- ΜΟΡΑ - μία ανεπιθύμητη επίσκεψη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Είναι χιλιάδες οι άνθρωποι με την ίδια εμπειρία για να λένε
όλοι ψέμματα. Προσωπικά είμαι όλος μάτια για επόμενά σου posts.
Edited by - ALOS on 25/08/2005 05:42:53
Απλά αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάποια διαταραχή του ύπνου που να έχει κοινά συμπτώματα στους ανθρώπους που τη βιώνουν.
Πρόσφατα είχα μία παρόμοια περίπτωση και το ανέφερα εδώ αλλά ίσως πρόκειται για κάποια διαταραχή, χωρίς να αποκλείω την ύπαρξη της Μόρας.
Ο πατέρας μου το είχε βιώσει αρκετά έντονα στο παρελθόν κι απ' ό,τι έμαθα το βίωσε ο αδερφός μου τώρα που είχε πάει διακοπές.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Αρχικά, να πω συγνώμη, αλλά δεν διαβάζω τα περιστατικά που αναφέρετε, γιατί το θέμα αυτό είναι το μοναδικό θέμα που με επηρεάζει από μικρή και δεν κοιμάμαι τα βράδια. Παλιά το συζητούσε με τους φίλους μου και μετά, δεν άφηνα τους δικούς μου να βγαίνουν βράδυ! Τα τελευταία χρόνια που ζω μόνη μου, έχω ξεπεράσει τη βραδινή ανησυχία και είχα αποκτήσει μία βραδινή αναισθησία! Όμως, όταν διάβασα πάλι εδώ, 3-4 σελίδες (στο άλλο θέμα – στο ψυχή), πάλι στριφογυρνάω τα βράδια. Οπότε αποφάσισα, να μην διαβάζω άλλες εμπειρίες για το θέμα και ζητάω συγνώμη αν οι διευκρινήσεις που θα ζητήσω έχουν ήδη δοθεί. (Α! Δεν μου έχει συμβεί – ευτυχώς – ποτέ – αν και όσο το μελετάς…)
Λοιπόν, θέλω να ρωτήσω (χωρίς να μου αναφέρετε εμπειρίες – παρακαλώ!) πόσοι από εσάς είσαστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρη ότι δεν κοιμόσασταν, δηλαδή δεν ξυπνήσατε μετά και ήταν σαν μα μην έγινε τίποτα. Σε πόσους έτυχε με ΑΝΑΜΕΝΟ το φως. Σε πόσους έγινε ΠΡΙΝ ΤΙΣ 12 το βράδυ ή ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6 το πρωί (κόλλημα που έχω με την ώρα, ε? από τις γιαγιάδες μου έχει μείνει!). Πόσοι φορούσαν ΣΤΑΥΡΟ ή κάποιο φυλαχτό τις θρησκείας τους ή δικό τους γενικότερα. Πόσοι ΜΟΝΟ ΕΙΔΑΝ κάτι, πόσοι ΜΟΝΟ ΕΝΙΩΣΑΝ κάτι και πόσοι ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΕΝΙΩΣΑΝ.
Ρωτάω μήπως και βγάλουμε κάποια άκρη και κυρίως να βρούμε και κάτι να αρπαχτούμε και να μην φοβόμαστε. Μην μου πείτε ότι και οι υπόλοιποι δεν αγριεύεστε το βράδυ?
Απλά μου έτυχε πρώτη φορά στη ζωή μου και για αυτό μου φαίνεται περίεργο.
Ήταν γύρω στις 4 το πρωΐ (αλήθεια, τι νόημα έχει η ώρα?), είχα αποκοιμηθεί και σηκώθηκα στα ξαφνικά, δεν είδα κάτι παρά μόνο ένιωσα τα συμπτώματα που αποδίδουν κάποια άτομα στη Μόρα, το φώς ήταν σβηστό γιατί δεν κοιμάμαι ποτέ με αναμμένο φώς και δεν φορούσα κάποιο σταυρό κτλ γιατί δεν πιστεύω στον Θεό ή σε κάποιον άλλον Θεό γενικά.
Ελπίζω να σε κάλυψα!

quote:
Αγαπητή μου, είσαι σίγουρη οτι δεν τα είδες στον ύπνο σου σε κάποιο όνειρο...?
Dying_Incubus αν υπήρχε η παραμικρή υποψία ότι κοιμόμουν εκείνη τη στιγμή, δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία να το συζητήσω. Έχω δει όνειρα που μοιάζουν αληθινά, έχω δει οράματα, αλλά αυτό ήταν μια πραγματικότητα. Την ένοιωσα πάνω στο κρεβάτι μου, την ένοιωσα πάνω στο στήθος μου, είδα το δέρμα του ποδιού της, όπως κοιτάς εσύ το χέρι σου και βλέπεις την ροζ, ζωντανή σάρκα.
Ειλικρινά, είμαι ανοιχτή στο να πρόκειται για διαταραχή ύπνου, αλλά θέλω κάποιον να μπορέσει να μου αναλύσει αυτό το φαινόμενο (πώς προκαλείται, γιατί προκαλείται, έρευνες…). Κάτι τέλος πάντων το οποίο θα με πείσει. Γιατί ούτε η ύπαρξη της Μόρας με ικανοποιεί σαν ενδεχόμενο.
Bizarre
Πάντα κάτω από το μαξιλάρι μου, υπάρχει είτε σταυρός, είτε εικόνα.
ALOS σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Φυσιολογικά μου ακούγονται αυτά που λες. Άσε που δεν είσαι και σίγουρος (και είσαι και προφανώς επηρεασμένος!). Πιο πολύ θέλω να δω (γι’ αυτό και έθεσα τις ερωτήσεις αυτές) αν με αυτά που νιώθουμε ασφάλεια (φως-φυλαχτά-ώρα-κ.τ.λ.) προφυλασσόμαστε. Δηλαδή, με νοιάζουν οι περιπτώσεις: Ναι, φορούσα φυλαχτό, υπήρχε φως και ήταν απόγευμα.
Α…κι εγώ πριν μία εβδομάδα ένιωσα κάτι που δεν το ανέφερα για τρεις λόγους. 1ον γιατί πιστεύω ότι το φαντάστηκα από τις εδώ αναφορές. 2ον δεν ήταν ακριβώς έτσι όπως το περιγράφουν. Ήταν σαν μούδιασμα – ακινησία, δεν μπορούσα να μιλήσω (αλλά δεν πνιγόμουν) και δεν έβλεπα καμιά σκιά. Προσπαθούσα να ακουμπήσω τον φίλο μου και τίποτα. Κάποια στιγμή με μουγκρητά, πρέπει να τον έκανα να καταλάβει. 3ον κατάλαβα ότι ονειρευόμουνα, διότι αμέσως μετά ξύπνησα και αφενός ήμουν ήρεμη, αφετέρου ο φίλος μου κοιμόταν κανονικά και καμία ένδειξη δεν έδειχνε να έχει ενοχληθεί.
Δεν του το είπα για να μην τον τρομάξω. Καλύτερα να είναι ένας μόνο αγριεμένος τη νύχτα….
Είμαι σίγουρη όμως ότι ήταν όνειρο και κυρίως γιατί είδα τον άλλο να κοιμάται αμέσως μετά. Μήπως, λοιπόν, κάποιοι από εδώ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι δεν ήταν όνειρο ακριβώς γιατί δεν είχαν κάποιο στοιχείο που να τους δείξει τη διαφορά?
Δεν ξέρω αν με κατάλαβες… (…νομίζω ναι!)
quote:
Ευχαριστώ, καλέ μου D.Inc (Θα σε λέω έτσι εν συντομία, μιας και τα λέμε συχνά!).
Χμμμ!
I like it! ![]()
Αυτό που ανέφερες εσύ οτι σου συνέβαινε, καλή μου, είναι όνειρο.
Ίσως ήσουν επηρρεασμένη προφανώς από τις εδώ αναφορές και υποσυνείδητα σου είχες φοβηθεί μην σου τύχει κάτι ανάλογο.
Εγώ πάντως δεν έβλεπα όνειρο κι είμαι 100% πεπεισμένος για αυτό.
Η φίλη μας Moiraida παρέθεσε την δική της εμπειρία κι όπως είπε έχει πάντα κάποιο σταυρό κάτω από το μαξιλάρι της.
Οπότε, αγαπητή Bizarre, νομίζω πως έλαβες μία απάντηση στο ερώτημα σου αν βοηθάει κάποιο φυλαχτό κτλ... ![]()

Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε σε πόσους έτυχε ΠΡΙΝ ή ΜΕΤΑ την ενασχόλησή τους με το θέμα (εδώ ή αλλού).
quote:
ALOS, δεν είπα οτι λένε ψέμματα.
Είπα οτι είπες οτι λένε; ![]()
quote:
Μην μου πείτε ότι και οι υπόλοιποι δεν αγριεύεστε το βράδυ?
Mερικές φορές όταν ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ και συγκεντρώνεσαι τι ΜΠΟΡΕΙ να
έχει ένα σκοτεινό σημείο, μια κουρτίνα, ένα ντουλάπι, κάτω
απο το κρεβάτι κ.ο.κ. αγριεύεσαι. Αλλα όταν περάσεις αρκετές
ώρες στο ίδιο σημείο με τις ίδιες συνθήκες και σκέφτεσαι
άλλα πιο σοβαρά δύσκολο να σκέφτεσαι για πιο σκιαχτερά...
Η διαφορά έρχεται με τις ώρες χρήσης που λέω...Μπορεί να είσαι
σε ένα σημείο για ώρες και να μήν έχεις αγριευτεί ενώ άλλες
να αγριεύεσαι χωρίς προφανή λόγο κατ'εσέ...
Όταν συνειδητοποιήσεις οτι όλα είναι στο μυαλό μας, αλλα απο
την άλλη άν είναι όντα τα αφήνουμε να έρθουν μέσα απο τον
φόβο μας τότε είμαστε 100% υπευθυνοι για το τί μας συμβαίνει.
Και ο φόβος δεν είναι μόνο ο συνειδητός αλλα και ο ασυνείδητος.