- Ιδέες για πειράματα... :P - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Το πέτυχες μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας;;;
Είσαι αστραπή...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Μου ειπε και κατι αλλο(σε προσωπικο μηνυμα) ο Αιολος που επιταχυνει τη διαδικασια. Αλλωστε δεν ξερεις σε τι επιπεδο βρισκομαι...
quote:Η μεταφορά του υλικού σώματος είναι ΠΟΛΥ δύσκολη δουλειά.
Μιλαμε για μεταφορα του υλικου σωματος η εχεις την αισθηση οτι βρισκεσαι σε αυτο το μερος? Η διαδικασια επιστροφης ποια ειναι?
Επειδή όταν βρίσκεσαι στην διαδικασία είσαι σχεδόν κοιμισμένος, απλώς βούλεσαι, ή επιθυμείς να ξυπνήσεις εκεί που οραματίζεσαι.
Με πεντακάθαρη και σαφή πρόθεση χωρίς άλλες σκέψεις.
Και να μην το καταφέρεις, αυτό που θα βιώσεις είναι πέρα από κάθε περιγραφή.
Ασε προς το παρόν την επιστροφή...
Θα μπορούσε να είναι με τον ίδιο τρόπο.

Edited by - Αίολος on 13/09/2013 13:58:33
Προτίμισε κάποιους οικείους φυσικούς χώρους.

Edited by - Αίολος on 13/09/2013 14:59:42
quote:
...και απέφευγε τις φωτογραφίες.
Προτίμισε κάποιους οικίους φυσικούς χώρους.Edited by - Αίολος on 13/09/2013 13:59:55
Ενταξει το χω.
quote:
Μου ειπε και κατι αλλο(σε προσωπικο μηνυμα) ο Αιολος που επιταχυνει τη διαδικασια.
με το συμπάθειο, αλλά, ζαμε, νεβερ, ποτέ.

quote:quote:
Μου ειπε και κατι αλλο(σε προσωπικο μηνυμα) ο Αιολος που επιταχυνει τη διαδικασια.;;;
με το συμπάθειο, αλλά, ζαμε, νεβερ, ποτέ.
Με το μπαρδον, εγω βασιστηκα στο μηνυμα του Πυρινου οτι κανεις χιουμορ. Σ ευχαριστω για τις πληροφοριες συνεχιζω την προσπαθεια.
quote:
Καλησπέρα φίλε Νοτρικ!Πράγματι το θέμα της αλχημείας είναι πολύ ενδιαφέρον. Είναι κάτι εντελώς πρακτικό που σε κάποιους μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή.
Τα βιβλία είναι ένα πικρό ζήτημα... εκεί που καταλήγω είναι οτι η πιο καλύτερη λύση, είναι να μάθουμε ξένες γλώσσες.
Από τα βιβλία που έθεσα παραπάνω, δε γνωρίζω αν υπάρχει οποιοδήποτε στα ελληνικά.
Υπάρχουν όμως σίγουρα στα ισπανικά (το αναφέρω επειδή νομίζω είχες πει οτι ταξιδεύεις λατινοαμερική).Τα βιβλία του Δασκάλου Σαμαέλ, υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή (χωρίς δυνατότητα download δυστυχώς) στο σάιτ Γνώσις Ελλάς.
Οι ιδιοκτήτες του έχουν δικιά τους ομάδα εδώ στην Ελλάδα με την οποία δεν έχω σχέση (τα στοιχεία που υπάρχουν στο προφίλ μου είναι της επίσημης παγκόσμιας ομάδας Σαμαέλ-Λακσμι, δε γνωρίζω το περιεχόμενο άλλων γνωστικών οργανώσεων).Σε υλική μορφή μπορώ να τα παραγγείλω και να στα δώσω προσωπικά (ή μέσω κούριερ). Και μπορείς επίσης να ζητήσεις τα βιβλία και απο την παραπάνω ομάδα γιατί τα έχουν και αυτοί (όσα είναι μεταφρασμένα).
Τώρα... γνώμη μου είναι οτι αν ξέρεις ισπανικά, καλύτερα να τα διαβάσεις στα ισπανικά (στο πρωτότυπο). Και αυτό γιατί οι μεταφράσεις οι ελληνικές δεν είναι και τόσο καλές.
Οι περισσότερες γίνονται με εθελοντική εργασία (έχω και εγώ κάνει) οπότε μπορεί να είναι καλές μπορεί και όχι.
Πάντως εμένα με καλύπτουν αυτές που υπάρχουν στα ελληνικά, έστω και με λίγα λάθη.Στα ισπανικά μπορείς να τις βρεις σίγουρα τόσο στη λατινοαμερική όσο και εδώ μέσω παγγελίας.
Edited by - Gnostic Student on 10/09/2013 15:28:39
Κοίτα που καταντήσαμε. Ένας ανύπαρκτος "Δάσκαλος Σαμαέλ" να πουλάει σοφία στην Ελλάδα.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
quote:
Καλησπέρα φίλε Νοτρικ!Πράγματι το θέμα της αλχημείας είναι πολύ ενδιαφέρον. Είναι κάτι εντελώς πρακτικό που σε κάποιους μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή.
Τα βιβλία είναι ένα πικρό ζήτημα... εκεί που καταλήγω είναι οτι η πιο καλύτερη λύση, είναι να μάθουμε ξένες γλώσσες.
Από τα βιβλία που έθεσα παραπάνω, δε γνωρίζω αν υπάρχει οποιοδήποτε στα ελληνικά.
Υπάρχουν όμως σίγουρα στα ισπανικά (το αναφέρω επειδή νομίζω είχες πει οτι ταξιδεύεις λατινοαμερική).Τα βιβλία του Δασκάλου Σαμαέλ, υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή (χωρίς δυνατότητα download δυστυχώς) στο σάιτ Γνώσις Ελλάς.
Οι ιδιοκτήτες του έχουν δικιά τους ομάδα εδώ στην Ελλάδα με την οποία δεν έχω σχέση (τα στοιχεία που υπάρχουν στο προφίλ μου είναι της επίσημης παγκόσμιας ομάδας Σαμαέλ-Λακσμι, δε γνωρίζω το περιεχόμενο άλλων γνωστικών οργανώσεων).Σε υλική μορφή μπορώ να τα παραγγείλω και να στα δώσω προσωπικά (ή μέσω κούριερ). Και μπορείς επίσης να ζητήσεις τα βιβλία και απο την παραπάνω ομάδα γιατί τα έχουν και αυτοί (όσα είναι μεταφρασμένα).
Τώρα... γνώμη μου είναι οτι αν ξέρεις ισπανικά, καλύτερα να τα διαβάσεις στα ισπανικά (στο πρωτότυπο). Και αυτό γιατί οι μεταφράσεις οι ελληνικές δεν είναι και τόσο καλές.
Οι περισσότερες γίνονται με εθελοντική εργασία (έχω και εγώ κάνει) οπότε μπορεί να είναι καλές μπορεί και όχι.
Πάντως εμένα με καλύπτουν αυτές που υπάρχουν στα ελληνικά, έστω και με λίγα λάθη.Στα ισπανικά μπορείς να τις βρεις σίγουρα τόσο στη λατινοαμερική όσο και εδώ μέσω παγγελίας.
Edited by - Gnostic Student on 10/09/2013 15:28:39
ΜΕ αφορμη την απαντηση του Ευμενη
κοιταξα ξανα το κειμενο σου
κξια μου εκανε εντυπωση οτι παροτι
υπαρχουν Αρχικα κειμενα
οι μεταφρασεις δεν ειναι ιδιες
σε καθε γνωστικη ομαδα του
ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΕΛ;
Πως γινεται ρε συ αυτο;
διαφορετικες εκδοσεις Του αυθεντικου
κειμενου ;
Και ποιο ειναι το αυθεντικο τελικα;
Μια απο τις μεγαλύτερες απάτες, εναντίον του αφελούς Δυτικού κοινού, περι ανατολικών φιλοσοφιών, είναι και ο Σαμαέλ Βέορ.
Εχω εκτενώς καταφερθεί, στο παρελθόν, για την νοητική απληστία του δυτικού κόσμου, απέναντι σε κάθε ανατολική "εξυπνάδα", η οποία έχει μεν αποτέλεσμα στους ανατολικούς, αλλά κανένα στους δυτικούς.
Δεν πρόκειται για θρησκεία, αλλά για τρόπο ζωής, οπότε ο καθένας ισχυρίζεται ότι του αρέσει και ότι έχει οικονομικό όφελος, απέναντι στα χαϊβάνια!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Καλησπέρα φίλε Gewkwn
Gewkwn
Πως γινεται ρε συ αυτο;διαφορετικες εκδοσεις Του αυθεντικου
κειμενου ;
Και ποιο ειναι το αυθεντικο τελικα;
Το αυθεντικό κείμενο είναι στα ισπανικά (λατινο-αμερικής), για αυτό και προτείνω στον φίλο Notrik αν ξέρει ισπανικά, να του δώσουμε ή να βρει εκεί που είναι, τα κείμενα στα ισπανικά.
Βλέπεις, τα βιβλία αυτά δεν έχουν copyright (δεν το επέτρεψε ο Δάσκαλος Σαμαέλ) επομένως δε μπορεί να τα οικειοποιηθεί κανείς για τον εαυτό του οτι του ανήκουν, οτι είναι δικά του, οτι τα αλλάζει κ.ο.κ.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο, για τις μεταφράσεις.
Ο κάθε γνωστικός που έχει μεράκι, μπορεί να κάτσει να κάνει μια μετάφραση κάποιου κειμένου/βιβλίου του Δασκάλου Σαμαέλ (και να την ανεβάσει αν θέλει και στο διαδίκτυο). Δε σημαίνει οτι είναι και σωστή, ούτε κατ'ανάγκη οτι είναι λάθος. Αυτό εξαρτάται από το πόσο καλός μεταφραστής είναι αυτός που το αναλαμβάνει.
Γενικά και από όσο ξέρω, επαγγελματικές μεταφράσεις των βιβλίων του στα ελληνικά, δεν υπάρχουν (γιατί πρέπει κάποιος να είναι επαγγελματίας ΚΑΙ γνωστικός, για να καταλαβαίνει τι διαβάζει).
Διαφορετικές οργανώσεις που βασίζονται στη διδασκαλία του Δασκάλου Σαμαέλ (3 ή 4 πρέπει να είναι στην Ελλάδα τώρα) κάνουν διαφορετικές μεταφράσεις.
Κάποιες φορές οι μεταφράσεις μπορεί να είναι παρμένες από παλιότερες γνωστικές οργανώσεις π.χ. της "Γνωστικής Κίνησης" του αξιοσέβαστου Δασκάλου Ραβολού, που είχε 1000-2000 μέλη και διαλύθηκε πριν αρκετά χρόνια.
Μέχρι στιγμής, οι μεταφράσεις που θεωρώ αρκετά αξιόπιστες ΚΑΙ εκδίδονται ως βιβλία είναι των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΔΙΜΕΛΗ στον Πειραιά. Εκεί μπορείτε να βρείτε ή να ζητήσετε βιβλία του Δασκάλου στα ελληνικά. Όμως, πάλι, ΔΕΝ έχει όλα τα βιβλία και οι μεταφράσεις δεν είναι απαραίτητα 100% σωστές. Αλλά είναι καλές. Το αναφέρω και για τον φίλο Notrik αυτό γιατί ξέχασα να το αναφέρω.
Συνοψίζοντας:
> Υπάρχουν διαφορετικές γνωστικές οργανώσεις ανεξάρτητες μεταξύ τους, με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και διαφορετικές μεταφράσεις.
> Εγώ ΔΕΝ εκπροσωπω το σύνολο των αυτο-αποκαλουμενων γνωστικών οργανώσεων και δε μπορώ να ξέρω το περιεχόμενό της κάθε μίας.
> Εκπροσωπώ ΜΟΝΟ την ομάδα της οποίας τα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στο προφίλ μου (υγ: τα στοιχεία αυτά δεν είναι προσωπικά). Όταν λέω "εκπροσωπώ" ΔΕΝ εννοώ οτι δεν εκφράζω προσωπικές απόψεις αλλά πέρα απο τις προσωπικές μου απόψεις αυτός ο λογαριασμός αποτελεί την επαφή αυτής της ομάδας με το φόρουμ και τα μέλη του.