- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
geostat:Με μπερδευεις,δεν ειμαι ο γιαπετ!
Άν νομίζεις πως σε μπερδεύω,κάνεις ΜΕΓΑ λάθος!!!![]()
Και όσο γι'αυτό που έχεις,παρασάγγας από το
ΜΥΣΤΙΚΟ που θα μάθαινα από τον ίδιο...![]()
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:το εχω σου λεω!!!quote:
geostat:Με μπερδευεις,δεν ειμαι ο γιαπετ!
Άν νομίζεις πως σε μπερδεύω,κάνεις ΜΕΓΑ λάθος!!!
Και όσο γι'αυτό που έχεις,παρασάγγας από το
ΜΥΣΤΙΚΟ που θα μάθαινα από τον ίδιο...ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Edited by - geostat on 02/11/2010 18:37:38
Edited by - geostat on 02/11/2010 18:38:43
Ζουν σε οργανωμένες αποικίες. Οι φωλιές τους βρίσκονται σε κορμούς δέντρων η έχουν την μορφή υπογείων θαλάμων στο έδαφος.
Χαρακτηριστικό των φωλιών είναι πως πάντα πάνω από αυτές η μεγαλύτερη ποσότητα χώματος είναι συγκεντρωμένη προς τον Βορρά.
Εκεί ζουν οι βασίλισσες που γεννούν τα αυγά, οι εργάτριες, που είναι στείρα, άπτερα θηλυκά τα οποία αποθηκεύουν την τροφή, χτίζουν τη φωλιά, εκτρέφουν μελίγκρες, φροντίζουν τις προνύμφες. Επίσης εκεί ζουν οι προνύμφες (αναπτυξιακή μορφή μυρμηγκιών) και τέλος τα αρσενικά, τα οποία συμμετέχουν μόνο στη γονιμοποίηση. Την αποικία προστατεύουν άπτερα στείρα θηλυκά, τα μυρμήγκια στρατιώτες, τα οποία είναι μεγαλόσωμα και διαθέτουν μεγάλα σαγόνια.
Προσοχή...
-H LivePedia.gr είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της. Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν νέα λήμματα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν λήμματα που ήδη υπάρχουν.

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Βρε ξέρεις να διαβάζεις? σου έφερα τι έλεγαν τα λεξικά χίλια και πλέον χρόνια πριν. Τι έλεγε ο Αριστοτέλης (ακόμη παλαιότερα) και εσύ λες ότι το Γραικός δεν είναι εθνικό μας όνομα.....κρίμα που δεν το ήξερε ο Αθανάσιος Διάκος...ή μάλλον φαίνεται ότι αυτός πολεμούσε για να ελευθερώσει μια άλλη χώρα και όχι την Ελλάδα όταν αρνούμενος να υποκύψει στον Τούρκο του φώναξε: "Εγώ Γραικός γεννήθηκα και Γραικός θε να πεθάνω"Τεσπα...δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο, δεν έχει νόημα.
Τι να προσθεσεις βρε αστειε.....Σου λεω οτι με το ονομα γραικος οι ελληνες ποτε δεν ονομασαν τον εαυτο τους.3000 χρονια γραπτης ιστοριας και μονο ο αθανασιος διακος φερεται να ειπε γραικος αντι ελληνας......Τωρα πως μας επεβαλλαν ενα ονομα που ποτε δεν χρησιμοποιοισαμε για τον εαυτο μας,μονο μια αμολυντη βλακεια σαν τη δικη σου μπορουσε να το σκεφτει....
quote:
Βρε άνθρωπε μου τόσο ξεροκέφαλος είσαι? τι θέμα να ανοίξουμε για το αν είμαστε Έλληνες Ρωμιοί ή Γραικοί?Είναι σαν να λέει ένας Άγγλος ότι δεν είναι Άγγλος αλλά Βρετανός.
Δεν ειπα να ανοιξει θεμα για την ονομασια ρε ουφο,αλλα για τους παραγοντες δημιουργιας του εθνβους για τους οποιους μιλησε ο βελισσαριος...Το θεμα της ονομασιας εχει λυθει.Το μονο ονομα που διαλεξε ο λαος μας για το εθνος του ειναι το ελληνας.
quote:quote:quote:
αρες μαρες κουκουναρες απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα.Ελληνας ειναι οποιος συμμετεχει της Ελληνικης παιδειας φιλε μου.Αυτο ειναι κατι που ειπε ο ισοκρατης,σε συγκεκριμενη χρονικη στιγμη για να στηριξει τα πιστευω του.Στην πραξη ομως ,για να συμμετεχεις στους ολυμπιακους αγωνες επρεπε να εισαι ελληνας πρωτα απο ολα στην καταγωγη.Παντα να ξερεις οτι η αληθεια βρισκεται στην πραξη,και οχι στα λογια.....Και φυσικα για το αχαιος-δαναος κ.τ.λ. τουμπεκι....Τι να πεις αλλωστε?
Βρε σείς,γιατί δεν διαβάζεται αυτά που σας
παραθέτω;;;!!!Περί Ισοκράτειας ρήσης για το ποιοι είναι
Έλληνες!!!
Το έβαλα εχθές στην σελ. 44 του παρόντος θέματος!
Από την Άννα Τζιροπούλου Φιλόλογο,Δ/ντρια της
"Ελληνικής Αγωγής"ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΠΕ Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ !!!
Edited by - kapodistria on 02/11/2010 17:52:34
Το τι ακριβως ειπε ο ισοκρατης εδω.
Τοσοῦτον δ’ ἀπολέλοιπεν ἡ πόλις ἡμῶν περὶ τὸ φρονεῖν καὶ λέγειν τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους, ὥσθ’ οἱ ταύτης μαθηταὶ τῶν ἄλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, καὶ τὸ τῶν Ἑλλήνων ὄνομα πεποίηκε μηκέτι τοῦ γένους ἀλλὰ τῆς διανοίας δοκεῖν εἶναι, καὶ μᾶλλον Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας ἢ τοὺς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας».
Δηλαδή:
«Είναι δε τόσο μεγάλη η απόσταση που χωρίζει την πολιτεία μας από τούς άλλους ανθρώπους ως προς την πνευματική ανάπτυξη και την τέχνη τού λόγου, ώστε οι μαθητές της έχουν γίνει διδάσκαλοι τών άλλων και κατόρθωσε ώστε το όνομα τών Ελλήνων να είναι σύμβολο όχι πλέον τής καταγωγής αλλά τής πνευματικής ανυψώσεως, και να ονομάζονται Έλληνες εκείνοι που παίρνουν τη δική μας μόρφωση και όχι αυτοί που έχουν την ίδια καταγωγή».
Μετάφραση: Μ. Πρωτοψάλτης, «Βιβλιοθήκη Αρχαίων Συγγραφέων, Ι. Ζαχαρόπουλος».
γιατι οταν μιλας για πετσια μου ερχετε να σε κανω παπουτσι πριν αρχισεις να μοιραζεις σαπουνια!
quote:Το τι ακριβως ειπε ο ισοκρατης εδω.
...καὶ τὸ τῶν Ἑλλήνων ὄνομα πεποίηκε μηκέτι τοῦ γένους ἀλλὰ τῆς διανοίας δοκεῖν εἶναι, καὶ μᾶλλον Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας ἢ τοὺς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας».
Δηλαδή:
και κατόρθωσε ώστε το όνομα τών Ελλήνων να είναι σύμβολο όχι πλέον τής καταγωγής αλλά τής πνευματικής ανυψώσεως, και να ονομάζονται Έλληνες εκείνοι που παίρνουν τη δική μας μόρφωση και όχι αυτοί που έχουν την ίδια καταγωγή».
Μετάφραση: Μ. Πρωτοψάλτης, «Βιβλιοθήκη Αρχαίων Συγγραφέων, Ι. Ζαχαρόπουλος».
"πεποίηκε" ο εν λόγω κύριος το μεταφράζει ως "κατόρθωσε";;;!!!
Βρε παιδιά,συγγνώμη αλλά θα ξεχάσουμε
και αυτά τα λίγα έστω, που μάθαμε!!!
Ποιώ σημαίνει κατασκευάζω,φτιάχνω.
Αυτό λοιπόν που εννοεί ο Ισοκράτης,εδώ,είναι
σε ελεύθερη απόδοση : έχουν φτάσει στο σημείο να λένε,
έτσι μεταφράζεται το πεποίηκε=έχει κατασκευαστεί,έχει φτιαχτεί.
Το "μηκέτι του γένους",είναι δηλωτικό της έκπληξης
του ρήτορα: Μηκέτι,"άκου να δείς",που θα λέγαμε σήμερα,
(μηκέτι του γένους)όχι του γένους!!!
"Δοκείν είναι",αυτό μάλλον το καταλαβαίνεις,φίλε σκαρτάδε,έ;
Δοκείν=νομίζω,φαντάζομαι,άρα
νομίζουν ότι είναι.
Και τέλος το πιό καθοριστικό είναι το ρήμα που
χρησιμοποιεί: "καλείσθαι",που όπως λέει η κ.
Τζιροπούλου δεν είναι ενεργητικό το οποίο θα σήμαινε
καλούν=καλούνται,αλλά μέσο παθητικό που σημαίνει
(θέλουν να) αποκαλούνται!
Τέλος με έμφαση επαναλαμβάνει το:
"ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας"!!!
Παρά αυτούς που έχουν κοινή ρίζα!!!
Λοιπόν παιδιά,έχω την εντύπωση πως σε βασικά
πράγματα δεν πρέπει να διαφωνούμε!
Καλό είναι να βλέπουμε τι προσπαθούν να
περάσουν με κάθε διαστρέβλωση,κάθε ψέμα
που έντεχνα μας "σερβίρουν"!!!
Ε,λοιπόν δεν μπορούν να είναι όλοι Έλληνες,
όπως και να το κάνουμε...
για κανε αλλη μια και σ'αυτο..
εμοι μεν ονειδος η πατρις, συ δε τη πατριδι.
Αναχαρσις.
Τον τυπο τον φαγανε γιατι πηγε να ξεστραβωσει τη φυλη του,
quote:
Με μπερδευεις,δεν ειμαι ο γιαπετ!
Με φώναξε κανείς;;;;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/