ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ESOTERICA.GR - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ESOTERICA.GR - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Labolas Glasya31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΣανενακΜέλος
20/05/2004, 01:54:50
quote:
Και με βάζεις στον πειρασμό να σου θυμήσω το κλασσικό "Μη κρίνατε ίνα μη κριθείτε

Ποιος μαγκας αρεγε να το εχει πει αυτο το κλασσικο?
Μπραβο του! 200 χρονια μπροστα ηταν!
Εγω θα πω το αλλο ¨νεωτερο¨: να κρινεις οποιον γουσταρεις , να μη μασας, αλλα να μαθεις και να κρινεσαι απ τον οποιδηποτε!
Μονο τοτε θα βγουν οι τζουφιοι στην επιφανεια, θα επιπλευσουν οι φελλοι! Μονο αυτοι δεν αντεχουν την κριτικη!

Φιλικα.....Κανενας.

20/05/2004, 07:18:00
Ενας πολύ καλό φίλος είπε επίσης:
Μία ειλικρινής και ακριβής περιγραφή, είναι η καλύτερη κρτιτική.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

elpidaΜέλος
20/05/2004, 11:28:33
Αγαπητή Αμαλία,

Δεν ζήτησα ποτέ ούτε απαίτησα από κανένα να δεχθεί εμένα ή τις απόψεις μου εγώ απλά τις εκθέτω και συνδιαλέγομαι με κάποια άτομα.

Επίσης, ποτέ δεν έκανα κριτική για τις απόψεις και τις ιδέες κάποιου μέλους, εάν το έκανα να μου πεις που ακριβώς το έχω κάνει. Ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει την άποψη του να την εκθέτει αρκεί να μην δημιουργεί πρόβλημα γενικότερο με τον τρόπο του.

Κάποιες μου έκαναν κάποιες όχι, κάποιες λογάριασα κάποιες απέρριψα.
Άλλωστε θεωρώ αδύνατο να ταυτίζονται οι απόψεις όλων των μελών. Σκοπός - αν δεν κάνω λάθος - είναι μέσα από το forum να μάθουμε όλοι κάποια πράγματα και όχι να αποδείξουμε στο διπλανό μας ότι είμαστε καλύτεροι από αυτόν.

Αυτό που έκανα είναι να παρατηρώ την ροή των θεμάτων του esoterica καθώς και το στυλ των συζητήσεων και αυτό είναι που παράθεσα στο παραπάνω post μου, το οποίο νομίζω έρχεται σε σύγκρουση με το ποθητό – αν θες – σκοπό του forum.

Επίσης δεν αναφέρθηκα στην καλοπροαίρετη κριτική η οποία – κατ’ εμέ – έχει γίνει από ελάχιστα μέλη με αποτέλεσμα μηδέν, αλλά στο ότι κάποιοι ασχολούνται με το ποιόν και την εν γένει συμπεριφορά άλλων μελών με αποτέλεσμα κάποιες συζητήσεις να είναι εκτός θέματος.

Τώρα εάν αυτό είναι αποδεχτό … καλά κάνει και συνεχίζεται, δεν είμαι εγώ αυτή που θα το αποφασίσω αυτό.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι εάν τελικά η κριτική (ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Κ ΙΔΕΩΝ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ) είναι τελικά αποδεχτή ή όχι.
Τη μία λες πως την κριτική την αντέχουμε λίγο πολύ και την άλλη πως δεν πρέπει να κρίνουμε για να μην κριθούμε, εδώ διακρίνω μία αντίφαση.

Όσο για το τι καταντάει αηδία…… άστο καλύτερα γιατί δεν πρόκειται να βγει άκρη μιας και δεν έχει βγει μέχρι τώρα μετά από πάμπολλες συζητήσεις.

20/05/2004, 14:53:21
Γειά σου elpida

Γιαυτήν ακριβώς την αντίφαση έγραψα και την παρατήρησή μου σχετικά με το αν πρέπει να κρίνουμε αυτούς οι οποίοι κρίνουν. Δηλαδή, ήθελα να δείξω πως ακόμα και να λέει κάποιος κάτι τέτοιο, κινδυνεύει να πέσει σε αντίφαση.

Η πιο πιθανή αιτία γιαυτό είναι κατά τη γνώμη μου η χωριστηκότητα των ανθρώπων, που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε μία έννοια με τρόπο υποκειμενικό, δηλαδή σε αναφορά με τον δικό μας εαυτό. Ετσι, η καλύτερη προσέγγιση που έχω ακούσει σχετικά με το θέμα, είναι αυτό που ανέφερα στο τελευταίο μήνυμά μου:

quote:
Ενας πολύ καλό φίλος είπε επίσης:
Μία ειλικρινής και ακριβής περιγραφή, είναι η καλύτερη κρτιτική.

Αν και αυτή ακόμα η περιγραφή, μπορεί να χρωματίζεται από αυτόν που την παρουσιάζει, εκτός αν έχει νου κρυστάλλινο και καθαρό όπως τα νερά μιας άσπηλης λίμνης - ποιος όμως άραγε το έχει καταφέρει;

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

elpidaΜέλος
20/05/2004, 15:27:16

quote:
Γιαυτήν ακριβώς την αντίφαση έγραψα και την παρατήρησή μου σχετικά με το αν πρέπει να κρίνουμε αυτούς οι οποίοι κρίνουν. Δηλαδή, ήθελα να δείξω πως ακόμα και να λέει κάποιος κάτι τέτοιο, κινδυνεύει να πέσει σε αντίφαση

Δύο μέτρα και δύο σταθμά…

Πάλι όμως ούτε αυτούς έκρινα, Αμαλία, απλά μου δημιούργησαν ερωτηματικά τα οποία εξέφρασα και επίσης είπα πως με κούρασαν καθώς και ότι καταστρέφουν την χροιά των forums. Αυτή είναι η άποψη μου και νομίζω πως έχω το δικαίωμα να την εκφέρω.

Επίσης είπα πως αυτού του είδους η κριτική (χωρίς να κρίνω εάν είναι σωστή ή όχι, δίκαια ή άδικη), αυτή δηλαδή που κάποιοι ασκούν και έχει να κάνει με προσωπικές διαφωνίες και με το αν αποδέχονται κάποιον ή όχι, δεν έχουν θέση μέσα στο χώρο αυτό – κατά την προσωπική μου άποψη.

Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και για ότι έχει υπό την προστασία του.

Edited by - elpida on 20/05/2004 15:27:50

-sonap-Μέλος
20/05/2004, 16:47:19
Η αληθεια ειναι οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των θεματων ειναι ανενεργα και τα μελη που συμμετεχουν ειναι πολυ λιγα.Με δυσκολια γινεται μια κουβεντα και περιμενουμε μερες και εβδομαδες για απαντηση.Σαφως θα συμφωνησω με τα περι Admin και επιτελους τολμησε ενας ακομη να τα πει εξω απο τα δοντια.Παρ'ολα αυτα ο χωρος αυτος παραμενει αγαπητος σε μενα και σε πολλους και γι'αυτο και μενω!Τι να κανουμε,αφου ειναι απο τα λιγα ομορφα μερη να γραψεις χωρις να χρειαζεται να εχεις διδακτορικο σε οτι λες,θα υποστουμε και καποιες "εκ των ανω" παρουσιες!

junk95Μέλος
20/05/2004, 17:00:51
quote:

1.Αγαπητοί κ.κ. του esoterica, μην βαυκαλίζεστε ότι το φόρουμ έχει χιλιάδες μέλη. Όσο χρόνο παρακολουθώ τις συζητήσεις, η διαπίστωσή μου είναι πως τα ενεργά μέλη δεν ξεπερνούν τα 50 με 60 (μπορεί να λέω και πολλά).

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα ο admin κάνοντας ένα query για το πόσα μέλη έχουν στείλει -ας πούμε- πάνω από 10 μηνύματα τους τελευταίους 2 μήνες.

quote:

2.Το επίπεδο των συζητήσεων έχει πέσει δραματικά. Αξιολογότατοι άνθρωποι με εύρος γνώσεων έχουν αποχωρήσει, σιωπηρώς ή όχι, με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσιάζεται να είναι επίπεδου <<Πώς να ονομάσω τη γάτα μου>>.

Συμφωνώ ότι το SNR είναι πολύ μικρό, αλλά ενίοτε το Signal είναι τρομερά καλής ποιότητας.

quote:

3.Ο τρόπος συμπεριφοράς του Admin θυμίζει επίδοξο αρχηγίσκο που προσπαθεί να επιβάλει τη γνώμη του οταν δεν του αρέσει καποιο θέμα.

Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως. Οι μόνες παρεμβάσεις που κάνει ο Admin είναι κλείδωμα τόπικ που το ξεχειλώνουν ή επαναλαμβάνονται (πολύ λίγα), άντε και κανένα σβήσιμο βρισιάς και προειδοποίηση προς όσους ξεφεύγουν. Απολύτως φυσιολογικά πράγματα για έναν Admin. All things considered, εγώ μάλλον έχω παράπονο από τον Admin για το ότι δεν παρεμβαίνει αρκετά.

quote:

4.Εξηγηστε μας με ποια κριτιρια επιλέγονται οι λεγόμενοι συντονιστες. Αναρωτιεμαι ας πουμε η ισχνότατη παρουσια καποιου morent αποτελει κριτιριο επιλογης του για τη θεση του συντονιστου

Αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι συντονιστές έχουν πάνω από 1000 μηνύματα.

quote:

5.Και για να μην νομιστεί οτι ηρθα να τη πω στους διαχειριστες και συντονιστες, αναρωτιεμαι πόσοι και ποιοι απο δω μέσα εχουν μυρουδια απο εσωτερισμο. Παρα πολυ λιγοι. Θα συμφωνησω και θα προσυπογραψω την έκφραση του ΑΙΟΝ ΒΛΑΧΟΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ. Αυτο είναι το 95 τοις εκατό οσων συναγελάζονται διαδικτυακά εδω μέσα. Ποτηράκια, τραπεζάκια, κορίτσια με γιαλινα ματια, Εψιλονιστες και λοιποι μ@λ@κες δεν εχουν καμμια σχεση με τον εσωτερισμο που σημαινει σε απλουστατα ελληνικα γνωριζω τον εαυτο μου πρωτα και μετα παλευω για τον υπολοιπο κοσμο.

Ξέρεις, εγώ δε γνωρίζω και πολλά από εσωτερισμό, όμως μάλλον η λέξη σημαίνει πολλά πράγματα. Η σημασία που της αποδίδεις είναι η κυριολεκτική, ή μάλλον αυτή που θα έπρεπε να έχει σε έναν καλύτερο κόσμο. Στην πράξη, σύμφωνα με το Webster:
Esoteric Es`o*ter"ic ([e^]s`[-o]*t[e^]"[i^]k), a. [Gr.
'eswteriko`s, fr. 'esw`teros inner, interior, comp. fr. 'e`sw
in, within, fr. 'es, e'is, into, fr. 'en in. See In.]
Designed for, and understood by, the specially initiated
alone; not communicated, or not intelligible, to the general
body of followers; private; interior; acroamatic; -- said of
the private and more recondite instructions and doctrines of
philosophers. Opposed to exoteric.

Labolas GlasyaΜέλος
20/05/2004, 21:54:47
Aν και καθόλου δε γουστάρω τις κουοτικές απαντήσεις γιατί δείχνουν απίστευτη κατινια (οπως κι εγινε ήδη στο τοπικ), θα παραβώ αυτή τη βασική αρχή μου για να σταθώ στα λογια του -sonap-

quote:
Παρ'ολα αυτα ο χωρος αυτος παραμενει αγαπητος σε μενα και σε πολλους και γι'αυτο και μενω!Τι να κανουμε,αφου ειναι απο τα λιγα ομορφα μερη να γραψεις

Λοιπον ευχαριστώ Α Π Α Ν Τ Ε Σ. Ακόμη κι εκείνους κι εκεινες που ανωνυμα αλλά και επόνυμα, εστειλαν στο μειλ μου διαφορα .exe για να μου κανουν λίγο δυσκολοτερη τη ζωή.

Ερχεται γιαουρτοπόλεμος (οπως ξαναείπα σε προηγούμενο πόστ). *

http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG

TelxinasΜέλος
20/05/2004, 22:02:35
quote:

Ακόμη κι εκείνους κι εκεινες που ανωνυμα αλλά και επόνυμα, εστειλαν στο μειλ μου διαφορα .exe για να μου κανουν λίγο δυσκολοτερη τη ζωή.

Ερχεται γιαουρτοπόλεμος (οπως ξαναείπα σε προηγούμενο πόστ). *

Μην βιάζεσαι!!!

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ

Telxinas - Σύσφιξη σε 2 εβδομάδες

junk95Μέλος
21/05/2004, 02:22:08
quote:

Aν και καθόλου δε γουστάρω τις κουοτικές απαντήσεις γιατί δείχνουν απίστευτη κατινια

!!!!!!!!! Μάλλον δεν έχεις και πολλή εμπειρία από newsgroups και fora.

quote:

Ακόμη κι εκείνους κι εκεινες που ανωνυμα αλλά και επόνυμα, εστειλαν στο μειλ μου διαφορα .exe για να μου κανουν λίγο δυσκολοτερη τη ζωή.

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Αν υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις οφείλεις να τις περιγράψεις και να τις κατονομάσεις. Τουλάχιστον για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Αν όντως υπάρχουν τέτοιοι ψυχάκηδες σε αυτό το φόρουμ που θα έκαναν κάτι τέτοιο, εγώ τουλάχιστον δεν έχω όρεξη να μην το ξέρω.

Υ.Γ: αν κάνεις κλικ στο "Μέλη" μπορείς να δεις ότι τα ενεργά μέλη (αυτοί που έχουν μηνύματα τον τελευταίο μήνα) είναι τουλάχιστον 300.

21/05/2004, 03:51:49
junk95:
"Υ.Γ: αν κάνεις κλικ στο "Μέλη" μπορείς να δεις ότι τα ενεργά μέλη (αυτοί που έχουν μηνύματα τον τελευταίο μήνα) είναι τουλάχιστον 300."

Πράγματι!
Θα προσθέσω ότι η ορθή χρήση της Λογικής μπορεί να διαλύσει τις Ομίχλες της Άγνοιας και της Παρά-νοιας!

junk95:
"Συμφωνώ ότι το SNR είναι πολύ μικρό, αλλά ενίοτε το Signal είναι τρομερά καλής ποιότητας."

Αγαπητέ junk95, θα μπορούσες σε παρακαλώ να μας επεξηγήσεις λίγο αυτούς τους όρους; Προσωπικά δηλώνω άγνοια, τουλάχιστον από την πρώτη επόπτεία τους... θέλω όμως πραγματικά να μας ενημερώσεις, εάν μπορείς και θέλεις φυσικά!

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------