ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βικιλεξικό - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Βικιλεξικό - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

simori33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
17/09/2006, 11:28:02

Το Βικιλεξικό, ένα έργο συνεργασίας για την παραγωγή ενός ελεύθερου πολύγλωσσου λεξικού σε κάθε γλώσσα, με τους ορισμούς, τις ετυμολογίες και τις προφορές. Το Wiktionary είναι ένα λεξιλογικό συμπλήρωμα στην ανοιχτού περιεχομένου εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια. Στα ελληνικά άρχισε στις 1 Μαΐου 2004 και έχει μέχρι στιγμής φθάσει τα 55.779 λήμματα. Οποιοσδήποτε μπορεί να επεξεργαστεί οποιοδήποτε λήμμα· η σύνδεση είναι προαιρετική. Μάθετε πώς να επεξεργάζεστε άρθρα, πειραματιστείτε στο Αμμοδοχείο και επισκεφθείτε την Πύλη της Κοινότητας για να δείτε πώς και εσείς μπορείτε να συμμετάσχετε στην ανάπτυξη του Wiktionary. Το περιεχόμενο του Wiktionary καλύπτεται από την Άδεια Ελεύθερης Τεκμηρίωσης GNU, το οποίο σημαίνει ότι είναι ελεύθερα διαθέσιμο και έτσι θα παραμείνει. Βλέπε "Πνευματικά δικαιώματα" για τις λεπτομέρειες.

Παράδειγμα: η λέξη free, Από το παλαιό αγγλικό freo, από προτογερμανικό (Π.Γμκ.) *frijaz, το οποίο προέρχεται από το προτοϊνδοευρωπαϊκό (ΠΙΕ) *prijos- αγαπητά, αγαπημένος

η διεύθυνση είναι η εξής :
http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1_%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1

Μέχρι κινέζικα έχει αλλά έχει και δρόμο ακόμα να διανύσει, παρά ταύτα μιας και το βρήκα εντελώς τυχαία θεώρησα πως είναι καλό να το γνωρίζουμε να το επισκεπτόμαστε κάπου κάπου ή και να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας... Νομίζω πως γενικά δεν είναι κακή ιδέα

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

17/09/2006, 11:35:31

Να και κάποιες από ετυμολογίες που βρήκα, ΄

Αιτήσεις
τρέχων

τρέχων, τρέχουσα, μετοχές του ρήματος τρέχω, σημαίνουν αυτόν (-ήν) που ισχύει αυτή τη στιγμή, την παρούσα στιγμή. Τώρα πώς το ίδιο ρήμα έφτασε να έχει τόσο διαφορετικές έννοιες, αυτό δεν το βρήκα (ακόμη;-) ) --Lou 05:39, 11 Ιουνίου 2006 (UTC)
Απο το άγω βγαίνει ο άξονας (=δρόμος). άξονας θεωρούμε οτι είναι αυτός που συνέχει κάτι, ορίζει τα όρια του κ.λπ., έτσι ό,τι ισχύει για μία κατασταση 'κινείται' στους άξονές της. Το τρέχω έχει αόριστο β' έδραμον, απ' όπου και ο δρόμος (=άξονας). :D

Ψωμί
Ποιά η ετυμολογία της λέξης "Ψωμί"; Στα αρχαία Ελληνικά είναι "'Αρτος". Πώς κατέληξε "ψωμί";

Αληθινά περίεργη ετυμολογία! Από μικρός παραξενευόμουν κι εγώ. Να λοιπόν τι βρήκα. Εν αρχή ήν (!) το αρχαίο ρήμα ψώω που σήμαινε τρίβω. Αυτό έδωσε το ψωμός, που σήμαινε κομμάτι. Το υποκοριστικό του ψωμός ήταν ψωμίον, κομματάκι (βρίσκουμε αυτή τη λέξη στο ευαγγέλιο του Ιωάννη 13:26), και αυτό έδωσε, σιγά σιγά το νεοελληνικό ψωμί :-) --Lou 05:34, 11 Ιουνίου 2006 (UTC)
μπορούμε να προσθέσουμε οτι η κατάληξη -ίον απλοποιήθηκε σε -ι, ένα σύνηθες φαινόμενο της δημώδους βυζαντινής :)

Ανακτήθηκε από "http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C:%CE%96%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1_%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1"

ρίξτε μία ματιά και στην κατηγορία <<Αγγλικά - Αστερισμοί>>

http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC_-_%CE%91%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

22/09/2006, 17:39:46
Φίλε Simori,
υπάρχει ένα πολύ ωραίο site που έχει να κάνει με την ετυμολογία των ελληνικών λέξεων και όχι μόνο.

Ελπίζω να το βρείς ενδιαφέρον, εσύ και οι άλλοι φίλοι.

http://www.asprilexi.com/

Infinitum Finitum Producit

20/05/2004, 02:50:22

φιλε φωτογραφε, βαλε αν θελεις τις φωτογραφιες μου και σε αυτο το θεμα οπως και σε ολα τα περι Πεντελης (αν εχεις χρονο και διαθεση φυσικα)

εβαλα λινκς απο τον παθ στο θεμα μου με την εμπειρια που εζησα

αν κανεις τον κοπο, βαλτες και στο δικο μου θεμα

νασαι καλα φιλε μου

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

21/05/2004, 00:26:13
Οι 2 απο τις 4 φωτογραφιες του jbg

21/05/2004, 00:27:37

stavros_pΜέλος
21/05/2004, 17:52:13
ακριβώς από ποιό σημείο είναι οι φωτό? Άσχετο: διάβασα ότι η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην κορυφή της Πεντέλης είναι πολύ ισχυρή. Είναι "επικύνδυνο" να είναι κανείς κοντά εκεί συχνά?

21/05/2004, 20:07:13
Οι φωτογραφίες του jonnie έχουν ενδιαφέρον και νομίζω ότι δείχνουν αυτό που μας είπε. Βέβαια δεν ξέρω μήπως αυτό οφείλεται πχ στα πετρώματα του βουνού.

Μία άλλη φωτογραφία με τα χιόνια με μπέρδεψε. Δεν κατάλαβα τι σχημάτιζε αυτή την σκιά μπροστά. Μπορεί κανείς να βοηθήσει;

Οι προηγούμενες δεν μου φορτώνουν καλά οπότε δεν μπορώ να πω κάτι.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

21/05/2004, 23:23:39

21/05/2004, 23:27:11

Αυτες ειναι οι αλλες 2 φωτογραφιες του jbg
Χειρων τελικα οσο και αν προσπαθησα να δω κατι στην φωτογραφια σου δεν βρηκα κατι που να μου φαινεται παραξενο.
Περιμενω την δικη σου αποψη.

ΧείρωνΜέλος
23/05/2004, 18:31:48
Γεια σας,

Φίλοι glinaaea,ΦΩΤΟΓΡΑΦΕGR, σχετικά με τη φωτογραφία στο τελευταία post της προηγούμενης σελίδας:Έκανα μια απόπειρα επεξεργασίας με το να αποκολλήσω (crop) τα μαρκαρισμένα κομμάτια και να τα μεγεθύνω (+85%) . Είναι εδώ:

Έκανα τα ίδια (επιπλεόν ανεβάζοντας λίγο τη φωτεινότητα) και για τη φωτογραφία που παρέθεσα με τα χιόνια.Παρουσιάζονται οι μορφές όπως εγώ τις αντιλήφθηκα.

(+16 % φωτεινότητα)

(+12 % φωτεινότητα)

(+14 % φωτεινότητα)

ΦΑΙΝΕΤΑΙ σαν να υπάρχουν "αποτυπωμένες" μορφές πάνω στα πετρώματα, φυσικά και μη.

Δυο λόγια για την επεργασία: Πολύ απλή, μπορεί να το κάνει ο κάθε αναγνώστης. Χρειάζεται μόνο ένας οποιοδήποτε image editor σε ένα win PC.
Με αυτό τον τρόπο,
- το αρχικό "πειστήριο" παραμένει αναλοίωτο σε κάποιον άλλο παρατηρητή
- το κάθε "αποκολλημένο κομμάτι"- εικόνα είναι πολύ μικρότερο σε Κbytes από την αρχική, "ελαφρώνοντας" τη σελίδα, και βοηθώντας έτσι τους χρήστους που χρησιμοποιούν το απλό dial up (pstn 56K) να μην "κολλούν".
- Ελάχιστοποίηση του "stolen" bandwidth για τον/τους servers του esoterica , προκειμένου να φέρει τις φωτογραφίες από άλλους δικτυακούς τόπους, που χρησιμοποιούνται σας homepages χρηστών.

Και η συνέχεια...

Edited by - Χείρων on 23/05/2004 18:35:09

ΧείρωνΜέλος
23/05/2004, 18:40:38
Από τα παραπάνω το ΔΙΚΟ ΜΟΥ συμπερασμα είναι πολύ απλό: ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΜΟΡΦΕΣ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙ.

Από πρακτική σκοπιμότητα, τίθονται τα εξής :
α) εάν οι παραπάνω μορφές είναι μορφές που πράγματι υπάρχουν "αποτυπωμένες" στους βράχους,
β) ή αν προκύπτουν ως απλά σχήματα που το τεχνικό υλικό μετέφρασε σε δεδομένα κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού,σκίασης,
στάση λήψης κ.λ.π.

Θεωρώντας ότι το τεχνικό υλικό λειτουργεί αφενός μεν σαν αμερόληπτο βοήθημα για τον παρατηρητή εξυπηρετώντας την ψυχρή λογική, αφετέρου δίνει και την δυνατότητας περετέρω ανάλυσης των δεδομένων όταν ο παρατηρητής θελήσει να δει τα αποτελέσματα όταν ΔΕΝ ειναι παρών στο χώρο.

Τί θα γινόταν άραγε φίλοι ΦΩΤΟΓΡΑΦΕGR, glinaeea, εάν δοκιμάζαμε να ξαναβγάλουμε τις ίδιες φωτογραφίες; Τί λέτε συμφωνείτε;

Π.χ. προσπαθώντας να εξομοιώσουμε τις ίδιες συνθήκες λήψης με τις αρχικές. Εννοώ, τουλάχιστον την ίδια
περίπου χρονική στιγμή της ημέρας με κατά προσεγγιση τον ίδιο φωτισμό, από περίπου την ίδια γωνία λήψης.

Εξομοιώνοντας εννοώ π.χ. αν η αρχική φωτο τραβήχτηκε χειμώνα ώρα 5 σούροπο, να ξανατραβηχτεί καλοκαίρι(μεγαλύτερη μέρα) ώρα 8 σούροπο.
Στη δικία μου περίπτωση είναι επιπλέον και το χιόνι, και μάλλον δεν θα περιμένω να ξαναχιονίσει για να τραβήξω πάλι, αλλά
είναι κάτι που μπορώ να κάνω έστω και χωρίς το χιόνι, μπορεί να επαλήθεύσει ή όχι τις μορφές.

Είναι απλά ένα παράδειγμα (για αυτό και το "π.χ.") επαλήθευσης, τίποτα παραπάνω, και θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε αλλο τυχόν προταθεί.

Τι κερδίζουμε από αυτό;

Θεωρώ λοιπόν, ότι, όταν κάποιος που διαβάσει "ελαφριά" αυτό το topic, θελήσει να κάνει και άλλους, κοινωνούς του ενθουσιασμού του,
θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να διαδώσει κάτι του τύπου :

"Αααα, αρα λοιπόν το μυστήριο που κρύβεται στην σπηλιά του Νταβέλη είναι ότι στους βράχους υπάρχουν αποτυπωμένες μορφές" , και ο λαμβάνων αυτή τη διάδοση όταν τη "μεταφράσει" πει:

"Ναι, πράγματι, υπάρχουν τερατα που μας κοιτούν στη σπηλιά" ή " είναι οι αρχαίοι Θεοί" ή "είδα ένα όν να τρέχει και να κρύβεται"
εξαρτώμενος είτε από τα φιλοσοφικά του πιστέω είτε από την θρησκευτική του ιδεολογία/ιδεοληψία έιτε από την ευαίσθητη ψυχοσύνσεσή του.

Με ιδιαίτερο σεβασμό απέντι στις όποιες προσωπικές αντιλήψεις του καθενός ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω κάτι ενάντια στα "τέρατα της σπηλιάς"
ή στους "αρχαίους Θεούς" . Αλλά αν πω :

"πιστέυω ότι στη σπηλιά συμβαίνει ΑΥΤΟ", τότε αυτό το κρατώ για τον ευατό μου σαν προπσωπική πεποίθηση-πίστη, που δεν έχει κανένα λόγο δημοσίευσης.

αλλά εάν πω:
"στη σπηλιά συμβαίνει ΑΥΤΟ", τότε αυτό θα πρέπει να το αποδείξω, και να δημοσιεύσω την απόδειξη.

Σε όλα τα παραπάνω, άφησα κατά μέρος την έννοια του χρόνου,σαν ένα μέγεθος το οποίο δεν υποτάσσεται εύκολα σε ψυχρή στατική ανάλύση- και την προσωπική παρουσία του παρατηρητή στο συγκεκριμένο χώρο, το συγκεκριμένο χρόνο. Ίσως αυτά, για κάποιους να μην είναι τίποτα για την απόδειξη ή όχι των "μορφών", ίσως για άλλους να είναι το κλειδί της διερεύνησης τους.

Αν σας κούρασα λίγο, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη,

Φιλικά,
Χείρων

24/05/2004, 23:11:09
Φίλε Χείρων
Θεωρώ την απάντηση σου σε πολλά σημεία σωστά τοποθετημένη και χρειάζεται προσεκτικό σχολιασμό.
Θα προσπαθήσω να μην κουράσω και έτσι θα είμαι σύντομος στην τοποθέτηση μου.
Ξανατονιζω ότι στις πιο πολλές περιπτώσεις φαινόμενα βραχογραφιών είναι τυχαία γεγονότα φυσικοί σχηματισμοί αν θέλεις και τίποτα παραπάνω.
Και βεβαίως δεν απαντώνται μόνο σε σπήλαια αλλά οπουδήποτε ακόμα και μέσα στην πόλη σε σύγχρονα κτίρια (όχι βραχογραφίες βέβαια) οπουδήποτε τέλος πάντων.
Θα συμφωνήσω ότι όπου και αν κοιτάξει κάποιος μπορεί να δει ότι τον ¨βολεύει¨ θα έλεγα εγώ καλύτερα.
Αυτό καταλαβαίνεις γιατί το λέω την λέξη ¨βολεύει¨.
Άλλους τους βολεύει να δουν κάτι για να στηρίξουν αυτό που πιστεύουν μέσα τους ότι κι αν είναι αυτό.
Το έχουν ανάγκη και θα δουν παράξενα πράγματα παντού και πάντα εκεί νομίζω ότι ταιριάζει και το ¨ευαίσθητη ψυχοσυνθεση¨ που ανέφερες .
Άλλους τους βολεύει να δουν κάτι γιατί έχουν άλλους ¨ιδιοτελείς ¨ σκοπούς που δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση.
Όπως είπα και πιο παλιά σε ένα άλλο μήνυμα μου το μυστήριο πουλάει.
Έχεις σκεφθεί ότι χωρίς την απαραίτητη δόση μυστηρίου δεν θα είχε κάποιος να προσθέσει κάτι καινούργιο όχι μόνο σε αυτό το θέμα αλλά στα περισσότερα;
Το μυστήριο η μια παράξενη εμπειρία σπανίως μπορεί να αποδείξει κάτι συγκεκριμένο απλά δημιουργεί εντυπώσεις και θαυμασμό τίποτα άλλο.
Μέχρι σήμερα δεν μου έχει τύχει να μην συναντήσω άνθρωπο που να μην είχε έστω και μια φορά μια παράξενη εμπειρία στην ζωή του οποιουδήποτε τύπου.
Απλά οι περισσότεροι την προσπερνούν γιατί δεν θέλουν να αναλύσουν περαιτέρω τι τους συνέβη η ωσάν μια λογική εξήγηση και πάει τελείωσε εκεί το θέμα .
Κι ας πούμε ότι την δημοσιοποιείς.
Είναι ποτέ δυνατόν να βιώσει κάποιος με λόγια αυτό που εσύ έζησες;
Όχι και το πολύ πολύ να μην σε πιστέψουν κιόλας.
Ο βασικότερος λόγος που να θέλει κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο είναι απλά η δημιουργία εντυπώσεων με σκοπό που αυτός που την δημοσιοποιεί ξέρει πολύ καλά γιατί το κάνει δεν είναι ανάγκη να το πω εγώ.
Τα ευρω είναι καλοδεχούμενα στην τσεπούλα όπως επίσης και η δόξα, και το μυστήριο είναι ένας καλός δρόμος για να το επιτύχει κάποιος αυτό.
Θέλω όμως να είμαστε προσεκτικοί στο εξής ότι εκτός από τις περιπτώσεις που νομίζουμε ότι κάτι βλέπουμε υπάρχουν και φορές που δεν νομίζουμε αλλά πραγματικά υπάρχει κάτι.
Οι βραχογραφίες μέσα σε σπήλαια είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι που χρειάζεται πολύ προσεκτική προσέγγιση.
Ακόμα όμως και στις περιπτώσεις βραχογραφιών που δεν είναι ανθρώπινο έργο είναι τόσο εντυπωσιακές μερικές φορές που μένεις έκπληκτος από το παιχνίδι της φύσης που βλέπεις μπροστά σου.
Θα πρότεινα στους φίλους εδώ να αγοράσουν το βιβλίο του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΗ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ όπου έχει γίνει μια πολύ σοβαρή μελέτη πάνω στο θέμα αυτό χωρίς να ακροβατεί ο συγγραφέας του, μεταξύ φαντασίας παραφιλολογίας και κατεργαριάς με μόνο σκοπό το κέρδος η την προοπτική μιας συγγραφικής καριέρας που δεν την έχει ανάγκη ο άνθρωπος μόλις διαβάσεις τις πρώτες σελίδες καταλαβαίνεις ότι έχεις να κανείς με σοβαρό άτομο.
ΑΥΤΑ

25/05/2004, 00:09:14
Γεια χαρα,
συμφωνω με Χειρων κ' Φωτογραφο.

ας θυμηθουμε και το ψυχολογικο test Rorschach (= σου δειχνουν μια κηλιδα μελανιου, μια μουτζουρα και σε ρωτανε τι βλεπεις - αναλογα με την απαντηση βγαινουν τα σχετικα ψυχολογικα συμπερασματα)

25/05/2004, 00:27:42
quote:

Βέβαια δεν ξέρω μήπως αυτό οφείλεται πχ στα πετρώματα του βουνού.

καλη μου οστρια, σε διαβεβαιω πως δεν οφειλεται σε κανενα γνωστο φυσικο λογο

συμβαινει μονο σε οσα φυτρωνουν διπλα στην εισοδο της σπηλιας και μαλιστα και σε μερικα που φυτρωσαν πανω απο αυτην, σε ενα μικρο πλατωμα

οσα βρισκονται μακρυτερα απο 30-40 μετρα ακτινα, μεγαλωνουν φυσιολογικα

το συγκεκριμενο ειδος το εχω συναντησει σε πολλα μερη (απο την Κρητη μεχρι τη βορειο Ελλαδα) - πουθενα και ποτε δεν το ειδα να γερνει

προκειται για φυτο που ανθιζει μετα απο πολλα χρονια

και να ευχαριστησω τον φωτογραφο για αλλη μια φορα

26/05/2004, 00:11:22
Φιλε μου jbg να σαι καλα κι αν χρειαστεις να ανεβασεις κι αλλες φωτογραφιες σου μην διστασεις να το ζητησεις.
Για να συνεχισω ομως την περιηγηση στην Πεντελη φωτογραφικα σας δειχνω 2 σπηλαια ακομα

Αυτο ειναι η εισοδος σε ενα μικρο σπηλαιο στην περιοχη ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΥΡΗΝΟΡΑ δυστυχως φερτα υλικα κλεινουν την συνεχεια του.

26/05/2004, 00:20:46

Εδω ειμαστε με εναν φιλο σπηλαιολογο στο σχισμα βαραθρο Αγριλικιου η φωτογραφια τραβηγμενη απο το δαπεδο του σπηλαιου με βαθος τα 12 μετρα.
Κατω ο θαλαμος εχει πλατος 5 μετρα και μηκος περιπου 20μετρα χωρις σπουδαιο φυσικο διακοσμο.
Και απο τις 2 κατευθηνσεις φαινεται φυσικη συνεχεια που ομως και παλι λογω των προσχωσεων ειναι αδυνατη η προσβαση.
Πιθανον με το καταλληλο ξεμπαζωμα να ειχαμε ενα αρκετα μεγαλο βαραθρο κι αυτο λογω της ολης μορφολογιας του που δειχνει οτι πρεπει να ειναι αρκετα μεγαλυτερο απο οτι δειχνει σημερα.

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 26/05/2004 00:24:52

28/05/2004, 01:37:13
quote:

Κι ας πούμε ότι την δημοσιοποιείς.
Είναι ποτέ δυνατόν να βιώσει κάποιος με λόγια αυτό που εσύ έζησες;
Όχι και το πολύ πολύ να μην σε πιστέψουν κιόλας.
Ο βασικότερος λόγος που να θέλει κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο είναι απλά η δημιουργία εντυπώσεων με σκοπό που αυτός που την δημοσιοποιεί ξέρει πολύ καλά γιατί το κάνει δεν είναι ανάγκη να το πω εγώ.

εχεις δικιο

προβληματιστηκα πολυ για το αν θα επρεπε να αναφερω την εμπειρια μου στο φορουμ, ακριβως για αυτους τους λογους

αλλα στην πιθανοτητα να εχει συμβει κατι αναλογο και σε καποιον αλλο, αποφασησα πως επρεπε να την καταγραψω ασχετως των αναμενομενων συνεπειων

αλλα ειλικρινα, ουτε εντυπωσεις ηθελα να δημιουργησω ουτε φυσικα ειχα καποιο κερδος

στα τοσα χρονια που εχουν περασει την εχω διηγηθει ελαχιστες φορες, και στο οτι το εκανα στο δικτυο επαιξε ρολο η ανωνυμια που "απαλυνει" την οποια γελοιοποιηση

και φυσικα δεν περιμενω να με πιστεψουν ευκολα, οταν και εγω ο ιδιος θα αμφεβαλα αν ημουν ακροατης αναλογης διηγησης, και οχι ο παθων

σε τετοια θεματα ειναι δυσκολο να ξεχωρισεις την αληθεια απο τα παραμυθια και τις υπερβολες...

νασαι καλα

28/05/2004, 02:25:48
Αγαπητε φιλε jbg επειδη ειδα οτι μαλλον πρεπει να πηρες προσωπικα την αποψη μου θελω να σε διαβεβαιωσω οτι ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.
Εισαι ο τελευταιος που θα μπορουσα να σκεφτω οτι περιεγραψες κατι για δημιουργια εντυπωσεων αυτα για αποφυγη καθε παρεξηγησης.
Το υφος των μηνυματων σου μεχρι τωρα και ο τροπος που αντιμετωπιζεις τους συνομιλητες σου με εχουν κανει να καταλαβω οτι εισαι ανθρωπος σοβαρος και συγκροτημενος.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR

glinaaeaΜέλος
29/05/2004, 20:39:05
Φίλοι μου γειά σας.
Φίλε φοτογράφε, είχα υποσχεθεί να σας πληροφορήσω γιά τον αρχαίο ναό ποθ ήταν πριν γίνει χριστιανικός ο Αγ Γεώργιος του Βρανά. Έκανα και το λάθος να τις βάλω σε άλλο topic από αυτό που μου ζητήθηκε. Σας δίνω την πληροφορία αυτή.
Ο ναός αυτός ανήκε στον Διόνυσο. Η λατρεία του είχε ξεκινήσει πριν περίπου 3500-4000 χρόνια πχ. Φυσικός σχηματισμός στο σημείο αυτό ήταν ένα μικρό σπήλαιο. σχηματισμένο απο μετακινημένους βράχους. Μέσα εκεί ξεκίνησε η λατρεία του Διονύσου. Αργότερα, κάποιος σεισμός κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του σπηλαίου. Γιά να συνεχίσουν την λατρεία τους οι αρχαίοι Έλληνες έκτισαν έναν μικρό ναό στην είσοδο του σπηλαίου που το βάθος του είχε μικρίνει αλλά υπήρχε. Αυτόν τον ναό οι χριστιανοί (πιστεύω επί Βυζαντίου) μετέτρεψαν σε χριστιανικό.
Ανήκε λοιπόν στον Διόνυσο.
Φιλικότατα.