ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΝΕΟΣ ΙΟΣ-``ΦΑΡΣΑ`` - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- ΝΕΟΣ ΙΟΣ-``ΦΑΡΣΑ`` - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

GEORGE D23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
GEORGE DΜέλος
17/02/2004, 14:00:34
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ Ε-ΜΑΙL

ΓΙ`ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

quote:

Νέες απειλές από το Internet: Φάρσες

Ορισμένοι άνθρωποι αρέσκονται στο να κάνουν αστεία ή φάρσες στους φίλους τους. Όπως και πολλά άλλα πράγματα, αυτή η συνήθεια μεταφέρθηκε από την καθημερινή μας ζωή και στο Internet. Έτσι έχουμε πλέον τις online φάρσες (jokes), οι οποίες συνήθως δείχνουν αθώες, αλλά η εμφάνιση μπορεί να παραπλανεί. Ουσιαστικά, πρόκειται για μικρά προγράμματα τα οποία προσομοιώνουν την επίθεση ενός ιού σ' έναν υπολογιστή.

Ωστόσο, οι online φάρσες είναι επικίνδυνες και εντάσσονται στην γενικότερη κατηγορία του εχθρικού λογισμικού (malware), όρος ο οποίος χαρακτηρίζει οποιαδήποτε προγράμματα, έγγραφα, ή ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία μπορούν να έχουν βλαπτική επίδραση στους υπολογιστές.

Αλλά τι είναι αυτό που κάνει τις online φάρσες επικίνδυνες; Αν και δεν προκαλούν πραγματικές ζημιές στους υπολογιστές, όπως π.χ. διαγραφή δεδομένων, αποστολή μηνυμάτων spam, κ.α., οι online φάρσες μπορούν να προκαλέσουν χάος.

Υπάρχει ένα πολύ γνωσ! τό πρόγραμμα-φάρσα, το οποίο, όταν εκτελείται, εμφανίζει μία οθόνη η οποία παρουσιάζει το περιεχόμενο των αρχείων που είναι αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Κατόπιν εμφανίζει ένα μήνυμα όπως το ακόλουθο: 'The hard disk will be formatted, do you want to continue?: Y/N' (Ο σκληρός δίσκος πρόκειται να διαμορφωθεί. Θέλετε να συνεχίσει η διαδικασία; Ναι/Όχι).

Φανταστείτε έναν χρήστη σε κατάσταση πανικού, ο οποίος πατάει το πλήκτρο Ν για να απαντήσει αρνητικά. Όμως, δεν έχει σημασία ποιο πλήκτρο θα πατήσει ο χρήστης - σε κάθε περίπτωση εμφανίζεται ένα επόμενο παράθυρο, το οποίο αναφέρει ότι η μονάδα σκληρού δίσκου C: διαμορφώνεται, και το μόνο που μπορεί να κάνει ο χρήστης είναι να παρακολουθεί τα αρχεία του σκληρού του δίσκου να εξαφανίζονται.

Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, αλλά ο χρήστης συνήθως δεν το γνωρίζει. Οι χρήστες οι οποίοι έχουν εξαπατηθεί από τέτοιες φάρσες και στο παρελθόν συνήθως καταλαβαίνουν ότι τα δεδομένα τους είναι ! ασφαλή και δεν κάνουν τίποτα, αλλά τι γίνεται με τους χρήστες οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι αυτή είναι μία φάρσα και πιστεύουν ότι η καταστροφή συμβαίνει πραγματικά; Σε μία τέτοια περίπτωση, θα μπορούσαν να σβήσουν αμέσως τον υπολογιστή τους και να αρχίσουν να ψάχνουν για βοήθεια. Εάν δεν υπάρχει κάποιος κοντά τους να τους βοηθήσει, θα μπορούσαν κάλλιστα να μεταφέρουν το σύστημά τους στο κοντινότερο κατάστημα επισκευής υπολογιστών.

Το αποτέλεσμα: πιθανή απώλεια δεδομένων ή της διαμόρφωσης του συστήματος λόγω του λανθασμένου τερματισμού της λειτουργίας του υπολογιστή, ή ένας λογαριασμός που πρέπει να πληρώσουν για τον έλεγχο του υπολογιστή, και όλα αυτά χωρίς κανένα λόγο.

Ακόμη κι αν κάτι τέτοιο συμβεί σε μία εταιρεία, ο χρήστης πιθανότατα θα επικοινωνήσει με το τμήμα υποστήριξης και θα επιμείνει να στείλουν κάποιον τεχνικό στο γραφείο του αμέσως. Είναι επίσης πιθανό οι συνάδελφοι του χρήστη να σβήσουν και αυτοί τους υπολογιστές τους, ή να τους αποσυνδέσουν από το! δίκτυο για να προφυλαχθούν από πιθανή μόλυνση από τον υποτιθέμενο ιό. Δηλαδή, το αποτέλεσμα είναι απώλεια χρόνου, χρημάτων και παραγωγικότητας.

Αλλά το πρόβλημα μπορεί να μην τελειώσει εδώ. Εάν ο τεχνικός δεν καταλάβει τι συνέβη, μπορεί να σπαταλήσει πολύ χρόνο ψάχνοντας για το πρόβλημα, ή επανακαθορίζοντας τις ρυθμίσεις των υπολογιστών που αποσυνδέθηκαν λανθασμένα από το δίκτυο.

Σίγουρα, οι φάρσες ανήκουν στην κατηγορία του εχθρικού λογισμικού.

Πώς θα προστατευτείτε από φάρσες

Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να μην ανοίγετε μηνύματα e-mail προερχόμενα από άγνωστους αποστολείς, δεδομένου ότι αυτός είναι ο συνήθης τρόπος διάδοσης των μηνυμάτων με φάρσες. Εάν γνωρίζετε ότι λάβατε μία φάρσα, μην την προωθείτε σε άλλους χρήστες.

Ωστόσο, καλό θα είναι να εγκαταστήσετε επίσης ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα antivirus το οποίο ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες φάρσες που κυκλοφορούν.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ

Edited by - GEORGE D on 17/02/2004 14:02:19

17/02/2004, 21:10:20
Καλησπέρα! Λοιπόν αυτήν την φάρσα μου την έκανε μια φίλη πριν από
6 χρόνια(παλιό το κολπάκι),τότε που ήμουν ακόμη στην αρχή σε όσο αφορά το ίντερνετ.
Καλά εε,δεν σας λέω τίποτα.Χέσ....κα!Από το φόβο μου.
Βλέπεις κυριολεκτικά να αδειάζει ο σκληρός δίσκος.
Έπειτα βγαίνει ένα μήνυμα που λέει ότι έγινε format στη μονάδα c.
Εγώ δεν τράβηξα καλώδια,κλπ για να προλάβω ,αλλά έβλεπα την υποτιθέμενη καταστροφή,και μόνο που δεν έκλαιγα..
Έπειτα μαύρισε η οθόνη για κάποια λεπτά.
Κι εκεί που ήμουν σίγουρη,οτι όλα τέλειωσαν και ετοιμαζόμουν να πάω για βοήθεια,εμφανίζεται ένα μήνυμα που πάνω κάτω έλεγε:
Μην εμπιστεύεστε οτιδήποτε έρχεται στο e-mail σας.
Η παραπάνω φάρσα θα μπορούσε να μην είναι καθόλου φάρσα..

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

19/02/2004, 00:33:31
Ναι, ελαβα επισης ειδοποιητικο μειλ....
μα τι μου θυμιζει;..τι μου θυμιζει...;
καποιος μου εστελνε συνεχως μειλ...."ανεκδοτα"*

(*...εξισου επικινδυνος (υ)ιος )

ΕΙΡΗΝΗ

...the soul of the rose...

friendΝέο Μέλος
19/02/2004, 11:43:00
Καλό θα είναι να μην ανίγουμε email από άγνωστους παραλήπτες!

19/02/2004, 15:05:02
...κι απο "γνωστους" καμμια φορα...
23/02/2004, 02:03:11
Νέο κύμα ιών στο Internet

-ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑΤΜΑ.. ΒΓΗΚΕ ΑΛΗΘΙΝΟ...-

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:
ΤΟ "ΤΕΛΟΣ" ΤΗΣ GIGABYTE,TΗΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΗΣ ΧΑΚΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

..listen to the rythm of the universe...

Edited by - ΑΤΜΑ on 23/02/2004 02:12:13

25/02/2004, 19:51:51
....καλησπερα !
σημερα τεσσερα μελη απο το φορουμ μου εστειλαν τον ιδιο ιο....!
να πω οτι σας το εστειλα πισω...."φιλοι μου"
-ξερετε εσεις...-

να δηλωσω οτι χθες εστειλα σε καποια μελη ενα "γραμμα απο το θεο"...

δεν ειναι ο (Υ)ιος...ο θεος ειναι ....
soo...DON'T BE AFRAID...

..listen to the rythm of the universe...
12/03/2004, 04:40:07
XM...Ο ΙΟΣ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ...ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΝΩΣΤΩΝ!..ΜΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝΕΧΩ ΠΟΤΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕΙΛ...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ...ΕΧΜ....
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
ΠΡΟΣΠΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΙΩΣΕΙΣ....ΑΠΟ ΤΟΝ (Υ)ΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ :W32.Beagle.K.

[ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ TON IO ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ
ΜΕΣΩ E-MAIL.

Εισερχόμενα emails που φέρουν ηλεκτρονική διεύθυνση (μια από τις
παρακάτω):
management@, για παράδειγμα management@otenet.gr
administration@, για παράδειγμα administration@otenet.gr
staff@, για παράδειγμα staff@otenet.gr
noreply@, για παράδειγμα noreply@otenet.gr
support@, για παράδειγμα, support@otenet.gr

και θέμα (ένα από τα παρακάτω):
E-mail account disabling warning,
E-mail account security warning,
Email account utilization warning,
Important notify about your e-mail account,
Notify about using the e-mail account,
Notify about your e! -mail account utilization,
Warning about your e-mail account,

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ REMOVAL TOOL.
1. Κατεβάστε το αρχείο FxBeagle.exe από: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FxBeagle.exe.
2. Αποθηκεύστε το αρχείο σε μια τοποθεσία που να σας εξυπηρετεί, όπως ο φάκελος downloads ή η επιφάνεια εργασίας.
3. Κλείστε όλες τις τρέχουσες εφαρμογές πρίν να τρέξετε το εργαλείο.
4. Αν είστε στο δίκτυο ή έχετε μόνιμη σύνδεση με το δίκτυο, αποσυνδέστε τον υπολογιστή από το δίκτυο ή το internet.
5. Αν τρέχετε Windows Me ή XP, απενεργοποιήστε το System Restore (Επαναφορά συστήματος).
6. Διπλό click στο FxBeagle.exe για να ξεκινήσετε το removal tool.
7. Πατήστε Start, και αφήστε το να τρέξει.
8. Επανεκκινήστε το σύστημα.
9. Τρέξτε ξανά το removal tool για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα είναι καθαρό.
10. Αν έχετε Windows Me/XP, τότε ενεργοποιήστε το System Restore]
-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ-

ATMASHAKTI...

GEORGE DΜέλος
12/03/2004, 23:57:58
MA TON ΔΙΑ

ΦΕΓΓΑΡΟΦΩΤΗ ΑΤΜΑ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΠΑΛΙ

ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΗΝΥΜΑ

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ

25/03/2004, 22:13:52

Σε έξαρση οι δικτυακές απειλές

...ΟΛΟΕΝΑ + ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ "WORM"...:(

....listen to the rythms of the universe...
29/03/2004, 17:39:24
Aγαπητή ΑΤΜΑ έγραψες:
quote:

...ΟΛΟΕΝΑ + ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ "WORM"...:(

Η μάχη δεν θα τελειώσει ποτέ... πάντα κάποιος θα εκμεταλλεύεται τα "κενά" που υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε όλες τις εφαρμογές και συστήματα (είδες πόσο ωραία γίνεται το μάρκετινγκ σήμερα;). Αν κάποιος θέλει να συλλέξει πληροφορίες από τον υπολογιστή σου (προφανώς δεν γράφω για εσένα προσωπικά) μπορεί να το κάνει σχετικά εύκολα (χωρίς την αποστολή ιών μέσω email) εκμεταλλευόμενος την έλλειψη γνώσεων από τους περισσότερους χρήστες στο Ιnternet αλλά και τις αδυναμίες των προγραμμάτων που ανέφερα προηγουμένως (βλέπε Internet Explorer).
Αλλά και να το κάνει τι θα κερδίσει; Τίποτα απολύτως... άλλος είναι ο στόχος, όχι εγώ και εσύ.

Φιλικά
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

29/03/2004, 22:31:23
εχμ...η θεση μου στο εσωτερικα ειναι φαινομενικα ακινδυνη μα γνωριζω πως καποια στιγμη ερευνηθηκε εντελως ο σκληρος μου...
anyway...δεν βρηκαν αυτο που εψαχναν...

σημερα ελαβα ενα mail για να το κανω forward ...
επειδη ομως οι επαφες ειναι περισσοτερο σχετικες εδω εσω...
το αφηνω εδω:

>>Date: Sun, 28 Mar 2004 19:51:54 +0000
>>
>>An kapios sou stilei minima gia na valeis stin lista sou kapion me
tin
>> dief8insi LORD_IN_UTERO@HOTMAIL.COM min dextis!!! Einai enas
kainourgios
>> ios poli katastrofikos pou sou svinei stadiaka TA PANTA apo ton
>>skliro sou disko. Stile e-mail se olous osous exeis
stin
>>lista sou. Einai simantiko na to kseroune oloi osoi exeis stin
lista
>>sou, giati an kapios apo aftous pous exeis stin lista sou dexti
ton
>>kainourgio io kai meta milisei mazi sou mesw msn 8a sou stili
>>automata xwris na to kseris auton ton io. O ios kikloforise
molis
>>extes.
>>
>

30/03/2004, 10:05:23
Aγαπητή μου ATMA
Το email που σου έστειλαν είναι ακριβώς αυτό που αναφέρει το topic, δηλαδή "ΙΟΣ-ΦΑΡΣΑ" (στην αγγλική ορολογία σαν hoax). Kαι μάλιστα απορώ γιατί ο συγκεκριμένος ιός-φάρσα είναι αρκετά παλιός. Πρέπει να σκεφτούν κάτι καλύτερο οι ανεγκέφαλοι! Τέλος πάντων... καλό θα ήταν τα προσωπικά σου αρχεία να τα έχεις κάπου backup για καλό και για κακό. Πιστεύεις ότι κάποιος από εδώ έκανε scan στον υπολογιστή σου; Δεν έχει με τι να ασχοληθεί ο κόσμος...

Φιλικά
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

GhostΜέλος
03/04/2004, 03:15:51
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟ ΠΑΝ!

03/05/2004, 19:16:37

Η νεότερη απειλή...!

Technoshamanism

Edited by - ΑΤΜΑ on 03/05/2004 19:23:32

03/05/2004, 19:25:19
quote:
Έτσι έχουμε πλέον τις online φάρσες (jokes)

Η ορολογία για εναν ΙΟ-ΦΑΡΣΑ είναι hoax κι όχι joke
06/05/2004, 13:07:01
Αγαπητέ φίλε 1900,
Χεχεχε ακόμα και ετυμολογικά αν το δούμε, hoax μεταφράζεται σε φάρσα ενώ joke σε αστείο... αλλά αν η φάρσα είναι καλόγουστη τότε μπορούμε να γράψουμε joke... συμφωνώ μαζί σου πάντως όπως φαίνεται και από το προηγούμενό μου μήνυμα!
φιλικά

06/05/2004, 14:30:22
Φτου! Είδες! Δεν προσεξα οτι το είχες ήδη γράψει
Sorry Jejeje,
06/05/2004, 16:38:37
Kανένα πρόβλημα φίλε μου... η επανάληψη βοηθά στην κατανόηση ορισμένες φορές!!

--Je^3--