ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ??? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ??? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

spirit30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
apollo12Μέλος
24/11/2004, 03:26:22

"η αληθινη αγαπη σαφως ειναι μια ειναι ανυπερβλητη
δεν εχει συνορα σταθμους και εμποδια εχει τους δικους τις
κανονες και προδιαγραφες αποκτειται πολυ ευκολα αλλα χαριζεται
δυσκολα γιατι ειναι πανισχυρη αιωνια ανεγχιχτη και ανελεητη"

ζω αρα υπαρχω
η αγαπη ειναι παντοτινη

ALOSΜέλος
29/11/2004, 20:09:30
Μακράν απο τα καλύτερα topics: Μπράβο AVATARGR

Την αγάπη την αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά επειδή ο καθένας
μας είναι διαφορετικός απο τον άλλον. Ο κάθε ένας απο εμάς έχει κάποια
κριτήρια για να αγαπά άρα κρίνει. Κρίνει εαυτόν όμως. Δέν είναι θέμα
κριτικής ικανότητος αλλα θέμα εμπειριών που τον κάνουν να χτίζει τα
κριτήρια.

Ο Έρως μπερδεύεται στο θέμα όταν κρίνουμε τον εαυτό μας παραπάνω ή
παρακάτω απο ότι είναι. Τροποποιεί το αντικείμενο ή το υποκείμενο σε
κάτι ιδεατά ομορφότερο ή ασχημότερο. Δημιουργεί το συναίσθημα της
κατωτερότητας ή της ανωτερότητας. Εκεί και ο Σωκράτης ορθώς τον
παρομοιάζει με ένα άσχημο δαίμονα παρά με όμορφο άγγελο.

Όταν άκριτα αισθανόμαστε κάτι θετικό και το αποδεχόμαστε όπου, όποτε,
και όσο είναι μάλλον αυτό είναι αγάπη...

Jason_18Μέλος
29/11/2004, 23:17:56
εγω πιστευω οτι ποτε δεν βλεπουμε την αγαπη οπως εμεις θελουμε!(η σχεδον ποτε)ξερω πολλες περιπτωσεις ατομων που ποτε δεν μπορουν να αγαπησουν οπως αυτοι θελουν,και πλεον το εχω καταλαβει και εγω!ισως φταιει το γεγονος οτι ειμαστε τοσο διαφορετικοι ο ενας απο τον αλλον που δεν μπορουμε να βρουμε το καταλληλο συντροφο δηλαδη την αγαπη που αναζητουμε!

apollo12Μέλος
30/11/2004, 01:14:45

"εγω πιστευω οτι ποτε δεν βλεπουμε την αγαπη οπως εμεις θελουμε!(η σχεδον ποτε)ξερω πολλες περιπτωσεις ατομων που ποτε δεν μπορουν να αγαπησουν οπως αυτοι θελουν,και πλεον το εχω καταλαβει και εγω!ισως φταιει το γεγονος οτι ειμαστε τοσο διαφορετικοι ο ενας απο τον αλλον που δεν μπορουμε να βρουμε το καταλληλο συντροφο δηλαδη την αγαπη που αναζητουμε!"

φιλε/η

πιστευω οτι την αγαπη την δινεις εκει που αξιζει να την δινεις χωρις
να περιμενεις κατι απο αυτην μπορεις να αγαπας χωρις να αγαπιεσαι
αν ειναι να ερθει θα ερθει να σαι σιγουρος.Πονας για την αγαπη
αλλα ευχαριστα νιωθεις ωραια οταν αγαπας ομως οταν φτασεις στο
σημειο να αγαπηθεις τοτε αποκορυφωνεται η αγαπη παιρνει αλλες
διαστασεις πλημμυριζεσαι με συν-αισθηματα "ηρεμιας" και "γαληνης"

ζω αρα υπαρχω
η αγαπη ειναι παντοτινη

Xrhstos SΝέο Μέλος
30/11/2004, 02:21:48
Egw tha epimeinw oti mallon exoyn mperdepsei tis prwsopikes mas epidiwkseis gia thn agaph kai thn kanoyme katholikh pragmatikothta.

H agaph mporei na einai katholikh san ennoia alla opws kathe anthropos poy pisteyv oti einai ena kommati krystallo poy antikatoptrizei me diko toy tropo ta pragmata etsi kai h agaph ekfrazetai poly diaforetika ana toys aiwnes kai se kathe anthropo.

H astrologia ektos toy oti ypodhlwnei pws ekfrazoyme thn agaph einai kai pws thn noivthoyme kai kyriws ti mathimata exoyme na paroyme apo ayth, kai otan kathe anthropos exei tosa diaforetika pragmata na mathei apo ton allo tote einai sigoyro oti kai ola ayta poy tha labei apo ta mathimata ths agaphs sth zwh toy tha einai diaforetika.

Agaphte file Jason pisteyw oti to pio basiko den einai prwta na agapas toys alloys kai an dineis thn agaph stoys alloys einai an sebomaste toys eaytoys mas me tetoio tropo etsi vste na toys dinoyme kai ligo agaph an ginei ayto tote einai to prwto bhma gia na th breis kai alloy ta skotiadia dyalyontai otan to fws einai alhthino, otan dhladh phgazoyn apo mesa mas.

NoiprocSΜέλος
30/11/2004, 08:49:31

Ανέκαθεν ήθελα κάποιος να μου πει για ποια αγάπη μιλάει χωρίς να ακούει την καρδιά του άλλου, χωρίς να την σέβεται.
Για ποια αγάπη μιλάει και τη φορτώνει με τα δικά του μόνο όνειρα.
Ποια αγάπη φυλακίζει αντί να χαρίσει φτερά;
Ποια αγάπη προστατεύει και συμμορφώνει πριν πει "γίνε αυτό που εσύ ορίζεις";
Ποια αγάπη είναι αυτή που είναι τόσο μικρή;
Γιατί εμένα το δικό μου το μυαλό δεν τη χωράει, δεν τη χώρεσε ποτέ!
Ζήστε την, νιώστε την, μα μην τη λέτε έτσι!
Βρείτε μια άλλη λέξη να της δώσετε, γιατί αυτή η λέξη είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη για να την πιπιλίζετε αβασάνιστα.

Αυτή η λέξη σκίζει σιδερένιους τοίχους, σκίζει "εγώ", σκίζει ανασφάλειες, σκίζει μαθημένες λογικές προτού βγει στα χείλη!

Οτι περνάει από την καρδιά, δεν είναι αγάπη....

What We Do In Life Echoes In Eternity!

fotografos apo to notoΝέο Μέλος
30/11/2004, 12:40:34
Ωραια τα λέτε βρε παιδιά,ακούστε και μερικές απόψεις για την αγάπη απο την Κρήτη.Με πολύ αγάπη.

Άμα μπορείς της θάλασσας
την άμμο να μετρήσεις
τότε το πόσο σ'αγαπώ
μπορείς να υπολογίσεις.

Αυτός πού ξέρει ν' αγαπά
καί νά ελπίζει ξέρει
μέσα στή νύχτα πολεμά
ξημέρωμα νά φέρει.

Φτερά δεν έχω μα ψηλά
Η αγάπη σου με βγάνει
Κι δεν φοβούμαι να πετώ
'Οτι καιρό κι’αν κάνει

Για την αγάπη σου μπορώ
να τυραννιέμαι χρόνους
να κάνω λίγους και μικρούς
τους ποιο μεγάλους πόνους.

'Άν μ' αγαπάς αληθινά
νά μήν τό λέν τά χείλη,
καί μέ τά μάτια παίζουνε
οί μπιστεμένοι φίλοι

Το σ'αγαπώ δε φαίνεταιo
όταν στα χείλι βγένει
φαίνεται μέσα στη ζωή
όσο καιρός διαβένει

Μην το ξεχνάς πως σ'αγαπώ
κι αν το ξεχνάς θυμίσου
σε κάθε δύσκολη στιγμή
θα βρίσκομαι μαζί σου.

30/11/2004, 12:58:37
Αγαπητέ fotografe apo to noto,

Πολύ ωραίοι οι στίχοι σου.

Ένας φίλος από το νότο.

Ζήσε τη στιγμή!

30/11/2004, 15:34:33
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Xrhstos S ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..

quote:
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΕΤΣΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ.

ΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΘΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ....

Ο ΦΙΛΟΣ apollo12....

quote:
"η αληθινη αγαπη σαφως ειναι μια ειναι ανυπερβλητη δεν εχει συνορα σταθμους και εμποδια εχει τους δικους τις κανονες και προδιαγραφες αποκτειται πολυ ευκολα αλλα χαριζεται δυσκολα γιατι ειναι πανισχυρη αιωνια ανεγχιχτη και ανελεητη"

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

ΚλαρίςΝέο Μέλος
09/12/2004, 01:59:33
Καλησπέρα σας φίλοι μου.

Κάπου διάβασα ότι η αγάπη δεν είναι συναίσθημα ή ψυχική κατάσταση, είναι πνεύμα. Σαν να επιτρέπουμε μέσα από μία δική μας συγκεκριμένη στάση, να λειτουργήσει μέσω ημών το πνεύμα.

Μου φαίνεται πολύ λογικό αυτό, καθώς λέει και ότι «ο Θεός είναι αγάπη» …

…ο Θεός ΕΙΝΑΙ αγάπη. Δεν ΝΙΩΘΕΙ αγάπη…

Αυτό δεν σημαίνει λοιπόν;

Δεν μπορείς να ΝΙΩΘΕΙΣ πραγματικά αγάπη… δεν νιώθουμε αγάπη, ΕΙΜΑΣΤΕ αγάπη.

αν ψάχνουμε να νιώσουμε αγάπη, πράγματι, δεν ξέρουμε αν αγαπάμε αληθινά. Μόνο όταν γίνουμε αγάπη μπορούμε να αισθανθούμε την βεβαιότητά της. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δεχτούμε να γίνουμε αγωγοί της Θείας παρουσίας και να την διοχετεύσουμε από το σύμπαν προς τους ανθρώπους που – αν μπορώ να το πω έτσι - αγαπάμε.

…και για αυτό είναι τόσο δύσκολο να αγαπήσουμε πραγματικά, χωρίς ζυγαριές και λογικές ερμηνείες. Επειδή αν δεχτούμε να γίνουμε αγάπη παρέχοντας το σώμα μας σαν αγωγό προς τη Θεία ενέργεια, θα χάσουμε παντελώς όχι την υπόσταση της ύπαρξής μας, αλλά την υπόσταση του εγώ… του εγωισμού. Και αυτός αν μας κατέχει, δεν πρόκειται με τίποτα να αφήσει την αγάπη να τον αφανίσει. Και θα βρει χίλιους λογικούς και συναισθηματικούς τρόπους για να μας μπερδέψει.