- "Η μάνα η Γκρέκα, η μάνα η Τούρκα" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Με τον πόλεμο του '74 στην Κύπρο χάσαμε τόσα πολλά, τα ομορφότερα μέρη, τις περιουσίες μας και το σημαντικότερο αγαπημένα μας πρόσωπά.
Χάθηκαν πολλοί πολεμιστές Έλληνες, Ελληνοκύπριοι, Τούρκοι.
Έκλαψαν τόσες μάνες..
Ελληνίδες, Τουρκες μάνες.
Θέλω να εκφράσω κάποιες απόψεις μου και να δώσετε και σεις τη δικιά σας μολιβιά σ'αυτές.
Τόσα χρόνια στο σχολείο, τόσα πολλά μάθαμε για όσα είχανε συμβεί και όσα είχαν προηγηθεί. Τα τελευταία δύο χρόνια μεσα μου νιώθω έντονο το μίσος και την απέχθεια απέναντι στους βάρβαρους που ήρθαν να ΄βλάψουν αυτόν τον τοπο (χωρις να θείγω κανενα). Δεν μπορώ με τίποτα να άλλαξω αυτά που αισθάνομαι.
Κοιτάζω μικρά παιδιά "Τουρκάκια" και σκέφτομαι πως αυτα με το αθώο βλέμμα τώρα, στο μέλλον θα τα μάθουν να σκοτώνουν τον Έλληνα, τον Χριστιανό και μεσα μου νιώθω πως αν μπορούσα θα τους εξαφάνιζα.
Δεν είμαι ρατσίστρια όμως καθώς σκέφτομαι τα όσα έχουν κάνει, πόσους Έλληνες έχουν σκοτώσει, πόσους συγγενείς, πόσα δικά μας παιδιά αφελλήνισαν. Πόσα περιστατικα..
Και συνάμα κλαίω μέσα μου για την Ελληνίδα μάνα, και δεν λυπάμαι την Τούρκα. Δεν βάζω τη λογική, αν και καμοιά φορά το κάνω και μετανοιώνω γιατι δεν φταίνε σε κάτι και μου ρχετε να βάλω τα κλαματα γιατί γινομαι άδικη και κακια.
Όμως δεν μπορώ είναι πέρα απ'τις δυναμεις μου και ευχομαι ο Θεός νσ με συγχωρέσει και να με κανει να καταλαβω ότι ο άνθρωπος είναι άνθρωπος με ψυχη και σωμα, με αισθήματα και όνειρα. Ανεξάρτητα απο την φυλή, θρησκεία όλοι ποναμε το ιδιο και ολοι αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας. και όπως έκλαψε η Γκρέκα η μάνα έτσι και η Τούρκα και έσμιξαν και οι δύο τους πόνους τους και γίναν ένα..
Αλλά δεν την θέλω την ένωση ρε παιδιά.. Δεν θέλω να κοιμαμαι και δίπλα μου να ζει ένασ Τούρκος..Θαμαι πάντοτε με το φόβο με την αγωνία...![]()
Εσεις τι πιστεύετε είμαι απάνθρωπη και κακιά? Δεν είμαι τετοιος άνθρωπος αλλά με τους συγκεκριμένους ναι.. ![]()
Τέλος, θα κλείσω με μια περίπτωση που έγινε όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα. Τον καιρό της εισβολής μια Ελληνοκύπρια μάνα πάνω στον τρόμο του πολέμου πήρε τα παιδιά της και μπηκανε στο λεωφορείο για να φύγουνε απο το μέρος του πολέμου. Πάνω στη βιασύνη και την σύγχυση ξέχασε το νεογέννητο παιδί της αγοράκι. Είπε στον οδηγό να γυρίσει πίσω και αυτος της ειπε δεν μπορώ να σσκοτώσω τόσεσ ψυχές για μια (κάπως ετσι εγινε). Εντομεταξύ αυτή η γυναίκα στα κατεχόμενα πριν την εισβολή είχε μια Τουρκοκύπρια γειτόνισσα η οποί δεν έκανε παιδιά. Όταν λοιπόν ανοιξαν τα οδοφράγματα και πήγε να δει το σπίτι της πήγε να επισκεφτει την γυναικα αυτη. Μπροστα της αντίκρυσε ενα παλικάρι. Καθώς την βλέπει φωνάζει στη Τουρκοκύπρια "Anni.." = "Μάνα". Πως γινετε της λεει η΄Ελληνίδα αφου εσυ δεν εκανες παιδια και με μιας της λέει "Σουτ! Εσύ τον άφησες, εγώ τον μεγάλωσα". Αυτό το παλικάρι το δικό μας παλικάρι μεγάλωσε σαν Τούρκος, παντρεφτηκε έκανε παιδιά και έμαθε τις συνήθειες ενός Τούρκου.
Αυτό ρε παιδιά δεν είναι άδικο??
Εγώ δεν το αντέχω μέσα μου.. Και εχουνε γίνει τόσα πολλά ακόμη..
Τόσα πολλά..![]()
quote:
Αυτό ρε παιδιά δεν είναι άδικο??
Δε θα ήταν πιο άδικο το νεογέννητο να πέθαινε επειδή θα το παρατούσαν στο δρόμο ή θα το έβρισκε κάποια αδέσποτη σφαίρα;
Το παιδί το πήρε η γυναίκα από την Τουρκία και το μεγάλωσε σα δικό της παιδί, δείχνοντας πως η μητρότητα δε γνωρίζει εθνικά μίση και ενώνει. Μέσα σε όλον αυτόν τον διχασμό, η ιστορία αυτή εμένα μου φέρνει στο μυαλό την ανθρωπιά που βρίσκεται στο βάθος. Οπότε, δεν είναι άδικο.
Ίσως η ελληνίδα θα έπρεπε να αγκαλιάσει τη γυναίκα αυτή και να την ευχαριστήσει που έσωσε το παιδί της και της έδειξε πως η αγάπη δεν έχει σύνορα. Και η ανάγκη βέβαια (δεν έχει σύνορα), γιατί η γυναίκα πήρε το παιδί από ανάγκη αφού δεν μπορούσε η ίδια να κάνει παιδιά...

Για μενα είναι ασυγχώρητο αυτό το γεγονός. Αφού η καρδιά της ήταν τόσο μεγάλη (που ναι μπορώ να πώ ήταν-και ποιος δεν θα ήταν μπροστά σ'ένα εγκατελλειμένο παιδί σε μια τέτοια στιγμή) γιατί δεν επέτρεψε σε αυτό το παιδί (που είχε το δικαίωμα. ποιο δικαίωμα? του ανήκει ο Ελληνισμός) να ζεί ξέρωντας πως ειναι Έλληνας-Χριστιανός.
Ποιός ξέρει αν αυτός έμαθε να ζεί μισώντας τους Έλληνες και στο μέλλον να "σκοτώσει" κάποιον απ'αυτούς.
Και ακόμη ποιος μπορεί να συγχωρήσει τον αφελληνισμό που έκαναν οι Τούρκοι σε πολλούς Έλληνες.
δεν μπορώ μου είναι εντελώς αδύνατον να τους δεκτώ και να γράφω όπως καποιους Ελληνοκύπριους της αριστεράς "Τουρκοι αδέλφια μου"!
πως μπορούν!
Για τα δεινά του Έλληνα δε φταίει κανείς πλην του κεφαλιού του και της μισαλλοδοξίας του.
Για παράδειγμα σκέψου στον αγώνα κατά την απελευθέρωση..........μόλις η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των Ελλήνων.......πιάσαν τον Κολοκοτρώνη και τον χώσαν σε ένα μπουντρούμι 1*1.........ότι ποιο μιαρό και φρικιαστικό για την ιστορία ενός Έθνους!!!!!! μετά μόλις ο εχθρός ανασυγκροτήθηκε και επέστρεψε.........τον βγάλαν από τη φυλακή!!!!! Μόλις τελικά απομακρύνθηκε ο Τούρκος...........τον ξαναβάλανε!!!!!! δεν τον είχαν ανάγκη!!!!!!!
Στον αντίποδα οι Τούρκοι τον Εθνικό τους ήρωα Κεμάλ!!!! τον τίμησαν εν ζωή!!!!! Στην Ελλάδα οι περισσότεροι από τους Έλληνες πρωταγωνιστές και πολεμιστές της επανάστασης του '21 ......πήγαν σαν το σκυλί στ' αμπέλι!!!!!
Τα στραβά έχουν ξεκινήσει από την αρχαία Ελλάδα!!! όταν οι Σπαρτιάτες και οι Αθηναίοι!!!!! στην ουσία κατέστρεψαν το μεγαλείο των αρχαίων φιλοσόφων μας και τεχνιτών με το να τρέχουν να σφαγιάζουν τ' αδέλφια τους.............τι περίεργο!!! και αυτοί για την κουτάλα.
Ο Μέγα Αλέξανδρος αντί να φτιάξει ένα πανίσχυρο και "Ελληνικό" κράτος ..........έτρεχε στις Ινδίες να τους πάει πολιτισμό.....αδιαφορώντας για το βάθος χρόνου αλλά σκεπτόμενος τη δόξα του και τίποτα περισσότερο. Μέχρι και για Θεό ήθελε να τον λατρεύουν!!!!!!
Έτσι ήρθαν οι Ρωμαίοι!!!! που βρήκαν όχι μόνο αποδεκατισμένο από άντρες τον Ελληνικό χώρο αλλά ακόμη και συμμάχους -πόλεις-κράτη.....αφού κανένας δε φρόντισε να ενώσει τους Έλληνες κάτω από μια εθνική ομπρέλα αλλά τους ένωνε αυστηρά και μόνο κάτω από το σπαθί του και το συμφέρον του, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μη νιώθουν αδέλφια αλλά κάτι σαν πρώτα ξαδέρφια........
Μετά συνέβη το θαύμα!!!!!!!! παρόλο που ήμασταν υπό την κατοχή των Ρωμαίων σιγά-σιγά αναλάβαμε εμείς τα ηνία του Βυζαντίου το οποίο από τον 8-9ο αιώνα και μετά ήταν ένα καθαρά Ελληνικό κράτος!!!!
Και βέβαια τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα...........δεν τους ένοιαζε τους αυτοκράτορες η ευημερία και ανάπτυξη του Ελληνικού λαού!!!!! πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, όλοι οι αυτοκράτορες ήσαν ανδρείκελα που τους ένοιαζε μόνο η καρέκλα και το φαγοπότι. Η δόξα και η ευημερία όχι του Ελληνικού κράτους αλλά του ευατού τους, ούτε καν της οικογενείας τους. Έτσι βλέπουμε οικογενεικές δολοφονίες και οικογενειακές συμμαχίες με στόχο να ανατρέψει ο αδελφός τον αδελφό ή ο πατέρας το γιο!!!!!!
Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Αντί να οχυρώσουν το κράτος και να κοιτάνε σε βάθος χρόνου...........κοιτάγανε μέχρι το μεσημέρι την ώρα που ήταν να φάνε και πως με ποιο τρόπο θα επεκτείνουν τα σύνορα!!!!!!!!!!!! αυτό τους ένοιαζε.........δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι ο γίγαντας πρέπει να στέκεται σε σιδερένια και όχι γυάλινα πόδια..........
Ακόμη και με την παρουσία του Μωάμεθ και μήνες πριν την άλωση ήταν τόσο κοντόφθαλμοι που χωρίστηκαν σε 2 στρατόπεδα τους ενωτικούς και τους ανθενωτικούς!!!!!!!!!! δεν μπόρεσαν να τα βρουν τ' αδέλφια μεταξύ τους......
Σκέψου τον πρόσφατο εμφύλιο του 48!!!! , όλα για τον αγώνα της καρέκλας το ΚΚΕ δε δίστασε να εκτελέσει εν ψυχρό τον Άρη Βελουχιώτη, (μην αρχίσει κανείς να λέει ότι ο Άρης αυτοκτόνησε όταν περικυκλώθηκε κλπ.... να δείτε πίσω από τις κουρτίνες!)
Με τους Τούρκους και ενώ ο καταπληκτικός Βενιζέλος είχε καταστρώσει ένα τέλειο σχέδιο και πάντα με την έγκριση και τη συνεχή επαφή με τις μεγάλες δυνάμεις οι Βασιλικοί οι ποιο επικίνδυνα ηλίθιοι που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα κατάφεραν να τον ανατρέψουν και εν συνεχεία να χαλάσουν τα σχέδια του Βενιζέλου και να τη δούνε Τζέκινς Χανς!!!!! ...............μούτζοχτα!!!!!!!!
Σήμερα όπως έχουμε στρώσει κοιμόμαστε!!! Δε φταίνε οι Τούρκοι για την ανικανότητά μας!!!!!!! εμείς φταίμε που ποτέ δεν κοιτάμε στη διακυβέρνηση να έχουμε αυτόν που αξίζει αλλά τον δικό μας άνθρωπο........
Η Κύπρος δυστυχώς δίπλα της έχει έναν ουτοπικό φύλακα άγγελο όπως είναι η χώρα μας!!! αυτό ευτυχώς το γνωρίζουν και για αυτό κινούνται όπως κινούνται ποιο έξυπνα και ποιο στοχευμένα θα ήταν αδύνατον.
Από κει και έπειτα μην ψάχνεις για πατρίδες που πρέπει να ελευθερώσουμε ας επικεντρωθούμε στο να μη χάσουμε κι άλλες..........γιατί πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι θέμα χρόνου να συμβεί!!!!!!
Ας προσπαθήσουμε με διπλωματικά μέσα να ενισχύσουμε την Κύπρο στο Γολγοθά που τραβάει μπας και δούμε καμιά Ανάσταση, αλλά παράλληλα ας ενισχύσουμε όσο γίνεται τόσο την άμυνά μας, αλλά και την επίθεσή μας μήπως και μπορέσουμε να είμαστε ποιο σοβαροί τόσο απέναντι στους Νατοϊκούς που μας έχουν σε πολύ χαμηλή υπόληψη (τα ξέρω από δικό μου άνθρωπο στρατιωτικό στις Βρυξέλες, μόνο ως βάση, δηλαδή σταυροδρόμι των Ηπείρων μας υπολογίζουν ως στρατιωτική δύναμη ή επίπεδο λαού.......απλά γελάνε μαζί μας, τα λοιπά εδώ στην Ελλάδα που λέμε είναι απλά για εσωτερική κατανάλωση).,
Μήπως και μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας τους Κύπριους εφόσον χρειαστεί. Τα υπόλοιπα για αλύτρωτες πατρίδες ας τα έχουμε απλά στην καρδιά μας και στην ιστορία μας, γιατί ούτε πολιτισμός είναι τα διεκδικήσουμε ούτε ωφέλιμο.
Και επισημαίνω πάλι κλείνοντας, στο να σοβαρευτούμε γιατί βαδίζουμε με αριθμητική πρόοδο (ευτυχώς αυτό είναι ανατρέψιμο), στο να χάσουμε και άλλα εδάφη.
"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 11/08/2008 10:38:56
Δεν ειναι ολοι οι Τουρκοι ετσι "εχθρικα σκεπτομενοι" εναντιον της Ελλαδας... μονο οι Στρατηγοι και οι Στρατιωτικοι (οπως και στον Ελληνικο Στρατο συμβαινει, αφου μας και τους μαθαινουν να μισουν τον ΜΟΝΟ ΕΧΘΡΟ εκατερωθεν τους)
Το μεγαλυτερο μερος του Τουρκικου πληθυσμου, ειναι στην μεγαλυτερη ανεχεια, οποτε δεν μπορουν να σκεπτονται την εχθρα τους προς τους Ελληνες, γιατι κυριως σκεπτονται πως να αυτοσυντηρηθουν (μιας και για το Κοσμικο κρατος δεν υπαρχουν)...
Μονο καποιες περιπτωσεις στην τελειως ανατολικη Τουρκια, εκει συναντας λιγο πιο φανατικους, αλλα επειδη ζουνε ηδη σε εχθρικο "εδαφος" μιας και υπαρχουν οι Κουρδοι ανταρτες!
Ο απλος λαος, ειναι διαφορετικα σκεπτομενος! και το κρατος προσπαθει να τους αλλαξει!

2) Πως είναι δυνατόν να φεύγεις και να ξεχνάς το νεογέννητο παιδί σου (εδώ είναι το παράξενο ίσως)
3) Τι θα έκανες εσύ στην αντίθετη περίπτωση ? Θα το μεγάλωνες μουσουλμάνο και θα του δίδασκες τα μεγαλεία του Κεμάλ ?
Δες τι γίνεται στην Οσετία, ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Παραλογισμός αντίστοιχος με την Κύπρο. Λες και είναι πρόβλημα να είσαι Ρώσος και να ζεις στην Γεωργία. Λες και είναι πρόβλημα να είσαι Τούρκος και να ζεις στην Έλλάδα ή στην Κύπρο.
Και αν στην Οσετία παίζουνε διεθνής επιρροές και οικονομικά συμφέροντα, τι έχετε να χωρίσετε με τον τουρκοκύπριο αγαπητή μου ge0rgia_gh ??? Ζείτε σε έναν πανέμορφο τόπο και υπάρχει χώρος για όλους σας. Αφήστε πίσω τα μίση και τις μισαλοδοξίες και δείτε μπροστά. Εδώ οι αιώνιοι εχθροί οι Γάλλοι και οι Άγγλοι συνυπάρχουνε, μίση αιώνων προσπεράστηκαν και ξεχάστηκαν και εμείς εδώ λέμε Τούρκος και φτύνουμε.....
Η ιστορία όπως διδάσκεται στα σχολεία εκατέρωθεν μόνο διατήρηση του μίσους και της έχθρας μπορεί να καταφέρει.
Κανείς δεν κερδίζει από έναν πόλεμο, όλοι έχουν απώλειες.
επειδή υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στην ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου για όσους δεν γνωρίζουν) το 1992, είδα τα
πράγματα λίγο
διαφορετικά. Όταν πάς στο οδόφραγμα του Λύδρα Πάλλας στο κέντρο της Λευκωσίας και κοιτάξεις πάνω απ' το τείχος ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ,
βλέποντας τα άλλοτε πάτρια εδάφη, έρημα και εγκαταλελειμένα στο έλεος. Προσωπικά έβαλα τα κλάματα την πρώτη φορά που πήγα. Μόλις
είδα την Τουρκοκυπριακή και την Τουρικική σημαία ν' ανεμίζουν πέρα απ' το τείχος κάτι μέσα μου ράγισε, άλλαξε και άν μου λέγανε
εδώ και τώρα πόλεμος, θα έλεγα ΝΑΙ, ενώ είμαι κατά οποιασδήποτε μορφής τέτοιων ενεργειών.
Κάθε πρωϊ που κάναμε γυμναστική στο στρατόπεδο βλέπαμε την Τουρικική σημαία ζωγραφισμένη στο βουνό απέναντί μας στα κατεχόμενα,
το ίδιο και σ' έναν άρωνα στα 2 χιλιόμετρα περίπου απ' το στρατόπεδο στην Αθαλάσσα.
Παιδιά, όταν ακούς τον Χότζα να ψέλνει απ' τα ηχεία την ώρα που εσύ κάνεις τα ψώνια σου στην Λευκωσία ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΣ, δεν μπορείς
να ξεχάσεις, δεν σ' αφήνουν να ξεχάσεις και για μένα δεν πρέπει να ξεχάσεις.
Δεν θέλω φιλίες μαζί τους, θέλω να κάτσουν στ ' αυγά τους και να μην με ενοχλούν, να μην ξέρω την ύπαρξή τους.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει
Κάποια στιγμή πρέπει να κατέβει η τουρκική και η ελληνική σημαία και να κυματίζει μόνο η κυπριακή. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθεις να ακούς τον Χότζα όπως πρέπει να μάθει και ο τουρκοκύπριος να ακούει τον δέσποτά σου (ιδανικό βέβαια θα ήτανε να μην ακούγέται κανένας τους εκτός ναού).
Κάνε εσύ πόλεμο για να πλουτίζουνε οι κάθε καριόληδες αμερικάνοι-ρώσσοι-γάλλοι και άλλοι πούστηδες οπλοέμποροι. Γιατί αν ποτέ ξυπνήσουνε οι έλληνες και οι τούρκοι, θα καταλάβουνε τι κουτόχορτο μασάνε και πόσο θύματα είναι με το να παριστάνουνε τα πιόνια στην σκακιέρα των εξοπλισμών....
γιατι αν δουμε αναλογικα:
Η Τουρκια εχει τον 2ο ισχυροτερο στρατο και δαπανες εξοπλισμου στις ταξεις του ΝΑΤΟ (μετα τις ΗΠΑ) και η Ελλαδα, τις μεγαλυτερες δαπανες εξοπλισμου στην Ε.Ε.
Ουσιαστικα, ειμαστε οι 2 ισχυροτεροι στρατοι στην Μεσογειακη Ακτινα, πραγμα που "βολευει" τις κατασκευαστριες χωρες οπλικων συστηματων

quote:
KERRY KING:1) Τι το παράξενο έχει το θέμα και φιλοξενείται στην συγκεκριμέννη κατηγορία ?
Φυσικά έχεις δίκιο στην παρατήρησή σου KERRY KING ![]()
Το θέμα αυτό θα μεταφερθεί σύντομα στην κατηγορία "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά."
(Θα παραμείνει για λίγο ακόμα στην κατηγορία αυτή (ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ), ώστε να μην το ψάχνει και δεν το βρίσκει η αρχική συγγραφέας του, ge0rgia_gh).

quote:
Δεν ειναι ολοι οι Τουρκοι ετσι "εχθρικα σκεπτομενοι" εναντιον της Ελλαδας... μονο οι Στρατηγοι και οι Στρατιωτικοι (οπως και στον Ελληνικο Στρατο συμβαινει, αφου μας και τους μαθαινουν να μισουν τον ΜΟΝΟ ΕΧΘΡΟ εκατερωθεν τους)Ο απλος λαος, ειναι διαφορετικα σκεπτομενος! και το κρατος προσπαθει να τους αλλαξει!
Μην το λες.. Μαθαίνουμε την ιστορία απο το σχολείο, απο τους παππούδες, τους γονείς μας, μέσω μαζικής ενημέρωσης αν θέλετε (που εκεί με την τηλεοραση και την εικόνα τα πράγματα γίνονται πιο ζωντανά) έτσι ο καθένας απο εμάς αποθηκεύει τη δικιά του άποψη, τα δικά του πιστεύω μεσα στο μυαλό/στην καρδιά του. Επομένως ο λαός μπορεί να διαιρείται σε αυτούς που "μισουνε και δεν θέλουνε (για παράδειγμα) τους Τούρκους ή τους Έλληνες αντίστοιχα" ή σε αυτούς που "θέλουνε να ζούνε μαζί με τους Τούρκους ή τους Έλληνες και τρέφουν αντίστοιχα αισθήματα γι'αυτούς".. Δεν είναι μόνο οι στρατηγοί και οι στρατιώτες που μπορεί να έχουνε εχθρικές σκέψεις αλλα και ο λαος που έχει ελευθερη γνώμη και μπορεί να σκέπτετε και να εκφράζεται όπως θέλει. Επομένως υπάρχουν και Τουρκοι που δεν μας θέλουνε (γιατί ετσι μάθανε απο γενια σε γενια)! Και δεν κατάλαβα? Γιατί να μην θέλουνε την ένωση για παράδειγμα εκείνοι, αφού αυτοί (δεν μιλώ για το λαό) ήρθαν στον τόπο μας και μας σκότωσαν! Μην τους βάζουμε στην επιφάνεια. Πάντα αυτοί θα φταίνε!
quote:
1) Τι το παράξενο έχει το θέμα και φιλοξενείται στην συγκεκριμέννη κατηγορία ?2) Πως είναι δυνατόν να φεύγεις και να ξεχνάς το νεογέννητο παιδί σου (εδώ είναι το παράξενο ίσως)
3) Τι θα έκανες εσύ στην αντίθετη περίπτωση ? Θα το μεγάλωνες μουσουλμάνο και θα του δίδασκες τα μεγαλεία του Κεμάλ ?
Δες τι γίνεται στην Οσετία, ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Παραλογισμός αντίστοιχος με την Κύπρο. Λες και είναι πρόβλημα να είσαι Ρώσος και να ζεις στην Γεωργία. Λες και είναι πρόβλημα να είσαι Τούρκος και να ζεις στην Έλλάδα ή στην Κύπρο.
Και αν στην Οσετία παίζουνε διεθνής επιρροές και οικονομικά συμφέροντα, τι έχετε να χωρίσετε με τον τουρκοκύπριο αγαπητή μου ge0rgia_gh ??? Ζείτε σε έναν πανέμορφο τόπο και υπάρχει χώρος για όλους σας. Αφήστε πίσω τα μίση και τις μισαλοδοξίες και δείτε μπροστά. Εδώ οι αιώνιοι εχθροί οι Γάλλοι και οι Άγγλοι συνυπάρχουνε, μίση αιώνων προσπεράστηκαν και ξεχάστηκαν και εμείς εδώ λέμε Τούρκος και φτύνουμε.....
1) Το Παράξενο είναι ότι δεν υπάρχει παράξενο κατα λάθος επελεξα αυτή την κατηγορία..=)
2) Κανεις δεν ξερει σε ποια κατασταση βρίσκεσαι εν ώρα πολέμου επομένως αν και πολύ παράξενο έγινε.
3)Για πρώτη φορά σκέφτικα λιγο αντικειμενικά και ναι δε θα δίδασκα, αλλα είναι που το δικό σου το θες δικό σου και αμα εχει να κανει με Τουρκους, το θες ακόμα πιο δικό σου.
Το ότι ζούμε σενα πανέμορφο τόπο και υπάρχει τόπος για όλους δεν μπορώ να το δεχτώ.. Πηραν τα ωραιότερα μέρη, σκοτώσανε τους δικούς μας ανθρώπους πως μπορώ να αντέχω να ζω στον τόπο μου και στην αλλη ακρη ο τόπος μου ουσιαστικα να μην ειναι δικος μου. Γιατι πολλοι το αναγνωρίζουνε σαν Τουρκια. Αν είναι ποτέ δυνατον. Καναμε το ψευδοκράτος, αληθινό Τούρκικο κράτος?
Ε όχι ρε παιδια!
Ναι ισως αν αφήναμε πισω τα μιση και τις μισαλοδοξίες να αλλαζε κάτι αλλά πάλι κατι βαθεια θα επιζεί ακόμη και θα ακούγεται μια φωνή διαμαρτυρίας και η πληγή μεσα στις καρδιές όλων δεν θα κλείνει..
quote:
Όταν πάς στο οδόφραγμα του Λύδρα Πάλλας στο κέντρο της Λευκωσίας και κοιτάξεις πάνω απ' το τείχος ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ,βλέποντας τα άλλοτε πάτρια εδάφη, έρημα και εγκαταλελειμένα στο έλεος. Προσωπικά έβαλα τα κλάματα την πρώτη φορά που πήγα. Μόλις
είδα την Τουρκοκυπριακή και την Τουρικική σημαία ν' ανεμίζουν πέρα απ' το τείχος κάτι μέσα μου ράγισε, άλλαξε και άν μου λέγανε
εδώ και τώρα πόλεμος, θα έλεγα ΝΑΙ, ενώ είμαι κατά οποιασδήποτε μορφής τέτοιων ενεργειών.
Κάθε πρωϊ που κάναμε γυμναστική στο στρατόπεδο βλέπαμε την Τουρικική σημαία ζωγραφισμένη στο βουνό απέναντί μας στα κατεχόμενα,
το ίδιο και σ' έναν άρωνα στα 2 χιλιόμετρα περίπου απ' το στρατόπεδο στην Αθαλάσσα.
Παιδιά, όταν ακούς τον Χότζα να ψέλνει απ' τα ηχεία την ώρα που εσύ κάνεις τα ψώνια σου στην Λευκωσία ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΣ, δεν μπορείς
να ξεχάσεις, δεν σ' αφήνουν να ξεχάσεις και για μένα δεν πρέπει να ξεχάσεις.
Δεν θέλω φιλίες μαζί τους, θέλω να κάτσουν στ ' αυγά τους και να μην με ενοχλούν, να μην ξέρω την ύπαρξή τους.
Αγαπητέ φίλε seirie12a
μώλις μου έχεις δώσει δύναμη!
Σευχαριστώ!
Είσαι απ΄τους λίγους που μπορεί να ανγνωρίσει!
Το διάβασα και το ξαναδιάβασα, πάνω απο 4 φορές.
Με συγκίνες πολύ!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ!!
μέχρι το τέλος!
Η Τουρκικη σημαια που βλέπατε ζωγραφισμένη είναι στον Πενταδάχτυλο! Όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα είχαμε πάει και όταν είδα τη σημαία τους και γω λύγισα.. Λέγωντας συχνά ότι τους μισώ!
Δεν μπορεί κανεις να καταλάβει, αν δεν δεί, αν δεν νιώσει! Και ειναι λιγο δύσκολο, γιατί πρώτη φορά ακούω καθαρά Έλληνα (της Ελλάδας) να υποστηρίζει και να συμπάσχει με τον πόνο αυτού του νησιού..
Τη σκληρό και άδικο να πηγαίνεις στις εκκλησιές τις δικές μας και να μην υπάρχουν εικόνες, ή ακόμη να βλεπεις την καμπάνα της εκκλησιάς νισογκρεμισμένη..
Πολλοί δεν καταλάβουνε..
Ξέρετε πως είναι να πηγαίνεις στο χωριό (ακόμη νιώθω ενα κόμπο στο λεμο) της γιαγιάς σου και να σου περιγράφει την κάθε γωνιά του σπιτιού και τη έκαναν. Και να βλεπεις πίσω στα δικά σου χωράφια, στις δικές σου περιουσίες ενα Τούρκο να τις καλλιεργεί και να σε διώχει λέγοντας πωσ δεν σου ανήκει αυτό το μέρος..
Η καρδιά μου ματώνει σαν το σκέφτομαi.. εγώ δεν έχω ζήσει τον πόλεμο, αλλα τον έζησαν η μητέρα μου και η οικογένεια της. Για όλους τους Έλληνες αγωνιστές για όσους έπεσαν για την πατρίδα μου ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να σταματήσω τον αγώνα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να τους προδώσω. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ όπως λές αγαπητέ φίλε.. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΩ!
quote:
Κάποια στιγμή λοιπόν φίλε μου πρέπει να πεσουνε τα οδοφράγματα.
Κάποια στιγμή πρέπει να κατέβει η τουρκική και η ελληνική σημαία και να κυματίζει μόνο η κυπριακή. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθεις να ακούς τον Χότζα όπως πρέπει να μάθει και ο τουρκοκύπριος να ακούει τον δέσποτά σου (ιδανικό βέβαια θα ήτανε να μην ακούγέται κανένας τους εκτός ναού).
Να κυμματίζει μόνο η Κυπριακή? Ποιος είσαι συ που διαλέγεις μια τέτοια κατάληξη για ένα Ελληνικό λαό! Σε πληροφορώ πως κι αν βγήκε Προεδρος της αριστεράς, τέτοιο πράγμα ΠΟΤΕ δε θα γίνει.. Η σημαια η Ελληνικη δεν προκειτε να φύγει απο τούτον τον τόπο.. Ζει μεσα στις καρδιές μας και κυμματίζει με μεγάλη περιφανεια και χαρά!
Εγώ προσωπικά όταν ήρθα πριν 4 μήνες στην Αθήνα, με το που φτάσαμε (δεν ξέρω πάνω απο πιο μέρος ακριβώς ήμασταν) είδαπάνω απο ενα κτίριο μια μεγάλη ελληνική σημαια! Ξέρεις τι είπα εκεινη τη στιγμη? Ήρθα στην πατριδα μου! Γέμισαν τα μάτια μου και ένιωσα πιο Ελληνιδα απο ποτέ!!
Η σημαία της Ελλάδας δεν πρόκειτε να σβήσει απ'αυτό το νησί ΠΟΤΕ!
Κάποιο μέλος πιο πάνω είπε πως ζούνε στην γειτονιά του Τουρκοι και πως κοιμάται ήσυχος τα βράδυα..
Εγώ είμαι απ'τη Λεμεσό και η περιοχη και εδώ όπου ακριβώς ζω λέγετε Τουρκικη περιοχή επειδή ανηκει σε Τουρκους και λιγο πιο κατω ζούνε Τουρκοι, και η μητέρα μου εκανε παρεα με μια Τουρκισα. Γνωρίζουμε μι οικογένεια Τουρκων και ειναι πολοι καλοι. Και γω κοιμαμαι ήσυχοι γιατι εμαθα να ζω ετσι, ομως οταν ο πληθισμος τον Τουρκων εδω γινει μεγαλυτερος τοτε θα αρχισω να φοβαμαι (οχι γιατι θα μου κανουνε κακο) αλλα στην ιδεα και μονο οτι ενα παρα ενα σπιτι θα ζουμε Ελληνες και Τουρκοι. Αυτο με τρελλενει..
Σας Ευχαριστω πολυ
που λαβατε μερος στο θέμα μου!!
Φιλικα
Γεωργια
Και σκεφτόμουνα πως μπορώ να το αλλαξω!!
Ναστε καλά!![]()
![]()
Τώρα για τον πρόεδρο της αριστεράς.....τι να πω.αυτος θα μας αφελληνίσει.Διέταξε να κατεβεί η Ελληνική σημαία απο το ΡΙΚ.Πού??? στην Ελληνικότατη νήσο Κύπρο εδώ και 3.500 χρόνια.
Η σημαία της Κύπρου είναι η Γαλανόλευκος.η άλλη επιβλήθηκε φασιστικά στον Ελληνικό λαό της Κύπρου.
Ευχαριστώ
quote:
Τέλος, θα κλείσω με μια περίπτωση που έγινε όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα. Τον καιρό της εισβολής μια Ελληνοκύπρια μάνα πάνω στον τρόμο του πολέμου πήρε τα παιδιά της και μπηκανε στο λεωφορείο για να φύγουνε απο το μέρος του πολέμου. Πάνω στη βιασύνη και την σύγχυση ξέχασε το νεογέννητο παιδί της αγοράκι. Είπε στον οδηγό να γυρίσει πίσω και αυτος της ειπε δεν μπορώ να σσκοτώσω τόσεσ ψυχές για μια (κάπως ετσι εγινε). Εντομεταξύ αυτή η γυναίκα στα κατεχόμενα πριν την εισβολή είχε μια Τουρκοκύπρια γειτόνισσα η οποί δεν έκανε παιδιά. Όταν λοιπόν ανοιξαν τα οδοφράγματα και πήγε να δει το σπίτι της πήγε να επισκεφτει την γυναικα αυτη. Μπροστα της αντίκρυσε ενα παλικάρι. Καθώς την βλέπει φωνάζει στη Τουρκοκύπρια "Anni.." = "Μάνα". Πως γινετε της λεει η΄Ελληνίδα αφου εσυ δεν εκανες παιδια και με μιας της λέει "Σουτ! Εσύ τον άφησες, εγώ τον μεγάλωσα". Αυτό το παλικάρι το δικό μας παλικάρι μεγάλωσε σαν Τούρκος, παντρεφτηκε έκανε παιδιά και έμαθε τις συνήθειες ενός Τούρκου.
Όπως πήγε και η γιαγιά μου να δει το σπίτι της και της είπε η τουρκάλα "φύγε τώρα το σπίτι είναι δικό μου".........νευριάζεις ή οχι??......
quote:Τώρα για τον πρόεδρο της αριστεράς.....τι να πω.αυτος θα μας αφελληνίσει.Διέταξε να κατεβεί η Ελληνική σημαία απο το ΡΙΚ.Πού??? στην Ελληνικότατη νήσο Κύπρο εδώ και 3.500 χρόνια.
Η σημαία της Κύπρου είναι η Γαλανόλευκος.η άλλη επιβλήθηκε φασιστικά στον Ελληνικό λαό της Κύπρου.
Χαίρομαι πάρα πολύ! Είσαι και συ έναε δικός μας!!
(της δεξιάς-έτσι δεν είναι?)
Σε μια πρόσφατη διαδήλωση (ίσως να το έχεις δει) Ελληνοκύπριοι της αριστεράς κρατούσαν συνθήματα με τα οποία δήλωναν ότι θέλουν την ένωση (κάτι που δεν αποφευγουμε) και συγκεκριμένα σε ένα πανό έγραφε "Τούρκοι αδέλφια μου".
Αν είναι ποτέ δυνατόν.. Πραγματικά ένας Θεός ξέρει πως συκρατούσα τον εαυτό μου!
Και δεν μπορώ να βλέπω τον αριστερό να στέκεται "Προσοχή!" με μια περηφάνια ρε παιδί μου!
Σενα mail που μου έστειλε η κολλητή μου (επίσης δεξιά) Ομονοιάτες (oι φανατικοί ως συνηθως) στο γήπεδο κρατούσαν πανό που έγραφαν "Γ...ώ το έθνος σας".
"Αφού σας καίει είμαστε Τούρκοι", κρατούσαν Τούρκικες και Κυπριακές σημαίες(κάτι που απεχθάνομαι γιατί η σημαία μας δεν είναι μόνο η Κυπριακή αλλά και η Ελληνική). Σε κάποια φάση αν τα βρώ θα τα βάλω εδώ.
quote:
Όπως πήγε και η γιαγιά μου να δει το σπίτι της και της είπε η τουρκάλα "φύγε τώρα το σπίτι είναι δικό μου".........νευριάζεις ή οχι??......
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ σου έρχεται εκείνη τη στιγμή να πάρεις εκείνη τη φωνή και να την στραγγαλίσεις, να της δώσεις ένα γερό ξύλο, και να την κάνεις κομμάτια..(το έχει νιώσει κανείς? είναι πολύ σκληρό..)
Κάποιοι Τούρκοι (βασικά οι περισσότεροι Τουρκοκύπριοι) σου ανοίγουνε την αγκαλιά και την πόρτα τους (δήθεν με αγάπη και σε κερνανε καφέ).
Εμενα αλλωτε αυτό μου φαίνεται σαν στάχτη στα μάτια και άλλοτε πως αντιλαμβάνονται το κακό που έχει γίνει και συμπονούν μαζί μας.
Για μενα ειλικρινά: "Τούρκος καλός, μόνο νεκρός"
Και δεν ξέρω πως φένετε. Δεν είμαι ούτε εγώ ραατσίστρια όμως δεν μπορώ να τους αγαπήσω. Καποτε νιώθω λύπη αλλα αγάπη ΠΟΤΕ!
Όταν πρεπει να δωσω βοηθεια θα το κανω γιατί μεσα μου ένα κομμάτι μου δεν μπορει να με αφήνει ναμαι τόσο άκαρδη αλλά δεν μπορώ να δώσω τίποτα περισσότερο.
Για μενα ο Τούρκος είναι Τούρκος και αυτό δεν αλλάζει!
Σίγουρα αν έχεις βιώσει την εχθροπραξία, σου είναι δύσκολο να αποδεκτείς κάποια πράγματα, πόσο μάλλον αυτόν που έχει βιαιοπραγήσει πάνω σου. Από την στιγμή όμως που έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση, κοιτάς να βρεις λύση. Έγινε εισβολή στην Κύπρο, αυτό δεν το αλλάζει τίποτα και γίνανε βιαιότητες κατά του ελληνικού στοιχείου. Τα ίδια βέβαια υποστηρίζει και το τουρκικό στοιχείο και γι'αυτό υποστηρίζει ότι έκανε την εισβολή. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω ποιός έχει δίκο και ποιός λέει ψέματα, δεν το έζησα - δεν το είδα οπότε όλα είναι σχετικά.
Από την στιγμή που πλέον υπάρχουνε δύο στοιχεία στην Κύπρο (ελληνικό και τουρκικό) το μόνο σημείο επαφής είναι ο τόπος. Υπάρχει μία Κύπρος και για τα δύο στοιχεία, πρέπει να αφεθεί στην άκρη και το ελληνικό και το τουρκικό στοιχείο. Χωρίς αυτή την αμοιβαία παραχώρηση, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να υπάρξει συμβίωση.
Λυπάμαι που στα λέω έτσι ωμά φίλη μου. Δυστυχώς όσο θα υπάρχουν κολλήματα του τύπου "Ελλάδα-Τουρκία" & "Χριστιανοί-Μουσουλμάνοι", η Κύπρος θα είναι μια διχοτομημένη περιοχή όπου θα κυριαρχούν τα μίση και ο σπαραγμός.
Όμως πρέπει να κοιτάξετε μπροστά. Το ωφείλετε στα παιδιά σας, αυτά δεν έχουνε γνωρίσει τον πόλεμο και τον διωγμό και θα είναι πιο εύκολο να συνυπάρξουν. Για να μην σου πω πως τα εγγόνια σου δεν θα έχουνε το παραμικρό πρόβλημα....
Ξεκόλλα λίγο από τις πολιτικές πεποιθήσεις, δεν υπάρχει υγεία σε αυτόν τον χώρο, η πολιτική δεν υπολογίζει τίποτα πέρα από την μάσα. Και κάνε μια προσπάθεια να δεις τους Τούρκους ως ανθρώπους. Γνώρισέ τους, δεν θα χάσεις. Με το μίσος που τους αντιμετωπίζεις έρχεσαι στην ίδια ακριβώς κατάσταση με αυτούς που φοβάσαι. Τούρκοι με αντίστοιχα μυαλά είναι αυτοί που σε τρομάζουν, οι δικοί τους φόβοι τους κάνουνε να βλέπουνε εμάς σαν εχθρούς. Δεν είναι έτσι όλοι οι τούρκοι. Όσοι έχουν συναναστροφές μαζί τους θα σου το επιβεβαιώσουν.
Edited by - KERRY KING on 12/08/2008 10:05:21