ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
13/05/2011, 14:36:05
quote:

Σύμφωνα με το άρθρο, αιτία των κολικών είναι πολλές ΠΙΘΑΝΕΣ αιτίες. Μάλιστα το άρθρο αναφέρει: "Οι περισσότερες από αυτές τις θεραπείες δεν έχουν ελεγχθεί επιστηµονικά, ενώ η καθαρότητα και οι ποσότητες των συστατικών τους δεν έχουν εξακριβωθεί" για να καταλήξει στο συμπέρασμα: «Η άποψη ότι κάθε µορφή συµπληρωµατικής και εναλλακτικής ιατρικής είναι αποτελεσµατική για τους νεογνικούς κολικούς δεν υποστηρίζεται από στοιχεία».

Άρα οι γιατροί δεν έχουν στοιχεία. Οι γώσεις σε αυτόν τον τομέα όπως και πολλούς άλλους (αιφνίδιοι θάνατοι κλπ) είναι από ανύπαρκτες ως ελλιπείς.

Κι εσείς θέλετε στοιχεία για την ύπαρξη του Θεού;

Καλημέρα φίλε Stellar!
To άρθρο αναφέρει ότι αναφέρει και μάλιστα με ειλικρίνεια και ευθύτητα...!!!
Θα σου υπενθυμίσω δε , ότι και με πολλές άλλες ασθένειες πιο παλιά υπήρχαν αντίστοιχα δημοσιεύματα και πλέον τόσο η αντιμετώπιση -προληπτική- όσο και οι θεραπείες τους θεωρούνται δεδομμένες!
Η Επιστήμη της Ιατρικής ερευνά και ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ υπάρξει το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό , τότε και μόνο τότε προβαίνει σε ανακοινώσεις!
Ασφαλώς και θα γνωρίζεις ότι τα επιτευγματά της -και μάλιστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα- είναι τεράστια και γεγονότα που παλαιότερα αποδίδοντο σε "διάφορες αιτίες" και μπέρδευαν και παραπληροφορούσαν τον κόσμο και μάλιστα με πολύ δυσάρεστες καταλήξεις , πλέον έχει αποδειχθεί ότι οφείλονται σε καθαρά "γήινης προελεύσεως" αιτίες!
Κάθε τι το άγνωστο και μη αντιμετωπίσιμο πάντα προκαλούσε τον φόβο στους ανθρώπους που το απέδιδαν σε κάτι εξωκοσμικό και δημιουργούσε τον αναφερόμενο ως "Θεό των κενών"...όσο η επιστήμη προχωράει και εξελλίσεται αυτά τα κενά τείνουν με γεωμετρική πρόοδο να εξαλείφονται , μαζί και κάθε "Θεός των κενών"!
Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να το γνωρίζεις και να το αποδέχεσαι!

Θα επανέλθω αργότερα για να ξαναπιάσουμε το θέμα μας που αφήσαμε στην "μέση"...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Black_SwanΜέλος
13/05/2011, 16:19:04
quote:

Αγαπητή Black Swan σε διαβεβαιώ πως δεν νιώθω κανένα φόβο, ούτε είμαι εδώ για να φοβίσω κανέναν. Ίσα ίσα που στον διάλογό μου με τον Εαρινό λέω πως όποιος βρίσκεται κοντά στον Χριστό, δεν έχει ανάγκη από κανέναν ψυχολόγο. Τα λόγια του γέροντα Πορφυρίου είναι ενδεικτικά:

"Τον Χριστό να Τον αισθανόμαστε φίλο μας. Είναι ο φίλος μας. Το βεβαιώνει ο ίδιος, όταν λέει: "Υμείς φίλοι μου εστέ ..." Σαν φίλο να Τον ατενίζουμε και να Τον πλησιάζουμε. Πέφτουμε; Αμαρτάνουμε; Με οικειότητα, αγάπη κι εμπιστοσύνη να τρέχουμε κοντά Του, όχι με φόβο ότι θα μας τιμωρήσει αλλά με θάρρος, που θα μας το δίνει η αίσθηση του φίλου. Να Του πούμε: "Κύριε, το έκανα, έπεσα, συγχώρεσέ με";. Αλλά συγχρόνως να αισθανόμαστε ότι μας αγαπάει, ότι μας δέχεται τρυφερά, με αγάπη και μας συγχωρεί. Να μη μας χωρίζει απ΄ τον Χριστό η αμαρτία. Όταν πιστεύουμε πως μας αγαπάει και Τον αγαπάμε, δεν αισθανόμαστε ξένοι και χωρισμένοι απ΄ Αυτόν, ούτε όταν αμαρτάνουμε. Έχουμε εξασφαλίσει την αγάπη Του κι όπως και να φερθούμε, ξέρουμε ότι μας αγαπάει".

Αγαπητέ Stellar δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά, αναφέρομαι στη βάση της θρησκείας και πως χρησιμοποιεί το φόβο για την επιβολή της. Ισα ίσα που αυτός που πραγματικά πιστεύει και εφαρμόζει όσα λέει η θρησκεία καλά κάνει εφόσον διακατέχεται από ανιδιοτέλεια και ξέρει τι πιστεύει. Μακάρι να εφάρμοζαν όλοι οι πιστοί την αγάπη και την αλληλεγγύη που μας λέει ο Χριστούλης.. ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος όμως κάτι τετοιο δεν συμβαίνει..

Είναι πολύ απλουστευμένο να λες ότι κάποιος μόνο επειδή πιστεύει στον Χριστό δεν χρειάζεται ψυχολόγο... Νομίζω ότι δεν χρειάζεται ανάλυση αυτό... Ότι παίρνεις δύναμη από την πίστη σου στον Χριστό αυτό ναι το δέχομαι.. αλλά μην λες και υπερβολές..

Black_SwanΜέλος
13/05/2011, 16:21:51
quote:

Αν ψάξεις το φως (όποιο κι αν είναι αυτό) είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή να το βρεις.

εδώ επιτέλους είπες μια σωστή κουβέντα

StellarΜέλος
13/05/2011, 16:45:17
@Εαρινέ, δεν αντιλέγω σε τίποτα από όσα λες. Με το παράδειγμά μου ήθελα απλά να θίξω το γεγονός πως ακόμη και σήμερα που ο άνθρωπος έχει κατακτήσει κάποια γνώση, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ένα τόσο δα απλό πράγμα όπως οι κολικοί. Η γνώση του είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στη γνώση του σύμπαντος. Κατά τα άλλα μας κακοφαίνεται που ο Θεός δεν μας παρέχει τη θεία πληροφόρηση θεωρώντας τουλάχιστον γραφικό το "άγνωσται οι βουλαί του Κυρίου", λες και είμαστε σε θέση να στηριχτούμε στις βουλές (και γνώσεις) του ανθρώπου ο οποίος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έναν απλό κολικό.

Κι αν είναι ένας κολικός, κάτι πάει κι έρχεται, αν είναι καμια ανίατη ασθένεια τότε λες άγιος ο Θεός ακόμη κι άθεος να είσαι (για καλό και για κακό). Και αυτός είναι ένας λόγος που επιτρέπει ο Θεός τις θλίψεις, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να συνετιστεί ένας αμετανόητος άνθρωπος, όχι πάντα αλλά τις περισσότερες φορές. Και μαζί με αυτόν συνετίζονται και οι γύρω του.

Ο γέροντας Παΐσιος μιλώντας για δαιμονισμένους αλλά και για την αμαρτία γενικότερα έλεγε τα εξής:

"Ἄλλα καί πολλοί δαιμονισμένοι ταλαιπωροῦνται, γιά νά βάλουν μερικοί ἄλλοι μυαλό. Γιατί, ὅταν τούς βλέπουν πόσο βασανίζονται, προβληματίζονται, ἔρχονται σέ συναίσθηση καί μετανοοῦν. Μή νομίζετε δηλαδή ὅτι ὅσοι δαιμονίζονται ἔχουν περισσότερες ἁμαρτίες. Ἐπιτρέπει ὅμως ὁ Θεός νά δαιμονίζονται, ὅποτε ἐξευτελίζονται, ταπεινώνονται, ξοφλᾶνε ἁμαρτίες, παίρνουν αὐτοί μισθό, ἄλλα βοηθιοῦνται καί ὅσοι τούς βλέπουν νά ταλαιπωροῦνται.

Βέβαια θά πῆ κανείς ὅτι ὑπάρχουν ἄνθρωποι ποῦ κάνουν ἕνα σωρό ἁμαρτίες καί δέν δαιμονίζονται· πῶς γίνεται αὐτό; Ὅταν ὁ ἄνθρωπος ἔχη φθάσει σέ τελεία πώρωση, τότε δέν προσβάλλεται ἀπό τόν δαίμονα, γιατί βλέπει ὁ Θεός ὅτι δέν θά βοηθηθῆ. Πρέπει νά ξέρουμε ὅτι καί ἡ προσβολή ἀπό δαιμονική ἐνέργεια εἶναι, κατά κάποιον τρόπο, δῶρο τοῦ Θεοῦ πρός τόν ἁμαρτωλό ἄνθρωπο, γιά νά ταπεινωθῆ, νά μετανοήση καί νά σωθῆ".

StellarΜέλος
13/05/2011, 17:06:36
quote:
Είναι πολύ απλουστευμένο να λες ότι κάποιος μόνο επειδή πιστεύει στον Χριστό δεν χρειάζεται ψυχολόγο... Νομίζω ότι δεν χρειάζεται ανάλυση αυτό... Ότι παίρνεις δύναμη από την πίστη σου στον Χριστό αυτό ναι το δέχομαι.. αλλά μην λες και υπερβολές..

Ο πραγματικός πιστός, αυτός που ακολουθεί το Λόγο του Κυρίου ή τέλος πάντων προσπαθεί, έχει ψυχολόγο. Ονομάζεται εξομολόγος. Η δε θεραπεία, ονομάζεται μετάνοια.

Και για να προλάβω τυχόν σχόλιο, η αξία του να μιλάς ακόμη και για τις πιο απόκρυφες αμαρτίες σου πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ξένο (φαινομενικά) άνθρωπο όπως ο ιερέας, βοηθά στην ταπείνωση. Η ταπείνωση συντρίβει το εγώ κι εξυψώνει το εμείς. Γι' αυτό και θέλει πολλή προσοχή η εύρεση εξομολόγου, να είναι κάποιος που αναπαύει κι όχι ένας δημόσιος υπάλληλος που χρησιμοποιεί κάποιον μπούσουλα χωρίς διάκριση. Ο σωστός εξομολόγος γνωρίζει τις λέξεις διάκριση και οικονομία. Αλλά ακόμη κι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τις λέξεις αυτές και είναι πιο αυστηροί, πάλι είναι καλοί για εκείνους που αναπαύουν.

Όσο για τους ιδιοτελείς πιστούς και ιερείς, ας βάλουμε έναν καλό λογισμό. Εμείς είμαστε καλύτεροι από εκείνους; Κοιτάμε ο κάρφος στο μάτι του άλλου και δεν κοιτάμε το δοκάρι στο δικό μας; Αλλά και καλύτεροι να είμαστε, εξακολουθούμε να είμαστε πολύ χειρότεροι από αυτό που θα μπορούσαμε να είμαστε και στην τελική χειρότεροι από τους αγίους ή τον ίδιο τον Χριστό. Κι αν ο Χριστός ανέχεται όλους αυτούς τους υποκριτές, ποιοι είμαστε εμείς να σκανδαλιστούμε με αυτούς;

Black_SwanΜέλος
13/05/2011, 18:35:26
quote:

Ο πραγματικός πιστός, αυτός που ακολουθεί το Λόγο του Κυρίου ή τέλος πάντων προσπαθεί, έχει ψυχολόγο. Ονομάζεται εξομολόγος. Η δε θεραπεία, ονομάζεται μετάνοια.

Και για να προλάβω τυχόν σχόλιο, η αξία του να μιλάς ακόμη και για τις πιο απόκρυφες αμαρτίες σου πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ξένο (φαινομενικά) άνθρωπο όπως ο ιερέας, βοηθά στην ταπείνωση. Η ταπείνωση συντρίβει το εγώ κι εξυψώνει το εμείς. Γι' αυτό και θέλει πολλή προσοχή η εύρεση εξομολόγου, να είναι κάποιος που αναπαύει κι όχι ένας δημόσιος υπάλληλος που χρησιμοποιεί κάποιον μπούσουλα χωρίς διάκριση. Ο σωστός εξομολόγος γνωρίζει τις λέξεις διάκριση και οικονομία. Αλλά ακόμη κι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τις λέξεις αυτές και είναι πιο αυστηροί, πάλι είναι καλοί για εκείνους που αναπαύουν.

Όσο για τους ιδιοτελείς πιστούς και ιερείς, ας βάλουμε έναν καλό λογισμό. Εμείς είμαστε καλύτεροι από εκείνους; Κοιτάμε ο κάρφος στο μάτι του άλλου και δεν κοιτάμε το δοκάρι στο δικό μας; Αλλά και καλύτεροι να είμαστε, εξακολουθούμε να είμαστε πολύ χειρότεροι από αυτό που θα μπορούσαμε να είμαστε και στην τελική χειρότεροι από τους αγίους ή τον ίδιο τον Χριστό. Κι αν ο Χριστός ανέχεται όλους αυτούς τους υποκριτές, ποιοι είμαστε εμείς να σκανδαλιστούμε με αυτούς;

NO COMMENT...έχω καραφλιάσει αυτή τη στιγμή...είμαι speechless...μισό να επεξεργαστώ τα λόγια που μόλις διάβασα... δηλαδή εσύ φίλε Stellar ακυρώνεις ψυχολόγους..ψυχιάτρους...γιατρούς... επιστήμονες.. και μας λες ότι ένας ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος πρέπει να πάει σε έναν καλό εξομολόγο και ο εξομολόγος θα τον κάνει καλά.. μάλιστα..οκ...

μπορείς να μου πεις ποιες θεωρείς αμαρτίες? την παράβαση των 10 εντολών??

Στην ερώτηση αν είμαι / είμαστε καλύτεροι από τους ιδιοτελείς πιστούς απαντάω.. ΟΤΙ τουλάχιστον ΕΓΩ δεν διαλαλάω ότι είμαι πιστή χριστιανή ΕΝΩ οι ιδιοτελείς οπώς λες πιστοί και ιερείς είναι ΠΡΩΤΟΙ που επικαλούνται ότι διαβαίνουν το δρόμο του Θεού... είναι οι πρώτοι που τρέχουν να πιάσουν με πονηριά τη σειρά του άλλου στη θεία κοινωνία... και να προλάβουν να πάρουν το αντίδωρο.. και μη μου πεις ότι όλα τα επαγγέλματα έχουν καλούς και κακούς όπως μου έχουν πει άλλοι για τους ιερείς...γιατί εγώ θεωρώ ότι ένας ιερέας κάνει λειτούργημα και όχι επάγγελμα.. Επίσης αυτοί οι ιδιοτελείς χριστιανοί είναι οι πρώτοι που δείχνουν ενδιαφέρον στα συσύτια της εκκλησίας και μετά παίρνουν και για το σπίτι τους... αλλά φυσικά ο διάβολος τους κάνει να αντιδρούν έτσι.. ετσι δεν είναι???

Ξέρεις πόσα παραδείγματα έχω φίλε μου Stellar από συγγενείς και φίλους πάρα πολύ πιστούς που πηγαίνουν κάθε Κυριακή στην εκκλησία?Από ανθρώπους που αν μη τι άλλο πίστευα ότι θα βρω μια διαφορετική αντιμετώπιση? Έχω δει μέσα στην καρδιά αυτών των ανθρώπων και το μόνο που υπάρχει είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ...Σε αυτούς ο Χριστούλης δεν μίλησε στις καρδούλες τους? στο απόλυτο συμφέρον δεν μένει ασυγκίνητος κανείς παρά μόνο ορισμένοι ρομαντικοί μ....... Τι υποκρισία ... τι φαρισαϊσμός..

StellarΜέλος
13/05/2011, 19:04:49
quote:
μας λες ότι ένας ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος πρέπει να πάει σε έναν καλό εξομολόγο

Μάλλον τα μπέρδεψες. Ένας ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος (που ενδεχομένως δεν μπορεί ούτε τα θρησκευτικά του καθήκοντα να ασκήσει σωστά) δεν χρειάζεται ψυχολόγο αλλά ΨΥΧΙΑΤΡΟ. Αν διάβαζες προσεκτικά θα έβλεπες πως έχω ήδη κάνει αυτόν τον διαχωρισμό.

quote:
ΟΤΙ τουλάχιστον ΕΓΩ δεν διαλαλάω ότι είμαι πιστή χριστιανή ΕΝΩ οι ιδιοτελείς οπώς λες πιστοί και ιερείς είναι ΠΡΩΤΟΙ που επικαλούνται ότι διαβαίνουν το δρόμο του Θεού... είναι οι πρώτοι που τρέχουν να πιάσουν με πονηριά τη σειρά του άλλου στη θεία κοινωνία...

Και λοιπόν; Νιώθεις πως αδικείσαι;Σκανδαλίζεσαι; Και γι' αυτά έχω δώσει απάντηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί δεν μπορώ να κάνω διάλογο μαζί σου; Γιατί πρωτίστως δεν διαβάζεις όσα γράφω αφού ρωτάς πράγματα στα οποία ήδη έχω τοποθετηθεί και πρέπει να γράψω ξανά τα ίδια προφανώς για να μην τα διαβάσεις ξανά.

Εκτός βέβαια κι αν οι ερωτήσεις σου είναι ρητορικές οπότε και πάλι δεν χρήζουν απαντήσεως.

quote:
Έχω δει μέσα στην καρδιά αυτών των ανθρώπων και το μόνο που υπάρχει είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ...Σε αυτούς ο Χριστούλης δεν μίλησε στις καρδούλες τους?

Εσύ ζεις μέσα από τους άλλους; Μπορεί και ο Χριστούλης να μη μίλησε στις καρδιές τους, ποιο είναι το πρόβλημα, μήπως έχει μιλήσει στη δική σου για να έχεις απαίτηση και από τους άλλους;

Δηλαδή αν οι άλλοι πάνε να πνιγούν θα πας κι εσύ;

Με πολλή αγάπη προσπαθώ (και παρά το έντονα επικριτικό ύφος σου) να σου δείξω πως διακατέχεσαι από εγωισμό, γι' αυτό και προσπαθείς να βρεις άλλοθι στα λάθη ή την απιστία των άλλων. Μόλις καταφέρεις και πολεμήσεις αυτόν τον εγωισμό (πράγμα δύσκολο) θα λάβεις και τις πρώτες απαντήσεις στο ερώτημά σου "ποιες είναι οι αμαρτίες". Προς το παρόν αναφέρω τον εγωισμό ως πηγή αμαρτιών. Δυστυχώς όμως ο εγωιστής έχει και σε αυτό άλλοθι, ενώ δηλαδή ο άλλος μπορεί να του τα λέει αυτά από αγάπη, για να διορθωθεί, ο εγωιστής νομίζει πως του τα λέει για να τον κατηγορήσει.

13/05/2011, 19:51:32
quote:
stellar

Τι νόημα φίλε μου έχει η μετάνοια, και μεταμέλεια, όταν ο πιστός θα επαναλάβει τα ίδια ακριβώς αμαρτήματα?
Το να εξομολογείται κάποιος/α κάθε τρεις και λίγο για το θεαθήναι, - μόνο και μόνο για να τον/την δει ο κόσμος πως είναι πλέον αγνός, μήπως είναι υποκρισία?

Μήπως τάχα είναι μια προσπάθεια εξαπάτησης του αγίου πνεύματος και εκμαίευση δολίως και με συνειδητή ιδιοτέλεια την θεία χάρη?

Σε πια ποικιλία αμαρτημάτων μπορεί τάχα να παρασύρεται ο κάθε πιστός, που να διαφέρουν την κάθε φορά, ώστε να ζητά συνεχώς συγχώρεση και μεταμέλεια?
Τι νόημα έχει η εξομολόγηση, άν στις ίδιες αμαρτίες αναφέρεται, και ο κάθε πιστός γνωρίζει σαφώς και εκ των προτέρων, πως θα τις επαναλάβει ξανά και ξανά.
Ποιον κοροϊδεύει?
Για ποιά μετάνοια και μεταμέλεια παρακαλεί και επικαλείται την χάρη του αγίου πνεύματος?
Έτσι ορίζεται και καταλαβαίνεται εσείς την μεταμέλεια και την συγχώρεση?
Μήπωςείναι το ίδιο που ο σοφός λαός περιγράφει με την φράση “ από τότε που βρέθηκε το συγνώμη εξαφανίστηκε το φιλότιμο”?

Μήπως τελικά τελικά, αυτή η πρακτική της εξομολόγησης με τον τρόπο που εξασκείται είναι μια “ύβρις κατά του αγίου πνεύματος” ως προσπάθεια εξαπάτησης του?

Ώ ύβρις (δηλαδή βλασφημία) κατά του αγίου πνεύματος, είναι και ή ΜΟΝΑΔΙΚΗ αμαρτία που δεν συγχωρείται.? (σύμφωνα με το χριστιανικό δόγμα)

Ουέ ! Ουέ ιερείς και νεοφαρισέοι υποκριτές, οι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την καμήλα.

13/05/2011, 20:03:38
Η εξομολόγηση, φίλε Γιάννη είναι σαν την πιστωτική κάρτα. Εξομολογείσαι μια "αμαρτία" που έχεις ώστε να έχεις περιθώριο να την ξανακάνεις. Ακριβώς όπως πληρώνεις τη δόση σου στην κάρτα για να μπορείς να την ξαναχρησιμοποιήσεις...

macedon

Black_SwanΜέλος
13/05/2011, 20:06:09
ρωτάω τα ίδια γιατί προφανώς δεν με ικανοποιούν οι απαντήσεις σου...? ούτε και κανέναν άλλο εδώ μέσα...
είναι και ρητορικές όμως για αυτό και δεν περιμένω απάντηση...
quote:

Εσύ ζεις μέσα από τους άλλους; Μπορεί και ο Χριστούλης να μη μίλησε στις καρδιές τους, ποιο είναι το πρόβλημα, μήπως έχει μιλήσει στη δική σου για να έχεις απαίτηση και από τους άλλους;

Ζω ίσως μαζί με τους άλλους... κάτι που δεν φαίνεται να κάνεις εσυ... από αυτό το τελεύταιο σου μήνυμα κατάλαβα πολλά για σένα...θα έπρεπε να ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ για την ερώτηση που μου έκανες...δεν ειρωνεύτηκα αλλά όταν είσαι κομπλεξικός έτσι τα παίρνεις όλα ειρωνία..

quote:

Με πολλή αγάπη προσπαθώ (και παρά το έντονα επικριτικό ύφος σου) να σου δείξω πως διακατέχεσαι από εγωισμό, γι' αυτό και προσπαθείς να βρεις άλλοθι στα λάθη ή την απιστία των άλλων.

σε βλέπω..ξεχυλίζεις από αγάπη...κοίτα λοιπόν για τον δικό σου εγωισμό γιατί εγώ αναφέρω εμπειρίες μου... αλήθεια γιατί ενοχλείσαι τόσο όταν λέω για τους σκαρτους πιστούς της εκκλησίας?
......ΠΟΙΟ ΑΛΛΟΘΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΜΩΡΕ??? ΑΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΟΥ????????ΤΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ? ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ ΕΙΜΑΙ ΗΣΥΧΗ!
ΠΙΚΡΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ.. ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΠΙΚΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΚΤΩ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ! ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ..

ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΏΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΔΑΦΙΟ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΕΙΣ..Η ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΩ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ..ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΑΠΕΙΝΗ.. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ... ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ... ΤΟ ΕΔΕΙΞΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...
ΤΕΡΜΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΠΛΑ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ...

13/05/2011, 20:10:48
quote:
Σου είπα τον λόγο που κάνεις λάθος. Αν δεν διαβάζεις τα κείμενα που γράφει ο άλλος τι απαντήσεις θα πάρεις; Άλλη μια (τελευταία) προσπάθεια:
[Εάν όμως (τα όντα) επρόκειτο να δημιουργηθούν από την αγαθότητα του Θεού αλλά κατόπιν θα γίνονταν κακοί εξαιτίας της δικής τους θελήσεως, και γι’ αυτό το λόγο ο Θεός αρνούνταν να τα δημιουργήσει, τότε το κακό θα νικούσε την αγαθότητα του Θεού. Ο Θεός, όμως, πλάθει αγαθά όλα τα όντα που δημιουργεί· και καθένας με τη δική του θέληση γίνεται καλός ή κακός."

Αν έχεις περεταίρω απορίες, διάβασε όλο το κείμενο τυ Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, είναι λίγο πιο πάνω με πράσινα γράμματα.

δεν είπες κανέναν λόγο, όταν κάποιος γνωρίζει ότι κάποιος άλλος θα πράξει μια κακή πράξη και δεν κάνει τίποτε για να τον σταματήσει τότε είναι συνένοχος, έτσι είναι τα πράγματα

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

13/05/2011, 20:15:02
Black_Swan

quote:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΚΤΩ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ!

Τι λες κοπέλα μου; Ίδιο είναι να σε καίει η εκκλησία στην πυρά, έτσι απλά και ίδιο είναι να σε καίει με αγάπη; Βέβαια, το αποτέλεσμα είναι ίδιο, αλλά με αγάπη... έχει άλλη χάρη

quote:
Η ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΩ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ

Αρκεί να γίνει με αγάπη και χωρίς εγωισμό. Διαφορετικά το μαστίγωμα δε λέει...

quote:

Καλή μου κοπέλλα, αν σταματήσεις να διαβάζεις τα θεόπνευστα τούτα κείμενα, τι διασκέδαση θα σου μείνει στη ζωή;

macedon

Black_SwanΜέλος
13/05/2011, 20:29:28
χαχαχα ευχαριστώ φίλε Macedon μου έφτιαξες το κέφι!

StellarΜέλος
13/05/2011, 20:37:11
quote:
ρωτάω τα ίδια γιατί προφανώς δεν με ικανοποιούν οι απαντήσεις σου...? ούτε και κανέναν άλλο εδώ μέσα...
είναι και ρητορικές όμως για αυτό και δεν περιμένω απάντηση...

Τότε γιατί τα παίρνεις όταν λέω πως δεν μπορώ να κάνω διάλογο μαζί σου αφού μόνη σου κάνεις τις ερωτήσεις και μόνη σου δίνεις τις απαντήσεις; Αυτό που μου λες εσύ τώρα ήδη στο έχω πει εγώ.

quote:
θα έπρεπε να ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ για την ερώτηση που μου έκανες

Καθαρό σύμπτωμα εγωιστή, περίμενα ακριβώς αυτή την αντίδραση όταν έγραφα:

"Δυστυχώς όμως ο εγωιστής έχει και σε αυτό άλλοθι, ενώ δηλαδή ο άλλος μπορεί να του τα λέει αυτά από αγάπη, για να διορθωθεί, ο εγωιστής νομίζει πως του τα λέει για να τον κατηγορήσει".

Αλλά ποιον να ντραπώ, τον Θεό ή εσένα;

quote:
ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ..

Με μπέρδεψες... Την ταπεινότητα ή τον εγωισμό να καλλιεργήσω; Είναι αντικρουόμενα αυτά τα δύο. Αλλά αφού ΕΣΥ έχεις τη γνώση του βαθμού που χρειάζονται... μπράβο σου!

quote:
ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΏΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΔΑΦΙΟ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΕΙΣ..Η ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΩ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ..ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΑΠΕΙΝΗ.. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ... ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ... ΤΟ ΕΔΕΙΞΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...

Εγώ να σε παραδειγματίσω; Δεν έχω καμία πρόθεση. Γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να παραδειγματιστείς. Όσο για το μαστίγιο οι ελάχιστοι χριστιανοί που το χρησιμοποιούν αυτομαστιγώνονται, είναι από τα αξεσουάρ που οι χριστιανοί έχουν βιώσει στο πετσί τους (στην κυριολεξία) με πρώτον και καλύτερον τον Χριστό.

quote:

Αμήν.

13/05/2011, 20:41:52
Stellar

quote:
Να σου κάνω μια ερώτηση ρε γιαπετ. Το νεογέννητο παιδί μου έχει κολικούς. Μήπως μπορείς να μου πεις πού οφείλονται; Βασικά πέρα από εικασίες κανένας γιατρός δεν γνωρίζει γιατί συμβαίνει αυτό, είπα να ρωτήσω όμως εσένα που φαίνεται πως τα ξέρεις όλα.

Δεν το πιστεύω ότι έφθασε στιγμή να αναγκαστώ να αντικρούσω «επιχείρημα» σαν αυτό.

Θα προσπαθήσω όμως γιατί είναι γυμναστική για την λογική, να μιλάει κάποιος μαζί σου.

Κάποια μωρά παρουσιάζουν κολικούς, σύμφωνοι.

Οι γιατροί δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ποιες αιτίες τους δημιουργούν, σύμφωνοι.

Προσωπικά, θεωρώ ότι οφείλονται στην «συνεργασία» μυαλού σώματος. Έχω ακούσει ότι προτείνεται και απαλή μουσική σαν μέσο επούλωσης των πόνων αυτών.

Ηρεμία δηλαδή.

Για μένα είναι φυσιολογικό κάποιοι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν «δυσκολίες» με το νέο φυσικό τους σώμα και χρειάζονται λίγο χρόνο.

Οι κολικοί εξαφανίζονται σε λίγους μήνες απ’ τη γέννηση.
Μη χαίρεσαι όμως, δεν συγχωρήθηκαν, αυτό θα γίνει στην επόμενη παρουσία...

Τώρα, επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες τι εννοώ, θα σου το πω με τρόπο που αντιλαμβάνεσαι.

ΔΕΝ είναι σίγουρο ότι προέρχονται απ’ το προπατορικό αμάρτημα διότι δεν τους έχουν ΟΛΑ τα μωρά.

Όλα όμως είναι αμαρτωλά, έτσι δεν είναι;

Το παιδάκι σου, που έχει κολικούς, δεν είναι πιο αμαρτωλό απ’ τα άλλα, μην το ταλαιπωρήσεις με εξορκισμούς και τέτοια, μην το πας σε παπά, θα τον χρειαστεί μετά από πολλά πολλά χρόνια, μη νομίζεις ότι έχεις στο σπίτι σου τον αντίχριστο, ένα μωρό όπως όλα είναι και μην κρατά κακία στη γυναίκα σου, δεν φταίει εκείνη, φταίει η… Εύα αλλά πού να την βρεις να της ζητήσεις τα ρέστα, τώρα;;;;

quote:
Μήπως τελικά το παιδί μου δεν έχει κολικούς κι όλα είναι ένας μύθος;

Το παιδί σου έχει κολικούς, δε σε δουλεύει.

Ησύχασε.

Ο μύθος στην περίπτωσή σου βρίσκεται... αλλού!!

quote:
Πώς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το αιτιατό χωρίς να γνωρίζουμε το άιτιο;

Μήπως επειδή το αιτιατό το βλέπουμε, το βιώνουμε και το αίτιο όχι;;; Λέω τώρα….

quote:
Όποιος ανοίξει τα μάτια της ψυχής του, θα δει τα ουράνια στοιχεία που ψάχνει.

Για προσπάθησε να μας εξηγήσεις τι είδες εσύ. Δώσε ένα κάτι τις ρε παιδί μου, προϊδέασέ μας.

Μπορεί και να καταλάβουμε, πού ξέρεις;;;;

Δεν το πιστεύω ότι κάνω τέτοια κουβέντα, θα το φυλάξω αυτό…

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

StellarΜέλος
13/05/2011, 20:53:04
quote:
Τι νόημα φίλε μου έχει η μετάνοια, και μεταμέλεια, όταν ο πιστός θα επαναλάβει τα ίδια ακριβώς αμαρτήματα?
Το να εξομολογείται κάποιος/α κάθε τρεις και λίγο για το θεαθήναι, - μόνο και μόνο για να τον/την δει ο κόσμος πως είναι πλέον αγνός, μήπως είναι υποκρισία?

Φυσικά και είναι υποκρισία. Μίλησα για ειλικρινή μετάνοια και ειλικρινή προσπάθεια να μην επαναληφθεί το αμάρτημα. Φυσικά και ο άνθρωπος μπορεί να επέλθει ξανά σε πτώση στο ίδιο αμάρτημα και αν μετανοήσει ειλικρινά ξανά και ξανά, ανάλογα το μέγεθος του πάθους του. Η ειλικρίνεια έχει να κάνει με την προσπάθεια, προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις αν όχι να καταργήσω, τουλάχιστον να μειώσω ένα πάθος μου.

Και φυσικά ο Χριστός δεν ξεγελιέται, η μετάνοια είναι έγκυρη μόνο όταν είναι ειλικρινής. Οι αμαρτίες πάλι κι αυτές βοηθούν στην ταπείνωση, δηλαδή αν ο πιστός πει "πάλι έπεσα στην ίδια αμαρτία" και συναισθανθεί το μέγεθος της ευθύνης του, είναι σε καλό δρόμο. Αν πάλι πει "δεν πειράζει, εξομολογούμαι και καθαρίζω" δεν υπάρχει ειλικρίνεια και κατά συνέπεια δεν υπάρχει μετάνοια. Μετανοώ σημαίνει αλλάζω τον νου, στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχει κάτι τέτοιο άρα δεν υπάρχει και μετάνοια.

quote:
Μήπως τελικά τελικά, αυτή η πρακτική της εξομολόγησης με τον τρόπο που εξασκείται είναι μια “ύβρις κατά του αγίου πνεύματος” ως προσπάθεια εξαπάτησης του?

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι "ύβρις" (ας απαντήσουν άλλοι πιο ειδικοί) αλλά σίγουρα στην καλύτερη περίπτωση η εξομολόγηση είναι ως μη γενόμενη.

Γενικά Γιάννη δεν διαφωνώ με το κείμενό σου στην ουσία, απλά προτιμώ αντί να γίνομαι επικριτικός προς τους άλλους, να ασχολούμαι με τα δικά μου.

StellarΜέλος
13/05/2011, 21:10:11
quote:
Μήπως επειδή το αιτιατό το βλέπουμε, το βιώνουμε και το αίτιο όχι;;;

Δεν το πιστεύω αυτό που διαβάζω! Ακριβώς αυτό συμβαίνει και σε μένα, βιώνω το αιτιατό του Κυρίου (άλλο αν εσύ δεν το βλέπεις).

Επιτέλους ήρθες στα λόγια μου.

Όσον αφορά τα μωρά, φέρουν την κληρονομιά του προπατορικού αμαρτήματος, ωστόσο δεν είναι αμαρτωλά, αν πεθάνουν σύμφωνα με τους πατέρες γίνονται Άγγελοι. Εξάλλου αν ο Χριστός ευλόγησε τα παιδιά, φαντάζου τι θα ισχύει για τα μωρά. Μέχρι κάποια ηλικία, ισχύει και το ακαταλόγιστο.

quote:
προϊδέασέ μας

Και; Θα πιστέψεις μετά;

13/05/2011, 21:25:00
Stellar

quote:
Δεν το πιστεύω αυτό που διαβάζω! Ακριβώς αυτό συμβαίνει και σε μένα, βιώνω το αιτιατό του Κυρίου (άλλο αν εσύ δεν το βλέπεις).

Επιτέλους ήρθες στα λόγια μου.

Τελικά, δεν καταλαβαίνεις ούτε τι λες εσύ...

quote:
Και; Θα πιστέψεις μετά;

Αμε...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

13/05/2011, 21:31:31
Stellar

quote:
Όσον αφορά τα μωρά, φέρουν την κληρονομιά του προπατορικού αμαρτήματος, ωστόσο δεν είναι αμαρτωλά, αν πεθάνουν σύμφωνα με τους πατέρες γίνονται Άγγελοι. Εξάλλου αν ο Χριστός ευλόγησε τα παιδιά, φαντάζου τι θα ισχύει για τα μωρά. Μέχρι κάποια ηλικία, ισχύει και το ακαταλόγιστο.

Ρε τον παίζετε στα δάχτυλα το γιαχβέ. Ούτε ό ίδιος δεν ξέρει τι θέλει και τι κάνει όσο οι οπαδοί του.

Φέρουν τα αμάρτημα αλλά δεν είναι αμαρτωλά.
Τι να φανταστώ ρε φίλε;; Αφήνεις και κάτι στη φαντασία;
Όλα τα εξηγείς.

Το ακαταλόγιστο ισχύει για ποιόν;

Για τα μωρά, για το γιαχβέ ή για τους χριστιανούς;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

14/05/2011, 00:22:42
Stellar...

"Δεν ξέρω κατά πόσο είναι "ύβρις" (ας απαντήσουν άλλοι πιο ειδικοί) αλλά σίγουρα στην καλύτερη περίπτωση η εξομολόγηση είναι ως μη γενόμενη".

Για όσους γνωριζουν έστω λίγα πράγματα φίλε μου για την διυποκειμενικότητα της ανθρώπινης καταστατικότητας , ασφαλώς γνωρίζουν ότι οι επιθυμίες -όλες- αναβλύζουν απο την έλλειψή και "έρχονται" αποέναν τόπο όπου ο άνθρωπος δεν έχει πρόσβαση , αυτόν του ασυνειδήτου...την κατάσταση του οποίου ουδείς γνωρίζει -και ειδικά οι Ιερωμένοι-και παρ'ολ'αυτά αυτός ο τόπος δεσμεύει όλο το συνειδητό μέρος του ανθρώπου και το κατευθύνει προς ικανοποίηση των επιθυμιών του!!!
Οι άνθρωποι εξομολογούνται πάντα μια πράξη και ΠΟΤΕ την εσωτερική κατάσταση η οποία τους ώθησε στο να κάνουν αυτήν την πράξη και αυτό διότι αυτήν την εσωτερική κατάσταση ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!
Γι'αυτό και παρά τις επανειλλημένες εξομολογήσεις και τα κροκοδείλια δάκρυα συγκίνησης και συντριβής , τις κάνουν και τις ξανακάνουν και μάλιστα πάντα βρίσκουν έναν τρόπο να τις δικαιολογήσουν...και βεβαια μετά -ως συνήθως- να πάνε να ξανα-εξομολογηθούν!!!
Ασφαλώς κατα ένα μεγάλο μέρος δεν φταίνε οι ίδιοι αλλα αυτή η αναφερόμενη εκπολιτιστική διαδικασία -μεσα είναι και η Θρησκεία- που έτσι τους έμαθε απο μικρή ηλικία και μάλιστα σε ένα χρόνο όπου δεν μπορούσαν να εκφέρουν άποψη αλλα καθοδηγήθηκαν απο τους γονείς και την ίδια την κοινωνία και όρισε με σαφή τρόπο την δηλωμένη ανελευθερία των ανθρώπων πριν καλά-καλά ανοίξουν τα μάτια τους!
Δεν ρωτήθηκε κανένα παιδάκι αν θέλει να βαπτισθεί...αν θέλει να ακολουθήσει μια ιδέα και νοηματοδότηση...αν θέλει να αποδεχθεί έναν κώδικα πεποιθήσεων γενικότερα αλλα του επεβλήθη χωρίς όρους και ασφαλώς έμελλε πέραν κάθε αμφιβολλίας να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στις μετέπειτα συνδιαλέξεις του και να τον ποδηγετήσει..
Ο Μουσουλμάνος θα σκεφθεί και θα ερμηνεύσει το οτιδήπτε στην ζωή του σύμφωνα με τον κώδικα πεποιθήσεων και αρχών που του επεβλήθη και διαμόρφωσε τον τρόπο σκέψης και στάσης του απέναντι σε κάθε γεγονός ... όπως και ο κάθε Βουδιστής και ασφαλώς -δεν εξαιρείται- και ο κάθε Χριστιανός και μάλιστα αποτελούν την αλήθειά τους την αδιαπραγμάτευτη...θα σκοτώσουν -αν χρειασθεί- μάλιστα για αυτές τις ιδέες τους και δεν θα έχουν ουδέποτε αμφιβολλία για το αν αυτό είναι λάθος...αφού το προσδιορίζει ο κώδικας πεποιθήεών τους , γι'αυτούς είναι πέρα για πέρα αλήθεια και μάλιστα ΚΑΙ "ΘΕΑΡΕΣΤΟ"...τύψεις δεν πρόκειται να υπάρξουν φίλε μου σε κανέναν , απο την στιγμή μάλιστα που η συγκεκριμμένη πράξη έχει και την νομιμοποίηση απο τον κώδικα πεποιθήσεων που νοηματοδοτεί μια ολόκληρη κοινωνία και με την επικύρωση βεβαίως και της "ανωτέρας δυνάμεως"...!!!
Ο ψυχολογικός βιασμός και η άλωση της ανθρώπινης οντότητας συντελλείται απο την στιγμή που κάθε "ψυχούλα" έρθει σε τούτο τον κόσμο .. πριν ακόμα ανοίξει τα μάτια του , ο παππάς είναι κεί με το λιβανιστήρι στο χέρι και αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το θεάρεστο έργο του...ποιά ελευθερία βούλησης φίλε μου , υπήρξε ποτέ αυτή η δυνατότητα???
Προσωπικά θα ήμουν ο πρώτος που θα χαιρέτιζε με ειλικρίνεια τον σεβασμό στην αυτοδιαθεση κάθε νεοφερμένου ανθρώπου σε τούτη τον κόσμο αλλα αυτό ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και όποιος ισχυρισθεί το αντίθετο -αν μη τι άλλο- ψεύδεται ασύστολα και επιδεικνύει ασέβεια και προκλητικότητα!
Πριν καλά-καλά ανοίξει τα μάτια του , όλα τα "κοράκια" είναι απο πάνω του και με φθονερή αλλα και επιβλητική ματιά , του ορίζουν πως θα σκέπτεται και πως θα "λειτουργεί" χωρίς να επιδέχονται καμμια αντίρρηση...κάθε τι διαφορετικό είναι δακτυλοδειχτούμενο και μιαρό..

Όλοι καλοί φίλε μου...ο μόνος κακός εγώ και ελάχιστοι ορισμένοι άλλοι...προσφωνούμενοι ενίοτε ως Άθεοι...Παγανιστές...Σατανικοί κλπ...πάντα απο τους "καλούς και εν Θεώ εναρέτους-ανθρώπους" , τους κατα τ'αλλα με "ελεύθερη βούληση"...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...