ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχει Θεός ναι η όχι???? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Υπάρχει Θεός ναι η όχι???? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

alfa-omega59 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
25/11/2005, 22:01:22
quote:

quote:

ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ...

ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ.
Α.Ρ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.

Απόψε φίλαμε και αγκαλιασέ με αύριο.....φεύγω και εγώ και εσύ θα χάσεις . .
Αυτό μπορείς να το βαστάξεις

Κουζουλός είμαι και ότι με παίρνει λέω.

Το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου ,για την φαντασία μου είσαι εσύ ( αφροδίτη).

Σε φιλώ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ... όπως το επιθυμείς και ας το λες για κάποιον άλλον.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΘΕΟΣ. ΣΤΟΥ ΚΑΜΑΤΟΥ ΤΟΝ ΒΑΘΥΤΑΤΟ ΥΠΝΟ, ΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΕΛΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΘΛΙΨΕΙΣ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΑΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΙΣ ΧΙΜΑΙΡΕΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ, ΠΡΙΜΑ ΣΤΑ ΟΛΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.
ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΑΣΤΡΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟΥΠΝΙ ΜΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΣΑΛΠΙΖΕΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΥΡΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ...
ΜΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΒΟΥΒΑ, ΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟ.
ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΣΕ ΟΡΘΡΟ ΒΑΘΥ, ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΣΕ ΦΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΓΑΠΕΣ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΙΣΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ.ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΟΧΘΟΥ, ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ, ΣΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΣΤΟ ΘΛΙΜΕΝΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ, ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΝΑΒΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΛΥΤΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ ΤΟΝ ΛΥΤΡΩΤΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΑΤΗ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΥΧΗ ΚΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΙΧΟ ΠΑΛΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΙΜΑ ΡΥΑΚΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. ΕΔΩ ΠΑΝΤΟΥ. ΠΑΝΤΑ. ΣΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ...

ΕΙΝΑΙ

ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ.
ΕΝΑ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.

Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 25/11/2005 22:02:50

dimitris84Μέλος
15/12/2005, 11:19:29
Ερωτηματα του τυπου υπαρχει η δεν υπαρχει θεος,ειναι νομιζω χωρις νοημα αφου δεν μπορει να υπαρξει λογικη απαντηση.Ειναι χρησιμα βεβαια αν γινονται για να αποκαλυφθει το ποσο αχρηστη ειναι η σκεψη για τετοιου ειδους θεματα.
Η σκεψη ειναι ο συνδυασμος γνωστων στοιχειων.

Ας υποθεσουμε πως εχουμε μια εντελως νεα εμπειρια,πως θα την ονομαζαμε?

PeronosporosΜέλος
15/12/2005, 11:32:52
και να μην υπάρχει θεός, θα χρειαστεί ένας θεός για να το αποδείξει, αν με εννοείς...

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

dimitris84Μέλος
15/12/2005, 15:01:24
νομιζω πως εννοω peronospore.

Η σκεψεις ολων μας βασιζονται στα γνωστα.Αν ηταν δυνατο να σκεφτουμε κατι εντελως αγνωστο τι θα ηταν?

Αν υποθεσουμε πως ζησαμε κατι το συνταρακτικο και το περιγραψουμε θα αλλαζε κατι ως προς την γνωση η υποθετουμε πως θα αλλαζε?

Θελουμε να κερδισουμε κατι? Η απλα παρατηρουμε?Και ποιος ειναι ο παρατηρητης και το παρατηρουμενο?

Μερικα παραγματα δεν χωρανε στο μυαλουδακι μου αυτο το ΞΕΡΩ.

Αυτο που φτυνει η τεχνητη μας νοημοσυνη .....ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ.

Ευχομαι ελευθερια απο καθε αποψη.Ειναι η αποψη μου για τις ευχες

misfit138Νέο Μέλος
31/12/2005, 18:23:38
Απάντηση: Nαι υπάρχει.

Απόδειξη: Κάποιος μας δημιούργησε..κάποιος/κάτι τα ξεκίνησε όλα.
Αυτός/Αυτό ειναι ο θεός.

11/01/2006, 20:56:11
Φίλοι μου γεία σας το θέμα το οποιο συζηταμε πιστευω πως δεν τελείωνει ποτε..Ειμαι χαρούμενος που είστε ατομα με αναζητησεις γιατι αυτος που ψαχνει βρισκει! Θα ήθελα όμως να εκφράσω και τη δικη μου αποψη. Πιστευω κατ'αρχην οτι το Θεο δεν πρεπει να τον <<χωνουμε>> σε καθε συμβαν της ζωης μας..Οταν γινει ενα ατυχημα και καποιος σωθει δεν ειναι αποδειξη ύπαρξης Θεου,διοτι αν δεν σωθει θα ισχυριστουμε το αντιθετο..Δεν ειναι παντα έτσι! Κάποια πραγματα είναι μεσα στη ζωη και πρεπει να τα αποδεχωμαστε..Αυτο όμως δεν σήμαινει οτι δεν υπάρχει Θεος, απλα πρεπει να τον ψαξουμε αλλου..Δεν πιστευω πως ο Θεος παρεμβαινει μόνος του,πρεπει να τον ψαξεις για να τον βρεις!
Το θεμα βεβαια είναι πως να τον ψαξεις? ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Γι'αυτους που δεν έχουν τη δυναμη ή την πιστη ή οπως αλλιως θελετε πέστε το,θα συνιστουσα να ειναι απλα καλοι άνθρωποι,οχι με λογια αλλα με πραξεις,αυτο που ειπε ο Χριστος δηλαδη,και οχι μονο..

3226

vivienΝέο Μέλος
21/01/2006, 19:28:31
Γνώμη μου είναι ότι δεν θα έπρεπε να δίνουμε τόση πολλή σημασία στο αν τελικά υπάρχει Θεός ή δεν υπάρχει...το θέμα είναι αν μας χρησιμεύει σε κάτι...αν δηλαδή πραγματικά μας λυτρώνει...αν μας ωθεί στη συνέχεια της ζωής...
Νομίζω πως ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται έναν "ψυχολόγο αγνώστης ταυτότητος" (αν μπορούσα να το αποκαλέσω έτσι) στον οποίον να χει τυφλή εμπιστοσύνη, τον οποίον να πιστεύει και να λατρεύει...έτσι ώστε όταν του συμβεί μία συμφορά να τρέξει στην εκκλησία και να ρωτήσει τον Θεό γιατί του συνέβει αυτό, να προσευχηθεί, να βρει μια παρηγοριά και στο τέλος βγαίνοντας από την εκκλησία, να κάνει το σταυρό του και να πει: "Ας είναι, άλλωστε ήταν θέλημα του Θεού..." Σκεφτείτε έναν άνθρωπο που δεν έχει στον ήλιο μοίρα,
που δεν έχει κάποιον να του μιλήσει, κάποιον που να τον καταλάβει, κάποιον που θα του εξηγήσει το "γιατί σ'αυτόν"...Όλοι χρειαζόμαστε ένα γερό στήριγμα
έτσι όταν μας "λυγίζουν" κάποια γεγονότα να στηριζόμαστε σ αυτό γνωρίζοντας έτσι δε θα πέσουμε...και τολμώ να πω ότι αυτό το στήριγμα πολλές φορές δεν μπορεί η λογική να μας το προσφέρει...
Ύστερα πάρτε το αλλιώς κάθε θρησκεία από τα αρχαία χρόνια "βοηθά" και στηρίζει ή μάλλον "συμπληρώνει" τον πολιτισμό...Λέτε σήμερα να είχαμε τον ίδιο αριθμό αγαλμάτων στα αρχαιολογικά μουσεία ή να είχαμε όλους αυτούς τους περίτεχνους ναούς και βωμούς κτλ. αν δεν υπήρχε ή μάλλον αν δεν είχε επινοηθεί το Δωδεκάθεο...??
Τώρα ψάξτε το και από ιστορικής πλευράς...ένα μεγάλο κομμάτι της Ιστορίας ανήκει και στις θρησκείες...και μπλα μπλα μπλα...
Ας αφήσουμε τα πράγματα περί αυτού του θέματος όπως είναι...έαν είναι να αλλάξουν θα αλλάξουν...

Άρα, ένας άνθρωπος έχει την ανάγκη να "στηρίζεται" πάνω σε κάτι -είτε (νοητό) πρόσωπο είτε έννοια- που είναι σίγουρο ότι θα κρατήσει για πάντα...και απ όσο καταλαβαίνετε οι άνθρωποι δεν ζουν για πάντα...αν σου σνέβαινε κάτι τραγικό ούτε ο κολλητός αλλά ούτε και η ίδια η μάνα δε θα μπορούσε να σου εξηγήσει το "γιατί σε σένα και όχι στο γείτονα"...ενώ μία θρησκεία μπορεί...ίσως να ναι ψευδαίσθηση όμως είναι μία απαραίτητη ψευδαίσθηση...

...πάνω σ αυτά τα θέματα ο καθένας έχει τη γνώμη του...έτσι λοιπόν εγώ απλά παραπάνω παραθέτω μονάχα την άποψη μου και όχι κάποια θεωρία...
...εγώ απλά πιστεύω, χωρίς να πιστεύω...

vivien.

HorusΜέλος
22/01/2006, 01:31:48
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ `ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΜΕ ΓΕΝΕΙΑΔΑ.ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΤΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ...
ΕΙΝΑΙ.(ΟΠΩΣ). Ο Ν Ο Υ Σ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.ΟΜΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ....
ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ.

ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ???
ΑΝ ΟΧΙ Ο ΘΕΟΣ??
ΟΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΝ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ ΤΟΙΧΟ....
ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΕ ΝΟΗΜΑ,ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ............ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ...

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

AlastisΜέλος
30/01/2003, 00:42:43
Θα ηθελα να αναφερθω σε αυτο το θεμα γιατι εχω παρατηρησει οτι δεν εχετε ασχοληθει και πολυ με αυτο. Η γνωμη μου ειναι οτι ειναι ενα πολυ μεγαλο θεμα προς συζητηση.

Μια επαφη με εναν αλλο πολιτισμο απο καπου αλλου θα ειναι το κρισιμοτερο (γιατι δεν θα ξερουμε τι προθεσεις θα εχουν) και μεγαλυτερο γεγονος της ανθρωπινης ιστοριας που μπορει να συμβει.
Υπαρχουν "αναφορες" και ενδειξεις οτι υπηρχε επαφη σε αρχαιες εποχες (ποιος ο λογος που σταματησαν ομως οπως φαινεται?) αλλα ως ακραδαντο στοιχειο τιποτα. Και βεβαια, δεν μπορουμε να στηριξουμε την υπαρξη καποιου αλλου πολιτισμου απλως σε θεασεις ΑΤΙΑ οπως κατα κορον γινεται.

Το θεμα εχει παρει τεραστιες διαστασεις ιδιαιτερα τα τελευταια 50 - 60 χρονια με κορυφαια στιγμη κατα την γνωμη μου την δηλωση του Νιξον αν δεν κανω λαθος ως προεδρος των ΗΠΑ τοτε "Φανταστειτε ποσο αμελητεα λεπτομερια θα μας φαινεται και η μεγαλυτερη διαμαχη μας αν καποτε απειληθουμε απο καποιον αλλο ποιο ανεπτυγμενο πολιτισμο".

Θα ηθελα τις αποψεις σας σε αυτο το θεμα ,το οποιο πιστευω οτι γυρω του περιλαμβανει πολλα αλλα θεματα στα οποια αναφερομαστε στα forums.

...open minds are better minds!

fayeΝέο Μέλος
01/02/2003, 09:16:08
NOMIZΩ ΠΩΣ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ "ΑΝΑΠΟΔΕΣ" ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ,ΟΙ ΑΨΟΓΕΣ,ΑΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ,ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ,ΤΩΝ ΑΖΤΕΚΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΛΤΕΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗ-ΓΗΙΝΗΣ (ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ Η ΕΝΔΟΓΗΙΝΗΣ -ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ) ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ.
ΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥ ΕΠΗ,ΗΛΙΑΔΑ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑ.
ΟΜΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠ'ΑΥΤΑ ΕΙΔΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΕΤ-3 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ STITCHIN (?)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ,ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥΣ,ΤΩΝ ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ.ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΗΤΑΝ ΑΚΡΩΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΑ -ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΙΔΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΚΛΠ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ,ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΩΡΑ ΚΑΥΤΗΣ ΖΩΝΗΣ -ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 7,30-8,00ΜΜ.
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΑΡΚΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "OPEN MINDS".

nitro912grΜέλος
01/02/2003, 14:15:23
ego eimai sigouros oti uparxoun e3ogiinoi ka8e mera blepo enan ston ka8refti :P

Close your eyes while you listening a chill out song,think the never ending space,think that you falling into this,think that your journay has already begin,feel like the conquerors of the new world,think that everything is true,feel the absolut nirvana.

AlastisΜέλος
03/02/2003, 22:54:22
Φιλε/η faye συμφωνω με αυτα που λες βεβαια. Η δικια μου αποψη ειναι οτι οχι μονο υπαρχουν , αλλα οι επεμβασεις τους στην εξελιξη μας ειναι καθοριστικες.
Παρατηρω παντως οτι ενα τετοιο θεμα δεν πολυσυγκινει και πολλους εδω, παρολο που ειναι το πλεον παραξενο ,αξιο προς αναφορα και ερευνα θεμα που υπαρχει κατα την γνωμη μου.

WolffacedΜέλος
03/02/2003, 23:59:06
Δεν ξέρω αν σε άλλα πλανητικά συστήματα υπάρχουν εξωγήινοι, πιθανόν.
Αλλά όσον αφορά εάν έχουν επισκεφθει την Γη, πιστεύω πως όχι, δεν την έχουν επισκεφθει. Σκεφθείτε εμάς αν ανακαλύπταμε ζωή σε άλλο πλανήτη. Θα κρυβόμασταν σε U.F.O. ή θα προσπαθούσαμε να έχουμε επαφή με αυτά τα όντα?

Edited by - Wolffaced on 05/02/2003 23:28:16

beyondΜέλος
04/02/2003, 08:35:16
ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΕΑΝ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ?
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ "ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ" ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΛΙΓΟ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΤΡΙΨΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ?
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ..

AlastisΜέλος
04/02/2003, 22:55:49
Φιλε Wolffaced θα ηθελα να μου αναπτυξεις την αποψη σου αυτη λιγο παραπανω και μετα να το συζητησουμε το θεμα.
Φιλε beyond, για μενα, οχι μονο τα αρχαια χρονια, αλλα με τον τροπο τους ισως και τωρα ακομα (κοιτα τεχνολογικη εκρηξη τις τελευταιες δεκαετιες).
Οι παραδοσεις και η ιστορια (για να μην πω Μυθολογια) ολων των λαων αναφερονται σε παρεμβασεις απο τον ουρανο. Η κλασσικοτερη δε για μενα, "ο απο μηχανης θεος" σε ολα σχεδον τα αρχαια ελληνικα κειμενα.
Ακομα μια παρεμβαση ισως ειναι στην εκστρατια του Μεγα Αλεξανδρου. Πως ειναι δυνατον με 10.000 πχ στρατιωτες ,φιλοσοφους, μαθηματικους κτλ να κατεκτησε τον τοτε γνωστο κοσμο. Ισως κατειχε οπλα απο καπου αλλου...
Μια παρατηρηση ακομα ειναι η εξης:
αν σκεφτουμε ορθολογιστικα, μηπως και αυτοι που αποκαλουντε Θεοι (πχ λεω εγω τωρα ο Χριστος) ειναι τελικα εξωγηϊνοι???

beyondΜέλος
05/02/2003, 00:03:40
ΦΙΛΕ ΑLASSTIS,ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ,ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΕΝΑ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ..
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ,ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ,ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΡΗΚΕΙΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΗΣΗ,ΕΝΩ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Κ.Λ.Π .
ΙΣΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΖΙΦΟΣ..

05/02/2003, 17:33:31
Tο θέμα φίλοι μου δεν είναι αν επισκέφθηκαν ποτέ εξωγήινοι τη γη και έφυγαν, αλλά αν ήρθαν και έφυγαν ή αν είναι ακόμα ανάμεσά μας...

Edited by - Avallon on 28/08/2003 11:34:43

beyondΜέλος
05/02/2003, 18:17:10
ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΤΗ ,ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ..
π.χ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Η ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ..

ΤΟ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΑΜΠΑΡΑΤΑ ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΑΧΕΣ
ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ..
ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΧΕΧΕ !!)
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ Ν.ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ,ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΚΡΙΒΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΕΤΑΓΑΝ..
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ?
ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ?

AlastisΜέλος
05/02/2003, 22:48:37
Συμφωνω με τον beyond οτι απτη αποδειξη δεν υπαρχει για το ευρυ κοινο τουλαχιστον... ακομα!!!
Εαν δειτε ομως το τι μυστικοτητα υπαρχει γυρω απο το θεμα και οτι μεγαλοι επιστημονες εχουν ασχοληθει διεξοδικα με αυτο, αναβει φωτιες.
Σε πολλα topics εχουμε ασχοληθει με το θεμα της ανωτερης αρχαιας τεχνολογιας και αυτο κατα τι γνωμη μου εχει καποιες παραμετρους:
α) η γνωση προηλθε απο καποιον αλλο πολιτισμο που αυτοματα αποδεικνυει την υπαρξη εξωγηινων,
β) με την τοσο ανεπτυγμενη τεχνολογια που κατειχαν οι αρχαιοι θα πρεπει να ειχαν επισκευτει το διαστημα και ισως ειχαν επαφη.

Ο φιλος Avallon θετει και ενα πολυ σημαντικο θεμα εδω, ηρθαν και εφυγαν ή ειναι ακομα εδω?
Η λογικη λεει οτι αν ηρθαν, θα πρεπει να αφησαν τουλαχιστον ενα παρατηρητηριο εδω. Εαν ομως ειναι αναμεσα μας, μηπως ειναι αυτοι που καθοριζουν και τη ροη της ιστοριας οπως την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ?

Κατι το οποιο μου κανει εντυπωση στο θεμα αυτο ακομα ειναι ο βομβαρδισμος απο ταινιες και σειρες με αυτο το θεμα. Μηπως μας προετοιμαζουν για κατι???

iairaΜέλος
06/02/2003, 09:37:20
Περί εξωγήϊνων λοιπόν...
Ένα θέμα που με απασχολεί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου...
Η προσωπική μου γνώμη σε όλα αυτά είναι ότι και υπήρχαν κατά την αρχαιότητα και είναι ακόμη εδώ...
Λίγο "ανοιχτοί" να είμαστε καταλαβαίνουμε πολλά...
Θα σας πω κάτι που διάβασα πριν λίγο καιρό σε ένα άλλο site.
Ότι η Αμερικανική κυβέρνηση έχει κάνει "συμφωνία" με τους Εξωγίηνους, οι μεν εξωγήϊνοι να έχουν την άδεια να κάνουν πειράματα πάνω στους ανθρώπους, με αντάλαγμα "γνώσεις". Εξ' ου και η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία περίπου 100 χρόνια.
Σας δίνω και μερικές διευθύνσεις σχετικά με εξωγήϊνους, απαγωγές κτλ...
http://www.abduct.com/contact/c63.htm
http://www.geocities.com/secretzonegr/humankill.html
http://www.geocities.com/captainosmoteria/Mysteriousworld.html