ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΊ΄ΔΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΊ΄ΔΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Angus33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
another starΜέλος
26/04/2006, 20:18:35
αν νομίζεις ας πούμε ότι καταστρέφοντας τη φύση δεν αυτοκαταστρεφόμαστε, δική σου η γνώμη

όσο για τον Κόσμο που αναφέρεις εσύ, αυτό είναι άλλο ζήτημα, σίγουρα αυτόν δεν μπορούμε να τα πειράξουμε

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
UnseenΜέλος
27/04/2006, 09:00:23
Καλημέρα κι από μένα

Δυστυχώς προσωπικοί λόγοι με εμποδίζουν να γράφω συχνά. Όμως βλέπω εδώ πολλούς παλιούς και νέους φίλους και χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Angus και Galadriel κι εγώ ζητώ συγνώμη εάν ξέφυγε κάπως ο τόνος της τελευταίας μας συζήτησης. Απλά, όπως συμβαίνει καμιά φορά, πιάνουμε το θέμα από διαφορετικά σημεία και μολονότι τελικά δεν διαφωνούμε, δεν καταφέρνουμε και να συμφωνήσουμε, πιθανόν και λόγω εσφαλμένων διατυπώσεων (μιλώ για τον εαυτό μου).

Kswtikoula μου, χαίρομαι πάντα τόσο πολύ που σε διαβάζω, να είσαι καλά! Λυπάμαι πραγματικά που ο περιορισμένος χρόνος μου δεν μου επιτρέπει να τα λέμε περισσότερο...

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****

UnseenΜέλος
27/04/2006, 09:00:57
Iridaster... χμ... εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά. Ανήκα κι εγώ σε μια παρόμοια ομάδα πριν από μερικά χρόνια. Εμείς δεν είχαμε μόνο νύμφες και ξωτικά στην ομάδα αυτή (Galadriel δεν σου τα έχω πει αυτά ε;) αλλά και ευαγγελιστές, έναν πεντάκτινο αστέρα που ενσαρκώνεται κάθε 2.500 χρόνια και δεν θυμάμαι τι άλλο. Ήμασταν κι εμείς ένας κύκλος 9 ατόμων με έναν συντονιστή που μας είχε μοιράσει αφειδώς τέτοιου είδους "ταυτότητες" μέσα από "scan" τα οποία έπαιρνε από τα ακασικά αρχεία μέσω channeling, όπως μας έμαθε κι εμάς να κάνουμε. Σε κάποια από τις σελίδες του τόπικ, εάν έχεις την υπομονή να ψάξεις, είχε γράψει ένα καταπληκτικό ποστ η Galadriel σχετικά με την προβληματική της πρόσβασης στα ακασικά.

Αυτό που στην πραγματικότητα γινόταν (και αποδείχθηκε στην πορεία) είναι ότι ο άνθρωπος αυτός θώπευε την ανεξήγητη ανάγκη όλων μας να ξεχωρίζουμε από το πλήθος, να είμαστε κάτι μοναδικό και διαφορετικό, να έχουμε μία "αποστολή". Η ανάγκη αυτή είναι κατά τη γνώμη μου κατάλοιπο από τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε και τους ήρωες με τους οποίους ταυτιστήκαμε, μιας αίσθησης παντοδυναμίας στιλ σούπερμαν, καθ' όλα πλασματικής... την οποία εκμεταλλεύονται κάποιοι άνθρωποι για δικούς τους σκοπούς.

Αλλά δυστυχώς αυτά θα πρέπει να τα διαπιστώσεις μόνη σου κι ούτε υπάρχει τρόπος να σε πείσω. Ξέρω ότι βιώνεις μια πρωτόγνωρη αίσθηση πληρότητας μέσα από αυτή την ομάδα και εύχομαι η αίσθηση αυτή να σε συνοδεύει σε όλη σου την πορεία – μέσα στην ομάδα αλλά κυρίως πέρα από αυτή.

Όσον αφορά το ερώτημά σου: θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να σε προβληματίσει σοβαρά το γεγονός ότι το ή τα ξωτικά με τα οποία έρχεσαι σε επαφή δεν σου αποκαλύπτουν κάποιο έστω από τα ονόματά τους. Κατ' αρχήν, είσαι σίγουρη ότι είναι ξωτικά και όχι κάτι άλλο; Στο αστρικό κυκλοφορούν πάρα πολλά όντα, μερικές από τα οποία (οι γητευτές ή shapeshifters) παίρνουν τη μορφή της οντότητας με την οποία θέλει να επικοινωνήσει ο αναζητητής ώστε αυτός να επανέρχεται και να τρέφονται από την ενέργειά του.

Κατά δεύτερο λόγο, εάν δεχτούμε ότι είναι ξωτικά, κάτι τα εμποδίζει να επικοινωνήσουν απροκάλυπτα μαζί σου και να σου δώσουν το όνομά τους. Πού οφείλεται αυτό το κάτι; Στην ποιότητά σου ως ατόμου ή στην ποιότητα της ομάδας; Συγνώμη που γίνομαι τόσο ωμή. Πιθανόν όμως να βλέπουν κάτι όχι τόσο σωστό ή εναρμονισμένο, κάτι που διαφεύγει της αντίληψής σου. Όπως είπα, αυτή η άρνηση που σημαίνει έλλειψη εμπιστοσύνης, θα πρέπει να σε προβληματίσει σοβαρά. Οι γνώσεις που παίρνεις, είναι ουσιαστικές; Προσωπικά πάντως δεν θα δεχόμουν πληροφορίες από μία οντότητα που δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά της.

Edited by - Unseen on 27/04/2006 09:05:30

UnseenΜέλος
27/04/2006, 09:02:39
Marte
Εάν πράγματι σου συμβαίνει κάτι τόσο υπέροχο, είσαι απίστευτα τυχερός και ειλικρινά σε ζηλεύω! Τι βοήθεια να χρειάζεσαι... εμείς χρειαζόμαστε βοήθεια από σένα. Θα ήθελες να μας πεις κάτι περισσότερο;

Gonzalez
Σε βρίσκω λίγο... ασταθή. Τη μία δεν πιστεύεις και την άλλη ξαφνικά πιστεύεις και καίγεσαι να μάθεις... τι να πω. Το λινκ που μας παρέθεσες (που παραπέμπει σε άρθρο που δημοσιεύεται στο εσοτέρικα) δεν με βρίσκει σύμφωνη, όπως γενικά δεν με βρίσκουν σύμφωνη όλες αυτές οι "πρακτικές" και "μέθοδοι" προσέγγισης και γενικότερα ό,τι δεν έρχεται φυσικά.

Η προσωπική μου θέση πάντοτε ήταν ότι εάν θέλει κάποιος να δει και να επικοινωνήσει με ξωτικά και νεράιδες, θα πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του, να γίνει καλύτερος άνθρωπος ώστε να το αξίζει. Κι αυτό γιατί υπάρχει ένας απαράβατος συμπαντικός νόμος που λέει: same goes to same. Ένα ξωτικό δεν θα αποκαλυπτόταν σε κάποιον που δεν δονείται όπως εκείνο. Όχι επειδή δεν θέλει να του αποκαλυφθεί, αλλά επειδή η αντιληπτικότητα αυτού του κάποιου, η δόνησή του, είναι περιορισμένη σε σχέση με τη δόνηση του ξωτικού και αυτό είναι που εμποδίζει την επαφή. Οπότε τέτοιου είδους πρακτικές που αποτελούν αντιστροφή της φυσικής μεθόδου, δεν νομίζω ότι είναι δόκιμες, μάλιστα πιστεύω ότι είναι επικίνδυνες επειδή κανείς δεν ξέρει τι οντότητα τελικά προσκαλεί.

Αντίθετα, είμαι υπέρ μεθόδων και ασκήσεων που βοηθούν στην ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των "αιθερικών" ας πούμε αισθητηρίων κι αυτό γιατί πιστεύω ότι γεννιόμαστε με τα αισθητήρια αυτά ενεργοποιημένα αλλά ο δυσαρμονικός τρόπος ζωής μας τους προκαλεί μια κάποια απενεργοποίηση.

Frodo
Δεν ξέρω πώς να σου πω αυτό που θέλω να σου πω, αλλά θα προσπαθήσω. Τα "πολλά χρόνια εξερεύνησης του μυστηρίου" δεν φαίνονται να σου έχουν αποκαλύψει στοιχειώδη πράγματα. ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟ KAI ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟ.

Another star
Συμφωνώ μαζί σου αλλά θα ήθελες να μου πεις πώς ορίζεις την εξέλιξη;

Αυτά από μένα.

Με πολλή αγάπη,
Unseen

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****

Edited by - Unseen on 27/04/2006 09:06:51

Edited by - Unseen on 27/04/2006 09:45:01

G.Μέλος
27/04/2006, 09:56:59
Πολύ καλημέρα

quote:
Αυτό που στην πραγματικότητα γινόταν (και αποδείχθηκε στην πορεία) είναι ότι ο άνθρωπος αυτός θώπευε την ανεξήγητη ανάγκη όλων μας να ξεχωρίζουμε από το πλήθος, να είμαστε κάτι μοναδικό και διαφορετικό, να έχουμε μία "αποστολή". Η ανάγκη αυτή είναι κατά τη γνώμη μου κατάλοιπο από τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε και τους ήρωες με τους οποίους ταυτιστήκαμε, μιας αίσθησης παντοδυναμίας στιλ σούπερμαν, καθ' όλα πλασματικής... την οποία εκμεταλλεύονται κάποιοι άνθρωποι για δικούς τους σκοπούς.

ε, ναι!

quote:
Η προσωπική μου θέση πάντοτε ήταν ότι εάν θέλει κάποιος να δει και να επικοινωνήσει με ξωτικά και νεράιδες, θα πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του, να γίνει καλύτερος άνθρωπος ώστε να το αξίζει. Κι αυτό γιατί υπάρχει ένας απαράβατος συμπαντικός νόμος που λέει: same goes to same. Ένα ξωτικό δεν θα αποκαλυπτόταν σε κάποιον που δεν δονείται όπως εκείνο. Όχι επειδή δεν θέλει να του αποκαλυφθεί, αλλά επειδή η αντιληπτικότητα αυτού του κάποιου, η δόνησή του, είναι περιορισμένη σε σχέση με τη δόνηση του ξωτικού και αυτό είναι που εμποδίζει την επαφή. Οπότε τέτοιου είδους πρακτικές που αποτελούν αντιστροφή της φυσικής μεθόδου, δεν νομίζω ότι είναι δόκιμες, μάλιστα πιστεύω ότι είναι επικίνδυνες επειδή κανείς δεν ξέρει τι οντότητα τελικά προσκαλεί.

και ξανά, ναι!

πολλά φιλιά!

Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
GonzalezΜέλος
27/04/2006, 10:47:11
quote:

Gonzalez
Σε βρίσκω λίγο... ασταθή. Τη μία δεν πιστεύεις και την άλλη ξαφνικά πιστεύεις και καίγεσαι να μάθεις... τι να πω. Το λινκ που μας παρέθεσες (που παραπέμπει σε άρθρο που δημοσιεύεται στο εσοτέρικα) δεν με βρίσκει σύμφωνη, όπως γενικά δεν με βρίσκουν σύμφωνη όλες αυτές οι "πρακτικές" και "μέθοδοι" προσέγγισης και γενικότερα ό,τι δεν έρχεται φυσικά.

Unseen, μπορεί να είμαι ασταθής αλλά αυτό δεν οφείλεται μόνο στα δημοσιευμένα άρθρα αλλά και σε συμβουλές δικού μου ατόμου. Τώρα όσον αφορά το άρθρο εγώ το βρήκα και το δημοσίευσα για βοήθεια προς τα μέλη και πολλοί το βρήκαν ενδιαφέρον, τώρα εσένα μπορεί να μη σε βρίσκει σύμφωνη το συγκεκριμένο άρθρο, δικιά σου άποψη

Ότι γράφει δεν ξεγράφει

27/04/2006, 10:50:14
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛEΣ/ΟΙ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣEΚΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ.

ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 20-30 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ G., Unseen,another, star ,
FRODO, Angus, kswtikoula , iridaster, Gonzalez, Marte
ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ "ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΊ΄ΔΕΣ" ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΝΤΑ...
(ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ)

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΘΟΥΜΕ (ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ????) ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

G.Μέλος
27/04/2006, 11:05:34
Γιατί όλα καλέ μου φίλε avatar είναι όπως γνωρίζεις μέρος του ίδιου Συνόλου...

άλλες φορές κοιτάμε μέσα από μας για να γνωρίσουμε την Αλήθεια, και άλλες φορές έξω από μας...

στην πορεία, κάποια στιγμή, καταλαβαίνουμε πως το έξω και το μέσα είναι το ίδιο, ακριβώς όπως το Πάνω και το Κάτω...

Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
GonzalezΜέλος
27/04/2006, 11:29:23
quote:

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛEΣ/ΟΙ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣEΚΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ.

ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 20-30 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ G., Unseen,another, star ,
FRODO, Angus, kswtikoula , iridaster, Gonzalez, Marte
ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ "ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΊ΄ΔΕΣ" ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΝΤΑ...
(ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ)

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΘΟΥΜΕ (ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ????) ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Αγαπητε Avatar,
πιστεύω πως και οι πνευματικές οντότητες περιλαμβάνονται στο σύνολο ξωτικά νεράιδες, όπως και όλα τα πνεύματα του δάσους, διότι, κατά τη γνώμη μου, όλα αυτά συνδέονται

Ότι γράφει δεν ξεγράφει

FRODOΜέλος
27/04/2006, 19:15:53
quote:

Frodo
Δεν ξέρω πώς να σου πω αυτό που θέλω να σου πω, αλλά θα προσπαθήσω. Τα "πολλά χρόνια εξερεύνησης του μυστηρίου" δεν φαίνονται να σου έχουν αποκαλύψει στοιχειώδη πράγματα. ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟ KAI ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟ.
Με πολλή αγάπη,
Unseen

Δεν καταλαβα τι εννοεις...

www.sotiris.forumup.gr

12/04/2005, 23:27:18
Η ακόλουθη είναι μια πραγματική ερώτηση που δόθηκε πριν χρόνια στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο τμήμα χημικών μηχανικών. Η απάντηση ήταν τόσο εμβριθής ώστε ο καθηγητής την τοιχοκόλλησε στον πίνακα ανακοινώσεων και έκτοτε έχει γίνει θρύλος.

Ερώτηση: Η κόλαση είναι εξώθερμος (αποδίδει θερμότητα) ή ενδόθερμος; (απορροφά θερμότητα);

Οι περισσότεροι φοιτητές τεκμηρίωσαν τις απαντήσεις τους χρησιμοποιώντας τον νόμο του Boyle, (τα αέρια ψύχονται όταν εκτονώνονται και θερμαίνονται όταν συμπιέζονται) ή κάποιο παραπλήσιο φυσικό νόμο. Ένας όμως φοιτητής, έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

Αρχικά, πρέπει να ξέρουμε πως μεταβάλλεται η μάζα της κόλασης, συναρτήσει του χρόνου. Άρα, πρέπει να γνωρίζουμε τον ρυθμό μετακίνησης των ψυχών πρός την κόλαση καθώς και τον ρυθμό αποχώρησης από αυτήν. Πιστεύω πως ασφαλώς μπορούμε να υποθέσουμε ότι άπαξ και μία ψυχή εισαχθεί στην κόλαση, δεν θα αποχωρήσει ποτέ. Έτσι λοιπόν, καμία ψυχή δεν φεύγει.

Όσο για τον αριθμό των ψυχών που εισέρχονται στην κόλαση, ας εξετάσουμε τις διάφορες θρησκείες που υπάρχουν στον κόσμο σήμερα. Μερικές από αυτές τις θρησκείες, διακηρύσσουν ότι όσοι δεν είναι μέλη τους, τους περιμένει η κόλαση. Εφ' όσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοιες θρησκείες και οι άνθρωποι δεν ανήκουν σε περισσότερες από μία θρησκείες, προκύπτει ότι όλες οι ψυχές, πηγαίνουν στην κόλαση. Λαμβάνοντας τους ρυθμούς γεννήσεων και θανάτων ως έχουν, μπορούμε να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση, αυξάνεται με εκθετική μορφή.

Τώρα, παρατηρούμε τον ρυθμό μεταβολής του όγκου στην κόλαση διότι ο νόμος του Boyle ορίζει ότι προκειμένου η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση να παραμείνουν σταθερές, ο όγκος οφείλει να αυξάνεται καθώς προστίθενται ψυχές. Αυτό μας δίνει δύο πιθανότητες:

1. Αν η κόλαση διογκούται με ρυθμό μικρότερο από τον ρυθμό εισαγωγής των ψυχών σε αυτήν, τότε η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση θα αυξάνεται έως ότου αυτή εκραγεί.
2. Βεβαίως, αν η κόλαση διογκούται με ρυθμό γρηγορότερο από τον ρυθμό εισόδου των ψυχών σε αυτήν, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα μειώνονται έως ότου η κόλαση παγώσει.

Τι από τα δύο ισχύει λοιπόν: Αν αποδεχθούμε αυτό που είπε κάποια πρώην μου προς εμένα, κατά την διάρκεια του πρώτου έτους, ότι "...θα είναι μία παγωμένη μέρα στην κόλαση πριν κοιμηθώ μαζί σου..." και συνυπολογίσω το γεγονός ότι συνεχίζω να μην έχω πετύχει να έχω σεξουαλικές σχέσεις μαζί της, τότε η 2η πιθανότητα δεν μπορεί να ισχύει και έτσι, είμαι σίγουρος ότι η κόλαση είναι εξώθερμη και δεν θα παγώσει."

Ο φοιτητής έλαβε το μοναδικό 10 (άριστα)...

Aπό την contra.gr (09/04/2005)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

08/05/2005, 19:32:23
απιστευτη απαντηση για μια πανηλιθια ερωτηση!!!
βεβαια εγω δε θα επερνα ως δεδομενο οτι υπαρχουν αερια στην κολλαση.
και μιας και δεν ξερω τη συμπεριφορα του κενου, θα εδινα λευκη κολλα η θα εγραφα :<< εν οιδα, οτι ουδεν οιδα... μεχρι να παω τουλαχιστον>>!!!
ωραιο φιλε ostria

learn asif you are going to live forever
live as if you are going to die tommorow
-soulfly

08/05/2005, 21:14:46
Γειά σου Ostria.

Φαίνεται πως αυτή η διαδικτυακή ιστορία έκανε το γύρο του κόσμου, τουλάχιστον μία φορά!

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, πως εμφανίζεται - σύμφωνα με το contra.gr - να έχει συμβεί στο (!!! ) Μετσόβειο, όταν οι αρκετά χρόνια παλιότερες αναφορές, μιλάνε για Η.Π.Α.
Τελικά, εμείς οι Έλληνες είμαστε πρωτοπόροι...

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με μία παλιότερη εκδοχή...

Η θερμοκρασία της Κόλασης και του Παραδείσου!!!
ή
Γιατί θα πρέπει ο Παράδεισος να έχει δυνατό κλιματιστικό.

"Μια απολαυστική ιστορία κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο Internet. Αφορά στην φανταστική απάντηση σε μια ερώτηση εξέτασης τριμήνου στη Χημεία σε ένα πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. Η απάντηση των μαθητών - η μόνη στην τάξη που πήρε "Α" - είναι τόσο ευφυής που θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να βρούμε τα ίχνη του συγγραφέα, έτσι μπορούμε απλά να παραφράσουμε την ιστορία. Έχει την αίσθηση μιας λαϊκής παράδοσης και ίσως να μην έχει πραγματικά συμβεί.

Η ερώτηση των εξετάσεων του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον:

"Είναι η Κόλαση εξώθερμη ή ενδόθερμη; Στηρίξτε την απάντησή σας με απόδειξη."
"Εξώθερμη" σημαίνει ότι το σύστημα εκπέμπει θερμότητα· "ενδόθερμη" σημαίνει ότι απορροφά θερμότητα."

. . .

Περισσότερα, στο άρθρο της κεντρικής μας σελίδας:

Η θερμοκρασία της Κόλασης και του Παραδείσου!!!

αλλά και στο:

The temperature of Hell; is it endothermic or exothermic?

Πάντως Ostria, θα βοηθούσε εάν παρέθετες το ακριβές link του συγκεκριμένου άρθρου που αποτέλεσε αφορμή για το θέμα αυτό.
(Έκανα μία μικρή αναζήτηση στη σελίδα, αλλά δυσκολεύτηκα να το εντοπίσω)

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!