ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο μιναρες στην Ευρωπη?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ο μιναρες στην Ευρωπη?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

αγνοών30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
αγνοώνΜέλος
31/07/2005, 16:29:39
Αυτό το τελευταίο που είπες smokin7,ξαναπέστο.
Angelos,φυσικά και δεν είναι λύση να πλακωνόμαστε στο ξύλο με τους Τούρκους
συμφοιτητές μας.
Έτσι κι αλλιώς,οι περισσότεροι εδώ μέσα,υποστηρίζουν το αντίθετο.
Το θέμα πάντως δεν είναι αυτό,αλλά ό,τι έχει να κάνει με τα εδαφικά μας δικαιώματα.
Εσύ το βρίσκεις παράλογο να ανησυχούν κάποιοι γι'αυτά,τη στιγμή μάλιστα που την έχουν πατήσει στο παρελθόν ?
(δες το παράδειγμα των περισσότερων Κυπρίων που έχασαν ό,τι ήταν να χάσουν- σπίτια,γονείς,παιδιά,περιουσίες,πατρίδες)
Νομίζω πως κανείς μας δεν μισεί τους Τούρκους,όπως κι αυτοί δεν μας
μισούν ακριβώς,ίσως μας ζηλεύουν,ίσως επιβουλεύονται πολλά δικά μας προνόμια,αλλά δε μας μισούν με την έννοια "θα σας φάμε ζωντανούς".
Αυτά τα ευαγγελίζονται οι ίδιοι που κάνουν το αντίστοιχο κι εδώ στην Ελλάδα,ακροδεξιές οργανώσεις,τυφλοί εθνικιστές κλπ.
Αλλά,πάντα κρατάμε μια πισινή με τους Τούρκους,
γιατί πολλές φορές είναι άνθρωποι χωρίς μπέσα κι αυτό κράτησέ το.
Τους έχω ζήσει κι απ'την καλή κι απ'την ανάποδη και σε πληροφορώ ότι έχω βγάλει ικανοποιητικά συμπεράσματα για την ιδιοσυγκρασία τους.
Η αλήθεια είναι ότι εμείς,ως Έλληνες ΠΟΛΙΤΕΣ κυρίως,είμαστε αρκετά πιο μορφωμένοι και πολιτισμένοι και επιδεκτικοί επιπρόσθετης μαθήσεως από το μέσο Τούρκο με κάποια παραπάνω παιδεία.
Αυτό ίσως να είναι και η αιτία που δεν "μας πάνε" (σε αντίθεση με το
Χριστόδουλο...)

AngelosΜέλος
31/07/2005, 16:53:39
Τωρα μιλας ωραια, αλλα πριν τα ελεγες αλλιως.

quote:

Τους είπα "δε σας φοβόμαστε καθόλου,είστε κότες, δεν ξέρετε να πολεμάτε,στη θάλασσα σας γαμ...,κι άλλα τέτοια γραφικά.
Αυτοί εκνευρίστηκαν κι άρχισαν να γίνονται επιθετικοί,μέχρι που η δουλειά έφτασε στο "πάμε έξω να δούμε ποιος μετράει πιο πολύ".
Και πήγα.
Τους είπα ότι αν θέλουν μπορούσαν να με δοκιμάσουν ένας ένας,το δέχτηκαν και έτσι έγινε.
Εδώ ίσως δε με πιστέψετε,αλλά έβαλα κάτω έξι απ'αυτούς και το πιο "γομάρι",τον έβδομο τον ανάγκασα να πει "ΟΚ,ισοπαλία".
Ύστερα απ'αυτό,φίλε GRIGORIANOS,αν έχεις την καλή διάθεση να με πιστέψεις,μπορώ να σου πω ότι επιβεβαιώθηκα σχετικά με την άποψή μου
γι'αυτούς:οι Τούρκοι είναι όπως οι Αλβανοί -τσαμπουκάδες όταν είναι οργανωμένοι,τίποτα όταν είναι μόνοι τους.

Εξηγησε μου λοιπον, αφου πιστευεις οτι δεν ειναι λυση να
πλακωνεσαι γιατι συμπεριφερθηκες σαν κρετινος και μαλιστα
αισθανεσαικαι περηφανος ?

Να ειμαστε περηφανοι για την οικονομια μας ? Μαλιστα.
Για την παιδεια μας ? Μαλιστα
Για την εξωτερικη μας πολιτικη ? Μαλιστα
Για τα καλοφτιαγμενα μας μουσεια ?
Για τους Ολυμπιακους ? Μαλιστα
Για τους Ελληνες που διαπρεπουν ? Μαλιστα
Αντε και για την Παπαριζου.

Αλλα να ειμαστε περηφανοι γιατι ο Αγνωων πλακωσε στο
ξυλο 5 τουρκους..
Αν φτασουμε εκει, αυτο δηλωνει οτι ΔΕΝ εχουμε αλλους
λογους να ειμαστε περηφανοι και πρεπει να πλακωνεται ο
αγνωων για να αισθανομαστε σπουδαιοι.

Ελατε ρε παιδια, νομιζω οτι ειναι καταντια να σκεφτομαστε
και να συμπεριφερομαστε ετσι.

Αγγελος.

31/07/2005, 17:13:51
Βρε παιδιά, δεν έχει νόημα να πλακωνόμαστε με τουσ Τούρκους.
Ούτε εγώ νομίζω πως αυτοί θέλουν να μαλώνουν με εμάς.
Το να σκεφτόμαστε οτι μπορεί να γίνει ένας ενδεχόμενος πόλεμος με την Τουρκία, κάτι που ανέφερα κι εγώ ως μία μάλλον απίθανη περίπτωση, δεν έχει νόημα.
Είναι καιρός να απαλλαγούμε από το μίσος μας για αυτό τον λαό και να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα που θα μας ανεβάσουν οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά.
Όσο αναλωνόμαστε σε αυτό, άκρη δεν θα βγάλουμε.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

αγνοώνΜέλος
31/07/2005, 18:15:09
Angelos,
πραγματικά λυπάμαι αν απ'όσα έγραψα,εσύ κατάλαβες αυτά για το άτομό μου.
Προτιμώ να μη μιλήσω παραπάνω.
Καλό είναι να κυττάμε το ΠΝΕΥΜΑ πίσω από τα γραπτά κι ΜΟΝΟ τα ίδια τα γραπτά.

ΥΓ-Δεν "πλάκωσα" 5 Τούρκους μαζί.Ξαναδιάβασε αυτά που έγραψα.

αγνοώνΜέλος
31/07/2005, 18:18:05
Και για να διορθώσω το προηγούμενο:
"...καλό είναι να κυττάμε (ή κοιτάμε) το ΠΝΕΥΜΑ πίσω από τα γραπτά κι ΟΧΙ ΜΟΝΟ τα ίδια τα γραπτά...".
Και τέλος πάντων,αν με θεωρείς γελοίο,κρετίνο,ηλίθιο,είμαι όλα αυτά μαζί.
AngelosΜέλος
31/07/2005, 18:41:47
Δεν ειπα οτι εισαι κρετινος.

Ειπα οτι συμπεριφερθηκες σαν κρετινος.

Διοτι το να λες σε ενα τουρκο συμφοιτητη σου
"στη θαλασσα σας γ...." και μετα να πηγαινετε
εξω για να λυσετε με σφαλιαρες την χαζη διαφωνια
ε οπως και να το κανουμε δεν αρμοζει σε
αυτο που εχουμε στο μυαλο μας για τον ιδανικο πολιτη.

Ειμαι σιγουρος οτι σε δεκαδες αλλες καταστασεις εχεις
συμπεριφερθει με ωριμοτητα και σοβαροτητα.
Διαλεξα το περιστατικο σου σαν παραδειγμα και οχι
γιατι πιστευω οτι σε χαρακτηριζει συνολικα σαν ανθρωπο.

Αγγελος

31/07/2005, 19:04:43
Θα μου επιτρεψετε να διαφωνησω στο οτι ειναι κρετινικο το να πεφτουν μερικες "ψιλες".
Υπαρχουν περιπτωσεις, στον καθημερινο βιο, αλλα και γενικοτερα, που ειναι πολυ χρησιμο να πεφτουν και μερικες φαπες.
Και γενικως οπου υπαρχει αντιπαλοτητα, αν δεν μπορει κανεις να υπερασπισει τα λεγομενα του, τις θεσεις του και τα δικια του ακομα και με τις γροθιες του (η με τα οπλα οπου χρειαζεται) ειναι αξιος της χειροτερης μοιρας.

Οι κοτες ειναι μονο για το κοτετσι και για το τσουκαλι.

poltergeistΜέλος
31/07/2005, 19:46:18
υστυχως οι περισοτεροι Τουρκοι δεν παιρνουν απο πολιτισμενες κουβεντουλες πανω σε τετοια εθνικα θεματα και στο τελος καταληγεις να ανταλασσεις σφαλιαρες γιατι αλλιως δεν προκειται να σε σεβαστουν(παλι επισημαινω σε εθνικα θεματα).Ο αγνοων ειπε πως αφου τους ακουσε πολλες φορες να λενε διαφορα γνωστου "τιμητικου" περιεχομενου και αφου τους αγνοησε εξισου αρκετες φορες αναγκαστηκε να δεχτει εην προκληση που οι ιδιοι εθεσαν.Αν δεν εβγαινε εξω τι θα γινοταν?Θα τον ελεγαν κοτα και θα προσπαθουσαν να το γενικοποιησουν αυτο και για τους υπολοιπους Ελληνες.Δεν λεω οτι ειναι τροπος αυτος να λυνεις διαφορες αλλα στην τελικη τι αλλο μπορουσε να κανει?
31/07/2005, 21:17:13
ρε παιδια, μην το περνεται τοσο εθνικιστικα το θεμα, γιατι η ιστορια των 2 χωρων ειναι καπου στη μεση. Γιατι, εμεις την περιοδο 1919 - 1922 (πριν τον διωγμο μας) δεν καναμε τα μεγαλυτερα εγκληματα? οι Τουρκοι μονο σε αυτο βασιζονται και τσαντιζονται... Και δεν ειναι θεμα ποσο "μεγάλος ειναι ο στρατος", αλλα ποσο φανατισμένος.

...and the Predators will win...

31/07/2005, 22:07:05
Νομίζω πως ο PREDATOR μίλησε πολύ σωστά και λογικά.
Τώρα,΄σχετικά με το να πέφτουν μερικές "ψιλές" και "φάπες", εγώ διαφωνώ.
Ίσως γιατί είμαι άτομο πιό ήπιων τόνων και προτιμώ τον διάλογο.
Άλλωστε, η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει...

MistiriosΜέλος
01/08/2005, 00:33:56
Ρε παιδια πολλες φορες η καλοσυνη βλαπτη, ειναι αυτο που λενε "δωσε αερα στον χωριατη να σου βγει και στο κρεβατι", πολλες φορες τα λογια δεν περνουν.

Οπως ειπε και ο αγοων, μετα απο εκεινο το περιστατικο τον σεβαστηκανε περισσοτερο, αν δεν το εκανε εκεινο θα συνεχιζαν.

01/08/2005, 07:46:58
Έ, δεν είναι κι η καλύτερη λύση...
Αν είναι να αρχίσουμε να πλακωνόμαστε όλοι!

MistiriosΜέλος
01/08/2005, 09:19:54
Δεν ειπα παντα αλλα σε μερικες περιπτωσεις πρεπει.

01/08/2005, 09:33:32
Δεν ξέρω, λύνω τις όποιες διαφορές μου με τον διάλογο.
Όσον αφορά τσακωμούς για τέτοιο λόγο, sorry αλλά το θεωρώ ανώφελο να ξεκινήσω κάποια κόντρα για αυτό το λόγο.

Smokin_7Μέλος
01/08/2005, 09:58:16
quote:
Γιατι, εμεις την περιοδο 1919 - 1922 (πριν τον διωγμο μας) δεν καναμε τα μεγαλυτερα εγκληματα?

Ποιά εγκλήματα κάνανε οι Έλληνες τότε έχεις στοιχεία ή λες οτισου κατέβει??
Όσο για τον διάλογο μακάρι να λύναμε όλες τις διαφορές έτσι αλλα άν ο δίπλα δε καταλαβαίνει τίποτα απο διάλογο μόνο η βέργα είναι λύση
01/08/2005, 10:49:37
Επανερχομαι:
Η ακραια αυτοδικια, δεν ταιριαζει σε μια ευνομουμενη κοινωνια και ειναι σημαδι αγριοτητας.
Πλην ομως η κοινωνια μας απεχει παρα πολυ απο το να ειναι ευνομουμενη.
Απλα οταν καποιος αποφασισει να παρει τα πραγματα (του) στα χερια του να ειναι ετοιμος να υποστει και τις συνεπειες.
Αυτο ειναι το ενα.
Το αλλο ειναι οτι ο κατευνασμος, η υποχωρητικοτητα, η διαλακτικοτητα, δεν ειναι σημεια πολιτισμου, αλλα δουλοφροσυνης.
Η προσφυγη στην βια εναι ακραιο, ναι, αλλα συχνα απαραιτητο.
Οι ελευθεροι ανθρωποι ( οι μη δουλοφρονες και οι μη θρασυδειλοι) ξερουν ποτε να καταφυγουν στην βια.
Μην ξεχναμε οτι οι αρχαιοι Ελληνες που τοσο θαυμαζουμε σημερα και τους επικαλουμαστε για ψυλου πηδημα, ειχαν την πολεμικοτητα στην πρωτη γραμμη των αρετων.

MistiriosΜέλος
01/08/2005, 14:08:24
χρυσος Κλωνος, Πολυ σωστα το ειπες οπως η Σπαρτη που ειχε ενα αρκετα εκπαιδευμενο ανδρικο λαο, και μετα ολα τα υπολυπα βασιλεια της Ελλαδας.

01/08/2005, 14:16:57
Ναι, Χρυσέ Κλώνε!
Είχαν την πολεμικότητα στο αίμα τους για να υπερασπίζονται τις πόλεις-κράτη τους και για να υπερασπίζονται τα εδάφη τους.
Δεν έριχναν όμως φαπίδια για ψύλλου πήδημα.
Είχαν ανεπτυγμένη την ικανότητα του διαλόγου κι ήξεραν να λύνουν τις διαφορές τους πολιτισμένα...

poltergeistΜέλος
01/08/2005, 16:22:33
Dying incubus σωστα λες πως η βια δεν ειναι λυση αλλα αμα ειχες 3 θειες στην οικογενεια σου που σου ελεγαν συνεχως πως διωχτηκαν απο τη Κων/πολη και ενιωθες την πικρια αυτων των ανθρωπων πως θα αντιδρουσες αν αυτος που προκαλεσε τοσο πονο στους δικους σου σου την εμπαινε απο το πρωι ως στο βραδυ?Σιγουρα κανανε και οι Ελληνες πολλα αλλα η αρχη των δεινων ηταν η τουρκοκρατια.400 χρονια σκλαβιας και οπισθοδρομησης σου δινουν ολους τους λογους που χρειαζεσαι για να γινεις επιθετικος και πολλες φορες αδικα ρατσιστης.
01/08/2005, 22:51:12
quote:

Είχαν ανεπτυγμένη την ικανότητα του διαλόγου κι ήξεραν να λύνουν τις διαφορές τους πολιτισμένα...

Φοβαμαι οτι, δεν εχεις διαβασει γραμμη απο τους αρχαιους συγγραφεις!