ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ε Κ Τ Ο Π Λ Α Σ Μ Α - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ε Κ Τ Ο Π Λ Α Σ Μ Α - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Nerissa30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/05/2011, 14:44:32
Αμάν με αυτά τα “παρά φύση” ....

DiS_modeΝέο Μέλος
19/05/2011, 16:01:13
quote:

Φαινόμενο που δεν εξηγείται με τους γνωστούς μέχρι σήμερα νόμους και όρους της φυσικής.

α, ωστε ετσι! και ποια η διαφορα παραφυσικου και μεταφυσικου?

19/05/2011, 16:05:21
το ίδιο είναι...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
20/05/2011, 00:04:46
[quote]
Τι προτείνεις δηλαδή να ρωτώ τον φίλο μας Νικ, να μου εξηγήσει τι εννοούν,....
----------------------------------------------------

Δεν μεταφράζω τίποτα,είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως...την Δευτέρα με
τον κηδεμόνα σου!

Αν θέλεις να μάθεις για το εκτόπλασμα,να κοιτάξεις απλά...εκτός
πλάσματος!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

20/05/2011, 00:10:27
Και άλλη άποψη για όσους νομίζουν δεν υπάρχει εκτόπλασμα!

ΕΚΤΟΠΛΑΣΜΑ:Το εξωτερικό στρώμα του σώματος των μονοκύτταρων μικροσκοπικών πρωτόζωων· πρόκειται για την ύλη του κυττάρου που παραμένει, όταν αφαιρεθούν με υπερφυγοκέντριση όλα τα έμμορφα συστατικά (πυρήνας, μιτοχόνδρια, κυτταρικό τοίχωμα)· αλλιώς εξώπλασμα, υαλόπλασμα ή θεμέλια ουσία.

Για όσους εννοούν το εκτόπλασμα των φαντασμάτων,αρμόδια να απαντήση
είναι η εδρα μεταφυσικών φαινομένων του πανεπιστημίου Οξφόρδης!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

DiS_modeΝέο Μέλος
20/05/2011, 00:26:45
quote:

το ίδιο είναι...

τωρα μου το χαλασες! προφανως και ΔΕΝ ειναι το ιδιο!

και ημουν ετοιμος να λανσαρω τον ορο: διαφυσικο φαινομενο...!

20/05/2011, 13:03:45
quote:

quote:

το ίδιο είναι...

τωρα μου το χαλασες! προφανως και ΔΕΝ ειναι το ιδιο!

Παρακαλώ... διαφώτισέ μας...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
20/05/2011, 21:01:05
Καλή μου Avallon δεν το περίμενα αυτό.

Χρειάζεσαι διαφωτιστής για να σου διαχωρίσει το “μεταφυσικό” από το “παραφυσικό”?

Το “μετά την φυσική” από το “παρά φύση”

Αυτό και δεν είναι παρά φύση ασέλγεια!!!!

21/05/2011, 00:05:59
Χωρις παρεξήγηση αλλα με εξαίρεση τον Νικόμαχο, η λοιπή παρέα στο παρόν θέμα δεν συνέβαλλε σε τίποτα. (Καταλάβατε σε ποιους αναφέρομαι) Η συζήτηση (με το συμπάθιο) μου θύμισε σνομπ παρέα σχολείου, δίνοντας ένα απόλυτο μηδέν στον αναγνώστη, και μου δείχνει κομπλεξ.

Και γω δεν θεωρώ σοβαρό το παρόν θέμα, αλλά από τη στιγμή που μπαίνω σε ένα forum εσωτερισμού κρατάω το μυαλό μου ανοιχτό και διαβάζω απόψεις διαφορετικές από τις δικές μου, συμμετέχοντας (εγω προσωπικά σπάνια), όταν έχω κάτι να πω, και όχι για να ειρωνευτώ, σνομπάρω, ξεκομπλαριστώ πάνω σε κάτι που μου φαίνεται ανόητο, αλλά εγώ ο ίδιος αποφάσισα να ασχοληθώ μαζί του. Άλλωστε, το να ασχολούμαι με κάτι που θεωρώ ανόητο,με κάνει και μένα ανόητο.
Βέβαια οι απόψεις μου περί σεβασμού είναι καθαρά προσωπικές, και δεν εκφράζω κάποιο κώδικα συμπεριφοράς του φόρουμ.

Dis-mode μπορούμε να ανοίξουμε ένα θέμα στο μεταξύ τύρου και αχλαδιού και να συζητήσουμε τις φιλοσοφικές μας ανησυχίες περί του τι είναι μεταφυσικό, παραφυσικο, διαφυσικό, παρά φύση και τα λοιπά, καθώς και τις απόψεις των Μπαμπινιώτη, Τεγόπουλου και Φυτράκη, και άμα βρούμε συνάφεια με τον όρο εκτόπλασμα, συνεχίζουμε εδώ, τι λες;

Υ.Γ. ζητώ συγνωμμη από το θεματοθέτη για το άσχετο μήνημα, απλά είμαι υπέρ του να γελοιοποιόυμε ένα θέμα εκθέτοντας αν όχι επιχειρήματα, έστω απόψεις επί του θέματος.

DiS_modeΝέο Μέλος
21/05/2011, 01:31:26
γιατι να κανουμε τοσο κοπο? ας δουμε εδω: http://en.wikipedia.org/wiki/Ectoplasm_%28paranormal%29

οχι μονον ο ορος paranormal ΔΕΝ μεταφραζεται σαν "παραφυσικο" (και επομενως ουδεμια σχεση εχει με φυσικες και χημειες και μαθηματικα...) αλλα απλα: "αφυσικο"! δλδ ανεξηγητο, αλλοκοτο, ασυνηθιστο, κλπ

αλλα επισης και ο ορος εκτοπλασμα οριζεται σαφως:

Ectoplasm (from the Greek ektos, meaning "outside", and plasma, meaning "something formed or molded") is a term coined by Charles Richet to denote a substance or spiritual energy "exteriorized" by physical mediums.

ως εκ τουτου δεν καταλαβαινω γιατι μια απλη αποσαφηνιση ορων (βασικη προυποθεση οποιουδηποτε διαλογου: να ξερουμε για ποιο πραγμα μιλαμε) προσλαμβανεται σαν ειρωνια η αμπελοφιλοσοφικη διαθεση και θα πρεπει εγω να απολογηθω και οχι εκεινοι που τολμουν να επιπλητουν ενω ειναι πασιφανες οτι αγνοουν στοιχειωδεις ορους του χωρου στον οποιον εχουν το θρασος να τσαλαβουτουν παρεα με το τηγανι τους!