- KOSMOS - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
ανοχής για να μπορεί να λέει ειδωλολατρικά
τα θαύματα και τα θαυμάσια του χριστιανισμού
συγκρίνοντας τα με τα ξόανα... Ίσα και όμοια με μορφές
αγίων που αθληθήκαν και στεφανώθηκαν στη ζωή,
υπερασπιζόμενοι την πίστη τους....
Καταλαβαίνω τα αδιέξοδα όπου απαντήσεις γίνονται οι κοροιδίες,
, αλλά με τους εντυπωσιασμούς, δεν έχει ουσία... Πονηρούληδες, θέλετε να βαρεθώ και να φύγω;...
quote:
trexagireve
Ειλικρινά πρέπει κανείς να έχει άπειρα όρια
ανοχής για να μπορεί να λέει ειδωλολατρικά
τα θαύματα και τα θαυμάσια του χριστιανισμού
"θαυμάσια" του χριστιανισμού είναι π.χ. η κομμένη γλώσσα της Αγίας Αναστασίας που σώζεται προς προσκύνηση στην ομώνυμη μονή της Χαλκιδικής; Τα κομμένα πόδια από κάποιον "άγιο" (όπου όταν ενα μοναστήρι έχει κάποιον άγιο και άλλο δεν έχει, τεμαχίζουν το πτώμα ώστε να έχει και το άλλο μοναστήρι κανα χέρι... κανά πόδι... κανα αυτί... για τους πιστούς;).
Περίεργη άποψη έχεις για το "θαυμάσιο".

macedon
quote:
trexagireve -Έ όχι δα ρε φίλε elo... Ξέρεις καλά τη διαφορά λατρεύω
και τιμώ: Λατρεύω το ίδιο το αντικείμενο και τιμώ μέσα από
αυτό το πρόσωπο που απεικονίζει... Ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν
σήμερα περιπτώσεις ειδωλολατρών, λόγω του ότι στον Θεό
προσεύχεσαι και πιστεύεις ότι μέσω της εικόνας θα σε κάνει καλά,
αλλά άλλο αυτό, να περιμένεις να γίνεις καλά κι άλλο να πιστεύεις ότι το άγαλμα, σε ακούει, μιλάει,θεραπεύει, κλπ...
Την διάφορα την ξέρω πολύ καλά φίλε μου, το θέμα όμως είναι αν την ξέρουν αυτοί που πρέπει ;…![]()
.
«Φυλάττετε λοιπόν καλώς τας ψυχάς σας, διότι δεν είδετε ουδέν ομοίωμα, εν τη ημέρα καθ' ην ο Κύριος ελάλησε προς εσάς εν Χωρήβ εκ μέσου του πυρός• μήπως διαφθαρήτε, και κάμητε εις εαυτούς είδωλον, εικόνα τινός μορφής, ομοίωμα αρσενικού ή θηλυκού,» (Δευτερονόμιον 4:15-16)
Τα είδωλα αυτών είναι αργύριον και χρυσίον, έργα χειρών ανθρώπων• Στόμα έχουσι και δεν λαλούσιν• οφθαλμούς έχουσι και δεν βλέπουσιν• ώτα έχουσι και δεν ακούουσι• μυκτήρας έχουσι και δεν οσφραίνονται• Χείρας έχουσι και δεν ψηλαφώσι• πόδας έχουσι και δεν περιπατούσιν• ουδέ ομιλούσι διά του λάρυγγος αυτών. Όμοιοι αυτών ας γείνωσιν οι ποιούντες αυτά, πας ο ελπίζων επ' αυτά.» (Ψαλμοί 115:4-8)
«Γένος λοιπόν όντες του Θεού, δεν πρέπει να νομίζωμεν τον Θεόν ότι είναι όμοιος με χρυσόν ή άργυρον ή λίθον, κεχαραγμένα διά τέχνης και επινοίας ανθρώπου.» (Πράξεις 17:29)

quote:
Δέν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι,αλλά θα αναφέρω και σ'αυτή τη συζήτηση,την ιστορία πού παρέθεσα σε άλλο forum.---Μιά φορα κι έναν καιρό...14000 περίπου έτη πρίν{είχε αρχίσει να φθίνει η τελευταία μεγάλη παγετονική περίοδος},μεταξύ Τίγρεως και Ευφράτου ποταμών{λόγω του ότι οι παγετώνες σκεπάζαν το μεγαλύτερο τμήμα τής Ευρασίας,εκεί ήταν εύκρατη ζώνη,ένας .....
με κάλυψες Φίλε ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ
πάρτε και ένα video από ένα κοριτσάκι 15 χρόνο, σαν ένα πρόσθετο για τον φίλο μου (ΠΡΟΜΗΘΕΑ 2) http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_content&task=view&id=251&Itemid=1
(ΠΡΟΜΗΘΕΑ 2)
ioannis
Edited by - dajannis on 22/08/2008 01:54:32