που δεν πηγάζει από έρευνα ουσιαστική επάνω και στις δύο πλευρές που δημιουργούν την αντίφαση που λες.
Πόσο έχεις ψάξει μέσα στο συμβολισμό των θρησκειών, για να ξέρεις τι πραγματικά σημαίνουν αυτά τα οποία λέγονται;
Πόσο έχεις παρατηρήσει τη φύση και τις λειτουργίες της για να τις έχεις κατανοήσει έστω και στο ελάχιστο;
Και τέλος, που ξέρεις τι κουβαλά στην ψυχούλα, το μυαλουδάκι και την καρδούλα του κάθε τραγόπαπας, που μπορεί όντως να είναι έτσι, μπορεί όμως κι όχι, άλλωστε πολλοί παπάδες έχουν ψαχτεί αρκετά και αν μη τι άλλο, είναι πολύτιμοι στο να σε βοηθήσουν να ερμηνεύσεις πράγματα που αφορούν τη θρησκεία την οποία έχουν σπουδάσει.
Αγαπητέ μου φίλε, δεν λέω με αυτόν τον τρόπο ότι εγώ που τα γράφω, ή κάποιος άλλος που απαντάει ανάλογα, τα έχει κάνει πράξη όλα αυτά.
Υγειής η αμφισβήτηση για την έναρξη της αναζήτησης. Μετά από αυτήν όμως, θα έρθει η μελέτη και η έρευνα, πολλές φορές πρέπει να προστάξουμε τη σκέψη και την καρδιά να σωπάσει για λίγο, να μπορέσουμε να ακούσουμε, να δούμε καθαρότερα. Κάποτε, θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτό που ονομάζεις "αντίφαση", και ξέρεις τότε τι θα μίνει;
Δέος απέναντι σε μίαν αρχή, έναν νόμο - πες την Θεό, πες την όπως θέλεις - που με άπειρη σοφία, διέπει το Χάος μετουσιώνοντάς το σε ύπαρξη, άπειρης πολυπλοκότητας αλλά και τάξης.

αυτή...που τα κατάφερε!

Just_A_ManΜέλος
29/05/2003, 18:18:01
Αυτό που αισθάνομαι μετά από αρκετό χρόνο μελέτης και προσωπικών βιωμάτων είναι ότι, η θρησκεία που θα πρέπει να έχουμε στις Καρδίες μας είναι μόνο μία. Της Αγάπης.!!!!

Αλλά δεν λέω καλή η κουβεντούλα που γίνεται από όλους και για όλα. Μας φέρνει πιο κοντά. Γιατί τελικά όλα είναι βιωματικά. Όπως και η Αγάπη.

Απόλαυσε την διαδρομή της εξερεύνηση σου. Όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες και αγωνίες.

Αλλά τελικά εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι το μόνο που θα αφήσουμε πίσω μας είναι η Α Γ Α Π Η που έχουμε μοιραστοί με τους συνανθρώπους μας.

Ο Θεός είναι Aγάπη, και όποιος μένει στην Aγάπη μένει στο Θεό και ο Θεός μένει Σε αυτών.

Just A Man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

VIKINGΜέλος
30/05/2003, 16:47:43
[quote]
Αγαπητέ Viking.
"Λες ότι είσαι αγνωστικιστής. Αλλά παρόλα αυτά, πέρνεις αυτόματα μια θέση. Συγκρίνεις τον εξωτερικό μανδύα κάθε θρησκέιας με παρατηρήσεις σου πάνω στη ζωή, αλλά και με γνώσεις επιστημονικές που έχεις μάθει. Αυτή όμως είναι φίλε μου μία εξωτερική θεώρηση των πραγμάτων, ένα επιφανειακό συμπέρασμα, που δεν πηγάζει από έρευνα ουσιαστική επάνω και στις δύο πλευρές που δημιουργούν την αντίφαση που λες."

Καταρχην Αμαλια δεν εβγαλα κανενα συμπερασμα γιαυτο αλλωστε
αν προσεξες γραφω πιο πανω την λεξη αναρωτιεμαι και επισης κανω ρητορικα
ερωτηματα.Αρα Αμαλια δεν μιλαω απολυτα,δεν λεω πουθενα οτι
αυτα που αναφερονται στην Βιβλο ειναι ψεμματα αλλα απο την αλλη
ουτε τα δεχομαι.Απλως αναρωτιεμαι,εκφραζω αποριες.Μιλας για ερευνα,
θα σου πω το εξης εσυ που πιστευεις στην βιβλο σαν χριστιανη ,εχεις
κανει ερευνα και εχεις πιστει απολυτα οτι η Βιβλος ειναι
θεοπνευστη;Ολοι αυτοι οι ανθρωποι που πιστευουν σε καποια θρησκεια εχουν κανει ερευνα,εγω ξερω πολλους Ορθοδοξους Χριστιανους που ποτε
δεν εχουν μελετησει και ερευνησει επιστημονικες ευρευνες,βιβλια απο
αλλες θρησκειες η βιβλια που σχετιζονται με μεταφυσικα ζητηματα.Μαλιστα η ιδια η Εκκλησια μας πολλες φορες καταδικαζει τις
επιστημονικες θεωριες,φιλοσοφιες αρχαιας Ελλαδος και Ινδιας και οτι
εχει σχεση με μεταφυσικη.Τα θεωρει ολα αυτα, πραγματα του διαβολου.Αυτη
η σταση της Εκκλησιας και αρκετων πιστων δεν βασιζεται σε επιφανειακα
συμπερασματα;

Αντιφασεις υπαρχουν,μια αντιφαση για π.χ :Ο κοσμος συμφωνα με την βιβλο
δημουργηθηκε απο τον Θεο και πουθενα μεσα στην Βιβλο δεν υπαρχει
αναφορα οτι εγινε η μεγαλη εκρηξη(Big Bang).Οι επιστημονες
ομως θεωρουν οτι το συμπαν δημουργηθηκε με την μεγαλη εκρηξη.Ακομη
και σημερα γινονται τεραστιες εκρηξεις στο συμπαν και γεννιουνται
νεα αστρα,πιθανον και ζωη σε καποιους γαλαξιες.Αρα γιατι
να μην δημουργηθηκε με τον ιδιο τροπο ο δικος μας γαλαξιας;Εγω ξαναλεω
οτι δεν αποκλειω να ειναι η Βιβλος,οπως και τα αλλα ιερα βιβλια
θρησκειων οπως π.χ Βεδες,Κορανι θεοπνευστα.Αλλα θεωρω πιο πιθανο
ο Θεος που δημουργησε τον κοσμο να μην ειναι οπως τον παρουσιαζει η
καθε θρησκεια,τουλαχιστον η Βιβλος και το Κορανι.Θεωρω οτι η Ινδικη
Φιλοσοφια και τα διαφορα βιβλια οπως Βεδες ειναι πιο πιθανο
να ειναι κοντα στην αληθεια.Μην ξεχναμε οτι η Ινδικη φιλοσοφια
υπηρχε πολυ πριν γραφτει η Βιβλος.Γιατι λοιπον να πιστευετε στην Βιβλο
και οχι σε αυτα που αναφερονται στις Βεδες;Σας πειθουν
αυτα που γραφονται στην Βιβλο,ενω αυτα που γραφονται στις Βεδες οχι;
θελω να μου εξηγησεις Αμαλια απο την μια πιστευεις στην μετενσαρκωση μετα τον θανατο,που
αν δεν κανω λαθος αναφερεις καπου αλλου στο forum και ταυτοχρονα
πιστευεις στον Χριστιανισμο που δεν δεχετε την μετενσαρκωση.Αυτο
δεν ειναι λιγο αντιφατικο;

Tωρα σε οτι αφορα το φιλο Crono.Ειπες
φιλε Crone "Και ποιος σου είπε ότι ο Θεός τιμωρεί και κρίνει σε αυτόν τον κόσμο; Όχι, όχι σε αυτόν τον κόσμο αλλά στον επόμενο..."

Αφου λες οτι ο Θεος τιμωρει στον αλλο κοσμο τοτε γιατι εγινε
ο κατακλυσμος του Νωε;Η βιβλος μας λεει συγκεκριμενα πως ο Θεος
εκανε τον κατακλυσμο.Ετσι πολλοι ανθρωποι τιμωρηθηκαν στην Γη,δεν θε
επρεπε να τους τιμωρησει στην επομενη ζωη οπως εσυ δεχεσαι;Δεν
υπαρχουν και αλλα παραδειγματα οπου στην Βιβλο ο Θεος τιμωρει
λαους ενω θα επρεπε οπως λες να τους τιμωρησει στον αλλο κοσμο;Επισης
λες οτι καποιοι γινονται εκλεκτοι του Θεου.Ποιοι θεωρεις οτι
γινονται εκλεκτοι του,αυτοι που ειναι Χριστιανοι και καλοι ανθρωποι;
Αν καποιος ειχει πολυ καλη καρδια και ειναι ομως Βουδιστης η δεν πιστευει σε καποια θρησκεια δεν θα γινει εκλεκτος του Θεου και
θα πεθανει για παντα;Επισης θελω ολων σας την γνωμη στο εξης:Για
πιο λογο γινονται σεισμοι;Αφου θεωρουνται θεομηνιες για να τιμωρηθει
ο ανθρωπος, δεν θα επρεπε συμφωνα με τον φιλο Crono να μην γινονται,διοτι ο ανθρωπος τιμωρειται στον αλλο κοσμο και οχι στην Γη;
Μηπως τελικα οι σεισμοι δεν ειναι απο τον Θεο και απλως εχει να
κανει με τις πλακες που βρισκονται στον φλοιο της Γης,διοτι αν ηταν
οντως θεομηνια ο σεισμος, θα επρεπε να γινονται σε ολες τις χωρες
σεισμοι,οχι να υπαρχουν ορισμενες σεισμογενεις περιοχες.Αυτο
μαλλον δειχνει οτι οι σεισμοι δεν ειναι απο τον Θεο. Ισως μονο
επιστημονικα μπορουμε να εξηγησουμε την αιτια των σεισμων.Επισης
ισως οι ανθρωποι μη μπορωντας να εξηγησουν γιατι γινονται σεισμοι,οπως
και αλλα καταστροφικα συμβαντα
φανταστηκαν οτι καποιος Θεος τα κανει για να τιμωρησει τους ανθρωπους.

hrismigΜέλος
30/05/2003, 17:33:26
Φίλε Viking,

Θα σου πω κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος 100% αλλά σκέψου το...
Ο Θεός είναι πανάγαθος γιατί είναι αγάπη (γι' αυτό είμαι σίγουρος).
Αλλά γι' αυτό ΔΕΝ είναι και παντοδύναμος. Δεν μπορεί να κάνει ΚΑΚΟ! (Αυτό είναι προνόμοιο των ανθρώπων).
Αλλά σκέψου τι θα μπορούσε να είναι η χειρότερη κόλαση για εμάς τους ανθρώπους. Όχι το να σε βασανίζουνε ή να σε καίνε αλλά Αυτός ο πανάγαθος Θεός να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ επειδή ΕΣΥ επέλεξες να μην τον θέλεις. Τι θα συνέβαινε τότε; (Ούτε να το φαντάζομαι δεν θέλω).
Να λοιπόν τι μπορεί να είναι οι σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί όπως ο κατακλυσμός. ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! Γιατί σε ολική απουσία θα είχε αποσυρθεί και όλο το δημιούργημά Του.
Μη διαβάζεις απλά ότι σου δείχνουνε. Υπάρχουν άλλα από πίσω όχι κατανοητά για μικρούς σαν και εμένα. Πιστεύω πως αν κάνουμε και καμμιά προσευχή θα μας βοηθήσει σιγά - σιγά κάτι να καταλάβουμε. Μην ξεχνάμε το "αιτήστε και θα σας δοθεί"...είναι υπόσχεση!

30/05/2003, 22:27:57
Αγαπητέ viking, δεν πιστεύω στη Βίβλο, ούτε αποκαλώ τον εαυτό μου Χριστιανή, τουλάχιστον όχι μόνο χριστιανή και όχι μόνο τα χριστιανικά κείμενα.

Θα απαντήσω όμως εκτενέστερα αύριο, μιας και η στενότητα του χρόνου αυτή τη στιγμή δεν μου επιτρέπει να επεκταθώ.

αυτή...που τα κατάφερε!

31/05/2003, 13:39:25
Καλημέρα λοιπόν και σήμερα, αγαπητέ Viking.

Καταρχήν εκτιμώ το γεγονός, ότι αυτά τα οποία γράφεις σε αυτό εδώ το τόπικ δεν είναι αστήρικτα, αλλά όπως φαίνεται, και το θέμα έχεις μελετήσει, αλλά και τα γραφόμενα των συνομιλητών σου σε αυτό και σε άλλα τόπικ τα έχεις λάβει υπόψην.
Να ξεκαθαρίσω σε συμπλήρωση με το χθεσινό μου μήνυμα, σχετικά με την προσωπική μου θέση επάνω στο ζήτημα: Οπως θα έχεις διαβάσει, πιστεύω όντως στην μετενσάρκωση, σαν μια διαδικασία εξέλιξης των ψυχών μέσα στο σχολείο - εργαστήριο της ζωής, ώστε να επιτύχουνε την ποθούμενη συνειδητή βίωση της θείας τους φύσης. Κι αυτή η πίστη μου, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα. Δεν είναι λοιπόν αντιφατική η δήλωσή μου, εφόσον πουθενά δεν έχω αναφέρει ότι οι ιδέες μου πηγάζουν από τις χριστιανικές πεποιθήσεις μου, ωστόσο σέβομαι τα όσα λίγα γνωρίζω και καταλαβαίνω για τη συγκεκριμένη αυτή θρησκέια, όπως και για άλλες θρησκείες, που πραγματεύονται όλες το ίδιο υπαρξιακό ζήτημα.

Αλλά φίλε μου, στον τίτλο του τόπικ που άνοιξες, αναφέρεις για αντιφάσεις των θρησκειών, μετά όμως το επικεντρώνεις κυρίως στη χριστιανική θρησκεία αναφέροντας τη Βίβλο. Εκεί λες ότι βρίσκεις αντιφάσεις, κι όπως σου προανέφερα, θα συνεχίσεις να βρίσκεις πολλές, εάν η κατανόησή σου δεν εμβαθύνει σε επίπεδο συμβολικό. Ακόμα και η ιστορία της ζωής του Χριστού, σε επίπεδο συμβολικό σε πολλά μέρη θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να εξεταστεί. Σαφώς πάντως, εάν διαβάζοντας ότι η Ευα δημιουργήθηκε από το πλευρό του Αδάμ, κατανοείς ότι ο Θεός έκοψε ένα κομμάτι πηλό από τον Αδάμ και το έκανε Ευα, θα βρεθείς σε αντίφαση. Με πιο προσεκτική μελέτη όμως, με συζήτηση που θα κάνεις με γνώστες του θέματος, και με σύγκριση των εσωτερικών νοημάτων ιερών βιβλίων και άλλων θρησκειών, θα συμπεράνεις, ότι η μόνη διαφορά τους είναι στον τρόπο με τον οποίο έχουν κρύψει τα βαθιά νοήματα μέσα από ιστορίες και σενάρια, πλασμένα για να τα καταλάβει ένας άνθρωπος, ανάλογα με το επίπεδο κατανόησής του.

Ετσι λοιπόν, πιστεύω ότι βασικά δε διαφωνούμε, απλά πολύ συχνά (και σε αυτό ίσως βάλανε λίγο και το χεράκι τους οι παπάδες, ο μεσαίωνας και όλη η προσπάθεια των ιερατείων να κρύψουν από τον πολύ κόσμο τα εσωτερικά νοήματα της χριστιανικής θρησκείας) μόλις περάσουμε από το στάδιο εκείνο της ανευ όρων αποδοχής αυτών των οποίων μας επιβάλλει το δόγμα, αναρρωτιώμαστε εάν η θρησκεία υποβιβάζει τελικά τη νοημοσύνη μας. Δεν είναι όμως ετσι, αυτός που ψάχνει την αλήθεια θα την βρει όπου είναι κρυμμένη. Δες την χριστιανική θρησκεία σαν μία επανάσταση, που έθεσε καινούργια κοινωνικά πρότυπα, αναγκάια για την εξέλιξη του ανθρώπου την εποχή που δημιουργήθηκε. Μια θρησκεία με έναν προφήτη με ζωή παραδειγματική, που γεννήθηκε για να εξαπλώσει παγκοσμίως την ιδέα της αγάπης.
Το εάν εμείς οι άνθρωποι λίγο το έχουμε καταλάβει αυτό, κι αν το νόημα αυτό διαστρεβλώθηκε από σκοπιμότητες και συμφέροντα του κλήρου, είναι τελικά άλλη υπόθεση.

αυτή...που τα κατάφερε!

CronosΜέλος
31/05/2003, 15:13:00

quote:
επρεπε να τους τιμωρησει στην επομενη ζωη οπως εσυ δεχεσαι;Δεν
υπαρχουν και αλλα παραδειγματα οπου στην Βιβλο ο Θεος τιμωρει
λαους ενω θα επρεπε οπως λες να τους τιμωρησει στον αλλο κοσμο;Επισης
Αν καποιος ειχει πολυ καλη καρδια και ειναι ομως Βουδιστης η δεν πιστευει σε καποια θρησκεια δεν θα γινει εκλεκτος του Θεου και
θα πεθανει για παντα;Επισης θελω ολων σας την γνωμη στο εξης:Για
ο ανθρωπος, δεν θα επρεπε συμφωνα με τον φιλο Crono να μην γινονται,διοτι ο ανθρωπος τιμωρειται στον αλλο κοσμο και οχι στην Γη;

Ας τα πάρουμε ένα ένα...

quote:
επρεπε να τους τιμωρησει στην επομενη ζωη οπως εσυ δεχεσαι;

Χίλια συγγνώμη έγινε παρεξήγηση. Εγώ αναφέρομαι στον Χριστιανισμό και όχι στην Εβραϊκή θρησκεία. Ο κατακλυσμός του Νώε που περιγράφει η Βίβλος κατατάσεται, όπως ξέρεις, χρονικά πριν την έλευση του Μεσσία Ιησού Χριστού. Τότε δεν υπήρχε η μετά θάνατον ζωή που χωρίζεται στη κόλαση και στον παράδεισο(από όσο μπορώ να ξέρω), αλλά αντίθετα δημιουργήθηκε με την Έλευση του Μεσσία στον κάτω κόσμο και την παραμονή του εκεί επί τρεις μέρες.

quote:
Επισης
θα πεθανει για παντα;

Σίγουρα γίνονται εκλεκτοί του Θεού οι σωστοί και "καλοί" Χριστιανοί αλλά μετά θάνατον. Κανείς δεν νομίζω πως γεννιέται "εκλεκτός". Τώρα σύμφωνα με τους Βουδιστές... Η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη λέει τα εξής:
Ότι φυαικά θα τιμωρηθούν αυτοί οι ονομαζόμενοι και αυτοαποκαλούμενοι Χριστιανοί που παρότι γνωρίζουν δεν πιστεύουν. Αλλά θα τιμωρηθούν και αυτοί που παρότι γνωρίζουν δεν βαπτίστηκαν. δηλαδή οι Βουδιστές που έχουν γνωρίσει και διαβάσει τα Ιερά Κείμενα του Χριστιανισμού αλλά παρέμειναν Βουδιστές και δεν ακολούθησαν τον Χριστιανισμό, αυτοί θα τιμωρηθούν γιατί τους ανοίχθηκαν οι Πόρτες του Βασιλείου του Θεού και δεν τις διάβηκαν. Αλλά αυτοί που δεν γνώρησαν τον Χριστό φυσικά δεν θα τιμωρηθούν όπως αυτοί που διάβασαν περί αυτού αλλά θα τιμωρηθούν λιγότερο γιατί δεν φρόντησαν να μάθουν...

Τέλος θέλω να ξέρεις πως η Ορθόδοξη Εκκλησία πιστεύει ότι:
Για την σωτηρία δεν αρκεί να είσαι καλός άνθρωπος. Πρέπει εκτός αυτού να έχεις και Χριστιανική αρετή, κάτι που πάει να πει Πίστη στον Θεό, Χριστιανική Αγάπη προς όλους, εχθρούς και φίλους, να εκκλησιάζεσαι, να μετέχεις στα Θεία Μυστήρια και να έχεις βαπτιστεί.
Όπως καταλαβαίνεις δεν αποδέχεται το:
Είμαι καλός άνθρωπος, δεν λέω Ψέματα, δεν Βρίζω, δεν Σκοτώνω. Αυτά είναι της παλαιάς Διαθήκης. Δε λέω ότι μπορεί κάποιος να τα κάνει αυτά αλλά ο Χριστός είπε:
Ήρθα για να συμπληρώσω τον νόμο, όχι να τον καταρίψω.
Πρέπει μαζί με τον παλιό νόμο(Παλαιά Διαθήκη) να αποδεχτείς και την νέα Πίστη του Χριστού(Καινή Διαθήκη).

quote:
Για

Για ποιο λόγο θεωρείς τους σεισμούς κακούς και τιμωρία; Επειδή φαίρνουν θάνατο(σωματικό) και επίγεια δυστυχία; Μα αν υπάρχει Πίστη (αληθινή!!!) πού χώρος για δυστυχία;

Και τώρα το όνομα θεομηνία δεν κυριολεκτούμε όταν το λέμε(τουλάχιστον εγώ, γιατί συμφωνώ μαζί σου ότι κάποιοι, συνήθως οι Γιαγιάδες, το πιστεύουν). Απλώς έχει μείνει από παλιά.

Δεν είπα ότι ο Θεός δεν προσπαθεί να μας επαναφέρει στην πίστη, και όπως ξέρεις μετά από κάποιο μεγάλο συμβάν η πίστη ανανεώνεται...

Και φυσικά οι σεισμοί προκαλούνται από τις πλάκες...

να΄σαι καλά!!! Είναι πραγματικά όμορφο να κάνω συζήτηση με κάποιον που δικαιολογεί τα όσα λέει ή τουλάχιστον προσπαθεί. Εισαί πολύ καλός συνομιλητής. Που σε ξετρύπωσα πάλι;;; τελικά έχω προσόντα. Και εγώ προσπαθώ να αποδυκνύω τα όσα λέω αν και είναι λίγο δύσκολο-και όπως ίσως κατάλαβες δεν το κάνω πάντα με επαρκή στοιχεία. Και να θυμάσαι πως όλοι κάνουν λάθοι. Κανείς δεν πρέπει να είναι απόλυτος. Ίσως πολλά από αυτά που γράφω να μην είναι η αληθινή πίστη της Ορθοδοξίας... Γι΄αυτό συγχώρα με αν είπα κάτι εκτός του Ορθόδοξου Δόγματος... Πάντως σίγουρα() είπα αυτά που πιστεύω...

Να'σαι καλά και πάλι!!!

εγώ ειμί το Φως του κόσμου

VIKINGΜέλος
31/05/2003, 22:31:52
Φιλε crone σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου.Νομιζω δεν πρεπει να
ξεχναμε οτι και οι Εβραιοι στον ιδιο Θεο πιστευουν με τους Ορθοδοξους
Χριστιανους αλλα δεν δεχονται τον Χριστο και την καινη διαθηκη.Λες
οτι ο Χριστος ηρθε για να συμπληρωσει τον νομο,δεν καταλαβαινω
γιατι οι νομοι του Θεου (παλαια διαθηκη) να
θελουν συμπληρωση,δεν ηταν τελειοι απο την αρχη, χρειαζονταν συμπληρωση
απο καποιο μεσσια.
Δεν ηταν οι νομοι τελειοι πριν τον ερχομο του Χριστου;Απλως μου
φαινεται περιεργο,θελω την γνωμη σου φιλε μου Crone.Επισης
θελω να μου πεις διοτι εγω δεν γνωριζω αν ισχυει, ο λεγομενος
δευτερος θανατος(λιμνη του πυρος) (την ωρα που θα φτασει η ωρα της κρισης) για ολους εκεινους που δεν ειναι
γραμμενοι στο βιβλιο της ζωης του Αρνιου.Δηλαδη οτι μετα την ωρα της
κρισης και οσοι δεν θα πανε στον παραδεισο θα πεθανουν για δευτερη
φορα μεχρις οτου αναστηθουν αυτοι,οποτε κανενας
δεν θα ειναι νεκρος διοτι ο θανατος θα εχει νικηθει καθως οι αιωνες
εχουν τελος.Διοτι η βιβλος αναφερει καπου "ο δε θερισμος συντελεια
αιωνος εστιν","ουτως εσται εν τη συντελεια του αιωνος".Θα εχεις
ακουσει για το τελευταιο ταγμα ανθρωπων οπου περιλαμβανονται "οι λοιποι των νεκρων,οιτινες ουκ εζησαν αχρι τελεσθη τα χιλια ετη.
Ουτοι θα αναστηθουν "εις αναστασιν κρισεως" μπροστα στο Μ.λευκο θρονο
οχι "εις αναστασιν ζωης" διοτι θα υποκεινται στην εξουσια του
δευτερου θανατου.Εγω ρωταω εσενα φιλε μια και εισαι Ορθοδοξος Χριστιανος και γνωριζεις και περιμενω απαντησεις σου με μεγαλη χαρα.
Τελος θελω να μου αν πιστευεις οτι η κολαση ειναι απλως ο θανατος η
εκει βασανιζονται οι κακοι (οπως πιστευει η καθολικη Εκκλησια) και
πως φανταζεσαι τον παραδεισο;Που βρισκεται ο παραδεισος και
οσοι πανε εκει τι σωμα θα εχουν,θα μπορει εκει ο καθενας να
αναγνωρισει συγγενη η γνωστο του απο τα εξωτερικα χαρακτηριστικα;Τι εννοει η βιβλος οταν μιλαει για πνευματικο παραδεισο;Η ζωη εκει
πως φανταζεσαι οτι θα ειναι;Γιατι δεν αναφερει κατα την γνωμη σου
η αποκαλυψη του Ιωαννη το ποτε θα συμβει η δευτερα παρουσια;

Αμαλια, συμφωνω με αυτα που λες,συγχωρα με αν δεν καταλαβα καποια
απο αυτα που εχεις πει.Παντως και εγω θεωρω αρκετα πιθανο ο ανθρωπος
μετα το θανατο να μετενσαρκωνεται και αναλογα με τις πραξεις του
της προηγουμενης ζωης του θα εχει μια καλη ζωη η δυστυχησμενη ζωη.
Ισως η επομενη ζωη μας να μην ειναι στην Γη αλλα σε καποιο αλλο
γαλαξια μακρινο.Τιποτα δεν μπορουμε να αποκλεισουμε.Συμφωνω μαζι σου
στο οτι πρεπει να εμβαθυνουμε σε επιπεδο συμβολικο την μελετη και
κατανοηση.Πραγματι η Βιβλος εχει πολλα θετικα να μας προσφερει
και πρεπει ολοι μας να παραδειγματιστουμε απο τον Χριστο και
το πολυτιμο εργο του ανεξαρτητα απο θρησκευτικες πεποιθησεις.