- Πως αναγνωρίζουμε την αγάπη? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Καλημέρα
quote:
Υπάρχει αγάπη για να την ανγνωρίσουμε?????
αααα.... δεν θέλω τέτοια απαισιόδοξα ...!πάντα υπάρχει αγάπη...
..ακόμα κι αν είναι χωρίς ανταπόκριση
..ακόμα κι αν είναι χωρίς ελπίδα
..ακόμα κι αν είναι μακρυά
..ακόμα κι αν είναι μόνη
..ακόμα κι αν είναι για λίγο
..ακόμα κι αν δεν φαίνεται στον ορίζοντα......ακόμα κι αν δεν την αναγνωρίζουμε..
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
GEIA SAS
ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ
ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ
Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΠΟΥ
ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ
ΑΛΛΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΗΞΕΩΣ(ΠΗΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ)
ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ "ΑΓΑΠΟΥΝ"
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!!
ΖΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
quote:
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!!
Για Ολα υπάρχει καιρός και τρόπος....!
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
quote:quote:
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!!Για Ολα υπάρχει καιρός και τρόπος....!
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
τρόπος υπάρχει καιρός δεν υπάρχει............... GALADRIEL
ΖΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
να θυμασαι το παρελθον οταν η αναμνηση του σου προσφερει ευχαριστηση...
quote:
Αυτη την αγάπη που μας κάνει να βλέπουμε αστέρια σε μια βροχερή νύχτα, που η ελπίδα της αντάμωσης γίνεται λαχτάρα, που το άγγιγμα αποκτά ιερό χαρακτήρα...
Αυτή την αγάπη που λόγια δεν περιγράφουν, αλλά και λόγια την ντύνουν τα ωραιότερα ενδύματα της, που οι πράξεις είναι φτωχές για να την συμπεριλάβουν και οι προθέσεις μεγαλειώδεις...
Αν πραγματικά περιμένεις κάποιον με λαχτάρα,
αν βλέπεις αστέρια τις βροχερές νύχτες,
αν η ζωή σου φαίνεται πως έχει κάποιο επιπλέον νόημα,
τότε να είσαι σίγουρη πως αγαπάς κάποιον.
Μα αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά πως και ο άλλος σε αγαπάει, πως σε βλέπει με τον ίδιο τρόπο.
Μοιάζει σκληρό, αλλά συνήθως έτσι γίνεται. Κι αυτό γιατί σαν άνθρωποι, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σκέφτονται οι άλλοι.
Όταν μπλέκεις σε μια σχέση με ανθρώπους, τότε δεν μπορείς να ξέρεις παρά μόνο για σένα. Για τον άλλον μπορείς να μαντεύεις, να καταλαβαίνεις, να εμπιστεύεσαι, αλλά όχι να ξέρεις.
Εκείνο που κρατάει την αγάπη είναι η εμπιστοσύνη.
Αν λοιπόν εμπιστεύεσαι κάποιον και νιώθεις πως τον αγαπάς και πως σε αγαπάει, τότε η σχέση σας είναι σχέση αγάπης.
Ίσως τελικά το πιο συναρπαστικό και πιο όμορφο στην αγάπη είναι ακριβώς αυτή η αίσθηση της εμπιστοσύνης μεταξύ δυο ανθρώπων.
"Σ' αγαπάω και νιώθω πως μ' αγαπάς κι εσύ. Το νιώθω. Όταν μου το λες. Όταν με κοιτάς. Όταν με σκέφτεσαι και σε σκέφτομαι. Όταν μου τραγουδάς και σου τραγουδάω. Σαν τραγουδάκι, έτσι σε νιώθω. Έτσι σ' αγαπάω. Σαν νότες της ψυχής. Σαν στίχους δικούς μας. Σε εμπιστεύομαι."
Μπορεί φυσικά και να κάνω λάθος. Προς το παρόν πάντως δεν έχω απογοητευθεί.
Φιλικά
Ευγένιος
quote:
Εκείνο που κρατάει την αγάπη είναι η εμπιστοσύνη.
... και πολλές φορές από εκεί ξεκινάει κιόλας.....
και τότε σίγουρα βρέχει αστέρια...![]()
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
quote:
τρόπος υπάρχει καιρός δεν υπάρχει............... GALADRIEL
αυτό που πιστεύει ο καθένας αυτό και εισπράττει...
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
Καλημέρα! Είμαι καινούρια στο forum και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτό το θέμα...αγάπη..η μία και μοναδική?αυτό που ψάχνουμε και αναζητάμε όλοι?αυτό που δίνει νόημα στη ζωή μας?το θέμα που μας πονάει περισσότερο?Όπως και να το δεί κανείς νομίζω πως είναι ένα θέμα που πάντα θα μας απασχολεί!Δεν είμαι σίγουρη πως ξέρω τι είναι για μένα ακριβώς η αγάπη αλλα ξέρω πως χωρίς αυτήν και τις διάφορες μορφές που μπορεί να έχει δε μπορώ να ζήσω! Όταν έχεις αγάπη ξυπνάς το πρωί με χαμόγελο, πας στη δουλειά και η ώρα περνάει πιο ευχάριστα, ακόμα και ο πόνος είναι πιο γλυκός. Τώρα όσο για την μία και μοναδική αγάπη πιστεύω πως όταν έρθει στο δρόμο σου απλά την αναγνωρίζεις...δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβεις πιστέυω. Αλλα να πώ κάτι?Μέχρι να ρθεί η μία και μοναδική καλό είναι να βρίσκουμε την ομορφιά που κρύβει και το μη τέλειο!
quote:
Γιατι δεν υπαρχει καιρος φιλε μου???Απαισιοδοξα πραγματα λεςνα θυμασαι το παρελθον οταν η αναμνηση του σου προσφερει ευχαριστηση...
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?![]()
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ?
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ!!
Συμφωνώ κατά πολύ με αυτά που γράφετε, ιδικά οι Galadriel, Avatarg και Alfa omega.
Η δική μου γνώμη πάνω στο θέμα είναι ότι «αληθινή αγάπη» δεν μπορεί να προκύψει ανάμεσα σε δύο μόνο ανθρώπους αν αυτή η αγάπη δεν ισχύει για κάθε τι ζωντανό πάνω στη γη. Γιατί άμα αγαπάμε περισσότερο έναν άνθρωπο από κάποιους άλλους, σημαίνει ότι τον αγαπάμε επειδή κάτι παίρνουμε από αυτόν, ενώ από τους άλλους δεν το παίρνουμε. Μπορεί να αποκτάμε αξία, νόημα ζωής, διασκέδαση, καλό παράδειγμα, γνώση, οτιδήποτε. Όμως πάντα κάτι παίρνουμε. Και δεν είναι τότε αληθινή αγάπη, γιατί αν πάψει το αγαπημένο μας πρόσωπο να μας παρέχει αυτά για τα οποία το προτιμάμε από άλλους, τότε θα σβήσει και η αγάπη μας, ή θα γίνει καταναγκαστική. Και αγάπη που σβήνει, δεν είναι παρά μικρές στιγμιαίες εκλάμψεις της αλήθειας που θα έπρεπε – θα ήταν η μέγιστη ευλογία να κατέχουμε.
Πιστεύω ότι όταν αγαπήσουμε αληθινά το Θεό και τον εαυτό μας, και δεν φοβόμαστε καθόλου μήπως αποκαλυφθεί ή αφανιστεί το εγώ μας, τότε θα είμαστε σε θέση να δεχτούμε και να αγαπήσουμε ολόκληρο το σύμπαν. Δεν θα έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κανέναν, και θα είμαστε ανοιχτοί να δεχτούμε ότι θέλει και μπορεί ο καθένας να μας προσφέρει. Χωρίς εγωισμό, φόβο ή υστεροβουλία….
…τώρα πως θα φτάσουμε σε τέτοια επίπεδα?
… αλήθεια, αυτό δεν το ξέρω, ίσως θα ήταν ένα θέμα για το forum, ξεχωριστά. Κάποιοι φωτισμένοι πάντως άνθρωποι – για τους οποίους όλοι έχουμε ακούσει - το έχουν καταφέρει, για αυτό και δεν απελπίζομαι, πιστεύω πως αν θέλουμε και προσπαθούμε, όλοι μπορούμε κάποια στιγμή της ζωής μας να το καταφέρουμε.
quote:quote:
Γιατι δεν υπαρχει καιρος φιλε μου???Απαισιοδοξα πραγματα λεςνα θυμασαι το παρελθον οταν η αναμνηση του σου προσφερει ευχαριστηση...
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ?
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ!!
Γιατι πρεπει να σε αγαπας χωρις να σε αγαπουν????Καταρχας η αγαπη απο οσο ξερω δεν εχει πρεπει...θες και αγαπας καποιον και οταν αγαπας καποιον αυτο δεν σημαινει πως σιγουρα θα σε αγαπαει και αυτος...Καλα κανεις και εισαι αισιοδοξος..απλως αν ησουν απαισιοδοξος εσενα θα επρεπε να ανησυχει..
Οσο για την προταση με το παρελθον ηταν η προηγουμενη ψηφιακη υπογραφη μου![]()
Φιλικα,
Σεμινακι
Η ωριμοτητα συνισταται στην αποκαλυψη πως ερχεται καποια στιγμη που ολα οσα πιστευεις ανατρεπονται και παντα θα υπαρχει κατι που δεν μπορεις να κατανοησεις..