- BURNING MAN - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Δεν πιστεύω να τον ξανακαλέσει ο Χαρδαβέλας.
Σε κάποιες στιγμές έχασε και την ψυχραιμία του ο κος Σμίθ.
***Ελπίζω ο κόσμος να κατάλαβε κάποια πράγματα.
Όταν ο ανθρώπινος πόνος είναι αβάσταχτος, παραμερίζει τη λογική, την πίστη, τα αισθήματα, ......

Γέλασα όταν κάποιος του έκανε την ερώτηση : "Και σε ποια γλώσσα επικοινωνείτε με τα πνεύματα;"
Εκεί κόμπλαρε λίγο... "Δονήσεις και κάποιες λέξεις, άκουσα σήμερα και μερικές λέξεις στα Ελληνικά" είπε, έστω ότι άκουσε, πως τα μεταφράζει;
Αφού όλα τα πνεύματα είναι μια χαρά εκεί που είναι και γαλήνια, τις ίδιες δονήσεις δεν θα δέχεται συνέχεια;
Για τις λέξεις λειτουργούσε και κει το μεταφραστικό ακουστικό που είχε στο αριστερό αυτί;
Σύνδεσε και την μεταφράστρια με το "πνεύμα";
Επίσης μου έκανε μεγάλη εντύπωση κάτι που του είπε μία κοπέλα με μαύρα ρούχα: "Αν κάποιος ακούει φωνές όπως εσείς,αλλά αυτό τον κάνει να νιώθει άβολα, μπορείτε να μιλήσετε μαζί του να τον κάνετε να κατανοήσει αυτή τη κατάσταση και να συμφιλιωθεί μαζί της;"
"Ναι είπε μπορώ έχω μιλήσει με τέτοιους ανθρώπους για να κατανοήσουν το χάρισμά τους".
Και τώρα το κορυφαίο...
"Μπορώ να έρθω να μιλήσω μαζί σας(φανερά ταραγμένη η κοπέλα ) γιατί βιώνω αυτή την κατάσταση;"...
"Δεν μπορώ θα φύγω αμέσως", σιγά μην καθόταν να μιλήσει.
Εμένα αυτός ο "διάμεσος" ο "πνευματιστής" το "μέντιουμ" ή όπως αλλιώς θέλει να λέγεται μου φάνηκε, άλλος ένας "τύπος" που εκμεταλεύεται τον πόνο των ανθρώπων που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα, και όλα αυτά που είπε ότι τα χρήματα πάνε για δωρεές στην Αφρική και αλλού τα άκουγα "βερεσέ".
Υπάρχουν λέξεις κλειδιά που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει σαν πασπαρτού σε όλους τους ανθρώπους που έχουν χάσει κάποιον δικό τους, εκεί βασίζεται.
Αλλά κάποια "κλειδιά" του βγήκαν ελαττωματικά και έπεσε σε γκάφες.

Edited by - keraynos on 18/05/2008 14:39:14
Είχα την έμπνευση - προνοητικότητα να μη δω την εκπομπή. Είχα δει την περσινή αντίστοιχη και το πνεύμα του μπατζανάκη της πεθεράς του κου. Smith με είχε ενημερώσει ότι φέτος το αρλουμπολόγιό του θα είναι κατά 1 χρόνο πιο καλά οργανωμένο. Όταν ζήτησα από το πνεύμα να μου τα πει και στα ελληνικά, για να είμαι σίγουρος για το αντικείμενο των λεγομένων του, εκείνο μου έριξε μερικά "γαλλικά" εις άπταιστον σουαχίλι, μετά δόνησε λίγο το τραπέζι και παραλίγο να χυθεί η μπύρα και εξαφανίστηκε. Ευτυχώς, μπόρεσα να κοιμηθώ ήσυχος.
Ειλικρινά αναρρωτιέμαι γιατί ασχολούμαστε... εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι - κάποιοι "μιλούν" με το υπερπέραν. Στην τελική, γιατί δε γίνεται και μία εκπομπή με το Μπους, ο οποίος έχει δηλώσει ότι μιλάει με τον ίδιο το Θεό και όχι με "πνευματάκια" : εκεί ναι, όλο και κάτι παραπάνω θα μάθουμε λ.χ. ποιος είναι ο επόμενος τυχερός υπό απελευθέρωση παραλήπτης των έξυπνων βομβών.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Στην πρώτη περίπτωση έπεσε αρκετά μέσα σε αυτά που είπε στην επομένη προσπάθεια
Του έγινε μπουρδούκλωμα η υπόθεση και τα θαλάσσωσε .
Πέρυσι που είχε ξαναρθεί τα είχε πάει καλυτέρα .
Χαίρομαι που βλέπω το post πάλι ενεργό!
Δυστυχώς δεν μπορώ να δω τηλεόραση εδώ που είμαι (σχολή όχι φυλακές:ρ )
αλλά θυμάμαι τις περσινές εκπομπές του και ομολογώ ότι με είχε πείσει αρκετά... απο ότι κατάλαβα... ήταν παράσταση!
Κρίμα για αυτούς που τον είχαν πιστέψει και είχαν μιλήσει μαζί του και τώρα έμαθαν ότι τζάμπα ασχολήθηκαν...!
never say never **
quote:
who knows:Καλησπέρα!
Χαίρομαι που βλέπω το post πάλι ενεργό!
Βασικά, τον Gordon Smith θα πρέπει να ευχαριστείς, που ήρθε και πάλι στην Ελλάδα...!
Όσον αφορά στην πειθώ του κ. Smith, προσπάθησα για λίγο να μπω στη θέση των ανθρώπων που έχουν χάσει κάποιο πολύ αγαπημένο τους πρόσωπο. Όσο σκεπτικισμό και να προσπαθήσεις να επιστρατεύσεις σε μια τέτοια περίπτωση, ένα θετικό μήνυμα από το "υπερπέραν" είναι αρκετό για να τον εξανεμίσει. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους που είμαστε απλοί παρατηρητές, βοήθησαν λίγο φέτος και οι γκάφες του κ. Smith. Δυστυχώς γι' αυτόν, οι φετινές παραστάσεις του ήταν πολύ κάτω από το μέτριο. Δε χρειαζόταν και πολύ προσπάθεια για να καταλάβει κανείς το ανυπόστατο των ισχυρισμών του, μόνος του τα έκανε θάλασσα.
Στην περίπτωση λοιπόν του Smith φαίνεται πως ισχύουν σε μεγάλο βαθμό οι τεχνικές του cold reading (βλ. άρθρο που αναφέρεται στο μήνυμά μου - Απεστάλη: 17/05/2008, 23:07:54):
- Το μεγαλύτερο μέρος του ακροατηρίου απαρτίζεται από ανθρώπους που ήρθαν στην παράσταση για να τον πιστέψουν.
- Λέει γενικότητες που αφορούν μεγάλο ποσοστό του ακροατηρίου, οπότε πολύ εύκολα μπορεί να πέσει μέσα.
- Ζητάει από τον άνθρωπο με τον οποίο μιλάει να του απαντάει - τάχα μου τον βοηθάει στο "τηλεφώνημα" - ώστε να μπορεί από τις απαντήσεις και τις αντιδράσεις του να τον ψαρέψει για να πει περισσότερα.
- Προσπερνάει γρήγορα - γρήγορα τις κακοτοπιές, δηλαδή τις παντελώς άσχετες δηλώσεις, γνωρίζοντας ότι στο τέλος αυτό που θα θυμούνται όσοι έχουν πειστεί, θα είναι μια περίληψη αποτελούμενη μόνο από τις αληθείς δηλώσεις: π.χ., "καταπληκτικός ο κ. Smith, μου είπε πως έχασα τον γιο μου, που τον έλεγαν Γιάννη, πως πέθανε στις 15 του μηνός από ατύχημα, ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ότι έχω τη φωτογραφία του από έναν γάμο στο πορτοφόλι μου, ότι του μιλάω κάθε βράδυ, ότι μετακομίζουμε και ότι η γιαγιά του φορούσε μασέλα..." Η ενδιάμεση διαδικασία βέβαια, έχει πάει περίπατο.
- Κι αν ακόμα κάνει λάθος, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το "τηλεφώνημα" ήταν για άλλον άνθρωπο στο ακροατήριο.

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
πρεπει να κατευθυνομαστε στην τελειοτητα αλλιως δεν υπαρχει ανθρωποτητα
υπαρχει ενδιαφερον να το κουβεντιασουμε.Επισης αλλο ενα θεμα ειναι η
εξηγηση των θαυματων του Χριστου που νομιζω εχω εξηγησει τα περισσοτερα!
quote:
'Εχω καποια αποψη για παρομοια φαινομενα, οπως πχ αυτον που εβγαλε προχθες ο Χαρδαβέλας.Αυτον που του άλλαζε το πνευμα το προσωπο.Αν
υπαρχει ενδιαφερον να το κουβεντιασουμε.Επισης αλλο ενα θεμα ειναι η
εξηγηση των θαυματων του Χριστου που νομιζω εχω εξηγησει τα περισσοτερα!
φιλε αδαμ ας κουβεντιασουμε για αυτον που ειχε ο χαρδαβελλας αν εισαι ειδες να αλλαζει κιολα πες το μου
πρεπει να κατευθυνομαστε στην τελειοτητα αλλιως δεν υπαρχει ανθρωποτητα