ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΟΦΡΩΝΙΣΜΟΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΣΟΦΡΩΝΙΣΜΟΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

jimazz2 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
jimazzΝέο Μέλος
06/08/2004, 14:47:20
Αφορμή για αυτό το topic, είναι οχι ακριβως το σωφρονιστικό σύστημα, όσο μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 3 χρόνια στην Ελλάδα για την απεξάρτηση των τοξικομανών καρατουμένων. Αυτά που ξέρω είναι οτι έχει δημιουργηθεί το ΚΑΤΚ (Κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων) που εδρέυει στον Ελαιώνα Θηβών, στις πρώην εγκαταστάσεις των Ιεχωβάδων, έχει επανδρωθεί με ψυχιάτρους-ψυχολόγους-κοινωνικολόγους-κοινωνικούς λειτουργούς και με τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων. Σημειωτέον οτι είναι η πρώτη τέτοιου είδους προσπάθεια στην Ευρώπη.
Δεν ξέρω τι γίνεται με το θέμα της επανένταξης.
Το σημαντικό για μένα εκτός από το πρόγραμμα αυτό καθαυτό είναι οτι δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα για κάτι τόσο πρωτοποριακό.
Επειδή τα ναρκωτικά αλλά και οι φυλακές είναι θέματα πολύ ευαίσθητα (πόσο μάλλον ο συνδυασμός τους )
και επειδή λόγω της περιορισμένης δημοσιότητας που έχει το ζήτημα δεν γνωρίζω αρκετά θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει κάτι να το παραθέσει, επίσης θα με ενδιέφερε να ακούσω και διάφορες απόψεις και γενικά για το σοφρωνιστικό σύστημα, αλλά και αν μπορεί να αποδώσει μια θραπευτική κοινότητα σε καθεστώς περιορισμού.

06/08/2004, 16:58:40
Δεν ξέρω αν ταιριάζει στο αχλαδότυρο τέτοιο θέμα...
Κάπου αλλου και συγκρικριμένα στην ``ΘΕΡΑΠΕΙΑ`` ο 8odoris εχει ανοίξει και κάποιο αλλο παρόμοιο θέμα ..
Καλο θα είναι να το επισκεφθείς .. θα βρείς απαντήσεις.

Edited by - allzzaro on 06/08/2004 17:18:01